Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”,στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση σε ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το πρωί της Παρασκευής, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Ο Τομέας Υγείας με τη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ συνεχίζει τον κύκλο επισκέψεων και επαφών στην Ήπειρο το επόμενο διάστημα. Την Παρασκευή 2.3.18 θα υπάρξει επίσκεψη στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η υγεία βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.
Μακριά από "κάλπικες" υποσχέσεις και "μεγάλα" λόγια, τα αποτελέσματα των οποίων "πληρώνει" ακριβά η χώρα, η ΝΔ ακούει τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και βλέπει από κοντά τις όποιες δυσλειτουργίες προκειμένου να επικαιροποιήσει το ​πρόγραμμα της και να δώσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις. Γι’ αυτό το λόγο θα επισκεφθούμε και τα 128 δημόσια νοσοκομεία της χώρας!

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων είναι το εξής:Παρασκευή 2 Μαρτίου-Ιωάννινα & Θεσπρωτία
09:45 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Φιλιατών.(Ν.Θεσπρωτίας)
11:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
13:30 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα»
17:00 Συνάντηση με τα μέλη της ΔΑΚΕ Νοσοκομείων και τα μέλη του Τομέα Υγείας τηςΝΟΔΕ Ιωαννίνων, στο «DU LAC HOTEL».
17:30 Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».
18:00 Συνάντηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».
18:20 Συνάντηση με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».
18:40 Συνέντευξη Τύπου, στο «DU LAC HOTEL».
19:00 Συνδιάσκεψη Υγείας Ν.Ιωαννίνων & Ν.Θεσπρωτίας, στο «DU LAC HOTEL».


Read More »
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το πρωί της Παρασκευής, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το πρωί της Παρασκευής, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τους Φορείς και τους Δημότες, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00’ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, οδός Σουλίου - αρ. 3 , με μοναδικό Θέμα :

«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής»

(σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 342/2017 και 6/2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.Κ.Κ. όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δονάτος Ν. Μαρτίνης


Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που λείπουν από το νομοσχέδιο είναι και αρκετά και ουσιαστικά και αυτός είναι ο λόγος που το καταψηφίζουμε» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κλείνοντας την ομιλία του για το νομοσχέδιο που αφορά την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τη διευκόλυνση της πρόσβασης ορισμένων ομάδων ασθενών σε σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης και με την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, αλλά όχι με τον τρόπο που προβλέπεται στο νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «πρόχειρο» και «βιαστικό». Η πλήρης ομιλία είχε ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν και το θέμα δεν θα ήθελα να το προσεγγίσω με αυτή τη διάθεση, θέλω να ξεκινήσω με το αυτονόητο. Το νομοσχέδιο λέγεται: «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης». Δεν αφορά ούτε την ιατρική χρήση ούτε τη λεγόμενη ευφορική χρήση της κάνναβης. Το λέω αυτό γιατί στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και από τις τοποθετήσεις των φορέων προέκυψε μια σύγχυση και η σύγχυση αυτή μεταφέρεται και στον κόσμο, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε από την αρχή ξεκάθαρη θέση. Την είπε και ο συνάδελφος εισηγητής και την επαναλαμβάνω. Συμφωνούμε με τη διευκόλυνση της πρόσβασης ορισμένων κατηγοριών ασθενών σε σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης. Λέμε «Ναι» στην παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας ως μια δραστηριότητα που όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες μπορεί να φέρει ιδιωτικές επενδύσεις, να δημιουργήσει δουλειές, να έχει εξαγωγικές δυνατότητες και να δημιουργήσει έσοδα για το δημόσιο.

Αυτό με το οποίο διαφωνούμε και το δηλώσαμε εξαρχής, είναι οι προϋποθέσεις, οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες για την παραγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Δεν διαφωνούμε μόνο εμείς, αλλά και άλλες παρατάξεις, οι οποίες εκφράζουν θετικά την ψήφο τους. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κύριε Υπουργέ, εκφράζουν έντονους προβληματισμούς όσον αφορά τις προαναφερθείσες αιτιολογίες που σας είπα.

Κύριε Αποστόλου, όσο και αν θέλαμε να συμφωνήσουμε, δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ξεκάθαρη, σαφής και τεκμηριωμένη για να το ψηφίσουμε.
Δεν μιλάμε εκ του πονηρού, κύριε Υπουργέ. Είπατε κάποια πράγματα στην ομιλία σας, τα οποία δεν είναι στο νομοσχέδιο. Αυτά έχουμε θέσει και στις Επιτροπές και σήμερα στην Ολομέλεια, προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρα στο νομοσχέδιο, έτσι ώστε να πάρει μια σωστή και σαφή θέση.

Δεν ξέρουμε πόσες επενδύσεις θέλουμε να κάνουμε. Είπε ο κ. Παπαδόπουλος για ομάδες παραγωγών. Πόσες ομάδες παραγωγών μπορούν να αντέξουν και να δημιουργήσουν αυτές τις επενδύσεις; Μίλησε, επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος και για τους σπόρους και για άλλη μια διαδικασία, που πρέπει να γίνει και αυτή στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν όλα αυτά να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο;

Βέβαια, σ’ όλη αυτήν την κατάσταση δεν είναι ότι διαφωνούμε, αλλά ότι αγνοούμε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Αγνοούμε κι εμείς οι ενδιαφερόμενοι σημαντικά στοιχεία, όπως το τι θα ισχύσει για την έγκριση των εκμεταλλεύσεων, για τη φύλαξη, την ασφάλεια, την αποθήκευση, τη μεταφορά. Δεν ξέρουμε πώς και από ποιον θα γίνονται οι ετήσιοι έλεγχοι συμμόρφωσης ή οι έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστώνεται αν τηρούνται οι όροι της έγκρισης ή όχι.

Υπάρχει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μία ομίχλη ή ένα σκοτάδι γύρω από αυτά και άλλα κρίσιμα σημεία. Δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίον προσέγγισε το θέμα ο νομοθέτης είναι πρόχειρος και βιαστικός.Αξίζει να σταθώ σε ένα σημείο, που νομίζω ότι είναι ενδεικτικό αυτής της προχειρότητας. Στο νομοσχέδιο γίνεται λόγος για ενιαία έγκριση παραγωγής και μεταποίησης, για μια διαδικασία που, όπως είπε ο κύριος Υπουργός, ξεκινάει από τον σπόρο κα καταλήγει σε συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, παρόλο που δεν ξέρουμε ποια θα είναι η μορφή του προϊόντος αυτού.

Μιλάμε, επομένως, για μονάδες καθετικοποιημένης παραγωγής και, μάλιστα, κλειστού τύπου, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται τεχνογνωσία και υψηλό κόστος αρχικής επένδυσης. Ίσως, μάλιστα, να μιλάμε και για επιχειρήσεις που θα μπορούν να επενδύουν σοβαρά κεφάλαια και στην έρευνα και στην ανάπτυξη τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Μια επένδυση με τέτοια χαρακτηριστικά ουσιαστικά αφήνει έξω τους μικρούς και μικρομεσαίους παραγωγούς. Άρα, αναρωτιέται κανείς σε τι εξυπηρετεί το χαμηλό ελάχιστο εμβαδόν της έκτασης, για την οποία δίνεται η έγκριση; Δεν είναι αυτό μια αντίφαση; Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς ότι έτσι, με την ελάχιστη έκταση, είναι δυνατόν να πάρουν έγκριση και αγροτικοί συνεταιρισμοί, οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.

Πόσο εύκολο, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πιστεύετε ότι είναι αυτό για συνεργαζόμενους παραγωγούς να μπουν στη διαδικασία να δημιουργήσουν μια τέτοια καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα, όταν θα έχουν, μάλιστα, να ανταγωνιστούν επιχειρήσεις από το εξωτερικό που διαθέτουν κεφάλαια, εμπειρία και τεχνογνωσία;

Ας μη δημιουργούμε, επομένως, λάθος προσδοκίες στον αγροτικό κόσμο και θα έλεγα να μην καλλιεργούμε προσδοκίες γενικότερα σε όσους θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν, γιατί το ότι πολλά σημαντικά θέματα παραπέμπονται σε κοινές υπουργικές αποφάσεις σημαίνει καθυστερήσεις, ειδικά όταν δεν ακούσαμε -τουλάχιστον δεν άκουσα εγώ- κάποια χρονική δέσμευση για την έκδοση των αποφάσεων αυτών. Υπάρχει, άλλωστε, και το προηγούμενο της βιομηχανικής κάνναβης, η καλλιέργεια της οποίας νομοθετήθηκε το 2013 και άρχισε να γίνεται πράξη τρία χρόνια μετά.

Απ’ όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που λείπουν από το νομοσχέδιο είναι και αρκετά και ουσιαστικά και αυτός είναι ο λόγος που το καταψηφίζουμε.


 
 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου και 31χρονου τα ξημερώματα

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε θεώρηση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου και 31χρονου τα ξημερώματα Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου και 31χρονου τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία - Άνοιξε το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και τέθηκε σε λειτουργία. Ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία που αποτέλεσε όνειρο για δεκαετίες, πήρε σάρκα και οστά αναβαθμίζοντας τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, όσο και τις προοπτικές του τομέα υγείας για την επόμενη μέρα. Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, δεν θα ρημάζει πλέον ούτε θα απενταχθεί σαν έργο, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη αυτή δήλωσε : «Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τις δομές Υγείας, αλλά και για την Θεσπρωτία γενικότερα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το στοίχημα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας κερδήθηκε. Εδώ και 2.5 χρόνια απαιτήθηκε πολλή δουλειά, μα πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, ώστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα και να μην πηγαίνουν σε μαύρες τρύπες. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως το ΤΕΠ είχε αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένα σχέδιο λειτουργίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι η δυσκίνητη γραφειοκρατία, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου και ο χρόνος που απαιτούνταν ώστε να γίνουν τα βήματα προσεκτικά. Με την έμπρακτη στήριξή μας, με προσλήψεις αλλά και με επιπλέον εξοπλισμό, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, το ΤΕΠ έχει όλα τα εχέγγυα ώστε την επόμενη μέρα να γίνει σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής».Στην συνέχεια ο Μάριος Κάτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πολίτες και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας της Θεσπρωτίας λέγοντας: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους εργαζομένους παραϊατρικό, ιατρικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, που χωρίς την στήριξή τους δεν θα γινόταν πράξη ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα. Οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν το εγχείρημα μόλις το γνωρίσουν και είμαστε βέβαιοι ότι οι όποιες αρρυθμίες που είναι λογικό να υπάρξουν κατά την προσαρμογή, θα γίνουν κατανοητές. Θα είμαστε δίπλα για ό,τι χρειαστεί». 


Με σκοπό την προσφορά πληρέστερων και αποδοτικότερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αλλά και την βέλτιστη αξιοποίηση και ορθολογική κατανομή των πόρων του τομέα υγείας, καθορίστηκε το αρχικό πλάνο λειτουργίας, με τη διάθεση του προσωπικού των δομών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας και του πρώην ΠΕΔΥ (Μ.Υ.) στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του ΤΕΠ όπου θα ενισχύσουν τη λειτουργία του. Σε επόμενη φάση το ΤΕΠ θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη με την παραλαβή και του υπόλοιπου εξοπλισμού (θα προκηρυχτεί μέσω ΕΣΠΑ από το ΠΓΝΙ), ενώ σύντομα θα ενισχυθεί και με ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων ΤΕΠ, με προσλήψεις που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, οι οποίες προβλέπονται και στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου Φιλιατών. Με την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, δημοπρατήθηκε και η κατασκευή του 2ου δρόμου πρόσβασης στο ΤΕΠ από την πλευρά της οδού Ηγ/τσας-Μαυρουδίου. Να σημειωθεί ότι στο κτήριο του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσει η νέα δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας ΤΟ.Μ.Υ. ενώ στο κτήριο της πρώην Μ.Υ. (στο Λαδοχώρι) θα μεταφερθούν άλλες ιατρικές υπηρεσίες με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών.


Read More »
Μάριος Κάτσης: Ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία - Άνοιξε το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Μάριος Κάτσης: Ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία - Άνοιξε το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018Ο Δήμος Σουλίου, στα πλαίσια του Ν. 4497/17 (ΦΕΚ 171/13.11.2017 τεύχος Α’): «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», καλεί Τους κατόχους επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου που δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους βάσει του ν. 4264/2014, όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα και στο γραφείο αδειοδοτήσεων με τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες έως τις 31 Μαρτίου 2018:

Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, (παραλαμβάνεται από την Υπηρεσία) στην οποία ο αδειούχος δηλώνει ότι:

α) δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή ότι, σε περίπτωση που ασκεί, το εισόδημα που αποκτά από τη χονδρική πώληση των πωλούμενων προϊόντων, δεν υπερβαίνει το 15% του ετήσιου τζίρου τους και τα εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη πηγή, δεν υπερβαίνουν το 40% του ποσού του κατωφλίου της φτώχειας, μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, που αφορά μονοπρόσωπα νοικοκυριά, όπως αυτό δημοσιεύεται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ..

β) ότι ο σύζυγος και τα προστατευόμενα τέκνα δεν κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε κατηγορίας, πλην των βεβαιώσεων δραστηριοποίησης της παραγράφου 3 του άρθρου 38, και

γ) ότι δεν λαμβάνει σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας από οποιονδήποτε φορέα,

δ) ότι δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες που να αφορούν ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος λαϊκών αγορών, καθότι δεν κατέχει άδεια λαϊκής αγοράς - Εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών (3) ετών, βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων με τις μεταβολές και έντυπα Ε1 και Ε3, από τα οποία προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει εισοδήματα από άλλη εμπορική δραστηριότητα ή ότι τυχόν άλλα εισοδήματά του δεν υπερβαίνουν το όριο του άρθρου 21,
- Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,
- Κατά περίπτωση, πιστοποιητικό υγείας εν ισχύ, σύμφωνα με την αριθ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.35797/4.4.2012 (Β’1199) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (παρ. 1 άρθρο 22 Ν.4497/17),
- Δημοτική ενημερότητα,
- Παράβολο 15€ για τη θεώρηση/ανανέωση της άδειας, σύμφωνα με την 12679/01.02.2018 (ΦΕΚ 353/07.02.2018 τεύχος Β΄) Απόφαση Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Οι επαγγελματικές άδειες πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4264/2014 με ετήσια διάρκεια, ανανεώνονται εφεξής πριν τη λήξη τους για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4497/17.

Τυχόν μη ανανεωθείσες άδειες στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου βάσει του ν. 4264/2014 ανανεώνονται με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4497/17 μέχρι την 31η Μαρτίου 2018.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος οι εν λόγω άδειες ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως. (παρ. 17 άρθρο 59 Ν.4497/17)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο αδειοδοτήσεων & ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Σουλίου, κ.Τσάκου Παρασκευή τηλ. 2666360113


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου Δήμος Σουλίου: Ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Έναρξη Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικής Αστυνομίας και στο Νομό Θεσπρωτίας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση όλου του Προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την Εκπαιδεύτρια Νοσηλεύτρια του Τμήματος μας.

Η Εκπαίδευση ξεκίνησε τις 20/02/2018 και θα ολοκληρωθεί στις 30/05/2015 .


Read More »
Έναρξη Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Έναρξη Μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα "Τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας"

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 1 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στο παρακάτω θέμα :

ΘΕΜΑ : Τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας Δήμου Ηγουμενίτσας. (Κανονιστική Απόφαση)

* Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα Παρασκευή 2/3/2018 την ίδια ώρα.


 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα "Τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας" Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα "Τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Μπαραζ διαρήξεων σε Καρυώτι και Βέλλιανη Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

2 διαρρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε Καρυώτι και Βέλλιανη Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, αγνωστος/οι δράστης/ες, αρχικά διέρρηξαν την είσοδο χώρου που χρησιμοποιείται από τον πολιτιστικό σύλλογο Καρυωτίου και αφαίρεσαν φιάλες με αλκοόλ καθως και τρόφιμα που είχαν παραμείνει από τις πρόσφατες εκδηλώσεις των αποκριών. Αξιζει να σημειωθεί πως στον χώρο βρισκόταν και δώρα του συλλόγου από τις ιδιες εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να τα αφαιρέσουν.

Στην συνέχεια (κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι), διέρρηξαν την είσοδο του πρώην δημοτικού σχολείου Βέλλιανης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό προς το παρόν, αν αφαίρεσαν οτιδήποτε.

Την σχετική ερεύνα, διεξάγει το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν προβεί και σε άλλες διαρρήξεις, οι οποίες ακόμα δεν εχουν αναφερθεί.


 
Read More »
Μπαραζ διαρήξεων σε Καρυώτι και Βέλλιανη Παραμυθιάς Μπαραζ διαρήξεων σε Καρυώτι και Βέλλιανη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Άγιου Νικολάου

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Ήδη έχουν περάσει 2,5 χρονια περίπου, από την στιγμή που η εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με έκθεση αυτοψίας από μηχανικό της υπηρεσίας, διαπίστωσε τα προβλήματα στην στατικότητα του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, ο οποίος σημειωτέων είναι και κοιμητηριακός ναός (2ο νεκροταφείο Παραμυθιάς), με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του.

Προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, απαιτείται σχετική μελέτη, το κόστος της οποίας ξεπερνά τις 13.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για τις μέρες που διανύουμε.

Προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό, η εκκλησιαστική επιτροπή και ο εφημέριος, οργανώνουν καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων, με σκοπό να ξαναζωντανέψουμε τον ιστορικό ναό.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να βοηθήσουν καταθέτοντας ότι ποσό μπορούν στον παρακάτω λογαριασμό: Aρ. Λογαριασμού: 454/296006-09
IBAN: GR3201104540000045429600609
Δικαιούχος: Ι.Ν Αγ. Νικολάου Σαμετίων


 
Read More »
Παραμυθιά: Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Άγιου Νικολάου Παραμυθιά: Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Άγιου Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Έφυγε εχτές από την ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας.

Ο Δημήτρης Λούπας βρίσκονταν στο Βελιγράδι ως μέλος αντιπροσωπείας από την Πρέβεζα σε τουριστική έκθεση, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως δεν τα κατάφερε και σήμερα κατέληξε.

Ο Δημήτρης Λούπας ήταν εκδότης της εφημερίδας Αδέσμευτος και για χρόνια, πέρα από την δημοσιογραφία, είχε ασχοληθεί με τα κοινά ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας.

Τα τελευταία χρόνια είχε δική του εκπομπή σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ διατηρούσε και ενημερωτική ιστοσελίδα.


 
Read More »
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Σας γνωρίζουμε ότι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, έχει δημιουργήσει την νέα ιστοσελίδα της www.tripto-epirus.gr

στην οποία προβάλλονται ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα –δωμάτια , παραδοσιακοί ξενώνες , ξενώνες αγροτουρισμού εξοχικές κατοικίες και επαύλεις σε όλη την Ήπειρο .

Επίσης περιέχονται πληροφορίες για όλες της Π.Ε. Ηπείρου , για αξιοθέατα , παραλίες και περιοχές φυσικού κάλλους καθώς και φωτογραφικό υλικό αυτών. Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε για την προβολή και ενημέρωση των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου μας και της Ηπείρου .

Καλούνται οι ιδιοκτήτες συνάδελφοι μας οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταχωρηθούν για την προβολή και διαφήμιση τους να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα του γραφείου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας και με την διαχειρίστρια της ιστοσελίδας στα εξής στοιχεία: Δήμα Κυριακή WEB-WAY Ηγουμενίτσα τηλ: 2665-0-27507 & 6944625767 e-mail: info@web-way.gr .


Read More »
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Χρηματοδότηση πρότασης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Με την ένταξη της Πρότασης «Επέκταση συστήματος αυτόματης διαχείρισης (τηλεέλεγχος - τηλεχειρισμός) εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 1.805.353,20€ στην Πρόσκληση της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Ανάπτυξης, η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας συνεχίζει την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες Ηγουμενίτσας.

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό, κατασκευή και προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού των αντλιοστασίων και του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του δικτύου και τον έλεγχο των διαρροών.Η συγκεκριμένη πράξη θα συνεργήσει με το ήδη υφιστάμενο σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, που κατασκευάστηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά τη διετία 2015-2016.

Ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό της καταφέρνοντας να απορροφά κονδύλια μέσα από μεγάλο ανταγωνισμό. Η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. Με το έργο αυτό στοχεύουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση του ήδη υφιστάμενου δικτύου και συνεπώς στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες Ηγουμενίτσας».


Read More »
Χρηματοδότηση πρότασης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Χρηματοδότηση πρότασης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 7 σκάφη του λιμενικού συμμετείχαν στην επιχείρηση για τα 424 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.03.2018) μετά τα μεσάνυχτα σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή 7 σκαφών των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Λευκάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί αλλοδαπός διακινητής μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού, (424) κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επέμβασης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 42χρονος τη στιγμή που προσέγγιζε με σκάφος παράκτια περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας και επιχειρούσε να βγάλει από αυτό, σημαντική ποσότητα κάνναβης.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (424) κιλών, το σκάφος, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, στην οποία βαρύνεται με την κατηγορία της οργανωμένης εισαγωγής στην χώρα ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: 7 σκάφη του λιμενικού συμμετείχαν στην επιχείρηση για τα 424 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: 7 σκάφη του λιμενικού συμμετείχαν στην επιχείρηση για τα 424 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Πωλείται Ελληνικό τριφύλλι άριστης ποιότητας και παραδίδεται στον χώρο σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 6977565522.


 
Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018


Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Read More »
Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στην εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ ( Dodoni S.A ) για την ευγενική και γενναιόδωρη χειρονομία, να δωρίσει 22 δοχεία φέτα των 15 κιλών και 1350 ατομικά γιαουρτάκια των 200 γρ. για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Με την πράξη της αυτή η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να γίνει παράδειγμα και να παρακινήσει και άλλους που μπορούν να ακολουθήσουν παρόμοιες πράξεις.


Read More »
ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Επίσημη πρώτη του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Επίσημη πρώτη, εχτές Τετάρτη 28η Φεβρουαρίου 2018-, για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα.

Ένα έργο, που συμβασιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2008, με αρχικό εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης τους δεκαοχτώ (18) μήνες, πέρασε, τελικά, από χίλια κύματα, έως τη σημερινή έναρξη λειτουργίας του.

Το έργο παρελήφθη από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στις 5 Μαΐου 2017, από την Περιφέρεια Ηπείρου, που ήταν ο ανάδοχος του έργου, και έκτοτε έγιναν όλες οι απαραίτητες, συμπληρωματικές εργασίες, ώστε κτηριολογικά να παραδοθεί άρτιο και με ασφάλεια στο κοινό.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, διαθέτει:
- παιδιατρικό τμήμα,
- χώρο διαλογής (triage) χειρουργικού – παθολογικού τομέα,
- ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο,
- θαλάμους βραχείας νοσηλείας για 18 ασθενείς, και
- Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 4 κλινών

Με την έναρξη λειτουργίας της Α’ φάσης του κτηρίου- στον ισόγειο χώρο των 2.500 τετραγωνικών μέτρων-, καθώς και των εργαστηρίων και των διοικητικών υπηρεσιών στον Α’ όροφο, αναβαθμίζονται σημαντικά οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας .

Ήδη, έχει εγκατασταθεί και αδειοδοτηθεί σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στα ακτινολογικά εργαστήρια- ακτινολογικό μηχάνημα, σύστημα υπερήχων κ.λπ.-, και έχει γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα, βρίσκονται, ήδη, στη διάθεση του κοινού, και είναι τα ακόλουθα:

- Ραντεβού................2665029142
- Επείγοντα...............2665028251
- Διοίκηση.................2665025178


Read More »
Επίσημη πρώτη του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ Επίσημη πρώτη του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα υποψήφια πόλη στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες πόλεις για τα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 - EUROPEANMOBILITYWEEK, όπου συμμετείχαν περισσότερες από 2.500 πόλεις. Η επιλογή έγινε από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών .

Φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε κατηγορία βραβείου για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους στην EUROPEANMOBILITYWEEK, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα των μικρότερων πόλεων στην Ευρώπη για τη βιώσιμη κινητικότητα. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στις τοπικές αρχές που επιδεικνύουν σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 για πόλεις κάτω των 50.000 κατοίκων είναι:

· Ηγουμενίτσα (Ελλάδα)
· Lindau (Γερμανία)
· Tivat (Μαυροβούνιο)

Σύμφωνα με την απόφαση των Μελών της Κριτικής Επιτροπής, η Ηγουμενίτσα σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στις έντονες προσπάθειές της να γνωστοποιήσει τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας στους κατοίκους της και τους κατοίκους των κοντινών οικισμών. Η πόλη Lindau υλοποίησε εντυπωσιακά μόνιμα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης, ενώ οι κριτές επαίνεσαν και την πόλη του Tivat για την συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις.

Η βράβευση της νικήτριας πόλης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) στις 21 Μαρτίου 2018 από την κυρία Violeta Bulc, Αρμόδια Επίτροπο σε θέματα Μεταφορών και τον κύριο Daniel Calleja, Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος.Ιστορικό

Η εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στις πόλεις την ευκαιρία να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις βιώσιμων μεταφορών. Ενθαρρύνοντας τους πολίτες να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικά κέντρα σε ευχάριστες περιοχές για όλους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και πολίτες, ανέλαβε δράσεις που είναι συναφείς με την ''καθαρή'' και ''ισότιμη'' αστική κινητικότητα και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να στραφούμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και να επιδιώξουμε καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Επικεντρώθηκε, επίσης, στο να επισημάνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς, στο να προωθήσει μέτρα βιώσιμης μετακίνησης και να προσκαλέσει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης αφήνοντας εκτός πόλης το αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με πολίτες και φορείς (Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Εφορία Αρχαιοτήτων Νομού Θεσπρωτίας, Σκακιστικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, Α.Σ.ΠΕ ''ΕΡΜΗΣ'', Γ.Σ. ''ΠΡΩΤΕΑΣ'', ΚΑΕ ''ΠΡΩΤΕΑΣ'', Ο.Α. ''ΤΙΤΑΝΗ'', ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ & ΑΡΙΩΝ Δήμου Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ μεΑ «το εργαστήρι» Δήμου Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ν. Θεσπρωτίας, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Καλλιτεχνικό εργαστήρι ''Το Αβγό'', Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Δημοτικά Σχολεία Ηγ/τσας, Ενεργοί ποδηλάτες Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Η Στοργή», Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης «Ομόνοια», ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας, Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας), πρόβαλε εκείνες τις πολιτικές και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν για να ωφεληθούμε από ένα καλό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας και ένα διευρυμένο δίκτυο ποδηλάτων και πεζών. Ανέδειξε τα μόνιμα μέτρα που υλοποιήθηκαν, επικεντρωμένα κυρίως στη διαχείριση της κινητικότητας, στην προσβασιμότητα και στη δημιουργία νέων και τη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για ποδήλατα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνώρισε τις προσπάθειες της πόλης μας για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, των φορέων και των πολιτών στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Επισήμανε δε ότι:

"Η Ηγουμενίτσα επιδιώκει την αύξηση της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και τα προάστια, συμπεριλαμβανομένων και των γύρω οικισμών. Με νέα δρομολογία αστικών λεωφορείων και τη δημιουργία ενός εύκολα προσβάσιμου συστήματος ανταλλαγής ποδηλάτων, στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς υπέρ της ποδηλασίας και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για τους μετακινούμενους, η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο συμπληρώθηκε από δωρεάν μετακίνηση εντός και εκτός του κέντρου της πόλης με λεωφορεία, καθώς και επέκταση του δικτύου των πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομων.

Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενθάρρυνση μετακίνησης στο σχολείο χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Υπήρχε, τέλος, ένα περίπτερο ενημέρωσης για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι νέοι χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας κατά μήκος του παραλιακού μετώπου που σχεδιάζονται".

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που η πρώτη προσπάθεια μας έθεσε την πόλη μας ως υποψήφια για Ευρωπαϊκό βραβείο. Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτέλεσε μια πρόκληση για όλους μας. Η ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών αλλά και των φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε, καταδεικνύει την πρόθεση όλων να συμβάλουν στην αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Μια αλλαγή που ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη, εκπονώντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προκειμένου οι όποιες αλλαγές να βασίζονται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στον οποίο οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά. Στα έργα που προωθούνται μέσω του ΣΒΑΚ συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, η βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλα τα σημεία της πόλης, η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και η καθιέρωση της δημόσιας συγκοινωνίας, που θα βελτιώσουν πραγματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Περισσότερες πληροφορίες:
· http://www.mobilityweek.eu/
· http://mobilityweek.eu/press-releases/2018-award-nominees


Read More »
Η Ηγουμενίτσα υποψήφια πόλη στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 Η Ηγουμενίτσα υποψήφια πόλη στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Μετέφερε με σκάφος 424 κιλά κάνναβης στην παραλία της Πλαταριάς

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018

Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι προσεγγίζοντας με σκάφος παράκτια περιοχή στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, επιχείρησε να βγάλει από αυτό και να αποκρύψει στην ξηρά, (36) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (424) κιλών. 
Προανάκριση σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


 
Read More »
Μετέφερε με σκάφος 424 κιλά κάνναβης στην παραλία της Πλαταριάς Μετέφερε με σκάφος 424 κιλά κάνναβης στην παραλία της Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2018 Rating: 5

Σελίδες