Επίσκεψη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018Με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Θεσπρωτίας, κ. Μάριου Κάτση, συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου συζητήθηκαν τα καίρια θέματα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο παρουσιάστηκε το παραγωγικό προφίλ του Δήμου μας, τμήμα του οποίου αποτελεί και ο αγροκτηνοτροφικός τομέας, ο οποίος χρειάζεται στήριξη και τόνωση. Παράλληλα έγινε αναφορά στο σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων, αλλά και της πληθυσμιακής έκρηξης των αγριόχοιρων στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η γενικότερη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα στη Θεσπρωτία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην όξυνση του φαινομένου της «μαύρης» οικονομίας στα αγροτικά προϊόντα, καθώς και στις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, για τις οποίες η Υφυπουργός διαβεβαίωσε την άμεση εντατικοποίηση συστηματικότερων ελέγχων με αυστηρά πρόστιμα.

Μετά την ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων τόσο εκ μέρους του Υπουργείου, όσο και του Δήμου Ηγουμενίτσας εξήχθησαν συμπεράσματα υλοποιήσιμα για το προσεχές μέλλον.


Read More »
Επίσκεψη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018 Rating: 5

Από αυτή εβδομάδα στην Σκανδιναβία το Bachelor με γυρίσματα και στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018Ξεκινά αυτή την εβδομάδα να προβάλλεται στην Σκανδιναβία ένα από τα δημοφιλέστερα ριάλιτι…

Πρόκειται για το Bachelor, παραγωγή της Warner Bros τα γυρίσματα του οποίου έγιναν εξ ολοκλήρου στην Ήπειρο.

Έτσι μαζί με τις καλλονές από την Σουηδία και τον περιζήτητο εργένη που αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή, ταξιδεύουν σε εκατομμύρια τηλεθεατές και πανέμορφες εικόνες από τον τόπο μας.

Από την Πάργα, τον Αχέροντα, την λίμνη των Ιωαννίνων και την κωπηλασία μέχρι το Ζαγόρι..

Πρόκειται για μία τεράστια προβολή της περιοχής σε μία τουριστική αγορά, στόχο για την Ήπειρο!

Στη σειρά, η οποία προβάλλεται σε περίπου 30 χώρες και στους δύο πρώτους κύκλους έχει καταφέρει να αποκτήσει ήδη εκατομμύρια τηλεθεατές ένας περιζήτητος εργένης ψάχνει να βρει την αληθινή αγάπη στη γυναίκα που θα παντρευτεί.

Οι συμμετέχουσες στο παιχνίδι, είναι 25 και η επιλογή θα γίνει μέσα από διάφορες, ρομαντικές τις περισσότερες φορές, περιπέτειες, όλες γυρισμένες στην Ήπειρο.

Καθοριστική για την επιλογή της περιοχής ήταν η συμβολή της Apollo η οποία φέρνει τουρίστες από την Σκανδιναβία, όπως επίσης της Περιφέρειας Ηπείρου και των ξενοδόχων


 
Read More »
Από αυτή εβδομάδα στην Σκανδιναβία το Bachelor με γυρίσματα και στην Θεσπρωτία Από αυτή εβδομάδα στην Σκανδιναβία το Bachelor με γυρίσματα και στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Τα νέα πρόσωπα στις λίστες της Ν.Δ.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018
" Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, αλλά δεν υποχωρούν. Μην νομίζετε ότι η μάχη θα είναι μια μάχη εύκολη. Θα είναι δύσκολη μάχη. Και θα είναι δύσκολη μάχη, γιατί πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν, σε παγίδες για το αύριο", είπε στην ομιλία του, στην Πρέβεζα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στην Ήπειρο στις αρχές της εβδομάδας, καλώντας όλους σε συστράτευση. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει ότι φιλοδοξία του είναι το κόμμα να μην είναι μόνο μια μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, κεντροδεξιά παράταξη. 
Άλλα κάτι περισσότερο. 
Ένα ευρύ ρεύμα αναγέννησης και προόδου, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους. Και αυτό είναι αποφασισμένος να αντικατοπτρίζεται στα ψηφοδέλτια της παράταξης για τις εθνικές εκλογές. 
Η «ΒτΚ» παρουσιάζει τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες στην Ήπειρο, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην Α’ και Β’ Αθήνας. 
Πέρα από τους νυν βουλευτές που θα είναι και πάλι υποψήφιοι, θα υπάρχουν νέα πρόσωπα από το Μητρώο Στελεχών, στελέχη που θα συμβολίζουν τη διεύρυνση.
Νομός Ιωαννίνων
Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων βέβαιη είναι η θέση του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα. Θέση αναμένεται να έχει και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Σταύρος Καλογιάννης. 
Αν και από την Πειραιώς τον προόριζαν για το Δήμο Ιωαννίνων, ο ίδιος προτιμά να δώσει τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές. 
Μια υποψηφιότητα-έκπληξη που θα συμβολίζει και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο αναμένεται να είναι αυτή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη. 
Αν και δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και προέρχεται από την Κεντροαριστερά, σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά παραβρέθηκε σε κομματική εκδήλωση, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, στις αρχές της εβδομάδας, που για πολλούς θεωρήθηκε ως επισφράγισμα της υποψηφιότητάς του. 
Από τη νέα γενιά σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. 
Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Χάρης Λαζάνης και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος. 
Δυνατές υποψηφιότητες είναι, επίσης, αυτές των Παντελή Κολόκα και Κώστα Σιαράβα, που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις. 
Ενδιαφέρον για μια θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχει επιδείξει ο καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, αδελφός του πρώην βουλευτή Αντώνη Φούσα. 
Σύμφωνα με την ποσόστωση, δύο θέσεις πρέπει να είναι γένους θηλυκού. 
Οι επικρατέστερες για αυτές είναι η παιδίατρος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαρία Κεφάλα και η προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών δικηγόρος Βαλαντία Τσέπη. 
Ένδιαφέρον για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών έχει δείξει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρος Βασιλείου. 
Ο οικονομολόγος και σύμβουλος Επιχειρήσεων έχει κάνει συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε ότι δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ θέλοντας να δώσει την ευχέρεια στο κόμμα να τον τοποθετήσει στη μάχη, όπου αυτό κρίνει.

Νομός Θεσπρωτίας
Εκτός του νυν βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νομό Θεπρωτίας θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Αντώνης Μπέζας. 
Ήδη οργανώνει το γραφείο του και αναπτύσσει έντονη κινητικότητα στο Νομό. 
Αναμένεται, μάλιστα, οι δύο πολιτικοί να αποτελέσουν το «γαλάζιο» δίπολο. 
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο φαρμακοποιός Νικόλαος Κάτσιος, δεν ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. 
Οργανώνεται και κινητοποιείται για να θέσει υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Σουλίου. 
Νομός Άρτας 
Στο ψηφοδέλτιο του Νομού Άρτας η μία θέση ανήκει στο νυν βουλευτή Γιώργο Στύλιο. 
Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπληρώσει η πολιτευτής και υποψήφια και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Καραμπίνα, που κινείται δυναμικά. 
Έντονο ενδιαφέρον για μια θέση στη γυναικεία ποσόστωση επιδεικνύει η Μαριλένα Παπαγεωργίου, η σύζυγος του πρώην υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο. 
Επίσης, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος και έχει έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Πειραιώς. 
Υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος.
Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κονταξή. 
Νομός Πρέβεζας 
Εκτός του νυν βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας του ξενοδόχου και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρου Κυριάκη. 
Ο ιδιος οργανώνει το γραφείο του και έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα. 
Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος στην Π.Ε. Γιώργος Κατσαούνος. 
Τις θέσεις του ψηφοδελτίου αναμένεται να συμπληρώσουν ο Δημήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη


 
Read More »
Ήπειρος: Τα νέα πρόσωπα στις λίστες της Ν.Δ. Ήπειρος: Τα νέα πρόσωπα στις λίστες της Ν.Δ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες