ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Σύβοτα και Μαργαρίτι

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 


Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Σύβοτα και Μαργαρίτι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Σύβοτα και Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

13/03/17: Ηγουμενίισα-Παραμυθιά -Πτήση - Άφιξη στην Κύπρο

Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά και μετάβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο, παραλαβή και μεταφορά σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

14/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πόλη της Λευκωσίας, την μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην τουρκική εισβολή του 1974 καθώς επίσης και στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον τόπο ταφής των απαγχονισθέντων παληκαριών κατά τον αγώνα 1955-1959. Βόλτα με το λεωφορείο περνώντας από τα Βενετσιάνικα τείχη που κλείνουν την παλιά πόλη, επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Ελεύθερος χρόνος θα δοθεί στην παλιά πόλη όπου θα έχετε την ευκαιρία για ψώνια. Μεταφορά στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

15/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Μετά το πρόγευμα η πρώτη επίσκεψη θα είναι στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου. Πριν την άφιξη στην Πάφο, στάση στην Πέτρα του Ρωμιού που είναι μία από τις πιο όμορφες ακτογραμμές του νησιού. Σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το μέρος όπου η θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τους αφρούς της θάλασσας. Φτάνοντας στην Πάφο, θα γίνει επίσκεψη στα Ψηφιδωτά («έπαυλη Διονύσου»] και θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Επιστροφή στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

16/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το φημισμένο Μοναστήρι του Κύκκου μέσω του Τρόδουε. Εκεί υπηρέτησε σαν μοναχός ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος  Γ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ζωγραφισμένη από τον Απόστολο Λουκά. Στη συνέχεια επίσκεψη στο θρονί όπου εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μακαρίου. Επιστροφή στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

17/03/17: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μεταφορά από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την αναχώρηση. Επιβίβαση στο πούλμαν του γραφείου μας και επιστροφή. Τέλος Ηγουμενίτσας.


Read More »
5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο 5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Θεσπρωτίας την 1η Μαρτίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Το Διοικητικό Συμβούλιο Νομού Θεσπρωτίας των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ καλεί τα Τακτικά Μέλη των Σωματείων τους σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί στις 01 Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00π.μ.-17:00μ.μ στην Ηγουμενίτσα στηο ΠΑΝΘΕΟΝ με τα παρακάτω θέματα Ημερήσια Διατάξεως:

1. Αρχαιρεσίες μελών για νέο Διοικητικό Συμβούλιο ενοποιημένο σωματείου. 
Παρακαλούνται τα Μέλη να προσέλθουν στη Συνέλευση αυτοπροσώπως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ από 15 Φεβρουάριου έως 25 Φεβρουάριου 2017.

Τηλ. επικοινωνία: 
Γραφείου ΟΑΕΕ Ελευθερίας 9 Παλ.Δημαρχείο 
26650-27210 
Προέδρου ΣΩΤ.ΜΗΤΣΕΛΟΥ 6970 361 771 
Ταμία ΔΗΜ.ΠΕΤΣΙΝΗ 6976 621 960

Read More »
Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Θεσπρωτίας την 1η Μαρτίου Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Θεσπρωτίας την 1η Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

40 φωτογραφίες από την καρναβαλική παρέλαση στην Πέρδικα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Read More »
40 φωτογραφίες από την καρναβαλική παρέλαση στην Πέρδικα 40 φωτογραφίες από την καρναβαλική παρέλαση στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων την Κυριακή

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή. 

Τα Δημοτικά Συμβούλια συμπληρώνουν δυόμισι χρόνια λειτουργίας από την ανάληψη των καθηκόντων τους και όπως ορίζει ο Καλλικράτης, θα πρέπει να γίνει εκ νέου εκλογή οργάνων.

Τα Δημοτικά Συμβούλια θα συνεδριάσουν προκειμένου να προχωρήσουν στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα. 

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής όπως και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 


Read More »
Θεσπρωτία: Ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων την Κυριακή Θεσπρωτία: Ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο” τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Σας προσκαλούμε στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο” τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:30μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, με ομιλητές την κ.Ελένη Χαλμαντζή, ψυχολόγο με ειδίκευση στις “Ψυχοσυναισθηματικές Δυναμικές στην Εκπαίδευση”, τον κ.Ελευθέριο Τσανέλη και τον κ.Φώτη Ράπτη του Γραφείου Πληροφορικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 

 Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας 
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Αλέκα Κοτσώνη


Read More »
Ημερίδα με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο” τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Ημερίδα με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο” τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Συνάδελφε οικοδόμε, 
Έλληνα και μετανάστη, εσύ που ζεις χρόνια τώρα τον εφιάλτη της ανεργίας, που βιώνεις την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, που καθημερινά αναρωτιέσαι που θα πάει αυτή η κατάσταση, τι θα γίνει, πως θα επιβιώσεις εσύ και τα παιδιά σου, η οικογένεια σου, που καθημερινά ακούς και βλέπεις στα δελτία ειδήσεων την επίθεση της κυβέρνησης και των «θεσμών» της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. 

Επίθεση που δυναμώνει με νέες ανατροπές στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στο δικαίωμα σου να συνδικαλίζεσαι και να απεργείς, με νέα φοροληστεία για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

 Έχεις χρέος απέναντι σε όλα αυτά που άλλοι αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα, να εναντιωθείς, να ξεσηκωθείς και να φωνάξεις: φτάνει πια ως εδώ, θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος. 

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς. 

Συνάδελφε , 
η Διοίκηση του συνδικάτου σε καλεί να πάρεις μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μάρτη και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, για να συζητήσουμε για όλα τα παραπάνω και να αποφασίσουμε συλλογικά πως θα οργανώσουμε την πάλη μας, πως θα απαντήσουμε συλλογικά και οργανωμένα στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Read More »
Την Κυριακή η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας Την Κυριακή η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Μετά από τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η απολαυστική stand up comedy παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα, για μια μόνο παράσταση στην Ηγουμενίτσα, στο Θέατρο Εστία, την Δευτέρα 13 Μαρτίου.


Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης; 
Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας… 
Ο καθημερινός ήρωας που όλοι κρύβουμε μέσα μας… 
Είναι ο Μάκης που όλοι γνωρίζουμε και συναντάμε σχεδόν σε κάθε βήμα μας. 


Η παράσταση καταπιάνεται με όλα τα σημαντικά θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Χωρίς καμία δόση υπερβολής ίσως αυτή η παράσταση είναι ό,τι πιο σημαντικό θα δείτε στην ζωή σας…

Εντάξει υπάρχει μια μικρή δόση υπερβολής στο παραπάνω!

Αλλά αν σας νοιάζουν θέματα όπως τα πνεύματα Samurai, το apartheid, τα κουτσά σπερματοζωάρια, η έλλειψη καφέ, οι ελλείψεις στα σχολικά μαθήματα, το φλερτ, ο σύγχρονος ρατσισμός, το σώμα που μεγαλώνει και παρακμάζει, πως είναι να είσαι γιος και πατέρας ταυτόχρονα, το σεξ στις διάφορες ηλικίες και η ανθρώπινη μοναξιά τότε αυτή η παράσταση είναι για εσάς.

«Είμαι 37 χρονών ήδη και ακόμα προσπαθώ να βρω γιατί με επηρεάζουν όλα αυτά γύρω μου που με θυμώνουν, με μπερδεύουν ή με κάνουν ευτυχισμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα, σχεδόν όλα μου φαίνονται αστεία. Για αυτό κάνω κωμωδία.»

Παναγιώτης Κούδας


Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ

Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά


Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Κούδα:

Ο Παναγιώτης Κούδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και ζει πλέον σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το stand up comedy το 2001.

Tο 2005 ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους παράσταση με τίτλο «Μυθολογία», η οποία παρουσιάστηκε έως και το 2009. Το 2011 ολοκλήρωσε την δεύτερη μεγάλου μήκους παράσταση με τίτλο «Παιδικά Τραύματα». Παρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης και έκλεισε το 2015 με παρουσίαση στο 1ο Αvaton Comedy Festival στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2016 παρουσίασε στο μαιευτήριο comedy club στην Θεσσαλονίκη την νέα του παράσταση του με τίτλο «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης..» σε μορφή work in progress, με κείμενα που γράφτηκαν από το 2014 μέχρι το 2016.

Συμμετέχει σε ομαδικές παραστάσεις stand up comedy, σε όλη την Ελλάδα, έχει εμφανιστεί και στα 2 comedy clubs της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε διάφορα φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες κωμικούς. Είναι - μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο - ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης.


 
Read More »
«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα  «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Δύο μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Δύο ακόμα μαθητές από την Ηγουμενίτσα, διακρίθηκαν στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα συμμετάσχουν στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" που θα γίνει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο μαθητές της Α΄Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας οι οποίοι πέρασαν δυο συνεχόμενες εξετάσεις με ύλη της Β΄Γυμνασίου και συγκεκριμένα:

1. Ο Θεολόγου Αλέξανδρος γιος του Δαμιανού Θεολόγου δασολόγου, υπαλλήλου του Δήμου Φιλιατών και της Ραϊτσινη Όλγας υπάλληλος ΚΕΠΑ και
2. Ο Κάντας Φώτης γιος του Δημητρίου Κάντα ορθοπεδικού και της Χριστίνας Μωκου νευρολόγου. 

Συγχαρητήρια στους δύο μαθητές, στους καθηγητές και τους γονείς τους, με τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία να τους συντροφεύουν. Read More »
Δύο μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Δύο μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή για σταθερή εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήνουν βιογραφικά εντός του καταστήματος ή να στείλουν Email στο:  wind@atsonis.gr


 
Read More »
Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους αναδόχους να υποβάλουν προσφορές για την προμήθεια ελαστικών για τις ανάγκες των οχημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% ανέρχεται στο ποσό των 17.583,20 € (4.464,00€ θα επιβαρύνουν τον ΚΑ: 20.6671.01 και 13.119,20€ θα επιβαρύνουν τον ΚΑ: 30.6671.01).

Η ανάθεση θα γίνει στον προμηθευτή εκείνον του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ελαστικών θα είναι σύμφωνα με αυτά που ζητούνται στην μελέτη της Τ.Υ. και η τιμή που θα προσφέρει ανά είδος, θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Οι προσφορές υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελο ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς μέχρι και την 10η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100, 2ος όροφος), με την ένδειξη στο εξωτερικό μέρος του φακέλου με κεφαλαία γράμματα:

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΧΘΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει στο φάκελο της προσφοράς του:

1. Συμπληρωμένο το ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, σύμφωνα με το υπόδειγμα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α.

2. Συμπληρωμένη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ σύμφωνα με το υπόδειγμα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β. Διευκρίνιση

Για την υπεύθυνη Δήλωση δεν απαιτείται βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από αρμόδια διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ, κατ΄ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 25 παρ.1 του Ν. 3614/2007 και του άρθρου 3 του Ν. 4250/2014.

3. Συμπληρωμένη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Γ.

Διευκρίνιση

Για την υπεύθυνη Δήλωση δεν απαιτείται βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από αρμόδια διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ, κατ΄ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 25 παρ.1 του Ν. 3614/2007 και του άρθρου 3 του Ν. 4250/2014.

Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει σε δημόσια συνεδρίαση για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφοράς, ήτοι την 10η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στο γραφείο του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσας, 2ος όροφος). Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή αναδόχου είναι αυτή της απευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118 του ν. 4412/2016.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Η παρούσα πρόσκληση θα δημοσιευτεί στο πρόγραμμα Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr) και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων –ΚΗΜΔΗΣ (www.promitheus.gov.gr).

Επιπλέον θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr και συγκεκριμένα στη θέση Διαγωνισμοί-Προμήθειες.

Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους της πρόσκλησης παρέχονται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας (κα Ειρήνη Γρίβα τηλ. 2665 361 213 ) 
Read More »
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Kαταδίκη των βανδαλισμών στις πινακίδες της πόλης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017
Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τους βανδαλισμούς (επικόλληση αυτοκόλλητων και φθορά σε πινακίδες σήμανσης, χρωματισμούς σε μνημεία, τοίχους κτηρίων και γενικότερα στη δημοτική περιουσία), από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που προκαλούν οικονομική ζημιά στον Δήμο, αυξάνουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων και προσβάλουν την αισθητική και τον πολιτισμό μας.

Καλούνται οι αρμόδιες Αρχές να εντείνουν την προσπάθεια τους για την περιφρούρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και οι πολίτες να μη μένουν αδιάφοροι σε τέτοιες συμπεριφορές, ενώ ως Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για την απόδοση ευθυνών.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Kαταδίκη των βανδαλισμών στις πινακίδες της πόλης Ηγουμενίτσα: Kαταδίκη των βανδαλισμών στις πινακίδες της πόλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Τιμήθηκε ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Τσίγκος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 
Είναι γνωστή και αναγνωρισμένη η προσφορά του Φιλιαταίου (από την Πόβλα) αντιστρατήγου ε.α Βασίλη Τσίγκου, τόσο στην αστυνομία, απ' όπου αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις με το βαθμό του υποστρατήγου, όσο και στην τοπική κοινωνία, καθώς για πολλά χρόνια υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. 
Και αυτή η προσφορά του, σ' όλες τις εκφάνσεις της, έχει έντονα ηθικά χαρακτηριστικά. Κάτι, που γίνεται εύκολα παραδεκτό και από τους συναδέλφους του και από τους πολίτες. 
Δίκαια, λοιπόν, κατά τον ετήσιο χορό της, τον βράβευσε η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας. 
Ο Βασίλης Τσίγκος υπήρξε από τους αξιωματικούς εκείνους, που έβαλαν την πινελιά τους στη διαμόρφωση μιας αστυνομίας με κύρος. 
Το βραβείο του απένειμε ο δραστήριος πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Νάκος, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρήστος Μαυραγάνης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου υποστράτηγος Κων/νος Σκούμας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς κ. ά. 


 
Read More »
Τιμήθηκε ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Τσίγκος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας  Τιμήθηκε ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Τσίγκος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής 26 Μαρτίου - 2 Απριλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής 26 Μαρτίου - 2 Απριλίου Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής 26 Μαρτίου - 2 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε βίντεο από την αποκριάτικη παρέλαση

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε βίντεο από την αποκριάτικη παρέλαση Ηγουμενίτσα: Δείτε βίντεο από την αποκριάτικη παρέλαση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Η ΠΕΣΤΙΑΝΗ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Τα πολλά και δυνατά βιώματα των παιδικών μου και ιδιαίτερα των γυμνασιακών μου χρόνων , τα οποία ,τόσο ζωντανά και νοσταλγικά με συνοδεύουν ακόμη και σήμερα , ύστερα μάλιστα από την παρέλευση 65-70 ετών , με πιέζουν να τα εξωτερικεύσω και δημοσιεύσω επανερχόμενος νοερά σε αυτά και αναπολώντας τα αρκετά δυνατά.

Ταξιδεύοντας , λοιπόν, νοερά στο απώτερο και δυσμενέστατο για τη γενιά μου , παρελθόν της μεταπολεμικής περιόδου 1947-1953 , συγκεντρώνων την προσοχή μου , σε γεγονότα, καταστάσεις και στιγμές πολύ ευχάριστες και εντυπωσιακές, που έζησα, όταν, κατά την περίοδο αυτή επισκεπτόμουν το ωραιότερο, το φιλοξενέστερο και προσφιλέστερο , για εμένα βέβαια, χωρίο της ευρύτερης περιοχής μας , την αξέχαστη Πέστιανη [ Κρυόβρυση].

Η Πέστιανη , από απόψεως τοποθεσίας, δεν είναι σε αξιοθαύμαστη και σπουδαία θέση , αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες ενός βουνού, σε επικλινές και βραχώδες μέρος περικυκλωμένη από βουνά, στερούμενη αξιόλογης θέας , καθώς και ομαλού και βατού χώρου. Διαθέτει μόνο μία πολύ μικρή πεδινή έκταση , η οποία εκτείνεται μπροστά και συνέχεια του χωριού, την οποία και καλλιεργούσαν και χρησιμοποιούσαν ολίγοι.

Κυρία ασχολία των κατοίκων, τότε, ήταν η κτηνοτροφία , αφού διέθετε το χωριό αρκετή κτηνοτροφική έκταση και για κάποια περίοδο , και μάλιστα περιορισμένα και η καλλιέργεια του καπνού. Ορισμένοι, πολύ ολίγοι, ασκούσαν επιπρόσθετα και το επάγγελμα του ξυλοκόπου ,εφοδιάζοντας με καυσόξυλα την Ηγουμενίτσα [ φούρνους κ.λ.π] και συμπληρώνοντας έτσι και αυξάνοντας το οικογενειακό τους εισόδημα.

Τα σπίτια του χωριού ξεκινούσαν από το τέλος της περιορισμένης πεδινής έκτασης –μικρό οροπέδιο- επεκτεινόταν μέχρι την πλαγιά του βουνού, σε ανώμαλο και βραχώδες έδαφος , κτισμένα το ένα πλησίον του άλλου και τα περισσότερα συνεχόμανα, όλα δε ήταν πετρόκτιστα και επί το πλείστον διώροφα και καλώς διατηρημένα. Οι δρόμοι, μονοπάτια , που συνέδεαν τους μαχαλάδες και τα σπίτια διευκόλυναν την επικοινωνία των κατοίκων και ήταν σχετικά ανώμαλοι και πετρώδεις.

Αυτή ήταν η γενικότερη εικόνα και κατάσταση του μικρού αυτού χωριού που είχε την τύχη και το πλεονέκτημα να κατοικείται από κατοίκους ευγενικούς και φιλόξενους και από γυναίκες , ιδιαίτερα σχολαστικές με την καθαριότητα. Όλες οι γυναίκες του χωριού και ιδιαίτερα οι νεώτερες , ωθούμενες και παραδειγματιζόμενες και από τις παλιότερες διατηρούσαν πεντακάθαρες και ασβεστωμένες τις αυλές , τον περίγυρο των σπιτιών τους , τους δρόμους καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους , τα πάντα νοικοκυρεμένα και πολύ φροντισμένα. Εκτός των χαρίσματος αυτού της φιλοξενίας , της ευγένειας και της καθαριότητας , οι κάτοικοι της Πέστιανης διακρίνονταν και για τη μεγάλη συνεργασία και αλληλεγγύη , που εκδηλωνόταν μεταξύ των , τόσο στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες , που παρουσιάζονταν στην καθημερινότητά τους , όσο και στις ευχάριστες και χαρούμενες συγκυρίες της ζωής τους.

Αυτούς τους τόσο ευγενικούς και τόσο φιλόξενους Πεστιανιώτες είχα την ευτυχία να ζήσω από κοντά και πολλές φορές και χρονιές , ως μουσαφίρης-φιλοξενούμενος , αφού είχα την τύχη να έχω εκεί αρκετούς καλούς συγγενείς , τόσο από τον πατέρα μου όσο και από την μητέρα μου.

Από τον πατέρα μου είχα στενότερους συγγενείς τον Κίτσο Δήμα και τις οικογένειες των 4 αδελφών αυτού [ θηλέων] που ήταν : 1] Νάσιου και Γιώργου Θωμά Λώλη[ Χάλα Πανάγιω] 2] Πέτρου Κίτσου [Χάλα Σόφα] 3] Σωτηρίου Διονύση [4] Θωμά Μάρκου , Βαγγέλη Μάρκου καθώς και αρκετούς άλλους. Από την μητέρα μου επίσης είχα αρκετούς συγγενείς , αφού ο πατέρας της μητέρας μου και παππούς μου, ονόματι Χρήστος Αναστασίου, καταγόταν από το χωριό αυτό. Στενότεροι, λοιπόν συγγενείς εκ της μητέρας μου ήταν οι : 1] Βαγγέλης Τζιτζάλης [ Αναστασίου] 2] Λουκάς Τζιτζάλης 3] Κοσμάς Τζιτζάλης 4] Σωτήρης Διονύσης 5] Πανάγιω Μάτου Αναστασίου και αρκετοί άλλοι.

Μεταξύ των κατοίκων του χωριού αυτού υπήρχε πολλή αγάπη καθώς και μεγάλη οικειότητα και στην εργασία δεδομένου ότι ήταν και συγγενείς αλλά και στενοί και αγαπημένοι γείτονες. Υπήρχε μάλιστα πολύς σεβασμός και ιδιαίτερη εκτίμηση στους ηλικιακά μεγαλύτερους μεταξύ των οποίων επικρατούσε καλή συνεργασία και αλληλοσεβασμός συγχρόνως.

Αυτό διαφαινόταν , όταν τις απογευματινές ζεστές ημέρες , από τέλη Ανοίξεως μέχρι και Φθινοπώρου , συγκεντρωνόταν οι απόμαχοι , γέροντες και αρκετά ηλικιωμένοι , στο μεσοχώρι του χωριού , ένα ηλιόλουστο χώρο δίπλα από το διδακτήριο του δημοτικού σχολείου και άρχιζαν με στεντωρεία τη φωνή να συζητούν και να διηγούνται μεταξύ τους διάφορες ιστορίες και γεγονότα. Ήταν τόσο ενδιαφέρουσα και ζωηρή η συζήτηση , που οσάκις τους άκουγα , τους θαύμαζα και τους παρομοίαζα με τους αρχαίους Αθηναίους που συγκεντρώνονταν στην Πνύκα και διαλέγονταν και συζητούσαν για τα κοινά και για την τύχη και την πορεία της πολιτικής κατάστασης της πατρίδας. Έτσι τους φανταζόμουν εγώ καθισμένους αγέρωχα στον σπουδαίο αυτό χώρο των συναντήσεων τους και έτσι τους ξαναφέρνω στη μνήμη μου και τους θυμάμαι με δέος και νοσταλγία .

Η μετάβαση μου από την Πλαταριά στην Πέστιανη διαρκούσε δύο ώρες περίπου πεζοπορία , ενώ από Πέστιανη μέχρι Ηγουμενίτσα μία περίπου ώρα.

Όταν πήγαινα στην Πέστιανη , το πρώτο σπίτι που επισκεπτόμουν ήταν το σπίτι του εξαδέλφου μου Μήτρο Κίτσου Δήμα , και τις πολύ αγαπημένες μου θείες , Χάλα Πανάγιω , σύζυγο Θωμά Λώλη, Χάλα Σόφα, σύζυγο Πέτρου Κίτσου και λοιποί συγγενείς. Πολύ καλές σχέσεις , δέσιμο αδελφικό , είχαμε και με την οικογένεια του αξέχαστου και γλυκυτάτου μπάρμπα Νάσιου Γιωργάκη του οποίου η πολύ καλή , αξέχαστη γυναίκα του , η Νέτα, ήταν πλαταριώτισσα , αδελφή του γείτονά μου Αναστασίου Ζαφείρη.

Για διανυκτέρευση επέλεγα συνήθως το σπίτι της θείας μου Σοφίας , συζύγου του Πέτρου Κίτσου με τα παιδιά της οποίας και συνδεόμουν αρκετά.

Είναι πολλά τα σπίτια των συγγενών μου, που επισκεπτόμουν και που με φιλοξενούσαν , με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και χαρά και πολλά τα ονόματα των συγγενών μου, αρρένων και θηλέων , συνομηλίκων μου και μεγαλυτέρων μου, που μου έδειχναν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους , πολύ απλόχερα και ειλικρινά. Τους θυμάμαι όλους ανεξαιρέτως , τους αγαπώ και τους ευχαριστώ εγκάρδια.

Θυμάμαι ακόμη και το ότι κάποιο καλοκαίρι με κρεμασμένη στον ώμο μου μία φωτογραφική μηχανή [ μου την είχε δανείσει τότε ο φωτογράφος της Ηγουμενίτσας Τάσος Ρούμπης ] ξεκίνησα από την Πλαταριά πεζός και έφτασα στην Πέστιανη μετά από δίωρη περίπου πορεία, όπου επί μία εβδομάδα ασκούσα ερασιτεχνικά το επάγγελμα του φωτογράφου , φωτογραφίζοντας αρκετούς συγγενείς και φίλους και εξοικονομώντας συγχρόνως και κάποια χρήματα , τα οποία και τόσο πολύ είχα τότε ανάγκη.

Έζησα από κοντά όλα τα γεγονότα και τις συγκυρίες που παρουσιάζονταν στον τόπο τους , τόσο στις ευχάριστες όσο και στις δυσάρεστες στιγμές της ζωής τους. Υπήρξα πολλές φορές θεατής αρκετών τέτοιων καταστάσεων συμμετέχοντας , ιδιαίτερα στους γάμους συγγενών μου, στους οποίους γάμους υπήρχε απερίγραπτη συνεργασία αλληλεγγύη και τάξη που οδηγούσε επάξια σε πλήρη επιτυχία και λαμπρή κατάληξη. Μία μάλιστα , από τις πλέον εντυπωσιακές εικόνες και σκηνές των γάμων αυτών ήταν ο χορός « ΤΟ ΜΠΕΡΑΤΙ» που τον χόρευαν συνήθως ο Μήτρο Κίτσο Δήμας με τον Πάνο Βαγγέλη Μάρκο. Ήταν ηρωικός χορός , δυναμικός και μοναδικός, που τον χόρευαν με ξεχωριστή μαεστρία , τέχνη και τόσο δυναμισμό, ώστε δίκαια να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην εποχή των Ακριτών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και παρακολουθείς το Διγενή Ακρίτα να μάχεται στα πέτρινα αλώνια με τον Χάροντα.

Την εποχή εκείνη, στην οποία αναφέρομαι οι Πεστιανιώτες δεν έδειχναν έφεση για γυμνασιακές σπουδές των τέκνων των, ούτε κάποια τάση για φυγή στην ξενιτειά για εκμάθηση κάποιου επαγγέλματος προς δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών ζωής . Οι μοναδικοί Πεστιανιώτες που είχαν μέχρι τότε εγκαταλείψει το χωριό και είχαν εγκατασταθεί στην Ηγουμενίτσα , ως επαγγελματίες ήταν οι αδελφοί Σπυρόπουλοι . Επίσης είχε πραγματοποιήσει αγορά στην Ηγουμενίτσα και ο Μήτρο Κίτσος , ο οποίος είχε αγοράσει ακίνητο –κτίριο. Ολίγα γράμματα –αρκετά για την εποχή τους- γνώριζαν ο Κίτσο Παππάς , ο οποίος υπηρέτησε για κάποιο διάστημα στο χωριό μου την Πλαταριά ως δάσκαλος , Νάσιο Γιωργάκης [ Ιωάννου] ο και μετέπειτα γραμματέας στο χωριό του , καθώς και ο γνωστός ως εισπράχτορας στο Δημόσιο Ταμείο Ηγουμενίτσας Φώνης [ Ξενοφών Ιωάννου].

Αυτή η κατάσταση και στάσιμη εικόνα , κάποια στιγμή ανετράπει ριζικά και ραγδαία , φέρνοντας αφάνταστα μεγάλη και ταχύτατη αλλαγή στην πρόοδο και στη ζωή των κατοίκων του χωριού αυτού, ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση και ακόμη περισσότερο μετά το σεισμό που έγινε στο χωριό το έτος 1979. Από την εποχή αυτή και μετά άλλαξαν τα πάντα και για τους πάντες.

Μαζί με την καταστροφή των σπιτιών του μικρού αυτού χωριού , παρουσιάστηκε μεγάλη πρόοδος των κατοίκων , μεγάλη αναγέννηση και προκοπή αυτών, δικαιόνοντας έτσι το αρχαίο ρητό κατά το οποίον « ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Τα παιδιά και τα εγγόνια των παλαιών κατοίκων , κτηνοτρόφων στο σύνολό τους , εστράφησαν με ταχύτητα και περίεργο δυναμισμό προς τις τέχνες και τα γράμματα , με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετοί από αυτούς γιατροί, δικηγόροι , καθηγητές, δάσκαλοι και να καταλάβουν θέσεις , ως δημόσιοι υπάλληλοι στη Νομαρχία Ηγουμενίτσας και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και σε δημόσιους οργανισμούς [ ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ταχυδρομείο και Τράπεζες]. Ακόμη αρκετοί από τους νέους εστράφησαν προς τον ιδιωτικό τομέα διέπρεψαν ως επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Ασχολήθηκαν και με τα κοινά του Δήμου Ηγουμενίτσας και οι νέοι της Πεστιανης, αφού αρκετοί εντάχτηκαν ως δημότες στο Δήμο Ηγουμενίτσας μετά τη μεταφορά του χωριού του στο Γραικοχώρι , εκλεγέντες και ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα ως αντιδήμαρχοι, με πρώτο τον Χρήστο Μήτρο Δήμα και τη σημερινή ακόμα αντιδήμαρχο του Καλλικρατικού πλέον δήμου Ηγουμενίτσας , την εκ Πέστιανης Ρεγγίνα Αναστασίου Δηλαβέρη. Ανεδείχθησαν επίσης και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας κατά την Καποδιστριακή περίοδο , ως νομαρχιακοί σύμβουλοι και αντινομάρχες οι νέοι Πεστιανιώτες [ Κώστας Αθ. Ιωάννου και Αναστάσιος Δηλαβέρης] .

Ακόμη και στη δημοσιογραφία ανέδειξε η Πέστιανη σπουδαίο και άξιο δημοσιογράφο και μάλιστα εκδότη δύο εβδομαδιαίων εφημερίδων των « ΤΙΤΑΝΗ» και «ΤΟΛΜΗ», το αείμνηστο Αλέξη Αναστασίου.

Μετά την μεταπολίτεση και μετά το σεισμό στην Πέστιανη άνοιξε πολύπλευρα και ταχύτατα τα φτερά της προόδου και της δημιουργίας των τέκνων της και εξέπληξε τους πάντες αφάνταστα , αφού ένα από τα τέκνα της ο Ευάγγελος Δημητρίου κατόρθωσε να εκλεγεί αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης , αποθεώνοντας με τον τρόπο αυτό την υπερηφάνεια του και το γόητρο , όχι μόνο των συγγενών και συγχωριανών του , αλλά και όλων των κοντοχωριανών και γνωστών του, αν όχι και όλης της Θεσπρωτίας.

Αυτή η απροσδόκητα και ανέλπιστα μεγάλη πρόοδος και αλλαγή του πάλαι ποτέ πολυαγαπημένου μου χωριού , του κατέχοντος πρωτεύουσα θέση μεταξύ των όσων χωριών της Θεσπρωτίας γνώρισα , τόσο στην φιλοξενία και στην καθαριότητα ,όσο και στη ευγενή πρόοδο με κάνει να χαίρομαι πολύ ιδιαίτερα αφού αγαπώ τόσο πολύ τους Πεστιανιώτες από τους οποίους κατά τα παιδικά μου χρόνια εισέπραξα γενικά τόση μεγάλη αγάπη και τόση καλοσύνην.

Γρηγόριος Αντωνίου Δήμας
Συνταξιούχος Δάσκαλος
Πλαταριά 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ" Θεσπρωτίας


 
Read More »
Η ΠΕΣΤΙΑΝΗ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ Η ΠΕΣΤΙΑΝΗ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Αποφασισμένος να ... πάρει κεφάλια ο Θωμάς Πιτούλης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Αποφασισμένος να ... πάρει κεφάλια εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Όχι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας δεν τα έχει βάλει με τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι . 

Για την ώρα.

Στα πλαίσια όμως του καρναβαλιού, έκανε την εμφάνισή του στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, ντυμένος ως Χάρος, κραδαίνοντας μάλιστα και το δρεπάνι του, δίνοντας το έναυσμα για την αποκριάτικη διασκέδαση.


Ο Θωμάς Πιτούλης, απέδειξε για ακόμα μία φορά, πως είναι από τους λίγους πολιτικούς που βρίσκεται τόσο κοντά στους πολίτες - ψηφοφόρους του, ενώ το ακομπλεξάριστο του χαρακτήρα του, του επιτρέπει να τσαλακώσει την δήθεν πολιτική σοβαροφάνεια.Read More »
Αποφασισμένος να ... πάρει κεφάλια ο Θωμάς Πιτούλης Αποφασισμένος να ... πάρει κεφάλια ο Θωμάς Πιτούλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: "Τα ίδια Παντελάκη μου" - Του Σταύρου Κωστάρα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017


Φοβάμαι ότι θα στεναχωρήσω τους φίλους μου Γιώργο και Πέτρο που μοχθούν και αγωνίζονται και γράφουν για το Φιλιάτι, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μια ματιά μόνο στην πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, εναλλασσόμενοι στους ρόλους, με επίπεδο απελπιστικά μικρό και με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόοδος ούτε βελτίωση. 

Όταν κάποιοι από αυτούς την εποχή των παχιών αγελάδων όχι μόνο δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά την υπονόμευσαν για πολλά χρόνια με εκατομμύρια ελλείμματα και χρέη! 

Αν δε κάποιος ρίξει και ματιά και στο νυν δημοτικό συμβούλιο θα δει ότι πολλά από τα πρόσωπα που το απαρτίζουν ήταν σε θέσεις ευθύνης του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης από το 2002 και μετέπειτα. Όλοι όσοι έφεραν το δήμο στην σημερινή του κατάσταση είναι σε θέσεις παρόμοιες με εκείνες που τον οδήγησαν σε αυτό το χάλι και δυστυχώς σωτηρία στον ορίζοντα δεν φαίνεται!!! 

Όταν κάποιοι από αυτούς που συμμετέχουν και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, από όποια θέση κι αν βρίσκονται, με την παρουσία τους εκεί απλά επιβεβαιώνουν την πλήρη ανυπαρξία και μηδενική συμμετοχή τους προσπαθώντας είτε να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στο μέλλον είτε να προσεταιριστούν την εξουσία από όπου αυτή και αν προέλθει!
Πως άλλωστε θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση όταν:
- Ο πρόσφατα, με μεγάλη καθυστέρηση γενόμενος φορολογικός έλεγχος των ετών 2000-2007 στην Δημοτική Επιχείρηση, διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις μη απόδοσης ΦΠΑ αλλά και άλλες, ύψους 3.900.000 ευρώ.
- Στο ΙΚΑ οι οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης, μαζί με τα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των 400.000 ευρώ περίπου.
- Από την Περιφέρεια Ηπείρου ζητείται από την Δημοτική Επιχείρηση, η επιστροφή του ποσού των 55.000 ευρώ τα οποία διατέθηκαν για προγράμματα και ακόμη αναζητείται η τύχη τους.
- Οι 14 υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης που πήγαν στο Νομικό Πρόσωπο το 2011 διεκδικούν αμοιβές για εφτά μήνες (Ιανουάριος έως Ιούλιος 2011) οι οποίες πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 100.000 ευρώ χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές.
- Υπάλληλοι των ΚΗΦΗ παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους οφείλονται σημαντικά χρηματικά ποσά χωρίς ευτυχώς αυτά να επιβαρύνουν τον Δήμο.
- 4.700.000 ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του Δήμου για το χρονικό διάστημα 2003-2010 δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ σε αυτά και οι δίκες των υπευθύνων ίσως τελεσιδικήσουν μετά από πολλά ακόμη χρόνια. Ήδη παρήλθαν 6 χρόνια και δεν έγινε ούτε καν η πρώτη από αυτές. Όσο δε για το αποτέλεσμα!! Αν κρίνω από τον «ζήλο» με τον οποίο το αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή, βλέπω να αποδίδονται ευθύνες μόνο στους παροικούντες στην Αγία Τριάδα!
- Το δάνειο του πρώην Δήμου Σαγιάδας ύψους 750.000 ευρώ θα εξακολουθεί να πληρώνεται από τα έσοδα του Δήμου μέχρι το 2030.
- Τα χρέη προς την ΔΕΗ τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 500.000 ευρώ, και για τα οποία έγινε και η πρόσφατη μεγάλη αναπροσαρμογή με αύξηση των δημοτικών τελών κατά 285% (ήτοι από 0,70 ευρώ στα 2 ευρώ το τετραγωνικό) είναι μια άλλη πληγή που δεν θα κλείσει σύντομα. Επί τη ευκαιρία να συγχαρώ τους κατοίκους όλων των ερημωμένων χωριών του Δήμου που πλέον θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους προνομιούχους αφού πληρώνουν πολύ περισσότερα δημοτικά τέλη και από την Ηγουμενίτσα όπου το ποσό που καταβάλλεται είναι 1,35 ευρώ το τετραγωνικό.
- Οι πληγές για χρέη προς εργολάβους παλιότερων ετών δεν λένε να κλείσουν ακόμα.
- Τα χρέη της αμέσως προηγούμενης δημοτικής αρχής ανέρχονται και αυτά στο ύψος αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ
- Πολλά από τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης, αν και όταν αυτή εκκαθαριστεί, θα μεταφερθούν στον Δήμο Φιλιατών και φυσικά θα κληθούν να τα καταβάλουν έμμεσα ή άμεσα οι δημότες. Ήδη αυτό γίνεται με τις τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση. Και που να έρθει και ο βιολογικός που θα τα κάνει ακόμη χειρότερα!!

Όσο κι αν φταίνε οι βουλευτές και οι υπουργοί άλλο τόσο ή και περισσότερο φταίνε και οι ανίκανοι ή οι ικανοί μόνο για το δικό τους συμφέρον δημοτικοί άρχοντες. 


 
Read More »
Δήμος Φιλιατών: "Τα ίδια Παντελάκη μου" - Του Σταύρου Κωστάρα Δήμος Φιλιατών: "Τα ίδια Παντελάκη μου" - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

O μαθητής του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Σταύρος Βιρβίλης, στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017
O μαθητής της Γ' Τάξης του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Σταύρος Βιρβίλης, διακρίθηκε στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα συμμετάσχει στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" που θα γίνει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα.

Ο μαθητής πέρασε με επιτυχία τα, ομολογουμένως δύσκολα, διαγωνίσματα των δύο προηγούμενων φάσεων του "Θαλή" και του "Ευκλείδη:

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Το Σταύρο θα συνοδεύουν στην προσπάθειά του στην Αθήνα, τα συγχαρητήρια και οι ευχές των γονιών του Όλγας και Κώστα, των καθηγητών του, των συμμαθητών του, αλλά και όλων των Θεσπρωτών για "Καλή Επιτυχία" και πρόκριση και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα!


 
Read More »
O μαθητής του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Σταύρος Βιρβίλης, στη Μαθηματική Ολυμπιάδα O μαθητής του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Σταύρος Βιρβίλης, στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Selefkos Palace ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του. 
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης και κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Νικόλας Κάτσιος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς. 
Εκτός από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων κα Μαρία Σκανδάλη και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ζουμπουλίδης Σπύρος. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους δεκάδες χορηγούς-επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας που συνέδραμαν την εκδήλωση και ταυτόχρονα ευχαριστεί θερμά τους φίλους του Συλλόγου, που με την παρουσία τους στηρίζουν κι ενισχύουν το έργο της «Στοργής».

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Κάσσαρη Έλενα
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαγιάννη Άννα 


 
Read More »
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου, από το Καστρί στην ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017Read More »
Ηγουμενίτσα: Η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου, από το Καστρί στην ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου, από το Καστρί στην ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Σελίδες