Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Η αλήθεια για την επέκταση των χωρικών υδάτων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα και φέρεται έτοιμη να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο Ιόνιο, νότια και ανατολικά της Κρήτης, σε όλα τα σημεία δηλαδή πλην του Αιγαίου Πελάγους, όπου η Τουρκία έχει επιβάλλει ντε φάκτο καθεστώς ειδικών συνθηκών.

Διανύουμε μια περίοδο έντονης καχυποψίας και με την Τουρκία και με την Αλβανία, ενώ ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για χαμένο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με τα ΤίραναΦυσικά το πρόβλημα δεν ήταν τεχνικό, αυτό διευθετείται σε λίγες ημέρες, αλλά πολιτικό, καθώς η καθυστέρηση εφαρμογής του δικαιώματος αυτού, μοιραία για μια ακόμη φορά, οδηγείται σε κρίσιμο χρονικά σημείο. Aυτό διότι η χώρα ήδη κινείται σε τροχιά εκλογών, οπότε διατυπώνονται αμφιβολίες και εντός της κυβέρνησης αν τελικά ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Ταυτόχρονα, διανύουμε μια περίοδο έντονης καχυποψίας και με την Τουρκία και με την Αλβανία, ενώ άριστα ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για χαμένο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με τα Τίρανα, καθώς ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία και αυτό είναι πρωτοφανές, θα μπορεί και πάλι να ακυρωθεί από τα Συνταγματικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας.

Η Αλβανία παραληρεί

Η σημερινή κυβέρνηση είχε άνεση χρόνου να διαχειριστεί αποφασιστικά το θέμα επέκτασης των χωρικών υδάτων, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Θεωρητικά, η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο σε σχέση με την Αλβανία, θα περιλαμβάνεται στην διμερή συμφωνία με τα Τίρανα για τις θαλάσσιες ζώνες, όμως όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν οδηγηθεί σε ναυάγιο, τόσο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους στην Αλβανία, αλλά και εξαιτίας αλλοπρόσαλλων ενίοτε θέσεων των Τιράνων.

Σε περίπτωση που τελικά η ελληνοαλβανική συμφωνία δεν υπογραφεί, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μονομερώς, όπως έχει το δικαίωμα, ή θα αυτοπεριοριστεί για μια ακόμη φορά.

Το ζήτημα αυτό καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η διασάλευση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, που διανύουν πλέον μια παρατεταμένη περίοδο ανησυχητικής οπισθοδρόμησης. Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα των εκκρεμοτήτων στο Ιόνιο ή το Αιγαίο. Πολλά ακόμη περιστατικά που αποκρύπτονται ή υποβαθμίζονται συντηρούν ένα κλίμα ενισχυμένης καχυποψίας με τις γειτονικές χώρες. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι ακόμη και αν όλες οι διαδικασίες σε Αθήνα και Σκόπια ολοκληρωθούν ομαλά, ήδη υπάρχει η «πρώτη ύλη» για μελλοντική κρίση και υπονόμευση της συμφωνίας από δυνάμεις στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Στην κόψη του ξυραφιού

Παράλληλα με τα προβλήματα αυτά, σημειώνεται ότι το τουρκικό δόγμα για την αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου είναι πανίσχυρο, όπως άκαμπτος είναι ο αλβανικός εθνικισμός. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πραγματικά ανησυχητική και η Ελλάδα εμπλέκεται πλέον όλο και πιο ενεργά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα περιστατικά που επιβεβαιώνουν το κλίμα ανησυχίας:

1. Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες για παραβίαση των συνόρων κινήθηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βάσει σχεδίου. Ο πρώτος εισήλθε στην ελληνική επικράτεια με στόχο να ζητήσει πολιτικό άσυλο και θα ακολουθούσε ο δεύτερος με τον ίδιο στόχο. Οι ελληνικές αρχές δεν είχαν καμία πρόθεση να εμπλακούν σε νέα περιπέτεια με την Τουρκία και φρόντισαν από την αρχή να μην προλάβουν οι δύο Τούρκοι να έρθουν σε επαφή με δικηγόρο. Οπότε τους επέστρεψαν στην Τουρκία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για γκιουλενιστές.

2. Οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας –Τουρκίας έχουν καθηλωθεί εδώ και χρόνια και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τηρούνται κατά το δοκούν. Πολλές φορές οι Τσίπρας και Ερντογάν ανακοινώνουν την επανάληψη των συνομιλιών, αλλά ουδέποτε υπήρξε εξέλιξη. Αν οι Τσίπρας και Ερντογάν αποφασίσουν οδικό χάρτη με ημερομηνίες στη Νέα Υόρκη θα είναι μια θετική εξέλιξη.

3. Το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας έχει αποσυρθεί από την ατζέντα.

4. Είναι κοινό μυστικό στα υπουργεία Εξωτερικών πολλών μεγάλων χωρών και στην Αθήνα φυσικά ότι στο Κυπριακό δεν θα υπάρξει λύση και αναζητείται φόρμουλα για το ενεργειακό.


5. Η Αίγυπτος έχει καταστήσει σαφές εδώ και χρόνια ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα, αν πρώτα η χώρα μας δεν έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει κάποια κινητικότητα καθώς στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία διμερής συνάντηση Αθήνας –Καΐρου στην Ελούντα, εφ' όλης της ύλης, ενδεχομένως να συζητηθεί και το θέμα της ΑΟΖ.

6. Απίστευτα περιστατικά γύρω από τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις έχουν καταγραφεί στο παρασκήνιο, μεταξύ των οποίων και ένα non paper του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα προς ξένες χώρες εναντίον της κυβέρνησης Ράμα!

Εκρηκτική κατάσταση

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι αυτή την στιγμή η πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή του πλανήτη. Η πρόσφατη συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας –Αιγύπτου για την κατασκευή αγωγού και η βούληση για την κατασκευή του East Med αποδυναμώνει καθοριστικά την επιρροή της Άγκυρας.

Οι νέες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πιθανότατα θα οδηγηθούν σε νέο ναυάγιο, στην ουσία ένα βήμα πριν την διχοτόμηση της ΚύπρουΗ Τουρκία απειλεί με γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές της. Ταυτόχρονα οι νέες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πιθανότατα θα οδηγηθούν σε νέο ναυάγιο, στην ουσία ένα βήμα πριν την διχοτόμηση της Κύπρου. Μείζον θέμα αυτήν τη στιγμή για τις ΗΠΑ και το Τελ Αβίβ είναι η ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου είναι χαμηλά στην ιεράρχηση.

Σε αυτό το σκηνικό έντασης με πρωταγωνιστές υπερδυνάμεις και περιφερειακές δυνάμεις όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Τουρκία και φυσικά οι ΗΠΑ και η Ρωσία, η Ελλάδα ναι μεν μπορεί και έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Είναι όμως δύσκολο να μην επηρεαστεί η σχέση της Αθήνας με την Άγκυρα αφού θα θεωρηθεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τις τριγωνικές σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και με τις πλάτες των ΗΠΑ να προβεί στην λήψη αποφάσεων.

Η προεργασία που έχει γίνει από την κυβέρνηση για την επέκταση των χωρικών υδάτων είναι τόσο προσεκτική που εξετάζονται λεπτομερώς όλοι οι χάρτες προκειμένου να μην περιλαμβάνεται ούτε μια βραχονησίδα του Αιγαίου για να μην αντιδράσει η Τουρκία.

Ελλάδα –Αλβανία

Η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με την Αλβανία που θα περιλαμβάνει την εκ νέου οριοθέτηση της ΑΟΖ, μειονοτικά ζητήματα, την άρση του εμπολέμου κ.ά. έχει παγώσει. Η συμφωνία φέρεται να είναι έτοιμη εδώ και καιρό, όμως εσωτερικοί λόγοι στην Αλβανία και οι αμφιταλαντεύσεις στην Αθήνα έχουν οδηγήσει την υπόθεση σε μια νεκρή ζώνη. Θεωρητικά η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί πριν τον Ιούνιο του 2019 καθώς τότε η ΕΕ θα επανεκτιμήσει τη θέση της για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Τίρανα.

Η ελληνική κυβέρνηση -αυτό είναι δεδομένο- έχει παραχωρήσει μια μικρή θαλάσσια έκταση στην Αλβανία με το κλείσιμο του κόλπου των Αγίων Σαράντα, με αντάλλαγμα την πλήρη επήρεια των Οθωνών. Σημειώνεται ότι και στην συμφωνία του 2009 οι Οθωνοί είχαν επήρεια 100%. Οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι η Ελλάδα θίγεται ιδιαίτερα από την υποχώρηση αυτή, το θέμα όμως θα εξελιχθεί σε πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ για λόγους τακτικής.

Λευκή σελίδα

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ακόμη και αν υπογραφεί η συμφωνία, κινδυνεύει και πάλι να τιναχθεί στον αέρα καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό της Αλβανίας είναι εκρηκτική γύρω από το θέμα αυτό. Αυτή τη φορά είναι η αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα που υπονομεύουν την συμφωνία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Ιλίρ Μέτα αρνείται να δώσει την τυπική έγκριση για την υπογραφή της συμφωνίας όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρόσφατα έστειλε non paper στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και στον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν με το οποίο επιτίθεται κατά της κυβέρνησής του για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ιλίρ Μέτα
Ιλίρ Μέτα
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αλβανοί αναδιπλώθηκαν όσον αφορά στην κατάργηση των μειονοτικών ζωνών ώστε οι μειονοτικοί, όπου και αν κατοικούν, να έχουν τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο δικαιώματα, ενώ συνεχίζουν να καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό τους μέσω των σχολικών βιβλίων.

Επίσης, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας δεν λειτουργεί με πλήρη σύνθεση εδώ και καιρό, άρα προϋπάρχει ήδη ο πρώτος λόγος για ακύρωση πιθανής συμφωνίας με την Ελλάδα. Διπλωματικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι ακόμη και αν υπάρξει η συμφωνία, μετά τις εκλογές, αν τις κερδίσει η αντιπολίτευση, θα έχουμε πάλι προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο με στόχο την εκ νέου ακύρωσή της. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το μεγάλο λάθος των ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, να μην ψηφίσουν την συμφωνία του 2009 από τη Βουλή.

Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχει το ερώτημα ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης ως προς την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Και μόνο ο αλυτρωτισμός που εκπέμπουν τα σχολικά βιβλία και η υφαρπαγή περιουσιών από Έλληνες θα είναι λόγος για βέτο. Ειδικά ως προς την ελληνική μειονότητα που χάνεται σταδιακά εδώ και χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστιες ευθύνες. Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική ήττα της Ελλάδας καθώς χάνεται ένα ισχυρό, στρατηγικής σημασίας πλεονέκτημα της χώρας μας στις σχέσεις της με τους Αλβανούς.

Αναρτήθηκε στο omegapress.gr από τον Σωτήρη Σιδέρη


Read More »
Η αλήθεια για την επέκταση των χωρικών υδάτων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη Η αλήθεια για την επέκταση των χωρικών υδάτων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Δύο Θεσπρωτοί στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Εκλογές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 
Η κατανομή των θέσεων στο νέο Δ.Σ είναι η ακόλουθη:. 
 • Πρόεδρος Θανάσης Χασκής
 • Αντιπρόεδρος Ηλιάνα Σπανοπούλου
 • Γενική Γραμματέας Φωτεινή Αγγέλη
 • Ταμίας Αθανάσιος Χρήστου
 • Ειδικός γραμματέας Ευάγγελος Παππάς
 • Βοηθός Ταμία Σπύρος Μεσσίνης
 • Μέλος Σπύρος Καμμένος

Καλή θητεία στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΊΡΟΥ με γνώμονα την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή της .


 
Read More »
Δύο Θεσπρωτοί στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δύο Θεσπρωτοί στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο Ιωαννίνων της Αλβανικής Δημοκρατίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018Ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00π.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα κο Pervin Gjilkuria στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παρουσία του μέλους της Δ.Ε. κας Βασιλικής Τσώτου Υπεύθυνης ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και του Διοικητικού Προϊσταμένου της υπηρεσίας κου Πέτρου Ζουμπούλη.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, κοινά για την Θεσπρωτία και την νότια Αλβανία, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί επί αυτών, έγινε αναφορά στην άριστη σχέση που διέπει τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας και Αυλώνας – Αγίων Σαράντα και στις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και σήμερα από τους δύο φορείς, και διερευνήθηκαν ενέργειες και δράσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών εκατέρωθεν των συνόρων.

Ενδεικτικά, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στα ακόλουθα ζητήματα:

Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Τελωνείων στο Μαυρομάτι, τουλάχιστον τους μήνες της τουριστικής περιόδου.

Ανάπτυξη συνεργασίας - σύμπραξης μεταξύ Θεσπρωτίας και Νότιας Αλβανίας στον πρωτογενή τομέα για την διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Υποστήριξη των προτάσεων συμμετοχής σε διακρατικά προγράμματα προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Ανάπτυξη συνεργειών στον τομέα του Τουρισμού με στόχο την δημιουργία προϊόντος 12 μηνών αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο τιμητική πλακέτα με το οικόσημο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έντυπο υλικό προβολής της Θεσπρωτίας και τοπικά προϊόντα.


Read More »
Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο Ιωαννίνων της Αλβανικής Δημοκρατίας Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Γενικό Πρόξενο Ιωαννίνων της Αλβανικής Δημοκρατίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας που συνίστανται, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, σε έγγραφη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου και με παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας μέσω της ΟΛΜΕ, εγκρίθηκε το ολιγομελές τμήμα της Α΄τάξης του ΕΠΑΛ Φιλιατών.

Η έγκριση του τμήματος είναι σημαντική ώστε το ΕΠΑΛ να λειτουργεί με τις τρείς τάξεις, οι δε μαθητές να φοιτούν στο τόπο διαμονής. 
Η μη έγκριση του τμήματος θα οδηγούσε σε συρρίκνωση του ΕΠΑΛ και τελικά στο κλείσιμο του.

Ο Πρόεδρος
Καραπάνος Ευάγγελος

Ο Γραμματέας
Κιτσάτης Κωνσταντίνος


Read More »
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

«Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Για την «Συμφωνία των Πρεσπών» ελέχθησαν και εγράφησαν πολλά και, ασφαλώς, στο μέλλον θα ακολουθήσουν περισσότερα.
Είναι, πλέον, γεγονός ότι οι σημερινοί Κυβερνήτες μας παρέδωσαν συνειδητά το Όνομα της Μακεδονίας με αναγνώριση ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Μακεδονικού Έθνους και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ Μακεδονικής Γλώσσας. Και ακόμη «τόνωσαν» την ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ρητορική του γειτονικού Κρατιδίου, αφού η «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα είναι Κράτος και η δική μας (Νότια;) Μακεδονία θα είναι μια επαρχία του Ελληνικού Κράτους, με ό,τι αυτό σημαίνει και ο «νοών νοείτω»!
Ο λόγος της παρούσης παρέμβασής μου δεν είναι για να προστεθεί ένα ακόμη κείμενο για την Ανθελληνική και επονείδιστη «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά για να καταθέσω μια άποψη, που οι σημερινοί Κυβερνήτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια ούτε που την σκέφθηκαν.
Σαφέστατα η «Συμφωνία των Πρεσπών» πλαστογραφεί την Ιστορία και βλάπτει τον Ελληνισμό, αλλά ούτε και τους Σκοπιανούς και τους Λαούς της Βαλκανικής ΟΦΕΛΕΙ!
Θα προσπαθήσω να δώσω εξηγήσεις για την άποψή μου αυτή.
Συμβαίνει να έχω από παλαιά «κάποια» σχέση με το «Μακεδονική». Το 1964, φοιτητής των πολιτικών επιστημών πήρα την εντολή από τον καθηγητή μου του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, αειμνήστου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΝΕΚΙΔΗ, να συγγράψω μια Μελέτη – Διατριβή με θέμα: «Το Μακεδονικό Χθες – Σήμερα – Αύριο». Έτρεξα σε διάφορες πηγές και σε διακεκριμένους πολιτικούς της εποχής και ολοκλήρωσα την εργασία μου. Όταν ο Καθηγητής μου ανάγνωσε την εργασία μου, μου είπε: «Το πόνημά σου είναι πολύ καλό, παρ’ ότι εγώ διαφωνώ με τις απόψεις σου». Στην ερώτησή μου γιατί διαφωνείτε κύριε Καθηγητά, έλαβα την ακόλουθη απάντηση: «Εγώ νεαρέ μου, είμαι Κομμουνιστής και δεν βλέπω το θέμα αυτό Εθνικά, αλλά το βλέπω Διεθνιστικά και το Κόμμα μου έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια τόσο στην Απόφαση του 5ου Συνεδρίου της Γ’ Διεθνούς το 1924 και της 5ης Ολομέλειας της 31/1/1949, όσο και με το «Πλαστόν» (!) Σύμφωνο του Πετριτσίου της 12η Ιούλη το 1943, που στηρίζουν την Ίδρυση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» που θα περιλαμβάνει την Βουλγαρική, την Σκοπιανική, την Σερβική, την Αλβανική και την Ελληνική – μέχρι τον Όλυμπο – Μακεδονία, καθώς και την νήσο Θάσο, σύμφωνα με την Διακήρυξη, της 20ης Ιουλίου 1903, του ILIDEΝ”. (Παρενθετικά σημειώνω ότι πρόκειται για το όνομα, που πρότεινε ο πονηρός Ζάεφ στον ανιστόρητο Πρωθυπουργό μας, που όταν άκουσε αυτό το όνομα είπε: Σαν καλό ακούγεται, αλλά ας ρωτήσω και την Αθήνα, που τα άξια στελέχη του Υπουργείου των Εξωτερικών του είπαν: «Δεν υπάρχει χειρότερο για την Ελλάδα όνομα από το ILIDEN!)
Από την αναφορά όλων των ανωτέρω σαφέστατα προκύπτει ότι οι Τσιπρο-Κοτζιάδες ανερυθρίαστα, ερυθροί όντες, υλοποίησαν ένα τμήμα του «Σχεδιασμού» των ιδεολογικών τους προγόνων.
Η σημερινή χώρα των Σκοπίων (FYROM) είναι ένα δημιούργημα του Αρχηγού των Παρτιζάνων – Κομμουνιστών, του Σερβο-Κροάτη Γιόσιπ (Ιωσήφ) Μπρόζ – Τιτο, που μια από τις Γιουγκοσλάβικες Επαρχίες (Banovines) ονόμασε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το 1944. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για την έξοδο της Γιουγκοσλαβίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Άλλωστε δεν έκρυβε τις «επεκτατικές» του προθέσεις, που με «όχημα» αυτήν την Μακεδονία θα διεκδικούσε και την Ελληνική Μακεδονία. Μάλιστα τον Μάρτιο του 1961 στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Μπόρμπα» είχε δηλώσει: «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δούμε ενσωματωμένη στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και την EGESKA MAKEDONIZA – Μακεδονία του Αιγαίου».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο μια περιοχή, που, τόσο, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όσο και στα χρόνια του Σέρβικου Βασιλείου, 600 χρόνια περίπου, ελέγετο VARDASKA, από τον 2ο (μετά τον Έβρο) ποταμό της Βαλκανικής, Βαρδάρη, που με τους πολλούς και μεγάλους παραποτάμους του, διατρέχει ολόκληρη την Χώρα, ονομάσθηκε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η σκοπιμότητα του Γιογκοσλάβου Ηγέτη ΓΙΟΣΙΠ ΜΠΡΟΖ (ΤΙΤΟ) αγνόησε τις διάφορες Εθνότητες, που κατοικούσαν και κατοικούν και σήμερα σ’ αυτήν την περιοχή και σαφέστατα, δεν έχουν καμιά σχέση με τους Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος του «ΤΙΤΟ» και πρώτος Πρόεδρος της FYROM Κύρο Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει: «Δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου. Είμαστε Σλάβοι, που οι προγονοί μας ήρθαν τον 6ο μ.Χ. αιώνα στην περιοχή»¨.
Αξίζει να γίνει μια αναφορά στην τελευταία Απογραφή πληθυσμού στην Σκοπιανή Χώρα, που με δήλωση των πολιτών έχει και εθνολογικά στοιχεία.
Στην Σκοπιανή Χώρα κατοικούν 2.022.547 κάτοικοι που ξεχωρίζουν ως εξής:
1.Σλαβομακεδόνες 1.297.981 64%
2.Αλβανοί 509.682 25,2%
3.Τούρκοι 77.959 3,9%
4.Ρομά (Αθίγγανοι) 53.879 2,7%
5.Σέρβοι 35.937 1,8%
6.Βόσνιοι 17.018 0,8%
7.Βλάχοι 9.695 0,5%
8.Μη δηλώσαντες Εθνικότητα 20.993 0,1%
Είναι αναγκαίο να αναφερθεί ότι στην «κατηγορία» Σλαβομακεδόνες συμπεριλαμβάνονται:
Α. Οι επιζώντες Έλληνεςκαι οι απόγονοι αυτών του Δ.Σ.Ε.
Β. Οι 250.000 Βλαχόφωνοι Έλληνες, που το καθεστώς Γκλιγκόρωφ ανάγκασε να εκσαβίσουν τα ονόματά τους. (Χαρακτηριστική είναι η φράση του εξαίρετου συμπολιτή μας (Βλάχου Κ. Χάρη Μίχα, που λέει: «Οι δικοί μας Βλάχοι») στο Μοναστήρι (Μπίτωλα) και στην Στρούγκα το βράδυ εκοιμήθηκαν Έλληνες και το πρωί ξύπνησαν Σλάβοι»!
Άλλωστε και ο Γκλιγκόρωφ είχε παραδεχθεί ότι στην Χώρα του ζούσαν 100.00 Έλληνες! Η δήλωση είναι καταχωρημένη στην Τσεχική Εφημείδα CESNY DENIK τον Ιούνιο του 1992.
Επίσης στην «κατηγορία» των Σλαβομακεδόνων θα πρέπει να συμπεριληφθούν και 130.000 πολίτες Βουλγαρικής καταγωγής. Άλλωστε μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. περίπου 83.000 Σκοπιανοί δηλώνοντας την Βουλγαρική καταγωγή τους εφοδιάσθηκαν με Διαβατήρια Βουλγαρίας και κυκλοφορούν ως πολίτες της Ε.Ε.
Όλα τα ανωτέρω στοιχεία δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση και αποδεικνύουν το γεγονός ότι μόνο οι Σλαβομακεδόνες ενδιαφέρονται για όνομα με την λέξη Μακεδονία, αφού από το 1944 προσπαθούν με πλαστογράφηση της ιστορίας να γίνουν κληρονόμοι του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, που είναι ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Όλες οι άλλες Εθνότητες της Σκοπιανής Χώρας σκέπτονται τις δικές τους πατρίδες και τα δικά τους Έθνη, που σε ώρες έξαρσης των Εθνικισμών στην περιοχή, θα ξεσπάσει θύελλα και καταιγίδα με απρόβλεπτες συνέπειες. Άλλωστε δεν είναι μακριά το 2001, που απεφεύχθη η αλληλοσφαγή Αλβανών και Σλαβομακεδόνων με παρέμβαση ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!
Και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την αναθέρμανση του Αλβανικού πόθου για Δημιουργία της «Ιλλυρικής Δημοκρατίας» με ιδιαίτερη έξαρση στο Τέτοβο, Γκόστιβαρ, Κίτσεβο, Στρούγκα, Κουμαναβο κ.λ.π.
Αυτά είναι πραγματικότητες, που ο Ανθέλληνας και Ανίκανος «Μεσολαβητής» του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς επί 24 χρόνια δεν μπόρεσε να αντιληφθεί.
Και όταν οι «Μητέρες πατρίδες» των Εθνοτήτων της Σκοπιανής Χώρας θα θελήσουν να «παίξουν τα δικά τους χαρτιά» οι εθνότητες θα ευρεθούν στα χαρακώματα. Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είναι μόνο επιθυμία των Σλαβομακεδόνων και εξοργίζει όλους τους άλλους, που δεν δέχονται να αλλάξουν τα δικά τους ονόματα και να ονομασθούν «Μακεδόνες».
Αλήθεια διερωτώμεθα: Ο Πανάχριστος «Διαμεσολαβητής, κ. Μάθιου Νίμιτς στα 24 χρόνια (του δωρεάν τουρισμού του!) βρήκε κάποιον Αλβανό, Τούρκο, Ρομά, Σέρβο, Βόσνιο, Βλάχο, που θέλησε να αλλάξει το όνομά του και να ονομασθεί Μακεδόνας; Δεν αμφιβάλλουμε απλώς. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν βρήκε ούτε ΕΝΑΝ! Άλλωστε μόνο με την ηγεσία των Σλαβομακεδόνων επικοινωνούσε και «περνούσε ωραία»!
Η Σκοπιανή Χώρα χρειάζεται ένα όνομα, που να ενώνει τους κατοίκους της και όχι να καλλιεργεί τον «Μεγαλοϊδεατισμό» μιας φυλής, των Σλάβων και είχε αυτή η χώρα μια ονομασία κάποιων εκατοντάδων ετών, λεγόμενη VARDASKA. 
Σ’ αυτήν την ονομασία έπρεπε να συμφωνήσουν όσοι είχαν χρέος και θέληση να λύσουν το Ονοματολογικό πρόβλημα των Σκοπίων. Και ακόμη εάν ήθελαν να ανατρέξουν στο μακρινό παρελθόν του τόπου αυτού υπήρχαν διαδοχικά οι ονομασίες Παιονία, Δαρδανία και Σκλαβηνία, σύμφωνα με πολλούς Αρχαίους Συγγραφείς.
Όλα αυτά – πρωτίστως – τα παραβλέπει η Κυβέρνηση του κ. Ζοραν Ζαεφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικολά Ντιμιτρώφ, που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του Υπερεθνικιστή και ουτοπιστή Νικολά Γκρουέφσκυ.
Και με ένα απατηλό ερώτημα η Κυβέρνηση Ζαέφ καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ: «Είστε υπέρ της Ένταξης στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι την Συμφωνία με την Ελλάδα;»
Δηλαδή οι Κυβερνήτες στα Σκόπια δεν τολμούν να αναφέρουν την ονομασία στο ερώτημα του Δημοψηφίσματος, καθ’ όσον πολύ καλά γνωρίζουν ότι αυτό δεν συγκινεί τις Εθνότητες που κατοικούν στην Χώρα. Προτάσσουν τους Ευρω-Ατλαντικούς θεσμούς, από τους οποίους προσδοκούν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Λαού και την έξοδο της Χώρας από την απομόνωση. Με αυτό το «ψεύτικο» ερώτημα ελπίζουν να πετύχουν θετικό αποτέλεσμα στο Δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου.
Και ενώ οι περισσότερες Δημοσκοπήσεις προβλέπουν «θετικό αποτέλεσμα» οι Κυβερνήτες στα Σκόπια ανησυχούν και υποδέχονται με τιμές στην Χώρα τους Καγκελαρίους της Γερμανίας και της Αυστρίας (Μέρκελ και Κούρτς) και προκαλούν παρακλητικά τις Δηλώσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (Τράμπ, Γ. Γραμματέας ΝΑΤΟ) για να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν θετική ψήφο.
Αλλά όταν εξασφαλισθεί το Ευρω-Ατλαντικό μέλλον της Σκοπιανής Χώρας, τότε οι διάφορες Εθνότητες θα αρχίσουν να σκέπτονται τις «πατρίδες» των με ότι, αυτό σημαίνει. Και σαφώς σημαίνει ΕΝΔΟ-ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Σπαραγμούς και ΔΙΑΛΥΣΗ αυτής της Τεχνικής Κρατικής Οντότητας.
Είναι, περισσότερο από βέβαιο, ότι η προκριθείσα ονομασία, πέραν της ΜΟΝΙΜΗΣ και ΣΤΑΘΕΡΗΣ αντιδικίας με την Ελλάδα θα φέρει και την ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ του γειτονικού Κρατιδίου.
Δεν διεκδικώ ιδιότητα «προφήτη», αλλά τα στοιχεία της πολιτικής ανάλυσης με βεβαιώνουν ότι σε βάθος – κάποιου – χρόνου (πόσου; Άγνωστο!) όλοι οι γείτονες των Σκοπίων θα πάρουν ό,τι τους ανήκει και η «Β Μακεδονία» θα παραμείνει ως οντότητα σε μια μικρή περιοχή πέριξ των Σκοπίων, αν δεν ενσωματωθεί στην Βουλγαρία!
ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ


Read More »
«Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής «Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

15 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου για αποκατάσταση καταστροφών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιφέρεια Ηπείρου κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018», συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Με τα προβλεπόμενα υποέργα και σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές μεταφορών και έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών από τις θεομηνίες, που έπληξαν την Περιφέρεια την περίοδο Δεκεμβρίου 2017-Μαρτίου 2018 και, ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας.

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εθνικού, επαρχιακού οδικού δικτύου όπως και για την αντιπλημμυρική προστασία (επιδιόρθωση αναχωμάτων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων).

Αναλυτικά η κατανομή:
 • Π.Ε. Άρτας (Συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα) 3.799,800 €
 • Π.Ε. Θεσπρωτίας (Συγκοινωνιακά έργα) 1.006,800 €
 • Π.Ε. Ιωαννίνων (Συγκοινωνιακά έργα) 9.465,000 €
 • Διανομαρχιακά (Συγκοινωνιακά έργα) 1.032,119 €
Σύνολο 15.302,919 €


Read More »
15 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου για αποκατάσταση καταστροφών 15 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου για αποκατάσταση καταστροφών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων»

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διήμερο 18~19 Οκτωβρίου 2018.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Ημέρες διεξαγωγής: 18-19 Οκτωβρίου 2018

Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00

Διάρκεια: 1.30΄

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές

Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 20~21 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων» Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για τμήμα μεταφορών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν άτομα με όρεξη και φιλοδοξίες, για την στελέχωση, του τμήματος μεταφορών. 
Προϋπηρεσία καθώς και γνώσεις συναρμολόγησης επίπλων θα προτιμηθούν. 
Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο Email: epigeo.gr@gmail.com


 
Read More »
Ζητούνται άτομα για τμήμα μεταφορών Ζητούνται άτομα για τμήμα μεταφορών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 26η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Αποδοχή της αριθμ. πρωτ. 50284/20.9.2018 απόφασης ένταξης της πράξης "Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Φιλιατών" στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ".
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι: κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος, κ. Γκίκας Θωμάς

Δωρεάν φιλοξενία της διαδικτυακής εφαρμογής πρωτοκόλλησης και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο G-CLOYD της ΚτΠ Α.Ε. του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: - Αντιδήμαρχοι: κ. Παππά Ουρανία, κ. Κατσάρης Πέτρος

Κατανομή Χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Γ΄ τριμήνου 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι: κ. Παππά Ουρανία, κ. Κατσάρης Πέτρος

Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ. και 42/2018 Απόφαση Δ.Σ.’’>>.
Αντιδήμαρχοι: κ. Παππά Ουρανία, κ. Κατσάρης Πέτρος.

Έγκριση πρωτόκολλου παραγραφής αξιώσεων προμηθειών λόγω παραγραφής πενταετίας έτους 2012.
Αντιδήμαρχοι: κ. Παππά Ουρανία, κ. Κατσάρης Πέτρος.

Εκμίσθωση , μέσω δημοπρασίας , έκτασης 8,01886 στρ. στην Τοπική Κοινότητα Σμέρτου για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Εκμίσθωση καταστήματος στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείου Φιλιατών ( τέως οπωροπωλείο Ιουλίας Λάζου).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Έκφραση γνώμης για πιθανή εξαίρεση αιγιαλού/ών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Φιλιατών για ειδικούς λόγους (ιστορικούς, περιβαλλοντικούς, επικινδυνότητας κ.λ.π) από διαδικασίες που αφορούν απλή χρήση τους.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος: κ. Γκίκας Θωμάς

Αίτημα του Δήμου Φιλιατών προς το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, για την παραχώρηση χρήσης του υπ΄ αριθμ. ΚΗΥ 5727 σχολικού λεωφορείου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος: κ. Κατσάρης Πέτρος.

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: "Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου κάμπου Ασπροκκλησίου".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: "Διαμόρφωση εσωτερικών δρόμων στην Τ.Κ. Σίδερης".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου στο Πλαίσιο Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου Άμεση αποκατάσταση οδικού δικτύου στα Πηγαδούλια Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την επέκταση του ποδηλατόδρομου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης, εντάχθηκε το έργο: Επέκταση δικτύου πεζών και ποδηλάτων προς το Βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ηγουμεντίσας, με το ποσό των 500.000 ευρώ. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την επέκταση του ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσα: 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την επέκταση του ποδηλατόδρομου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Λύση από την Περιφέρεια και στη μεταφορά των υπολειμμάτων από τη μονάδα ΑΣΑ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Λύση σε ένα ακόμη ζήτημα που είχε προκύψει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, δίνει η Περιφερειακή Αρχή. Μετά από ολοκληρωμένη πρόταση που υπέβαλλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.273.988,10 ευρώ για τη μεταφορά του υπολείμματος επεξεργασίας των απορριμμάτων από τη Μονάδα Α.Σ.Α. στους ΧΥΤΥ Ελληνικού Ιωαννίνων, Καρβουναρίου Θεσπρωτίας και Βλαχέρνας Άρτας. 
Με τον τρόπο αυτό και χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό της Περιφέρειας, δεν προκαλείται καμία επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων της Περιφέρειας και κατ΄ επέκταση στους δημότες των 18 δήμων της.  
Για την θετική αυτή εξέλιξη ενημερώνει τους Δημάρχους και τους ΦΟΔΣΑ με έγγραφό της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία τους καλεί επίσης να μεριμνήσουν για την ομαλή μεταφορά των συμβατικών ποσοτήτων ΑΣΑ του κάθε Δήμου προς την Εγκατάσταση. 
Το πλήρες κείμενο:
Δοκιμαστική Λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας ΑΣΑ Ηπείρου - Μεταφορά υπολείμματος 
Όπως είναι γνωστό, επίκειται η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.

Το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των αποβλήτων καθώς και η αναλογούσα, ανά Δήμο, ποσότητα εισόδου στην Εγκατάσταση, πρόκειται να υποβληθούν από τον Ι.Φ.Σ. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας. Προκειμένου να μεριμνήσετε για την ομαλή μεταφορά των συμβατικών ποσοτήτων ΑΣΑ, του Δήμου σας, στην εγκατάσταση, θα ενημερωθείτε δεόντως προσεχώς.

Με δεδομένα τα ανωτέρω και για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Εγκατάστασης, απαιτείται και η μεταφορά του υπολείμματος από την Εγκατάσταση στους Χ.Υ.Τ. Ελληνικού Ιωαννίνων, Καρβουναρίου Θεσπρωτίας και Βλαχέρνας Άρτας.

Επί του ζητήματος αυτού, σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή εξασφάλισε κονδύλιο, ύψους 1.273.988,19€ (ΑΔΑ: 7Ζ9Ρ465ΧΙ8-Ω5Δ), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η 12μηνη μεταφορά του υπολείμματος επεξεργασίας από την εγκατάσταση στους Χ.Υ.Τ. Θα διενεργηθεί ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός, υπ’ ευθύνη της Περιφέρειας, στο πλαίσιο:

1. Της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και ΦοΔΣΑ Ηπείρου, για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου» και

2. της παρ. 23.2, άρθρο 23 της, από 21.07.2017, Σύμβασης Σύμπραξης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της «Αειφορικής Ηπείρου ΜΑΕΕΣ»,

Με τον τρόπο αυτόν, για τη μεταφορά του υπολείμματος επεξεργασίας της Εγκατάστασης για το διάστημα που αναφέρεται παραπάνω, δεν προκαλείται επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου και κατ’ επέκταση των 18 Δήμων της Περιφέρειάς μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων,
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος & Υποδομών
Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου


Read More »
Λύση από την Περιφέρεια και στη μεταφορά των υπολειμμάτων από τη μονάδα ΑΣΑ Λύση από την Περιφέρεια και στη μεταφορά των υπολειμμάτων από τη μονάδα ΑΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ξεκινά τις εγγραφές για το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" από την 24-09-2018 , εως την έναρξη των μαθημάτων. Θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Η ημέρα έναρξης θα ανακοινωθεί με την πρόσληψη του/της Κ.Φ.Α. με νέο δελτίο τύπου.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ»

το ωράριο θα οριστεί με νέο δελτίο τύπου (συνήθως από τις 08:30-10:00 ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30
Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30
Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από τον/την Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.
Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πληροφορίες: Τηλ. 2665360019
FAX : 2665360019
Email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Ενημέρωση επιχειρήσεων για το Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με την «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» (Φορέα Λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής), για την παρουσίαση του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», την Τετάρτη 19/09/2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κος Γεώργιος Βέρμπης και ο Διοικητικός Προϊστάμενος του φορέα κος Πέτρος Ζουμπούλης, αφού καλωσόρισαν τους εισηγητές της εκδήλωσης και ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ενημέρωσαν ότι ο Πρόεδρος κο Αλέξανδρος Πάσχος απουσίαζε λόγω παρουσίας του σε άλλη δράση της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρθηκαν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της εκδήλωσης αλλά και στην απογοητευτική ανταπόκριση των επιχειρήσεων, για μια δράση, από την οποία αναμένονται πολλαπλά οφέλη και για τους ίδιους.

Εισηγητές της ήταν τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, κα Γεωργία Κιτσάκη που έκανε μια σύντομη εισαγωγή και παρουσίαση των δράσεων και των συνεργειών καθώς και των φορέων που έχουν εμπλακεί στο έργο της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» και κος Αριστοτέλης Σταγκίκας που παρουσίασε τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη και λειτουργία του Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Διαδρομής. Παρούσα ήταν και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ κα Ελένη Μακρυγιάννη-Ρόκκου

Το έργο «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης και προώθησης ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της Διαδρομής.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της Πολιτιστικής Διαδρομής είναι η κινητοποίηση και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων του τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με την μορφή Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην ενημέρωση και την πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων στο εν λόγω Τοπικό Σύμφωνο στόχευε και η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Ενημέρωση επιχειρήσεων για το Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου Ενημέρωση επιχειρήσεων για το Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές της Φιλαρμονικής του ΦΟΠ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018


Ο Φιλοπροοδος Όμιλος Παραμυθιάς, ενημερώνει πως:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ για την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ομίλου τα απογεύματα 18:30 – 20:30.

Σήμερα και αυριο, θα βρίσκεται εκεί και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής κύριος Κώστας Δελλής για ενημέρωση και τυχόν απορίες σας.

Η οικογένεια της Φιλαρμονικής χρειάζεται νέα μέλη!

Εντάξετε τα παιδιά σας σε μια δημιουργική και αποτελεσματική απασχόληση. Φέτος τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και κάθε Σάββατο πρωί, έτσι ώστε να μην γίνεται υπερφόρτωση του εβδομαδιαίου προγράμματος των παιδιών.

Παρακαλούνται οι γονείς να γνωρίζουν και το πρόγραμμα των άλλων δραστηριοτήτων γιατί τα μαθήματα της μουσικής προσαρμόζονται ανάλογα με αυτό!

Να σημειώσουμε ότι χρειάζεται και επανεγγραφή των παλιών μαθητών. 
Σας περιμένουμε!


 
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές της Φιλαρμονικής του ΦΟΠ Ξεκινούν οι εγγραφές της Φιλαρμονικής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Σελίδες