Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το Δημοτικό Σχολείο στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, όταν συγκρούστηκαν δύο μηχανάκια τα οποία οδηγούσαν ένας ηλικιωμένος και ένας νεαρός οδηγός.

Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο ηλικιωμένος οδηγός της δεύτερης μηχανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ξαναναλειτουργεί την Παρασκευή μετά από 10 χρόνια η ιστορική Ι.Μ του Ιωάννου Προδρόμου στην Βέλλιανη

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

 
 
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 η εκκλησία μας εορτάζει το γενέθλιων του Αγίου ενδόξου, Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Την Παρασκευή και ανήμερα της εορτής και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και υπαίθρια Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Χρυσαυγής.

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου που πιθανότατα χτίστηκε το 1630 και αποτελεί πλέον μετόχι της Ιεράς Μονής Παγανιών της Καλιθέας Παραμυθιάς, εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης παρά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1954 όσο και το 1967.

Οι τοπικές κοινότητες και οι πολιτιστικόι συλλογοι Χρυσαυγής και Προδρομίου, εχουν επανειλημμένως τονίσει την αναγκαιότητα για εργασίες «διάσωσης» αλλά και ανάδειξης, τονίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε τόσο στην διάσωση του Χριστιανισμού επί τουρκοκρατίας όσο και μετά από αυτή, αφού υπήρξε κέντρο της παλιάς κοινότητας της περιοχής
Read More »
Ξαναναλειτουργεί την Παρασκευή μετά από 10 χρόνια η ιστορική Ι.Μ του Ιωάννου Προδρόμου στην Βέλλιανη Ξαναναλειτουργεί την Παρασκευή μετά από 10 χρόνια η ιστορική Ι.Μ του Ιωάννου Προδρόμου στην Βέλλιανη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος η Μητροπολη Παραμυθιάς με τις Μητροπόλεις των νέων χωρών

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

 
 
Στη σημερινή συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στο πλαίσιο της εξέτασης του θέματος του αυτόνομου της Εκκλησίας, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, δηλαδή Ηπείρου, Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Βορείου Αιγαίου υπάγονται μεν στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου, αλλά έχουν παραχωρηθεί επιτροπικώς με την Πατριαρχική Συνοδική Πράξη του 1928 στην Εκλλησία της Ελλαδος για λόγους που σχετιζόταν με την αποτελεσματική διαποίμανσή του, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε το Πατριαρχείο ούτε τώρα ούτε στο μέλλον προτίθενται να ζητήσουν επιστροφή. Δηλαδή, οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών θα παραμείνουν για πάντα στη διοικητική δικαιοδοσία της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί προσωπική επιτυχία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αλλά, όπως τόνιζαν και συνεργάτες, προσωπική δικαίωση του Μακαριστού Χριστόδουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος με ηρεμία και διπλωματικό τρόπο εξισορρόπησε όλες τις τάσεις μέσα στην Εκκλησία και οδήγησε τον Πατριάρχη σε μία διαβεβαίωση που κανείς δεν φανταζόταν πριν από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη, ενώ παράλληλα έκλεισε τα μέτωπα με την Εκκλησία της Ελλάδος. Θυμίζουμε ότι το θέμα αυτό είχε δημιουργήσει οξύτατες αντιπαραθέσεις, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο να επιβάλει στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο την ποινή της ακοινωνησίας, της διακοπής δηλαδή κάθε επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ παράλληλα θεώρησε άκυρη την εκλογή μητροπολιτών των Νέων Χωρών από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, ο Πατριάρχης δήλωσε ότι η Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου δεν είναι ολιγότερο Ελλάδα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δώδεκα χρόνια μετά, με τον τρόπο αυτό ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται οτι χτίζει συμμαχίες με την Ελλάδα και κλείνει μέτωπα.

Iκανοποίηση στην Εκκλησία της Ελλάδος
Την ικανοποίηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου για το θέμα του καθεστώτος των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών εξέφρασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Χάρης Κονιδάρης. Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σημερινή διαβεβαίωση που έδωσε ενώπιον όλων των μελών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το ζήτημα του σεβασμού του καθεστώτος των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με όσα υπογράμμισε ενώπιον του Σώματος διέλυσε τα όποια σύννεφα υπήρχαν στις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών για ζήτημα ουσιαστικά ανύπαρκτο, το οποίο ανεκινείτο χωρίς λόγο στο παρελθόν επί ζημία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, και τις όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί. Το όλο ζήτημα χάρη στη γενναία παρέμβασή του είναι πλέον ξεκάθαρο τοις πάσι.
Οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, δηλ. της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και του Β. Αιγαίου, υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου και ως εκ τούτου οι Μητροπολίτες τους μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά διοικούνται με βάση την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928, η οποία είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη, από την Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία και είχαν επιτροπικώς παραχωρηθεί για λόγους που σχετίζονταν με την αποτελεσματικότερη διαποίμανσή τους.
Αυτό που ο Οικουμενικός Πατριάρχης με σαφήνεια διευκρίνισε είναι ότι ούτε ο ίδιος ούτε το Πατριαρχείο, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, πρόκειται να θέσουν ζήτημα επιστροφής των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών και αλλαγής του εκκλησιαστικού καθεστώτος που τις διέπει».

Σε ανακοινωθέν για τις Νέες Χώρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται στη διοίκηση που εκχωρήθηκε επιτροπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι Μητροπόλεις των λεγομένων Νέων Χωρών υπάγονται κανονικώς και πνευματικώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ακολουθεί αναλυτικά το ανακοινωθέν: «Σήμερον, Τετάρτην, 22αν Ἰουνίου 2016, συζητουμένου ἐνώπιον τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τοῦ θέματος τοῦ Αὐτονόμου, ἐπί σχετικῇ δέ προτάσει τροπολογίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος διεβεβαίωσεν ὅτι τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον οὐδεμίαν πρόθεσιν ἔχει νά χορηγήσῃ αὐτονομίαν εἰς τάς Μητροπόλεις τῶν λεγομένων Νέων Χωρῶν καί ὅτι αὗται ὑπάγονται πάντοτε κανονικῶς καί πνευματικῶς ὑπό τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἡ δέ διοίκησις αὐτῶν ἔχει ἐκχωρηθῆ ἐπιτροπικῶς εἰς τήν Αὐτοκέφαλον Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος, τήν ὁποίαν ἡ Α. Θ. Παναγιότης καί ηὐχαρίστησε διά τήν τοιαύτην ἐξυπηρέτησιν πρός τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν.
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου»

Ποιες είναι οι Νέες Χώρες
Οι λεγόμενες «Νέες Χώρες» είναι επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της 4ης Σεπτεμβρίου του 1928 διοικούνται «επιτροπικώς» από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Πρόκειται, συνολικά, για 36 Μητροπόλεις, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους (μέρος της Ηπείρου, η Μακεδονία και η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου) εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η βασική διαφορά τους με τις λοιπές Μητροπόλεις της Ελλάδας είναι πως, αν και ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η διοίκησή τους έχει παραχωρηθεί στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.
Σύμφωνα με το κείμενο της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξης (Σεπτέμβριος 1928), η διοίκηση των επαρχιών αυτών ανατίθεται «επιτροπικώς» στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος, «τηρουμένου του επί των επαρχιών τούτων ανωτάτου κανονικού δικαιώματος του Αγιωτάτου Πατριαρχικού Οικουμενικού Θρόνου».
Η υπαγωγή των επαρχιών στην «άμεσον διακυβέρνηση» της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας με την Πατριαρχική Πράξη του 1928 ­ έξι χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και 16 χρόνια μετά την αρχή των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων ­ έγινε υπό όρους που αποδέχθηκαν η Εκκλησία της Ελλάδος και η τότε κυβέρνηση.
Ειδικές ρυθμίσεις στη διοίκησή τους δεν υφίστανται, ωστόσο, όπως ορίζει η Πατριαρχική Πράξη, οι αρχιερείς των «Νέων Χωρών» θα πρέπει να μετέχουν «κατ' ίσον αριθμό» με τους ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος στη διοίκησή της.

Οι μητροπόλεις των «Νέων Χωρών», δηλαδή οι μητροπόλεις του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα, είναι οι εξής: 1) Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης (με έδρα την Κοζάνη), 2) Μητρόπολη Κασσανδρείας (με έδρα τον Πολύγυρο της Χαλκιδικής), 3) Θεσσαλονίκης, 4) Δράμας, 5) Σιδηροκάστρου (με έδρα τον ομώνυμο δήμο του Νομού Σερρών), 6) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας (με έδρα τη Φλώρινα), 7) Λαγκαδά (με έδρα τον ομώνυμο δήμο του Νομού Θεσσαλονίκης), 8) Πολυανής και Κιλκισίου (με έδρα το Κιλκίς), 9) Σισανίου και Σιατίστης (με έδρα τη Σιάτιστα του Νομού Κοζάνης), 10) Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (με έδρα την Καβάλα), 11) Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (με έδρα την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης), 12) Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (με έδρα τον Δήμο Νεαπόλεως της Θεσσαλονίκης), 13) Ζιχνών και Νευροκοπίου (με έδρα τη Νέα Ζίχνη των Σερρών), 14) Μαρωνείας και Κομοτηνής (με έδρα την Κομοτηνή), 15) Αλεξανδρουπόλεως, 16) Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου (με έδρα την Παραμυθιά), 17) Ιωαννίνων, 18) Γρεβενών, 19) Χίου, Ψαρών και Οινουσών, 20) Νικοπόλεως και Πρεβέζης, 21) Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου (με έδρα την Αρναία Χαλκιδικής), 22) Σερρών και Νιγρίτης, 23) Μηθύμνης (με έδρα την Καλλονή Λέσβου), 24) Ελευθερουπόλεως (με έδρα τον ομώνυμο δήμο του Νομού Καβάλας), 25) Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (με έδρα την Εδεσσα), 26) Κίτρους και Κατερίνης, 27) Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος, 28) Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, 29) Λήμνου (με έδρα τη Μύρινα της Λήμνου), 30) Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου (με έδρα τη Γουμένισσα του Νομού Κιλκίς), 31) Βεροίας και Ναούσης, 32) Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης (με έδρα το Λελβινάκι των Ιωαννίνων), 33) Ξάνθης και Περιθεωρίου, 34) Ελασσόνος, 35) Σάμου και Ικαρίας και 36) Καστορίας. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Read More »
Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος η Μητροπολη Παραμυθιάς με τις Μητροπόλεις των νέων χωρών Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος η Μητροπολη Παραμυθιάς με τις Μητροπόλεις των νέων χωρών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα, παραβρέθηκε στη γιορτή του Συλλόγου Καταλυμάτων και Εναλλακτικού Τουρισμού Δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


O Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στην γιορτή που διοργάνωσε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Καταλυμάτων και Εναλλακτικού Τουρισμού Δήμου Σουλίου "Αχέροντας" σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου στην πλατεία της Γλυκής. 
 
Ο Φορέας Διαχείρισης μοίρασε ενημερωτικό υλικό (τριμηνιαίο περιοδικό “platalea”, ενημερωτικά τρίπτυχα με της περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης και φυλλάδια ενημέρωσης για το μύκητα του πλατάνου).
Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα, παραβρέθηκε στη γιορτή του Συλλόγου Καταλυμάτων και Εναλλακτικού Τουρισμού Δήμου Σουλίου  Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα, παραβρέθηκε στη γιορτή του Συλλόγου Καταλυμάτων και Εναλλακτικού Τουρισμού Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Φιλιατών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Μια ονειρεμένη μουσική βραδιά μας πρόσφεραν χθες 21 Ιουνίου 2016 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Φιλιατών σε μια κατάμεστη ταράτσα του Αρχαιολογικού Μουσείου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής !!!

Πολλά μπράβο στα παιδιά της Φιλαρμονικής , στον μαέστρο τους κωνσταντίνο Δέλλη καθώς και στις αρχαιολόγους κα. Γεωργία Πλιάκου Προϊσταμένη Τμήματος (Τμηματάρχης) Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στην κα.  Χριστίνα Γκάνια και την κα. Θεοδώρα Λάζου για το όμορφο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν !!!


Οι Μουσικοί της Φιλαρμονικής ορχήστρας Φιλιατών είναι οι :

(Φλάουτο) , Σκεύη Ευτυχία, Μαγγοπούλου Αναστασία ,Τσιτσή Δήμητρα ,Γκαβαρδίνα Σταυρίνα ,Σάρρα Ναταλία, Γκιζά Ευαγγελία, Κολοβού Κωνσταντίνα και Λιανού Νεφέλη !

(Κλαρινέτο) Κολέλης Ευάγγελος, Κατσούλα Κλεοπάτρα, Σκεύης Ανδρόνικος, Σωτήρκος Χρήστος, Δημητρίου Τόλης και Τζαδήμας Σπύρος !

(Άλτο Σαξόφωνο) Σκεύη Νάγια, Ντέλλου Βασιλική , Σωτήρκος Νίκος, Γερασιμίδης Βασίλης!

( Τενόρο Σαξόφωνο) Σωτήρκος Αναστάσιος, Τσάτσα Μαρίνα !

(Τρομπέτα) Μάνου Αναστασία, Κοντογιάννη Ασημίνα, Πάντου Ελένη, Δημητρίου Άγγελος, Γκάγκαλη Δέσποινα, Νέτης Γιώργος, Τσώνης Θάνος ,Μπίτος Κωνσταντίνος !

(Αλτκόρνα Eb) Τσάγκου Μαργαρίτα, Βασιλείου Κοσμάς , Αναστάσης Μιχάλης!

(Τρομπόνι) Δελλής Οδυσσέας, Μπάρης Σπύρος, Κάντα Ελένη , Σωτήρκος Δημήτρης!

(Βαρύτονο T.C) Λιανός Δημήτριος, Παπαγιάννης Γιώργος, Σκεύης Σταύρος!

(Βαρύτονο B.C) Πάντου Σωτηρία , Γκιζάς Κωνσταντίνος !

(Τούμπα) Κούτης Νικόλαος !

(Κρουστά) Φράτης Ελευθέριος, Πάντου Νεφέλη ,Τόκας Πέτρος, Δανδάκης Γρηγόρης, Μπάρης Θοδωρής, Μαγγόπουλος Βασίλης ,Χριστογιώτης Κώστας , Καζούρης Διονύσης !
 
Read More »
Η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Φιλιατών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Φιλιατών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

78χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, βραδυνές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ” Πρέβεζας, 78χρονος.
 
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read More »
78χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα 78χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Μία πρόσληψη στον Δήμο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Read More »
Μία πρόσληψη στον Δήμο Φιλιατών Μία πρόσληψη στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Στ. Μπραΐμη: Στο βωμό τίνος η Κέρκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια των επισκέπτων που την συντηρούν;

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 
"Οφείλουμε να δείξουμε σοβαρότητα στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων. Ειλικρινά, πάντα την τελευταία στιγμή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και αφήνοντας στο συναίσθημα και στο φιλότιμο των Ελλήνων την λύση του πολύ σοβαρού προβλήματος, δεν οδηγούμαστε πουθενά". Αυτό τόνισε η Δήμαρχος Παραμυθιάς Μπραΐμη- Μπότση Σταυρούλα σε συνέντευξη στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ», (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου και ανάμεσα σε αυτούς και στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «υπάρχει το ουσιαστικό «αλληλεγγύη» αλλά πρέπει να υπάρχει σε όλες τις κατευθύνσεις» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στο βωμό τίνος η Κέρκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια που παράγουν οι επισκέπτες οι οποίοι την συντηρούν;» .

Σημείωσε επίσης πως για την περιοχή του δήμου Σουλίου «το περιβάλλον είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και δεν θα επιτρέψουμε να το χαλάσουν».
Ακούστε την συνέντευξη:
 
Read More »
Στ. Μπραΐμη: Στο βωμό τίνος η Κέρκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια των επισκέπτων που την συντηρούν; Στ. Μπραΐμη: Στο βωμό τίνος η Κέρκυρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια των επισκέπτων που την συντηρούν; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε στην παραλία του Δρεπάνου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Ο δεύτερος αυτόματος απινιδωτής στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί στο κατάστημα «Κεντρικό» στην παραλία του Δρεπάνου.
Ο αυτόματος απινιδωτής  είναι δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και θα παραμείνει στην παραλία για όλο το καλοκαίρι, ενώ με τη λήξη της τουριστικής σεζόν θα τοποθετηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου"

Ο πρώτος απινιδωτής είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, δωρεά του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ο επόμενος έχει ήδη παραγγελθεί και θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες στο κτήριο του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας και είναι προσφορά του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας. 
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε στην παραλία του Δρεπάνου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε στην παραλία του Δρεπάνου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Μειώνεται το κόστος των διοδίων της Τύριας λόγω αναλογικής χρέωσης

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Οφέλη για όσους κινούνται από και προς Θεσπρωτία αναμένεται να φέρει η λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι, καθώς θα μειωθεί το αντίτιμο που καταβάλλουν στον σταθμό της Τύριας. Αυτό διευκρίνισε στην εφημερίδα «Ηπειρώτικος Αγών» το μέλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Ιωακειμίδης, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για το κόστος που θα επωμιστούν οι οδηγοί με τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων, επισημαίνοντας πως οι νέοι σταθμοί θα οδηγήσουν σε ένα αναλογικότερο σύστημα και θα υπάρχουν αλλαγές στην σημερινή τιμολογιακή πολιτική.

«Είναι λανθασμένη η εντύπωση πως για τη διέλευση από κάθε σταθμό διοδίων οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 2,40 ευρώ. Όταν τεθούν σε λειτουργία τα διόδια στο Δροσοχώρι, το κόστος των οποίων εκτιμώ πως θα είναι λίγο μεγαλύτερο του 1 ευρώ, θα μειωθεί η τιμή των διοδίων στην Τύρια, γιατί θα υπάρχει πιο αναλογική χρέωση», ανέφερε, χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές αντίτιμο, καθώς η τιμολογιακή πολιτική καθορίζεται με υπουργική απόφαση.Το σενάριο της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι χωρίς την εφαρμογή αρχικά αναλογικών διοδίων, δεν πρέπει να αποκλειστεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψει μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στο 2017 «θα έχουμε τις μελέτες», «για να υλοποιήσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των έργων το αναλογικό σύστημα χρέωσης».Σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε να ζητηθεί χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων, δύο στον κεντρικό άξονα και δύο στους καθέτους. Πλην του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, χρηματοδότηση θα ζητηθεί για τη λειτουργία νέων στη Μέστη, στα όρια Έβρου-Ροδόπης στον κύριο άξονα, και σε Ευζώνους και Ιεροπηγή στους κάθετους άξονες της Εγνατίας.

Το πότε αυτό θα μπορέσει να συμβεί, είναι κάτι που πρωτίστως εξαρτάται από τη χρηματοδότηση. Θεωρητικά, από αρχές του νέου χρόνου είναι εφικτό να λειτουργήσουν τα διόδια στο Δροσοχώρι, καθώς υπάρχει κάποια υποδομή, ωστόσο υπολείπεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και κάποιες άλλες εργασίες.

Για τους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων, στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορούν να λειτουργήσουν μετά από τον Απρίλιο.Διευκρινίσεις έδωσε το μέλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Ιωακειμίδης, και για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η αναλογική χρέωση στους σταθμούς των διοδίων, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει μια ασάφεια.«Δε μιλάμε για πλευρικά διόδια, όπως τα έχουμε στο μυαλό μας στην Ιταλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό δε μπορεί να συμβεί, γιατί δεν υπάρχει η πρόβλεψη για κατασκευή σταθμών στις εισόδους και στις εξόδους. Αυτό που μελετάται, είναι να τοποθετηθούν πομποδέκτες σε εισόδους – εξόδους, όπου μέσω μιας προπληρωμένης κάρτας θα γίνεται η χρέωση», εξήγησε.
Read More »
Μειώνεται το κόστος των διοδίων της Τύριας λόγω αναλογικής χρέωσης Μειώνεται το κόστος των διοδίων της Τύριας λόγω αναλογικής χρέωσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ανάδειξη νέων οργάνων της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Από τις αρχαιρεσίες της 15-06-2016 για την ανάδειξη νέων οργάνων της ενώσεως μας προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 20-06-2016 και ύστερα από κατανομή αξιωμάτων έχει ως εξής :

Πρόεδρος : NΑΚΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου
Αντιπρόεδρος : ΛΥΚΟΣ Ιωάννης του Κων/νου
Γενικός Γραμματέας : ΖΗΣΗΣ Δημήτριος του Νικολάου
Ταμίας : ΤΣΟΥΠΗΣ Νικόλαος του Κων/ου
Οργανωτικός Γραμματέας :ΚΟΜΙΝΗΣ Σπυρίδων του Σωτηρίου
Μέλος α΄: ΝΤΑΓΚΑΣ Γεώργιος του Ηρακλή
Μέλος β΄: ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Φώτιος τουΣπυρίδωνα
 
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Μιχαήλ
2) ΝΤΟΥΚΑΣ Νικόλαος
3) ΤΣΑΜΑΤΟΣ Ελευθέριος
 
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
1) NΑΚΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου
2) ΖΗΣΗΣ Δημήτριος του Νικολάου
3) ΚΟΜΙΝΗΣ Σπυρίδων του Σωτηρίου
4) ΛΥΚΟΣ Ιωάννης του Κων/νου
5) ΤΣΟΥΠΗΣ Νικόλαος του Κων/ου
6) ΜΠΡΕΣΤΑΣ Βασίλειος του Αποστόλου
7) ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Φώτιος Σπυρίδωνα
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Τακτικό μέλος : NΑΚΟΣ Βασίλειος του Γεωργίου
Αναπλ. Μέλος : ΤΖΩΡΤΖΗΣ Δονάτος του Αντωνίου
Read More »
Ανάδειξη νέων οργάνων της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Ανάδειξη νέων οργάνων της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 43χρονος που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στα 65 κιλά χασίς

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 43χρονος που είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο, για την εμπλοκή του σε διακίνηση 65 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 43χρονος ημεδαπός έπεισε Ανακριτή και Εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση και υποχρέωση παρουσίας του μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 43χρονος που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στα 65 κιλά χασίς Ηγουμενίτσα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 43χρονος που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στα 65 κιλά χασίς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση της εθελοντικής θεατρική ομάδας ΚΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

 
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες για τη θεατρική παράσταση* «Τόπος: Άτοπος» της εθελοντικής θεατρικής ομάδα του Κέντρου Πρόληψης "ΑΡΙΑΔΝΗ" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με θέμα της την αέναη κίνηση των ανθρώπινων πληθυσμών. 

Οι παραστάσεις αποτελούν την ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26η Ιουνίου) και συνδιοργανώνονται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα ακολουθηθεί σειρά προτεταιότητας και η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ με κράτηση.
Ημερομηνίες παραστάσεων: 4, 5 & 6 Ιουλίου 2016 με ώρα προσέλευσης τις 21:30.
Τηλ. Κρατήσεων 2665025140 (Δευτ- Παρ. 09:00- 13:30)

Read More »
Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση της εθελοντικής θεατρική ομάδας ΚΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση της εθελοντικής θεατρική ομάδας ΚΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαίδευση αστυνομικών

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

 
 
Ολοκληρώθηκε σήμερα (22-06-2016), με επιτυχία η εκπαίδευση 254 συνολικά αστυνομικών, σε θέματα εντοπισμού και αναγνώρισης παράνομων προϊόντων καπνού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε (9) εκπαιδευτικές σειρές.
 
Η εκπαίδευση έλαβε χώρα από 31-05-2016 έως 22-06-2016 και την παρακολούθησαν αστυνομικοί από υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας και Λάρισας.
 
Το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν στελέχη καπνοβιομηχανιών, οι οποίοι διέθεσαν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης, ενώ απώτερος σκοπός της εκπαίδευσης ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε θέματα εντοπισμού και αναγνώρισης παράνομων προϊόντων καπνού.
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαίδευση αστυνομικών  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαίδευση αστυνομικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου - Γιορτή Χορού 2016 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Read More »
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου - Γιορτή Χορού 2016 (ΒΙΝΤΕΟ) Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου - Γιορτή Χορού 2016 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος το Σάββατο στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Την Παραμυθιά θα επισκεφθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, καλεσμένος από την τοπική οργάνωση Παραμυθιάς του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Υφυπουργός Εργασίας θα επισκεφτεί την αγορά της πόλης όπου θα μιλήσει με καταστηματάρχες και επισκέπτες ενώ για τις 11:00 π.μ. έχει προγραμματιστεί ομιλία και διάλογος στο Θέατρο Καρκαμίσι για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, κυρίως για τα θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα οποία ανήκουν και στην αρμοδιότητά του.
Read More »
Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος το Σάββατο στην Παραμυθιά  Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος το Σάββατο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Επίθεση κουναβιού στη φωλιά του πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016Στο απόσπασμα βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε στο 0:15 ένα κουνάβι να πλησιάζει από τη πλευρά της φωλιάς και να ανεβαίνει πάνω προσπαθώντας να φτάσει τα νεογέννητα πελαργάκια (3:31).

Από την παρακολούθηση της φωλιάς τον περασμένο μήνα ο Φ.Δ.Α.Κ. γνώριζε την ύπαρξη 5 αυγών.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα 3 νεοσσοί και 2 αυγά.

Το κουνάβι προσπάθησε να αρπάξει ένα μικρό αλλά λόγω της κατασκευής της φωλιάς ( συρμάτινο πλέγμα με μικρές νευρώσεις) δεν κατάφερε να εισχωρήσει.

Η αναστάτωση που προκάλεσε το περιστατικό αυτό στο ζευγάρι πελαργών είναι εμφανής αφού ο ένας από τους δύο προσπαθεί να "ραμφίσει" τον εισβολέα για να τον απομακρύνει από τους νεοσσούς. Σε αυτή του την προσπάθεια και σε φορτισμένο κλίμα και από τους δυο πελαργούς (5:48),

πετάει το ένα μικρό έξω από τη φωλιά, όπως φαίνεται στο (6:09).

Σύμφωνα με την τελευταία παρατήρηση της φωλιάς οι νεοσσοί που επέζησαν τελικά από τα 5 αυγά είναι τρεις.

Ο Φ.Δ.Α.Κ. θα προχωρήσει σε απογραφεί πελαργών για τη Θεσπρωτία την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 όπου και θα καταμετρηθεί ο συνολικός αριθμός φωλιών αλλά και πελαργών (ενήλικες και νεαροί)


video

Read More »
Επίθεση κουναβιού στη φωλιά του πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Επίθεση κουναβιού στη φωλιά του πελαργού της Εγνατίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016Γιατί τα όνειρα των παιδιών μας για σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θέλουν την κατάλληλη και προσιτή οικονομικά υποστήριξη!!

Γιατί με πολύ κόπο, συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια οικοδόμησαν τη φήμη του «Σχολείου των επιτυχιών», φήμη η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού, μιας και συχνά κατατάχθηκαν ανάμεσα στα πρώτα σχολεία σε επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις πανελλαδικά ( σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ).

​Σήμερα, το 2016, το Γυμνάσιο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προσφέρει:
☞ την ασφάλεια που κάθε γονέας επιθυμεί να αισθάνεται για το παιδί του
☞ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για το μέλλον ( ιδιαίτερα στα βασικά μαθήματα )
☞ απόκτηση βασικών εφοδίων ( πτυχίων στις ξένες γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες )
☞ ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων ( αθλητικών, οικολογικού περιεχομένου, φιλανθρωπικής δράσης, κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης και άλλων )
☞ ουσιαστική επαφή με το χώρο των «γραμμάτων και τεχνών» και γενικά του πολιτισμού.


​Από την άλλη, το Λύκειο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προετοιμάζει συστηματικά, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αξιοποιώντας το έμπειρο, δοκιμασμένο ( επί πολλά χρόνια ), πλήρως καταρτισμένο και απόλυτα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα άρτια συγγράμματα και γενικά το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους μαθητές, τα 3-ωρα διαγωνίσματα ( που εξοικειώνουν το μαθητή με την πραγματικότητα των εξετάσεων ), την κάθε είδους συμπαράσταση στα παιδιά.

​Κι όμως, η προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης κι επαύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών δε σταματά εδώ. Ήδη εδώ και λίγα χρόνια αναπτύσσεται συνεργασία με ειδικούς φορείς, προκειμένου όσοι μαθητές το επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. 
 
Read More »
Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016Το Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Φιλιατών προκηρύσσει Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, προϋπολογισμού δαπάνης 119.997,11€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για την προμήθεια Τροφίμων - CPV: 15000000-8, για το Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Φιλιατών, για ένα (1) έτος, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης).

• Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: 
α) τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, 
β) ενώσεις προμηθευτών που υποβάλουν κοινή προσφορά, 
γ) συνεταιρισμοί, 
δ) κοινοπραξίες προμηθευ­τών. 
Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλουν την προσφορά. 
Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση εφόσον η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης.

• Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυα- κής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερομένα στο Ν.4155/2013 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

• Η Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής ορίζεται σε ποσό ίσο με το 2% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας, εκτός Φ.Π.Α. (άρθρο 157, Ν4281/2014).

• Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (Προμηθευτές) απαι­τείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή και να εγγρα­φούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ - διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).

• Χρόνος ισχύος προσφορών : 180 ημέρες.

• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών : Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., από 20-07-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 00:01, έως 26-07-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

• Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών : 1-08-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00.

• Τα αιτήματα για συμπληρωματικές πληροφορίες - διευκρινίσεις επί των εγγράφων του διαγωνι­σμού (διακήρυξης και Παραρτημάτων της) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
Read More »
Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας μίσθωσης ακινήτου και των εργασιών προετοιμασίας των νέων χώρων εγκατάστασης, σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 θα λειτουργεί στην νέα Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 55 (παραλιακή οδός έναντι Λιμένα Ηγουμενίτσας, παραπλεύρως του Δικαστικού Μεγάρου) στην Ηγουμενίτσα.

Λόγω της μετεγκατάστασης του φορέα σας ενημερώνουμε ότι δεν θα παρέχονται υπηρεσίες εξυπηρέτησης προς το κοινό την Παρασκευή 22 Ιουνίου και την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Εκ της Διοικήσεως Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Νέο "κάμπινγκ" στην Ηγουμενίτσα με φοβερές παροχές (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Η ανάπτυξη στην πόλη της Ηγουμενίτσας τα τελευταία χρόνια είναι εξωπραγματική. 

Τελευταίο επίτευγμα ... η μετατροπή του κεντρικού παρκινγκ Ηγουμενίτσας σε χώρο κάμπινγκ με πολλές δωρεάν παροχές. 

Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κράτηση ή να πληρώσουν κάτι σε κάποιον.

Στις παροχές και τα πλεονεκτήματα έχουμε τα εξής

  • Δωρεάν παρκινγκ και είσοδος χωρίς κανένα κόστος για τον επισκέπτη
  • Εύκολη πρόσβαση με τα πόδια στο κέντρο της πόλης (100 μέτρα από το κέντρο της πόλης)
  • με δημόσιες τουαλέτες στον περιβάλλοντα χώρο
  • άνετη και άμεση πρόσβαση στην Θάλασσα 
Read More »
Νέο "κάμπινγκ" στην Ηγουμενίτσα με φοβερές παροχές (+ΦΩΤΟ) Νέο "κάμπινγκ" στην Ηγουμενίτσα με φοβερές παροχές (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

«NetCastle- Network creation and promotion of castles» - 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει στο έργο με τίτλο «NetCastle- Network creation and promotion of castles» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013» και το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντος στη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού. 
 
Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών κάστρων των στοχευμένων περιοχών. 
 
Το έργο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει στο χρήστη πολύ-πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία με τη χρήση κατάλληλα προσαρμοσμένων καινοτόμων διαδραστικών βιωματικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει τη δυνατότητα περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των ιστορικών μνημείων.

Για τον έλεγχο της πορείας των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιήθηκαν η 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία με την συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
 
Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2016 στο Αργυρόκαστρο όπου συζητήθηκε η έως τότε πορεία του έργου με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα του έργου (www.netcastle.eu) και την πορεία των υπό ψηφιοποίηση κάστρων ενώ ακολούθως αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων

Αντίστοιχα η 3η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 15 Ιουνίου 2016, όπου οι εταίροι επικεντρώθηκαν στις επιμέρους δράσεις βιντεοσκόπησης και ψηφιοποίησης που έχουν αναλάβει καθώς και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πληροφοριακό υλικό του έργου και στον καλύτερο δυνατό τρόπο διάχυσης των αποτελεσμάτων του. Τέλος συναποφασίστηκε η διοργάνωση του τελικού συνεδρίου του έργου στα Τίρανα στα μέσα Ιουλίου 2016.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από το Institution of Prefect of Gjirokastra region (Αλβανία), την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το UET Center (Αλβανία). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

Read More »
«NetCastle- Network creation and promotion of castles» - 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία «NetCastle- Network creation and promotion of castles» - 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στέρεων Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στέρεων Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας (http://igoumenitsa.gr/el/domi/loipa/topikasxedia ).

Οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν, μπορούν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): info@igoumenitsa.gr ή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα η οποία βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο http://igoumenitsa.gr/el/contact/formes/protaseis-diavoulis έως και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.

Read More »
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στέρεων Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στέρεων Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ενημερωτικά περίπτερα από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σας καλεί να γιορτάσετε μαζί του αυτή την ημέρα με το κοινωνικό μήνυμα « Χωρίς εσένα αποκλείεται » και με τις εξής εκδηλώσεις:
Ενημερωτικά περίπτερα από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΕΣ

Ιωάννινα -  Μιχαήλ Αγγέλου

22/6/16  – 24/6/16
25/6/16


19:00μ.μ.-21:00μ.μ.
10:00π.μ.-13:00π.μ. &    19:00μ.μ.-21:00μ.μ.

Ηγουμενίτσα – πεζόδρομος της πόλης Γρηγορίου Λαμπράκη

           25/6/16     

10:00π.μ.-13:00π.μ.

Άρτα – πλατεία Σκουφά

           25/6/16

10:00π.μ.-13:00π.μ.

Read More »
Ενημερωτικά περίπτερα από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Ενημερωτικά περίπτερα από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Ο προεδρος του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Σταθμό Γκρίκας

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016
 
Στην εκπομπή “Χωρίς Τίτλο” της ΕΡΤ Ιωαννίνων και της Βάσως Γκόρου, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής όπου και μίλησε για το Εμπορευματικό Σταθμό.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ ανέφερε η έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υποβλήθηκε από τον ΟΛΗΓ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Σουλίου, είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου και πως απαιτούνται πολλές στοχευμένες κινήσεις για τα επόμενα βήματα. 
Σημείωσε πως θα εργάζονται περίπου 200 εργαζόμενοι ενώ μετα και την ολοκλήρωση της δημιουργίας του επιχειρηματικού, σειρά έχουν οι προσπάθειες για την σιδηροδρομική Εγνατία.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του προέδρου του ΟΛΗΓ
 
Read More »
Ο προεδρος του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Σταθμό Γκρίκας Ο προεδρος του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Σταθμό Γκρίκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016


 
 
Για ομοφοβική στάση καθώς και για απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας, καταγγέλλουν κάτοικοι του Γαρδικίου άλλα και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, τον διευθυντή του γυμνασίου Γαρδικίου, με αφορμή την αντίρρηση του τελευταίου στην πραγματοποίηση σε αίθουσα του σχολείου, του θεατρικού ΓΚΟLFΩ ΦΟR ΕΒΕR από τον πολιτιστικό σύλλογο της κοινότητας

Πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι καταγγελίες, ο λόγος της αντίρρησης του διευθυντή είναι πως σε μια σκηνή ενός λεπτού, εμφανίζεται ο χαρακτήρας ενός ομοφυλόφιλου.

Η σχετική αίτηση από τον σύλλογο Γαρδικίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Γυμνασίου, κατατέθηκε στην σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σουλίου, και ο διευθυντής του γυμνασίου με έγγραφο του (με αρ. πρωτοκόλλου #100 και ημερομηνία 16.6) δήλωσε πως είναι αρνητικός με την πραγματοποίηση του θεατρικού καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων, “η παράσταση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί, είναι παρωδία γνωστού βουκολικού δράματος διασκευασμένη κατά τρόπο που το περιεχόμενο της δεν προσιδιάζει στις αρχές, το μήνυμα και το περιεχόμενο της παρεχόμενης στο σχολείο μας παιδεία".

Παρόλα αυτά το θεατρικό ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου και στέφθηκε με απολυτή επιτυχία κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού που το παρακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου, σε επικοινωνία τους με την paramythia-online.gr, κράτησαν αποστάσεις, διαχωρίζοντας την θέση τους από την καταγγελία, τονίζοντας πως δεν επιθυμούν να δοθεί συνέχεια.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του διευθυντή του γυμνασίου Γαρδικίου (κλικ για μεγέθυνση)

 
Read More »
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες