Στο αυτόφωρο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Στο αυτόφωρο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων


Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών, υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες προσωρινός υπάλληλος του Δήμου, εντοπίστηκε να πετάει κουτάβια και συνελήφθη. 
Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για την πράξη του αυτή, ισχυρίστηκε ότι ακολουθούσε εντολές του αρμόδιου για τα αδέσποτα ζώα, αντιδημάρχου.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φιλιατών διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
Κατόπιν όλων αυτών συνελήφθη και ο αντιδήμαρχος και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στο αυτόφωρο.
Read More »
Στο αυτόφωρο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων Στο αυτόφωρο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Συνεχίζουν τα "καμώματα" στον ΟΛΗΓ | Η δικαιοσύνη ακούει;;;

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Συνεχίζουν τα "καμώματα" στον ΟΛΗΓ | Η δικαιοσύνη ακούει;;;


Την 1η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, συνεδρίασε η Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου "Κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης & υδροδότησης ραμπών πορθμείου εσωτερικού", προκειμένου να προχωρήσει στην ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών, που υποβλήθηκαν στον ως άνω ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 3 ενδιαφερόμενοι, με προσφορές 24,19%, 15,00% και 1,00% αντίστοιχα.
Κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των υποφακέλων από την επιτροπή προέκυψε για τον πρώτο συμμετέχοντα (με έκπτωση 24,19%) πως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του άρθρου 21.Δ της διακήρυξης, οπότε και αποκλείστηκε  από τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ομοίως και για τον δεύτερο συμμετέχοντα (με έκπτωση 15,00%), οπότε και αυτός αποκλείστηκε, αφού δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του άρθρου 21.Δ της διακήρυξης.
Έτσι, η επιτροπή πρότεινε να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στον τρίτο συμμετέχοντα, ο οποίος πρόσφερε έκπτωση μόνο 1%.

Όλα καλά θα μου πείτε, αφού η Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, διαπίστωσε πως οι δύο συμμετέχοντες δεν καλύπταν τις απαιτήσεις του άρθρου 21.Δ της διακήρυξης.
Είναι όμως αυτή η αλήθεια και το δίκαιο;
Όχι είναι η απάντηση και αυτή διατυπώνεται από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΗΓ και εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κλιάφα, στην απόφαση 487/2022 του ΔΣ της εταιρίας στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα (απόσπασμα από την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ):
Το μέλος Δημήτριος Κλιάφας παίρνοντας το λόγο αναφέρει ότι δεν εγκρίνει το Πρακτικό καθώς έχει προστεθεί όρος που δεν υπάρχει στην Διακήρυξη την οποία είχε εγκρίνει αρχικά το Δ.Σ.. Επομένως προτείνει την ματαίωση του διαγωνισμού και την επιστροφή των κατατεθειμένων εγγυητικών επιστολών, πράξη η οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας σε οποιαδήποτε στάδιο (άρθρο 25 παρ.5 της Διακήρυξης). Με την πρόταση του κ. Κλιάφα συμφώνησε και η Πρόεδρος του Δ.Σ. και δήλωσε προς τα μέλη ότι ψηφίζει αποχή ως προς την έγκριση του εν λόγω Πρακτικού και ότι συμφωνεί με την ματαίωσή του.
Τα μέλη Δημήτριος Καρώνας και Παναγιώτης Τακλάκογλου συμφωνούν με την πρόταση του κ. Κλιάφα σημειώνοντας επιπλέον ότι και το ποσοστό έκπτωσης (1%) είναι πολύ χαμηλό και μη συμφέρον για την εταιρεία.
Τα μέλη Αθανάσιος Πορφύρης και Στέφανος Πάσχος εγκρίνουν το Πρακτικό με την προϋπόθεση του σωστού ελέγχου των δικαιολογητικών από την Επιτροπή.
"

Τελικά, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, την ακύρωση του εν λόγω διαγωνισμού.

Η ουσία όμως και το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να μας απαντήσει η διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και η τριμελείς επιτροπή του διαγωνισμού, ποιός είναι αυτός που πρόσθεσε όρο που δεν υπήρχε στην αρχική διακήρυξη που είχε εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο.
Είναι ο ίδιος όρος για τον οποίον απορρίφθηκαν οι άλλοι δύο συμμετέχοντες που προσέφεραν σημαντικές εκπτώσεις;
Μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και η δικαιοσύνη και να ελέγξει ποιός είναι αυτός ο "δάκτυλος" που προσθέτει όρους σε έναν διαγωνισμό που δεν έχουν εγκριθεί από το διοικητικό Συμβούλιο.
Όπως και εάν αυτό έχει συμβεί και σε άλλους διαγωνισμούς στο παρελθόν και εάν με την πράξη αυτή έχουν ευνοηθεί επιχειρηματίες, ζημιώνοντας βεβαίως το ελληνικό δημόσιο.

Υ.Γ. Εαν δεν βρισκόταν στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κλιάφας, είναι πολύ πιθανόν το ΔΣ, να είχε εγκρίνει την εισήγηση της επιτροπής. Κάτι που άλλωστε έπραξε ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Πορφύρης και το μέλος του ΔΣ κ. Στέφανος Πάσχος, ψηφίζοντας θετικά.
Read More »
Συνεχίζουν τα "καμώματα" στον ΟΛΗΓ | Η δικαιοσύνη ακούει;;; Συνεχίζουν τα "καμώματα" στον ΟΛΗΓ | Η δικαιοσύνη ακούει;;; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Με 2 χρυσά και 5 χάλκινα επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo-Kickboxing Eρμης από τη Βουλγαρία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Με 2 χρυσά και 5 χάλκινα επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo-Kickboxing Eρμης από τη Βουλγαρία


Με 2 χρυσά και 5 χάλκινα επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo-Kickboxing Eρμης Πάργας Θεσπρωτίας από το A' CLASS BULGARIAN OPEN 2022 . Μια ομάδα με δόκιμους αθλητές με νέους στόχους και όνειρα .

Στην ομάδα του ΕΡΜΗ συμμετείχαν οι αθλητές και αθλήτριες:
-Παππά Ευανθία 
-Κατσιμάνη Ευαγγελία 
-Πλασκασοβίτης Αλέξανδρος
-Μάνος Ιωάννης 
-Γκόγκα Αικατερίνη 
-Κατσιμάνης Παύλος

Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές του συλλόγου, τους προπονητές και τους γονείς τους, για την όλη προσπάθεια και τη στήριξη, που φέρνει συνεχείς επιτυχίες .

Read More »
Με 2 χρυσά και 5 χάλκινα επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo-Kickboxing Eρμης από τη Βουλγαρία Με 2 χρυσά και 5 χάλκινα επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo-Kickboxing Eρμης από τη Βουλγαρία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»: Οι περιοχές της Θεσπρωτίας όπου ισχύει το «μπόνους» 15%

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»: Οι περιοχές της Θεσπρωτίας όπου ισχύει το «μπόνους» 15%


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει τη δημοσίευση των δημοτικών κοινοτήτων που δικαιούνται την επιπλέον επιδότηση 15% για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», από 18 έως 39 ετών.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται σε ωφελούμενους οι οποίοι διαβιούν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Επίσης, ανακοινώνεται η παράταση της διαβούλευσης του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» μέχρι και την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.Read More »
«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»: Οι περιοχές της Θεσπρωτίας όπου ισχύει το «μπόνους» 15% «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»: Οι περιοχές της Θεσπρωτίας όπου ισχύει το «μπόνους» 15% Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:30 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB».

Στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τα παρακάτω χρηματοδοτικά εργαλεία:
i) Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ
ii) Ταμείο Εγγυοδοσίας δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων
iii) Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ - Επενδυτικά Δάνεια
iv) Δράση Επιχειρηματική Χρηματοδότηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)
v) Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικών Επιχειρήσεων
vi) Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
vii) InnoAgora

Ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Σουγιουτζόγλου Στέργιος, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μην διστάζουν να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα (τηλ: 210 74 50 400, email: loans.guarantees.div@hdb.gr), ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τις χρηματοδοτικές λύσεις που προσφέρει και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Η αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω χρηματοδοτικών εργαλείων είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας: https://bit.ly/3TELLQa

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 50χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Σύλληψη 50χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 37 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε τον 37χρονο, ο οποίος έφερε επί του διαβατηρίου του πλαστή σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. Επιπροσθέτως, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 37χρονου σε βάση δεδομένων, υπήρχαν εις βάρος του καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Σύλληψη 50χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 50χρονου και 37χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας


Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη μηνιαία διανομή τροφίμων και φαρμάκων για το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών παρέλαβαν ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, τα είδη που υπάρχουν, τα συμπτώματα που εμφανίζονται, τη διάγνωση της νόσου αλλά και τους τρόπους πρόληψης αυτής. Στο επόμενο δε διάστημα θα προγραμματιστεί και δωρεάν μέτρηση σακχάρου.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου και εντάσσεται στις δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας που διενεργεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Σχεδόν μισός αιώνας πέρασε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά το μήνυμα του παραμένει ολοζώντανο. Το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπεριέχει τη δίψα εκείνων των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτό και συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα, παρά την διαχρονική προσπάθεια αντιδραστικών κύκλων να ξαναγραφτεί η ιστορία και να υποτιμηθεί ο αγώνας των φοιτητών το 1973.

Στις μέρες μας βρισκόμαστε μπροστά σε νέους κινδύνους, οι οποίοι πηγάζουν από σύγχρονες μορφές αυταρχισμού, καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών, και εκφυλισμού του κράτους δικαίου. Ο λαός μας όμως έχει τη δύναμη και την ιστορική μνήμη, ώστε να μην αφήσει ποτέ ξανά κανένα αυταρχικό καθεστώς να βάλει τη Δημοκρατία στον γύψο.
Read More »
Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Μήνυμα Μ. Κάτση για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Πλημμύρισε ο δρόμος, έκλεισαν τα Γίτανα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Πλημμύρισε ο δρόμος, έκλεισαν τα Γίτανα


Σε μόνιμο τείνει να μετατραπεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στον δρόμο πρόσβασης προς τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων.

Με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε για το κοινό καθώς πλημμύρισε ο δρόμος πρόσβασης από την υπερχείλιση του ρέματος Καλπακιώτικου.

Το τελευταίο 24ωρο και στο Νομό Θεσπρωτίας εκδηλώνονται βροχοπτώσεις κατά διαστήματα μάλιστα έντονες.
Read More »
Πλημμύρισε ο δρόμος, έκλεισαν τα Γίτανα Πλημμύρισε ο δρόμος, έκλεισαν τα Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνουν στους Φιλιάτες την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Πρόγραμμα Εορτασμού

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
Ώρα 10:15΄:
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Φιλιατών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
-Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και Ημερήσιας Διαταγής από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 10:00 π.μ.
Ώρα 10.45΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης

Παράλληλες εκδηλώσεις: Στους Φιλιάτες -Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και φωταγώγηση τους τις βραδινές ώρες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
· Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου &
Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
· Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη
και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών.
· Ο Δήμος Φιλιατών και η Δ.Κ. Φιλιατών, τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου, τον σημαιοστολισμό, διάθεση Φιλαρμονικής.
· Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων

* Για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις
Read More »
Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 60χρονου και 42χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Σύλληψη 60χρονου και 42χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 60χρονου και ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα, ενώ παράλληλα υπήρχε καταχώρηση εις βάρος τους με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 60χρονου και 42χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 60χρονου και 42χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Ξεκινάει και στο Δήμο Ηγουμενίτσας το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Ξεκινάει και στο Δήμο Ηγουμενίτσας το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς"


Ανοίγει 17/11/22 η πλατφόρμα για την εγγραφή επιμελητών /επιμελητριών .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανοίγει στις 17 Νοεμβρίου 2022 , η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».
Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.
Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν, σε αυτή τη φάση, όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν το Δήμο μας Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. 

Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:
α) Δελτίο ταυτότητας.
β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.
γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.
δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.
στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.
ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.
η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:
1. δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απολέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),
2. δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,
3. δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.
4. υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής»

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.
Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Ο Αντιδήμαρχος
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
Ξεκινάει και στο Δήμο Ηγουμενίτσας το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς" Ξεκινάει και στο Δήμο Ηγουμενίτσας το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Υποβολή αιτήσεων για άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Υποβολή αιτήσεων για άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου


Σε συνέχεια του με αριθ. πρωτ. 171060/20359/04-11-2022 εγγράφου του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σας ενημερώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2023 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ. Ψηφιακές υπηρεσίες – Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) και με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο 1540, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρατίθεται ο σύνδεσμος με το πλήρες κείμενο του ανωτέρω εγγράφου:

Read More »
Υποβολή αιτήσεων για άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου Υποβολή αιτήσεων για άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

68χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
68χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του


Τέλος στη ζωή του φαίνεται ότι έβαλε ένας 68χρονος ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο στο αλιευτικό καταφύγιο, στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.

Ο 68χρονος έφερε τραύμα από πυροβολισμό ενώ ακριβώς δίπλα του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Από την έρευνα που έκανε η αστυνομία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Τα στοιχεία που προέκυψαν παραπέμπουν σε αυτοχειρία.
Read More »
68χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του 68χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας τιμά την 49η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει ζωντανό εμπνέοντας τους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή. Θυμίζει ότι υπάρχει ελπίδα.
Σήμερα, στις δύσκολες καταστάσεις για την δημοκρατία και το λαό μας, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου και ώρα 1Ο.30 π.μ. καλεί τα μέλη του στην πλατεία δημαρχείου όπου θα καταθέσει στεφάνι προς τιμή των Ηρώων και των Αγωνιστών του πολυτεχνείου.
Read More »
Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Σαράντα εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους νέους και νέες που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας της Δικαιοσύνης και της Ελευθέριας. Το συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες παραμένουν επίκαιρα και φάρος για τους σημερινούς αγώνες.
Οι φωνές των φοιτητών που ακούστηκαν σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα και φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα προ των ευθυνών της, έμελλαν να γίνουν ορόσημα κάθε αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, προβάλλει και υπενθυμίζει σε όλους τη διαχρονική ανάγκη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Δικαιώματα που ταλανίζονται με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και παραγόντων της χώρας και έχουν δημιουργήσει ενα τοξικό κλίμα που θυμίζει άλλες εποχές.
Οι αγώνες τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις άνευ όρων, ενάντια στον εγχώριο φασισμό και ενάντια στους πολέμους, είναι αγώνες που ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη.
Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο τιμώντας τους αγωνιστές του τότε, αλλά γιατί το μέλλον μας ανήκει
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία


Συγκέντρωση 19:00 17/11 στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από τον μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία.
Η εξέγερση του πολυτεχνείου μαζί με τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κατέκτησαν τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, που όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία, με κορύφωση τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρούν να καταργήσουν. Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής- αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό. Το «Πολυτεχνείο ζει», ξαναζεί ενάντια σε κυβερνήσεις και αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ένα μεγάλο λαϊκό και εργατικό ραντεβού, μια μεγάλη κραυγή για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Όσο και αν αφηνιάζουν οι κυρίαρχοι, η «νάρκη» του «Νοέμβρη» είναι πάντα εδώ. Στις εργατικές απεργίες, στις μαθητικές καταλήψεις, στις αντιπολεμικές αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, στις μάχες για την ελευθερία ενάντια στο φασισμό. Το ίδιο πάντα ερώτημα και μαζί επαναστατική αποφασιστικότητα: «πότε θα κάνει ξαστεριά…»
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της συντρίβει όσες εργατικές κατακτήσεις άφησε όρθια η μνημονιακή θύελλα και επιχειρεί μια ιστορική αντεπίθεση ενάντια στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ψηφίζοντας μια σειρά νόμων που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε δικαιώματος-ελευθερίας. Η επιχείρηση εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επιδιώκουν να καταπνίξουν την νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Η απαίτηση για αύξηση των μισθών αντιμετωπίζεται περίπου ως απαγορευμένη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς η διαμάχη περιορίζεται στον αν η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι στα 751 ή τα 800! Με θράσος μιλούν για «χειμώνα χειρότερο από του 1942» και μας καλούν να «προσαρμοστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε» για να λουφάξουμε από το φόβο και να αποδεχτούμε ως φυσικό και αναπότρεπτο φαινόμενο όλα όσα εξελίσσονται. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης.
Το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο μεταλλάσσεται σε επιχείρηση με διορισμένους managers-απόλυτους άρχοντες, εργαστήρια δεξιοτήτων αντί ολοκληρωμένης γνώσης, κατηγοριοποίησης και ανταγωνισμού, για «άριστους», λίγους και εκλεκτούς, προορίζοντας την πλειονότητα των μαθητών και μαθητριών μας ως τη νέα γενιά εργαζόμενων σκλάβων και τους/τις εκπαιδευτικούς να ωθούνται να γίνουν από παιδαγωγοί, υπάκουοι υπάλληλοι.
Για να τα πετύχει όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει όλα τα μέσα ελέγχου, από την προπαγάνδα και την παραπλάνηση ως τον άκρατο αυταρχισμό, την καταστολή και την περιστολή ελευθεριών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με κορυφαίο τον ν. Χατζηδάκη που βάζει στο γύψο τη λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία.
49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύνθημα “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ,ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά και αναγκαίο.
Πολλοί προσπαθούν να σβήσουν το Πολυτεχνείο από τη συλλογική συνείδηση ή να το μετατρέψουν σε επετειακό, χωρίς νόημα, γεγονός. Είναι ο φόβος της εξέγερσης που στοιχειώνει τον ύπνο τους. Όμως, οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι νεκροί και οι βασανισμένοι δεν φεύγουν έτσι. Για εμάς η θέση τους δεν ανήκει στο μουσείο της επαναστατικής νοσταλγίας.
Το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με τους αγώνες των φοιτητών απέναντι στο πανεπιστήμιο επιχείρηση και την πανεπιστημιακή αστυνομία, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για την ανατροπή της κυβέρνηση της ΝΔ και της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τους αγώνες για ζωή με αξιοπρέπεια, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα για όλους και όλες. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των λαών, με το αντιπολεμικό λαϊκό εργατικό κίνημα που θα σταθεί απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, η γενίκευση του οποίου έρχεται όλο και πιο κοντά με τις δύο μεριές να οξύνουν συνεχώς τις πυρηνικές απειλές, αλλά και απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή πολεμικού υλικού που δημιουργούν νέους κινδύνους για το λαό μας.
Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη πρέπει να έχουν συνέχεια. Η πορεία του Πολυτεχνείου να αποτελέσει μεγάλο σταθμό για παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στη φτώχεια, τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και την καταστολή.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της ενέργειας από τις πράσινες μπίζνες τους που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη» για να κρύψουν την τεράστια κερδοφορία που τους αποφέρει η αξιοποίηση λιμνάζοντος κεφαλαίου με τις ΑΠΕ. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξη τους, τους πολέμους τους.
Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού - εργατικού κινήματος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού , των εργαζόμενων και της νεολαίας ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός.
O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής, να γίνει το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματα του, για κατακτήσεις στο σήμερα. Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διαχειριστών αυτής, να ηττηθεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι!
Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, στην πάλη και την ελπίδα για να αλλάξουμε τον κόσμο
· Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!
· Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!
· Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! -Να κλείσουν οι βάσεις – Έξω από την ΕΕ!
· Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία –Καμία συμμετοχή της χώρας.
· Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία!
Read More »
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Με θεατρικό, συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο και σεμινάριο ηθοποιίας, συνεχίζεται ο 12ος

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Με θεατρικό, συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο και σεμινάριο ηθοποιίας, συνεχίζεται ο 12ος 


2ο ΠΣΚ Θεατρικός Νοέμβρης στην Παραμυθιά από την ΘΕΑΤΟ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου και την ΠΕ Θεσπρωτίας και την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς .

Πρόγραμμα :

Παρασκευή 18-11-22 ώρα 21.00μμ στο θέατρο στο Καρκαμίσι : Η ΘΕΟΦΙΛ θα παρουσιάσει το αστυνομικό θρίλερ : “Ο Ανακριτής Έρχεται”

Σάββατο 19-11-22 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ηπειρωτικό Συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο με θέμα : “Το ερασιτεχνικό θέατρο και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας που επενδύει στον πολιτισμό και την εκπαίδευση . 

Στο συμπόσιο θα μιλήσουν οι :
1) Άλκης Φάτσιος -δικηγόρος , νομικός , ερασιτέχνης ηθοποιός, συντονιστής ερασιτεχνικών θεατρικών παραγωγών (Ηγουμενίτσα)
2) Βαγγέλης Αθανασίου : Ηθοποιός , σκηνοθέτης με μακρά ιστορία στο ερασιτεχνικό θέατρο και στα μαθήματα υποκριτικής. Εκδότης Ημερήσιων τοπικών Εφημερίδων – δημοσιογράφος (Ιωάννινα) ,
3) Κώστας Ν. Φαρμασώνης : Σκηνοθέτης. Σπούδασε Θέατρο κοντά στον Δ. Ροντήρη.Τίτλοι σπουδών: Δίπλωμα ηθοποιού , Πτυχία Νομικής και Φιλοσοφικής Αθηνών , Δίπλωμα Σκηνοθεσίας MAX REINHARDT-SEMINAR Βιέννης, Σπουδές Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Βιέννης (Αθήνα , Άστρος)

Κυριακή 20-11-22 :Σεμινάριο ηθοποιίας με τον εξαίρετο σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη , με θέμα : 11.00 – 14:00: Αναπνοή – Ορθοφωνία (κατά προτίμησιν ρούχα για επιδαπέδια άσκηση) 17:00 – 20:30: Δραματουργία – Ανάλυση κειμένου – Υπο/κείμενον . Συμμετοχή δωρεάν , τηλ δήλωσης συμμετοχής: 6973931200).
Read More »
Με θεατρικό, συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο και σεμινάριο ηθοποιίας, συνεχίζεται ο 12ος Με θεατρικό, συμπόσιο για το ερασιτεχνικό θέατρο και σεμινάριο ηθοποιίας, συνεχίζεται ο 12ος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

To KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
To KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ηγουμενίτσα 6:30 μμ – Πεζόδρομος

Για έναν μαύρο χειμώνα προετοιμάζει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης το λαό και τη νεολαία. Κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο διευρυμένα τμήματα των λαϊκών μαζών έρχονται αντιμέτωπα με την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, αποτέλεσμα της ακρίβειας και της πολύχρονης κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η ολόπλευρη σήψη του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος δεν μπορεί να κρυφτεί. Όσο και αν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του πασχίζουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να εμφανίσουν την κόλαση που βιώνουν οι λαοί σαν «φυσικό φαινόμενο», αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ότι αυτή είναι προϊόν της γενικευμένης κρίσης του και της συνάντησής της με την πανδημία, που το ίδιο γέννησε και διαχειρίζεται εγκληματικά, αλλά και τον πόλεμο, την αναπόφευκτη συνέπεια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών που είναι σύμφυτα στη λειτουργία του.
Έναν πόλεμο που σήμερα μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, στο πεδίο της πολύπαθης Ουκρανίας. Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση αυτή -έστω και έμμεση- μεταξύ της Δύσης -κυρίως των ΗΠΑ- και της Ρωσίας, πέρα από τα ποτάμια αίματος που ήδη έχει προκαλέσει και τα καραβάνια των προσφύγων που έχει προσθέσει σε αυτά των δεκάδων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προηγήθηκαν, έχει ζωντανέψει τους χειρότερους εφιάλτες για το μέλλον της ανθρωπότητας. Γιατί έθεσε στην ημερήσια διάταξη την πιθανότητα κλιμάκωσης των ανταγωνισμών σε μια γενικευμένη αναμέτρηση, για την οποία το σύνολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αν και για την ώρα ανέτοιμες, έχουν αρχίσει ήδη να ακονίζουν τα μαχαίρια. Γιατί συζητιέται πλέον το μέχρι πρότινος «αδιανόητο», δηλαδή το ενδεχόμενο του πυρηνικού ολέθρου. Γιατί η ένταση μεταφέρεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή και τον κόσμο, με τους κινδύνους για τους λαούς να οξύνονται καθημερινά.
Η ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό δεν το ’χουν σε τίποτα να μας θυσιάσουν σε αυτό το αιματοβαμμένο παιχνίδι για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών τους αφεντικών σε ΗΠΑ και ΕΕ. Μας εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στο μέτωπο και έχοντας μετατρέψει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη σε μια απέραντη αμερικανική βάση. Από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκχωρεί γη, νερό και αέρα στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας όλη την επικράτεια σε μαγνήτη πολεμικών κινδύνων και φορτώνοντας στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς τα βάρη από τις συνεχείς «αγορές του αιώνα» για τους εξοπλισμούς των ιμπεριαλιστών.
Αυτοί που ζουν διαρκώς σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας καλούν το λαό και τη νεολαία να είναι έτοιμοι μέχρι και να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ισχυρών, να «χύσουν το αίμα τους για τους Αμερικάνους». Στον άδικο και αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, που έχει οξυνθεί ακριβώς στο έδαφος της γενικότερης αναταραχής, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται σε εθνικισμό και υποτέλεια, ενισχύοντας έτσι και τις πιο μαύρες και φασιστικές φωνές του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής είναι αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής της εξαθλίωσης, της εργασιακής βαρβαρότητας και της άνευ όρων υποταγής στις ιμπεριαλιστικές εντολές. Τα ΜΑΤ και τα χημικά στις πορείες, η καταστολή και της παραμικρής κίνησης αμφισβήτησης, οι διώξεις σε συνδικαλιστές και αγωνιστές, το εκτεταμένο φακέλωμα, η κήρυξη απεργιών ως παράνομων, έχουν γίνει κανονικότητα. Ένα ολόκληρο θεσμικό και νομικό οπλοστάσιο έχει διαμορφωθεί από το σύστημα ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, με αιχμές τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς και το χτύπημα των απεργιών, του ταξικού συνδικαλισμού και της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων με τον νόμο Χατζηδάκη.
Η νεολαία στοχοποιείται ιδιαίτερα από αυτήν την αντιδραστική πολιτική. Οι κυρίαρχοι τη θέλουν υποταγμένη, για να μην ορθώσει το ανάστημά της στον εργασιακό μεσαίωνα, τον ταξικό αποκλεισμό της από την εκπαίδευση, την πλήρη ανυπαρξία προοπτικής που της τάζουν. Γι’ αυτό και την αντιμετωπίζουν με την πιο ωμή βία, με μαθητοδικεία, πειθαρχικά, κατάργηση του Ασύλου και πανεπιστημιακή αστυνομία. Φοβούνται το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πλευρό του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Το σύστημα παίρνει τα μέτρα του, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι σύντομα θα κληθεί να θερίσει ό,τι έσπειρε. Η μεγαλειώδης απεργία των εργατών στη Μαλαματίνα, οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 του Νοέμβρη, οι αγώνες των λαών στην Ευρώπη και τον κόσμο, είναι μόνο τα προμηνύματα των σεισμών που κυοφορεί η εποχή μας.

Να γιατί οι εκπρόσωποι του σάπιου κόσμου του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού λυσσάνε με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και πασχίζουν να την διαστρεβλώσουν, να την υπονομεύσουν και να την καταργήσουν. 49 χρόνια μετά, ο Νοέμβρης της νεολαίας, των εργατών και του λαού μας ενάντια στο αμερικανοστήρικτο χουντικό καθεστώς, που έβαλε τη χώρα στο «γύψο» για να σώσει το ντόπιο αστικό καθεστώς και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, παραμένει «καρφί στο μάτι» των κάθε λογής αντιδραστικών. Γιατί το αντιιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο, τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Λαοκρατία», εμπνέουν μέχρι και σήμερα την επαναστατική προοπτική του λαϊκού μας κινήματος, για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.
Να γιατί οι πάσης φύσης ρεφορμιστές, που τότε έψαχναν τρόπους να απαγκιστρωθούν από την κατάληψη και καταδίκαζαν τα συνθήματά της ως «ανεπίκαιρα» και «αριστερίστικα», και που τώρα επιδιώκουν να καθηλώσουν ξανά τη λαϊκή οργή στον κοινοβουλευτισμό και τις εκλογικές αυταπάτες, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με αμηχανία την επέτειο της εξέγερσης και το νόημά της. Γιατί το μήνυμα του Νοέμβρη είναι εξεγερτικό, κόντρα στην ταξική συνεργασία και την υποταγή. Δείχνει το δρόμο της ασυμβίβαστης πάλης και της Αναμέτρησης στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ προς οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς, που θα διαμορφώνει πολιτικούς και κινηματικούς όρους για να αναδειχθεί η δύναμη της μαζικής πάλης, ξεπερνώντας τα πολλαπλά εμπόδια που βάζουν οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις και οι πολιτικές της προσαρμογής-υποταγής των κομμάτων του συμβιβασμού.

Αυτόν τον δρόμο να βαδίσουμε! Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να γίνει βήμα συγκρότησης των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων.
Για να μην κυριαρχήσουν ξανά οι κάθε λογής εκλογικές αυταπάτες και η περιθωριοποίηση του λαού και της νεολαίας.
Για να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά, πλατιά και αποφασιστικά η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.
Για να βρουν αγωνιστική συνέχεια οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοέμβρη.
Για να συγκροτηθεί κίνημα λαού και νεολαίας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, αλλά και ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό.
Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των λαών και της εργατικής τάξης να αγωνίζονται και να διεκδικούν.
Για την ανατροπή της βαρβαρότητας που γεννά η πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου.

Με το φως της εξέγερσης
ενάντια στα σκοτάδια των καιρών!

• ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
• ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
• ΦΙΛΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ!
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Read More »
To KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου To KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Το ΜΛ ΚΚΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022
Το ΜΛ ΚΚΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου φωτίζει τους αγώνες του λαού μας
Η νεολαία και ο λαός μας, έχουν όλους τους λόγους να ξαναγράψουν στις σημαίες τους:

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Συγκέντρωση Πέμπτη 17 Νοέμβρη, 7.00μμ, Πλατεία Δημαρχείου

Τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη του 1973 τα τανκς της Χούντας έριχναν την πύλη του Πολυτεχνείου, τερματίζοντας τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων φοιτητών. Όμως η θυσία τους σήμανε την αρχή του τέλους για τη φασιστική δικτατορία. Λίγους μήνες αργότερα, η Χούντα κατέρρεε υπό το βάρος του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή σχεδόν του μισού της μεγαλονήσου, που κρατάει μέχρι σήμερα.
Η Χούντα των Συνταγματαρχών αποτέλεσε «έξοδο κινδύνου» για το καθεστώς της αμερικανοκρατίας και των ντόπιων στηριγμάτων της. Απέναντι στους εντεινόμενους κοινωνικούς αγώνες για μια πραγματικά δημοκρατική αλλαγή στη χώρα, χωρίς εξόριστους, δολοφονίες, εκλογικές νοθείες και καταστολή, η ντόπια κεφαλαιοκρατία και τα ξένα αφεντικά της επιστράτευσαν τις πιο σκοτεινές, μεσαιωνικές και αντιδραστικές μεθόδους, την ανοιχτή φασιστική δικτατορία, τις απαγορεύσεις, παρακολουθήσεις και τα βασανιστήρια.
Παρά την υπονόμευση των αγώνων, όλη την προηγούμενη περίοδο από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΕΔΑ, ο λαός και η νεολαία ξεδίπλωσαν τους δημοκρατικούς τους αγώνες ενάντια στη σιδερόφρακτη δικτατορία, με αποκορύφωμα την τριήμερη Κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους φοιτητές της Αθήνας, που μετατράπηκε σε παλλαϊκή εξέγερση.
Τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ-Έξω το ΝΑΤΟ», συμπύκνωσαν τους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας για τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώ-ματα, την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από κάθε ξενική εξάρτηση και κάθε εκμετάλλευση.

Αυτά τα συνθήματα ανταποκρίνονται πλήρως στην τωρινή συγκυρία, τις ανάγκες και τους πόθους του λαού και της νεολαίας. Σήμερα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για:
ΨΩΜΙ, ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχια και την ανεργία, που μετατρέπει τα στοιχειώδη, σε πολυτέλεια, την ίδια στιγμή που το 8ωρο, η σταθερή δουλειά και όλα τα εργασιακά δικαιώματα καρατομούνται, για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι κι οι εργαζόμενοι φτωχότεροι, ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος που μετατρέπει τις συντάξεις σε ψίχουλα. Ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας που καταδίκασε χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση..
ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στις πολιτικές των ταξικών φραγμών που πετάνε τη νεολαία έξω από το Σχολείο και το Πανεπιστήμιο, που ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση, εμπορευματοποιούν και διαλύουν τα πτυχία, πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε ενάντια το νέο Νόμο-Πλαίσιο και όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα της νεολαίας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στην όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την αστυνομοκρατία, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, ενάντια στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το φακέλωμα και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να παλέψουμε για σωματεία και συλλόγους ανεξάρτητους, δημοκρατικούς και αγωνιστικούς. Να παλέψουμε ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό που σηκώνει κεφάλι εκμεταλλευόμενος τις αντιλαϊκές πολιτικές
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να αγωνιστούμε για να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα, για να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε. Ε, για να φύγουν από την Ουκρανία οι Ρώσοι, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στον εθνικισμό, τις επεκτατικές βλέψεις και την επαναχάραξη των συνόρων. Ενάντια στα υποδουλωτικά μέτρα και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, ενάντια σε κάθε είδους μνημόνια που φτωχοποιούν το λαό, ξεπουλάνε τον πλούτο και αποσαρθρώνουν την παραγωγική βάση της χώρας.

Σχεδόν μισό αιώνα τώρα το Πολυτεχνείο αντέχει απέναντι σε κάθε υπονόμευση και αμφισβήτηση, ενάντια στην καπηλεία από εκείνους που τότε δεν ήθελαν την Κατάληψη, που ήθελαν φοιτητικά και όχι πολιτικά συνθήματα, αλλά κυρίως απέναντι στην προσπάθεια του α­στικού συστήματος να διαστρεβλώσει το περιεχόμενό του και να ξεριζώσει την αντι­ιμπερια­λιστική του ψυχή.

Ο Νοέμβρης του ’73 μας δείχνει το δρόμο της τόλμης, της ενότητας και του αγώνα, που όταν τον διαβαίνουν οι λαοί, έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν δικτατορίες, να κάνουν τα σκοτάδια φως.
Read More »
Το ΜΛ ΚΚΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Το ΜΛ ΚΚΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Σελίδες