Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Read More »
Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σε ποιες περιοχές της Ηπείρου θα μπει το αγροτικό ίντερνετ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Χιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν από αύριο πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ, στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Οι περιοχές που μέχρι σήμερα τελούσαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπου «ψηφιακού αποκλεισμού», πλέον θα συνδέονται στο διαδίκτυο με ταχύτητες ως 50Mbps, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση κ.λ.π.), με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας, ενώ τα οφέλη για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι άμεσα και σημαντικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου «Rural Broadband Internet», που σχεδίασε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα εξυπηρετούνται σχεδόν 3.700 οικισμοί της χώρας, με περισσότερους από 525.000 κατοίκους.

«Η ψηφιακή ανάπτυξη και οι τηλεπικοινωνίες, μπορούν αναμφίβολα να λειτουργήσουν ως η ατμομηχανή στην πορεία της Ελλάδας προς ένα πολύ καλύτερο αύριο, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο εμπορίου και τηλεπικοινωνιών» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και συνέχισε:

«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είναι τα οφέλη της νέας εποχής να τα απολαύσουν ισότιμα όλοι οι Έλληνες. Χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Τη συγκεκριμένη πολιτική ακριβώς, υπηρετεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο που αρχίζει από αύριο και παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις απομονωμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ. Εξέλιξη που θα φέρει άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη, τόσο μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης της τοπικής ανταγωνιστικότητας» ανέφερε επίσης ο κ. Παππάς.

Επιπλέον, ο υπουργός επισήμανε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη κρίσιμων για τη χώρα υποδομών, για ένα έργο που κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα σε περιοχές οι οποίες δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον – «με απλά λόγια, ακριβώς στις περιοχές όπου το γρήγορο ίντερνετ δεν θα έφτανε ποτέ, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Πολιτείας. Όπως προβλέπεται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, το Δημόσιο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ανοίγει την πόρτα της ψηφιακής εποχής ισότιμα, σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τελικά, είναι θέμα δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός.

Αναλυτικά, το «Rural Broadband» αναπτύσσεται στις εξής περιοχές:
  • Σε 804 οικισμούς 19 Νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου).
  • Σε 1.411 οικισμούς 15 Νομών της Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκίδας).
  • Σε 1.443 οικισμούς 17 Νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).

Υπενθυμίζεται πως το «Rural Broadband», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Πηγή: ΑΠΕ 
Read More »
Σε ποιες περιοχές της Ηπείρου θα μπει το αγροτικό ίντερνετ  Σε ποιες περιοχές της Ηπείρου θα μπει το αγροτικό ίντερνετ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Η ομιλία έγινε στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)»:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έγινε πολύς λόγος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής για το πρώτο σκέλος του νομοσχεδίου, για τον Εθνικό Μηχανισμό που θα παρακολουθεί και θα συντονίζει τις πολιτικές Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Ο Μηχανισμός αυτός ήταν, να θυμίσω προαπαιτούμενο της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το 2014.

Όπως εξάλλου η ίδια Κυβέρνηση είχε ετοιμάσει την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το οποίο, θυμίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει «ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας». Και σήμερα το επαναφέρει, μετονομάζοντάς το σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ένας, λοιπόν, Εθνικός Μηχανισμός είναι αναγκαίος για να μπορούν οι κάθε είδους προνοιακές παροχές να κατευθύνονται σε αυτούς που πρέπει, όταν πρέπει.

Και να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους ποιος παίρνει τι.

Εμείς, διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το αν αυτός ο Μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί.

Γιατί προσθέτει κεντρικές υπηρεσίες στο αρμόδιο Υπουργείο, εκεί όπου υπάρχουν ήδη υπηρεσίες με αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Γιατί προβλέπει δύο διαφορετικές δομές στην Περιφέρεια με περίπου κοινές αρμοδιότητες.

Γιατί συστήνει μια Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας ενώ υπάρχει ήδη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Για να διασκεδάσει τις αμφιβολίες αυτές, η κυρία αναπληρώτρια Υπουργός επικέντρωσε στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας, που θέλει να λειτουργήσουν ως σημεία πρώτης υποδοχής.

Ενώ οι δικαιούχοι επιδομάτων μπορούν να εξυπηρετούνται – και το κάνουν ήδη - από τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας των δήμων!

Αφήστε που η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Κέντρων αυτών γίνεται από το τρέχον ΕΣΠΑ, χωρίς δηλαδή να έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους στο απώτερο μέλλον.

Και μια τελευταία παρατήρηση για τον Εθνικό Μηχανισμό: το Ενιαίο Γεωπληροφοριακό Σύστημα είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο.

Για να πετύχει, πρέπει να διασυνδεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με όλα τα άλλα πληροφορικά συστήματα, ώστε μπορεί να γίνεται εύκολα και γρήγορα η διασταύρωση διαφορετικών στοιχείων.

Το πιο δύσκολο είναι η ένταξη των μητρώων που έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για τις δράσεις και τους ωφελούμενους κοινωνικών πολιτικών.

Το άλλο τμήμα του νομοσχεδίου, το μη προνοιακό, που αναφέρεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες εφαρμοστικές διατάξεις του ν. 4387, του νόμου Κατρούγκαλου, μας λέει ουσιαστικά ένα πράγμα:

Ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό καρκινοβατούν!

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι μεταρρύθμιση!

Αντί η Κυβέρνηση να έχει έτοιμο το νέο Οργανισμό του ΕΦΚΑ, αλλάζει την ταμπέλα στις περιφερειακές υπηρεσίες των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων

Θα λέει ότι έχουμε ενιαίο φορέα από την 1/1/2017, όταν παραπέμπει το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ στο άγνωστο μέλλον.

Και πώς θα συσταθεί ο νέος ΕΦΚΑ;

Όχι με Προεδρικό Διάταγμα, που σημαίνει ότι περνά προηγουμένως από την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά με υπουργική απόφαση!

Υπάρχουν επίσης διάφορες τροποποιήσεις που επιβεβαιώνουν τα πολλά προβλήματα του νόμου Κατρούγκαλου.

Πόσο μάλλον όταν εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι από τις οποίες εξαρτάται πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Και να ξέρετε, είναι οι ίδιες οι υπηρεσίες σε ασφαλιστικά ταμεία και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που λένε ότι ο νόμος αυτός δεν είναι ούτε λειτουργικός, ούτε βιώσιμος.

Και για τους τωρινούς και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Αυτό, άλλωστε, λέει και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος με αφορμή την τροπολογία για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους:

ότι, δηλαδή, οι ουσιαστικές λύσεις «επιτυγχάνονται με όρεξη και διάθεση να λυθεί το ασφαλιστικό» κι όχι με παροχές που αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους «ως παιδιά που τους τάζουν χριστουγεννιάτικο δώρο».

Αντιλαμβανόμαστε ότι για παρά πολύ κόσμο ισχύει το «από το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα», γι' αυτό και θα την ψηφίσουμε.

Αλλά δεν είναι ούτε 13η σύνταξη, όπως επιμένουν να το πλασάρουν ορισμένοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης, ούτε έχει δουλευτεί ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που δεν έχουν καμία άλλη πηγή εισοδήματος.

Και κυρίως, προέρχεται από την αφαίμαξη φορολογουμένων και συνταξιούχων, την ώρα που τα χρωστούμενα του Δημοσίου σε εν αναμονή συντάξεις πριν δυόμισι μήνες άγγιζαν το 1,4 δισ., σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να τρέξει την εφαρμογή των όσων θα ψηφιστούν απόψε.
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς το Επιμελητήριο για την παράδοση δωρεάς κουζίνας και απορροφητήρα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παραμυθιάς, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, αντιπροσωπία του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αλέκο Πάσχο και τον αντιπρόεδρο Αντρέα Σταύρου, αλλά και η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη και ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρος Μπάτσης, όπου παρέδωσαν στους μαθητές και τους καθηγητές, μια κουζίνα και έναν απορροφητήρα, δωρεά του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. 
Είχε προηγηθεί επικοινωνία του σχολείου με το επιμελητήριο ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέκου Πάσχου, όπου και συζητήθηκαν οι ανάγκες του ΕΕΕΕΚ, ώστε να καταλήξουν στην συγκεκριμένη χορηγία. 
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, σημείωσε πως χρέος της επιχειρηματικής κοινότητας, είναι η έμπρακτη βοήθεια με κάθε τρόπο στους μαθητές των ειδικών σχολείων, ειδικά τις εορταστικές μέρες που διανύουμε, ενώ τόνισε πως το επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών αυτών που είναι παράδειγμα δύναμης και που δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους μας.
Η Δήμαρχος Σουλίου ευχαρίστησε το προεδρείο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, το οποίο, όπως δήλωσε, βρίσκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες και τις ανάγκες του Δήμου. 

Read More »
Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς το Επιμελητήριο για την παράδοση δωρεάς κουζίνας και απορροφητήρα Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς το Επιμελητήριο για την παράδοση δωρεάς κουζίνας και απορροφητήρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανοίγει αύριο τις πόρτες του, το "THE GLASS"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανοίγει αύριο τις πόρτες του, το "THE GLASS" Ηγουμενίτσα: Ανοίγει αύριο τις πόρτες του, το "THE GLASS" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: TRAP - RNB - MAINSTREAM + SEXY DANCER σήμερα στο SOCIAL

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: TRAP - RNB - MAINSTREAM + SEXY DANCER σήμερα στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: TRAP - RNB - MAINSTREAM + SEXY DANCER σήμερα στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σημαντική διπλωματική νίκη της Ελλάδας – Ο Ν.Κοτζιάς «πέρασε» όλες τις ελληνικές θέσεις για την Αλβανία στις Βρυξέλλες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Χθες Τρίτη 13/12 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Θέμα του Συμβουλίου ήταν τα συμπεράσματα για τις υποψήφιες χώρες προς ένταξη στην διεύρυνση της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής στη Θεσπρωτία, Αλβανίας.

Στις αποφάσεις του χθεσινού Συμβουλίου, παρά την επιμονή της Ιταλίας να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις και προϋποθέσεις που έγιναν όλες δεκτές.

Η Αλβανία καλείται πριν ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών όπως η αλλαγή εκλογικού συστήματος, η πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος κ.α. να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και επιπλέον να υλοποιήσει την συμπερίληψη σε όλες τις δράσεις του αλβανικού κράτους των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας αυτών των μειονοτήτων.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς δήλωσε:

«Δεν υπάρχει ζήτημα που θελήσαμε και να μην εντάχθηκε στο σχέδιο των συμπερασμάτων. Έχουμε καινούρια ζητήματα που ετέθησαν για πρώτη φορά στα συμπεράσματα του Συμβουλίου και νομίζουμε ότι θα βοηθήσουν να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της ελληνικής γηγενούς εθνικής μειονότητας, όπως και τα ιδιοκτησιακά της δικαιώματα».

Ο Ν. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη και τις σχέσεις καλής γειτνίασης.

«Εκτιμούμε ότι έχουν γίνει βήματα ανασυγκρότησης της Αλβανίας. Αλλά δε δεχόμαστε δύο πράγματα: Πρώτον, να διαμορφώνονται πελατειακές σχέσεις από τρίτα ευρωπαϊκά κράτη προς υποψήφιες χώρες και να αξιολογούνται αυτές οι χώρες στη βάση πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων. Δεύτερον, συμπληρωματικά ως προς το πρώτο, να γίνεται μια διαδικασία a la carte, δηλαδή, αντί να ισχύουν όλες οι αρχές που ίσχυαν μέχρι τώρα για ένταξη στην ΕΕ, ξαφνικά να μην ισχύουν για τη μια ή για την άλλη χώρα»

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει έμπρακτα την πάγια εθνική θέση για σχέσεις καλής γειτονίας με την Αλβανία και στηρίζει την ενταξιακή πορεία της χώρας υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Σε αντίθεση με τα πεπραγμένα προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη θητεία των οποίων η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ άνευ ανταλλαγμάτων και έλαβε καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, χωρίς να έχει εκπληρωθεί το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων- και πρωτίστως εκείνη οποία αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων- η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη τους ούτε να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο της ΝΔ σε εθνικιστική ανέξοδη ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης, όπως ακριβώς κάνει και ο Ε. Ράμμα.

Η κατοχύρωση των ελληνικών θέσεων σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, αλλά και η τήρηση των κανόνων «καλής γειτνίασης», είναι η αποτελεσματικότερη έμπρακτη καταδίκη εμπρηστικών δηλώσεων που έχουν μόνο επικοινωνιακό αντίκτυπο.
Read More »
Σημαντική διπλωματική νίκη της Ελλάδας – Ο Ν.Κοτζιάς «πέρασε» όλες τις ελληνικές θέσεις για την Αλβανία στις Βρυξέλλες Σημαντική διπλωματική νίκη της Ελλάδας – Ο Ν.Κοτζιάς «πέρασε» όλες τις ελληνικές θέσεις για την Αλβανία στις Βρυξέλλες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 36χρονος με πάνω από 135 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Συνελήφθη, χθες (13-12-2016) αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε χθες αργά το βράδυ, σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 36χρονος αλλοδαπός.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω όχημα, βρέθηκαν στην καμπίνα του οχήματος, πέντε σάκοι που περιείχαν εκατόν είκοσι ένα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (135.650) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 36χρονος με πάνω από 135 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 36χρονος με πάνω από 135 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

To ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στο θεατρικό «Τσετσέ» από την θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Το Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Αρωγή» του Δήμου Σουλίου ,και συγκεκριμένα 75 μέλη του, έδωσαν δυναμικό παρών στην θεατρική παράσταση «Τσετσέ» , του σπουδαίου Ιταλού δραματουργού Luigi Pirandello, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη 30/11/2016.

Η παράσταση παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α.(Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), και εκτός των άλλων σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταλάβει το κοινό , πως καμία μορφή αναπηρίας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα του ανθρώπου.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο Καθηγητής Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής κ. Παππάς Ευάγγελος (Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής έρευνας και παρέμβασης), ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σουλίου για την παρουσία τους , και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το έργο που λαμβάνει χώρα στο Κ.Α.Π.Η.

Τέλος ,τα μέλη επέστρεψαν στην Παραμυθιά με τις καλύτερες εντυπώσεις ,και με κοινή την διαπίστωση για το πόση δύναμη κρύβει ό άνθρωπος μέσα του…Read More »
To ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στο θεατρικό «Τσετσέ» από την θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) To ΚΑΠΗ Παραμυθιάς στο θεατρικό «Τσετσέ» από την θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επεκτείνεται η ζώνη επιτήρησης λόγω επιβεβαιωμένης εστίας με Οζώδη Δερματίτιδα - Δειτε περιοχές και μέτρα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Την επέκταση της ζώνης επιτήρησης σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων λόγω επιβεβαιωμένης εστίας με Οζώδη Δερματίτιδα στην Π.Ε. Πρέβεζας, αποφάσισε ο Προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Θεσπρωτίας.

Ζώνη Επιτήρησης στα Δημοτικά Διαμερίσματα, Μαργαρίτι, Μεσοβούνι, Καρτέρι, Ελευθέρι, Μορφάτι, Σπαθαραίοι, Μαζαρακιά, Καταβόθρα, Πέρδικα, Αρίλα, Καραβοστάσι, Πολυνέρι, Κρυσταλλοπηγή, Γκρίκα, Ψάκα, Καρβουνάρι, Σκάνδαλιο, Γλυκή, Σεβαστό, Ξηρόλοφος, Προδρόμι, Αγ. Κυριακή, Καμίνι, Ζερβοχώρι, Παραμυθιά, Σαμονίδα, Αυλότοπος, Κουκλιοί, Φροσύνη, Τσαγγάρι, Σούλι. Στη ζώνη επιτήρησης εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα:
α) Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους δρόμους, εκτός αν αυτά οδηγούνται σε βοσκοτόπους ή σε κτίρια ενσταβλισμού τους. Το Τ.Κ.Ε.Α. μπορεί να παρεκκλίνει από την απαγόρευση αυτή για την οδική ή σιδηροδρομική διαμετακόμιση των ζώων χωρίς εκφόρτωση ή στάση
γ) Τον περιορισμό των ζώων των ευαίσθητων ειδών εντός της ζώνης επιτήρησης για χρονικό διάστημα εξήντα ημερών .
δ) Χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων και παρασιτοκτόνων στους χώρους των εγκαταστάσεων.
ε) Την εξάλειψη και αποφυγή δημιουργίας εστιών με στάσιμα νερά, κοπροσωρών, απορριμμάτων όπου μπορεί να συγκεντρώνονται έντομα, κρότωνες και άλλα αιματοφάγα αρθρόποδα.
ζ). Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την ανάκλησής της.
η).Η μη τήρηση των όρων της παρούσας έχει σαν συνέπεια την επιβολή των κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 20 της με αριθμό 258933/5-8-2008 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τη καταπολέμηση των ασθενειών του Παραρτήματος I του Π.Δ. 138/1995 Α΄ 88 (Οδηγία 92/119/ΕΟΚ)» (ΦΕΚ Β’/1662/18-8-2008).

Ειδικότερα δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις ενισχύσεις και επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στον 4235/2014. Από την ζώνη επιτήρησης απαγορεύεται για διάστημα 60 ημερών οι μετακινήσεις Βοοειδών. Επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση Βοοειδών προς άμεση-επείγουσα σφαγή και αυτό μόνο σε σφαγείο εντός της ζώνης επιτήρησης.

Για τους κτηνοτρόφους(Βοοτρόφους) των παραπάνω Κοινοτικών Διαμερισμάτων το σφαγείο που πλήρη τις προϋπόθεσης για να σφάζουν τα ζώα από την ζώνη επιτήρησης είναι το σφαγείο με κωδικό S-125 επωνυμία: ΑΧΜΕΤΗΣ Κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ.Read More »
Θεσπρωτία: Επεκτείνεται η ζώνη επιτήρησης λόγω επιβεβαιωμένης εστίας με Οζώδη Δερματίτιδα - Δειτε περιοχές και μέτρα Θεσπρωτία: Επεκτείνεται η ζώνη επιτήρησης λόγω επιβεβαιωμένης εστίας με Οζώδη Δερματίτιδα - Δειτε περιοχές και μέτρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το Α' διεθνές αρχαιολογικό και ιστορικό συνέδριο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016
Ο χρυσοκέντητος επιτάφιος της Παραμυθιάς που χρονολογείται από το 1587 και η εικόνα της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας του 1676. 
Είναι μερικά μόνο από τα ιερά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας και τα μοναδικά κειμήλια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενιτσας. 
Ολα αυτά στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου για τη Θεσπρωτία.
Read More »
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το Α' διεθνές αρχαιολογικό και ιστορικό συνέδριο στην Ηγουμενίτσα Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το Α' διεθνές αρχαιολογικό και ιστορικό συνέδριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση 50 προσφύγων στην Πλαταριά

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016· Πιστεύουμε ότι όταν συζητάμε λεπτά θέματα όπως είναι το προσφυγικό είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίζουμε ακριβώς ΤΙ , ΠΩΣ, και ΠΟΥ το συζητάμε. Δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου καθόλου δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί δημιουργούν ανασφάλειες, φοβίες καλλιεργούν τον ρατσισμό. Σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση . Για αυτό δεν υπογράψαμε την αίτηση γIα αυτήν την συνεδρίαση αλλά ζητήσαμε να έχουμε πρώτα συγκεκριμένη ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε.

· Δεν θα συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική στην Ε.Ε. Υπάρχει και είναι συγκεκριμένη μέσα από τις γνωστές συνθήκες ΣΕΝΓKΕΝ, του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1,2,3 ,την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Όπως υπάρχουν και τα εργαλεία για την εφαρμογή τους όπως η ΦΡΟΝΤΕΞ, τα “hot spots” και τελευταία η Νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο. Με βάση αυτά ανοιγοκλείνουν τα σύνορα ,ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων της Ε.Ε. σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

· Αυτήν την πολιτική πρέπει πρώτα και καλύτερα να καταγγείλουμε σαν Δ.Σ. Γιατί εξ αιτίας της παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα χιλιάδες πρόσφυγες. Αυτός είναι και ο λόγος που εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της Πλαταριάς οι συγκεκριμένοι 50 Σύριοι πρόσφυγες, που έχοντας ζητήσει πολιτικό άσυλο περιμένουν πότε θα τους επιτραπεί να πάνε σε χώρες της Ε.Ε.

· Είναι γνωστό οι Μ.Κ.Ο. «λύνουν και δένουν» στα θέματα των προσφύγων. Αυτές διαχειρίζονται κονδύλια της Ε.Ε. Με κατεύθυνση της Ε.Ε. πάνε χρήματα στις Μ.Κ.Ο και όχι σε κρατικές υπηρεσίες. Οι Μ.Κ.Ο έρχονται απευθείας σε συμφωνίες με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, (έτσι έγινε και στην Πλαταριά). Είναι απαράδεκτο οι Μ.Κ.Ο. να υποκαθιστούν το κράτος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Το θέμα των προσφύγων πρέπει να το διαχειρίζονται κρατικές δομές, κεντρικές, περιφερειακές, τοπικές. Αυτό πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ. άλλη μια φορά : ΕΞΩ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.

· Δεν μπορεί να ακούγονται απόψεις «τι μας νοιάζει εμάς ο πόλεμος , η πολιτική της Ε.Ε., ας τα λύσουν άλλοι αυτά . Εγώ έχω το μαγαζί μου που θα κλείσει με την έλευση των προσφύγων γιατί πλήττεται ο τουρισμός κλπ.» Είναι γνωστό ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ διωγμένοι από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου. Κατά συνέπεια όσον θα συνεχίζεται και όσο επεκτείνεται ο πόλεμος θα γίνονται περισσότεροι, χώρια που μπορεί να βρεθούμε και εμείς στη θέση τους. Άρα το δικό μας αίτημα μας πρέπει να είναι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

· Για τον πόλεμο την ευθύνη έχουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που «με των λαών το αίμα ,τα σύνορα χαράζουν» για να ελέγξουν τους δρόμους ενέργειας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής. Η χώρα μας διαχρονικά ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., από τους βασικούς υπεύθυνους για τον πόλεμο. Συμμετέχει ενεργά με τις Νατοϊκές βάσεις σε αυτόν(π.χ. ΑΚΤΙΟ). Για αυτό το αίτημα για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

· Ανησυχία φυσικά πρέπει να υπάρχει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας, πολύ περισσότερο που υπάρχουν και οι δηλώσεις από την «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία για αλλαγές συνόρων. Δεν δικαιολογείται όμως ανησυχία από 50 κατατρεγμένους από τον πόλεμο Σύριους, από τους οποίους οι μισοί είναι γυναικόπαιδα. Εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός και όχι οι κατατρεγμένοι από αυτόν. Εχθρός είναι το σύστημα που γεννάει τους πολέμους και την βαρβαρότητα. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους που οδηγεί τους Σύριους στην προσφυγιά ,αλλά και τους Έλληνες στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Απέναντι σε αυτόν πρέπει να είναι το μέτωπο.

· Απόψεις που ενοχοποιούν τα θύματα του εγκλήματος αδιαφορώντας η και αθωώνοντας τον εγκληματία βοηθούν να σηκώσει κεφάλι το φίδι του φασισμού. Δίνουν αφορμή στην ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» να χύνει το φασιστικό της δηλητήριο. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε σαν Δ.Σ.

· Ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση 50 προσφύγων στην Πλαταριά Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση 50 προσφύγων στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Συνελήφθη, εχτές (13-12-2016) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος υπήκοος Σρι Λάνκα, για πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, διαβατήριο γερμανικών αρχών, το οποίο είχε εκδοθεί για άλλο πρόσωπο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος είχε προμηθευθεί το παραπάνω έγγραφο από περιοχή της Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (100) ευρώ.

Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της Τροχαίας σε μαθητές σχολείων της Θεσπρωτίας για την Οδική Ασφάλεια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κυκλοφοριακής αγωγής από τα Τμήματα Τροχαίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας σε μαθητές σχολείων, στοχεύοντας στην ενημέρωσή τους για τη σπουδαιότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας.

Στις παρουσιάσεις αυτές συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, με αντικειμενικό στόχο την προετοιμασία τους και ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από Αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, σχετικά:
με τη σημασία και την αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
τη σημασία στην προστασία της ανθρώπινης ζωής της χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας
την ασφαλή χρήση και κίνηση με ποδήλατο
την σημασία των διαβάσεων πεζών και των λοιπών οδικών σημάνσεων

Οι εκπαιδευτικές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν από Αξιωματικούς της Τροχαίας, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου.
Read More »
Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της Τροχαίας σε μαθητές σχολείων της Θεσπρωτίας για την Οδική Ασφάλεια Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της Τροχαίας σε μαθητές σχολείων της Θεσπρωτίας για την Οδική Ασφάλεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά με τις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του. 
 
Read More »
Φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά Φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Πυρκαγιά στην είσοδο της Πέρδικας Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα,σε έκταση που βρίσκεται στην είσοδο της Πέρδικας Θεσπρωτίας. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβέστες με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πέργας,που ανέλαβαν την κατάσβεση της φωτιάς. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Πυρκαγιά στην είσοδο της Πέρδικας Θεσπρωτίας ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Πυρκαγιά στην είσοδο της Πέρδικας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Παρουσίαση του έργου ADRI-UP σε σειρά θεματικών ημερίδων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Μια σειρά από ημερίδες διοργανώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με το Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» / Connecting Europe Facility (CEF) και τα έργα Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, όπου προσκλήθηκε να συμμετείχε και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας παρουσιάζοντας το έργο ADRI-UP που αφορά την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, ως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το CEF και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή. Από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας παρευρέθη ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του κ. Ανδρέας Νταής και ο Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας, ο οποίος παρουσίασε το έργο.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016, σε ημερίδα με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΕΣ – ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. H ημερίδα είχε ως σκοπό την ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ) για τη Χώρα μας, τη διάχυση των πληροφοριών και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων σημαντικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί, στην ενότητα αυτή παρουσιάστηκε το έργο ARIAMOS που έχει υλοποιήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στο παρελθόν, καθώς και την ενημέρωση για έργα λιμενικού ενδιαφέροντος που υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο, όπου παρουσιάστηκε το έργο ADRI-UP.

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2016, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τίτλο: «Μηχανισμός “Συνδέοντας την Ευρώπη”», με την συμμετοχή στελεχών της Ε.Ε. για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων σε θέματα του CEF στον τομέα Μεταφορών. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στις γενικές αρχές του CEF και στην παρουσίαση δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Μηχανισμού, στην ενότητα αυτή ο ΟΛΗΓ παρουσίασε το έργο ADRI-UP. Επίσης, στην ημερίδα αναλύθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων και παρακολούθησης δράσεων, στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του CEF Transport 2016 στα Χρηματοδοτικά Εργαλεία και την εφαρμογή τους στη χρηματοδότηση έργων των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

Επίσης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην 2η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που αφορά το φόρουμ των Θαλασσιών Λιμένων που εντάσσονται στον Κεντρικό Διάδρομο Orient/East-Med του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Κομισιόν. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν από το σύνολο των λιμένων που είχαν προσκληθεί, θέματα που έχουν να κάνουν με καινοτόμες δράσεις που υλοποιούνται στα λιμάνια και αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση, την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ελέγχου, καθώς και έργα ενίσχυσης του άξονα Orient/East-Med του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών , όπως το έργο ADRI-UP.
Read More »
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Παρουσίαση του έργου ADRI-UP σε σειρά θεματικών ημερίδων ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Παρουσίαση του έργου ADRI-UP σε σειρά θεματικών ημερίδων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, για διάρρηξη καταστήματος

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Συνελήφθησαν, εχτές (13-12-2016) τα ξημερώματα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για διάρρηξη καταστήματος.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, διότι εμπλέκονται σε διάρρηξη – κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην Άρτα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, για διάρρηξη καταστήματος Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, για διάρρηξη καταστήματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Επέκταση από 1/1/2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους όλης της χώρας.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Το ΚΕΑ αφορά ενίσχυση απόρων πολιτών σε συνδυασμό με Υπηρεσίες Ένταξης στην Αγορά Εργασίας και συμπληρωματικές Κοινωνικές Υπηρεσίες.

- ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ : 1) Μονοπρόσωπο νοικοκυριό (άτομο) 2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (οικογένεια) και 3) Άστεγους.

- ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ – Κατώφλι (Κατώφλι σημαίνει ότι το κάθε νοικοκυριό -μονοπρόσωπο ή πολυπρόσωπο- δεν μπορεί να πέσει κάτω από αυτό το όριο που αναγράφεται στην στήλη «ΜΗΝΙΑΙΟ»

και όχι ότι το κάθε νοικοκυριό θα λάβει αυτό το ποσό) : 1) Υπόχρεος : 200 € , 2) ενήλικο εξαρτώμενο μέλος : 100 € , ανήλικα εξαρτώμενα μέλη : 50 €

Παράδειγμα :


Το δηλούμενο εισόδημα για την ένταξη στο πρόγραμμα αφορά τους τελευταίους 6 μήνες πριν την ημέρα υποβολής της αίτησης . Η ακίνητη περιουσία δεν μπορεί να ξεπερνά τα 90.000 € (φορολογιτέα αξία) για μονοπρόσωπο νοικοκυριό , προσαυξανόμενη κατά 15.000 € για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 €., ενώ η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 6.000 €. Το ύψος των καταθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά το 6πλάσιο του δικαιούμενου ποσού ΚΕΑ.

Η μόνιμη κατοικία αποδεικνύεται με βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και αριθμό λογαριασμού ΔΕΗ του ωφελούμενου στο όνομά του σε αντιστοιχία με το ακίνητο που δηλώνει σαν διεύθυνση κατοικίας.


ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ , ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ON LINE ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η αίτηση για το ΚΕΑ υποβάλλεται ηλεκτρονικά :

1) ο κάθε πολίτης μπορεί με τον προσωπικό κωδικό taxis , να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτησή του (μόνος του ή στον λογιστή του) .
2) στα ΚΕΠ
3) στην Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει αναντιστοιχία δηλωθέντων στοιχείων ο αιτών υποχρεούται να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου του και να συνεχίσει την αίτησή του από εκεί.

Απαραίτητα δικαιολογητικά κατά την ημέρα αιτήσεως : ΑΦΜ , ΑΜΚΑ , IBAN με το όνομα του αιτούντα , αριθμός κινητού τηλεφώνου , email , συμπληρωμένο έντυπο συναίνεσης (βρίσκεται αναρτημένο στο :
https://www.keaprogram.gr/pub/Home/Contact )

Πληροφορίες : Δ/νση Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας
Αγ. Αποστόλων 43 –Νέο Λιμάνι
Τηλ : 2665029071 – 2665021004-03
Αρμόδιοι υπάλληλοι: Μαρία Αναγνωστοπούλου και Εύη Τζοβάρα Read More »
Επέκταση από 1/1/2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους όλης της χώρας. Επέκταση από 1/1/2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους όλης της χώρας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Περίεργη καταγγελία για προσπάθεια αρπαγής 9χρονου από άγνωστους

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016Την καταγγελία ενός 9χρονου αγοριού, ερεύνησε το βράδυ της Τρίτης το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης, όχημα βαν άσπρου χρώματος που κινούνταν στο Γαρδίκι, πλησίασε τον 9χρονο και τον κάλεσε να μπει στο όχημα. 

Το παιδί αντέδρασε και έτρεξε φωνάζοντας με αποτέλεσμα το όχημα να τραπεί σε φυγή με κατεύθυνση την Γλυκή. 

Το περιστατικό έκανε γνωστό η μητέρα του 9χρονου με ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης.Ωστόσο η αστυνομία που ερεύνησε την καταγγελία είναι επιφυλακτική και ερευνά την αξιοπιστία της καταγγελίας, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ θα εξεταστούν και τα πλάνα από τις κάμερες της τροχαίας που βρίσκονται στο Γαρδίκι.Read More »
Θεσπρωτία: Περίεργη καταγγελία για προσπάθεια αρπαγής 9χρονου από άγνωστους Θεσπρωτία: Περίεργη καταγγελία για προσπάθεια αρπαγής 9χρονου από άγνωστους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες