Ηγουμενίτσα: Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας - Προφυλακίστηκε ο αθλητικός παράγοντας για ασέλγεια σε ανηλίκους

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019

Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα συνελήφθη τη Τρίτη 7 Μαΐου 2019 στην Ηγουμενίτσα ο αθλητικός παράγοντας για τον οποίο υπήρχανε καταγγελίες τον περασμένο Οκτώβριο για ασέλγεια σε ανήλικο, όπως είχαμε ενημερώσει σε αποκλειστικό μας ρεπορτάζ στις 17 Οκτωβρίου 2018

Ο 63χρονος κατηγορούμενος, για δύο περιπτώσεις αποπλάνησης παιδιών και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προφυλακίστηκε σήμερα Πέμπτη, μετά από σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του Ανακριτή.

Υπενθυμίζουμε το ρεπορτάζ μας, όπως το είχαμε γράψει στις 17 Οκτωβρίου:
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, μετά από καταγγελία γονέα, ανήλικου αγοριού.

Η καταγγελία στρέφεται εναντίον αθλητικού παράγοντα της Ηγουμενίτσας, ο οποίος ήδη έχει δώσει καταθέσεις τόσο στην Αστυνομία όσο και στις Εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τώρα που ανοίγουν τα στόματα,  αναμένονται μαρτυρίες και άλλων γονιών, που τα παιδιά τους έπεσαν θύμα της σεξουαλικής διαστροφής του αθλητικού παράγοντα, στον οποίο είχαν εμπιστευτεί την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Για την σοβαρή αυτή υπόθεση θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας - Προφυλακίστηκε ο αθλητικός παράγοντας για ασέλγεια σε ανηλίκους Ηγουμενίτσα: Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας - Προφυλακίστηκε ο αθλητικός παράγοντας για ασέλγεια σε ανηλίκους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

To Σάββατο παρουσιάζει ο Γιάννης Καραγιάννης ψηφοδέλτιο και βασικές αρχές προγράμματος

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των βασικών σημείων του προγράμματος του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας, το Σάββατο στις 12:00 στην αίθουσα Καρκαμίσι
Read More »
To Σάββατο παρουσιάζει ο Γιάννης Καραγιάννης ψηφοδέλτιο και βασικές αρχές προγράμματος To Σάββατο παρουσιάζει ο Γιάννης Καραγιάννης ψηφοδέλτιο και βασικές αρχές προγράμματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας και τη βιωσιμότητα της πόλης

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Πολύ παραγωγική και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν η συνάντηση στελεχών του Δήμου Ηγουμενίτσας με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος και στελεχών από το Δήμο με τον Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο και την ερευνητική του ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισφράγισε τη συνέχεια της ήδη πολύ καλής μεταξύ τους συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της πόλης με τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα την πόλη της Ηγουμενίτσας και την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων από τους τοπικούς φορείς για την κατάρτιση και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους ως μέτρο πρόληψης για την περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, που είναι από τις βασικές επιταγές της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth), κύριο αντικείμενο της στρατηγικής της Ευρώπη. Το θέμα αυτό πραγματεύεται το Έργο ECOPORTIL - Environmental Protection of Areas Surrounding Ports using Innovative Learning Tools for Legislation» στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» (www.ecoportil.eu), στο οποίο το Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι επικεφαλής εταίρος.

Η συζήτηση εστίασε επίσης στο Σχέδιο Μεταφοράς Χαμηλού Ανθρακικού Αποτυπώματος, το οποίο θα δημιουργήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι πάρα πολύ σημαντική για το Δήμο διότι θα εμπεριέχει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας των ανθρώπων και των αγαθών που σχετίζονται με τις ροές κρουαζιέρας και το πώς θα γίνει πιο ελκυστική η πόλη στους τουρίστες της κρουαζιέρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητάς της. Η μελέτη αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου LOCATIONS- INTERREG Mediterranean (www.locations.interreg-med.eu)

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο και την ερευνητική του ομάδα, η οποία είναι σε στενή συνεργασία με το Δήμο με στόχο την αξιοποίηση από πλευράς Δήμου και άλλων τοπικών φορέων των Νέων Τεχνολογιών, Ευφυών μεταφορών και τη μετατροπή της Ηγουμενίτσας σε μία Έξυπνη πόλη βασισμένη στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Read More »
Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας και τη βιωσιμότητα της πόλης Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας και τη βιωσιμότητα της πόλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου για την προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Read More »
Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Ο Δήμος Φιλιατών για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, που φέτος γιορτάζετε την Κυριακή 12 Μάϊου, ευχόμαστε στις μητέρες του τόπου μας καθώς και σε όλες τις μητέρες, υγεία, οικογενειακή ευτυχία και καλή πρόοδο στα παιδιά τους. 
 
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών, με σεβασμό και αγάπη στις μητέρες του χτες, του σήμερα και του αύριο, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για όσα διαχρονικά μας προσφέρουν ως φίλες, μητέρες, σύζυγοι και γιαγιάδες επισημαίνοντας ιδιαίτερα το ρόλο τους στην ανατροφή την διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση των νέων γενιών. 
 
Η πολιτεία οφείλει να στρέψει την προσοχή της δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μητέρες και ιδιαίτερα στις εργαζόμενες επιλύοντας θέματα που έχουν σχέση με την φροντίδα των παιδιών και το εργασιακό τους μέλλον.

Read More »
Ο Δήμος Φιλιατών για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας Ο Δήμος Φιλιατών για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» 2019 που έχει ως στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος, διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και σε ενήλικο κοινό.

«Στο θέατρο των Γιτάνων»
Πέμπτη 9 Μαΐου - Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α΄θμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας πόλης των Γιτάνων (τομέας ιδιωτικών οικιών, αγορά, ναοί, πρυτανείο-αρχείο), όπως και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάτρου, το οποίο, πέραν της διδασκαλίας αρχαίου δράματος, είχε λειτουργήσει κατά την αρχαιότητα και ως χώρος πολιτικών συναθροίσεων των Θεσπρωτών και των Ηπειρωτών. Η θέση της αρχαίας πόλης σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά (αρχαίου Θυάμιδος), αποτελεί επιπλέον αφορμή για την επισήμανση της αμφίδρομης σχέσης φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος (υπεύθυνος δράσης: Στ. Βασιλειάδης, αρχαιολόγος).

«Γνωρίζετε τα Γίτανα;»
Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Με σύνθημα «γνωρίζετε τα Γίτανα;», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών, προσκαλεί τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών να περιηγηθούν στην αρχαία πόλη των Γιτάνων, τον μεγαλύτερο σε έκταση και σημαντικότερο από άποψη πολεοδομικής οργάνωσης αρχαίο οικισμό της Θεσπρωτίας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την ομώνυμη έδρα του Δήμου. Η δράση στοχεύει να αναδείξει τη διαχρονική σημασία της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατών, καθώς τόσο η σύγχρονη ομώνυμη έδρα του Δήμου όσο και η αρχαία πόλη των Γιτάνων αποτέλεσαν σημαντικά πολιτικά, διοικητικά και οικονομικά κέντρα της Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και το ενήλικο κοινό θα «ξεναγηθούν» στο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του θεάτρου Γιτάνων, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 – 2020.

Γενικός συντονισμός: Γ. Πλιάκου, Προϊσταμένη Τμ. Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Θεσπρωτίας, Στ. Βασιλειάδης, αρχαιολόγος ΕΦΑ Θεσπρωτίας.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος

Read More »
Θεσπρωτία: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων Θεσπρωτία: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο της Κας Λαμπρούσης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της Κας Λαμπρούσης Χριστίνας για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο της Κας Λαμπρούσης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο της Κας Λαμπρούσης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019

Στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020» η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Μέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» για πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα.

Η προκήρυξη αφορά όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα προκήρυξη, ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.253.000,00 €.

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ: 14-05-2019 και ώρα 13:00

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ: 30-08-2019 και ώρα 15:00

Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες υποδράσεις, την πλήρη Πρόσκληση με τα Παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να βρείτε κατεβάζοντας τα συνημμένα αρχεία της Πρόσκλησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr και στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ http://www.epirussa.gr

Σύντομα θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα Ενημερωτικών Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την ΟΤΔ της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER 2014-2020
Ντέτσικας Κωνσταντίνος

Read More »
Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση-Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Με αφορμή τις Ευρωεκλογές σας καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» το Σάββατο 11 Μάη 2019, ώρα 8.00μμ με εισηγητή τον σ. Αντώνη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ

· Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας
· Έξω η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΝΑΤΟ
· Για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση-Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση-Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Συνεχίζει την περιοδεία του σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, στο επόμενο χρονικό διάστημα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον», κύριος Δημήτρης Δημητρίου. Το πρόγραμμα των εμφανίσεων και ομιλιών του, του για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, έχει ως εξής:

16/05 10 π.μ: Φιλιάτες
18/05 10 π.μ-1 μ.μ: Παραμυθιά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας 5 μ.μ-8 μ.μ: Σύβοτα-Πέρδικα
20/05 5 μ.μ-8 μ.μ: Γαρδίκι-Γλυκή
21/05 10 π.μ-1 μ.μ Ηγουμενίτσα.

Read More »
Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου και τους υπεύθυνους του Βοήθεια στο Σπίτι Παραποτάμου για την γενναιόδωρη συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Και η Ιωάννα Ντούκα με τον Νικόλα Κάτσιο

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η Ιωάννα Ντούκα. 
 
Κατάγεται από την Γκρίκα, ζει στην Παραμυθιά, έχει σπουδάσει Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου στο Δημόσιο ΙΕΚ της Ηγουμενίτσας, σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος, ενώ κατά το παρελθόν εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιΐας. 
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος καλωσορίζοντας στο ψηφοδέλτιο την Ιωάννα Ντούκα ανέφερε ότι: «Με την Ιωάννα γνωριζόμαστε χρόνια και τη θεωρώ μια γυναίκα αγωνίστρια στο στίβο της ζωής. Με την υποψηφιότητά της ολοκληρώσαμε τις γυναικείες υποψηφιότητες στο συνδυασμό μας, που έφτασαν αισίως τις 17!» Η Ιωάννα Ντούκα σε δήλωσή της ανέφερε ότι: «Αποφάσισα να κατέλθω υποψήφια με τον Νικόλα Κάτσιο επειδή ο τόπος θέλει έργα και όχι λόγια. Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους μου, καλή επιτυχία στο συνδυασμό μας. Με τη νίκη στις 26 Μαΐου!»

«Τόπος Αξιών»
Νικόλας Κάτσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Και η Ιωάννα Ντούκα με τον Νικόλα Κάτσιο Και η Ιωάννα Ντούκα με τον Νικόλα Κάτσιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Εκλογή Δημοτικών Συμβούλων - Του Σταύρου Κωστάρα

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019


Λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής σε αυτές τις δημοτικές εκλογές αλλάζει ο τρόπος κατανομής των εδρών δημοτικού συμβουλίου μεταξύ των συνδυασμών.
Για να δούμε λοιπόν πόσες έδρες δικαιούται ο κάθε συνδυασμός, οι οποίες προκύπτουν από την πρώτη Κυριακή, αρχικά υπολογίζεται το εκλογικό μέτρο το οποίο, για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, θα προκύψει από την διαίρεση του συνολικού αριθμού εγκύρων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών διαιρούμενο με το 27, που είναι ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, + 1 (παραλειπομένου του δεκαδικού μέρους). Για την κατανομή των εδρών και τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρούνται στα έγκυρα.
Στη συνέχεια ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε ο κάθε συνδυασμός ξεχωριστά, διαιρείται με το εκλογικό μέτρο που έχει προκύψει παραπάνω. Έτσι ο κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης αυτής.
Στην περίπτωση που οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από 27, τότε γίνεται κατάταξη των συνδυασμών βάσει των αχρησιμοποίητων υπόλοιπων ψήφων τους. Οι αδιάθετες έδρες κατανέμονται ανά μία στους συνδυασμούς με τα μεγαλύτερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, ασχέτως αν έχουν λάβει αρχικά έδρα. Τουτέστιν έδρα μπορεί να καταλάβει και συνδυασμός ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει το εκλογικό μέτρο αν το αχρησιμοποίητο υπόλοιπο ψήφων του είναι μεγαλύτερο από των υπολοίπων συνδυασμών.
Το αχρησιμοποίητο υπόλοιπο ψήφων ή, αλλιώς, υπόλοιπο εγκύρων ψηφοδελτίων του κάθε συνδυασμού, υπολογίζεται αν αφαιρεθούν από το σύνολο των ψήφων που έχει λάβει, οι ψήφοι που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να λάβει τις αρχικά κατανεμηθείσες έδρες. (εκλογικό μέτρο x έδρες που ήδη έχει λάβει ο συνδυασμός αυτός κατά την προηγούμενη διαδικασία).
Αν και μετά από την κατανομή των εδρών, με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, αυτές κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε ο κάθε συνδυασμός.
Ο Δήμος μας δεν αποτελεί ενιαία εκλογική περιφέρεια και, συνεπώς, οι έδρες που δικαιούται κάθε συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα παραπάνω, πρέπει να παραχωρηθούν σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.
Στην μονοεδρική περιφέρεια Παραποτάμου η έδρα θα αποδοθεί στον συνδυασμό που έλαβε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, εφόσον ο συνδυασμός αυτός δικαιούται να καταλάβει έδρα.
Στην συνέχεια θα πρέπει να υπολογιστεί το εκλογικό μέτρο για κάθε συνδυασμό ξεχωριστά. Αυτό είναι το πηλίκο των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού αυτού στο σύνολο του δήμου δια του αριθμού των εδρών που δικαιούται να λάβει συνολικά ο συνδυασμός, προσαυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του δεκαδικού μέρους.
Στη συνέχεια, ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού σε κάθε εκλογική περιφέρεια διαιρείται με το εκλογικό του μέτρο. Ο κάθε συνδυασμός δικαιούται τόσες έδρες στην εκλογική αυτή περιφέρεια, όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης (το δεκαδικό μέρος παραλείπεται).
Αρχίζοντας από το μικρότερο σε εκλογική δύναμη συνδυασμό, στο σύνολο του δήμου, και, συνεχίζοντας κατ’ αύξουσα σειρά εκλογικής δύναμης, αποδίδονται από κάθε εκλογική περιφέρεια όλες οι διαθέσιμες έδρες που δικαιούται ο συνδυασμός, και ο αριθμός τους αφαιρείται από τις διαθέσιμες της εκλογικής περιφέρειας.
Τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από τους υποψηφίους καθενός από τους συνδυασμούς που έλαβαν έστω και μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτοί που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο σύνολο του δήμου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια στην οποία έθεσαν υποψηφιότητα.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει έδρα στην εκλογική περιφέρεια, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες.
Αν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, σε οποιαδήποτε σειρά κατάταξης, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση.
 
Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
Εκλογή Δημοτικών Συμβούλων - Του Σταύρου Κωστάρα Εκλογή Δημοτικών Συμβούλων - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 59χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 59χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 59χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Σελίδες