68χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
68χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμόΧωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου Δ. Πάργας, 68χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάργας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Read More »
68χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό 68χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

Άμεσα πρέπει να απολυμανθούν οι κάδοι στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
Άμεσα πρέπει να απολυμανθούν οι κάδοι στην Ηγουμενίτσα
 
 
Η κατάσταση ασφαλώς και επιβαρύνεται τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.
Για τους κατοίκους που κοντά στα σπίτια ή τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας υπάρχουν δημοτικοί κάδοι σκουπιδιών, η ζωή γίνεται αφόρητη.
Όση καλή διάθεση να έχει ο καθένας για κατανόηση των οικονομικών δυσχερειών και των εξ αυτών προβλημάτων του Δήμου, η Δημοτική Αρχή, δεν δικαιούται να … κρύβεται πίσω απ’ αυτήν.
Οφείλει, ανταποκρινόμενη στο καθήκον που απορρέει από τα δικαιώματα των κατοίκων, στα αντισταθμιστικά τέλη και τους λοιπούς φόρους, να προστατέψει την υγεία τους, να καθαρίζει και να απολυμαίνει τους κάδους, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι αρμόδιοι για την καθαριότητα, ας είναι πιο προσεκτικοί, πιο τακτικοί και πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους.
Επί πλέον, επειδή στην παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει παρατηρηθεί μεγάλο έλλειμμα, στον τομέα ενημέρωσης των πολιτών, καλά θα κάνει ο Δήμαρχος, παράλληλα με την όποια επικοινωνιακή του πολιτική, να μην ξεχνάει και αυτό το καθήκον απέναντι των Δημοτών του.
Read More »
Άμεσα πρέπει να απολυμανθούν οι κάδοι στην Ηγουμενίτσα Άμεσα πρέπει να απολυμανθούν οι κάδοι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΕΣΤΑΝΗΣ

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΕΣΤΑΝΗΣ
 
 

Κόντρα στους καιρούς, σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν να σβήσουν το χαμόγελο του μνημιόπληκτου Έλληνα.
Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλαν προχθές οι σύγχρονοι «προσκυνητές» από την εγκαταλελειμμένη, δυστυχώς από την Πολιτεία και τους Τοπικούς – Περιφερειακούς Φορείς, Κρυόβρυση.
Μηνύματα πίκρας αλλά και οργής, ενάντια σ’ αυτούς τους επίορκους αιρετούς που αρνούνται ή δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα ανάληψης ευθυνών τους, από την μαρτυρική Πέστανη.
Αυτήν την πίκρα και αυτή την οργή, «προσκυνητές» από όλη την Ήπειρο, έσπευσαν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να γλεντήσουν, χέρι – χέρι με τους Πεστανιώτες, σε ένδειξη κατανόησης και αλληλεγγύης, κάτω από τα ερειπωμένα κτίρια, θύματα του εγκέλαδου και της ανύπαρκτης βούλησης της Πολιτείας και των Οργάνων της.

Κυρίως Περιφερειακών και Τοπικών.
Οι νέοι της Κρυόβρυσης, έκαναν για μια ακόμη χρονιά την κατάθεση της ψυχής τους.
Έδωσαν το παρών, για μια ακόμη χρονιά, για να διατυμπανίσουν στη μαμά Πατρίδα τους, την ανυποχώρητη απόφασή τους να επιστρέψουν το συντομότερο στο χωριό των προγόνων τους και να ορθώσουν και πάλι τα σπίτια όπου γεννήθηκαν πολλοί απ’ αυτούς, τα αδέρφια και οι γονείς τους.
Ίσως σήμερα, τούτος ο τόπος να στερείται από Άρχοντες που τιμούν τον θεσμό και τους εαυτούς τους.
Όμως, βέβαια είναι, πως αύριο, η ίδια η Κοινωνία, θα αναδείξει εκείνους τους άξιους και ικανούς, ώστε, κάποιο επόμενο αντάμωμα, να γίνει στην Πέστανη του σύγχρονου πολιτισμού και της Κρυόβρυσης που θα έχει αποκτήσει τα πανανθρώπινα δικαιώματα, που κάποιοι σήμερα τους τα στερούν.
Καλή αντάμωση.
Read More »
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΕΣΤΑΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
 

Για πολλοστή φορά θα επιχειρήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την ηγεσία του λιμανιού, ως προς τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της, απέναντι στην περιοχή και τους κατοίκους, υπενθυμίζοντάς της το γεγονός ότι ο χώρος του λιμανιού, παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ από τους τοπικούς φορείς και κυρίως ότι η λειτουργία του λιμανιού, άμεσα και έμμεσα, επηρεάζει την κοινωνική ζωή.
Παλαιότερα ο νομοθέτης είχε προβλέψει σχετικά αντισταθμιστικά τέλη, υπέρ του Δήμου, λόγω αυτών των επιπτώσεων.
Δυστυχώς τα εφοπλιστικά συμφέροντα, εξανάγκασαν την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση να καταργήσει τα τέλη αυτά, προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα στο Δήμο.
Για τον λόγο αυτό, οι τότε διοικήσεις των λιμανιών, με σύννομες αποφάσεις, χρηματοδοτούσαν έργα στην ευρύτερη περιοχή, που, ασφαλώς σχετίζονταν και με τη λειτουργία του λιμανιού.

Τελευταία όμως, και κυρίως, από τότε που η μετοχή της ΟΛΗΓ Α.Ε., μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, επικρατεί πλήρης αδιαφορία και ανευθυνότητα.
Ο τόπος γύρω από το λιμάνι βοά.
Σε πολλά σημεία δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.
Οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες.
Οι πράσινοι χώροι, κιτρίνισαν μόνιμα.
Υποδομές ανακούφισης ή εξυπηρέτησης αναγκαίων υπηρεσιών, κατέστησαν απαγορευμένο είδος.
Γενικά το λιμάνι λειτουργεί σαν ξένο Κράτος μέσα στο Κράτος, με συμπεριφορές και νοοτροπία εχθρική, τύπου αποικιοκρατίας.
Όμως, οι διοικήσεις του λιμανιού, άρα και η σημερινή, δεν πείθουν τη Θεσπρωτική Κοινωνία, όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν, τα αδικαιολόγητα, με το πρόσχημα ότι τις αποφάσεις τις παίρνει το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.
Όντες, όλοι, πλην του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, κατοικοδημότες της Θεσπρωτίας, οφείλουν, με το χέρι στην καρδιά, να αναλογιστούν τις προσωπικές τους ευθύνες, απέναντι του τόπου τους, χωρίς αυτό να ερμηνευτεί ως προϊόν πελατειακών σχέσεων, γεγονό που κάποιοι εφάρμοζαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Διαθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. και οφείλουν να παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις, αγνοώντας τις όποιες τυχόν αντιρρήσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι αποφάσεις αυτές καθίστανται, κατά κάποιον τρόπο, υποχρεωτικές, όταν στο σκεπτικό τους καταχωρούνται πειστικά επιχειρήματα, ως προς τις επιπτώσεις της λειτουργίας του λιμανιού στην ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της.
Εμείς από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε μια ακόμη υπέρβαση:
Τους υπενθυμίζουμε και τους επισημαίνουμε και τον όρο ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ που θα τους ακολουθεί σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.
Υστεροφημία που εξαρτάται απόλυτα, τόσο από τις πράξεις, όσο και τις παραλείψεις τους.
Θα ήταν άδικο για τους ιδίους, να τους καταδικάσει η δική τους Κοινωνία, επειδή δεν τόλμησαν ή κρύφτηκαν πίσω από εισηγήσεις ανεύθυνων υπαλλήλων.
Θα είναι δε το ίδιο άδικο, για τα δικά τους παιδιά, όταν τα υπόλοιπα της Κοινωνίας θα τους μνημονεύουν με όχι τιμητικούς όρους και χαρακτηρισμούς.
Ας τα σκεφθούν όλα αυτά και ας σπεύσουν να προλάβουν.
Γιατί οι καιροί ου μενετοί.
Read More »
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

Νταλίκα κάηκε στην Εγνατία Οδό

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
Νταλίκα κάηκε στην Εγνατία Οδό

 
 
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν εχτές το πρωί στην Εγνατία Οδό, όταν σε νταλίκα με Βουλγάρικες πινακίδες, ξέσπασε φωτιά.

Η νταλίκα κινούνταν στο ρεύμα Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων και ακινητοποιήθηκε φλεγόμενη, οχτακόσια περίπου μέτρα πριν τη σήραγγα Δωδώνης.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ο δρόμος έκλεισε και μετά από την επιχείρηση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε αφού είχε κάψει ολοσχερώς τον τράκτορα και το πρώτο συρόμενο τμήμα.
Read More »
Νταλίκα κάηκε στην Εγνατία Οδό  Νταλίκα κάηκε στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΡΙΘ. 12/2015 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Δημόσιο Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια ειδών εξοπλισμού παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%) και κριτήριο ανάθεσης είναι η συνολικά χαμηλότερη τιμή προσφοράς.
Η δαπάνη χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό έτους 2015 και συγκεκριμένα τον ΚΑ 30.7135.60 ‘’Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικής Χαράς Ηγουμενίτσας’’ με το ποσό των 120.000,00 και τον προϋπολογισμό ... έτους 2016, στον οποίο θα εγγραφεί ανάλογη πίστωση, με το ποσό των 30.000,00€.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Η Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 31/07/2015.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 08/09/2015 και ώρα 11:00 π.μ
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)
Δικαίωμα συμμετοχή στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή συνεταιρισμοί της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με αντικείμενο δραστηριότητας την προμήθεια σχετικών με το αντικείμενο της παρούσας.
Κάθε συμμετέχων στο διαγωνισμό οφείλει να υποβάλλει ηλεκτρονική προσφορά για το σύνολο των υπό προμήθεια ειδών, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στην αριθ. 28/2013 εγκεκριμένης μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και όλων εκείνων που υποχρεούται ο προμηθευτής να προσφέρει σύμφωνα με την αριθ. 12/2015 Διακήρυξη.
Απαγορεύεται, επί ποινή αποκλεισμού, η συμμετοχή στο διαγωνισμό μιας επιχείρησης σε περισσότερες από μια συμμετοχές (σχήματα διαγωνισμένων).
Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σύμφωνα με το άρθρο 157 ν. 4281/2014, σε ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ, ήτοι ποσού 2.440,00€ (μετά από στρογγυλοποίηση) και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 120 ημερών, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προφορών.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 60 ημέρες από την υπογραφή της.
Αρμόδια Υπάλληλος για πληροφορίες: Ιφιγένεια Κώτσια, τηλ.:2665361212, fax: 2665029119, e-mail: igoumen2@otenet.gr.
Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της περιληπτικής Διακήρυξης θα βαρύνουν τον ανάδοχο στον οποίο θα κατακυρωθεί οριστικά η προμήθεια (άρθρο 46 Ν.3801/09 ΦΕΚ 163 Α’/04-09-2009).
Read More »
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

Σελίδες