Συλλυπητήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Συλλυπητήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών


Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του Ιατρού, που υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση στο Νοσοκομείο μας από τον 06/2019 έως και τον 05/2022. 
Υπήρξε συνάδελφος, συνεργάτης και φίλος για πολλούς από εμάς και ξεχώριζε πάντα για το ήθος του. 
Η απώλειά του μας έχει συγκλονίσει όλους. 
Στις δύσκολες αυτές στιγμές ευχόμαστε στην οικογένεια καλή δύναμη και καλό κατευόδιο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Συλλυπητήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών Συλλυπητήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

IX τούμπαρε στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
IX τούμπαρε στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, έξω από το λιμάνι εξωτερικού.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η οδηγός του αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να τραυματιστεί ελαφρά.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την τραυματία στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Read More »
IX τούμπαρε στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας IX τούμπαρε στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Συνάντηση με τη νέα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Άννα Μπατιστάτου και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Λεονάρδο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την προοπτική και το μέλλον του Δήμου Ηγουμενίτσας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, έθεσε προτάσεις ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος για τον Δήμο, ενώ η Πρύτανης δήλωσε θετική στη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αμφότεροι συμφώνησαν για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση ανάπτυξης συνεργειών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. σε Πανηπειρωτική Δράση Ρομποτικής

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. σε Πανηπειρωτική Δράση Ρομποτικής


Το προχωρημένο τμήμα Ρομποτικής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς συμμετέχει με δύο ομάδες, στη Δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Ηπείρου "Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων" που θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Μαρτίου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Μαρούτσειο».

Οι ομάδες απαρτίζονται από τους μαθητές:
Βασιλείου Αθανάσιος
Ευαγγέλου Νικόλαος
Ζήκος Άγγελος
Ζήκος Δημήτριος
Νομικός Γεώργιος
Νομικού Ιωάννα
Τσόλης Παναγιώτης
προπονητής: Παντελής Άγγελος

Λίγα λόγια για την δράση
Ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης) τιμά τα Γιάννενα και την Ήπειρο γιορτάζοντας τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση τους, με την ενσωμάτωση της μη-διαγωνιστικής δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής «1913: Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του οργανωτικού υπεύθυνου της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Κράββαρη, η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής με το ιστορικό θέμα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στοχεύει στη γεφύρωση του παρελθόντος και του μέλλοντος. Προσεγγίζοντας με ουσιαστικό τρόπο σημαντικούς τομείς, όπως την τεχνολογία, τη μηχανική και τον προγραμματισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες εχέγγυα για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα, έρχονται πιο κοντά στην ιστορία του τόπου τους.
Οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ-αφηγητή των ιστορικών γεγονότων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Ακολουθώντας τη διαδρομή της εξιστόρησης το ρομπότ πρέπει να αποκαλύψει στο χάρτη τα γεγονότα και τις κινήσεις του Ελληνικού Στρατού. Το ρομπότ πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα καθ’ όλη τη διαδρομή και να ολοκληρώσει την αποστολή του φτάνοντας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Read More »
Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. σε Πανηπειρωτική Δράση Ρομποτικής Συμμετοχή του Φ.Ο.Π. σε Πανηπειρωτική Δράση Ρομποτικής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Συμμετοχή της ΕΦΛΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην Πανελλαδική Απεργία

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Συμμετοχή της ΕΦΛΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην Πανελλαδική Απεργία


Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας, συντάσσετε με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), και στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), και αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. 

Η ΕΦΛΕΕΘ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, τοπικές συγκεντρώσεις ή όποιες μορφές κινητοποίησης έχουν αποφασίσει. 

Είμαστε μέρος της κοινωνίας, και οι περιστάσεις απαιτούν να δείξουμε την στήριξη μας και να περάσουμε το μήνυμα: Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Των Νέων Ανεκτίμητη. 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΛΕΕΘ θα βρίσκονται στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11:00, και σας καλούμε όλους να βρίσκεστε εκεί, ώστε να ακουστεί το μήνυμά μας. Με εκτίμηση Το Δ.Σ. της ΕΦΛΕΕΘ
Read More »
Συμμετοχή της ΕΦΛΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην Πανελλαδική Απεργία Συμμετοχή της ΕΦΛΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην Πανελλαδική Απεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργίαΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική - Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
και στη συγκέντρωση 11πμ στην Πλατεία Δημαρχείου

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Το πλήθος κόσμου - εργαζόμενοι, νεολαία και μαθητές - που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας και την Ηγουμενίτσα και άλλες τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ!
Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και σωματείων των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του “ανθρώπινου λάθους”.
Το κέρδος είναι αιτία για τα πλωτά φέρετρα του "Δύστος" και του "Σάμινα", για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά ατυχήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.
Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομόλογητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τα λεγόμενα πρωτόκολλα υγείας στην πανδημία που άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα τις δυνατότητες κερδοφορίας των επιχειρηματιών του τουρισμού, είναι νωπά στη μνήμη. Για τον ίδιο λόγο ονόμαζαν “πολυτέλεια” τη δημιουργία ΜΕΘ, έκλειναν δημόσια νοσοκομεία.

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαϊκές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, τρέμουμε στη σκέψη να έρθουν «σκηνές Τουρκίας» στον πρώτο δυνατό σεισμό!
Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!
Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!
Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!
Read More »
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία


Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θανόντων, ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Βαθιά είναι η θλίψη μας για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η οργή μας για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα τόσες ζωές, εν έτη 2023, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας βρίσκεται στο απόγειο;
Οι ευθύνες, που είναι τεράστιες, δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε ανθρώπινα λάθη. Είναι ενδεικτική η πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ που ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί νέο ατύχημα διότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση και τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό.
Οι ευθύνες για αυτό το προμελετημένο έγκλημα βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ακολουθούνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των οικογενειών θανόντων και τραυματιών. Να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, καμία προσπάθεια συγκάλυψης. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Ταυτόχρονα προβάλλουμε και μερικές από τις δικές μας διεκδικήσεις για:
- Ακύρωση του πρόσφατου νόμου για επιβολή αύξησης 9,6% στις ασφαλιστικές εισφορές. Αντίθετα να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού.
-Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, επαγγελματικού λογαριασμού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που επιτρέπουν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
- Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Τώρα είναι ώρα να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε αγώνα!

Το ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας καλεί όλες και όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους :
την Πέμπτη 16 Μάρτη σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ καταστημάτων 8:00 – 14:00
και στην συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ στην Πλατεία Δημαρχείου που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
Read More »
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Χωρίς πλοία την Πέμπτη για Κέρκυρα

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023
Χωρίς πλοία την Πέμπτη για Κέρκυρα


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το υπ ́αριθ. πρωτ.: 108/13 -03-2023 έγγραφο, το Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών & Διαποντίων Νήσων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από ώρα 00:01 έως και ώρα 24:00. 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας – Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Χωρίς πλοία την Πέμπτη για Κέρκυρα Χωρίς πλοία την Πέμπτη για Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Σελίδες