Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο


Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας 800 ελλήνων γιατρών αποκάλυψε η εισαγγελία διαφθοράς μετά από επισταμένη έρευνα από τους εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη.

Πρόκειται για γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στη μεγάλη λίστα περιλαμβάνονται και γιατροί από ορισμένων νοσοκομείων της Ηπείρου.

Η δωροδοκία έγινε στο διάστημα 2005 - 2008 ως δράστες εμφανίζονται στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer Hellas οι οποίοι υποκινούσαν τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας, ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορούσαν να επιλεγούν άλλα σκευάσματα καλύτερης απόδοσης.

Το ποσό των δωροδοκιών ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και οι διώξεις που ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ εξακολούθηση σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση.

Σημαντικά στοιχεία για τη «συνταγή» της δωροδοκίας των γιατρών σε όλη τη χώρα έφτασαν στην εισαγγελία διαφθοράς από την αντίστοιχη εισαγγελία της Κολωνίας μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα έρχονταν σε επαφή με τους έλληνες γιατρούς τους έπειθαν να προτάσσουν τα προϊόντα τους και κατέθεταν σε λογαριασμούς στη χώρα μας στο όνομά τους τα χρηματικά ποσά με τα οποία τους δωροδοκούσαν.

Για να καλύπτουν την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος χρησιμοποιούσαν δύο εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια. Η μία από αυτές είναι διαφημιστική και ως δικαιολογία της πληρωμής χρησιμοποιούσε την προβολή διαφημιστικών υπηρεσιών.

Οι γιατροί τα έπαιρναν μαύρα χωρίς παραστατικά, αλλά προκαλεί αίσθηση και αποτροπιασμό το γεγονός ότι στη δικογραφία καταγράφεται ότι σε μία περίπτωση φαρμάκου οι δωροδοκούμενοι συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ενέσιμη μορφή παρότι υπήρχαν σκευάσματα νεώτερης γενιάς, τα οποία μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και ήταν σε μορφή χαπιών.

Η έρευνα συνεχίζεται αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, ενώ οι εισαγγελίες από πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ερευνούν το αν το κύκλωμα των γιατρών επεκτείνεται και πέραν των 800, αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχουν φτάσει από την εισαγγελία διαφθοράς της Κολωνίας.
Read More »
Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο  Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής σπιτιού

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής σπιτιού
 
 
Συνελήφθη, χθες (15-06-2015) αργά το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, ο 24χρονος εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένου στο Λούρο Πρέβεζας, προκειμένου να αφαιρέσει αντικείμενα, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Read More »
Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής σπιτιού Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής σπιτιού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Με 11 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Με 11 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου θα συμμετέχει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας με 11 συνολικά αθλητές και αθλήτριες .
 
Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι: Σωτηρίου Φαίη , Τζοβάρα Εύη , Σοφίας Λευτέρης , Αλεξίου Σταύρος , Χήτος Δονάτος ,Ζάκκας Ανδρέας ,Βιρβίλης Σταύρος , Τζάνης Φίλιππος , Κατσέλης Ηλίας , Ζάκκας Σταύρος , Λιόντος Θεόδωρος .
 
Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες και στους προπονητές τους !!!!!
Read More »
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Με 11 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Με 11 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Ο Φορέας Διαχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΟ Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «Γιορτή περιβάλλοντος και παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015. Περιελάμβανε εργαστήριο κηπουρικής, περιβαλλοντικό επιδαπέδιο παιχνίδι και face painting.
Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον συντονιστή κύριο Παπιγκιώτη Βαγγέλη και την τοπική ομάδα Ιωαννίνων του Πελίτι σχετικά με τις ντόπιες ποικιλίες σπόρων (σπορά, φύτευση και διάδοσή τους).
Στο τέλος της γιορτής δόθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά μπλουζάκια και γλαστράκια με φυτά ή σπόρους που τα ίδια είχαν φυτέψει.
Ευχαριστούμε την ομάδα του Πελίτι για την βοήθεια και τις γνώσεις που μας πρόσφερε για τους παραδοσιακούς σπόρους και φυτά, τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της πλατείας Δημαρχείου, όσους συνέλαβαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ιδιαίτερα τα παιδιά για το ενδιαφέρον και τη ζωντάνια τους.

Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Ο Φορέας Διαχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό
 
http://www.tempo24.gr/sites/default/files/styles/article_660x495/public/articles/2015/05/10/limenikoi-fortigo-tempo24.jpg?itok=AP_qaSI2
 
Ένας 30χρονος παράτυπα εισελθών αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να επιχειρεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από φορτηγό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Κυκλοφόρησε το περιοδικό STEP

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015
Κυκλοφόρησε το περιοδικό STEPΤο περιοδικό Step είναι ένα τοπικό μηνιαίο περιοδικό, ποικίλης ύλης, με θέματα που ενδιαφέρουν όλους. 
 
Είναι το μοναδικό περιοδικό στην περιοχή μας, το οποίο έχει ως έδρα το Καμίνι Παραμυθιάς και κυκλοφορεί σε όλον τον νομό Θεσπρωτίας και στον δήμο Πάργας. 
 
Σαν περιοδικό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τοπικότητα και ο στόχος μας εκτός των άλλων, είναι να αναδείξει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. 
 
Έτσι μέσα από τις σελίδες του γίνονται αφιερώματα σε χωριά, σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε αθλητικούς συλλόγους, σε ομάδες, σε οργανώσεις, σε ιστορικά μνημεία αλλά και σε πρόσωπα.
 
 Η υπόλοιπη ύλη του περιοδικού έχει κάποιες μόνιμες στήλες όπως ΥΓΕΙΑ και ΒΟΤΑΝΑ, Νέα των SocialMedia, Tips που αφορούν γυναίκες, Παραδοσιακές Συνταγές του τόπου μας από ντόπιες νοικοκυρές, Σταυρόλεξα - Γρίφοι - Ανέκδοτα, ΜΥΘΟΙ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ κ.α.

Είναι ένα περιοδικό που θέλει την δική σας συμμετοχή. 
 
Είναι πάντα δεκτικό να φιλοξενήσει τις απόψεις σας, τις ανησυχίες σας, τα θέματα που θα θέλατε να δείτε δημοσιευμένα σε ένα περιοδικό.

Το περιοδικό κυκλοφορεί με τρεις τρόπους: με μηνιαία πώληση door to door και από τα περίπτερα αλλά και με ετήσια συνδρομή για να έρχεται πάντα σε εσάς στον χώρο σας.

Περιοδικό STEP. Η μηνιαία καλή μας συνήθεια.
Read More »
Κυκλοφόρησε το περιοδικό STEP Κυκλοφόρησε το περιοδικό STEP Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Σελίδες