Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στην Παραμυθιά

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στην Παραμυθιά


Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Θέατρο Καρκαμίσι από τις 09:30 έως τις 14:00, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στην Παραμυθιά Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

30η Ετήσια Έκθεση Χειροτεχνημάτων της "Φλόγας" στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022
30η Ετήσια Έκθεση Χειροτεχνημάτων της "Φλόγας" στην ΗγουμενίτσαRead More »
30η Ετήσια Έκθεση Χειροτεχνημάτων της "Φλόγας" στην Ηγουμενίτσα 30η Ετήσια Έκθεση Χειροτεχνημάτων της "Φλόγας" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τις εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022
Ο Γιάννης Γόγολος για τις εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η σημερινή Δημοτική Αρχή, διαχειρίστηκε την τύχη του Δήμου Ηγουμενίτσας τα δέκα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό πλέον, σε λιγότερο από ένδεκα μήνες οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα κληθούν να επιλέξουν ποιό Δήμαρχο θέλουν και ποια Δημοτική Αρχή, να τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.  
Από την θέση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας  θέλω να κάνω γνωστό στους συμπολίτες μας τα πεπραγμένα της σημερινής Αρχής,  ξεκινώντας σήμερα από το θέμα των παιδιών μας στις εγκαταστάσεις των Νηπιαγωγείων.  
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η πόλη της Ηγουμενίτσας είναι μια όμορφη περιοχή αλλά μικρή  σε έκταση, άρα αυτό κάνει τους εκπροσώπους του Δήμου να σχεδιάζουν και να υλοποιούν  πιο εύκολα τα έργα.  
Η Ηγουμενίτσα δεν χρειάζεται στην πόλη τόσα Νηπιαγωγεία που έχει σήμερα και σε χώρους  σχεδόν ακατάλληλους για τα παιδιά μας, χωρίς τη σωστή επάρκεια χώρου στο εσωτερικό  τους, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που σε αρκετές περιπτώσεις να μην υπάρχει  καθόλου ο επιθυμητός αυτός χώρος να μπορούν τα παιδιά να κάνουν τις δραστηριότητες  τους.  
Σε αρκετά νηπιαγωγεία, ο εσωτερικός χώρος είναι υπερβολικά μικρός και χρειάζεται  επιδιορθώσεις του κτιρίου.  
Όπως επίσης να πέφτουν οι σοβάδες, να στάζουν νερά, να μην υπάρχει η κατάλληλη  μόνωση!! 
Τα ετήσια μισθώματα για επτά νηπιαγωγεία ανέρχονται στο ποσό των 45.433,56 και επιπλέον  τα έξοδα συντήρησης.  
Τα δέκα χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής, χρειάστηκαν μισθώματα και έξοδα συντήρησης  πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ ( 600000,00)  
Η πρόταση μου είναι ρεαλιστική, εφικτή και στα νέα ενεργειακά πρότυπα.  
Στις δύο πλευρές του Δήμου Ηγουμενίτσας, δύο σχολικές μονάδες για την στέγαση των  νηπιαγωγείων, να συστεγάζονται τα μισά στην μια και τα υπόλοιπα στην δεύτερη σε  σύγχρονα κτίρια με επάρκεια των χωρων τόσο σε εσωτερικό όσο και στον εξωτερικο, φυσικά  μιλάω για ιδιόκτητα κτίρια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούνται από τόσα εγχώρια αλλά  και ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Με αυτόνομη ενέργεια και τοποθέτηση αντλιών θερμότητας και ψύξης.  
Όλα τα παραπάνω χρήματα (600000,00) θα μπορούσαν να λύσουν αλλά προβλήματα του  Δήμου.    
Φυσικά δεν είναι μόνο τα επτά μισθωμένα νηπιαγωγεία αλλά υπάρχουν και ιδιόκτητα  νηπιαγωγεία που θα μπορούσαν να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που  σήμερα πληρώνουν ενοίκιο όπως π.χ. η πρόνοια!  
Τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα είναι των πολιτών άρα δεν μιλάμε δωρεάν παιδεία, έτσι  με την πρόταση αυτή θα μιλάμε για δωρεάν παιδεία στα νηπιαγωγεία μας. 
Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα,  εντάσσοντας σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  
Θα μπορούσε επίσης, να υπάρχουν οι σχετικές μελέτες έτοιμες ώστε να κατατεθούν την  κατάλληλη χρονική στιγμή!!!  
Δυστυχώς αυτά δεν έγιναν!

Του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης   Γόγολου Κων. Γιάννη.     
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τις εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο Γιάννης Γόγολος για τις εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022
Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας


Συνελήφθη χθες (19-11-2022) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων 17χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος οδηγώντας ποδήλατο προσέγγισε ημεδαπή την ώρα που εκείνη βάδιζε και προέβη εναντίον της σε πράξη, με την οποία πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, τον εντόπισαν μετά από λίγο στην ευρύτερη περιοχή και τον συνέλαβαν.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς του ανήλικου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 71χρονο

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022
Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 71χρονο


Χθες (19-11-2022) το βράδυ στο 1Ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πάργας - Ανθούσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 71χρονου.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.
Read More »
Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 71χρονο Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 71χρονο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Σελίδες