Ψηφιακή Ταυτοποίηση στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Ψηφιακή Ταυτοποίηση στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής ταυτότητας για την ταυτοποίησή τους και την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου η ταυτοποίηση των πελατών μπορεί να γίνεται και με την επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας ή της ψηφιακής άδειας οδήγησης από το gov.gr Wallet. Η υπηρεσία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Τράπεζας Ηπείρου και προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφιακής ταυτοποίησης, ο πελάτης θα κληθεί να επιδείξει στον αρμόδιο υπάλληλο της Τράπεζας τον κωδικό QR του εγγράφου, μέσω του κινητού του. Ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται με τη χρήση της εφαρμογής και επαληθεύεται μέσω της σάρωσης του κωδικού QR. Στη συνέχεια, αποστέλλεται στο κινητό του πελάτη αριθμός ασφαλείας, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στον υπάλληλο της Τράπεζας. Τέλος, ο αρμόδιος υπάλληλος καταχωρεί τον κωδικό στη συσκευή του και αποκτά πρόσβαση στα στοιχεία του ψηφιακού αντιγράφου για μία και μόνο φορά, χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης.

Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφερόμενος στην ψηφιακή ταυτοποίηση των πελατών, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών ταυτοποίησης αποτελεί τομή με σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία σύγχρονη ψηφιακή υπηρεσία, η οποία θα διευκολύνει τις συναλλαγές των καταναλωτών και θα ενισχύσει την ψηφιακή αναβάθμιση της Τράπεζας, η οποία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.»
Read More »
Ψηφιακή Ταυτοποίηση στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Ψηφιακή Ταυτοποίηση στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ | Του Πέτρου Ζηγου

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ | Του Πέτρου Ζηγου


Οι Σαρακατσαναίοι είναι μία πανάρχαια ελληνική νομαδική φυλή, η οποία κατά τους νεότερους χρόνους και πριν εξαπλωθεί στα γεωγραφικά σημεία που κατοικούν σήμερα, ζούσε στον ευρύτερο χώρο του ορεινού συγκροτήματος των ΑΓΡΑΦΩΝ. Κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, οι στάνες των Σαρακατσαναίων αποτέλεσαν τα προπύργια της κλεφτουργιάς και είναι γνωστές από την παράδοση και την ιστορία οι συγκρούσεις των Σαρακατσαναίων κλεφτών με τις δυνάμεις του Αλή Πασά και περισσότερο αυτή του προεπαναστατικού ήρωα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ο οποίος τελικά βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα Γιάννενα. Εξαιτίας αυτών των διώξεων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν με τα κοπάδια τους τα ΑΓΡΑΦΑ και να εξαπλωθούν στα σημεία που σήμερα υπάρχουν, δηλαδή στην Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη, στην περιοχή που σήμερα κατέχεται από το κράτος της Βόρειας Μακεδονιας και στη Βουλγαρία.

Οι Σαρακατσαναίοι που υπάρχουν στη Βουλγαρία είναι μία τρανταχτή απόδειξη της δύναμης του Ελληνισμού, αφού κατόρθωσαν κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, την ελληνική συνείδηση και τα ήθη και τα έθιμά τους.
Σήμερα στη Βουλγαρία ζουν περί τις 20.000 Σαρακατσαναίοι και μετά το έτος 1990 οργανώθηκαν σε πολιτιστικούς συλλόγους (19 τον αριθμό) και απέκτησαν και τη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας με έδρα την πόλη Σλίβεν.
Μέχρι το 1950 η μεγάλη πλειοψηφία των σαρακατσαναίων ζει νομαδικά, ασχολούμενη με την κτηνοτροφία, ζώντας έξι μήνες στα βουνά ( ξεκαλοκαιριά) και έξι μήνες στα πεδινά ( χειμαδιά ). Μετά το έτος 1950 ο παραδοσιακός τρόπος ζωής αλλάζει και ασχολούνται και με άλλα επαγγέλματα (εμπόριο, γεωργία κλπ) ενώ στρέφονται με αξιοθαύμαστη επιτυχία και στα γράμματα, όπου κυριολεκτικά διαπρέπουν.

Η αλλαγή του παραδοσιακού τρόπου ζωής και η ανησυχία να μη χαθεί η πολιτιστική τους ταυτότητα, που ήταν συνυφασμένη με τη νομαδική κτηνοτροφική ζωή, οδηγεί στην ανάγκη της δημιουργίας των συλλόγων σαρακατσαναίων.
Έτσι, από την αρχή της δεκαετίας του 1960 αρχίζουν να ιδρύονται οι σύλλογοι σαρακατσαναίων, με πρώτο αυτόν της Λάρισας το έτος 1962, ενώ το έτος 1981 ιδρύεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Σ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, την οποία σήμερα αποτελούν 45 σύλλογοι - μέλη, σκοπός της οποίας είναι ο συντονισμός της δράσης των συλλόγων στην κατεύθυνση της διατήρησης και μετάδοσης της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας διοργάνωσαν το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην Πρέβεζα από 30 Σεπτεμβρίου 2022 έως και 2 Οκτωβρίου 2022. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Το οργανωτικό συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί αφενός τη μεγαλύτερη διασυλλογική οργάνωση των συλλόγων σαρακατσαναίων της Ελλάδας και αφετέρου το καθοδηγητικό όργανο της ομοσπονδίας, που αποφασίζει για την τακτική και δράση που πρέπει να ακολουθήσουν οι σύλλογοι καθώς και για οργανωτικά θέματα.
Σκοπός του ήταν να υπάρξει ευρύτητα απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος θα ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και γόνιμης συνεργασίας, ξεφεύγοντας από το στενό τυπικό πλαίσιο. Επιδίωξη επίσης του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας ήταν η ενίσχυση του συνεδρίου με επιστημονικές και πολιτιστικές δράσεις, φιλοδοξώντας αφενός στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου στην ωφέλεια των επισκεπτών από τα πολιτιστικά, κοινωνικά και επιμορφωτικά δρώμενα της Πρέβεζας, δεδομένου ότι εκτός από τις εργασίες του συνεδρίου υπήρχαν και παράλληλες εκδηλώσεις για τους συνέδρους και τους συνοδούς τους (π.χ. επισκέψεις και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Νικόπολής και Κασσώπης καθώς και στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, περιήγηση με παραδοσιακά σκάφη στον Αμβρακικό κόλπο) και επίσκεψη στη σαρακατσάνικη στάνη στα Φλάπουρα, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πρέβεζα.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1: Διοργάνωση εκδηλώσεων από τους συλλόγους και την ομοσπονδία.
2: Πανελλήνιο αντάμωμα σαρακατσαναίων και περιφερειακά ανταμώματα.
3: Η νεολαία και η παράδοση.
4: Τρόπος λειτουργίας των συλλόγων και της ομοσπονδίας.
5: Καινοτόμες δράσεις από το σύλλογο και την ομοσπονδία.

Οι εισηγητές ήταν δέκα (10) και ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:
1) « Επιστημονική επιτροπή Π. Ο.Σ.Σ.: Δράσεις – διαπιστώσεις – προτάσεις»
2) « Τρόποι διάσωσης, διάδοσης και προβολής της παράδοσης της ζωής και του λαϊκού πολιτισμού των Σαρακατσαναίων»
3) « Η ύπαρξη της νεολαίας στα δρώμενα της παράδοσης και πώς μπορεί να συμβάλει στην μακροπρόθεσμη αναβίωσή της με σύγχρονους τρόπους.
4) « Κίνηση – ρυθμός – εικόνα»
5) « Βιωματική προσέγγιση της παράδοσής μας…. Μία άλλη οπτική»
6) «21 χρόνια σαρακατσάνικα χαιρετίματα»
7) « Τα σαρακατσάνικα τραγούδια κληρονομιά των προγόνων μας, χθες – σήμερα – αύριο»
8) «Η νεολαία και παράδοση»
9) « Η κρίση των συλλόγων και τρόποι αντιμετώπισής της»
10) « Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων και Περιφερειακά Ανταμώματα»

Μεταξύ των εισηγητών ήταν και οι κ.κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα « Επιστημονική επιτροπή της Π.Ο.Σ.Σ. : Δράσεις – διαπιστώσεις – προτάσεις», Γεώργιος Καπρινιώτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα « Τρόποι διάσωσης, διάδοσης και προβολής της παράδοσης, της ζωής και του λαϊκού πολιτισμού των Σαρακατσαναίων», Νικόλαος Γιαννάκος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα « Τα σαρακατσάνικα τραγούδια κληρονομιά των προγόνων μας, χθες – σήμερα – αύριο» και Πέτρος Ζηγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα « Η κρίση των συλλόγων και τρόποι αντιμετώπισής της».
Παραβρέθηκαν στο συνέδριο και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Πρέβεζας κ.κ. Στέργιος Γιαννάκης (ΝΔ), ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό και την εκτίμηση του Ηπειρώτη Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλα, και Κώστας Μπάρκας ( ΣΥΡΙΖΑ), οι δήμαρχοι Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος, Ζηρού κ. Ν. Καλαντζής και Πάργας κ. Ν. Ζαχαριάς καθώς και ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντ. Μπέζας.
Παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Χαιρετισμό έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου.
Τις εργασίες του συνεδρίου διηύθυνε, σύμφωνα με το καταστατικό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ. Γ. Μουτσιάνας.
Οι εργασίες του στέφτηκαν από επιτυχία, διότι ήταν ένα συνέδριο ιδεών και προτάσεων, χωρίς αντιπαλότητες και αποκλεισμούς. Ήταν συνέδριο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ των σαρακατσαναίων.
Read More »
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ | Του Πέτρου Ζηγου ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ | Του Πέτρου Ζηγου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

3 συλλήψεις από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως διακινητές των 56 αλλοδαπών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
3 συλλήψεις από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως διακινητές των 56 αλλοδαπών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), από πρωινές ώρες την 02.10.2022, γνωρίζεται ότι, οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Δ/Ξ πλοίο “GINGA HAWK”.

Συγκεκριμένα, στον λιμένα Ηγουμενίτσας αποβιβάστηκαν με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου “ΘΥΕΛΛΑ”, συνολικά πενήντα έξι (56) αλλοδαποί εκ των οποίων 43 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

Κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντόπισαν και συνέλαβαν 03 άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο και φέρονται ως υπεύθυνοι για την μεταφορά των υπολοίπων αλλοδαπών από τα Τουρκικά παράλια με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας και ως εκ τούτου συνελήφθησαν, ενώ πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
3 συλλήψεις από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως διακινητές των 56 αλλοδαπών (+ΒΙΝΤΕΟ) 3 συλλήψεις από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως διακινητές των 56 αλλοδαπών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Κάτσης: Πυροσβεστική στην Υπηρεσία του παλαιοκομματισμού με Πύραρχο τον κ. Γιόγιακα

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Κάτσης: Πυροσβεστική στην Υπηρεσία του παλαιοκομματισμού με Πύραρχο τον κ. Γιόγιακα


Η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μετακίνηση 5 πυροσβεστών από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Φιλιατών και Παραμυθιάς στην Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας χωρίς κριτήρια και χωρίς αναπλήρωση των θέσεων, δημιουργεί δυσλειτουργίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσπρωτίας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Μάριος Κάτσης προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με αυτό το ζήτημα:

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ολέθρια και για ένα πολύ κρίσιμο τομέα στις μέρες μας αυτόν της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Δεν φτάνει που κατήργησαν 5 οργανικές θέσεις από την πυροσβεστική της Θεσπρωτίας, δεν φτάνει που όσοι έρχονται στο νομό είναι μισοί από όσους φεύγουν, φαίνεται πως με αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία αποφάσισαν προεκλογικά να επιστρατεύσουν τις χειρότερες πρακτικές του παλαιοκομματισμού που τόσο ταλαιπώρησε τη χώρα. Η μετακίνηση 5 πυροσβεστών από τις υπόλοιπες υπηρεσίες στην υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας έγινε χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια αλλά με ρουσφετολογικά, που βγάζουν μάτι! Αναμφισβήτητα η Π.Υ. του Λιμένα Ηγουμενίτσας έχει υπαρκτά κενά, αλλά δεν μπορεί αυτά να καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις που δημιουργούν ακάλυπτες τρύπες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και κλιμάκια. Δεν μπορεί να αφήνεται η ΠΥ Ηγουμενίτσας χωρίς αξιωματικό υπηρεσίας και να μην βγαίνουν οι βάρδιες.

Καλώ κ. Γιόγιακα να τηρήσει το θεσμικό του ρόλο ως βουλευτής και να πάρει θέση δημόσια ζητώντας την άρση των μετακινήσεων και να ζητήσει την ενίσχυση της Θεσπρωτίας με προσωπικό στις πυροσβεστικές υπηρεσίες. Εάν δεν το πράξει και υποδυθεί τον…Πύραρχο, είναι πολιτικά υπεύθυνος για την αναβίωση του παλαιοκομματισμού, τη διατάραξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία και είναι έκθετος στα μάτια της τοπικής κοινωνίας που βλέπει την αδικία να βασιλεύει.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το πυροσβεστικό σώμα με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες και όχι την αναβίωση του κράτους –λάφυρο».
Read More »
Κάτσης: Πυροσβεστική στην Υπηρεσία του παλαιοκομματισμού με Πύραρχο τον κ. Γιόγιακα Κάτσης: Πυροσβεστική στην Υπηρεσία του παλαιοκομματισμού με Πύραρχο τον κ. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: «Είναι πολλά τα λεφτά… ΔΕΥΑΗ»

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Γιάννης Γόγολος: «Είναι πολλά τα λεφτά… ΔΕΥΑΗ»


Έχουμε επισημάνει από την αρχή της θητείας, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την ανάγκη μόνιμης λύσεις στην λογιστική υποστήριξη της ΔΕΥΑΗ στη Δημοτική Αρχή, που αν μη τι άλλο, να είναι προτεραιότητα που θα επιλύσουν προβλήματα βασικών αναγκών για τους πολίτες.
Ο κ. Δήμαρχος βέβαια, ¨ούτε του ίδρωσε το αυτί¨, διότι συνεχίζει να κάνει του κεφαλιού του.
Βέβαια θα μου πείτε μετά τη δεδηλωμένη άποψη του προέδρου της ΔΕΥΑΗ που χαρακτήρισε την επιχείρηση που «διευθύνει», ως την «πρώτη στην Ελλάδα» για τις υπηρεσίες που προσφέρει ( sic) πρέπει να έχει λογικά και πολλές ανάγκες για την λογιστική υποστήριξη για να διαθέτει ένα τεράστιο ποσό της τάξεως 123.355,20 ευρώ για την οικονομική χρονιά του 2023 όπως αναφέρει η απόφαση της ΔΕΥΗΑ με Νο 133 και ΑΔΑ ΨΙ7ΩΟΡ8Μ-ΕΞΟ.
Εν’ συντομία αναφέρω ότι η λογιστή υποστήριξη ξεκίνησε την πρώτη φορά για ένα έτος 20.000 ευρώ περίπου, τη δεύτερη φορά ένα ποσό πάνω από 40.000 ευρώ, την τρίτη φορά ένα ποσό κοντά στις 60.000 ευρώ και ερχόμαστε για το 2023 στο ποσό 123.355,20 ευρώ.
Όπως γίνετε αντιληπτό κάθε φορά το ποσό αυτό διπλασιάζεται.

Θα κάνω μια μικρή ανάλυση, τι σημαίνει αυτό το ποσό.
* Ένας (1) εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές στοιχίζει 1468,51 ευρώ μηνιαίος αυτό από μόνο του μας παραπέμπει σε σύνολο 17622,12 ετησίως.
*Επτά (7) εργαζόμενοι στοιχίζουν μηνιαίος 10.279,57 ευρώ , άρα σε ετήσια βάση στοιχίζουν 123.354,84 ευρώ.
* Μια οικογένεια καταναλώνει σε ένα τετράμηνο περίπου 40,00 ευρώ άρα στο σύνολο των τριών τετραμήνων ετησίως δηλαδή, είναι 120,00 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι σε χίλια (1000) υδρόμετρα χρειάζεται ένα ποσό των 120.000,00 χιλιάδων ευρώ, ως εκ’ τούτου το ποσό αυτό και των χιλίων (1000) υδρομέτρων ( περίπου όλης της Πέρδικας ) χρειάζεται να καλύψει την λογιστική υποστήριξη της ΔΕΥΑΗ.
* Επίσης η αντίστοιχη ΔΕΥΑ Αγρινίου με πληθυσμό 94.181 χιλιάδες κατοίκους, στης 29 Απριλίου 2022 έγινε σύμβαση με το ποσό των 64.728,00 €
* Ο Πύργος με πληθυσμό 24.359 χιλιάδες κατοίκους η αντίστοιχη ΔΕΥΑ έγινε σύμβαση στης 17 Φεβρουαρίου 2022 με το ποσό των 24800,00 ευρώ.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ αποτελείτε από ένδεκα (11) μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με έξι (6) μέλη και στο συγκεκριμένο θέμα μετά τις αποχωρήσεις των δυο μελών η απόφαση έγινε δεκτή από τους τέσσερις (4) παρόντες, όπως αναφέρεται στην Διαύγεια.

Σας αφήνω κ. Δήμαρχε στην κρίση των συμπολιτών, για τα συμπεράσματα τους.
Βέβαια άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Οκτώβρη του 2023 για την ετυμηγορία των πολιτών.

Γιάννης Γόγολος
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Read More »
Γιάννης Γόγολος: «Είναι πολλά τα λεφτά… ΔΕΥΑΗ» Γιάννης Γόγολος: «Είναι πολλά τα λεφτά… ΔΕΥΑΗ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

500.000 € για αγροτική οδοποιία στις κοινότητες Κεστρίνης και Σαγιάδας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
500.000 € για αγροτική οδοποιία στις κοινότητες Κεστρίνης και Σαγιάδας


Μετά από μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Φιλιατών στο πρόγραμμα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη δράση "βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις", εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 500.000 € για το έργο βελτίωσης Αγροτικής οδοποιίας στις κοινότητες Κεστρίνης και Σαγιάδας.

Αναμένεται η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης στο μέτρο "Αγροτική οδοποιία" και αφορά την ασφαλτόστρωση στις Kοινότητες Πηγαδούλια, Κυπάρισσος, Βρυσέλλα.
Read More »
500.000 € για αγροτική οδοποιία στις κοινότητες Κεστρίνης και Σαγιάδας 500.000 € για αγροτική οδοποιία στις κοινότητες Κεστρίνης και Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Οκτώβριο στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Οκτώβριο στην Ηγουμενίτσα


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Οκτώβρη, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Οκτώβριο στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Οκτώβριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Τον 19χρονο γκολκίπερ Μιχάλη Λαδιά απέκτησε ο Θεσπρωτός

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Τον 19χρονο γκολκίπερ Μιχάλη Λαδιά απέκτησε ο Θεσπρωτός


Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας Μιχάλης Λαδιάς, πρωταθλητής Παίδων της ΕΠΣ Ηπείρου, ο οποίος πέρυσι υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού. 
Ο 19χρονος (σ.σ. γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2003) γκολκίπερ συμφώνησε για δύο χρόνια.
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες!
Read More »
Τον 19χρονο γκολκίπερ Μιχάλη Λαδιά απέκτησε ο Θεσπρωτός Τον 19χρονο γκολκίπερ Μιχάλη Λαδιά απέκτησε ο Θεσπρωτός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού"

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού"


Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας και δημοσιογράφου κ. Βαγγέλη Μάστορα, με τίτλο "Ακροβασίες του μυαλού: Η ιστορία ενός διπολικού".

"Είμαι ακόμη ζωντανός, παλεύω, αγωνίζομαι, δίνω μάχες καθημερινά να σταθώ όρθιος. Πέφτω και σηκώνομαι για να ξαναπέσω και να ξανασηκωθώ. Πιο δυνατός; Όχι απαραίτητα, αλλά σημασία έχει να σηκωθώ. Να βρω τρόπο από κάπου να πιαστώ, να αγκιστρωθώ για να µην ξαναπέσω. Τουλάχιστον να κρατηθώ όρθιος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Και φυσικά, γνωρίζω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Θα πέσω ξανά, αλλά η «μαγκιά» είναι να επινοείς εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα σε βοη­θήσουν να σηκωθείς ξανά και ξανά και ξανά..."

Ο Βαγγέλης Μάστορας κάνει µια λυτρωτική κατάθεση ψυχής, κατα­γράφοντας τις εμπειρίες του ζώντας πενήντα και πλέον χρόνια µε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής. Μιας σοβαρής ψυχικής νόσου που δεν είναι πλήρως ιάσιμη, αλλά απλώς διαχειρίσιµη και ελέγξιμη υπό προϋποθέσεις.
Σε µια εποχή µε σηµαντική έξαρση των ψυχικών ασθενειών, ο συγγραφέας, µε τον άµεσο, γλαφυρό, χωρίς φτιασίδια και ωραιοποιήσεις λόγο του, έχει στόχο να συµβάλει στη µείωση του κοινωνικού στίγµατος και των προκαταλήψεων, ακόµα και του φόβου που ακολουθεί τους ψυχικά νοσούντες, και φυσικά να απαντήσει στην ανάγκη να κατανοήσουµε τι σηµαίνει να ζεις ως ψυχικά ασθενής. Με αυτή την έννοια απευθύνεται σε όλους µας, και ιδιαίτερα σε όσους ζουν µε τον εφιάλτη της ψυχικής νόσου, αλλά και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Ο Βαγγέλης Μάστορας γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας το 1956 και κατάγεται από την ακριτική Σαγιάδα της επαρχίας Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Υπήρξε συνεργάτης των εφηµερίδων Θεσπρωτική και Ελεύθερο Βήµα της Θεσπρωτίας και σε ηλικία 21 ετών εκδότης της εβδοµαδιαίας εφηµερίδας Θεσπρωτικός Λαός. Επίσης, διευθυντής ενηµερωτικής ζώνης στον ραδιοφωνικό σταθµό «Ραδιο-Ηγουµενίτσα», αρθρογράφος, σύµβουλος έκδοσης της εβδοµαδιαίας πανθεσπρωτικής εφηµερίδας Η Τόλµη, συντάκτης των εφηµερίδων Ελευθερία, Πρωινά Νέα και Νέοι Αγώνες των Ιωαννίνων, συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθµού «SUPER FM» και υπεύθυνος παρουσίασης εβδοµαδιαίας εκποµπής στον τηλεοπτικό σταθµό «I TV» των Ιωαννίνων.
Τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι συνεργάτης του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθµού «ΑRT TV» µε έδρα την Άρτα, υπεύθυνος-επικεφαλής τµήµατος ενηµέρωσης για τους νοµούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ συγχρόνως επιµελείται και παρουσιάζει την εβδοµαδιαία εκποµπή «Ελεύθερα» µε ποικίλη θεµατολογία και καλεσµένους.
∆ιετέλεσε ανταποκριτής και συνεργάτης των αθηναϊκών εφηµερίδων για την Ήπειρο Η Καθηµερινή, Η Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος και του περιοδικού Ένα.
Έχει συγγράψει τα βιβλία: Η Σαγιάδα στη διαδροµή του χρόνου (2001), Οδοιπορικό στον θεσπρωτικό Τύπο (2006), Κυβέρνησαν τη Θεσπρωτία – Μητροπολίτες, Βουλευτές, Νοµάρχες, ∆ήµαρχοι. Εκλογές και εκλογικά αποτελέσµατα (1936-2007) (2008), Πολυπολιτισµική Ηπειρόσα: Αλλοδαποί – Οικονοµικοί µετανάστες (1990-2010) (2010) και Όταν ήµουν δήµαρχος (υπό έκδοση).
Το 1998 εξελέγη πρώτος δηµοτικός σύµβουλος της πλειο­ψηφίας του τότε νεοσύστατου καποδιστριακού δήµου Σαγιάδας του νοµού Θεσπρωτίας. Το 2002 εξελέγη δήµαρχος σε αυτόν και το 2006 επανεξελέγη. Από τον Σεπτέµβριο του 2010 έως και σήµερα είναι εκδότης της εβδοµαδιαίας πανηπειρωτικής εφηµερίδας Θεσπρωτών ∆ιαβούλευση µε έδρα την Ηγουµενίτσα. Είναι παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών.
Read More »
Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού" Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Διαρροή καυσαερίων στο ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ''

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Διαρροή καυσαερίων στο ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' 


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Π. 9915, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Κέρκυρας για Ηγουμενίτσα, παρατηρήθηκε από τον Α΄ Μηχανικό του πλοίου διαρροή καυσαερίων από βαλβίδες εισαγωγής στο Νο1 κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' μέχρι την προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Read More »
Διαρροή καυσαερίων στο ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Διαρροή καυσαερίων στο ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά ενόψει Λαμπόβου

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά ενόψει Λαμπόβου


Σύμφωνα με ενημέρωση απο την δημοτική αρχή, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και μέχρι την ολοκλήρωση του Λαμπόβου, η οδός Κ. Καραμανλή από το ύψος της πλατειας Βούλγαρη μέχρι το ΚΤΕΛ θα παραμείνει κλειστός.

Υπενθυμίζομαι πώς ο περιφερειακός Αγ. Δονάτου, από την διασταύρωση με τον οδό Αγ. Νικολάου έως και το ΚΤΕΛ είναι ήδη κλειστός.

Η οδός Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι και την λαϊκή αγορά είναι μόνο κάθοδος. Σε όλα τα σημεία υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας με πινακίδες
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά ενόψει Λαμπόβου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά ενόψει Λαμπόβου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Θεσπρωτία: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών


«ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ.»

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr) έως την 15η Δεκεμβρίου 2022.

Για την υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων που αφορούν στην αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 ισχύουν τα εξής:
Α) Οι αμπελουργοί μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων, διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή και μόνο συμπληρώνεται στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» η ένδειξη «ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ».
Β) Όλοι οι υπόλοιποι αμπελουργοί που επιθυμούν να παράξουν οίνο, για ποσότητες παραγόμενου οίνου που ξεπερνούν τα 10 εκατόλιτρα και για περιπτώσεις εμπορίας, θα πρέπει να είναι οινοποιοί, να υποβάλλουν επιπλέον δήλωση παραγωγής και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου. Στην περίπτωση αυτή, στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» συμπληρώνεται η ένδειξη «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ».
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι οινοποιοί για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, προκειμένου να μπορούν να επιλέξουν στη Δήλωση Συγκομιδής την ένδειξη «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ».
Γ) Στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ», δύνανται να συμπληρώνουν την ένδειξη «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» μόνο οι αμπελουργοί με συνολική αμπελουργική εκμετάλλευση μικρότερη του ενός (1) στρέμματος και ανώτατο όριο παραγωγής τα 1.700 κιλά σταφυλιών.
Δ) Οι αμπελουργοί δύνανται να οδηγήσουν συγκεκριμένη ποσότητα σταφυλιών για απόσταξη, συμπληρώνοντας στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την ένδειξη «ΑΠΟΣΤΑΞΗ».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών Θεσπρωτία: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Το ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Θεσπρωτών

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022
Το ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Θεσπρωτών

Αγαπητοί Θεσπρωτοί, Ηπειρώτες και Έλληνες
Σας ανακοινώνουμε πως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας του σωματείου Παγκόσμια Ένωση Θεσπρωτών που έλαβε χώρα την 18.09.2022 έχουν ως εξής.
1. Πρόεδρος : Δοκοπουλους Βασίλειος
2. Αντιπρόεδρος : Βρακας Γεώργιος
3. Γενικός γραμματέας : Δοκοπουλου Χριστίνα
4. Ταμίας : Δημητρίου Σπυρίδων
5. Μέλος : Γιωτακη Μαρθα
Read More »
Το ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Θεσπρωτών Το ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Θεσπρωτών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Σελίδες