Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για την επιλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019
Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για την επιλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤΕυθύτατα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αν η κυβέρνηση μέσω της λύσης της συνεργασίας της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης είχε σκοπό να ωφελήσει τον Β. Μαρινάκη.

«Βγήκατε ως διαπρύσιος κήρυκας συρρίκνωσης των εξόδων της ΕΡΤ επειδή κόψατε αθλητικές μεταδόσεις» είπε ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πέτσα, προσθέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Κύριε υπουργέ γνωρίζετε την ανακοίνωση της Forthnet – Nova ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς της από την εταιρία Alter Ego που ταυτόχρονα ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ; Κι αν το γνωρίζετε, πείτε μας γιατί όταν μπήκατε στο Μαξίμου, αφήσατε αζημίως τις ΠΑΕ Άρης και Παναθηναϊκός να φύγουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ; Προς όφελος ποιων συμφερόντων; Της Nova που εποφθαλμιά για την αγορά της ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ; Τι σημαίνει αυτό ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Μήπως θέλετε να συρρικνώσετε το θεματικό περιεχόμενο της ΕΡΤ για να μην είναι ανταγωνιστική στις ιδιωτικές πλατφόρμες;».
Γελούν και οι πέτρες»

Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Μ. Κάτσης συμπύκνωσε την κριτική του σε τρία δεδομένα: κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και πρόθεση εκχώρησης υπηρεσιών της ΕΡΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τόσο ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, όσο και ο αρμόδιος υπουργός κατά τις τοποθετήσεις τους απέφυγαν να αναφέρουν ότι πρώτα ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές επιλογές και μετά ξεκίνησε η διαδικασία έκφρασης ενδιαφέροντος, αναρωτήθηκε πόσο επηρέασε την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αυτή πρακτική, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε πόσοι και ποιοι ήταν οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.

Ως προς την επιλογή του Κ. Ζούλα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει για τον ίδιο ρόλο τον Θ. Καρτερό ή την Ρ. Σβίγγου. «Για Πράβντα μιλήσατε, για ¨μαδούρους¨ μιλήσατε, για κομματικό κράτος μιλήσατε και σήμερα τα κάνετε όλα στο πολλαπλάσιο» σχολίασε και συμπλήρωσε:«Εν τέλει, πώς είναι δυνατόν να ακούγεται στην Επιτροπή και να μη γελάνε και οι πέτρες ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ζούλα που τον είχε διευθυντή στο γραφείο Τύπου, να πάει στην ΕΡΤ και να την κάνει αντικειμενική. Ποιον πείθει αυτή η δικαιολογία;».
 
Read More »
Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για την επιλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ Τοποθέτηση Μάριου Κάτση στη Βουλή για την επιλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 Rating: 5

Προβολή της Ηπείρου στο Ντίσελντορφ Γερμανίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019
Προβολή της Ηπείρου στο Ντίσελντορφ Γερμανίας
 
 

Με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» του πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ Γερμανίας, η Περιφέρεια Hπείρου συνέχισε το πρόγραμμά της για την ανάδειξη και προβολή των περιφερειακών της ενοτήτων ως ιδανικό ενιαίο τουριστικό προορισμό για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η συγκεκριμένη έκθεση, έγινε στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεδομένων και του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για μορφές εναλλακτικού τουρισμού από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Βόρειας –Βεστφαλίας της Γερμανίας, η οποία αναδεικνύεται σε «αγορά- στόχο» για την Ήπειρο. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών-η οποία ξεπέρασε τα 45.000 άτομα- ενώ οι συμμετοχές εκθετών ανήλθαν σε 250.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα μέλη της Αποστολής της Περιφέρειας (Ιουλία Μαρκούλα Δ/ντρια Τουρισμού, Αναστασία Σίμου - Τάσιου και Ηλίας Γκαρτζονίκας περιφερειακοί σύμβουλοι), πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση, με αντικείμενο την περαιτέρω συνεργασία της Ηπείρου με το γερμανικό κρατίδιο, με την Ελληνίδα Πρόξενο κα Μαρία Παπακωνσταντίνου και τον καταγόμενο από την Ήπειρο, Δήμαρχο της πόλης Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο.

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Άρτας κ. Κώστας Χαρακλιάς και ο Προϊστάμενος Τουρισμού κ. Θανάσης Αρκουμάνης καθώς και ο κ. Δημήτρης Κοσσυβάκης, μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Άρτας.

Read More »
Προβολή της Ηπείρου στο Ντίσελντορφ Γερμανίας Προβολή της Ηπείρου στο Ντίσελντορφ Γερμανίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα
 
 
 
Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 27, 43, και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN καθώς και πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 Rating: 5

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 84χρονος

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 84χρονοςΧωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, από την παραλία “ΜΥΤΙΚΑ” Πρέβεζας, 84χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read More »
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 84χρονος Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 84χρονος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ … τη ζωή μου ωφελώ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019
Ηγουμενίτσα: Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ … τη ζωή μου ωφελώ 
 
 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας διοργανώνει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, ημερίδα με θέμα «Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ…τη ζωή μου ωφελώ», στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον». Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου και σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της άσκησης, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

· «Άσκηση και Σωματική Υγεία», Χρυσόστομος Γούλας, Ειδικευόμενος Παθολογίας, ΓΝ Φιλιατών

· «Άσκηση και Ψυχική Υγεία», Σπυριδούλα Πέτσιου, Ψυχολόγος Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας

· «Κίνηση και Άσκηση: έννοιες ταυτόσημες ή διαφορετικές;», Ναταλία Κάτσιου, Φυσικοθεραπεύτρια

· «Tip’s για σωστούς ποδηλάτες», Παναγιώτης Ζύλης, «ΑΠΕΙΡΟΣ» Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας

· «Παρουσίαση του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων», Σωτήρης Σερδένης, Οικονομολόγος

Στο χώρο της ημερίδας, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης” από τα ΚΔΑΠ “Δίαυλος” & “Αρίων” Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ … τη ζωή μου ωφελώ Ηγουμενίτσα: Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ … τη ζωή μου ωφελώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019 Rating: 5

Σελίδες