Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας - "Ελεύθεραι αίγες αρότρων" | Του Αναστάσιου Ευστρατίου

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας - "Ελεύθεραι αίγες αρότρων" | Του Αναστάσιου Ευστρατίου


Το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας ή Επιχειρηματικό Πάρκο όπως επίσης αναφέρεται, αίτημα τουλάχιστον δύο δεκαετιών, ήταν και είναι το σημαντικότερο έργο αναβάθμισης του λιμένα και όλου του νομού.

Θα έδινε την δυνατότητα στην περιοχή να αναδειχθεί όχι μόνο ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και να αξιοποιήσει πλήρως, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που της παρέχουν η Εγνατία οδός και το λιμάνι.

Σύμφωνα με τον Ο.Λ.ΗΓ. : Το συνολικό κόστος κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου εκτιμάται σε 7.616.167 ευρώ (με ΦΠΑ) και έχει ενταχθεί στο έργο Adri-Up(συνολικού προϋπολογισμού 8.882.000 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. ως μη επιλέξιμος) και θαχρηματοδοτηθεί κατά 30% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (C.E.F.), κατά 50% από τοΠρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και κατά 20% με ίδια συμμετοχή.

Ανεπίσημες πληροφορίες, που διακινήθηκαν στα μέσα του 2020, ανέφεραν το έργο έχει απενταχθεί.

Δημιουργεί όμως απορία η σιωπή όλων και κυρίως των διοικούντων του ΟΛΗΓ , που μετά την πανηγυρική έγκριση χρηματοδότησης του έργου ( ως επικεφαλής εταίρος) και μετά από τους διθυραμβικούς λόγους και τις ανακοινώσεις, πλέον τηρούν σιγή ιχθύος.

Έχει οριστικοποιηθεί η απένταξη; Από ότι φαίνεται , ναι.

Υπάρχουν ευθύνες για την απένταξη;

Αν δούμε λίγο το ιστορικό των γεγονότων προκύπτει ότι ίσως να υπάρχουν σημαντικές ευθύνες .

Το έργο ξεκίνησε το 2015 και μετά από παλινωδίες στο Δ.Σ. του ΟΛΗΓ σχετικά με την ανάθεση των μελετών ανακηρύχθηκε ανάδοχος το 2016 ο μοναδικός συμμετέχων με πολύ μικρή έκπτωση( σύνηθες στον ΟΛΗΓ την τελευταία πενταετία) .

Ακολούθως έπρεπε να περάσουν παραπάνω από 3 χρόνια, με ενδιάμεσο σταθμό μία συμπληρωματική σύμβαση ( με πολλές παρατυπίες) στον ίδιο ανάδοχο, για να «καταφέρουν» να υποβάλλουν τον φάκελο του έργου προς έγκριση τις 5-7-2019. (εδώ να θυμίσουμε ότι 7-7-2019 έγιναν οι βουλευτικές εκλογές).

Το πλέον δυσάρεστο όμως είναι ότι ο φάκελος φαίνεται ότι είχε, σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου, σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα.

Δηλαδή παρά τα 3 χρόνια που μεσολάβησαν και τα άνω των 300 χιλ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν, οι μελέτες δεν ήταν πλήρεις προς έγκριση.

Διορθώθηκαν αυτά τα σφάλματα και οι ελλείψεις; Μάλλον όχι. Έχουμε Α.Ε.Π.Ο. για το Ε.Κ.; Έχουμε Κ.Υ.Α. για το Ε.Κ.;

Ο ανάδοχος όμως εξοφλήθηκε πλήρως και για τις δυο συμβάσεις, αρχική και συμπληρωματική.

Ποιος πολίτης θα εξοφλούσε π.χ. ένα μηχανικό για μία άδεια και δεν θα ζητούσε τα λεφτά του πίσω , εφόσον τελικά δεν εκδόθηκε;

Τι έχει γίνει εδώ με την συνολική διαχείριση του προγράμματος;

Αν το πρόβλημα τελικά ήταν η θέση (εντός του ΒΙΟΠΑΘΕ) γιατί οι μελετητές δεν το εντόπισαν εγκαίρως σε συνεννόηση με το Υπουργείο για να γίνει τροποποίηση και να προχωρήσει το έργο; Πως είναι δυνατόν 3 ολόκληρα χρόνια να μην επισκέφθηκαν το Υπουργείο ( στην έδρα τους στην Αθήνα) να συζητήσουν και να προετοιμάσουν αυτό το μεγάλο έργο ; Μια απλή άδεια βγάζεις και πας δέκα φορές στον αρμόδιο υπάλληλο!

Η διοίκηση ήξερε τα προβλήματα; Προφανώς! Τι έκανε για να τα αντιμετωπίσει; Η νέα διοίκηση τι έχει κάνει;

Αναπάντητα ερωτήματα που ο καθένας μας θέτει, όσον αφορά την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και κυρίως τον τρόπο που ως λάφυρο και με καθεστωτικές νοοτροπίες αντιμετωπίζουν τους δημόσιους οργανισμούς οι κομματικά διορισμένες διοικήσεις.

Η κινέζικη παροιμία λέει « Όταν ο σοφός δείχνει το φεγγάρι, ο ανόητος κοιτάζει το δάχτυλο».

Θεμιτό είναι να «καμαρώνεις» επειδή έκανες 50 μέτρα πλακόστρωτο και 100 μέτρα ποδηλατόδρομο με κόστος 20 χιλ. ευρώ , αλλά όταν έχεις αποτύχει στα μεγάλα και σημαντικά τι απολογισμό έχεις να παρουσιάσεις τελικά; Όταν χάνονται 5 εκ. ευρώ από το Adri-Up;

Όταν ο πήχης είναι οι χειρότεροι προηγούμενοι και επόμενοι, πρέπει να επαίρεσαι εάν είσαι ο μονόφθαλμος στους τυφλούς;

Όμως η «ανίερη» σύμπραξη των αντίπαλων κομματικά διορισμένων για τη συκοφάντηση και την εξόντωση αυτών που εντοπίζουν και αναδεικνύουν τα προβλήματα, δημιουργεί εύλογες απορίες για το ποια είναι τα κοινά συμφέροντα που τους ενώνουν και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Οι δε Μαυρογυαλουρικές επιλογές διανθισμένες με πολιτική υποκρισία, και η αλληλοεπικάλυψη για το «ξέπλυμα» των ευθυνών που επιχειρείται μέσα από αυτές , θυμίζουν άλλες εποχές, και δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Οι πολίτες πλέον ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις παταγώδεις αποτυχίες και απαιτούν όχι μόνο προνόμια αλλά και ανάληψη ευθυνών από αυτούς που διαχειρίζονται δημόσιους οργανισμούς.

Αναστάσιος Σπ. Ευστρατίου,
Πολιτικός Μηχανικός, Msc.
Read More »
Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας - "Ελεύθεραι αίγες αρότρων" | Του Αναστάσιου Ευστρατίου Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας - "Ελεύθεραι αίγες αρότρων" | Του Αναστάσιου Ευστρατίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Tη συμμετοχή του στην Superleague 2 εξασφάλισε ο Θεσπρωτός - Δείτε γκολ και δηλώσεις Ρότσα

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Tη συμμετοχή του στην Superleague 2 εξασφάλισε ο Θεσπρωτός - Δείτε γκολ και δηλώσεις ΡότσαΟ Θεσπρωτός για πρώτη φορά στην ιστορία του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία!

Μεγάλη νίκη-παραμονή πέτυχε ο Θεσπρωτός, επικρατώντας με 3-2 του Πανσερραϊκου, στο Στάδιο Ηγουμενίτσας για την τελευταία αγωνιστική της φετινής Football League.

Οι κιτρινόμαυροι με τέρματα των Σαραντίδη στο 5′ και Πούφλη στο 7′ προηγήθηκαν νωρίς νωρίς με 2-0 του Πανσερραϊκου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 40′ με τον Ολαϊτάν, με το 2-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο 48ο λεπτό ο Ραμίρεζ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, για το 3-1 του Θεσπρωτού. Ο Λουφάκης στις καθυστερήσεις μείωσε για το τελικό 3-2.

Με αυτή τη νίκη το πλατανόφυλλο εξασφάλισε την παραμονή του που σημαίνει ταυτόχρονα τη συμμετοχή του στην Superleague 2 της επόμενης σεζόν!Read More »
Tη συμμετοχή του στην Superleague 2 εξασφάλισε ο Θεσπρωτός - Δείτε γκολ και δηλώσεις Ρότσα Tη συμμετοχή του στην Superleague 2 εξασφάλισε ο Θεσπρωτός - Δείτε γκολ και δηλώσεις Ρότσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάςΕντοπίστηκε νεκρός, πριν από λίγο, στην θαλάσσια περιοχή της Λυγιάς ο 60χρονος αγνοούμενος ψαροντουφεκάς από την Άρτα.

Ο άτυχος άντρας εχθές το απόγευμα μαζί με έναν φίλο του μετέβησαν στην θαλάσσια περιοχή της Λυγιάς προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι, το ψαροντούφεκο.

Ο 60χρονος, για άγνωστους λόγους χάθηκε στη θάλασσα και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε επιχείρηση ανεύρεσής του τόσο από ξηρά όσο και από αέρος.

Τον 60χρονο εντόπισαν δύτες από την Ηγουμενίτσας, που μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Έτσι λοιπόν στην υπόθεση αυτή γράφτηκε τραγικός επίλογος.

Αυτή την ώρα περιπολικό σκάφος του λιμενικού μεταφέρει τη σορό του άτυχου άντρα για να ακολουθήσει η διενέργεια της νεκροψίας -νεκροτομής.
Read More »
Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
6 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 5
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο ματς του Θεσπρωτού

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021

Δείτε τώρα ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο ματς του Θεσπρωτού

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τον αγώνα από την ΕΡΤ3

Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο ματς του Θεσπρωτού Δείτε τώρα ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο ματς του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ευπρέπειας

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ευπρέπειαςΣυνελήφθη χθες (26-06-2021) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ευπρέπειας.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής ότι χθες το μεσημέρι άγνωστος βρισκόμενος έξω από την πόρτα του διαμερίσματός της και εκμεταλλευόμενος ότι αυτή ήταν ανοιχτή, προέβη μπροστά της σε πράξη γενετήσιου χαρακτήρα.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ευπρέπειας Σύλληψη ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ευπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του κόμβου Γλυκής προς Σούλι

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του κόμβου Γλυκής προς ΣούλιΜε ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου Γλυκής προς τα Σουλιωτοχώρια.

Ένα μήνα ακριβώς μετά την έναρξη των εργασιών, το έργο αρχίζει και παίρνει την τελική του μορφή, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντος του Ιουλίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της περιφέρειας Ηπείρου, ειναι 355.000€ και ανάδοχος ειναι η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..

Το έργο και απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των χωριών του Σουλίου και της ευρύτερης περιοχής, σχετικά με την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών από το σημείο.
Read More »
Με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του κόμβου Γλυκής προς Σούλι Με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του κόμβου Γλυκής προς Σούλι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Ζητείται… φαντασία στην εμβολιαστική εκστρατεία - Του Γρ. Τζιοβάρα

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Ζητείται… φαντασία στην εμβολιαστική εκστρατεία - Του Γρ. ΤζιοβάραΗ περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας παρουσιάζει εδώ και αρκετές μέρες σχεδόν μηδενικά νέα κρούσματα μολύνσεων από κορωνοϊό, παρότι βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο με δύο πύλες εισόδου από το εξωτερικό: τη χερσαία από την Αλβανία, που άνοιξε εκ νέου πρόσφατα, έπειτα από αρκετούς μήνες που παρέμεινε κλειστή, και τη θαλάσσια από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που δέχεται καθημερινά πληθώρα επιβατών και οχημάτων τόσο από την Ιταλία όσο και από την Κέρκυρα.
Στο προφανές ίσως ερώτημα γιατί δεν εκτινάχθηκαν τα κρούσματα μετά τα πρόσφατα ανοίγματα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, η απάντηση πιθανότατα βρίσκεται στα στοιχεία που αφορούν την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Όποιος ρίξει μια ματιά στους πίνακες που δημοσιεύονται από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού βρίσκει ότι η Θεσπρωτία είναι στην κορυφή των περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών και βεβαίως είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της ελληνικής επικρατείας.

Με έναν πληθυσμό, ο οποίος είναι από τους πλέον γηρασμένους πανελλαδικά και στην τελευταία απογραφή έφθανε στους 43.587 κατοίκους, είχαν γίνει μέχρι προχθές συνολικά 42.854 εμβολιασμοί. Εξ αυτών οι 18.961 ήταν πλήρεις, δηλαδή με τις δύο δόσεις, που σημαίνει ότι έχει καλυφθεί εμβολιαστικά σχεδόν το 44% του πληθυσμού. Ενώ μία τουλάχιστον δόση έχουν λάβει 25.103 Θεσπρωτοί, που σημαίνει ότι πήγε στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής ποσοστό που αντιστοιχεί στο 58% του πληθυσμού του συγκεκριμένου νομού.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης οι επιδόσεις που καταγράφονται στις όμορες περιφερειακές ενότητες είναι πολύ κατώτερες: στην απέναντι Κέρκυρα, η οποία περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό, οι εμβολιασμένοι με μία δόση μόλις περνούν το 50%, στην κοντινή Πρέβεζα είναι κάτω από 44%, στα Ιωάννινα μόλις πέρασαν το 42%, ενώ ουραγός είναι η Άρτα, όπου εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει μια εμβολιαστική δόση μόλις και μετά βίας φθάνουν στο 35%, καθώς σε έναν πληθυσμό 67.877 ατόμων που έχει ο νομός έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα μόλις 23.702 Αρτινοί.

Μιλώντας ευρύτερα κανείς, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι με βάση τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων, το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν έχει πάει άσχημα μέχρι στιγμής. Αν και, επί του συνόλου του πληθυσμού, το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση είναι κοντά στο 44%, αποτελεί παρήγορο γεγονός ότι στους μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας, δηλαδή στους πάνω από 60 ετών, που κατά τεκμήριο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους αν πληγούν από τον ιό, έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί σχεδόν τρεις στους τέσσερις.

Καθώς, όμως, τα διαθέσιμα εμβόλιμα αυξάνονται, όλα δείχνουν ότι ο ρυθμός προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι αντίστοιχος. Αν δεν υποχωρεί, σίγουρα δεν επιταχύνεται όσο απαιτείται για να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Το φαινόμενο, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Σχεδόν σε όλες τις χώρες, από το Ισραήλ έως τις ΗΠΑ και από την Πορτογαλία έως το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας συνανθρώπων μας οι οποίοι, αν δεν αρνούνται, οπωσδήποτε διστάζουν να εμβολιαστούν.

Κακά τα ψέματα, όμως, μέχρι στιγμής, καμία χώρα δεν έχει βρει τη χρυσή συνταγή που να μπορεί να κάμψει αυτό τον πυρήνα των αρνητών ή διστακτικών ο οποίος, με βάση τα νεότερα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες μεταλλάξεις του φονικού ιού, εμποδίζει την προοπτική να αποφύγουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας. Όσο και αν από πολλές πλευρές εκπέμπεται το μήνυμα ότι η αύξηση του ποσοστιαίου επιπέδου των εμβολιασμών είναι η μόνη λύση για να μην ξαναζήσουμε τους περιορισμούς των lockdown, η αλήθεια είναι ότι οι εμβολιαστικές καμπάνιες που έχουν εκδηλωθεί δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος παγκόσμιου κοινού.

Ο ιός καραδοκεί και ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί όταν στο πυκνοκατοικημένο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη το καλοκαίρι θα δώσει αναπόδραστα και πάλι τη σκυτάλη στο φθινόπωρο και στον χειμώνα. Με δεδομένη και τη χαλαρότητα που αναμφίβολα δημιουργείται από μέτρα όπως η απελευθέρωση του ωραρίου και η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στη λοιμωξιολογία για να αντιληφθεί τους πιθανούς κινδύνους που μας περιμένουν αν το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης δεν προσεγγίσει το 80 με 90% του συνόλου των πληθυσμού.

Προς το παρόν, όχι μόνον εμείς στην Ελλάδα, αλλά και χώρες οι οποίες άρχισαν πριν από μας τους μαζικούς εμβολιασμούς δείχνουν να προσκρούουν στο τείχος που έχουν ορθώσει οι ουκ ολίγοι αμετάπειστοι στις εκκλήσεις των επιστημόνων και των κάθε λογής θιασωτών της κοινής λογικής ότι η αύξηση των εμβολιασμών μειώνει τόσο τη λοίμωξη όσο τη βαριά νόσηση από τον ιό, τις διασωληνώσεις καθώς επίσης και τους θανάτους.

Επειδή, όμως, για πολλούς και διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν και με την… υπερπληροφόρηση της εποχής στην οποία ζούμε, δεν πρόκειται να εκλείψουν τα… πνεύματα αντιλογίας, οι ανά την υφήλιο πολυποίκιλες αρχές που είναι επιφορτισμένες με τον αγώνα για την ανάσχεση τη πανδημίας πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα φαντασίας που διαθέτουν για να κάνουν αποδοτικές τις επικοινωνιακές καμπάνιες για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στα εμβολιαστικά προγράμματα.

Ζητείται φαντασία, λοιπόν!
Read More »
Ζητείται… φαντασία στην εμβολιαστική εκστρατεία - Του Γρ. Τζιοβάρα Ζητείται… φαντασία στην εμβολιαστική εκστρατεία - Του Γρ. Τζιοβάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Επιχείρηση του λιμενικού για αγνοούμενο ψαροντουφεκά

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Επιχείρηση του λιμενικού για αγνοούμενο ψαροντουφεκά


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και εθελοντών για τον εντοπισμό ψαροντουφεκά που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Λυγιάς Πρέβεζας.

Ο άνδρας που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν κατάγεται από την Άρτα βρισκόταν με φίλο του στην περιοχή.

Είχαν βουτήξει για ψαροντούφεκο το απόγευμα του Σαββάτου και από την ώρα εκείνη αγνοείται.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα και από το πρωί ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη αναζητούν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου.
Read More »
Επιχείρηση του λιμενικού για αγνοούμενο ψαροντουφεκά Επιχείρηση του λιμενικού για αγνοούμενο ψαροντουφεκά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Καταγγέλλουν την “βλάστηση” στο κέντρο της Παραμυθιάς

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Καταγγέλλουν την “βλάστηση” στο κέντρο της ΠαραμυθιάςΟργιώδη βλάστηση στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης, στον κάτω Περιφερειακό, απαιτεί άμεση παρέμβαση αποψίλωσης. Ειναι η τρίτη αφορά που αναγκαζόμαστε να δημοσιεύουμε τις απόψεις μας.

Έκταση περίπου 5 στρεμμάτων παραμένει επί σειρά ετών χωρίς καμιά παρέμβαση καθαρισμού, με αποτέλεσμα , την δημιουργία ενός άλσους απέναντι από το κοιμητήριο της πόλης.

Τόσο στην έκταση που ανήκει σε ιδιώτες, όσο και τα όρια αυτής που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του δήμου, απαιτούνται δραστικές παρεμβάσεις καθαρισμού, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος τόσο για πυρκαγιά, όσο και για την εμφάνιση ερπετών.

Η αναφορά όπως γίνεται με αφορμή την πυροσβεστική διάταξη για τον καθαρισμό οικοπέδων και τις απειλές του δήμου ΣΟΥΛΙΟΥ για επιβολή προστίμων.

Ελπίζω να μην μείνουν μόνο σε ανακοινώσεις και να να κάνουν αυτά για τα οποία του επιλέξαμε ως διαχειριστές του ΔΗΜΟΥ μας.

Φ. Ντρίτσος
Read More »
Καταγγέλλουν την “βλάστηση” στο κέντρο της Παραμυθιάς Καταγγέλλουν την “βλάστηση” στο κέντρο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ για υπεράριθμους σε δεξίωση

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021
Πρόστιμο 5.000€ για υπεράριθμους σε δεξίωσηΒεβαιώθηκε χθες (26-06-2021) το βράδυ σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας χρηματικό πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ σε βάρος επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση του ορίου παρευρισκομένων σε δεξίωση σε εξωτερικό χώρο.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ για υπεράριθμους σε δεξίωση Πρόστιμο 5.000€ για υπεράριθμους σε δεξίωση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 27, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες