https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη.

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ενημέρωση από τον Αν. Υπουργό, σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις επιτυχόντων από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που φτάνουν πίσω έως και το 1999. Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι, οι προσλήψεις αυτές είχαν παγώσει για χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τη μελλοντική απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ επισήμανε ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν έτοιμα τα πλήρη οργανογράμματα τους ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών. Σε αυτή την πρωτοβουλία είναι σύμφωνη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους.

Ο Μάριος Κάτσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Βερναρδάκη εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ικανοποιήθηκε ένα πολύ σοβαρό αίτημα των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ, των Ν.Π.Ι.Δ και των Ο.Τ.Α. καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.

Ο Υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα, ότι με τροπολογία που κατατέθηκε «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και την 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Η τροπολογία θα ψηφιστεί αύριο το μεσημέρι, με το νόμο για τις αγροτικές γαίες, αφού η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου.

Τέλος, ο Μάριος Κάτσης από την πλευρά του μίλησε για το θέμα της κινητικότητας και τόνισε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση, να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή ώστε όχι μόνο να μην πληγούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά να ενισχυθούν. Κλείνοντας ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι θα είναι αρωγός μέσα από το θεσμικό του ρόλο, ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Read More »
Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη. Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Τιμωρεί την Πέρδικα λόγω του ... Παππά;

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Τιμωρεί την Πέρδικα λόγω του ... Παππά;


Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα, από εχτές το πρωί, από κατοίκους της Πέρδικας Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα οποία επιβεβαιώσαμε με ρεπορτάζ μας, ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που υπήρχε στην Δημοτική Ενότητα Πέρδικας, με απόφαση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου καθαριότητας, μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα, αφήνοντας στο έλεος των σκουπιδιών την Πέρδικα.

Αφορμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η άδεια που έλαβε υπάλληλος στην Ηγουμενίτσα, ωστόσο η αιτία είναι πιο βαθιά.

Η Πέρδικα είναι ο τόπος καταγωγής του κ. Θωμά Παππά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, και βασικού αντίπαλου του κ. Λώλου στον 2ο γύρω των Δημοτικών Εκλογών του 2014.

Ο κ. Λώλος και ο κ. Λώλης, με αυτό τον τρόπο "τιμωρούν", στο λιγοστό πολιτικό τους μυαλό, τον κ. Παππά, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες στην καθημερινότητα των κατοίκων και στις επιπτώσεις του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Μεθαύριο Παρασκευή, ο σύλλογος Εμπορων και ενοικιαζόμενων δωματίων Πέρδικας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ανάδειξη, Προώθηση και Προβολή της Πέρδικας και του Τουριστικού Προϊόντος της» στην οποία θα παρευρίσκονται τουριστικοί πράκτορες από μεγάλα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας, και θα γίνει και προβολή του νέου DVD τουριστικής προβολής της περιοχής.

Και αντί να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας, θα δείξουμε το χειρότερο, στον βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Εύγε Δήμαρχε, η κατρακύλα δεν έχει πάτο....
Μην το πεις ... ούτε του παππά.
Read More »
Τιμωρεί την Πέρδικα λόγω του ... Παππά; Τιμωρεί την Πέρδικα λόγω του ... Παππά; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα
http://www.enallaktikos.gr/img5594_9bb66b5666e8df7ade49a5c56c1f1986_270x200c.jpg
Η ενημέρωση του κοινού συνεχίζεται στο πλαίσιο της Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Ηπείρου και με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 3 Δεκέμβριου 2015 στις 20:00, στην Αίθουσα Επιμελητηρίου.

Αποτελεί υποχρέωση όλων των Ηπειρωτών να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας τη διαδικασία κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών ώστε Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς για την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο που το χρηματοοικονομικό σύστημα δέχεται πλήγματα, η ιδέα του συνεταιρισμού, πιο επίκαιρη από ποτέ, αποτελεί ανάγκη και όχι εναλλακτική για τη διαχείριση της κρίσης και θα συνδράμει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, οι οποίοι αφορούν όλους μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηγουμενίτσας που είναι αρωγός στη προσπάθεια μας.

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ

Read More »
Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο το ημερολόγιο 2016 της Μητροπόλεως Παραμυθίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο το ημερολόγιο 2016 της Μητροπόλεως Παραμυθίας

 
Κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας, το ημερολόγιο του 2016. Το φετινό ημερολόγιο της Μητρόπολης Παραμυθιάς είναι αφιερωμένο στον μακαριστό αρχιμανδρίτη Γερβάσιον Κανάτα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το Μάϊο του 2015

Μπορείτε να το αποκτήσετε στα βιβλιοπωλεία της Μητρόπολης, στην Παραμυθιά στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου τηλ. 2666022264 και στην Ηγουμενίτσα στην οδό Κύπρου 37.

Tο Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς λειτουργεί, από το 1987 με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Τίτου. Αποτελεί σπουδαίο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολής μας, μία μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο και συμβάλλει θετικά στην πνευματική πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς διαθέτει μια πλούσια συλλογή από Λειτουργικά βιβλία, Έργα Πατέρων της Εκκλησίας, Βίους Αγίων, Επιστημονικά, Ποιμαντικά, Κυριακοδρόμια, Κατηχητικά και Ιεραποστολικά Βοηθήματα, Αντιαιρετικά, Εκκλησιαστική Ιστορία, Εποικοδομητικά, Παιδικά, Εικόνες, DVDs, CDs και CD-ROMs όλων των Ορθοδόξων Χριστιανικών εκδόσεων.
 
Read More »
Αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο το ημερολόγιο 2016 της Μητροπόλεως Παραμυθίας Αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο το ημερολόγιο 2016 της Μητροπόλεως Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Φιλιατών για τη συχνή διακοπή τηλεοπτικού σήματος στο Δήμο Φιλιατών

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Φιλιατών για τη συχνή διακοπή τηλεοπτικού σήματος στο Δήμο Φιλιατών


Με αφορμή παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας όσον αφορά την διακοπή σήματος της τηλεόρασης, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη διακοπή σήματος έχει η DIGEA και η ΔΕΔΔΗΕ. Επειδή το φαινόμενο διακοπής σήματος παρατηρείται συχνά το τελευταίο διάστημα, ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (διαμαρτυρίες, εξώδικα κ.τ.λ.) προκειμένου να μην επαναληφθεί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το μόνο που μας απομένει, είναι να διεκδικήσουμε δικαστικά την ηθική και υλική βλάβη των πολιτών του Δήμου μας, κάτι που θα πράξουμε τις επόμενες μέρες.
Read More »
Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Φιλιατών για τη συχνή διακοπή τηλεοπτικού σήματος στο Δήμο Φιλιατών Έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Φιλιατών για τη συχνή διακοπή τηλεοπτικού σήματος στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας. 
Πρώτη προβολή της ταινίας των παιδιών με αναπηρία του Ν.Θεσπρωτίας "Η ζωή αλλιώς".
 
Σας περιμένουμε όλους!!!!
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ξεκινάει σήμερα η επιτόπια αυτοψία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ξεκινάει σήμερα η επιτόπια αυτοψία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας


Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα και σε συνέχεια αλλεπάλληλων διεργασιών με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο επιτόπια αυτοψία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.) για την ολοκλήρωση του έργου.
Read More »
Ξεκινάει σήμερα η επιτόπια αυτοψία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας Ξεκινάει σήμερα η επιτόπια αυτοψία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες της Ειδομένης


Οι ¨δυνατοί¨ του κόσμου κάνουν κομμάτια τόπους, ανθρώπους, ζωές. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας πήραν τον δρόμο της Προσφυγιάς, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Κλιμάκιο Αλληλεγγύης που στηρίζει η «Η ανατροπή στη πόλη και το χωριό» και «Α.Ρ.Π.Η», θα επισκεφτεί την Ειδομένη την Παρασκευή 4/12 και θα παραμείνει έως τη Κυριακή 6/12.

Όλοι μας, δείχνουμε έμπρακτα την Αλληλεγγύη μας· προσφέρουμε από το υστέρημά μας για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν στα πόδια τους, να συνεχίσουν κόντρα σε θάλασσες, ποτάμια, φράχτες και ναρκοπέδια, το δρόμο που δεν έχουν επιλέξει, το δρόμο της Προσφυγιάς.

Απαραίτητα στον καταυλισμό της Ειδομένης είναι:

1.τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα, κονσέρβες, ξηροί καρποί, φρυγανιές, παστέλι, μπισκότα και ότι αντέχει εκτός ψυγείου, καθώς και ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια.

2. Παπούτσια, γαλότσες, σλίπινγκ-μπανκ και σκηνές, (ρουχισμό δεν χρειάζονται, οι αποθήκες στον καταυλισμό είναι γεμάτες).

Τα είδη που ο καθένας θέλει να στείλει μπορεί να τα φέρει μέχρι τη Παρασκευή 4/12 στις 12 το μεσημέρι στη Ν. Σελεύκεια στο καφενείο ¨του Ηρακλή¨ ή

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ με τους: 
1) Σταύρο Παυλίδη στο 6977 626668
2) Σωτήρη Λιαμπότη στο 6932 367260
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες της Ειδομένης Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες της Ειδομένης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! 
 Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι!

Μέσα σ΄ ένα τεταμένο διεθνές περιβάλλον που καθορίζεται απ΄ τους οξυμένους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών, μέσα σ΄ ένα κλίμα που ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο, που χτυπιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες και εντείνεται η φασιστικοποίηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά την επίθεσή της ενάντια στο λαό, όπως απαιτούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το 3ο «μνημόνιο».

Σε ευθεία βολή βρίσκεται τώρα το δικαίωμα στην ασφάλιση, την περίθαλψη και τη σύνταξη! Ένα δικαίωμα όλων των εργαζομένων, για το οποίο έχουν πληρώσει για δεκαετίες με την ίδια τη δουλειά τους και με τον κλεμμένο ιδρώτα τους! Ένα δικαίωμα το οποίο θα πρέπει να θεωρείται από εδώ και στο εξής ως ένα «επίδομα» που θα αποτελεί «ατομική» υπόθεση του εργαζόμενου.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα μέτρα Κατρούγκαλου, μειώνει κι άλλο τη βασική σύνταξη πείνας στα 382 ευρώ - την ονομάζουν «εθνική» - εισάγει τη λογική της λεγόμενης «ανταποδοτικής σύνταξης», νέο υπολογισμό του ύψους των συντάξεων (ενδεχόμενα και επαναϋπολογισμό των ήδη παρεχόμενων συντάξεων!), που θα οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή τους, αυξάνει τα όρια ηλικίας. Στοχεύει στη μείωση και τελικά στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους εργαζόμενους και για τους αγρότες, εντείνοντας το ξεκλήρισμά τους.

Για το πέρασμα της αντιλαϊκής και αντεργατικής αυτής επίθεσης, που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, του αντιασφαλιστικού νόμου, της βαριάς φορολογίας, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο μάλιστα πως ακολουθούν κι άλλα μέτρα, με στόχο τις εργασιακές σχέσεις και την «απελευθέρωση» των απολύσεων, η κυβέρνηση καλεί σε «εθνική συστράτευση» όλες τις δυνάμεις του συστήματος. Τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ενωση Κεντρώων προσήλθαν σε «εθνικό διάλογο» με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βασικό μέλημα το πώς θα στηριχθεί, θα περάσει και θα συνεχιστεί η επίθεση αυτή.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η μοναδική διέξοδος για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, είναι η δική του πάλη, η δική του αντίσταση και διεκδίκηση. Κόντρα στη γραμμή της υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην γραμμή των περιχαρακωμένων-χωριστικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ (που ουσιαστικά, είναι κομματικές παρελάσεις των δυνάμεων του ΚΚΕ), που καμία σχέση δεν έχουν με το ξεδίπλωμα ενός σοβαρού λαϊκού και εργατικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια!

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη, αλλά και ν’ αναπτύξουν αγώνες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, σπουδών, στις συνοικίες, σε πόλεις και χωριά. Για να υπερασπίσουν κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και τους ίδιους τους όρους της ζωής τους. Για ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

· Κάτω τα χέρια απ΄ την ασφάλιση! Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!

· Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!

· Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!

· Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια!

· Ούτε Ε.Ε. - Ούτε Δ.Ν.Τ. - Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

· Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

· Μ΄ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!


Απεργιακή συγκέντρωση, Πλατεία Δημαρχείου 10.30πμ

Read More »
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!   Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ


Την Κυριακή 6/12 ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην Μουργκάνα με την παρακάτω διαδρομή:

Βαβούρι - κορυφή 1806μ. - κορυφή Υψηλάντης 1747μ. - Λιας
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3 (ή 6 ανάλογα με την κατάσταση του χιονιού)
Ώρες πορείας: 8
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, σκούφος, γάντια αντιηλιακό, 2 λιτ. νερό και κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο.
Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί με αυτοκίνητα. Αναχώρηση 6.30 π.μ. μπροστά από το Πάνθεον.

Πληροφορίες/Συμμετοχές στα τηλ. 6942691974, 6984133900.
Read More »
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης
Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις βοσκήσιμες γαίες:

«Με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες επαναλαμβάνονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Με τη διεύρυνση του ορισμού για τη βοσκήσιμη γη αυξάνονται εντυπωσιακά οι εκτάσεις στη χώρα μας που μπορούν να επιλεχθούν για το σκοπό αυτό. Περισσότεροι βοσκότοποι και καλύτερη χρήση τους μπορεί να σημάνει μικρότερο κόστος εκτροφής άρα και παραγωγής. Επίσης τα κονδύλια που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι από την ενιαία ενίσχυση μέχρι το 2020 είναι προσαυξημένα κατά 26% σε σχέση με την προηγούμενη ΚΑΠ.

Η Κυβέρνηση τώρα καλείται να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, δηλαδή τη χαρτογράφηση, την οριοθέτηση και τον προσδιορισμό των όρων χρήσης των βοσκοτόπων. Η αδικαιολόγητη καθυστέρησή της έχει ως συνέπεια, ενάμιση μήνα μετά την πάγια πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να μην έχουν λάβει ούτε ευρώ και να μην έχουν καταμεριστεί τα δικαιώματά τους. Μένει να δούμε εάν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα τηρήσει την υπόσχεσή του για πληρωμή του 90% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους  Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας


Συνελήφθη, προχθές (30-11-2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (9.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Δύο προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη με επιλογή δύο (02) ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας , για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΕ Χειριστών Φορτωτή-εκσκαφέα (ΔΕ 28)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ: 2

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δύο (2) μήνες

ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της αδείας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος, απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού-χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ

(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσεις μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχηεμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ

(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχηεμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση της θέσης από υποψηφίους, που κατέχουν άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης, επιτρέπεται η κάλυψη της θέσης από υποψηφίους με άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ήμε άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης, τηρουμένης τηςανωτέρω διαβάθμισης όσον αφορά στα λοιπά τυπικά προσόντα1. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος, να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα καλύψουν.

2. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία,

δικαστική συμπαράσταση ) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.

3. Να υποβάλλουν στην έδρα του Δήμου στο Γραφείο Προσωπικού από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας και για δέκα ημέρες , ήτοι από 02-12-2015 έως και 11-12-2015 πρωτοκολλημένη αίτηση με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία .
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ,

ΔΟΥ.,ΑΜΚΑ, αριθμ. Μητρώου ΙΚΑ.

2. φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

3.Υπεύθυνη δήλωση:

- ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.

- ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 και ότι το κρίσιμο 12μηνο έχουν ή δεν έχουν απασχοληθεί σε Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 και αν ναι , σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους στο φορέα αυτόν.

4. Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τους Χειριστές Μηχανημάτων Έργων , όπως

περιγράφονται κατά τον ανωτέρω πίνακα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
1. Η πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, εξαιρείται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και των κριτηρίων πρόσληψης του άρθρου 21 του Ν. 2190/94.
2. Το προσωπικό που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, δεν επιτρέπεται να απασχοληθεί με νέα δίμηνη σύμβαση εντός δώδεκα μηνών, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.2190/94.
3. Κώλυμα 8μηνης απασχόλησης:
Δεν υπάρχει κώλυμα 8μηνης απασχόλησης, όταν ο υποψήφιος μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, που γίνεται με αφετηρία το τέλος της νέας απασχόλησης, για την οποία ο εργαζόμενος πρόκειται να προσληφθεί και προς τα πίσω δεν υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου, όπως ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.. 3812/2009 (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού κα.)
4. Κωλύματα του Π.Δ. 164/2004:
Το κώλυμα του άρθρου 6 παρ. 1 του Π.Δ.164/2004 δεν ισχύει στην περίπτωση ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμος), ο οποίος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "Καλλικράτης") συστάθηκε από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων δήμων ή κοινοτήτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ανωτέρω κώλυμα θα εφαρμόζεται στην περίπτωση συμπλήρωσης απασχόλησης 24 μηνών (μετά την 1.1.2011) στο νέο δήμο έως σήμερα.
Δεν κατατάσσεται υποψήφιος που έχει συνάψει με τον φορέα διαδοχικές συμβάσεις όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 5 του Π.Δ. 164/2004
5. Παράταση, ανανέωση ή μετατροπή της δίμηνης σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Read More »
Δύο προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Δύο προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για το ΟΣΤΡΙΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για το ΟΣΤΡΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Των :Κωνσταντίνου Σακαρέλη, Θεόφιλου Κονάκη
ΠΡΟΣ
κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Ηγουμενίτσας
κ. Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
κ. Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δημότες Δήμου Ηγουμενίτσας
Ηγουμενίτσα 1η Δεκεμβρίου 2015

Αγαπητοί Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή δηλώνουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για όσα λέχθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας της 25.11.2015 και μας αφορούν.
Συγκεκριμένα υπήρξε, δυστυχώς, σωρεία αναληθειών και παραπληροφόρησης, που, πέρα από το γεγονός, πως μας προσβάλει και μας δυσφημεί και μας οδηγεί στην λήψη νομικών ενεργειών για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, συνιστά και προσπάθεια απόκρυψης από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πραγματικότητας και των καταχρηστικών πρακτικών, που ακολούθησε εμμονικά σε βάρος μας ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
1.Στην ως άνω συνεδρίαση η κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε, πως δήθεν «παρά τις συνεχείς επαφές με δύο επιχειρηματίες του Δρεπάνου, αυτοί αρνήθηκαν παντελώς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο». 
Ελπίζουμε να μην αναφέρεται σε εμάς, καθώς με την από 11.05.2015 Αίτηση μας προς τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ηγουμενίτσας, αιτηθήκαμε την ρύθμιση των οφειλών μας, στο πνεύμα της από 13.03.2015 Εισήγησης του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ηγουμενίτσας, απευθυνόμενη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ερμηνεύεται η μεταξύ του Δήμου και εμάς μισθωτική σύμβαση. 
Η Εισήγηση αυτή συμπεριλαμβάνεται αυτούσια στην υπ’ αριθμ. 73/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, ληφθείσα κατά την συζήτηση της 26ης Μαρτίου 2015, δηλώσαμε δε ενώπιον του κ. Δημάρχου Ηγουμενίτσας και των λοιπών μελών της Οικονομικής Επιτροπής την βούληση μας να παραδώσουμε το μίσθιο στον Δήμο.
ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2015 ΔΗΛΩΣΑΜΕ, ΑΦΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΑΣ.
 Ουδεμία απάντηση λάβαμε, η δε Αίτηση μας ουδέποτε ετέθη υπ’ όψιν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
2.Στην ίδια ως άνω συνεδρίαση της …11.2015 από την αρμόδια κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών «ενημερώθηκαν» τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εν τέλει όλοι οι εσείς, οι συνδημότες μας, πως δήθεν «ο Δήμος έχει το δικαίωμα να σφραγίσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, γιατί απορρίφθηκαν οι Αιτήσεις Αναστολής από τα αρμόδια Δικαστήρια». 
ΤΙΠΟΤΕ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥ.
Εμείς δικαιούμαστε να μιλούμε για το κατάστημα «ΟΣΤΡΙΑ» και μόνο για αυτό: Με την υπ’ αριθμ. 52/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατόπιν της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1038/2015 απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του καταστήματος μας. 
Κατά της απόφασης αυτής προσφύγαμε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας, το οποίο εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 57/2015 Προσωρινή Διαταγή Αναστολής Εκτέλεσης, δικαιώνοντας μας, δηλαδή, όχι γιατί δεν προκαλείται ζημία στον Δήμο, όπως ψευδώς λέχθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά γιατί πιθανολογήθηκε μη αναστρέψιμη ζημία μας και ευδοκίμηση της Αιτήσεως Αναστολής μας, την οποία είχαμε, ήδη υποβάλλει ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου. 
Ταυτόχρονα προσφύγαμε, όπως είχαμε νόμιμο δικαίωμα και προβλέπεται από τον Νόμο, κατά της ανωτέρω απόφασης ενώπιον του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. 
Με την υπ’ αριθμ. 2208/50093/28.09.2015 απόφαση ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε την ως άνω απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με την οποία ανακαλούσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος «ΟΣΤΡΙΑ», ως στερούμενη αιτιολογίας. 
Μάλιστα, έγιναν δεκτοί όλοι οι λόγοι της Προσφυγής μας. Την απόφαση αυτή ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποδέχθηκε ως σύννομη και ορθή και παραδέχθηκε το αυθαίρετο των ενεργειών του, καθώς αποφάσισε την μη άσκηση προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 κατά της άνω απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. 
Στην συνεδρίαση, όμως, του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρήθηκε να εμφανισθεί λίγο–πολύ ως «αγράμματος» ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΗ.
Επί της Αιτήσεως Αναστολής μας εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 86/2015 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας, η οποία αναφέρει επί λέξει : «Επειδή, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσβαλλόμενη πράξη ακυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 2208/50093/28.09.2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, το Δικαστήριο κρίνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση της αιτούμενης αναστολής κατά τα άρθρα 200 επ. του Κ.Δ.Δ., εφόσον έχει εκλείψει το αντικείμενο της παρούσας δίκης…». 
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΥΝΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΟΣΤΡΙΑ», όπως ψευδώς λέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας από «αρμόδια» χείλη και προς «ενημέρωση» των μελών του και των δημοτών.
Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του κ. Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος ζητούσε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο «να τα πει, γιατί έχουμε δικαστική απόφαση», λέχθηκε, πως δήθεν «βγήκε δικαστική απόφαση, με την οποία μπορεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας να σφραγίσει τα μαγαζιά». 
Μετά από όσα περιγράψαμε παραπάνω, προκύπτει καμία απορία για τα ψεύδη; 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΟΣΤΡΙΑ»; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΡΑΓΕ-ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ- Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;
3. Στην ίδια συνεδρίαση τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος είπε, πως «δικαιώθηκε η εν λόγω Επιτροπή και για το momentum (sic) της λήψης της απόφασης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος και για το γεγονός, πως δεν καταβλήθηκε από τους μισθωτές ούτε ένα Ευρώ», συνεχίζοντας τον διασυρμό μας, αλλά και τον χορό των ψευδών. 
Έκανε, μάλιστα, λόγο ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας και Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, πως διαστρεβλώθηκε η αλήθεια και πως δέχθηκε πόλεμο και κριτική για τις αποφάσεις του: από τα Δικαστήρια και τα αρμόδια κατά Νόμο όργανα δεν διαστρεβλώθηκε σίγουρα η αλήθεια, καθώς ακυρώθηκε η απόφαση της Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει και η οποία λήφθηκε στα μέσα του καλοκαιριού. 
Από ποιόν, άραγε, επιχειρείται να εμφανισθεί το άσπρο ως μαύρο; Από ποιόν διαστρεβλώνεται η αλήθεια; 
Αισθάνεται δικαιωμένος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ η απόφαση που έλαβε έχει ακυρωθεί;
Είτε δεν μπορεί-δεν το πιστεύουμε-, είτε δεν θέλει-όπως πιθανολογούμε- ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αντιληφθεί την πραγματικότητα, η οποία είναι μία και σαφής: 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ, ΧΟΡΗΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΩΣ ΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ!!!
Τι δεν καταλαβαίνει, άραγε, ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και συνεχίζει να παραπληροφορεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημότες του Δήμου μας; 
Ξεχνά, άραγε, πως η Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει, δεν ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας για οφειλόμενα μισθώματα, αλλά για άλλους λόγους; 
Ξεχνά, πως η ύπαρξη ή μη οφειλών έχει τεθεί στην δικαστική κρίση και αναμένεται απόφαση; 
Ξεχνά, πως η απόφαση της Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει, ακυρώθηκε; 
Πως δικαιώθηκε; 
Να του θυμίσουμε, πως το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας και θα κληθεί σύντομα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. 
Να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του, ώστε να αντιληφθεί, πως πολιτική με ψέματα και «με τα ψέματα» δεν γίνεται.
Πέραν από μισθωτές του Δήμου Ηγουμενίτσας είμαστε και δημότες, πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις. 
Δυστυχώς, για λόγους, που ακόμη δεν μας είναι ξεκάθαροι, αλλά τους υποπτευόμαστε, η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μας εξοντώσει. 
Χρησιμοποιώντας την δύναμη και εξουσία της Διοίκησης χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να καταφέρει την ηθική, οικονομική και κυρίως κοινωνική εξόντωση μας. 
Ευτυχώς η Δικαιοσύνη, στην οποία επανειλημμένα προσφύγαμε, μας δικαίωσε και ακύρωσε όλες τις αυθαίρετες αποφάσεις και πρακτικές του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στην Δικαιοσύνη θα προσφύγουμε και πάλι, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, και εκεί θα κληθούν όλοι όσοι έχουν επιλέξει τον δρόμο της παραπληροφόρησης και του ψεύδους να απολογηθούν για τα σκόπιμα ψεύδη. 
Δεν αρκεί η επίφαση της αυθεντίας και η επίκληση της εξουσίας για να διαστρεβλωθεί η αλήθεια. 
Η αλήθεια πάντα λάμπει και ας στερούμαστε εμείς αξιωμάτων και οφιτσίων.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Σακαρέλης
Θεόφιλος Κονάκης
Read More »
Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για το ΟΣΤΡΙΑ Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για το ΟΣΤΡΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονης ημεδαπής για κλοπή πορτοφολιού

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Σύλληψη 35χρονης ημεδαπής για κλοπή πορτοφολιού

http://img.ant1iwo.com/ImageHandler.ashx?v=1&m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS9hc3NldHMvcG9ydG9mb2xhcy5qcGc%3D&t=635639238028816042&w=931&h=603&a=Center
 
Συνελήφθη, προχθές (30-11-2015) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 35χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία κατηγορείται για κλοπή.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί στα Ιωάννινα, μέσα σε εμπορικό κατάστημα, η 35χρονη αφαίρεσε από την τσέπη 73χρονης ημεδαπής το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ και προσωπικά έγγραφα, έγινε όμως αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την 35χρονη και την συνέλαβαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 35χρονης ημεδαπής για κλοπή πορτοφολιού Σύλληψη 35χρονης ημεδαπής για κλοπή πορτοφολιού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής
Στον ενοριακό μας Κύκλο γίνεται ανάπτυξη, ερμηνεία και απλούστευση των μεγάλων αληθειών της Αγίας Γραφής, που αφορούν στη ζωή και τη σωτηρία κάθε πιστού. Γι’ αυτό και χρέος όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη δωρεά του θείου λόγου, που πλούσια μας προσφέρεται, να είμαστε όχι μόνο «ακροατές» αλλά και «ποιητές» του ευαγγελικού λόγου, θεμελιώνοντας τη ζωή μας στις αιώνες αλήθειες του Κυρίου μας, όπου συναντούμε το μοναδικό και αυθεντικό πρότυπο ολοκληρωμένης ζωής.

Η Ενοριακή Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη (από τα μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Μαΐου) και από ώρας 5ης μ.μ. έως 7ης μ.μ., με ολιγοήμερες παύσεις λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
 
Δεκτοί όλοι οι Ενορίτες και γενικά οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Πιστοί.
 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Ιερέα π. Ευστάθιο Καλταπανίδη, τηλ.κιν.: 6948035246

Εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσης.
Read More »
Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Mειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων Η/Υ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Mειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων Η/Υ 
 
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, έπειτα από την υπ’ αρίθ. 116/19-11-2015 απόφασή της, προκηρύσσει κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια τεσσάρων Η/Υ (μονάδες), τεσσάρων οθονών και δύο εκτυπωτών με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά: 
Η προσφορά κάθε ενδιαφερόμενου θα είναι διακριτή ανά είδος (Η/Υ, οθόνες, εκτυπωτές). Στην προσφερθείσα τιμή θα συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση των προγραμμάτων στους H/Y και η τοποθέτηση στο χώρο.  

Οι προσφορές θα κατατίθενται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σουλίου 3, Δημαρχείο Ηγουμενίτσας) σε κλειστό φάκελο, εντός δέκα (10) ημερών από την δημοσίευσή της στο site του Δήμου Ηγουμενίτσας, και επομένως έως 07/12/2015.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Mειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων Η/Υ Ηγουμενίτσα: Mειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων Η/Υ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Περιοδικό Step. Τεύχος Δεκεμβρίου: ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ (Συνέντευξη)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Περιοδικό Step. Τεύχος Δεκεμβρίου: ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ (Συνέντευξη)

 
Οι πληροφορίες μου για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταριάς επαληθεύθηκαν με την επίσκεψή μου επιτόπου. Πραγματικά αποτελούν μία ευχάριστη έκπληξη . Με υποδέχτηκε ο εμπνευστής και ιδρυτής τους κ. Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου από την Πλαταριά, Πολιτικός Μηχανικός , συνταξιούχος Ο.Τ.Ε., ο οποίος με ξενάγησε και είχαμε μία ευχάριστη ενημέρωση και συζήτηση 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια στο περιοδικό στο τεύχος Δεκεμβρίου. 
Περιοδικό Step, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ περιοδικό. 
Μην το χάσετε!
Read More »
Περιοδικό Step. Τεύχος Δεκεμβρίου: ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ (Συνέντευξη)  Περιοδικό Step. Τεύχος Δεκεμβρίου: ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ (Συνέντευξη) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Read More »
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Πέμπτη

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Πέμπτη


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 27/11/2015 Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ημέρα Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου με έναρξη την 00:01 και λήξη την 24:00. 
 
Επίσης το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μ/S και Π/θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015 με έναρξη την 00:01 και λήξη την 24:00 (αφορά τις δρομολογιακές γραμμές Κέρκυρας - Ηνουυενίτσας. Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας. Ηγουμενίτσας - Παξών). 
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης - Παξών. παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Πέμπτη Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Η Ηγουμενιτσιώτισσα Ελένη Αντωνίου διεθνής διαιτητής

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015
Η Ηγουμενιτσιώτισσα Ελένη Αντωνίου διεθνής διαιτητής
 

Η Ελένη Αντωνίου, απ' την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας τοποθετήθηκε στον πίνακα των διεθνών γυναικών διαιτητών με τον Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής.

Η κα. Αντωνίου ζει στην Αθήνα και αγωνίζεται στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Η αδερφή της Κατερίνα Αντωνίου αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσπρωτίας, μαζί με την Ειρήνη Πίγγιου αποτελούν το γυναικείο δίδυμο στο χώρο της τοπικής διαιτησίας.

 
Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA τα ονόματα των Ανδρών και Γυναικών Διεθνών Διαιτητών, Βοηθών Διαιτητών και Διαιτητών Σάλας για το 2016.

Διαιτητές

1.Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
2.Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
3.Αλέξανδρος Αρετόπουλος
4.Σταύρος Μάνταλος
5.Γεώργιος Κύζας
6.Γεώργιος Κομίνης
7.Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί Διαιτητές

1.Δαμιανός Ευθυμιάδης
2.Πολυχρόνης Κωσταράς
3.Χρήστος Ακρίβος
4.Αλέξανδρος Γρεβένης
5.Λάζαρος Δημητριάδης
6.Χασάν Κούλα
7.Ηλίας Αλεξέας
8.Μιχαήλ Καρσιώτης
9.Ιωάννης Τουμπακάρης
10.Τρύφων Πετρόπουλος

Γυναίκες Διαιτητές
1.Ευθαλία Μήτση
2.Ελένη Λαμπαδαρίου
3.Ελένη Αντωνίου
4.Ανδρομάχη Τσιοφλίκη

Γυναίκες Βοηθοί Διαιτητές
1.Χρυσούλα Κουρομπύλια
2.Παναγιώτα Κουτσουμπού
3.Ανδρονίκη Νιώτη
4.Μαρία Κουπαράνη Διαιτητές Ποδοσφαίρου Σάλας
1.Βασίλειος Χριστοδουλής
2.Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννος
3.Κωνσταντίνος Κομματάς

Read More »
Η Ηγουμενιτσιώτισσα Ελένη Αντωνίου διεθνής διαιτητής  Η Ηγουμενιτσιώτισσα Ελένη Αντωνίου διεθνής διαιτητής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5