Αναβολή στη δίκη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Αναβολή στη δίκη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ


Αναβολή ζήτησε και έλαβε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάσης Πορφύρης.
Αιτία της αναβολής, η νόσηση του δικηγόρου του, από covid. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 13η Οκτωβρίου 2023.

Υπενθυμίζουμε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, κατηγορείται από γυναίκα επιχειρηματία, για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021, έξω από το ιδιωτικό γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου του λιμανιού, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα επιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της επιτέθηκε σωματικά αλλά και με ύβρεις, όταν πέρασε με το αυτοκίνητό της έξω από το γραφείο του, από το οποίο μόλις είχε εξέλθει ο ίδιος.
Read More »
Αναβολή στη δίκη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ Αναβολή στη δίκη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Εντοπίστηκαν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας σε σακίδια

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Εντοπίστηκαν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας σε σακίδια


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέβησαν σήμερα (03-03-2023) το πρωί στην κατάσχεση αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, που εντοπίστηκαν σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράπλευρο σημείο επαρχιακού δρόμου δύο σακίδια, εντός των οποίων βρέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα.


Κατόπιν εκτίμησής τους από αρμόδιο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναλυτικότερα ότι πρόκειται για:
· τμήμα πήλινου αγγείου - πιθανόν αμφορέα ή υδρίας - με παραστάσεις διονυσιακού θιάσου (σάτυροι και γυναικείες μορφές), ύψους (45) εκατοστών (πιθανόν 3ου - 4ου αιώνα π.Χ.),
· χάλκινη πλάκα ρωμαϊκής εποχής, με ανάγλυφη παράσταση (3) ερωτιδέων που χορεύουν, διαστάσεων μήκους (34) εκατοστών και ύψους (32) εκατοστών,
· χάλκινο ομοίωμα φιδιού με μολύβδινο στέλεχος για προσάρτηση, διαστάσεων ύψους (11) εκατοστών,
· (8) αργυρά οθωμανικά νομίσματα,
· χάλκινο οθωμανικό νόμισμα,
· χάλκινο επάργυρο οθωμανικό νόμισμα και
· απολίθωμα άνθους.


Τα παραπάνω αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση συνεχίζεται.
Read More »
Εντοπίστηκαν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας σε σακίδια Εντοπίστηκαν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας σε σακίδια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για καθυστερήσεις στην έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για καθυστερήσεις στην έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας


ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπουργό κο Κωστή Χατζηδάκη

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως ανώτερο όργανο εποπτείας του οργάνου «Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)» διαμαρτυρόμενοι για την αναίτια, και πολλές φορές κρίσιμα ζημιογόνα για τις επιχειρήσεις, σημαντική καθυστέρηση έκδοσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας ΕΦΚΑ.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που καταβάλλουν ηλεκτρονικά τραπεζικά τις οφειλές τους στο ΕΦΚΑ, είτε αυτές είναι τρέχουσες, είτε δόσεις επί συνόλου ρυθμισμένων οφειλών κι αναμένουν, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον την επόμενη ημέρα να λάβουν την αναγκαία Ασφαλιστική Ενημερότητα για την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών τους συναλλαγών.
Μας έχει καταγγελθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η έκδοσή της καθυστερεί, στην καλύτερη περίπτωση 3 ημέρες ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πέραν της εβδομάδας!
Με τα άλματα προόδου που έχουν επιτευχθεί την τελευταία τριετία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών – επιχειρήσεων, και με δεδομένο ότι η εξόφληση των οφειλών πραγματοποιείται με την χορήγηση Ηλεκτρονικού Κωδικού Πληρωμής (RF) που υποδηλώνει την άμεση συσχέτιση της εξόφλησης με την οφειλή, η προαναφερόμενη καθυστέρηση κρίνεται απαράδεκτη!
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η επιχειρηματικότητα της χώρας μας διάγει μια ακόμη ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και σχεδόν το σύνολό της έχει συσσωρεύσει οφειλές τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Οφειλές με προθεσμίες και αφόρητες πιέσεις, που απαιτούν πρωτίστως ρευστότητα, και για να υπάρξει αυτή απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις η ύπαρξη Βεβαιώσεων Ενημερότητας φορέων.
Για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητα της χώρας, σας Καλούμε να επιληφθείτε άμεσα του ανωτέρω κρίσιμου θέματος άμεσης έκδοσης των αιτούμενων ασφαλιστικών ενημεροτήτων με την πληρωμή των οφειλών.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος ΠάσχοςRead More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για καθυστερήσεις στην έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία για καθυστερήσεις στην έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Τρεις αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών & Γυναικών στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Τρεις αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών & Γυναικών στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας


Σε όλες τις κατηγορίες σε ΚΑΤΑ και KUMITE, θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό καράτε στο 58ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών που θα διεξαχθεί στις 22-26 Μαρτίου στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.
Η ΕΛΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή των αθλητών και αθλητριών που θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για να δώσουν συνέχεια στην εντυπωσιακή παρουσία της προηγούμενης διοργάνωσης, στο Γκαζιαντέπ, όπου η Ελλάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια. 
Ανάμεσά τους και τρεις αθλητές του Black Belt Shotokan Κarate Ηγουμενίτσας, ο Κωνσταντίνος Μπίνας και τα αδέρφια Μαρία και Δημήτρης Στόλης.

Έτσι, υπό την καθοδήγηση των προπονητών Σπύρου Μαργαριτόπουλου, Δημήτρη Τριανταφύλλη και Μαρίζας Σουμπασάκη, θα τεθούν οι:

Άνδρες
ΚΑΤΑ: Λάμπρος Μαρκεσίνης (Καράτε Αθηνών)
-60κ: Στέφανος Ξένος (Οδυσσέας Πετρούπολης)
-67κ.: Διονύσης Ξένος (Οδυσσέας Πετρούπολης)
-75κ.: Δημήτρης Στόλης (ΑΣ Η Αδελφότητα)
-84κ.: Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (Δόξα Γαλατσίου)
+84κ.: Γιώργος Τζάνος (ΑΓΣ Sho Ku Kan)
Ομαδικό: 
Κωνσταντίνος Μπίνας (ΑΣΣΚ Ηγουμενίτσας)
Νίκος Δρίβας (ΑΣ Η Αδελφότητα)

Γυναίκες
ΚΑΤΑ: Τζωρτζίνα Ξένου (Οδυσσέας Πετρούπολης)
-50κ.: Στελίνα Τζίλια (ΑΣ Λακκώματος)
-55κ.: Μαρία Στόλη (ΑΣ Η Αδελφότητα)
-61κ.: Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (ΑΣ Η Αδελφότητα)
-68κ.: Κωνσταντίνα Πέππα (Οδυσσέας Πετρούπολης)
+68κ.: Κέλλυ Κυδωνάκη (Φαιστός)
Read More »
Τρεις αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών & Γυναικών στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας Τρεις αθλητές από την Ηγουμενίτσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών & Γυναικών στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 39χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας


Προχωρά η πώληση του λιμένα της Ηγουμενίτσας. 
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την Πέμπτη, τη σύμβαση πώλησης του 67% που συμφώνησε το ΤΑΙΠΕΔ με τον όμιλο Grimaldi. 
H υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα καθυστερήσει, αλλά οι επικείμενες εκλογές μπορεί να πάνε πιο πίσω την κύρωσή της από τη Βουλή. 
Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά το 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) στον όμιλο Grimaldi αντί 84 εκατ. ευρώ. 
Η οικονομική συναλλαγή, με τη μεταβίβαση των μετοχών και την καταβολή του τιμήματος, θα κλείσει μόλις η σύμβαση πώλησης των μετοχών κυρωθεί στην ελληνική Βουλή. 
Η πώληση μετοχών του ΟΛΗΓ είναι τρίτη που αφορά λιμένα, μετά εκείνη του ΟΛΠ (2017) και του ΟΛΘ (2018). 
Και στις τρεις περιπτώσεις πωλήθηκε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού διαχείρισης του λιμένα.
Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το τί θα συμβεί με τη χερσαία ζώνη λιμένα που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες και εάν αυτές θα αποδοθούν τελικά στην τοπική κοινωνία, όπως είναι οι υποσχέσεις ή θα περάσουν στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου.
Read More »
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 6 Μαρτίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση προσλήψεων έτους 2023 – προσδιορισμός πρόσθετων προσόντων για τις εγκριθείσες θέσεις μόνιμου προσωπικού.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
1η υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2023.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 22/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 24/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 25/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 8/2023 απόφασή της περί χορήγησης ή μη έγκρισης εισόδου-εξόδου σε πυλωτή επί της οδού Πίνδου στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 9/2023 απόφασή της περί χορήγησης ή μη έγκρισης εισόδου-εξόδου σε οικόπεδο επί της οδού Κύπρου στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 10/2023 απόφασή της περί τροποποίησης ή μη του παλαιού εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Ηγουμενίτσας στα Ο.Τ. Γ28, Γ29 και Γ35.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 11/2023 απόφασή της περί τροποποίησης ή μη του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Νέας Σελεύκειας στο Ο.Τ. 70.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου «Λατομείο αδρανών υλικών εντός λατομικής περιοχής (τμήμα Ι) στη θέση «ΠΙΘΑΡΙ ή ΠΑΛΙΑΡΕΖΑ», Τ.Κ. Δριμίτσας, Δ.Ε. Παραποτάμου, Δήμου Ηγουμενίτσας, με Φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.Ε. ΑΦΩΝ ΛΕΦΑ»
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου «Οριοθέτηση ρεμάτων Πλαταριάς», Δ.Ε. Συβότων, Δήμου Ηγουμενίτσας με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση του από 13-2-2023 Πρακτικού καταστροφής άχρηστων και μη εμπορεύσιμων υλικών (ηλεκτρονικών ειδών) που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες