Την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα η παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ σας καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, όπου θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ στην Θεσπρωτία.

Θα μιλήσει ο Γιώργος Πρέτζας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Read More »
Την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα η παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία Την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα η παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Τρία χρόνια χωρίς τον εκδότη και δημοσιογράφο Αλέξη Αναστασίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019
 
Μερικά πρόσωπα έχουν τον τρόπο τους να σε κάνουν να τα θυμάσαι ανά πάσα στιγμή, έστω και αν τα έχει τυλίξει η σιωπή και η μοναξιά του θανάτου. 
Και θυμόμαστε, πολύ νοσταλγικά, τον εκδότη και δημοσιογράφο Αλέξη Αναστασίου, που, πριν τρία χρόνια, 11 Ιανουαρίου του 2016 ήταν, έφυγε απρόσμενα από κοντά μας, προδομένος από την καρδιά του. 
Και άφησε ένα κενό. 
Λείπει το προσωπικό του ύφος, δυναμικό και τρυφερό συνάμα. 
Λείπει η γραφίδα του. Μαχητική και λογοτεχνική ταυτόχρονα. 
Λείπει ο ίδιος ως άνθρωπος, που ήξερε να επικοινωνεί και να μοιράζει χαρά στην παρέα, αλλά και να πονά και να συμπονά, που έσκυβε στους πόθους, τους προβληματισμούς και τα προβλήματα των άλλων. 
Κοιτούσε κατάματα τους γύρω του και και με το βλέμμα του τους παρέσερνε σε ανοιχτούς ορίζοντες. 
Ήξερε πόσο εύθραυστη είναι η ζωή, αλλά αυτός ήταν ανθεκτικός και πάλευε καθημερινά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που με αγώνα και αγωνίες είχε δημιουργήσει (ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεόραση, εφημερίδες, ιστοσελίδα) να αλλάξει κάτι σ' αυτό τον κόσμο, να σπάσουν οι αλυσίδες της μιζέριας. 
Κουβαλούσε θάρρος στην καρδιά του, που ήταν "τρύπια', και σκορπούσε την αγάπη της και την καλοσύνη της προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς όμως ποτέ να στερεύει. 
Σήκωσε πολλή πραγματικότητα στους ώμους του και πλησίασε τον κόσμο με μια ευαισθησία και μια ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα. 
Σαν τους ποιητές, δεν κουβαλούσε θυμό μέσα του, ούτε κακία. Όταν χαμογελούσε αχνοφαινόταν στα μάτια του μια γλύκα. 
Οι παλμοί του για προσφορά στον τόπο του και τους ανθρώπους του δεν μετριούνται. 
Μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι η ίδια η ζωή τον επέλεξε για να ξεχωρίσει. 
Οι αντιδράσεις του ήταν γνήσιες, και στέκονται δίπλα σου στα ίσα, χωρίς καβάτζες. 
Δεν ψαχούλευε τις ψυχές των συνανθρώπων του, αν μπορούσε τους αποδεχόταν και τους αγαπούσε. 
Αν του αρνιόταν την αποδοχή και την αγάπη,τους άφηνε να συνεχίζουν το δρόμο τους. 
Και εξακολουθούσε και αυτός το δικό του με σημαία το όραμα να βγούμε κάποτε στο ξέφωτο, που μας αξίζει... 
π. Ηλίας Μάκος
Read More »
Τρία χρόνια χωρίς τον εκδότη και δημοσιογράφο Αλέξη Αναστασίου  Τρία χρόνια χωρίς τον εκδότη και δημοσιογράφο Αλέξη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Στο "σφυρί" δεκάδες οχήματα από το τελωνείο Ηγουμενίτσας - Την Τετάρτη η δημοπρασία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημοπρασία του - πρώην - ΟΔΔΥ (πλέον ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και αφορά σε οχήματα. 
 
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.. στο τελωνείο Ηγουμενίτσας και την αίθουσα δημοπρασιών (παλαιό λιμάνι) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, όπου θα εκποιηθούν 14 επιβατικά οχήματα, ένα φορτηγό για κυκλοφορία και 19 οχήματα τέλους κύκλου ζωής. 

Όπως θα δείτε και από την σχετική λίστα θα υπάρξει Audi A4 με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ, ενώ στην ίδια τιμή θα δημοπρατηρθούν Skoda Octavia αλλά και Opel Astra. Με τιμή εκκίνησης τα 250 ευρώ θα πουληθούν (τιμή εκκίνησης) Opel Vectra αλλά και Ford Escort. 
 
Όλα τα οχήματα που θα δημοπρατηθούν μπορεί ο καθένας να τα ελέγξει...

Η επίσκεψη για έλεγχο θα μπορεί να γίνει από την Πέμπτη 10 έως και την Τρίτη 15 Ιανουαρίου (εκτός Σαββάτου - Κυριακής) από τις 9:00 έως τις 13:00. Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το τηλέφωνο του τελωνείου Ηγουμενίτσας (26653 62529).

Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα οχήματα πατήστε ΕΔΩ
Read More »
Στο "σφυρί" δεκάδες οχήματα από το τελωνείο Ηγουμενίτσας - Την Τετάρτη η δημοπρασία Στο "σφυρί" δεκάδες οχήματα από το τελωνείο Ηγουμενίτσας - Την Τετάρτη η δημοπρασία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Την πίτα του κόβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019

Read More »
Την πίτα του κόβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Την πίτα του κόβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, σας καλεί :

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή της Παραμυθιάς.

Την ΤΡΙΤΗ 22/01/2019 και ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία του Φ.Ο.Π. στην Παραμυθιά
Read More »
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Την Παρασκευή 11 Γενάρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δυναμική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα.

Οι εκπαιδευτικοί στις 11 πμ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στο σχέδιο προσλήψεων που φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών. Με το νέο σύστημα καθιερώνονται 3 πυλώνες κριτηρίων. Μοιράζονται ισοβαρώς προϋπηρεσία και «ακαδημαϊκά προσόντα» ενώ μοριοδοτούνται κάποια κοινωνικά.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν ψεύτικες ελπίδες σε παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και σε νέους αποφοίτους, γιατί τελικά οι μόνιμες θέσεις θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες που θα λειτουργήσουν σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας».

Επίσης οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την αστυνομική βία που ασκήθηκε στην κεντρική κινητοποίηση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα (Αθήνα). Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας και η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προσανατολίζονται στην ναύλωση λεωφορείου ώστε στην κινητοποίηση της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά και εκπαιδευτικοί της περιοχής μας.
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Πρόγραμμα επιδότησης "πράσινης" γεωργίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Προτεραιότητα σε νέους βιοκαλλιεργητές και κατόχους αγροτεμαχίων σε ορεινές περιοχές με επιπλέον μοριοδότηση δίνει η νέα προκήρυξη βιολογικής γεωργίας ύψους 120 εκατ. ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το 5ετές πρόγραμμα αφορά σε αγρότες οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν σε βιολογικές τις καλλιέργειές τους ή να διατηρήσουν τις βιολογικές πρακτικές και μεθόδους που ήδη ακολουθούν στα χωράφια τους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαρτίου 2019.

Ως επιλέξιμες καλλιέργειες του μέτρου ορίστηκαν οι:

- Αροτραίες (αραβόσιτος εδώδιμος, αραβόσιτος κτηνοτροφικός, τριφύλλι κ.α.)

- Μόνιμες (ελαιοκομία, σταφίδα, επιτραπέζια σταφύλια κ.α.)

- Όσπρια

- Φυλλώδη λαχανικά Σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι καλλιέργειες των οποίων τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς καθώς και οι υδροπονικές καλλιέργειες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αγροτεμάχια για τα οποία υποβάλλει η αίτηση ο ενδιαφερόμενος να έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2018.

Όσον αφορά στα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, εκτός των εκτάσεων που ανήκουν σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές η νέα πρόσκληση δίνει προτεραιότητα με επιπλέον μοριοδότηση ως προς τη μετατροπή καλλιεργειών σε νέους βιοκαλλιεργητές σε:

- γεωργούς νεαρής ηλικίας

- αγροτεμάχια σε ορεινές περιοχές

- αγροτεμάχια σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών

- αγροτεμάχια που έχουν δηλωθεί το 2018 για την παραγωγή ζωοτροφών από δικαιούχους της Βιολογικής Κτηνοτροφίας

- Ποσοστό εντασσόμενης έκτασης σε σχέση με το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης του υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος με εγγραφή στον ιστότοπο: https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και επεξεργασία στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16.
Read More »
Πρόγραμμα επιδότησης "πράσινης" γεωργίας Πρόγραμμα επιδότησης "πράσινης" γεωργίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 16η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Διαμόρφωση του Σχεδίου του προϋπολογισμού σύμφωνα με τις οδηγίες της γνώμης του Παρατηρητηρίου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Κατάρτιση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2019.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Άσκηση ή μη αναίρεσης κατά της με αριθμό 3121/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Παροχή πληρεξουσιότητας για παράσταση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Παροχή Πληρεξουσιότητας για παράσταση ενωπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας στην με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 91/2018 αγωγή των 1. Δημητρίου Καρρα και λοιπών 3.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Διορισμός δικηγόρου επί της με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 192/2018 αγωγής του Ερρίκου Μητσιώνη κατά του Δήμου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Διορισμός δικηγόρου επί της με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 193/2018 αγωγής του Ερρίκου Μητσιώνη κατά του Δήμου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπανών καυσίμων εκτός έδρας για τις μετακινήσεις του κ. Δημάρχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο
Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή διοδίων των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙΙ του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων» και κατακύρωση προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος
 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΘΕΜΑ Διαμόρφωση του σχεδίου του Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2019 σύμφωνα με τις οδηγίες και τη γνώμη του Παρατηρητηρίου. -Εισηγητές: α) Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος. β) Λουκά Ανθίππη – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Παρουσίαση των ακινήτων Δημοσίου που πέρασαν στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ. -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας στα Ο.Τ. 37, 38, 49 και 50. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με την εκμίσθωση του με αριθμό διανομής 1295 κληροτεμαχίου ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ – ΚΟΔΡΑΣ – ΠΑΝΑΙΝΑΣ (αγρόκτημα Μαργαριτίου) στη θέση «Κανέτα» της Τ.Κ. Μαζαρακιάς με σκοπό την εγκατάσταση επί αυτού φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού Ε=5.987,42τ.μ. στην Τ.Κ. Πλαταριάς. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με την προσαρμογή της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ πρώην Κοινότητας Πέρδικας Νομού Θεσπρωτίας στο υπ’ αριθ. 59 Π.Δ. (ΦΕΚ 114 Α΄/29-06-2018). -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Λήψη καταρχήν απόφασης για εξεύρεση καταλύματος πρός ενοικίαση για τη στέγαση άπορης κυρίας της Τ.Κ. Αργυροτόπου του Δήμου Ηγ/τσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Διάνοιξη δρόμων στην Τ.Κ. Συβότων”. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Οριστική Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Ανακαίνισης Κτιρίου ΕΙΝ για τη Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «Βελτίωση Δασικών δρόμων». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου “Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Δήμου Ηγουμενίτσας”. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου για την ανανέωση της ΑΕΠΟ με αριθ. πρωτ. 87000/5862/28-03-2011 (έργο υποκατηγορίας Α2, ομάδα 4η), που αφορά στη λειτουργία Βιομηχανίας βαφής & κατασκευής προϊόντων κουφωμάτων αλουμινίου – αποθήκευσης και εμπορίας, Τ.Κ Νέας Σελεύκειας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία: «Κ. & Δ. ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ Α.Β.Ε.Ε.». -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Bridge”. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Bridge”. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση συμμετοχής στην πρόταση συνεργασίας με τίτλο «Use of IoT-enabled and Smart Grid- ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings» στο πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece – Albania 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 και Θεματικό Στόχο 1.3, ως Επικεφαλής Εταίρος (LP). -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση συμμετοχής στην πρόταση συνεργασίας με τίτλο «Exploiting the powers of Cultural and Creative Industries to support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in remote, peripheral and sparsely populated areas with cultural and natural significance, combat seasonality with resilient heritage offers and leverage the uptake by the globalmarket» και Ακρωνύμιο «SMARTIMONY» στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece – Albania 2014 – 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 2 & Θεματικό Στόχο 2.1 ως Εταίρος. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών/Εργασιών έτους 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ). -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών/υπηρεσιών έτους 2018 Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δονάτος Μαρτίνης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας  Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Αφιερωμένο στους δύο ναούς του Αγίου Μηνά το ημερολόγιο τοίχου 2019 της ενορίας Κεστρίνης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019

Αφιερωμένο στους δύο ναούς του Αγίου Μηνά είναι το ημερολόγιο τοίχου 2019 της ενορίας Κεστρίνης, το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν στους κατοίκους του χωριού, αλλά και στους φίλους του ναού. 
Η ευσέβεια των κατοίκων της Κεστρίνης επιβεβαιώνει ότι στην κατ’ εξοχήν βαθιά αποστατημένη εποχή μας, φυλάττουν την Ορθοδοξία μας, τον ατίμητο θησαυρό μας και επιδιώκουν με ζήλο να ζήσουν την αγάπη, γνωρίζοντας πως αυτά, που μας ενώνουν, είναι ασυγκρίτως υψηλότερα από αυτά, που μας χωρίζουν. 
Αυτά, που μας ενώνουν είναι αιώνια, αυτά, που μας χωρίζουν, είναι εφήμερα και φθαρτά. 
Γι’ αυτό οι ενορίτες της Κεστρίνης έχουν κοινή πίστη, τους ίδιους ιερούς πόθους και πνευματικές προσδοκίες. 
 
Το 1850, κτίστηκε ο παλαιός ναός του Αγίου Μηνά Κεστρίνης, όταν το χωριό κατοικούνταν από 70 χριστιανικές οικογένειες, που ομιλούσαν και την αρβανίτικη γλώσσα. 
Είναι αγιογραφημένος με αξιόλογες αγιογραφίες, βυζαντινής τεχνοτροπίας, οι οποίες τα νεότερα χρόνια υπάρχουν κάτω από το ασβέστωμα και δεν φαίνονται. 
Στον εξωτερικό του χώρο, υπήρχε και το παλαιό νεκροταφείο του χωριού. 
 
«Στολίδι» της Κεστρίνης θεωρείται και είναι ο νέος ναός του Αγίου Μηνά, που περιλαμβάνει οργανωμένο και εξοπλισμένο πνευματικό κέντρο. 
Θεμελιώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1980 και εγκαινιάσθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1991 από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο.
Καθοριστικά συνέβαλαν στην οικοδόμησή του οι κάτοικοι της Κεστρίνης, που έκαναν μεγάλες προσφορές, με μπροστάρη τον αείμνηστο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο Γκίκα (διαδέχθηκε τον καλό και σεμνό ιερωμένο μακαριστό π. Κων/νο Καλιαμούρη). 
 Ο π. Κυριάκος ενεργοποίησε πιστούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνέδραμαν ποικιλότροπα.
Read More »
Αφιερωμένο στους δύο ναούς του Αγίου Μηνά το ημερολόγιο τοίχου 2019 της ενορίας Κεστρίνης  Αφιερωμένο στους δύο ναούς του Αγίου Μηνά το ημερολόγιο τοίχου 2019 της ενορίας Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Στις 3 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η κορυφαία εκδήλωση της ηπειρωτικής αποδημίας, η «Πίτα του Ηπειρώτη».

Mε τον ανθό της Ηπειρώτικης νιότης, που την εκπροσωπούν πάνω από 80 χορευτικά με 3.000 χορευτές. Συμμετέχουν οι κορυφαίοι Ηπειρώτες μουσικοί και τραγουδιστές Είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων Ηπειρωτών κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Το σύνθημά μας: Κοινό Χρέος – Κοινός Αγώνας – Η Προκοπή της Ηπείρου.

Το trailer είναι ευγενική προσφορά του Ναπολέοντα Ροντογιάννη, δημιουργημένου από το αρχείο των video του, δημιουργού και διαχειριστή του site http://www.giannena-e.gr. Συμμετέχουν με τις φωνές τους, ο σκηνοθέτης Νίκος Γκεσούλης και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Μαρίκα Γκόνη.

Η αφίσα, είναι το γλυπτό «Χορευτές», του κορυφαίου Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, που βρίσκεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Read More »
Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Νέο ωράριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τη Δευτέρα, 07.01.2019 λειτουργεί με νέο ωράριο, σύμφωνα με τα παρακάτω:
  • 7 Ιανουαρίου 2019-28 Φεβρουαρίου 2019: 8.30-15.30 (καθημερινά, εκτός Τρίτης)
  • 1 Μαρτίου 2019-31 Μαρτίου 2019: 8.30-16.00 (καθημερινά, εκτός Τρίτης)
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Επιπλέον, οι αρχαιολογικοί χώροι αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα ωραρίου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ

Παρατηρήσεις
Αρχαιολογικός Χώρος Πύργου Ραγίου

ΚΛΕΙΣΤΟΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας
Επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177

Αρχαιολογικός Χώρος Ντόλιανης
ΚΛΕΙΣΤΟΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Γιτάνων
Επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177

Αρχαιολογικός Χώρος Δυμοκάστρου

Ελεύθερη είσοδος

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ

Παρατηρήσεις
Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας
 Ελεύθερη είσοδος

Κούλια Παραμυθιάς
Επισκέψιμη κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177                                         
                                                                                                 O Προϊστάμενος της Εφορείας

                                 
                                                                                                          Ιωάννης Χουλιαράς
                                                                                                               Aρχαιολόγος
Read More »
Νέο ωράριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Νέο ωράριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Σελίδες