https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Εκατοντάδες οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια, θα εκλεγούν μόλις 45!

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Εκατοντάδες οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια, θα εκλεγούν μόλις 45!


Θα εκλεγούν λιγότεροι, θα είναι υποψήφιοι όμως αρκετά περισσότερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως απόρροια του νέου εκλογικού νόμου, μειώνεται κατά έξι έδρες. Έτσι αντί από 51 συμβούλους μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου θα διαθέτει 45.

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται ότι στην περίπτωση της Ηπείρου τρεις έδρες θα χαθούν για το Νομό Ιωαννίνων και από μία για τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Κι ενώ ο αριθμός αυτών που θα εκλεγούν μειώνεται, αυξάνεται και μάλιστα κατά πολύ ο αριθμός αυτών που μπορεί να βρεθούν στα ψηφοδέλτια.

Ο αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, όπως αναφέρεται στο νόμο, πρέπει να είναι ίσος τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης έως και 150% ανά εκλογική περιφέρεια.

Με δεδομένο ότι στην Ήπειρο θα μετέχουν τουλάχιστον επτά συνδυασμοί –με τα σημερινά δεδομένα- αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν ψήφο θα είναι εκατοντάδες.

Δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Ο αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου περιφερειάρχη. Δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Κατανομή των εδρών

Αλλαγές έρχονται και στην κατανομή των εδρών. Έτσι αν το ποσοστό που έλαβε ο επιτυχών συνδυασμός είναι έως και 60% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων, ο επιτυχών συνδυασμός εκλέγει τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου. Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη ακέραια μονάδα.

Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του συνόλου των εδρών προκύπτει κλάσμα μικρότερο του ημίσεος της μονάδας, δεν υπολογίζεται, ενώ αν προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο του ημίσεος στρογγυλοποιείται στην επόμενη μονάδα.

Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, για την περίπτωση της Ηπείρου όπου το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελείται από 45 μέλη, είναι είκοσι επτά (27) και δεκαοχτώ (18) έδρες, αντίστοιχα,
Read More »
Εκατοντάδες οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια, θα εκλεγούν μόλις 45! Εκατοντάδες οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια, θα εκλεγούν μόλις 45! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Στην Αστυνομία Θεσπρωτίας περνά το κτίριο της φοιτητικης εστίας

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Στην Αστυνομία Θεσπρωτίας περνά το κτίριο της φοιτητικης εστίας


Εντός 5ετιας η μεταφορά στο νεο κτίριο

Με την μετεγγραφή στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/07/2023, ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση Βίγλιζα – που αρχικά προοριζόταν για την κατασκευή φοιτητικής εστίας του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου – προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, να αποκτήσει μια σύγχρονη και λειτουργική στέγη.

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, στις 22/3/2021 αποφάσισε να παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την έκταση των 10.000 τ.μ μαζί με το 3.000 τ.μ ημιτελές κτήριο της φοιτητικής εστίας, για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Την απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε η τακτοποίηση διάφορων πολεοδομικών παραβάσεων που υπήρχαν στο κτίριο, που είχε κατασκευαστεί από 20ετίας, με σκοπό να δημιουργηθεί η φοιτητική εστία που ουδέποτε ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα ημιτελές και αναξιοποίητο.
Ήδη, από την Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκονται στο τελικό στάδιο εκπόνησης οι σχετικές μελέτες διαμόρφωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου ενώ για την χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου, το Υπουργείο εξετάζει σχήμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στο χώρο αναμένεται να μετεγκατασταθούν – εντός πενταετίας – όλες οι υπηρεσίες της ΑΔ Θεσπρωτίας που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ ερωτηματικό παραμένει η μελλοντική αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου, το οποίο μετά την αποχώρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα επιστρέψει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία είτε θα πρέπει – με υπουργική απόφαση – να το παραχωρήσει σε κάποιον δημόσιο φορέα είτε να το εκποιήσει.
Read More »
Στην Αστυνομία Θεσπρωτίας περνά το κτίριο της φοιτητικης εστίας Στην Αστυνομία Θεσπρωτίας περνά το κτίριο της φοιτητικης εστίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ο κυβερνήτης για ρύπανση στο λιμάνι Πρέβεζας

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Συνελήφθη ο κυβερνήτης για ρύπανση στο λιμάνι Πρέβεζας


Θαλάσσια ρύπανση από ιριδίζουσα κηλίδα πετρελαίου προκλήθηκε από Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο, το οποίο είχε επιστρέψει από ανεφοδιασμό καυσίμων και είχε μεθορμίσει εντός του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας.

Στη συνέχεια, με μέριμνα του φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας, έγινε χρήση αντιρρυπαντικών μέσων, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου.
Read More »
Συνελήφθη ο κυβερνήτης για ρύπανση στο λιμάνι Πρέβεζας Συνελήφθη ο κυβερνήτης για ρύπανση στο λιμάνι Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιούΤην τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, δηλαδή την Δευτέρα 31 Ιουλίου, αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού.


Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος παιδιού για τους δικαιούχους, υπολογίζεται βάσει:
-των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και

-του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Το δικαιούμενο ποσό, ανά περίπτωση, θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των πολιτών του φορολογικού έτους 2022. Ωστόσο, μέχρι να γίνει η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το 2023 θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ στις περιπτώσεις που δεν εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2022-2023, η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών το επίδομα παιδιού διακόπτεται από 1-7-2023 μέχρι 31-12-2023 και δεν επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2023-2024.

Οικογένεια με 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 24.500 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 24.500 ευρώ / 2,5 = 9.800 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 252 ευρώ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 5 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 +1/4 = 2,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 27.000 ευρώ / 2,75 = 9.818 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 336 ευρώ το μήνα.

Μονογονεϊκές οικογένειες

Μονογονεικές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000 ευρώ / 2= 6.000 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280 ευρώ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 = 1,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 9.000 ευρώ / 1,5= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 70 ευρώ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 + 1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 10.500 ευρώ / 1,75= 6.000 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140 ευρώ το μήνα.


Read More »
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία :Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ διοργανώνει εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Θεσπρωτία:Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ  διοργανώνει εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσπρωτίας, καταθέτει τη δική του πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής δημιουργίας και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού αλλά και με σημαντικές συνεργασίες με μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλη την περιοχή μας, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την εναλλακτική πρόταση της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και με θέμα «Αγύριστο κεφάλι», ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ νομού Θεσπρωτίας διοργανώνει:

Συναυλία προς τιμήν του θεσπρωτού Άλκη Αλκαίου ποιητή και στιχουργού, παρασκευή 28/7/2023 στις 22.00 στη πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή των Trio Tenoro

5η Εικαστική έκθεση από 29/7/2023 ως 3/8/2023 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ (ζωγραφική – κατασκευές – χειροτεχνία – κέντημα – κόσμημα – φωτογραφία).Read More »
Θεσπρωτία :Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ διοργανώνει εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων Θεσπρωτία :Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ  διοργανώνει εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Πρόστιμα και μέτρα κατά της αισχροκέρδειας προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Πρόστιμα και μέτρα κατά της αισχροκέρδειας προαναγγέλλει ο ΜητσοτάκηςΣτην αντιμετώπιση της ακρίβειας, και ειδικά της ακρίβειας στα τρόφιμα, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους για την προστασία του καταναλωτή «από πρακτικές οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και δεν θα γίνουν ανεκτές» ενώ προανήγγειλε πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηξε ιδιαίτερα στις επενδύσεις που δρομολογούνται, σημειώνοντας ότι «βιώνουμε σήμερα μία επενδυτική άνοιξη στην πατρίδα μας που αφορά πολλούς διαφορετικούς τομείς, η οποία είναι και απότοκο του γεγονότος ότι η Ελλάδα μπαίνει πια σε έναν ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο».

Τέλος έθεσε ως «δείκτες οι οποίοι θα κρίνουν και συνολικά την επιτυχία της πολιτικής μας» την βελτίωση των μισθών, την αύξηση των θέσεων απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Στην ισχυροποίηση των ελέγχων στην αγορά αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «…η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη, αλλά πρέπει ακόμα να κάνουμε πολλά πράγματα για να βοηθήσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στην ακρίβεια».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας αλλά και κοινωνικής συνοχής. Κατά συνέπεια οι πολιτικές οι οποίες δρομολογούνται από το Υπουργείο έχουν ξεχωριστή σημασία στον συνολικό μας σχεδιασμό.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ειδικά της ακρίβειας στα τρόφιμα, η οποία φαίνεται να είναι εξαιρετικά επίμονη. Όπως γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, έχουμε ξεδιπλώσει εδώ και καιρό ένα συνολικό σχέδιο για να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις από την εισαγόμενη ακρίβεια και πολλές από τις πρωτοβουλίες οι οποίες αναπτύσσονται, εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στους ελέγχους οι οποίοι γίνονται στην αγορά για τα καθορισμένα περιθώρια κέρδους τα οποία έχουμε νομοθετήσει, αλλά και ελέγχους που αφορούν συνολικά την προστασία του καταναλωτή από πρακτικές οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και δεν θα γίνουν ανεκτές.

Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε πρακτικές οι οποίες κάνουν κατάχρηση της πρακτικής των εκπτώσεων, παραπλανώντας ουσιαστικά τους καταναλωτές. Θα υπάρχουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις από το Υπουργείο και επιβολές των σχετικών προστίμων, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει πια τους μηχανισμούς αλλά και εκείνα τα εργαλεία για να μπορεί να έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα του τι γίνεται πραγματικά στην αγορά.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και η ανάπτυξη την οποία οραματιζόμαστε στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, και πολλές από τις πρωτοβουλίες οι οποίες δρομολογούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης ακριβώς εκεί κατατείνουν.

Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική μεταποίηση, να στηρίξουμε την ελληνική βιομηχανία, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Και γι’ αυτό υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θέλουμε, όπως είπες Υπουργέ, να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν διαμετακομιστικό κόμβο και να αξιοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη γεωγραφική μας θέση αλλά και τις σημαντικές υποδομές τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας.

Θέλουμε να στηρίξουμε την καινοτομία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπου έχουν γίνει θαύματα, θα έλεγα, τα τελευταία χρόνια, με ένα νέο οικοσύστημα το οποίο έχει δείξει μια μεγάλη δυναμική. Αλλά να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο πώς συνδέουμε τα δημόσια κονδύλια τα οποία διοχετεύουμε στην έρευνα με την πραγματική παραγωγή στην πατρίδα μας.

Πολλές, λοιπόν, οι δράσεις, κ. Υπουργέ, κα Υφυπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κα και κύριοι Γενικοί, που θα πρέπει να δρομολογήσουμε τα επόμενα χρόνια. Το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ο σύμμαχος της υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Και χαιρόμαστε γιατί συνολικά -αν βλέπει κανείς τη μεγάλη εικόνα- βιώνουμε σήμερα μία επενδυτική άνοιξη στην πατρίδα μας που αφορά πολλούς διαφορετικούς τομείς, η οποία είναι και απότοκο του γεγονότος ότι η Ελλάδα μπαίνει πια σε έναν ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο.

Ακριβώς αυτή την ανάπτυξη θέλουμε να στηρίξουμε με στοχευμένες πολιτικές, οι οποίες όμως -το τονίζω- θα έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και το μετρήσιμο αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει τελικά είναι η βελτίωση των μισθών και η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας. Αυτοί είναι οι τελικοί δείκτες οι οποίοι θα κρίνουν και συνολικά την επιτυχία της πολιτικής μας.»

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες προτεραιότητας που έχει το υπουργείο μας για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο πρώτος άξονας προτεραιότητας έχει να κάνει με την προστασία της ελληνικής οικογένειας και των Ελλήνων καταναλωτών από την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση και βεβαίως από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, μέσα από την ισχυροποίηση των ελέγχων στην αγορά αλλά και με νέα ηλεκτρονικά εργαλεία. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα φανούν σύντομα, ήδη η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη, αλλά πρέπει ακόμα να κάνουμε πολλά πράγματα για να βοηθήσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στην ακρίβεια.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ισχυροποίηση και τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της χώρας, μέσα από την προώθηση και στήριξη της ελληνικής μεταποίησης και της βιομηχανίας, η οποία δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Προστατεύουμε τα ελληνικά προϊόντα μέσα από ελέγχους που κάνουμε, και τα ελληνικά παραγόμενα προϊόντα, προϊόντα ΠΟΠ, τα οποία είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας. Βοηθούμε και διευκολύνουμε, ακόμα περισσότερο, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στη χώρα, στηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις, start-ups, οι οποίες είναι εκείνες που θα προσδώσουν ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία.

Και βεβαίως προωθούμε στρατηγικές που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα και με τη δημιουργία και μετασχηματισμό της Ελλάδας σε έναν βασικό διαμετακομιστικό κόμβο, αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».


Read More »
Πρόστιμα και μέτρα κατά της αισχροκέρδειας προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης Πρόστιμα και μέτρα κατά της αισχροκέρδειας προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Ροκ Φεστιβάλ στα Ιωάννινα με ελεύθερη είσοδο

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Ροκ Φεστιβάλ στα Ιωάννινα με ελεύθερη είσοδοΈρχεται το 1ο Rockapalooza φεστιβάλ!
Το Rockapalooza είναι ένα μουσικό ροκ φεστιβάλ ,που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου Δημ. Χατζής ,υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Η εκδήλωση είναι μια αφορμή εορτασμού της ροκ μουσικής αλλά και μια ευκαιρία για τους νέους μουσικούς να διασκεδάσουν μαζί με την πόλη, σε μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις

Οι Cherry Ties, οι Coins n Balloons και οι ΒloodVault ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις στα Παλαιά Σφαγεία για μια βραδιά με καλό σκοπό, αφού κατά την διάρκεια των συναυλιών θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Είσοδος ελεύθερη


Read More »
Ροκ Φεστιβάλ στα Ιωάννινα με ελεύθερη είσοδο Ροκ Φεστιβάλ στα Ιωάννινα με ελεύθερη είσοδο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι οι γεωργοί που υποβάλουν δήλωση στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2023, θα πρέπει να εξαιρούν από τις δηλούμενες εκτάσεις τα τμήματα που καθίστανται μη επιλέξιμα σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, δεν ήταν στην κατοχή τους στις 31/5/2023 και δεν είναι επιλέξιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μέχρι 31/12/2023.

Για την διέλευση του αγωγού, έχουν ενημερωθεί με ακρίβεια από την εταιρία «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ)», όπως αυτή απεικονίζεται στους αντίστοιχους χάρτες που περιλαμβάνονται στα σχετικά ΦΕΚ ως ισχύουν, καθώς και στα ατομικά διαγράμματα των σχετικών συμβάσεων.

Προς διευκόλυνση των γεωργών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει επισημάνει στο γεωχωρικό περιβάλλον ΕΑΕ 2023, την ζώνη διέλευσης του αγωγού επί της οποίας δεν δύναται να ασκηθεί καλλιεργητική δραστηριότητα, ως μη επιλέξιμη.

Σε κάθε περίπτωση οι γεωργοί, προκειμένου να αποφύγουν αποκλίσεις στην συνολική καταβολή των ενισχύσεών τους, οφείλουν να δηλώνουν ορθά τα επιλέξιμα αγροτεμάχιά τους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο της υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2023.


Read More »
Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποκτά βάση στα Ιωάννινα

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποκτά βάση στα Ιωάννινα

Η αρχή έγινε με την υποδοχή των Πλασμάτων την πόλη μας, που ενθουσίασε κάθε λογής κόσμου, σηματοδοτώντας μία αλλαγή στην αντιμετώπιση της σύγχρονης τέχνης, καθώς και κάνοντας την αρχή της αποκέντρωσης από τις μεγαλουπόλεις των μεγάλων πολιτιστικών δρώμενων.

 Τότε είχε εκφραστεί και η πρόθεση να αποκτήσει η Στέγη Ωνάση μία μόνιμη βάση στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πλέον είναι γεγονός η αγορά του κτιρίου, το οποίο έχει έρθει και επίσημα στην κυριότητα της Στέγης Ωνάση.

Το κτήριο είναι το διατηρητέο οίκημα στον οδό Τζαβέλα 9, απέναντι από το Ιπποκράτειο Ιατρικό Κέντρο. Πρόκειται για την οικία Γκολέτση, ονομασία που δόθηκε λόγω του ότι αποτελούσε ιδιοκτησία των κληρονόμων του Κωνσταντίνου Γκολέτση, που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως έδρα του Γερμανικού ή του Αυστριακού Προξενείου.

Ένα κτίριο χτισμένο το 1900, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής με χρήση νεοκλασικών στοιχείων. Είναι διώροφο, με επικάλυψη στέγης, διαθέτει υπόγειο, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί και το πηγάδι στην αυλή του. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε έντονα τα σημάδια της φθοράς του χρόνου. Το κτήριο έχει χαρακτηριστεί ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο.

Αυτό που προέχει για τους ανθρώπους της Στέγης, είναι σε πρώτη φάση η φροντίδα και διάσωση του κτηρίου και των στοιχείων που το περιβάλλουν, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητά του. Σε δεύτερη φάση θα συζητηθούν και οι τρόποι αξιοποίησης.

Read More »
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποκτά βάση στα Ιωάννινα Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποκτά βάση στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ηπείρου την Τρίτη 25 Ιουλίου

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ηπείρου την Τρίτη 25 Ιουλίου


Εδώ και αρκετό καιρό, οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Ηπείρου παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.

 Σε επιστολή που υπογράφουν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Άρτας, αναφέρουν τα εξής: 

“Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες καθαριότητας στις οποίες δουλεύουμε είναι υποστελεχωμένες, μισο-ιδιωτικοποιημένες και ο λαός μας πληρώνει τα σκουπίδια που πετάει για χρυσάφι, μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.
 Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της περιοχής για 1+1 χρόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου.
Η ανάγκη να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ είναι δεδομένη, και οι πρώτοι που πληρώνουν την τετραετή – σε κάποιες περιπτώσεις – καθυστέρηση της Περιφέρειας Ηπείρου να παραδώσει το έργο είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι.
 Οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για την καθυστέρηση του έργου, αντίθετα άφηναν τα ανταποδοτικά να «φουσκώνουν» εξαιτίας των πολύωρων μεταφορών σκουπιδιών μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με ΣΔΙΤ, αποφέροντας τεράστια κέρδη στον επιχειρηματικό όμιλο (ΤΕΡΝΑ) που έχει αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία της.”


Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους: “Το ΔΣ του ΑΣΔΣΑ, όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου αντί να ζητήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διέθεσαν ήδη το προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες τους για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, διευκολύνοντας στην πράξη την Περιφέρεια να παραδώσει το έργο στον ΦΟΔΣΑ, με ξεκάθαρη την πρόθεση στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθεί.

 Τώρα αντί να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού, δίνουν ολόκληρη τη λειτουργία των ΣΜΑ στους εργολάβους.

Το μέλλον της διαχείρισης απορριμμάτων όπως περιγράφεται από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και μετά και το νόμο 5037/2023 (ΦΕΚ Α’ 78/28.03.2023) που οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων – απορριμμάτων, είναι : ακόμα περισσότερες ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες άρα ακόμα περισσότερα χαράτσια για τις ΜΕΒΑ και τους καφέ κάδους, για τα Πράσινα Σημεία, για τα Κέντρα Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης Διαλογής Στην Πηγή, τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποιήσης Υλικών.
 Σα να μην έφταναν αυτά προωθούν την καύση είτε των αποβλήτων, είτε του υπολείμματος, ώστε εμείς και τα παιδιά μας να αναπνέουμε τον καρκίνο για να βγάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκατομμύρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λογαριασμός θα ανεβαίνει μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών, οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερεύουν μπροστά στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και θύματα… όπως πάντα η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία μας.

Απαιτούμε την αλλαγή του ΟΕΥ του ΦΟΔΣΑ ώστε να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας σύμφωνα με την εγκεκριμένη έκθεση τεκμηρίωσης παροχής ΥΓΟΣ ώστε να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό όλα τα στάδια επεξεργασίας απορριμμάτων για τα οποία έχει ευθύνη ο ΦΟΔΣΑ

Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στο ΦΟΔΣΑ όσο και σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου και να σταματήσει η διάθεση και μετακίνηση προσωπικού από τους Δήμους προς το ΦΟΔΣΑ.

Τα μέλη του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ που έρχονται 2 μήνες πριν τις εκλογές να εξοφλήσουν γραμμάτια στις μεγάλες επιχειρήσεις της διαχείρισης απορριμμάτων της περιοχής, πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν τους δημοτικούς υπαλλήλους, το λαό της Ηπείρου απέναντι σε κάθε σχεδιασμό περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.”, συμπληρώνεται μέρος της ανακοίνωσης.Read More »
Απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ηπείρου την Τρίτη 25 Ιουλίου Απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ηπείρου την Τρίτη 25 Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκινούν τα 45άρια στη χώρα - Πότε έρχεται το τρίτο ισχυρό κύμα καύσωνα - Πόσο θα διαρκέσει

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκινούν τα 45άρια στη χώρα - Πότε έρχεται το τρίτο ισχυρό κύμα καύσωνα - Πόσο θα διαρκέσειΤο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία Κλέων σε πολλές περιοχές της χώρας επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Συνοπτικά:Το Σάββατο 22-7-2023 και την Κυριακή 23-7-2023 νέα θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα.
Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 τρίτη θερμική έξαρση.

Την Πέμπτη 26-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το Σάββατο 22-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρωάνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:
α. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου
β. στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου
γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου

2. Την Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:
α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου.
β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:
α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

4. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, όμως, την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Read More »
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκινούν τα 45άρια στη χώρα - Πότε έρχεται το τρίτο ισχυρό κύμα καύσωνα - Πόσο θα διαρκέσει Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ξεκινούν τα 45άρια στη χώρα - Πότε έρχεται το τρίτο ισχυρό κύμα καύσωνα - Πόσο θα διαρκέσει Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση


Άνοιξε σήμερα, Σάββατο ξανά η πλατφόρμα για συμμετοχή στο μητρώο παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ΕΦΚΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet εδώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού.

Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις.

Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν το χρονικό διάστημα διαμονής κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και το τουριστικό κατάλυμα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Συνολικά, θα δοθούν 25.000 voucher.


Read More »
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Εγνατία μετά από τροχαίο υλικών ζημιών

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Εγνατία μετά από τροχαίο υλικών ζημιών


Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε και πάλι στην Εγνατία Οδό, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες.

Στο 108ο χιλιόμετρο, στη σήραγγα Αγίου Νικολάου στο ρεύμα προς Μέτσοβο, συγκρούστηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με φορτηγό. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το ρεύμα προς το Μέτσοβο έκλεισε για μία ώρα σχεδόν με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων καθώς η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Στη συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία η μία λωρίδα με αποτέλεσμα την σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης.
Read More »
Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Εγνατία μετά από τροχαίο υλικών ζημιών Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Εγνατία μετά από τροχαίο υλικών ζημιών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Τα «Παιχνίδια στην Αλάνα» επιστρέφουν στον Δήμο Πωγωνίου!

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Τα «Παιχνίδια στην Αλάνα» επιστρέφουν στον Δήμο Πωγωνίου!Τα «Παιχνίδια στην Αλάνα» επιστρέφουν και υπόσχονται στιγμές διασκέδασης για τα παιδιά του Δήμου Πωγωνίου!

Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί οργανώνουν ομαδικά παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών από το απόγευμα έως αργά το βράδυ!

-Κεφαλόβρυσο: Σάββατο 5 Αυγούστου, 6:30μ.μ.


-Παρακάλαμος: Κυριακή 6 Αυγούστου, 6:30μ.μ.

-Δελβινάκι: Δευτέρα 7 Αυγούστου, 6:30μ.μ.

-Καλπάκι: Τρίτη 8 Αυγούστου, 6:30μ.μ.


Read More »
Τα «Παιχνίδια στην Αλάνα» επιστρέφουν στον Δήμο Πωγωνίου! Τα «Παιχνίδια στην Αλάνα» επιστρέφουν στον Δήμο Πωγωνίου! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Στο Τελωνείο Μαυροματίου η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Στο Τελωνείο Μαυροματίου η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση


Συνάντηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Κωνσταντίνο Παππά και με τον Αστυνομικό υποδιευθυντή Θεσπρωτίας Χρήστο Γρίβα

Στο Τελωνείο Μαυροματίου βρέθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου Δημήτριο Σαχαρίδη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιηθηκε με τον προϊστάμενο του Τελωνείου Μαυροματίου Κωνσταντίνο Παππά, παρευρέθηκε ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Θεσπρωτίας Χρήστος Γρίβας καθως και ο διοικητής του διαβατηριακού ελέγχου Μαυροματίου Ιωάννης Κατσούλας

Αντικείμενο της συνάντησης ηταν θέματα που άπτονται της καλής γειτονίας καθώς και θέματα που εξυπηρετούν τον Ελληνισμό της Αλβανίας


Read More »
Στο Τελωνείο Μαυροματίου η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση Στο Τελωνείο Μαυροματίου η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς


Φίλες και φίλοι αγαπητοί συμπατριώτες πιστοί στο ραντεβού μας κάθε μονό ημερολογιακό έτος (2023) διοργανώνουμε, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, το τετραήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της “ΑΛΩΝΙΑΔΑΣ”.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας, και τους ευχαριστούμε, είναι η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας και ο Δήμος Σουλίου.

Το τετραήμερο 10,11,12&13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 8η Αλωνιάδα που έχει ως θέμα της τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

 Οι εκδηλώσεις αποτελούνται από πολλές δραστηριότητες ορισμένες από τις οποίες είναι οι παρακάτω:Αλώνισμα (αναβίωση)

Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση οπτικού υλικού σχετικά με το θέμα
Χορευτικό – πολυφωνικό τραγούδι

Εκδρομή για παιδιά σε αιολικό ή φωτοβολταικό πάρκο

Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 (Ακαδημίες)

Αγώνας ποδοσφαίρου παλαίμαχων

Αγώνας καλαθοσφαίρισης παλαίμαχων

Τη πρώτη βραδιά Πέμπτη 10 Αυγούστου θα γλεντήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο με την κομπανία Βέρδη, τον Αντώνη Κυρίτση και τη Παγώνα Αθανασίου.

Τη δεύτερη βραδιά Παρασκευή 11 Αυγούστου έχουμε θεατρική παράσταση με την ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς.

Τη τρίτη βραδιά Σάββατο 12 Αυγούστου έχουμε βραδιά νεολαίας (D.J.).

Τη τέταρτη βραδιά Κυριακή 13 Αυγούστου έχουμε προγραμματίσει συναυλία με τον Πλούταρχο, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κακοσαίο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.


\


 

Read More »
Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς Με τον  Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Υπουργείο Υγείας:Oδηγίες προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Υπουργείο Υγείας:Oδηγίες προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μαςOδηγίες προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας έδωσαν επιστήμονες-μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εστιάζοντας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα, νεογνά, παιδιά, έγκυες, λεχώνες.

«Η επιτροπή συνεδρίασε διότι έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας και θέλουμε με την παρέμβασή μας να επικοινωνήσουμε κάποια πράγματα στο κοινό και να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις», είπε, ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Εστίασε ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους λέγοντας ότι αυτές τις ημέρες πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη και να μην μένουν μόνοι τους. Να μην κυκλοφορούν ώρες με υψηλές θερμοκρασίες, να έχουν πρόσβαση σε κλιματιζόμενο χώρο, να ανοίγουν το βράδυ για να αερίζεται το σπίτι και να λαμβάνουν πολλά υγρά.

Ποιος κινδυνεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες

– Ηλικιωμένοι.
– Μωρά και μικρά παιδιά.
– Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
– Άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
– Άτομα που εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον.
– Άτομα με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό ή κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.).
– Άτομα με οξεία νόσο, όπως λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα (διάρροια ή / και έμετο).
– Άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Γενικές οδηγίες προφύλαξης
– Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται.
– Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
– Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.
– Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
– Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.
– Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
– Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.
– Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικές οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
– Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.
– Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών.
– Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού.
– Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους, καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.
– Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους, αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.


Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε επίσης, τι δεν πρέπει να κάνουμε.
Έντονη σωματική άσκηση
Αποφυγή καφέ και αλκοόλ
Να μην χρησιμοποιούμε φούρνο στο σπίτι μας και αν βρισκόμαστε και κοντά σε περιοχές με πυρκαγιές δεν χρειάζεται να καπνίσουμε μέσα στο σπίτι και να αποφύγουμε δραστηριοτήτες που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.
Προστασία μωρών και νηπίων

Τα παιδιά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου. Τα νήπια και βρέφη έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης, συνεπώς να παραμένουν μέσα στο σπίτι κατά τις ώρες, 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά να μην βγαίνουν ούτε καν στη βεράντα. «Η ομπρέλα δεν προστατεύει», τόνισε και συνέστησε στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στη θάλασσα το πρωί ή αργά το απόγευμα, να χρησιμοποιούν αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά. «Όχι στην παραλία το μεσημέρι», τόνισε.

Η αφυδάτωση στα παιδιά εκδηλώνεται με εμέτους και πυρετό, αλλά ταυτόχρονα αυτή την εποχή υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας, συνεπώς αυτά είναι ακόμα πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση και οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδιάτρους όταν υπάρχουν συμπτώματα. Δεν περιμένουμε τα παιδιά να διψάσουν, πρέπει να προσφέρουμε συνέχεια υγρά στα βρέφη και μικρά παιδιά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επικεντρώθηκε στην θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για την αναγνώριση και αντιμετώπισή τους.

Θερμική εξάντληση
– Έντονη εφίδρωση
– Κρύο, ωχρό και υγρό δέρμα
– Γρήγορος, ασθενής καρδιακός παλμός
– Ναυτία ή έμετος
– Μυϊκές κράμπες
– Κούραση ή αδυναμία
– Ζαλάδα
– Πονοκέφαλος
– Λιποθυμία

Τι να κάνω:
– Μετακινηθείτε σε δροσερή τοποθεσία
– Χαλαρώστε τα ρούχα σας
– Εφαρμόστε δροσερά, υγρά ρούχα στο σώμα ή κάντε ένα δροσερό μπάνιο
– Πιείτε μερικές γουλιές νερό

Αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που:
– Έχετε εμέτους
– Τα συμπτώματα επιδεινώνονται
– Τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από μία ώρα

Θερμοπληξία
– Υψηλή θερμοκρασία σώματος
– Ερεθισμένο, ερυθρό, ξηρό ή υγρό δέρμα
– Γρήγορος και δυνατός καρδιακός παλμός
– Πονοκέφαλος
– Ζάλη
– Ναυτία
– Σύγχυση
– Λιποθυμία

Τι να κάνω:
– Καλέστε ασθενοφόρο
– Μετακινείστε το άτομο σε πιο δροσερό μέρος
– Εξασφαλίστε την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος του ατόμου, παρέχοντάς του δροσερά ρούχα ή κάνοντάς του ένα δροσερό μπάνιο
– Μην δώσετε στο άτομο να πιει νερό από το στόμα


Αναφέρθηκε επίσης στην προστασία των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα αναπνευστικά και καρδιολογικά. Όπως είπε, οι ασθενείς πρέπει να τροποποιήσουν την φαρμακευτική αγωγή τους και αφού πρώτα επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα γιατρό.

Μίλησε επίσης για το συνδυασμό καύσωνα με πυρκαγιές και είπε ότι ακόμα και αν δεν έχουμε πρόβλημα υγείας, αν αισθανθούμε έντονο βήχα, έντονο σφίξιμο στο στήθος, έντονη δυσφορία, δεν λέμε δεν πειράξει, διότι δεν είναι φυσιολογικό. Αν πάθω έντονα συμπτώματα έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν το γνωρίζω όπως άσθμα ή ΧΑΠ. Στην περίπτωση αυτή απευθύνομαι σε πνευμονολόγο.


Read More »
Υπουργείο Υγείας:Oδηγίες προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας Υπουργείο Υγείας:Oδηγίες προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας!

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας!Η μάχη της… Ελιάς δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, όπου μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις για την παραχώρηση για ιδιωτική εκμετάλλευση της τελευταίας ελεύθερης παραλίας της Θεσπρωτίας.

Στην Ηγουμενίτσα έχουν συγκεντρωθεί περίπου χίλιες υπογραφές κατοίκων που αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει την παραλία μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες για μία τριετία και με αντίτιμο χίλια ευρώ το χρόνο!

Εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρισκόταν δεκάδες κάτοικοι. Σε μία διαδικασία που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες ειπώθηκαν πολλά με την Δημοτική Αρχή όμως να μην βλέπει τα αυτονόητα.

Και το πιο αυτονόητο στην περίπτωση αυτή ήταν η κατασκευή της καντίνας που από μόνη της αρκούσε για να ανακληθεί άμεσα η άδεια. Κι αυτό γιατί από την διαγωνιστική διαδικασία προβλεπόταν τροχήλατη καντίνα.

Η Δημοτική Αρχή κάτω από τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτές και την απόφασή της για εκχώρηση της παραλίας.

Έτσι αφενός ισχυρίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να ανακαλέσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφετέρου ο ιδιώτης μπορεί να εγείρει οικονομικές απαιτήσεις αλλά παρόλα αυτά θα ζητήσει να γίνει αυτοψία και αν διαπιστώσει παράβαση των όρων θα ανακαλέσει την άδεια.

Όλα αυτά άνευ χρονοδιαγράμματος..

Η Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το θέμα προς συζήτηση και η πρότασή της όφειλε να τεθεί σε ψηφοφορία πρότεινε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανακληθεί η άδεια εκχώρησης της παραλίας και στη βάση αυτή να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε καθώς η Δημοτική Αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα.

Στο επίμονο αίτημα παρατάξεων και πολιτών για άμεσο έλεγχο στην παραλία καθώς κατασκευάστηκε καντίνα ακούστηκε το πιο απίθανο… Ότι δηλαδή δεν έχει δοθεί άδεια ακόμη στην καντίνα ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

Η Δημοτική Αρχή δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο εκπρόσωπος των πολιτών που έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα τοποθετήθηκε ζητώντας να μείνει ελεύθερη η παραλία και μάλιστα έβαλε πάνω στα έδρανα τα 1.030 ευρώ που συγκέντρωσαν οι ίδιοι, όσο το αντίτιμο από τον ιδιώτη!


Read More »
Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας! Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023

 Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης, όπου διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης  Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημαΠρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-07-2023) στο 2ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Συβότων – Πέρδικας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 48χρονη αλλοδαπή, εκτράπηκε της πορείας της και κατέπεσε σε παρακείμενο ρέμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό της 48χρονης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.


 Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες