Ηγουμενίτσα: Ο συγγραφέας του «ΣΑΣΜΟΣ» Σπ. Πετρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη»

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Ηγουμενίτσα: Ο συγγραφέας του «ΣΑΣΜΟΣ» Σπ. Πετρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη»


Την Παρασκευή 17 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 19:30 ο συγγραφέας του «ΣΑΣΜΟΣ» Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη» από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα!

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο συγγραφέας του «ΣΑΣΜΟΣ» Σπ. Πετρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη» Ηγουμενίτσα: Ο συγγραφέας του «ΣΑΣΜΟΣ» Σπ. Πετρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (A-164) « Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
3. Την υπ' αριθ. 2501/1/268-ε ́από 30-05-2022 αναφορά του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, λόγω διεξαγωγής αγώνα τρίαθλου με τίτλο «ΒΙΚΟΣ» IONIAN SEA TRI 2022, την Κυριακή 05 Ιουνίου 2022 στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1ο
1. Τις κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή διέλευση των αθλητών στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κατά τις ώρες από 06:45' π.μ. έως 13:30' μμ. της Κυριακής 05 Ιουνίου 2022:
Α. Τμήμα Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 60 (Διασταύρωση Ελευθερίου) έως χ.θ. 70 (Διασταύρωση Μαζαρακιάς)
α. Για τα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση προς Πρέβεζα:
I. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τ. και των λεωφορείων από ώρα 06:45' έως 11:30’.
II. Κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων επιτρέπεται με τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 07:00'έως 11:15'ώρα:
• Ανώτατο όριο ταχύτητας οχημάτων 40 χλμ/ώρα
• Εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων στην χ.θ. 66 (Διασταύρωση Μηλοκοκιάς), μέσω της Επαρχιακής Οδού Μηλοκοκιάς - Καταβόθρας - Ελευθέριο και επανείσοδο των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας -
Ηγουμενίτσας στη χ.θ. 60 (Διασταύρωση Ελευθερίου)
• Στο τμήμα της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (διαστύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 66
(διασταύρωση Μηλοκοκιάς) η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ειδικά οριοθετημένο με
κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
β. Για τα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα
1. Κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται με τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από ώρα 06:45' έως 11:30'ώρα:
• Ανώτατο όριο ταχύτητας οχημάτων 40χλμ/ώρα
• Εκτροπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην χ.θ. 62 (Διασταύρωση Μαργαριτίου), μέσω της Δημοτικής Οδού προς Μαργαρίτι - Παλαιάς Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και επανείσοδο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στη χ.θ. 66 (Διασταύρωση Μηλοκοκιάς).
• Στο τμήμα της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (διαστύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 66
(διασταύρωση Μηλοκοκιάς) η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ειδικά οριοθετημένο με
κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

Β. Τμήμα Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (Διασταύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 80 (Διασταύρωση Συβότων),
• Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από ώρα 06:45' έως και ώρα 13:30'.
• Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα, σε ειδικά οριοθετημένο με κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
• Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (με εξαίρεση των φορτηγών άνω των 3,5 τ. και λεωφορείων των οποίων η διέλευσή τους απαγορεύεται έως την 11:15' ώρα) με κατεύθυνση προς Πρέβεζα στη χ.θ. 80 (διασταύρωση Συβότων) και διενέργεια αυτής μέσω της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας - Εγνατίας Οδού - Επαρχιακής Οδού Βασιλικού - Καρτερίου και επανείσοδο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
(διασταύρωση Μαζαρακιάς) χ.θ. 70.
• Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα στη χ.θ. 70 (διασταύρωση Μαζαρακιάς) και διενέργεια αυτής μέσω Επαρχιακής Οδού Βασιλικού - Καρτερίου - Εγνατίας Οδού.
Γ. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από και προς τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (από ώρα 06:45' έως και ώρα 13:30'), θα διενεργείται μέσω της δημοτικής οδού Πλαταριάς, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (χ.θ. 81) - παραλιακή οδό Πλαταριάς - επαρχιακή οδό Πλαταριάς - Συβότων (κυκλικός κόμβος πλησίον γέφυρας Πλαταριάς) και αντίστροφα.

Άρθρο 2ο
Το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, για το χρονικό διάστημα των παραπάνω ρυθμίσεων, να ελέγξει την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης σήμανσης και να λάβει τα αναγκαία μέτρα αρμοδιότητάς του, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, διαθέτοντας προς τούτο ρυθμιστές τροχονόμους σε επίκαιρα σημεία, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή.
Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, εξουσιοδοτείται με την παρούσα για τη ρύθμιση και την ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και για τη λήψη τυχόν πρόσθετων κυκλοφοριακών μέτρων, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Άρθρο 3ο
Οι Παραβάτες της παρούσας απόφασης, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 52, 103 και 104 του Ν. 2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).

Στην εκδήλωση με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος» τονίστηκε η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής κατά την αγχωτική περίοδο των εξετάσεων από τον κ. Ιωάννη Σουπιό, Κλινικό Διαιτολόγο – Διαβητολόγο και Πρόεδρο του ΙΔΜΕ και δόθηκαν έξυπνες συμβουλές για τους τρόπους διαχείρισης του άγχους από την κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτη ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία και μέλος του ΚΕΠ Υγείας.

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ η κα Ειρήνη Γκότοβου, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Κέντρου Κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η περίοδος των εξετάσεων είναι μία περίοδος τεταμένη και η διαχείριση του άγχους κρίνεται απαραίτητη τόσο για τη νηφαλιότητα και την υγεία των υποψηφίων όσο και για την ψυχική τους ισορροπία. Ταυτόχρονα, η σωστή διατροφή είναι εκείνη η οποία θα τροφοδοτήσει τους μαθητές με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη τους. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις, να έχουν υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Να ξέρουν όμως πως δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι απλά μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για την επίτευξη των στόχων τους. Να θυμούνται πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, αυτό θα αποτελεί αρχή για μια σειρά εμπειριών που θα ομορφύνει τη ζωή τους!»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας εύχεται με τη σειρά του καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.


Read More »
Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ) Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τις απάτες, από την Α.Δ. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τις απάτες, από την Α.Δ. ΘεσπρωτίαςΟ Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στην ημερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ" Ηγουμενίτσας με θέμα "Απάτες σε βάρος Πολιτών - Επαγγελμάτων - Μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης".
Read More »
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τις απάτες, από την Α.Δ. Θεσπρωτίας Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα για τις απάτες, από την Α.Δ. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» για το 2022 στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» για το 2022 στην Ηγουμενίτσα


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρες 17:00 έως 22:00 η πρώτη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.
Οι Σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά όχι μόνο όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση από την τοπική κοινωνία αλλά και τους Αξιωματικούς και Σεφ του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους που είχε προσεγγίσει το λιμένα Ηγουμενίτσας. Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών.

Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:
Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη και την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη.
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν, το Τμήμα «ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» για την συμβολή και την δυναμική συμμετοχή τους σε αυτή, και φυσικά τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Δημήτριο Μπέλλο που αγκάλιασε αμέσως την πρωτοβουλία μας και υποστήριξε τα τμήματα του ΔΙΕΚ στην εκτέλεση του έργου τους καθ’ όλη την διάρκειά του.
Τον κο Γεώργιο Ζέρβα και την κα Ζεϊμπέκογλου Κυριακή «ΘΥΑΜΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΕΡΒΑ-THIAMIS ZERVAS WINERY» που παρείχαν άφθονο εξαιρετικό οίνο παραγωγής κι εμφιάλωσής τους.
Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» για το 2022 στην Ηγουμενίτσα Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» για το 2022 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Έχετε πολύ μεγάλο θράσος...

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Έχετε πολύ μεγάλο θράσος...


Λίγη ώρα πριν δημοσιεύσουμε το καθιερωμένο (δυστυχώς) ετήσιο ρεπορτάζ μας, για τους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Θεσπρωτίας και τα τερτίπια της διοίκησης του λιμανιού, μας πρόλαβε το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ Α.Ε. που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο email μας.

"Από σήμερα, 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε Δρέπανο, Μακρυγιάλι και Πλαταριά με όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, είναι άμεση προτεραιότητα  όλων μας και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προέβη έγκαιρα στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών αυτών.", αναφέρει το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ.

Σε πρώτη ανάγνωση, τα μη έμπειρα μάτια (και όχι μόνο) του αναγνώστη, θα έλεγαν συγχαρητήρια στη διοίκηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, που ΕΓΚΑΙΡΑ προχώρησαν στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών. 
Έλα όμως που εμείς τους γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά και σήμερα θα κομματιάσουμε, για ακόμα μία φορά, το ψεύτικο προσωπείο τους.

Καταρχήν δεν είναι επιτυχία σας για να "πανηγυρίζετε" με δελτίο τύπου, το ότι τοποθετήσατε ναυαγοσώστες στις παραλίες της δικαιοδοσίας σας, αλλά υποχρέωση από τη νομοθεσία και για το διάστημα από 1η Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου
Αφού όμως δεν έχετε να επιδείξετε καμία άλλη σοβαρή επιτυχία σας, είπατε να βγάλετε ένα δελτίο τύπου, μπας και κοροϊδέψετε το "πόπολο".

Πάμε όμως στην ουσία του θέματος.

Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης με τη χερσαία ζώνη λιμένα, σε κάποιες παραλίες έχει υποχρέωση να τοποθετήσει ναυαγοσώστες ο Δήμος Ηγουμενίτσας και σε κάποιες ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας
Και οι δύο φορείς έχουν τη νομική υποχρέωση να έχουν ναυαγοσώστες από 1/6 εώς 30/9 κάθε έτους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στις 11 Απριλίου προχώρησε σε ανοιχτό διαγωνισμό για ναυαγοσώστες, για το διάστημα τεσσάρων (4) μηνών και συγκεκριμένα από 01.06.2022 έως 30.09.2022. 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε  97.900€ (χωρίς Φ.Π.Α).
Ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών και επομένως ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ήταν η 5η Μαΐου 2022, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 11:00. 
Αυτό σημαίνει ΕΓΚΑΙΡΑ.

Ας δούμε τώρα πως χειρίστηκε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, η διοίκηση της ΟΛΗΓ.
Στις 24 Μαΐου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την 1η Ιουνίου, προχωράει στη διακήρυξη διαγωνισμού για τη «Ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών αρμοδιότητας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.».
Η διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας είναι τρεις (3) μήνες και συγκεκριμένα από 1 Ιουλίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022. Προϋπολογισμός: 89.625€ (χωρίς Φ.Π.Α) και καταληκτική ημερομηνία 9 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00΄.

Ναι καλά διαβάσατε, όχι από την 1η Ιουνίου αλλά από την 1η Ιουλίου. 
Λείπει ένας ολόκληρος μήνας.
Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ούτε ξέχασαν το μήνα Ιούλιο.
Απλά, στις 30 Μαΐου, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Πορφύρη, γίνεται η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, για χρονικό διάστημα από 01/06/2022 έως 30/06/2022, έναντι του ποσού των 29.800€ (χωρίς Φ.Π.Α).Με λίγα λόγια, αν και γνώριζαν πως έπρεπε ΕΓΚΑΙΡΑ να προχωρήσουν σε ΕΝΑΝ διαγωνισμό και για τους τέσσερεις μήνες, καθυστέρησαν (άδολα;), ώστε να δικαιολογήσουν το κατ' επείγον, με αποτέλεσμα να "αναγκαστούν" να δώσουν τη δουλειά σε όποιον επέλεξε ο κ. Πορφύρης (σε ένα έστειλε πρόσκληση) και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση (το ποσό για τους υπόλοιπους 3 μήνες έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 89.625,00 € χωρίς Φ.Π.Α).
Αυτό σίγουρα δεν το λες ΕΓΚΑΙΡΑ αλλά αντιθέτως εμφανή κωλυσιεργία, με την οποία μάλιστα ζημιώνεται η επιχείρηση με την επωνυμία ΟΛΗΓ Α.Ε. και που ανήκει στον Ελληνικό Λαό. 

Το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ κλείνει με το εξής:
"Επίσης από αύριο ξεκινούν οι εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση καινούριων ντουζιέρων  στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι.".
Οι παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλίου, εδώ και δύο εβδομάδες κατακλύζονται από λουόμενους.
Το να ξεκινήσεις στις 2 Ιουνίου να φτιάχνεις τις ντουζιέρες, άντε να το δεχθούμε και ως ΕΓΚΑΙΡΟ.
Αλλά μέχρι εδώ...
Εύχομαι σε όλη τη διοίκηση της ΟΛΗΓ, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίου τύπου της ΟΛΗΓ:

Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών από τον Οργανισμό Λιμένα  Ηγουμενίτσας για το έτος 2022 & Αντικατάσταση λουτήρων στις παραλίες Δρέπανο  και Μακρυγιάλι  
Από σήμερα, 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε Δρέπανο, Μακρυγιάλι και Πλαταριά με όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα. 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, είναι άμεση προτεραιότητα  όλων μας και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προέβη έγκαιρα στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών αυτών. 
Δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέπουμε τις συστάσεις ασφαλούς κολύμβησης για την  αποφυγή ατυχημάτων και πνιγμών.  
Επίσης από αύριο ξεκινούν οι εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση καινούριων ντουζιέρων  στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι. 
Ευχόμαστε σε όλους καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Read More »
Έχετε πολύ μεγάλο θράσος... Έχετε πολύ μεγάλο θράσος... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Η παραλία "Γάτα" στην Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Η παραλία "Γάτα" στην Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης

Μια όμορφη παραλία δίπλα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, που ίσως δεν τη γνωρίζει πολύ κόσμος, είναι αυτή της Γάτας.

Πρόκειται για μια μικρή πανέμορφη, παραλία που περιβάλλεται από πολύ πράσινο αλλά και απότομους βράχους που την καθιστούν μία από τις πιο γραφικές της περιοχής!

Η παραλία Γάτα είναι η πρώτη που συναντάτε μετά την Ηγουμενίτσα με κατεύθυνση προς Πλαταριά.

Η αμμουδιά αποτελείται από άσπρο χοντρό βότσαλο, τα νερά της είναι καταγαλανά και καθαρά, ενώ βαθαίνουν σχετικά ομαλά.

Read More »
Η παραλία "Γάτα" στην Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η παραλία "Γάτα" στην Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσειςΚαλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σας εύχομαι οι προσπάθειές σας να στεφθούν με επιτυχία , για να κάνετε το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία και να γίνετε καλύτεροι και υπεύθυνοι πολίτες . Για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες και τα όνειρά σας . Για να βοηθήσετε την Κοινωνία μας και την Ελλάδα.

Εύχομαι επίσης στους καθηγητές και στους γονείς σας , που σας βοήθησαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την δύσκολη προσπάθεια σας , να δουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται .

Θέλω να ευχαριστήσω τέλος , όλους όσους συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων.
Read More »
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Β. Γιόγιακας: Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα τελευταία 2 χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ενισχύθηκε με 34 άτομα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συν 79 άτομα λόγω Covid.
Στελεχώθηκε, εξοπλίστηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Λειτουργεί Αιματολογικό Ιατρείο, Νευρολογικό Ιατρείο και Ψυχιατρικό Ιατρείο και αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο.
Σε αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, το μόνο που έχει να πει ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αοριστολογίες…
Ας μιλήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο – που γνωρίζει τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο – για να του πουν «αν εκπέμπουν SOS», όπως γράφει…
Αλλά έτσι γίνεται η αντιπολίτευση της καφετέριας, με δραματικές εκφράσεις και την “μπάλα στην κερκίδα”.

Και μιας και το ανέφερε στη δήλωσή του, τον ρωτάμε:
Είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο μαγνητικός τομογράφος – για τον οποίο προκήρυξε διαγωνισμό και μέχρι εκεί– αλλά δεν είναι έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, για το οποίο το μόνο που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συνδεθεί το ρεύμα και να γίνουν τα εγκαίνια;
Μονά - ζυγά δικά σας; Τσίπα δεν υπάρχει;
Και επειδή ο κ. Κάτσης ζήτησε στοιχεία για χειρουργεία, νοσηλείες και ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν, ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που μου δόθηκαν.
Γιατί, σε αντίθεση με τον συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος νοιάζεται πραγματικά για τα θέματα Υγείας φροντίζει να επικοινωνεί τακτικά, και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
Το 2021 έγιναν 1.000 χειρουργεία, τακτικά και έκτακτα εν μέσω Covid ενώ στα Εξωτερικά Ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 21.500 ασθενείς.
Η Μονάδα Τεχνητού Νερού πραγματοποίησε 5.223 συνεδρίες.
Έγιναν, μεταξύ άλλων, 744 υπέρηχοι καρδιάς, 710 ενδοσκοπήσεις, 12.000 ακτινογραφίες, 3.717 Αξονικές, 1.185 υπέρηχοι, 350 γυναικολογικοί υπέρηχοι, και 416.000 μικροβιολογικές εξετάσεις.
Ο κ. Κάτσης θα μπορούσε, προτού μιλήσει για “υποβάθμιση” και “υποστελέχωση”, να είχε κάνει τον κόπο να ζητήσει στοιχεία για τις προσλήψεις και το έργο που έχει γίνει στο Νοσοκομείο Φιλιατών…
Έστω και έτσι, ισχύει η πρόσκληση να επισκεφθούμε μαζί το Νοσοκομείο ενώ να ξέρει ότι είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας Β. Γιόγιακας: Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 23 έως και τις 29 Μαΐου, το παιχνίδι μοίρασε συνολικά 2.326.009 ευρώ.
Συνολικά, 24 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

ΠΑΕ Θεσπρωτός: Συγχαρητήρια στην ομάδα Νέων (Κ-20) για την πετυχημένη πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
ΠΑΕ Θεσπρωτός: Συγχαρητήρια στην ομάδα Νέων (Κ-20) για την πετυχημένη πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων (Κ-20) για την αγωνιστική διάθεση, τη συνέπεια αλλά και το ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού Πρωταθλήματος. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η εντυπωσιακή πορεία και η κατάκτηση της 1ης θέσης στον 3ο όμιλο του Πρωταθλήματος, καθώς και οι πολύ καλές εμφανίσεις στις αναμετρήσεις με το Αιγάλεω στα προημιτελικά.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη στον πρωτεργάτη της επιτυχημένης πορείας, προπονητή Παναγιώτη Χατζηπέτρο, τον άμεσο συνεργάτη του Θανάση Καζάκος αλλά και στον έφορο της ομάδας Νικόλαο Κίτο.
Read More »
ΠΑΕ Θεσπρωτός: Συγχαρητήρια στην ομάδα Νέων (Κ-20) για την πετυχημένη πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα ΠΑΕ Θεσπρωτός: Συγχαρητήρια στην ομάδα Νέων (Κ-20) για την πετυχημένη πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σαββατοκύριακο κοντά μας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022

Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σαββατοκύριακο κοντά μας


Μία από τις πολύ όμορφες παραλίες στα Σύβοτα, που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τις ποιοτικές διακοπές και τις άριστες υπηρεσίες, είναι αυτή της Μικρής Άμμου.
Η Μικρή Άμμος, συνδυάζει τη γοητεία των Συβότων με την άριστη φιλοξενία και παραμένει διαχρονική.
Ο χώρος πιο όμορφος από ποτέ, ανοίγει και υποδέχεται απ' αυτό το Σαββατοκύριακο τους πρώτους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Άνεση στην παραλία, περιποίηση και βέβαια το εκπληκτικό γαλάζιο του Ιονίου το οποίο αγκαλιάζει το πράσινο του βουνού.
Κάθε είδους νοστιμιά που φτάνει δίπλα στο κύμα και τα πιο in κοκτέιλ, που έρχονται για να δροσίσουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 


Αγαπημένος χώρος για όλους, ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις και υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.
Η Μικρή Άμμος έχει γίνει σημείο αναφοράς καθώς συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία της θάλασσας με την άγρια ομορφιά του βουνού ενώ είναι υποδειγματική η φιλοξενία για όσους την επιλέγουν, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει φανατικούς φίλους!
Read More »
Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σαββατοκύριακο κοντά μας Μικρή Άμμος, ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, από το Σαββατοκύριακο κοντά μας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων


Σήμερα 2/6 ξεκινά η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η στιγμή που κρίνονται οι κόποι ενός ιδιαίτερα δύσκολου σχολικού έτους, αλλά και όλων των προηγούμενων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να διεκδικήσουν την κατάκτηση μιας πολύτιμης θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από μια απαιτητική διαδικασία και χρειάζονται τη στήριξη από όλους μας και πρωτίστως από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για γνώση και επιτυχία και σας αξίζουν προκαταβολικά συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την καθεμιά και τον καθένα, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και κυρίως οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι προς την κατάκτηση όσων επιθυμούμε. Μάλιστα, η φάση της ένταξης στην ενήλικη ζωή που διανύετε, με τις προκλήσεις που αναδύονται για το μέλλον, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες του ανθρώπινου βίου, γι’ αυτό και τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Το μυστικό είναι η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, μαθαίνοντας να αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να γευόμαστε μέσω της αλληλεγγύης την ικανοποίηση ότι γινόμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία.

Από την πλευρά μας, όσοι κατέχουμε θεσμική θέση, οφείλουμε να συναισθανόμαστε το ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να ασκούμε τα καθήκοντά μας με γνώμονα τη στήριξή τους, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, με στόχο να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έπραξε η κυβερνητική πλειοψηφία όταν πέρσι θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδήγησε στο να μείνουν 40.000 υποψήφιες και υποψήφιοι εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να οδηγηθούν στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών Κολλεγίων.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους
Read More »
Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία που ξεκινά αύριο.
Μια σημαντική δοκιμασία κατά την οποία καλείστε να διεκδικήσετε μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οπλισμένοι με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σθένος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Μιας προσπάθειας που αρχίζει, για να δικαιώσει τον πολυετή αγώνα στα μαθητικά θρανία και ταυτόχρονα, να επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, δίχως όμως να καθορίσει την πορεία της ζωής σας.
Ωστόσο, θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες που θα αποτελέσουν την αρχή των νέων προκλήσεων για την επίτευξη των ονείρων σας, επομένως δεν θα πρέπει να το βάζετε κάτω με τυχόν αποτυχίες και απογοητεύσεις.
Ας είναι οι εξετάσεις αυτές η αφετηρία της διαδρομής προς την ενήλικη ζωή, γεμάτη με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα, για την κατάκτηση των στόχων σας.
Παράλληλα, να ευχηθώ και στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που όλη τη χρονιά υπήρξαν συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας, υγεία και καλό κουράγιο για να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επιλογές σας.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μήνυμα της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Μήνυμα της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για τις πανελλαδικές εξετάσεις 


Αγαπητά μας παιδιά,
Με αφορμή τη συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις θετικότερες σκέψεις και τις θερμότερες ευχές μας, ώστε να δώσετε αυτή τη μάχη με πίστη στον εαυτό σας και ψυχραιμία.
Μην ξεχνάτε, δεν παύει να είναι μία μόνο μάχη από τις πολλές, που θα δώσετε στον στίβο της ζωής.
Όσο σημαντική και να φαντάζει, τίποτα δεν θα μπορέσει να σας βγάλει από τους στόχους σας, αν έχετε όνειρα και θέληση.
Σε αυτό το μαγικό ταξίδι προς την αληθινή ζωή, σας ευχόμαστε να είστε «οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή».
Καλή Επιτυχία!

Ν.Ε. Θεσπρωτίας, ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μιχαήλ Θεοδώρου
Υπεύθυνος Παιδείας
Read More »
Μήνυμα της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για τις πανελλαδικές εξετάσεις Μήνυμα της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για τις πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Eνημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και καθαρισμός στη Βρυσέλλα

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Eνημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και καθαρισμός στη ΒρυσέλλαΤο Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» , Άξονας προτεραιότητας 6, προγραμματίζει δράση, ενημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και παράλληλα καθαρισμό παρόδιου τμήματος Δ.Δ.Βρυσέλλας στις 8/06/2022.
Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών και το Δ.Δ. Βρυσέλλας.
ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 09:00 – 13:00 .
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Δ.Δ Βρυσέλλας
ΣΚΟΠΟΣ: Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντικές Ομάδες καθαρισμού παρόδιου τμήματος Δ.Δ. Βρυσέλλας. Ειδικά οι περιοχές Ραγίου - Σαγιάδας και Μαυρονέρι –Τσαμαντά ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000.
Προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η αλλαγή συμπεριφοράς–στάσης των πολιτών και απομάκρυνση των πλαστικών (μπουκάλια, σακούλες), κουτιά αλουμινίου, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λάστιχα, σίδερα που είναι συνηθισμένη εικόνα πριν και μετά οικισμών.

Ο Υπεύθυνος του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών
Νικολάου Μάρκος
Read More »
Eνημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και καθαρισμός στη Βρυσέλλα Eνημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και καθαρισμός στη Βρυσέλλα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ένας σημαντικός αριθμός ειδικών σε διάφορους τομείς από την Ελλάδα (Θεσπρωτία & Θεσσαλονίκη) συναντώνται στην Ηγουμενίτσα για να συζητήσουν σχετικά με το πώς πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον. Η σχετική συζήτηση θα γίνει με ανοικτή δημόσια εκδήλωση με τίτλο «Πρόβλεψη για την Εδαφική Συνεργασία», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγίων Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα) στις 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00-14:00 στην οποία και σας καλούμε να συμμετέχετε.
Η εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας άσκησης δημιουργίας σεναρίου που εκτελείται στο πλαίσιο του έργου PoWER PLUS και στοχεύει στον εντοπισμό των κύριων ζητημάτων που ενδέχεται να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα τα λιμάνια της Αδριατικής-Ιονίου, υπό το φως της επιδημίας του Covid19 και της σχετικής οικονομικής κρίσης, παρέχοντας έτσι περαιτέρω υποστήριξη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις τοπικές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως και σε επίπεδο διαμόρφωσης Ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση και, ως εκ τούτου, για τη βελτίωση των κύριων αποτελεσμάτων που παράγονται από το πρώην έργο PoWER, δηλαδή τη Μεθοδολογία PoWER για την οικοδόμηση εφοδιαστικής αλυσίδας καινοτομίας, τη στρατηγική PoWER για την εξέλιξη των λιμένων σε Κόμβους Καινοτομίας και την Πλατφόρμα ΤΠΕ www. powerports.eu.
Το PoWER PLUS είναι ένα έργο διάρκειας 6 μηνών που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο IPA II.

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές,
Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθεια για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Με όλη μου την αγάπη σας προτρέπω να προσέλθετε στη διαδικασία των εξετάσεων με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και θετική σκέψη, γνωρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή σας μαθαίνει να προσπαθείτε, να διαχειρίζεστε τους φόβους σας και να κυνηγάτε τα όνειρά σας.
Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο, διότι θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στη ζωή, που σφυρηλατούνται με την πίστη στις δυνάμεις σας, την εργατικότητα και την ορθή κριτική σκέψη.
Εύχομαι επίσης καλή δύναμη στους γονείς σας, που στηρίζουν τις προσπάθειές σας και στέκονται αρωγοί και καθοδηγητές σε κάθε σας βήμα.
Στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους, με αγάπη, επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και στήριξη στον αγώνα των μαθητών μας.
Και πάλι καλή επιτυχία σε όλες και όλους!
Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων


Καλή Επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δε θα προδιαγράψουν τη ζωή σας, αλλά θα αποτελέσουν την αρχή για μια σειρά από ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Στους γονείς και στους καθηγητές, που βρίσκονται πάντα αρωγοί στο πλευρό των παιδιών εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για ένα αποτέλεσμα που θα ανταμείψει τους κόπους και τις προσπάθειες όλων και θα αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας για ακόμα υψηλότερους στόχους στον κόσμο της γνώσης, της ανάπτυξης και της προόδου.

Ο Πρόεδρος 
Κωνσταντίνου Θεοφάνης
Ο Τομεάρχης Παιδείας
 Βιρβίλης Κωνσταντίνος
Read More »
Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022
Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


"Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας."
Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του Καρόλου Κουν για τον παιδευτικό ρόλο του θεάτρου, αλλά και τους δύσκολους καιρούς που ζούμε αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" επίκαιρο όσο ποτέ.
Οι δυσκολίες πολλές. Δυο χρόνια καραντίνας με τους μαθητές απομονωμένους μέσα στα σπίτια τους και με μόνο δίαυλο επικοινωνίας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το τηλέφωνο. Νόσηση μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και καραντίνα που παρακώλυαν την ομαλή διεξαγωγή της πρόβας.
Όμως, τίποτα δε στάθηκε ικανό να πτοήσει τους μαθητές μας, που επένδυσαν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Παιδικές φωνούλες, γέλια, αστεία, αλλά και απογοήτευση, επιμονή και υπομονή ήρθαν να δώσουν ζωή στο σχολείο μας ακόμα και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Συζητήσεις, διόρθωση της κίνησης, ορθοφωνία, προσπάθεια εμψύχωσης, συνεχείς επαναλήψεις, αλλαγές οπτικής γωνίας. Όλοι συμμετέχουν, βλέπουν, προτείνουν. Και οι μαθητές μας εκπλήσσουν αρκετά συχνά με τις προτάσεις, τις προσθήκες ακόμα και τις σιωπές τους.
Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο 28 Μαΐου. Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε τους μαθητές μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους πάνω στη σχολική θεατρική σκηνή.
Ευελπιστούμε ότι η παράστασή μας θα αποτελέσει το πρώτο σκαλί για το ανέβασμα και άλλων θεατρικών έργων στο μέλλον.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,ΤΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΧΟΒΟΛΟΥ ΕΡΙΚΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : AΓΛΑΙΑ ΧΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΡΟΛΟΙ
1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Βεληγκέκας)
2. ΒΑΣΙΑ ΒΙΚΗ (Λαός)
3. ΒΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ (Γαλλία, Κολλητήρι)
4. ΒΕΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗ (Αγγλία, Σταύρακας)
5. ΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Καραγκιόζης)
6. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ (Χατζιαβάτης)
7. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Αυστρία, Νιόνιος)
8. ΚΑΛΙΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ (Καραγκιόζαινα)
9. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑ (Ρωσία)
10. ΚΑΡΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Κολοκοτρώνης)
11. ΚΑΣΤΡΙΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ (Ρωμιάκι)
12. ΚΟΝΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ (Λαός)
13. ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ (Όθωνας, Διαδηλωτής,Γραμματικός, Μορφονιός)
14. ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ρωμιός)
15. ΤΖΟΥΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Καπετάνιος, Διαδηλωτής, Μπάρμπα Γιώργος)

ΧΟΡΟΣ
1. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2. ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑ
3. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
4. ΝΤΑΝΗ ΑΝΘΙΑ
5. ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
6. ΣΚΟΥΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
7. ΦΑΤΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑRead More »
Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Σελίδες