Παραποίησαν την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε.;

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Παραποίησαν την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε.;


Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στις 10:23:57, δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η με αριθμό 130/2020 και ΑΔΑ: ΨΠΝ4469ΗΞ2-ΟΑ1 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. 


Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στις 10:58:28, δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η με αριθμό 130/2020 και ΑΔΑ: ΨΠΝ4469ΗΞ2-ΟΑ1 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.Η πρώτη απόφαση αφορούσε "την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης λιμενικού χώρου έως 30/06/2020 για την στάθμευση ζωήλατου οχήματος, χερσαίου χώρου εμβαδού 5,00 τ.μ. στη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας επί της νέας παραλιακής οδού, έμπροσθεν του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ και έναντι της κεντρικής παιδικής χαράς".Και η δεύτερη απόφαση αφορά "την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης λιμενικού χώρου έως 30/06/2020 για την στάθμευση ζωήλατου οχήματος, χερσαίου χώρου εμβαδού 5,00 τ.μ. στη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας επί της νέας παραλιακής οδού, έμπροσθεν του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ και έναντι της κεντρικής παιδικής χαράς" έχοντας προστεθεί το εξής κομμάτι:
"Το ζωήλατο όχημα θα κινείται από την Κεντρική Παιδική  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. Αποφ 130 /02-06-2020 σελ. 3 χαρά της Ηγουμενίτσας μέχρι το Τελωνείο με επιστροφή και για τις ώρες από 17:30 μέχρι 21:30."


Η πρώτη απόφαση "εξαφανίστηκε" ως δια μαγείας από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να αντικατασταθεί από τη δεύτερη. Όχι όμως και από την Υπερδιαύγεια (Δείτε ΕΔΩ)

Δεν ξέρουμε εάν η παραπάνω διαδικασία που ακολούθησε ο ΟΛΗΓ είναι η νόμιμη. 
Αυτό να μας το απαντήσει η πρόεδρός του, καθότι και νομικός.

Ούτε ξέρουμε τί τελικά ψήφισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 
Ας μας απαντήσουν οι ίδιοι.

Από όσο γνωρίζουμε πάντως, κατά την προβολή μιας πράξης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πέρα από την εμφάνιση των στοιχείων που την απαρτίζουν και του ιστορικού εκδόσεων της συγκεκριμένης πράξης, εμφανίζονται η ημερομηνία και ώρα δημιουργία της και ο χρήστης που είτε την αποθήκευσε ή την ανάρτησε είτε την ανακάλεσε (καθώς και την αιτιολογία ανάκλησης). Κάτι που δεν το είδαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.


Τι προκάλεσε την παραποίηση (;) της αρχικής απόφασης του ΔΣ της ΟΛΗΓ;
Προηγούμενο άρθρο μας στο οποίο αναφέραμε πως είναι άγνωστη η διαδρομή που θα ακολουθεί ο αμαξάς, αν και ο νόμος προβλέπει ρητά τη γνωστοποίησή της...
Αλλά και η επίσημη καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας (Δείτε ΕΔΩ).

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι, εάν έχει το δικαίωμα το ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ να παραχωρεί θέσεις πάρκινγκ (στάθμευση ζωήλατου οχήματος) ή εάν αυτό είναι στη δικαιοδοσία της επιτροπής κυκλοφορίας του οικείου δήμου στον οποίο θα κινείται το ζωήλατο όχημα, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση 14119/2002 - ΦΕΚ Β- 535/30-4-2002.


Ήδη όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που μας έστειλε σήμερα Τετάρτη αναγνώστης, η άμαξα μόνο έμπροσθεν του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ και έναντι της κεντρικής παιδικής χαράς δεν σταθμεύει, όπως προβλέπει η απόφαση του ΟΛΗΓ. 

Αλλά έξω από τα γηπεδάκια του τένις και πάνω στην στροφή, μετατρέποντας τις δύο λωρίδες σε μία, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Read More »
Παραποίησαν την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε.; Παραποίησαν την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε.; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Η εξέλιξη του κορωνοιού στην Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Η εξέλιξη του κορωνοιού στην Θεσπρωτία 


Τα δείγματα που εστάλησαν από τις 5/6 έως στις 9/6 (18 δείγματα) βρέθηκαν όλα αρνητικά. 

Σήμερα 10/6 εστάλησαν για έλεγχο 5 δείγματα (τα 4 προ εγχειρητικά). 

Από την πρώτη ημέρα έναρξης των ελέγχων, έχουν ληφθεί 216 δείγματα εκ των οποίων 211 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 

Επίσης σήμερα 10/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 9 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! 
 Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Read More »
Η εξέλιξη του κορωνοιού στην Θεσπρωτία Η εξέλιξη του κορωνοιού στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Η ΕΡΤ3 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Η ΕΡΤ3 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Η ΕΡΤ3 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Η ΕΡΤ3 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με 36,58 γραμμάρια ηρωίνης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Συνελήφθη ημεδαπός με 36,58 γραμμάρια ηρωίνης (+ΒΙΝΤΕΟ)Συνελήφθη χθες (08-06-2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 

Σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «ΖΥΡΑ», βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου, πάνω από το θόλο του τροχού, συσκευασία περιτυλιγμένη με κολλητική ταινία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους -36,58- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με 36,58 γραμμάρια ηρωίνης (+ΒΙΝΤΕΟ) Συνελήφθη ημεδαπός με 36,58 γραμμάρια ηρωίνης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Σύβοτα: Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Σύβοτα: Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στον τουρισμό της περιοχής μας, προσκαλεί σε διαλογική συζήτηση, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων, όλους τους επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: 

«Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας». 

Την συζήτηση θα συντονίσουν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας.
Read More »
Σύβοτα: Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού Σύβοτα: Συζήτηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

ΣΥΝΑΝTHΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ.ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
ΣΥΝΑΝTHΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ.ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 


Το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδία Νομού Θεσπρωτίας με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας του κόμματος της Ν. Δ. κ. Γιόγιακα Βασίλειο. 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βαρβέλης Άγγελος, ο Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. Θεοδωράκης Θεόδωρος και ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. Φούκας Ελευθέριος. 

Στη συζήτηση τέθηκε αρχικά το πάγιο αίτημα όλων των οικογενειών με τρία παιδιά που είναι η εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες. 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου μας τα τελευταία δυο χρόνια καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του. 

Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Γιόγιακα σχετικά με τα αιτήματα και τις δράσεις της ΟΠΟΤΤΕ προς τα Υπουργεία και φορείς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως για τον Κοινωνικό Τουρισμό, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια , εισιτήρια ΚΤΕΛ, κλπ. 

Ο κ, Γιόγιακας εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια μας. 
Η επικοινωνία μας με τον κ, Γιογιακα θα είναι συνεχείς για να ενημερώνεται για τα προβλήματα και τα αιτήματα των Τρίτεκνων οικογενειών.
Read More »
ΣΥΝΑΝTHΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ.ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΥΝΑΝTHΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ.ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν την οριοθέτηση ΑΟΖ

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020
Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν την οριοθέτηση ΑΟΖ


Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio), ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πραγματοποίησαν συνάντηση, όπου συζήτησαν διμερή θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τόσα χρόνια τώρα, η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σκόνταφτε σε ένα ομολογουμένως ιδιαίτερης αξίας αλίευμα. Βεβαίως η περίφημη κόκκινη γαρίδα, που αλιεύεται σε μεγάλα βάθη στο Ιόνιο, το Αιγαίο, αλλά και το Κρητικό Πέλαγος, δεν είχε ιδέα για τον στρατηγικό της ρόλο στη διαμόρφωση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο. Τελικά, και λόγω τουρκικής απειλής, οι ψαράδες από τη Σικελία και την Καλαβρία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αλιεύουν το πανάκριβο αυτό έδεσμα εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ακόμα και στην αλιευτική ζώνη της Ρόδου, καθώς και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Μένει να αποδειχτεί αν η Αθήνα κατέθεσε εγγυητική-ερμηνευτική επιστολή στις Βρυξέλλες, κατοχυρώνοντας αυτό το δικαίωμα των Ιταλών ψαράδων, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς από τη μέχρι σήμερα αλιευτική πολιτική στην Ε.Ε. Και είναι λογικό, αφού κάθε χρόνο Εγγλέζοι και Γάλλοι στέλνουν τις φρεγάτες τους για να χωρίσουν τα βρετανικά και τα γαλλικά αλιευτικά, που δίνουν «ναυμαχίες» για τα αλιεύματα στη Μάγχη και νότια της Ιρλανδίας.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα νωρίτερα σήμερα από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «ο υπουργός της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Νίκος Δένδιας θα υπογράψουν τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, όπως φαίνεται, πιθανότατα θα διευκολύνει και την τελική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με την οριοθέτηση της μεταξύ τους αποκλειστικής ζώνης.

»Οι συνομιλίες στη συνάντηση των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο».


Πρακτικά, πρόκειται για καθ’ ύψος (από τον βυθό προς την επιφάνεια) επέκταση της συμφωνίας του 1977 για την υφαλοκρηπίδα που ανοίγει τον δρόμο για την απεμπλοκή των προβλημάτων που είχαν προκύψει από την πλευρά της Αλβανίας για οριοθέτηση και με τη συγκεκριμένη βαλκανική χώρα.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό για «μια πολύ σημαντική εξέλιξη που είναι πολύ θετική για τη χώρα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή η συμφωνία που θα ανακοινωθεί σήμερα ενθαρρύνει και μία επόμενη».

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η κ. Πελώνη σχολίασε ότι η ελληνική πλευρά είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση και εκτίμησε ότι οφείλεται σε εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι της γειτονικής χώρας.
Read More »
Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν την οριοθέτηση ΑΟΖ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Σελίδες