Γ. Γόγολος: Η πολιτική παίζει μπάλα …εκτός έδρας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Γ. Γόγολος: Η πολιτική παίζει μπάλα …εκτός έδραςΣυγχαρητήρια στην ομάδα του Θεσπρωτού για την σπουδαία εμφάνιση που έκανε στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Κυριακής απέναντι στην ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Την ομάδα που αγωνίστηκε ο σπουδαιότερος Θεσπρωτός ποδοσφαιριστής Νίκος Λιάκος, ο οποίος αγωνίστηκε για δύο ποδοσφαιρικές περιόδους με την ομάδα του ΠΑΟΚ και συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1985. Αγωνιζόμενος μαζί της κατέκτησε και ένα κύπελλο Ελλάδος. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχάσω και τις τέσσερις (4) συμμετοχές του, στην Εθνική Ελλάδος.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ και ο Αργεντινός προπονητής του Πάμπλο Γκαρσία από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο.

Ο κ. Λιάκος βρισκόταν θεατής στην …κερκίδα !

Φάουλ !
Read More »
Γ. Γόγολος: Η πολιτική παίζει μπάλα …εκτός έδρας Γ. Γόγολος: Η πολιτική παίζει μπάλα …εκτός έδρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Π.Ε. Θεσπρωτίας: Διανομή τροφίμων του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Διανομή τροφίμων του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, παρέλαβε και παρέδωσε στους Εταίρους της Δήμο Ηγουμενίτσας, Δήμο Σουλίου και Δήμο Φιλιατών ΤΡΟΦΙΜΑ- ΝΩΠΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ (μήλα-πορτοκάλια) τα οποία διανεμήθηκαν στα κατά τόπους σημεία διανομής, στους δικαιούχους του κάθε Εταίρου, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018–2019», με κωδικό MIS:5029413.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
Read More »
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Διανομή τροφίμων του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD Π.Ε. Θεσπρωτίας: Διανομή τροφίμων του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου


Απαξίωσε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Αντί της παρουσίας, σε μία σύσκεψη που βρέθηκαν όλοι οι φορείς και οι αρχές του νομού Θεσπρωτίας και που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα για την τοπική κοινωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, προτίμησε να στείλει μία απλή επιστολή.
Μία επιστολή στην οποία ανέφερε πως θα λείπει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (και όχι  αναλυμένων κ. CEO). Έπρεπε να παραστεί σε ημερίδα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης!!!
Αλήθεια, η πρόεδρος ή κάποιο από τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΟΛΗΓ, ήταν τόσο δύσκολο να συμμετέχουν στη σύσκεψη;
Γιατί τόση απαξίωση;
Δυστυχώς αποδεικνύετε για ακόμα μία φορά πως νιώθετε ξένο σώμα προς την τοπική κοινωνία.
Ο CEO της ΟΛΗΓ πάντως, αρκέστηκε να αναφέρει πως αναγνωρίζει το πρόβλημα και να αραδιάσει το τί έχει κάνει το Υπουργείο και η ΟΛΗΓ, για το τμήμα από το Πάνθεον μέχρι το ΤΕΙ και για τον δρόμο του Δρεπάνου.
Καμία κουβέντα για το θέμα της σημερινής συζήτησης. 
Καμία κουβέντα για τη διάβρωση του Δρεπάνου.
Καμία κουβέντα για τις δικές τους ευθύνες.
Καμία κουβέντα για τη καταστροφή των αναχωμάτων, για να τοποθετηθούν καντίνες.
Εκτός θέμα η επιστολή του κ. Πορφύρη, προφανέστατα εσκεμμένα. 

Διαβάστε την επιστολή του κ. Πορφύρη:

Προς: Δήμο Ηγουμενίτσας
Γραφείο Δημάρχου

Θέμα:«Απάντηση σε έγγραφο -Πρόσκληση σε Σύσκεψη Για Την Άμεση Προστασία της Ακτής Δρεπάνου - Μακρυγιαλλίου»
Σχετ.: 1. Το υπ' αριθμ.17280/14.12.2021 έγγραφό σας.

Ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας σε σύσκεψη σχετικά με το πρόβλημα διάβρωσης της παραλίας Δρεπάνου - Μακρυγυαλίου.
Δεδομένου ότι την ίδια ημέρα θα απουσιάζω λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τα παρακάτω:

Ο Οργανισμός μας όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στη διαδικασία εξυγίανσης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει ήδη προβεί σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ειδικότερα:
Α) Ήδη έχει εκπονηθεί ΜΠΕ για το βόρειο τμήμα του Λιμένα (Πάνθεον μέχρι τα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας) και με την έκδοση της σχετικής ΑΕΠΟ, θα ακολουθήσει νομιμοποίηση των προσχώσεων και μετακίνηση των ορίων του αιγιαλού στο κρηπίδωμα. Το τμήμα αυτό, όπως είναι γνωστό, θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, μετά τον αποχαρακτηρισμό του.
Β) Παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, Τεχνική Μελέτη και αποτύπωση του δρόμου του Δρεπάνου, προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί ασφαλώς και το τμήμα από ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έως και το Μακρυγυάλι, καθώς πρόκειται για τμήμα το οποίο επίσης δεν αναγκαίες για λιμενικές λειτουργίες.
Γ) Με την εκτροπή της παλαιάς κοίτης του ποταμού Καλάμα και την κατασκευή νέας η οποία εκβάλει βορειότερα, σε περιοχή νότιας της Δ.Κ. Σαγιάδας, σταμάτησε ο φυσικός εμπλουτισμός με φερτές ύλες περίπου 1442 x 10° tn/ έτος (στοιχεία ΔΕΗ, 1982) όπως αναφέρονται σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
Δ) Με τα έργα της Β' Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας και ειδικότερα με την εκβάθυνση του δίαυλου και την κατασκευή κρηπιδότοιχου για την προστασία του διαύλου από προσχώσεις λόγω θαλασσίων ρεμάτων βάση της ΜΠΕ Β' Φάσης, δεν επηρεάστηκε η παραλία, αντιθέτως απετράπη η μαζική μετακίνηση φερτών υλικών και για τον λόγο αυτό η παραλία στο από την μύτη του Δρεπάνου έως και το Κεντρικό δεν έχει υποστεί καμία διάβρωση.

Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την αδράνεια ετών, προφανώς και συντείνουν στη διαιώνιση του προβλήματος σχετικά κυρίως με τις προσχώσεις (είτε τεχνητές, είτε φυσικές) οι οποίες βεβαίως και αυτές, έχουν σημαντικό μερίδιο επιβάρυνσης της κατάστασης στην περιοχή, όταν επισυμβαίνουν γεγονότα που έχουν ως αιτία την κλιματική αλλαγή, όπως επί παραδείγματι τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.
Για το σκοπό αυτό άλλωστε προβαίνουμε και σε ενέργειες όπως η ανωτέρω υπό στοιχ. Β κατάρτιση Τεχνικής Μελέτης για το δρόμο του Δρεπάνου, ο οποίος βρίσκεται εγγύς στο Ιόνιο και τη λιμνοθάλασσα, αποτελεί το μικρότερο τμήμα στεριάς στην περιοχή και έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο υπηρεσιών, σχετικά με τη σύννομη διαχείρισή του, τη συντήρησή του και ενδεχόμενους κινδύνους εξαιτίας των ανωτέρω.
Μετά τα παραπάνω, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πρόβλημα, πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συμβολή μας προς την επίλυση του ακόμη και με δαπάνες προς τούτο -όπως η ανωτέρω- και παράτο γεγονός ότι πρόκειται για τμήμα το οποίο θα αποχαρακτηρισθεί. Προς τον κοινό επωφελή τρόπο επίλυσης του προβλήματος,
Σας δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πρόταση και βεβαίως επ' αυτής συμβολής μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 
Αθανάσιος Β. Πορφύρης
Read More »
Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά τη σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Δρεπάνου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021

 Δείτε τώρα ζωντανά τη σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Δρεπάνου


Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά τη σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Δρεπάνου  Δείτε τώρα ζωντανά τη σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

121 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
121 τα νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 15
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 63
ΠΕ Πρέβεζας 32


Read More »
121 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο 121 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ;

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ;


Τις επόμενες τοποθετήσεις προσώπων σε κρίσιμες θέσεις του ΚΙΝΑΛ, αναμένουν από τον Νίκο Ανδρουλάκη τα στελέχη του κόμματος, μετά τον ορισμό επικεφαλής του Μιχάλη Κατρίνη ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Κώστα Σκανδαλίδη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και της Ευαγγελίας Λιακούλη ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τη θέση του εκπροσώπου τύπου επικρατέστερος θεωρείται ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας.

Για διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συζητείται το όνομα του στενού φίλου του Κώστα Σκανδαλίδη, Βαγγέλη Αργύρη, καθώς και αυτό του πρώην βουλευτή και υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος είχε στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος. 

Τέλος, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής είναι πιθανό να αναλάβει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές του επόμενου έτους. 

Ο νυν γραμματέας της Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση του αν και έχει διαμηνύσει ότι θα διευκολύνει εφόσον ζητηθεί η παραίτηση του.
Read More »
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ; Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα Δευτέρα στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021

Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα Δευτέρα στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα Δευτέρα στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικη γιορτή σήμερα Δευτέρα στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Αύριο Τρίτη, η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για την ηλεκτροκίνηση στο Δ. Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Αύριο Τρίτη, η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για την ηλεκτροκίνηση στο Δ. Σουλίου


Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).
Το Σχέδιο Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα, ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την ενθάρρυνση αγοράς περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός των αστικών κέντρων και οικιστικών ιστών.
Κατόπιν της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7970/16-11-2020 πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)», ο Δήμος Πρέβεζας υπέβαλε πρόταση η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος.
Μετά από συνοπτικό διαγωνισμό, ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία TREDIT S.A.

Το έργο «ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δ.ΣΟΥΛΙΟΥ» πραγματεύεται τη χωροθέτηση δημόσιων, προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος καθώς και θέσεων στάθμευσης Η/Ο. Εκπονείται από τους δήμους της Ελλάδας και αφορά την έκταση εντός των διοικητικών ορίων τους, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του ν. 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις» (Ά 142).

Η Μεθοδολογία του Σ.Φ.Η.Ο. για το ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
Στάδιο 1: Ανάλυση και χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης (π.χ. πολεοδομικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά, υφιστάμενοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης, θέσεις στάθμευσης ταξί/τουριστικών λεωφορείων/ΑμεΑ/οχημάτων τροφοδο­σίας & Διερεύνηση σεναρίων χωροθέτησης σταθμών φόρτισης και θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων και τεκμηρίωση της βέλτιστης χωροθέτησης αυτών.
Στάδιο 2: Συμμετοχικές διαδικασίες – διαβούλευση.
Στάδιο 3: Ολοκλήρωση – εφαρμογή του Σ.Φ.Η.Ο. (π.χ. χρονικός προγραμματισμός, δυνατότητες χρηματοδότησης, πολιτική κινήτρων, προδιαγραφές).

Στην παρούσα φάση, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Στάδιο 1 του Σ.Φ.Η.Ο. ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ. Στο πλαίσιο αυτού, αναπτύχθηκαν εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης δικτύου σταθμών φόρτισης Η/Ο. Έπειτα από αξιολόγηση των σεναρίων από τους μελετητές, προτείνεται ένα εκ των τριών σεναρίων ως το βέλτιστο εξ αυτών και στα πλαίσια της παρούσας διαβούλευσης παρουσιάζεται η προτεινόμενη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης καθώς και η αναλυτική μεθοδολογία που εφαρμόστηκε.
Η διενέργεια της δημόσιας διαβούλευσης στοχεύει στην κατά το δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις διαδικασίες χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης. Μέσω αυτής της δράσης, σκοπός είναι η επίτευξη της βέλτιστης χωροθέτησης τους. Επομένως, είναι χρήσιμη και αναγκαία η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, καθώς και των πολιτών που κατοικούν, εργάζονται ή επισκέπτονται το Δήμο.

Η δομή της διαβούλευσης προτείνεται να είναι η εξής:
Σύντομη παρουσίαση του Σταδίου 1 του έργου
Παρουσίαση του εργαλείου διάδρασης των πολιτών και των φορέων στη πλατφόρμα της διαβούλευσης
Ανοιχτή συζήτηση για την επιλογή των σημείων τοποθέτησης των ηλεκτροφορτιστών
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Τρίτη 21/12/2021 και ώρα 10:00 π.μ. μέσω της πλατφόρμας Zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:

Join Zoom Meeting
Meeting ID: 826 5431 6708

Η συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας στη Διαβούλευση είναι επιθυμητή και ευπρόσδεκτη.
Ο Δήμος Σουλίου στην προσπάθεια του να συγκροτήσει ένα ενεργό και δυναμικό δίκτυο εμπλεκόμενων φορέων που συζητά και συνδιαμορφώνει το μέλλον, προσβλέπει στην ενεργή συμμετοχή και στήριξη όλων, για την αποτελεσματική εκπόνηση του σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
Read More »
Αύριο Τρίτη, η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για την ηλεκτροκίνηση στο Δ. Σουλίου Αύριο Τρίτη, η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για την ηλεκτροκίνηση στο Δ. Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Έρευνες σε λέσχες φιλάθλων - 4 συλλήψεις - Τί βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Έρευνες σε λέσχες φιλάθλων - 4 συλλήψεις - Τί βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Έρευνες πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο (18-19/20/2021) σε χώρους όπου λειτουργούν λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε όλη την Ήπειρο.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 5 έλεγχοι και συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για –κατά περίπτωση- κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, περί όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, σε μία περίπτωση (Ηγουμενίτσα) συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• εμπρηστική μολότοφ,
• μπουκάλι βενζίνης 500ml,
• -2- τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας και αναψυκτικών,
• -7- ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδα και βεγγαλικό,
• -2- σιδερολοστοί,
• -2- σκεπάρνια,
• -2- κατσαβίδια,
• σφυρί και σφυρί θραύσης υαλοπινάκων,
• αλυσίδα μήκους (8,65) μέτρων και
• -2- κράνη.

Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος για λειτουργία λέσχης αθλητικού σωματείου χωρίς άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -7- πυροσβεστήρες,
• -14-κράνη,
• -2- πυρσοί χειρός,
• πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ) μήκους 52 εκατοστών,
• -2- μεταλλικοί σωλήνες μήκους 150 και 60 εκατοστών αντίστοιχα και
• ξύλινη ράβδος (στειλιάρι) μήκους 72 εκατοστών.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο παραβρισκόμενοι στο χώρο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδα» μήκους 21 εκατοστών και στιλέτο μήκους 12 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Read More »
Έρευνες σε λέσχες φιλάθλων - 4 συλλήψεις - Τί βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Έρευνες σε λέσχες φιλάθλων - 4 συλλήψεις - Τί βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

100 χρόνια Νέα Σελεύκεια - Επετειακό ημερολόγιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
100 χρόνια Νέα Σελεύκεια - Επετειακό ημερολόγιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο


Το 2022 συπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και από την πρώτη εγκατάσταση των κατοίκων της Σελεύκειας στην τοποθεσία Ντούσκο της Θεσπρωτίας, όπου δημιούργησαν το υπέροχο χωριό της Νέας Σελεύκειας.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας προγραμματίζει για την ερχόμενη χρονιά, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις για το σημαντικό αυτό γεγονός που καθόρισε την ανάπτυξη της περιοχής μας.


Σε πρώτη φάση, εξέδωσε επετειακό ημερολόγιο για το 2022, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις δραστηριότητες και τη ζωή του χωριού από τον προηγούμενο αιώνα. Το ημερολόγιο διατίθεται στο κτίριο του Συλλόγου.
Read More »
100 χρόνια Νέα Σελεύκεια - Επετειακό ημερολόγιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο 100 χρόνια Νέα Σελεύκεια - Επετειακό ημερολόγιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Η “Θεία Κωμωδία” του Δάντη και ο Αχέροντας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Η “Θεία Κωμωδία” του Δάντη και ο Αχέροντας


Η Θεία Κωμωδία του Δάντη αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αφηγηματικά ποιήματα του καλλιτέχνη γραμμένο τη δεκαετία 1310-1321. Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη, την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο και έχει αποτελέσει αντικείμενο εκταταμένων κριτικών και αναλύσεων κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ο Αχέροντας αναφέρεται στο πρώτο μέρος του έργου, δηλαδή στην Κόλαση. Όσον αφορά αυτό το κεφάλαιο, ο Δάντης Αλιγκέρι λέγεται ότι είχε επηρεαστεί από τις ρεαλιστικές περιγραφές της κόλασης που υπήρχαν στο έργο της χριστιανής μύστριας Μεχτίλδης του Μαγδεβούργου.

Η περιγραφή του Άδη σε αυτό το έργο τον κάνει να μοιάζει με αναποδογυρισμένο κώνο του οποίου το πλατύ στόμιο βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, κάτω από την Ιερουσαλήμ. Ή άλλη πλευρά, η πιο αιχμηρή βρίσκεται στο κέντρο της Γης.

Η Κόλαση αποτελείται συνολικά από εννέα κύκλους (ένας για κάθε αμαρτία), οι οποίοι στενεύουν διαδοχικά καθώς κινείται κανείς κατηφορικά. Εκεί ακριβώς συνδέεται και ο ποταμός Αχέροντας.

Κι αυτό γιατί αφού διασχίζουν τον ποταμό Αχέροντα με τον Χάροντα τον βαρκάρη, ο Βιργίλιος οδηγεί τον Δάντη διαδοχικά μέσα από τους εννέα κύκλους αμαρτιών όπως αναφέρουμε παραπάνω. Μετά τον πέμπτο κύκλο ο Βιργίλιος και ο Δάντης περνούν με τη βάρκα του δαίμονα Φλεγύα μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες του κάστρου της Κόλασης, τις οποίες ανοίγει ένας άγγελος.

Read More »
Η “Θεία Κωμωδία” του Δάντη και ο Αχέροντας Η “Θεία Κωμωδία” του Δάντη και ο Αχέροντας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για τα Hondos Center

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για τα Hondos Center


Η εταιρεία καλλυντικών SEVEN7ΕΕΝ - RADIANT- LORVENN ζητεί συνεργάτες κομμωτές-κομμώτριες-αισθητικούς για την προώθηση των προϊόντων της, σε καταστήματα καλλυντικών Hondos Center στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Αποστολή βιογραφικών despoina.serafeimidou@gmail.com
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για τα Hondos Center Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για τα Hondos Center Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 5 αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021
Σύλληψη 5 αλλοδαπών και του διακινητή τους στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 37χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Σύλληψη 5 αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 5 αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες