Ολοκληρώθηκε η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019

Ολοκληρώθηκε η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος » προς το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Το Σωματείο είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ασχολείται με

την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, καλύφθηκαν οι ανάγκες του ΤΕΠ του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου με ηλεκτροκαρδιογράφο, απινιδωτή με καταγραφικό, δυο μόνιτορ παρακολούθησης οξυμετρίας και αναίμακτης πίεσης, δύο μόνιτορ παρακολούθησης πολλαπλών μετρήσεων και ενός σετ λαρυγγοσκοπίου .

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος « ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ » υπό την αιγίδα της «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος»

Ο προαναφερόμενος εξοπλισμός θα ενισχύσει περεταίρω το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Φιλιατών προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

Read More »
Ολοκληρώθηκε η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών  Ολοκληρώθηκε η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη Ριζόπουλου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας – Πρέβεζας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζοντας τις συστηματικές του επαφές με τους φορείς σε όλους του νομούς της Περιφέρειας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας - Πρέβεζας όπου συναντήθηκε με τον Βασίλη Παρόλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα το πρόβλημα της τιμής του γάλακτος αλλά και η άρδευση των καλλιεργειών. Από την πλευρά του ο Σπύρος Ριζόπουλος ενημέρωσε για τις θέσεις των Οριζόντων και ειδικότερα τόσο για την δημιουργία του Ανεξάρτητου Φορέα Γάλακτος, όσο και για την εκπόνηση ειδικού ρυθμιστικού σχεδίου άρδευσης για το σύνολο των καλλιεργειών στην Ήπειρο.

Αναφερόμενος τέλος στις ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επισήμανε: «Οι κτηνοτρόφοι να καταλάβουν ότι όλο αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο στήριζαν είναι αυτό που ουσιαστικά τους άνοιξε το λάκκο».Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσειςΒασίλης Παρόλας

«Θέλουμε να σας καλωσορίζουμε στα γραφεία του αγροτικού συνεταιρισμού Θεσπρωτίας - Πρέβεζας και να σας ευχαριστήσουμε για τη συζήτηση που κάναμε για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας.

Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, κυρίως στον τομέα της κτηνοτροφίας που δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να ορθοποδήσει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Τα προβλήματα εστιάζονται και στη λειτουργία του γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Φιλιατών, μια εγκατάσταση που μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από 30 τόνους της ημέρας.

Ο συνεταιρισμός αυτός έχει χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 2 δισ. δραχμές πριν κάποια χρόνια, αλλά σήμερα παραμένει ανενεργός ενώ θα μπορούσε να δώσει λύση στα προβλήματα των παραγωγών της περιοχής και ιδιαίτερα των μικρών, αυτών που θέλουμε να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Θα μπορούσε να σωθεί η μισή Θεσπρωτία, περισσότερο ως άμυνα στην επίθεση που δέχεται ο κτηνοτροφικός κόσμος από τις γαλακτοβιομηχανίες, που μειώνουν την τιμή συνεχώς. Ο μόνος ωφελούμενος είναι τα κέρδη τους, ενώ ο μόνος ζημιωμένος είναι ο κτηνοτροφικός πληθυσμός.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν και άλλα θέματα που αναφέρονται στον υπόλοιπο γεωργικό τομέα. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα στον αρδευτικό τομέα. Το νερό για το πότισμα είναι πανάκριβο. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Παραμυθιάς από τα 32.000 στρέμματα καλλιεργούνται μόνο 4.000 γιατί το νερό που έρχεται από τον Αχέροντα κοστίζει πάρα πολύ. Και εκεί πρέπει να παρέμβουμε.»Σπύρος Ριζόπουλος

«Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πρώτα το κομμάτι των κτηνοτρόφων και μετά το κομμάτι της γεωργικής ανάπτυξης. Υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις. Αυτό που πρέπει να συμφωνήσουμε και να κάνουμε δεν είναι απλώς να βάλουμε τους παραγωγούς σε άμυνα απέναντι στις βιομηχανίες. Πιστεύω ότι η δουλειά μας δεν απλά να τους προστατεύσουμε, είναι να τους στηρίξουμε ούτως ώστε οι παραγωγοί να αντιληφθούν ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε να τους βοηθήσουμε -αντί να δίνουν τη μάχη χαρακωμάτων για την τιμή του γάλακτος το οποίο έχει το εξής παράδοξο με όρους αγοράς δεν μπορεί κάτι το όποιο είναι περιζήτητο να πέφτει η τιμή του, βάζοντάς τους σε μια διαδικασία να γίνουν και οι ίδιοι γαλακτοκόμοι. Όλοι.

Για να γίνει αυτό προτείνω, όπως σας είπα και με χαρά δέχθηκα τη δική σας στήριξη σε αυτό, τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Φορέα Γάλακτος στον οποίο επιθυμώ να ενταχθούν όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί των νομών. Έτσι, οι μονάδες σαν αυτή στους Φιλιάτες που δεν λειτουργεί ή θα αποφασίσουν να συμπλεύσουν με τον Φορέα ή θα κάνουμε δικές μας. Εάν δεν βάλουμε τους κτηνοτρόφους σε μια οργανωμένη κατάσταση να παράγουν δικά τους προϊόντα για να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά απέναντι στις βιομηχανίες δεν υπάρχει καμία τύχη. Αυτό πρέπει να επιδοτήσουμε, την επιχειρηματικότητα.

Το δεύτερο που έχω ήδη προτείνει στα πλαίσια του συγκεκριμένου φορέα είναι η δημιουργία ενός αγορανομικού ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει ως αποστολή την παρακολούθηση της ποιότητας των προϊόντων των βιομηχανιών διότι διάφορα έχουν φτάσει στα αυτιά μου.

Όταν για παράδειγμα υπάρχει τρόπος να φτιάχνεις ένα κιλό φέτα με 2,5 λίτρα γάλα ενώ κανονικά χρειάζονται τέσσερα λίτρα κάποιος πρέπει αυτό να το εποπτεύσει, πάνω απ’ όλα για την προστασία του καταναλωτή.

Γιατί εδώ έχει δημιουργηθεί και το εξής παράδοξο. Την αγορά τη διαμορφώνει ο καταναλωτής. Πρέπει λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αδικία και τους κτηνοτρόφους και στον καταναλωτή.

Στο τρίτο κομμάτι, όσον αφορά την άρδευση, βλέπουμε το άλλο παράδοξο. Ζούμε σε μία περιφέρεια στην οποία βρέχει 320 μέρες το χρόνο και είναι γεμάτη ποτάμια, αλλά το νερό είναι ακριβό. Δηλαδή, το γάλα είναι φτηνό και δυσεύρετο, το νερό που είναι άφθονο είναι ακριβό. Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι παραλογισμοί με τους οποίους δεν έχει ασχοληθεί κανένας σοβαρά και μου κάνει εντύπωση.

Δεν είναι μόνο ο δικός σας κάμπος, είναι και της Άρτας, της Φιλιππιάδας, των δικών μας χωριών στο Πωγώνι. Άρα θα χρειαστεί ένας άλλος φορέας για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα ειδικό ρυθμιστικό σχέδιο άρδευσης ώστε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και στρατηγικά αυτό το ζήτημα. Γιατί σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι ζήτημα άρδευσης από τα ποτάμια και σε άλλες με ελαφριά αφαλάτωση όπως στην περίπτωση του Αράχθου.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι οι στρεβλώσεις που υπάρχουν είναι και προϊόν έλλειψης εμπειρίας αλλά σίγουρα στην περίπτωση των κτηνοτρόφων έχουν και σκοπιμότητα. Πρέπει όμως και οι κτηνοτρόφοι να καταλάβουν ότι όλο αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο στήριζαν είναι αυτό που ουσιαστικά τους άνοιξε το λάκκο.

Πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους και εκείνοι αν θέλουν να φύγουν μπροστά ή αν θέλουν να εξαφανιστούν. Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω το δίλημμα είναι όμως και δικό τους.»

Read More »
Επίσκεψη Ριζόπουλου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας – Πρέβεζας Επίσκεψη Ριζόπουλου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας – Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: «Καμιά δικαιολογία για τους αυτουργούς της εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα στη Θεσπρωτία»

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019


Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καμιά δικαιολογία για τους αυτουργούς της εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα στη Θεσπρωτία»

«Την ώρα που οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αδιάφορη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά τους προβλήματα και την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τον αγροτικό τομέα, τόσο στη χώρα, όσο και στη Θεσπρωτία.

Μια κρίση που οφείλεται στις δικές της πολιτικές, στην καταστροφική δηλαδή φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, στην εκτίναξη του κόστους παραγωγής, στην απομείωση της εξισωτικής αποζημίωσης για τους δικαιούχους κτηνοτρόφους, στην παντελή έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος, στη μη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το «αγροδιατροφικό» πακέτο Γιούνκερ, στο φιάσκο των δασικών χαρτών, στο γεγονός ότι τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης καρκινοβατούν με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιλέξιμες εκτάσεις την κρίσιμη περίοδο έναρξης της νέας ΚΑΠ, αλλά και στη χαμηλή απορροφητικότητα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία τετραετία, κανένα έργο υποδομής δεν υλοποιήθηκε ή σχεδιάστηκε στη Θεσπρωτία στον αγροτικό τομέα.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι καμιά πρόνοια δεν έχει υπάρξει για τις εκτεταμένες ζημιές τη χρονιά που πέρασε στην παραγωγή μανταρινιών διαφόρων ποικιλιών στη Θεσπρωτία (πάνω από 12.000 στρέμματα), καθώς λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών (αλλεπάλληλη διαδοχή έντονων βροχοπτώσεων και ημερών με ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες), η ετήσια παραγωγή καταστράφηκε σε ποσοστό πάνω από το 30%.

Στην τωρινή οικονομική συγκυρία, η απώλεια σημαντικού μέρους της εμπορεύσιμης παραγωγής έχει επιφέρει δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος στους παραγωγούς μανταρινιών της περιοχής μας.

Ο ΕΛΓΑ έχει την υποχρέωση από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής να αποζημιώσει τέτοιου είδους ζημιές από υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις κλπ. Επιπλέον, για την αποζημίωση των παραγωγών υπάρχει η δυνατότητα ένταξής τους στο καθεστώς των ενισχύσεων de minimis, αφού το πρόβλημα έχει καταγραφεί τόσο από τον ίδιο τον ΕΛΓΑ, όσο και από τις εκθέσεις της ΔΑΟΚ.

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί για τους πολιτικούς αυτουργούς της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται σήμερα οι αγρότες μας, πολύ περισσότερο που οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ειδικά για τη Θεσπρωτία, είχαν προχωρήσει στο παρελθόν σε αποζημιώσεις για ανάλογες καταστροφές!».

Read More »
Αντώνης Μπέζας: «Καμιά δικαιολογία για τους αυτουργούς της εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα στη Θεσπρωτία» Αντώνης Μπέζας: «Καμιά δικαιολογία για τους αυτουργούς της εγκατάλειψης του αγροτικού τομέα στη Θεσπρωτία» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Κοίτα ποιος μιλάει - Απάντηση του Σταύρου Κωστάρα στον Γιώργο Ντάνη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019


Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές χάνεται το μέτρο!

«Λαϊκισμός και λασπολογία εναντίον του Πολιτικού Λόγου» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε ο Γιώργος Ντάνης.

Όντως η αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών τρόπων πολιτεύεσθαι, είναι διαρκής στις μέρες μας. Και παρότι δεν νιώθουμε όλοι την ανάγκη να το κάνουμε, οφείλουμε διαρκώς να προσδιορίζουμε, με τις πράξεις και τα λεγόμενά μας, ποιον τρόπο πρεσβεύουμε.

Τίθεται όμως ένα αναπόφευκτο ερώτημα, το οποίο εισέρχεται στο μυαλό κάθε νέου ανθρώπου που κατοικεί στον Δήμο μας.

Κοίτα ποιος μιλάει?

Προφανώς ο αγαπητός Γιώργος εμπνεύστηκε το κείμενο που δημοσίευσε, όταν το πρωί ξύπνησε να πάει στην θέση εργασίας στην οποία διορίστηκε «αξιοκρατικά», άνευ κριτηρίων και προσόντων!

Άλλη εκδοχή είναι η δημοσίευση αυτή να αποτελεί συμβατή του υποχρέωση προς το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ), το οποίο και εκπροσωπεί. Το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κέντρο αυτό ιδρύθηκε το 2015 από τον κ. Χουντή Ιωάννη και ανάμεσα στους σκοπούς του είναι: «Η παραγωγή πολιτικών μελετών και προτάσεων και η ιδεολογική ανασυγκρότηση του Νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα». (www.keasm.gr)

Τρίτη και τελευταία εκδοχή είναι η «εξόφληση» της υποχρέωσης απέναντι στη δημοτική αρχή, για τα 5 χρόνια αμειβόμενης εργασίας ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου. Άλλωστε, τώρα που φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια, έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τα τείχη που πέφτουν.

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του στενού του συγγενικού προσώπου, το οποίο με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος «φρόντισε» και για την τακτοποίηση του στη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη.

Τα μαθήματα λοιπόν αλλού αγαπητέ Γιώργο. Ο λαϊκισμός, και οι εκλογικές αυτές μέθοδοι, πρεσβεύονται από τις αντιλήψεις και τις μεθοδεύσεις της παράταξης εσύ που εκπροσωπείς!

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Read More »
Κοίτα ποιος μιλάει - Απάντηση του Σταύρου Κωστάρα στον Γιώργο Ντάνη Κοίτα ποιος μιλάει - Απάντηση του Σταύρου Κωστάρα στον Γιώργο Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος που έβαφε συνθήματα με σπρέι σε βιτρίνες καταστημάτων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019


Συνελήφθη, χθες (06-02-2019) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, προέβη με τη χρήση σπρέι, στην αναγραφή συνθημάτων, σε έξι βιτρίνες καθώς και σε τοίχο καταστημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος που έβαφε συνθήματα με σπρέι σε βιτρίνες καταστημάτων Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος που έβαφε συνθήματα με σπρέι σε βιτρίνες καταστημάτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick off Meeting) για το DOCK-BI

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019Η εναρκτήρια συνάντηση (Kick off Meeting) του έργου DOCK-BI με τίτλο «Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας» (“Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa”) , το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg VA Greece-Italy 2014-2020 προϋπολογισμού περίπου 2.785.000,00 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2019 στο Μπρίντιζι της Ιταλίας στις εγκαταστάσεις της ASI Consortium of Brindisi (Κοινοπραξίας ASI του Μπρίντιζι, Απουλία).

Η ASI Consortium of Brindisi είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους, (Southern Adriatic Sea Port Authority και Municipality of Brindisi) και δύο Έλληνες εταίρους, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. και τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το DOCK-BI, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Πολυτροπικό Σύστημα Αειφόρου Μεταφοράς) του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020, είναι ένα έργο υποδομής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των λιμενικών περιοχών και της διασυνοριακής ατμοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας, μέσα από την υλοποίηση στρατηγικών παρεμβάσεων στον τομέα της υποδομής, προκειμένου να ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στις παρακείμενες περιοχές των λιμένων.

Χάρη σε αυτό το έργο, ο χώρος στάθμευσης για φορτηγά και οχήματα από και προς την Ελλάδα θα ανακαινιστεί στην Costa Morena στο Μπρίντιζι. Επίσης, η ζώνη διέλευσης στην πύλη της προβλήτας Costa Morena θα αναδιαμορφωθεί και οι δρόμοι προσπέλασης στην περιοχή των λιμανιών θα βελτιωθούν. Επιπλέον, θα ολοκληρωθεί ο Τρίτος Τερματικός Σταθμός (Τ3) για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα αναβαθμιστεί ο φωτισμός των κεντρικών δρόμων (Εθνικής Αντίστασης, Κύπρου, 28ης Οκτωβρίου) γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και της Κεντρικής Παιδικής Χαράς της πόλης με νέας τεχνολογίας συστήματα φωτισμού (LED). Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ενσωμάτωσης των τρόπων μεταφοράς στις εμπλεκόμενες περιοχές θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή της Απουλίας και την Ελλάδα.

Το DOCK-BI είναι ένα από τα 51 έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι ο ορισμός μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) για το 85% και από τα δύο κράτη μέλη (Ιταλία και Ελλάδα) μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης 15%
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick off Meeting) για το DOCK-BI Ηγουμενίτσα: Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick off Meeting) για το DOCK-BI Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα και 53 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκκρεμείς συντάξεις

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019


Το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων έθεσαν σήμερα με ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ο Βασίλης Γιόγιακας και άλλοι 53 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, και καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το Υπουργείο εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ επισημαίνουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν ειδικά στα πρώην ταμεία Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων σε σχέση με το 2014.

Οι 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι η Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας έχουν διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και κατηγορούν την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη του καινοτόμου συστήματος ΑΤΛΑΣ, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο περιελάμβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων.

Η αρμόδια υπουργός καλείται να απαντήσει στη Βουλή, μεταξύ άλλων, πόσοι είναι σήμερα οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και για πόσο χρόνο, καθώς και ποιος είναι ο συνολικός μέσος χρόνος αναμονής για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν σήμερα. Όπως τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας, ενώ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να τους εξαπατά κατ’ εξακολούθηση, με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται.
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα και 53 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκκρεμείς συντάξεις Ερώτηση Γιόγιακα και 53 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκκρεμείς συντάξεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Υποψήφια με τον Αλ. Καχριμάνη η Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019

Η Ρεγγίνα Δηλαβέρη είναι ένα ακόμη νέο πρόσωπο που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη.

Δικηγόρος στη Θεσπρωτία και δημοτική σύμβουλος στην Ηγουμενίτσα εκλεγμένη με τον Γιάννη Λώλο.

Μάλιστα το 2014 είχε εκλεγεί στην πρώτη πεντάδα, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ψήφων.

Από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση «μετακομίζει» στην περιφέρεια καθώς όπως τονίζει «είναι ευθύνη της γενιάς μου να αναλάβει ενεργό δράση στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις, που μας αφορούν και καθορίζουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Δραστήρια και δυναμική αποτελεί μία ακόμη σημαντική μονάδα στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

«Με συναίσθηση της ευθύνης και όρεξη για πολλή δουλειά, συμπορεύομαι με τον άνθρωπο που μας έχει μάθει να μιλάει με έργα και όχι με παροχολογία, που ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει τους στόχους. Απευθύνομαι σε όλες και όλους ζητώντας την στήριξή σας στον αγώνα αυτό και σας καλώ να γίνουμε συνοδοιπόροι στην πορεία για μια ακόμη μεγάλη νίκη της Ηπείρου», αναφέρει η κ. Δηλαβέρη.

Όσο πάντως ο Αλέκος Καχριμάνης φέρνει στο προσκήνιο τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού του, αποδεικνύει στην πράξη την βαθιά ανανέωση αλλά και την συστράτευση πολλών και ισχυρών ονομάτων που δίνουν αέρα νίκης από την πρώτη Κυριακή.
Read More »
Υποψήφια με τον Αλ. Καχριμάνη η Ρεγγίνα Δηλαβέρη Υποψήφια με τον Αλ. Καχριμάνη η Ρεγγίνα Δηλαβέρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Νεκρός 48χρονος σε τροχαίο δυστύχημα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019

Ένας 48χρονος,έχασε την ζωή του σε τροχαίο που έγινε στο 43ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, λίγο πριν τον Μεσοπόταμο, σήμερα τα ξημερώματα.
 
Όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος,εξετράπη της πορείας του και χτύπησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου.
 
Άμεσα ξεκίνησε από την Πυροσβεστική επιχείρηση απεγκλωβισμού,όμως ήταν αργά για τον 48χρονο από το Καναλάκι,ενώ τραυματισμένος ανασύρθηκε από το όχημα ο 59χρονος συνοδηγός από την Πρέβεζα.
Read More »
Νεκρός 48χρονος σε τροχαίο δυστύχημα Νεκρός 48χρονος σε τροχαίο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Ύποπτα παιχνίδια των Τσάμηδων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019


Την έκδοση διαβατηρίων της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» προβάλλουν τις τελευταίες ημέρες οργανώσεις Τσάμηδων που έχουν έδρα, κατά βάση την Ολλανδία, προπαγανδίζοντας ότι για την ενέργεια αυτή έχουν πάρει το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η «είδηση» προβάλλεται ως μεγάλη επιτυχία και στις δεκάδες ιστοσελίδες που διατηρούν μέσω των οποίων παρακινούν τους Τσάμηδες της Αλβανίας και του εξωτερικού να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις για την έκδοση του διαβατηρίου. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο αυτοαποκαλούμενος Πρωθυπουργός της Τσαμουριάς Φεστίμ Λάτο, ο οποίος κατά καιρούς παρουσιάζει φωτογραφίες από τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς».

Ο Λάτο είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ακόμη και για τους Τσάμηδες που ζουν στην Αλβανία. Δραστηριοποιείται για αυτό το σκοπό τουλάχιστον από το 2005 και έχει προσπαθήσει να προωθήσει ζήτημα γενοκτονίας Τσάμηδων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πριν από έναν χρόνο, στις αρχές του 2018 ο Λάτο πέτυχε να εμφανιστεί σε συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, όπου φέρεται να έθεσε το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τσάμηδων από την Ελλάδα, σε Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου.

Τους τελευταίους μήνες η προπαγάνδα, ακόμη και με Fake news, μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων αλλά και των κοινωνικών δικτύων, εντείνεται.

Τώρα σειρά πήραν τα διαβατήρια, τα οποία κοστίζουν περίπου 250 ευρώ. Πρόκειται για μία καλοστημένη μπίζνα του Λάτου που έχει τον μανδύα του εθνικισμού ή για κάποιο άλλο ύποπτο παιχνίδι;
Read More »
Ύποπτα παιχνίδια των Τσάμηδων Ύποπτα παιχνίδια των Τσάμηδων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2019 Rating: 5

Σελίδες