Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017


 
Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 3 η του μηνός Μαίου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις με αριθμ. 75 και 83/2016 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.). 
1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016 
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς 


Read More »
Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Σε δημοπρασία το εστιατόριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Ανοικτό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του καφέ - εστιατορίου που βρίσκεται εντός του Τερματικού Σταθμού 1 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι προσφορές των διαγωνιζόμενων θα αφορούν το μηνιαίο αντάλλαγμα του καταστήματος, ελάχιστη προσφορά δε, ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (€2.500,00) και για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την Ημερομηνία παράδοσης του ακινήτου, με δυνατότητα παράτασης δύο (2) επιπλέον
ετών.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., οπότε πρέπει έως την 1η Ιουνίου 2017, να κατατεθούν οι προσφορές στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Δ/νση: Τερματικός Σταθμός 2 - Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - 46100 Ηγουμενίτσα).

Πληροφορίες για τους όρους καθώς και το τεύχος της διακήρυξης θα δίνονται στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 - 14:00 ) και στο τηλέφωνο : 26650 99335.


 
Read More »
Σε δημοπρασία το εστιατόριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σε δημοπρασία το εστιατόριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

211 κιλά κάνναβης στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στην Παλιουρή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 27 ετών, διότι μετέφεραν με δύο αυτοκίνητα (το ένα ως προπομπός), ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (210) κιλών και (962) γραμμαρίων. 
Προανάκριση σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
211 κιλά κάνναβης στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας 211 κιλά κάνναβης στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό»

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών να αποτελεί νέα τάση και την απαραίτητη επένδυση στην τουριστική βιομηχανία, το ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό».

Στην ημερίδα, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του τουριστικού τομέα, αλλά και της πληροφορικής, πρόκειται να αναπτυχθούν θέματα εφαρμογής σύγχρονων μέσων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ηλεκτρονικής παρουσίας κάθε τουριστικού προορισμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 π.μ.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς το Υπουργείο Υποδομών για την βελτίωση του Εθνικού οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα - Πλαταριά

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
Αξιότιμε κε Υπουργέ

Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή έγγραφο αίτημά μας στην Περιφέρεια Ηπείρου για την βελτίωση τμημάτων του Εθνικού οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα - Πλαταριά και την παρότρυνσή τους για την ενίσχυση υποστήριξης του αιτήματος με παρεμβάσεις στις Κεντρικές Υπηρεσίες.

Το αίτημά μας αφορά την βελτίωση των δύο τμημάτων που μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχθεί παρεμβάσεις βελτίωσης, σε αντίθεση με το υπόλοιπο τμήμα του οδικού άξονα που έχει βελτιωθεί την τελευταία δεκαετία, και συγκεκριμένα τα τμήματα: α) Ηγουμενίτσα – Πλαταριά και β) Πάργα – Κανάλι Πρεβέζης. Με την υλοποίηση έργων σε αυτά τα δύο τμήματα θα έχει κυριολεκτικά ολοκληρωθεί η προσπάθεια, τόσο του Υπουργείου σας όσο και της Περιφέρειας για την βελτίωση και αναβάθμιση του Εθνικού οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Οι δράσεις βελτίωσης που αναλήφθηκαν στο παρελθόν στα ενδιάμεσα τμήματα (αρχικά Καρτέρι – Πλαταριά και στην συνέχεια Πάργας-Καρτέρι) επέφεραν θετικότατα αποτελέσματα τόσο στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά) και στην Πάργα Πρεβέζης, όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο κομμάτι αυτό και η διαδρομή πλέον να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση αρνητική ανάμνηση από το τουριστικό μας προϊόν.

Καθώς λοιπόν η λειτουργική ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ είναι γεγονός (έστω και με τις ελλείψεις που ελπίζουμε σύντομα θα εκλείψουν), και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟ, την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου αλλά και του νέου επιβατικού και σύντομα και εμπορικού Λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτιμούμε, όπως άλλωστε και εσείς, ότι ο οδικός άξονας θα δεχθεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων από ότι σήμερα, εξυπηρετώντας πλέον όχι μόνο τις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσπρωτίας (ειδικά του τουρισμού) και της Κέρκυρας αλλά και την εμπορική κίνηση του λιμένα Ηγουμενίτσας για φορτία προς Πρέβεζα, Λευκάδα ή Βόνιτσα.

Βάση των ανωτέρω, και ευελπιστώντας ότι αυτά θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα της ακριτικής μας περιοχής, κρίνουμε ότι είναι επιβεβλημένο να προνοήσουμε για την βελτίωση των υποδομών μας με την ολοκλήρωση της βελτίωσης των προαναφερθέντων τμημάτων, έργο που πέραν της δυναμικής υποστήριξης του τουρισμού σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία αλλά και Κέρκυρα, θα εξασφαλίσει ακόμη καλύτερες συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και φυσικά μείωσης των τροχαίων, μιας και το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλο.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείτε θετικά το αίτημά μας, στηρίζοντας και τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να πετύχουμε αφενός να είμαστε για πρώτη φορά κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και αφετέρου να παρέχουμε την οδική ασφάλεια που οι μετακινούμενοι δικαιούνται στηρίζοντας παράλληλα δυναμικά την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Εν αναμονή θετικών εξελίξεων στο ανωτέρω αίτημά μας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία.


Read More »
Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς το Υπουργείο Υποδομών για την βελτίωση του Εθνικού οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα - Πλαταριά Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς το Υπουργείο Υποδομών για την βελτίωση του Εθνικού οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα - Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

6 παλέτες με λαθραία τσιγάρα ξετρύπωσε η ομάδα Κ9 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017


Συνελήφθη βραδυνές ώρες εχτές στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, ο Έλληνας οδηγός φορτηγού με Βουλγάρικες πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, η ομάδα Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντόπισαν εντός του φορτίου, 6 παλέτες με λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Το φορτηγό είχε προορισμό το λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας, ενώ το φορτηγό και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Τα τσιγάρα αυτή τη στιγμή καταμετρούνται για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι.Read More »
6 παλέτες με λαθραία τσιγάρα ξετρύπωσε η ομάδα Κ9 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 6 παλέτες με λαθραία τσιγάρα ξετρύπωσε η ομάδα Κ9 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!!

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
Ένα μήνα σχεδόν μετά το αφιέρωμά μας για την ανάδειξη του προβλήματος των σκουπιδιών στην παράκτια περιοχή από τον ποδηλατόδρομο μέχρι το κάμπινγκ του Δρέπανου, φαίνεται τελικά να δίνεται λύση.
Δείτε τις αρχικές φώτο εδώ:
http://www.thespro.gr/2017/03/blog-post_282.html

Το πρόβλημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια δημιουργώντας κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες της περιοχής (τόσο Ελλήνων όσο και ξένων) αλλά και ντόπιων, οι οποίοι αναρτιόντουσαν «πώς είναι δυνατόν να αφήνεται στο έλεος των σκουπιδιών ένας τόσο όμορφος τόπος, χαρακτηρισμένος ως προστατευόμενος από την Natura» (σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στην περιοχή). Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και προς τιμήν του αποφάσισε τελικά να δώσει λύση με πρόσληψη εργαζομένων 8μηνης σύμβασης οι οποίοι εδώ και μια εβδομάδα μαζεύουν τα συσσωρευμένα σκουπίδια πολλών ετών.

Το πρόβλημα φυσικά δεν παρατηρείται μόνο στο Δρέπανο αλλά γενικότερα σε όλη την Θεσπρωτία. Έξω από σχεδόν κάθε χωριό ανάμεσα από θάμνους και σε απόκρημνες περιοχές, γεννιούνται διαρκώς καινούριες "μικρές χωματερές" με σκουπίδια, μπάζα, στρώματα και παλιά έπιπλα που προφανώς πετάμε εμείς οι ίδιοι και έχουμε την απόλυτη ευθύνη.

Όραμά μας είναι να γίνει ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα αυτό και επιτέλους να αρχίσουμε να λειτουργούμε σε συνθήκες συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και πάνω απ’ όλα με ένδειξη σεβασμού προς το περιβάλλον και φυσικά ο ένας προς τον άλλον. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δήμο Ηγουμενίτσας για την πρωτοβουλία παρόλο που η περιοχή δεν ήταν στην δικιά του δικαιοδοσία! 
Ελπίζουμε η όμορφη αυτή εικόνα να καθιερωθεί και οι ακτές να καθαρίζονται τακτικά από εδώ και πέρα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!! Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στον κόμβο Καρδαμιτσίων.

Το τροχαίο έγινε στη συμβολή της παράκαμψης των Ιωαννίνων με την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, πριν την είσοδο της σήραγγας προς το αεροδρόμιο.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύγκρουση ήταν σφοδρή ενώ φαίνεται ότι το ένα ΙΧ, που κινούνταν στην παλιά εθνική παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη.

Νεκρός είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν στην περιφερειακή και ο οδηγός φέρει σοβαρά τραύματα. 


Από την σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και η Πυροσβεστική.Read More »
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος (+ΦΩΤΟ) Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα την Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται σύσκεψη για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, με έμφαση στην κτηνοτροφία, στην οποία θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Παρακαλείσθε όπως παραβρεθείτε στη σύσκεψη.


 
Read More »
Στα Γιάννενα την Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Στα Γιάννενα την Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Σφοδρή σύγκρουση 2 οχημάτων (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη συμβολή της περιφερικής Ιωαννίνων με την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας (πριν το τούνελ του αεροδρομίου). 

Στην περιοχή η κίνηση των οχημάτων διεξάγετε με δυσκολία.


Read More »
Σφοδρή σύγκρουση 2 οχημάτων (+ΦΩΤΟ) Σφοδρή σύγκρουση 2 οχημάτων (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ… (επί το λαϊκότερον : Ντροπή σας αχρείοι…) του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Δευτέρα, Απριλίου 24, 20171 - Στο ίδιο έργο θεατές…

Βρισκόμαστε και πάλι, μπροστά σε ένα ακόμη επεισόδιο, περαιτέρω σκληρής

ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ και ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ του Ελληνικού λαού, με νέα διαπραγμάτευση ή

<<διαπραγμάτευση>>, με νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, με νέα νεοφιλελεύθερα

προγράμματα ή μνημόνια, μεταξύ της αυτοαποκαλούμενης <<Κυβέρνησης>> (αλλά

εμμέσως και όλου του πολιτικού προσωπικού, πάντα εξαρτημένου) αφ’ενός και των (επί

το κομψότερον…) εταίρων και δανειστών, αφ’ετέρου… Αναφέρομαι δε σε<<Κυβέρνηση>>

που αυτοαποκαλείται ως τοιαύτη, και σε ένα γενικότερο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, εντελώς

εξαρτημένο από κέντρα αποφάσεων, έξω και πέρα από τον Ελληνικό λαό, γιατί δε νομίζω

να ταιριάζουν διαφορετικοί χαρακτηρισμοί, για τις συγκεκριμένες ομάδες πολιτικών, με

οποιεσδήποτε ιδιότητες και αν έχουν, και που φέρονται να <<κυβερνούν>> ή να

εκφράζουν έναν λαό, μία χώρα, που βρίσκεται κάτω από μιαν ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ,

κάτω από μια στυγνή και ξεκάθαρη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ…

2 - Στο σημείο αυτό , σπεύδω από τώρα να απαντήσω σε κάποιες <<αγανακτισμένες>>

φωνές , ενισταμένων- κυρίως από τον χώρο κυβέρνησης και φυσικά από τους

υπόλοιπους κομματικούς ( συστημικούς) σχηματισμούς- για τα παραπάνω γραφόμενα,

με μία διαχρονικά, αδιαμφισβήτητα ορθή, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ: << ΣΤΗΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ

ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ>>…

3 - Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν…

Μια παράσταση χιλιοπαιγμένη, με τον ίδιο πάντα τίτλο, αρκετά << βαρύγδουπο>> και

<<συγκινητικό>> : << Η σωτηρία της χώρας>> με ηθοποιούς, σε ρόλους πρωταγωνιστών,

άλλους αυτή τη φορά ( κυβέρνηση και υπάκουους βουλευτές ) και άλλους σε ρόλους

δεύτερους ( Αντιπολίτευση ), αλλά ουσιαστικούς για τη διατήρηση του πολιτικού status,

πολιτικού σκηνικού, σε κάθε όμως περίπτωση, αθροιστικά, ένα συνονθύλευμα

ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ, οι οποίοι με περίσσεια αναίδεια και απύθμενο

θράσος, επιμένουν ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ότι μας σώζουν δια της καταστροφής μας..

ξεπουλώντας τα ΠΑΝΤΑ. Και το ξεπούλημα της χώρας ( γιατί περί αυτού πρόκειται, βρε

αναίσχυντοι διαστρεβλωτές εννοιών και λέξεων και όχι βέβαια περί ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ..)

συνεχίζεται. Μετά το ξεπούλημα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ΟΛΠ,

κ.λ.π. ετοιμάζεται η αφαίρεση από τη χώρα μας, το λαό μας και της εναπομείνασας

περιουσίας, βασικών τομέων όπως, υπόλοιπα ΛΙΜΑΝΙΑ, μεγάλους και όχι μόνο

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ( ΔΕΗ, λιγνίτες, λιγνητορυχεία ) ΝΕΡΟ κ.λ.π. Όλα λοιπόν

τα <<ΑΣΗΜΙΚΑ>> μας στους ξένους με τους οποίους συμπράττουν ( τις περισσότερες

φορές ) ντόπιοι <<Ελληναράδες>> κεφαλαιούχοι, που ποτέ δε χάνανε την ευκαιρία, σε

περιόδους τραγωδιών για την πατρίδα μας και το λαό μας, να ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ

ξετσίπωτα σε βάρος των συμπατριωτών τους και της πατρίδας… Ληστές και

πλιατσικολόγοι οι πρώτοι (εταίροι μας.. τρομάρα τους..), στυγνοί, έμποροι,

εκμεταλλευτές, απάτριδες, άξιοι κάθε περιφρονήσεως οι δεύτεροι ( Ελληναράδες,

επιχειρηματίες.., επιβεβαιώνοντας το γνωστό σε όλους αξίωμα , ότι δηλαδή, ΤΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ… ).

4 – Στην παρούσα φάση της τραγωδίας για το λαό μας ήθελα να επισημάνω τα

παρακάτω. Πάντα σύμφωνα με τη διαρκή στόχευση για << εξαθλιωμένο λαό και η χώρα

ένα απέραντο, φτηνό οικόπεδο>>, αποφασίστηκε και ανακοινώνεται η λήψη νέων

οικονομικών επιβαρύνσεων ύψους 3,6 Δις Ευρώ !!!. Ταυτόχρονα αποφασίζεται και

ανακοινώνεται ότι τα χρήματα αυτά ( ανεξάρτητα της αναγκαιότητας λήψεως των

μέτρων..) θα εισπραχθούν στο σύνολό τους από ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ

(περικοπή συντάξεων – μείωση αφορολόγητου ). Οι τυχόν <<διαφωνίες>> ή

<<διαπραγματεύσεις>> αφορούν ΜΟΝΟ το αν οι μειώσεις γίνουν όλες σε ένα ή τμηματικά σε δύο χρόνια. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ , ΑΠΛΗ, απλουστάτη :

α) Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές δεν εισπράττονται από τους ( μην αμφιβάλλετε.. ) Έλληνες

πολιτικούς και Έλληνες επιχειρηματίες, που βρίσκονται (παρανόμως.. φοροφυγάδες γαρ)

ως μεγαλοκαταθέτες στις λίστες Λαγκάρντ;;;

β) Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές, δεν εισπράττονται από τους ( μην αμφιβάλλετε..) Έλληνες

πολιτικούς που βρίσκονται (παρανόμως..) ως μεγαλοκαταθέτες στις λίστες Λιχτενσταϊν ;;;

γ) Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές, δεν εισπράττονται από τους (μην αμφιβάλλετε..) Έλληνες

πολιτικούς και Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν ιδρύσει τις λεγόμενες off shore

εταιρίες, πάντα στο εξωτερικό και περιλαμβάνονται στα Panama papers;;;

δ) Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές δεν εισπράττονται από τα παράνομα (και όχι μόνο) έσοδα

του (λαθρο)εμπορίου ΚΑΥΣΙΜΩΝ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η δραστηριότητα αυτή

(εμπορία καυσίμων) ανήκει σε μια χούφτα Ελλήνων επιχειρηματιών;;;

ε) Γιατί οι επιβαρύνσεις αυτές δεν επιμερίζονται, ( αλλά το αφήνουν εντελώς ανέγγιχτο),

στο μεγάλο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ και ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ κεφάλαιο;;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, για τον γράφοντα, ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΛΗ, απλουστάτη :

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες , δεν αγγίζονται από το κράτος, γιατί αυτοί είναι το

ΚΡΑΤΟΣ, μαζί με τους εκάστοτε Κυβερνώντες και Κοινοβουλευτικούς

Αντιπολιτευόμενους, και φυσικά ΟΧΙ ο απλός πολίτης, ΟΧΙ ο απλός Λαός…

Στο Θεό που πιστεύετε, ακούσατε όλο αυτό το διάστημα, που υποτίθεται ότι γίνεται

διαπραγμάτευση, κάποιον Υπουργό, βουλευτή ή στελέχη της Κυβέρνησης, Αρχηγούς,

βουλευτές ή στελέχη της Αντιπολίτευσης να ισχυρίζονται , να προτείνουν ή έστω να

ψελλίσουν πως ΠΡΕΠΕΙ να επιβαρυνθούν οι παραπάνω κατηγορίες;

ΚΑΝΕΝΑΣ… μα ΚΑΝΕΝΑΣ… ( …Κι ’εκείνοι ΔΕΝ ΟΜΙΛΗΣΑΝ ….)

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ, Ντροπή σας Αχρείοι…

5 - Όπως γίνεται φανερό, ένα τέτοιο ΚΡΑΤΟΣ, δεν είναι κράτος δικό μας, δεν είναι

κράτος του λαού, των πολλών, αλλά ΚΡΑΤΟΣ των ολίγων. Μην ταυτίζετε συμπατριώτες το

ΚΡΑΤΟΣ με την ΠΑΤΡΙΔΑ… Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, δύο διαφορετικές έννοιες.

Το πρώτο, (ΚΡΑΤΟΣ) είναι ένα σύνολο μηχανισμών επιβολής εξουσίας!!!

Η δεύτερη, (ΠΑΤΡΙΔΑ) είναι ιδέα, είναι μια αόρατη διάσταση στην οποία όλοι οι λαοί

αποδίδουν θετικό πρόσημο ( και που φυσικά υπερβαίνει τον εργαλειακό χαρακτήρα του

κράτους ), που συνδέει άτομα με την έννοια του λαού και ταυτόχρονα συνδέονται τα

άτομα αυτά, δηλαδή ο λαός , με κοινό τόπο προγόνων, με κοινή ιστορική διαδρομή και

κοινό χώρο παραδόσεων και δημιουργίας πολιτισμού.

Όλοι μας δε, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι λαοί και φυσικά και ο Ελληνικός , έχουν

δώσει μάχες, έχουν δώσει τη ζωή τους για μιαν ανεξάρτητη και ελεύθερη ΠΑΤΡΙΔΑ , για

μια ΠΑΤΡΙΔΑ με Λαϊκή Κυριαρχία και όχι βέβαια για το Κράτος και ιδιαίτερα όταν το

Κράτος εν τοις πράγμασι Δεν ανήκει στο Λαό…

Στο σημείο αυτό έρχονται στο νου μου, τα λόγια του ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ (1878-1920),

αστού λογοτέχνη και διπλωμάτη:

<< Αν το ΚΡΑΤΟΣ δυναστεύει και στεναχωρεί τους πολίτες, την πατρίδα, πρέπει

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ή να αλλάξει μορφή ή να χαθεί, αφού ένα τέτοιο ΚΡΑΤΟΣ είναι ΠΕΡΙΤΤΟ και ΒΛΑΒΕΡΟ. Είναι δε φανερό ότι, όταν η ΠΑΤΡΙΔΑ κινδυνεύει από το ΚΡΑΤΟΣ, τότε οφείλουμε να την υπερασπιστούμε >>. Ο γράφων προσυπογράφει τα παραπάνω, ελπίζω και εσείς…

6 - Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τον λαό μας, απέναντι σε όσους απεργάζονται σχέδια αφανισμού του, ξένους και ντόπιους, <<εταίρους>> και <<δανειστές>> ακόμη και απέναντι στο ΚΡΑΤΟΣ, όταν αυτό μετατρέπεται σε δυνάστη μας… Διαφορετικά οι ευθύνες μας τεράστιες… Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς και μακάριοι… Δεν μπορούμε να μένουμε << ΔΕΙΛΟΙ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ, κι ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ, ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΜΑ >>, για να θυμηθούμε τους εμβληματικούς <<ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ>> του μεγάλου μας ποιητή ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ…

Κλείνω την αναφορά μου στον ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, πάλι με δικά του, εμπνευσμένα λόγια, που είχε δώσει σαν απάντηση σε έναν αναγνώστη του, αναφορικά και πάλι με τους << ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ>> του :

<< Το ποίημα ‘’χτυπάει” εκείνη τη μερίδα του λαού, που δεν μπορεί να βρει την αιτία της δυστυχίας του και αυτοεγκαταλείπεται στη μοίρα της, περιμένοντας να σωθεί από κανένα “θαύμα”. Όλη η πολιτική Ιστορία του τόπου στηρίζεται στον μεσσιανισμό , που είναι μια πιο συγκεκριμένη μορφή της μοιρολατρείας του λαού.

Αν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί της Ελλάδας, δεν ντρέπονται να παρουσιάζονται σαν “σωτήρες” , αυτό οφείλεται στο ότι πολύς λαός περιμένει “σωτήρες” (το θάμα !).

Δυστυχώς όλοι αυτοί που περιμένουν το θάμα, δεν είναι όλοι μοιραίοι , είναι πολλοί & συμφεροντολόγοι. Άλλο θέμα. Πάντως το “χτύπημα” των Μοιραίων , είναι ανάγκη να γίνεται ακόμα , έως ότου “ ξυπνήσουμε νεκροί “ >> .

Όταν λοιπόν, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πια τις αιτίες της τραγωδίας που βιώνουμε σαν λαός,

μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε… Βέβαια είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά όπως αναφέρει και ο άλλος μεγάλος μας ποιητής Ο. ΕΛΥΤΗΣ << για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή >> ... Αξίζει όμως την προσπάθειά μας, παρά τις όποιες δυσκολίες … Σε άλλους η προσπάθεια αυτή, φαντάζει εντελώς ατελέσφορη,

σχεδόν ΟΥΤΟΠΙΚΗ.. Όμως ακόμη κι’ έτσι αξίζει να προσπαθήσουμε.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, (αν δηλαδή κάποιοι θεωρούν την προσπάθεια αντίδρασης σαν ουτοπία ), θυμίζω ένα απόσπασμα από έργο του μεγάλου συγγραφέα της Ουρουγουάης ΕΔΟΥΑΡΔΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ :

<< Η ουτοπία είναι στον ορίζοντα. Πλησιάζω δύο βήματα, κι ‘εκείνη απομακρύνεται δύο βήματα. Περπατάω δέκα βήματα και ο ορίζοντας μετατίθεται δέκα βήματα πιο πέρα. Όσο και να περπατήσω , δε θα τη φθάσω ποτέ.

Τότε, γιατί υπάρχει η ουτοπία;

Γι’ αυτό υπάρχει : ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ , να πας πιο πέρα… >>

Φίλες και Φίλοι συμπατριώτες .

Ας αφουγκραστούμε λίγο τους ποιητές … Άλλωστε είναι οι ΜΟΝΟΙ που μπορούν να επικοινωνούν άδολα με το ΜΕΛΛΟΝ … ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ…!!!

Ηγουμενίτσα Απρίλιος 2017 
Άλκης Φάτσιος
Δικηγόρος 


 
Read More »
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ… (επί το λαϊκότερον : Ντροπή σας αχρείοι…) του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…  (επί το λαϊκότερον : Ντροπή σας αχρείοι…) του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Γιορτάζει Αϊ Γιώργης γιορτάζει το Λαδοχώρι - Του Τάσου Μώκα

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Το Λαδοχώρι γιόρτασε τον πολιούχο του τον Αϊ Γιώργη. 
Την εκκλησία που μέσα στον πέρασμα των χρόνων έχει αφήσει την δική της ιστορία τόσο στο τόπο, όσο και στους ίδιους τους κατοίκους. 
 
Οι Λαδοχωρίτες περιμένουν κάθε χρόνο με ευλάβεια και ζουν με κατάνυξη την ημέρα της εορτής του. 
Όλοι οι χωριανοί εκείνη την ημέρα βρίσκονται στον Αϊ Γιώργη και γιορτάζουν. 
 
Γιατί όμως τόσο μεγάλη αγάπη για την συγκεκριμένη εκκλησία για τους κατοίκους του Λαδοχωρίου; 
Οι προηγούμενες γενιές γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο παλιό Λαδοχώρι (νέο οικισμό στην σημερινή εποχή) και σίγουρα έχουν αναμνήσεις από τα χρόνια που και αυτοί ήταν παιδιά. 
 
Όμως αυτή η λατρεία έχει ιστορία μεγάλη, πέρα από αναμνήσεις. 
Ο Αϊ Γιώργης είναι χτισμένος το 1073 και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας το Λαδοχώρι, η Λέδεζα τότε, ήταν από τα ελάχιστα χωριά που δεν ήταν υπό τουρκικό ζυγό στην περιοχή μας. 
 
Αυτό κατά τις μαρτυρίες των κατοίκων συνέβη γιατί πάντα όταν εμφανιζόταν οι Τούρκοι στο χωριό, ακόμη και ως επισκέπτες, ένας νεαρός εμφανιζόταν με το άλογο του και τους έδιωχνε με τον τρόπο του. 
Αυτός ο νεαρός εμφανιζόταν με την ίδια μορφή πάντα, αλλά εμφανιζόταν μόνο στους Τούρκους. 
 
Κατά την παράδοση οι περισσότεροι από αυτούς του Τούρκους γινόταν χριστιανοί ορθόδοξοι μετά καθώς μάθαιναν από τους κατοίκους ότι αυτή η μορφή ήταν ο Αϊ Γιώργης. 
 
Στην διάρκεια της ιστορίας η συγκεκριμένη εκκλησία κρατά πολλά όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις μέχρι και την σημερινή εποχή στους κατοίκους του Λαδοχωρίου, καθώς ήταν σημείο αναφοράς του παλαιού οικισμού. 
Εκεί παλαιότερα βρισκόταν το σχολείο που είχε παραχωρηθεί για χρήση από την εκκλησία, τα μεγάλα πανηγύρια, όπως και ένας από τους χώρους όπου έπαιζαν τα παιδιά τότε. 
 
Η ενορία Λαδοχωρίου τηρεί ακόμη και τώρα το όνομα της σαν ενορία Λαδοχωρίου, ως ενορία Αγίου Γεωργίου και το σημείο αναφοράς της, δηλαδή ο ναός της, αξίζει της επίσκεψη του, για την εκπληκτική ομορφιά εσωτερικά του ναού, την πανοραμική θέα από ψηλά της Ηγουμενίτσας, όπως και την θέα του αιωνόβιου κυπαρισσιού που βρίσκεται το πλάι του καμπαναριού της εκκλησίας. 
Τάσος Μώκας


 
Read More »
Γιορτάζει Αϊ Γιώργης γιορτάζει το Λαδοχώρι - Του Τάσου Μώκα Γιορτάζει Αϊ Γιώργης γιορτάζει το Λαδοχώρι - Του Τάσου Μώκα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 28/04/2017 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Angelika Pallas” , με τα παρακάτω θέματα:
1) Διοικητικός απολογισμός 2016
2) Οικονομικός απολογισμός 2016 και προϋπολογισμός 2017 .
3) Μισθολόγιο – Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ZHΣΗΣ Δημήτριος


 
Read More »
Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948"

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948" Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Αφιέρωμα του thesprotia3d στη Σίδερη Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017H Σίδερη Θεσπρωτίας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά του Δήμου Φιλιατών . Ο οικισμός είναι κτισμένος σε υψόμετρο 270 μέτρων, σε τοποθεσία κοντά στον ποταμό Καλαμά και σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων ΝΑ των Φιλιατών. Προσφέρει λοιπόν απεριόριστη μαγευτική θέα προς την κοιλάδα του Καλαμά και προς άλλους οικισμούς όπως η Βρυσέλα, οι Φιλιάτες και ο Παραπόταμος. Εντυπωσιακό φαντάζει επιπλέον απέναντι και το όρος της Ντούλκας. Στη Σίδερη επιπλέον υπάρχει σπήλαιο το οποίο έχει κηρυχτεί ως μνημείο της φύσης και προστατευόμενη περιοχή λόγω των σταλαγμιτών και σταλακτιτών που διαθέτει αλλά και του εντοπισμού σημαδιών ανθρώπινης παρουσίας που ανάγονται στην προϊστορική εποχή. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Σίδερης ανέρχεται στους 65 μόνιμους κατοίκους.


Περπατώντας στη Σίδερη Θεσπρωτίας

Περπατώντας στα γραφικά στενά του χωριού ο επίδοξος επισκέπτης συναντά όμορφα αρχοντικά και γραφικά καλντερίμια, λιθόστρωτες αυλές και αψιδωτά παράθυρα αλλά και παραδοσιακές καμαρωτές εξώπορτες. 
Στην είσοδο του χωριού στην κεντρική πλατεία της κοινότητας Σίδερης, συναντάται ο κεντρικός ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. 
Πιο πέρα ο δρόμος διακλαδίζεται και οδηγεί αριστερά και ανηφορικά σε περίοπτη θέση όπου ανάμεσα από αρχοντικά μπορεί κανείς να απολαύσει την πανέμορφη θέα. 
Προχωρώντας νοτιοανατολικά από την πλατεία ο δρόμος οδηγεί στο σχολείο του χωριού, τοποθετημένου σε ανοικτή τοποθεσία όπου βρίσκεται και το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και η παιδική χαρά. 
Στον ίδιο δρόμο κατηφορίζοντας, αγροτικός δρόμος οδηγεί αριστερά στο παραδοσιακό παρεκκλήσι της Παναγίας Σιδερίου (περίπου 800 μέτρα πεζοπορία). 
Το εκκλησάκι της Παναγίας εντυπωσιάζει τόσο λόγω της πανέμορφης αρχιτεκτονικής, καθώς είναι όλο επενδυμένο με πέτρα, όσο και της μοναδικής θέσης του, σε περίοπτο και απόκρημνο σημείο, προσφέρει μοναδική θέα προς τον ποταμό Καλαμά και την Ντούλκα. 
Η ηρεμία και η γαλήνη που προσφέρει η περιοχή, η πανέμορφη θέα, η παράδοση αλλά και η εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της Σίδερης Φιλιατών.


Καμαρωτές Εξώπορτες Σίδερης Θεσπρωτίας 

Κατά την διάρκεια της περιήγησης στη Σίδερη, θα συναντήσετε πολλές καμαρωτές εξώπορτες, κοινό χαρακτηριστικό των παραδοσιακών χωριών του Δήμου Φιλιατών (πχ. Φοινίκι). 
Πανέμορφες, πολύχρωμες και τοξωτές, άλλες παλιές και άλλες ανακαινισμένες, οι εξώπορτες συναντούνται παντού στα γραφικά στενάκια του και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω του αρχιτεκτονικού κάλλους τους.

Δείτε 10άδες φωτογραφίες από τη Σίδερη, καθώς και 4 εναέρια 3d, στη σελίδα του thesprotia3d.gr


 
Read More »
Αφιέρωμα του thesprotia3d στη Σίδερη Θεσπρωτίας Αφιέρωμα του thesprotia3d στη Σίδερη Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Σκληρή ανακοίνωση του προέδρου της Ομόνοιας για την επίσκεψη Ράμα στο μειονοτικό χωριό Αλυκό

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017Ο περιφερόμενος θίασος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, επέλεξε σήμερα για την παράσταση της σειράς, το χωριό Αλύκο του Δήμου Φοινίκης.
Ένα έγγραφο, μία άδεια για την έναρξη της διαδικασίας νομιμοποίησης «αυθαιρέτου», δηλαδή των σπιτιών που έχτισαν στα κτήματα τους με τους κόπους μιας ζωής, παρουσιάστηκε λες και τους τα έχτισε και τους τα χάρισε ο ίδιος Ως συνήθως, απευθύνθηκε με ειρωνεία στους πολίτες, μη διστάζοντας να προσβάλει ακόμα και κληρικούς.
Καμία αναφορά για το γεγονός ότι το αλβανικό κράτος επαναφέρει ως ιδιοκτήτες νεοαγάδες στα χωριά μας, καμία αναφορά για τον εμπαιγμό με το Νόμο Μειονοτήτων που ψήφισε μόλις πριν από 10 μέρες.
Οι Αλυκιώτες, τιμώντας την παράδοση και την ιστορία του χωριού τους φρόντισαν να του πουν με τον τρόπο τους πως με την ανθελληνική πολιτική που ακολουθεί δεν είναι ευπρόσδεκτος στον τόπο τους, σε μια πλατεία σύμβολο της ελευθερίας και του ελληνισμού που φέρει μάλιστα το όνομα της Κύπρου.
Οι υπάλληλοι του Έντι Ράμα στην κεντρική και τοπική εξουσία, φρόντισαν να σβήσουν τα συνθήματα των Αλυκιωτών, εμπόδισαν τον Αλέξανδρο Ζιούλη και άλλους συμπατριώτες μας για να ακουστεί η φωνή τους, δε θα μπορέσουν όμως να σβήσουν τη δίψα αυτού του λαού για να ζει με αξιοπρέπεια στη γη των προγόνων τους.
Η πρακτικές του Χότζα που προσπαθεί να επαναφέρει ο Έντι Ράμα και οι ακόλουθοι του, καταδικάστηκαν σε θάνατο από τους Αλυκιώτες την 12η Δεκεμβρίου του 1990 σε αυτή την πλατεία και δεν μπορούν να αναστηθούν με τη Rilindja (αναγέννηση) του Έντι Ράμα

Λεωνίδας Παππάς
Πρόεδρος Ομόνοιας


Read More »
Σκληρή ανακοίνωση του προέδρου της Ομόνοιας για την επίσκεψη Ράμα στο μειονοτικό χωριό Αλυκό Σκληρή ανακοίνωση του προέδρου της Ομόνοιας για την επίσκεψη Ράμα στο μειονοτικό χωριό Αλυκό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες