Blog Pop-up

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή


Τι μου θύμισε η πρόσκληση του κ. Παναγιώτη Νταή για την επίσημη ανακοίνωση καθόδου του συνδυασμού του στις επερχόμενες εκλογές, για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Μάιος 1998, Δήμος Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Ανδρέας Νταής κυκλοφορεί μια ανάλογη πρόσκληση για τη δημοσιοποίηση του δικού του συνδυασμού ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Ο τότε Δήμαρχος, Θωμάς Πάντος, διένυε τον 8ο χρόνο της Δημαρχίας του .
Απόλυτος κυρίαρχος της αυλής του Δήμου, θεωρώντας ότι ήταν το ακατανίκητο φαβορί για την τρίτη τετραετία και ότι ελέγχει όλα τα πόστα, έδωσε εντολή στην τότε λειτουργούσα Δημοτική Τηλεόραση, να ΜΗΝ ανταποκριθεί δημοσιογραφικά στην ανακοίνωση - πρόσκληση του μετέπειτα Δημάρχου Ανδρέα Νταή και να μην προβληθεί καθόλου το θέμα στα δελτία ειδήσεων!!!!
Αν είναι δυνατόν!! Αναγγέλλεται νέος πολιτικός συνδυασμός για τον Δήμο και δε θα ήταν παρούσα η Δημοτική Τηλεόραση!
Ήμουν συμβασιούχος τότε , στη Δημοτική Τηλεόραση, της Δημοτική Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου, και μάλιστα 15 μήνες απλήρωτος, λόγω κακής διαχείρισης της εταιρείας και αναγκαζόμουνα να κάνω και άλλες δουλειές για να ζήσει η εξαμελής οικογένειά μου.
Πήρα λοιπόν δική μου κάμερα και μικρόφωνο με λογότυπο του περιφερειακού καναλιού ARTTV , με το οποίο συνεργαζόμουνα και κάλυψα το γεγονός για λογαριασμό του, αφού οι συνάδελφοί μου της ΔΤΗ, ρεπόρτερς και δημοσιογράφοι, υπάκουσαν στο κέλευσμα του Δημάρχου.
Την επόμενη ημέρα, ο Θωμάς Πάντος, μου ανακοίνωσε την απόλυση, θεωρώντας ότι δούλευα στο χωράφι του και με πλήρωνε από τη τσέπη του.
Ξεκίνησα από ΜΟΝΟΣ μου δικαστικό αγώνα προκειμένου να μη χάσω τη δουλειά μου, αλλά και να πληρωθώ τα δεδουλευμένα μου (Ο ίδιος Σύλλογος Εργαζομένων από τότε, όπως και σήμερα, δούλευε και δουλεύει μόνο για όσους ανήκουν στην κλίκα της διοίκησης - yes sir )
Ευτυχώς, ο λαός της Ηγουμενίτσας έκρινε και ψήφισε αντίθετα με τη θέληση του κ. Πάντου, με αποτέλεσμα να αναλάβει τη Δημαρχία ο κ. Ανδρέας Νταής και να αποκαταστήσει κάποιες αδικίες.
Πέρασαν 24 χρόνια, αν είχε γίνει κακούργημα θα είχε παραγραφεί.
Απλά τα λέμε για να ……………. θυμόμαστε και να γνωρίσουμε την ιστορία.

Βαγγέλης Χαλμαντζής
Read More »
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σφοδρή κακοκαιρία στα παράλια της Θεσπρωτίας - Χωρίς ρεύμα αρκετοί οικισμοί

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Σφοδρή κακοκαιρία στα παράλια της Θεσπρωτίας - Χωρίς ρεύμα αρκετοί οικισμοί 


Σφοδρή κακοκαιρία με βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους, πλήττει από το μεσημέρι του Σαββάτου τα παράλια της Θεσπρωτίας.
Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές ρεύματος στην Πέρδικα, Αρίλλα, Καραβοστάσι, Καρτέρι, Μαζαρακιά, όπως παραμένουν χωρίς ρεύμα την τελευταία μία ώρα, αφού εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχουν προκληθεί βραχυκυκλώματα στο εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τα φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το από το απόγευμα έχει σταλθεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής της Ηπείρου και του Βορείου Ιονίου.

Read More »
Σφοδρή κακοκαιρία στα παράλια της Θεσπρωτίας - Χωρίς ρεύμα αρκετοί οικισμοί Σφοδρή κακοκαιρία στα παράλια της Θεσπρωτίας - Χωρίς ρεύμα αρκετοί οικισμοί Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Περιπετειώδης διακομιδή από τους Παξούς στην Πλαταριά με τραγικό επίλογο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Περιπετειώδης διακομιδή από τους Παξούς στην Πλαταριά με τραγικό επίλογο


Τραγική ήταν η κατάληξη σε μία περιπετειώδη διακομιδή από το Κέντρο Υγείας Παξών, με προορισμό νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Η ηλικιωμένη γυναίκα που είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο κατέληξε πριν προλάβει να φτάσει σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. 
Οι Παξοί ήταν ήδη στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και από το Λιμεναρχείο είχε δοθεί απαγορευτικό.
Το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού βρισκόταν στην Κέρκυρα όμως όταν οι άνεμοι ξεπερνούν τα έξι μποφόρ δεν μπορεί να αποπλεύσει.
Ιδιώτης με τουριστικό σκάφος από τους Παξούς ήταν αυτός που προθυμοποιήθηκε να κάνει την διακομιδή της ασθενούς παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Το σκάφος συνοδεία γιατρού από το Κέντρο Υγείας αναχώρησε από τους Παξούς στις πεντέμισι το απόγευμα.
Κατάφερε και έφτασε στην Πλαταριά όπου ανέμενε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι.
Η ηλικιωμένη γυναίκα όμως στη διαδρομή κατέληξε και οδηγήθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Όπως αναφέρει οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Παξών η παροχή υπηρεσιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεν είναι μία απλή υπόθεση και οι διακομιδές προς τα Ιωάννινα, σε μέρες που μπορεί ο καιρός να έχει αγριέψει, εξαιρετικά δύσκολες.
Read More »
Περιπετειώδης διακομιδή από τους Παξούς στην Πλαταριά με τραγικό επίλογο Περιπετειώδης διακομιδή από τους Παξούς στην Πλαταριά με τραγικό επίλογο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Εγνατία οδός | Παράταση στη βραδυπορία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Εγνατία οδός | Παράταση στη βραδυπορία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών


Παρατείνεται η βραδυπορία στην Εγνατία Οδό, για τους Νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, λόγω της μεταφοράς ανεμογεννητριών.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 9 Δεκεμβρίου, παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Ο αυτοκινητόδρομος συνεχίζει να λειτουργεί, όμως λόγω αυτοκινητοπομπής υπερμεγεθών οχημάτων θα εφαρμόζεται βραδυπορία στην κυκλοφορία.
Read More »
Εγνατία οδός | Παράταση στη βραδυπορία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών Εγνατία οδός | Παράταση στη βραδυπορία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παραμυθιάς

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παραμυθιάς


Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Παραμυθιάς φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σε μια όμορφη εκδήλωση με την συμμετοχή των ΚΔΑΠ, του ΦΟΠ της ΘΕΑΤΟ αλλά και εθελοντών.
Χριστουγεννιάτικα δρόμενα, εδέσματα, μαλλί της γριάς, ζεστό κρασί και φυσικά σοκολάτα ήταν στο πρόγραμμα, ενώ ο Άγιος Βασίλη συλλέξε τα γράμματα των μικρών μας φίλων

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε σχετικά:
“Σήμερα στην φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Παραμυθιά φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι το φως νικάει πάντα το σκοτάδι! . Σήμερα η Παραμυθιά φόρεσε τα γιορτινά της και σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ομαδική δουλειά εθελοντών πολιτών αλλά και του Δήμου Σουλίου καταφέραμε να δώσουμε ένα μύνημα αισιοδοξίας, αγάπης, αλληλεγγύης , ειρήνης και ενότητας!
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμμετείχαν αλλά και όσους διοργάνωσαν την εκδήλωση και συγκεκριμένα τα ΚΠΑΔ του Δήμου Σουλίου, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς, την ΘεαΤο Παραμυθιάς και κάθε εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου.
Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία, χαρά και αγάπη!”
Read More »
Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παραμυθιάς Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Αποδίδεται στους εργαζομένους των ΚΕΠ του δήμου Σουλίου η καταβολή των υπερωριών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Αποδίδεται στους εργαζομένους των ΚΕΠ του δήμου Σουλίου η καταβολή των υπερωριών


Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι:
Μετά από συγχρονισμένη προσπάθεια των Συναδέλφων των Αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου και τη Θετική Πολιτική Βούληση του οικείου Δημάρχου, ολοκληρώθηκε χθες 8/12/2022 η καταβολή των υπερωριών στους εργαζομένους των ΚΕΠ του δημου Σουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 69 του Ν. 4886/2022.
Το συγκεκριμένο άρθρο του Νόμου, αποδίδει ένα συμβολικό ποσό στους Υπαλλήλους των ΚΕΠ όλης της Χώρας, ως αναγνώριση του έργου που προσέφεραν καθ’ ολη τη διαρκεια της πανδημίας, τις κατα πολυ αυξημένες διαδικασίες που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν, καθώς και τις επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες κατω απο τις οποιες εργάστηκαν
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
Read More »
Αποδίδεται στους εργαζομένους των ΚΕΠ του δήμου Σουλίου η καταβολή των υπερωριών Αποδίδεται στους εργαζομένους των ΚΕΠ του δήμου Σουλίου η καταβολή των υπερωριών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Αναβάλλεται η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Αναβάλλεται η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης


Λόγω των καιρικών συνθηκών η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας που ήταν προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή αναβάλλεται για την επόμενη Κυριακή 18/12 και ώρα 16.00.
Σας περιμένουμε με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!!!
Read More »
Αναβάλλεται η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Αναβάλλεται η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της αστυνομίας, αλλά συνελήφθησαν

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της αστυνομίας, αλλά συνελήφθησαν


Συνελήφθησαν χθες (9-12-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι ημεδαποί εντοπίστηκαν ύστερα από αναζητήσεις, καθώς λίγο νωρίτερα δεν είχαν σταματήσει σε σήμα αστυνομικών.

Εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε αλλοδαπός, τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα, καθώς στερούνταν των απαραίτητων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδο στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο των γαλλικών αρχών για την απαγόρευση της εισόδου του σε έδαφος Schengen.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε μισθώσει ένας από τους δύο ημεδαπούς από εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων και μικροποσότητα κάνναβης που κατείχε ο ίδιος, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της αστυνομίας, αλλά συνελήφθησαν Προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της αστυνομίας, αλλά συνελήφθησαν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου


Read More »
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

«Κύμα ζεστασιάς» | 500 λίτρα ΔΩΡΕΑΝ Πετρέλαιο Θέρμανσης για πολυμελείς οικογένειες

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
«Κύμα ζεστασιάς» | 500 λίτρα ΔΩΡΕΑΝ Πετρέλαιο Θέρμανσης για πολυμελείς οικογένειες


Η HELLENiQ ENERGY, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της, ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, προσφέρει σε οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα*, έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης με σκοπό να έχουμε όλοι ένα ζεστό σπίτι τις γιορτές!
* το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών: Έτος 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων μελών του νοικοκυριού, προσαυξημένο κατά 10,5% από την ΗELLENiQ ENERGY.


Κριτήρια συμμετοχής
Για να γίνει δεκτή η αίτησή σας, θα πρέπει να πιστοποιηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), βάσει της εκκαθαρισμένης φορολογικής σας δήλωσης για το έτος 2021, ότι:

  • Διαμένετε μόνιμα και νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.
  • Έχετε την αποκλειστική γονική μέριμνα και επιμέλεια τουλάχιστον τεσσάρων προστατευόμενων τέκνων.
  • Με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων σας το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα εμπίπτει στα όρια που αναφέρονται αναλυτικά στους όρους και προϋποθέσεις.

Επιπλέον, για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα πρέπει να:
  • Χρησιμοποιείτε στη φορολογική κατοικία σας πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Διαθέτετε καυστήρα εσωτερικής καύσης και δεξαμενή αποθήκευσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Οικογένειες που έχουν δικαίωμα στη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης είναι όσες:
• έχουν αποκλειστικά τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων (4) τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους (σημειώνεται πως στα τέκνα συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας). Ο αριθμός των τέκνων είναι αυτός που αναφέρεται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 που έχει υποβληθεί μέχρι την 31/10/2022 και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έως την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
• το ετήσιο συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021 και με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων που διαθέτουν, εμπίπτει στις παρακάτω κατηγορίες:Read More »
«Κύμα ζεστασιάς» | 500 λίτρα ΔΩΡΕΑΝ Πετρέλαιο Θέρμανσης για πολυμελείς οικογένειες «Κύμα ζεστασιάς» | 500 λίτρα ΔΩΡΕΑΝ Πετρέλαιο Θέρμανσης για πολυμελείς οικογένειες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Αναβάλλεται η Βραδιά Αστρονομίας στη Νέα Σελεύκεια

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Αναβάλλεται η Βραδιά Αστρονομίας στη Νέα ΣελεύκειαΣας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Βραδιά Αστρονομίας που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η εκδήλωση για τον Στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας.
Read More »
Αναβάλλεται η Βραδιά Αστρονομίας στη Νέα Σελεύκεια Αναβάλλεται η Βραδιά Αστρονομίας στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η εκδήλωση αναβάλλεται και θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίησή της σε μεταγενέστερο χρόνο..!!
Read More »
Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Στη μάχη των βραβείων Best City Awards 2023 ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Στη μάχη των βραβείων Best City Awards 2023 ο Δήμος ΗγουμενίτσαςΣτη μάχη των βραβείων Best City Awards 2023 και φέτος αρκετοί φορείς από την Ήπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost μεταξύ αυτών είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Αρταίων, Ζίτσας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας, και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου Μετσόβου.

Τις υποψηφιότητες στα Best City Awards 2023 αξιολογεί 39 μελής κριτική επιτροπή με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκούς, και έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της σχετικής αγοράς. https://www.bestcityawards.gr/judges/

Τα βραβεία θα προκύψουν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα. Οι υψηλότερες βαθμολογίες ανά κατηγορία θα βραβευθούν με Gold, Silver ή Bronze βραβείο.

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων ! https://www.bestcityawards.gr/

Τα Best City Awards διοργανώνει για 7η χρονιά η εταιρεία Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Είναι τα μοναδικά και κορυφαία βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες .
Read More »
Στη μάχη των βραβείων Best City Awards 2023 ο Δήμος Ηγουμενίτσας Στη μάχη των βραβείων Best City Awards 2023 ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη «FOOD EXPO 2023»

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη «FOOD EXPO 2023»


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη «FOOD EXPO 2023» την περίοδο 18-20/03/2023 στην Αθήνα στο Metropolitan Expo.

Η FOOD EXPO αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να προωθήσει τα προϊόντα της σε χιλιάδες αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω Β2Β και όχι μόνο συναντήσεων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Σημειώνεται ότι το κόστος του περιπτέρου επιβαρύνει την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην Έκθεση πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 15-12-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη «FOOD EXPO 2023» Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη «FOOD EXPO 2023» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,075€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,075€ | ΕΚΟ Ανδρέας ΝικολάουRead More »
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,075€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,075€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή για διαφθορά

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022
Συνελήφθη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή για διαφθορά


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, συνελήφθη μετά την απολογία της το βράδυ της Παρασκευής για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Για την ίδια υπόθεση νωρίτερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο σύντροφός της αλλά και άλλα στελέχη του ευρωκοινοβουλίου.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier- Antonio Panzeri, καθώς και ο Francesco Giorgi ,πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.
Το σπίτι της Εύας Καϊλή ερευνήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε για ανάκριση. Αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά συνελήφθη.
Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.
Σημειώνεται πως την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η ευρωβουλευτής είχε συναντηθεί με τον Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις η δήλωσή της για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Εμιράτο του Κατάρ όσον αφορά την εργασιακή νομοθεσία και τις εργασιακές σχέσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος προχώρησε στη διαγραφή της κ. Καϊλή. Την ίδια ώρα πλήθος διεθνών ΜΜΕ αναφέρεται στην υπόθεση την οποία διαχειρίζονται οι βελγικές αρχές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό. Το αν θα εκδοθεί ή όχι και ποια θα είναι η συνέχεια της διαδικασίας είναι ακόμα άγνωστο. Οι ελληνικές αρχές πάντως είναι σε επικοινωνία με τις βελγικές.
Η βελγική εφημερίδα «Le Soir», αρχικά μετέδωσε πως αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.
Tην Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες με επικεφαλής τον ανακριτή Michel Claise.
H αστυνομία κατάσχεσε περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.
Σημειώνεται επίσης, ότι προς το παρόν τουλάχιστον η Εύα Καϊλή δεν χάνει τη θέση της ούτε ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ούτε ως ευρωβουλευτής. Μένει να φανεί εάν κινηθούν άλλες διαδικασίες από το Ευρωκοινοβούλιο από Δευτέρα. Eπίσης σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα επίκειται διαγραφή της Εύας Καϊλή και από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.
Read More »
Συνελήφθη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή για διαφθορά Συνελήφθη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή για διαφθορά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες