Θεσπρωτία: Ένα εκατομμύριο ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός στο σκρατς

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Θεσπρωτία: Ένα εκατομμύριο ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός στο σκρατς


Ενα εκατομμύριο ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερος σε λαχείο σκρατς στο πρακτορείο της κ. Παναγιώτας Λούκα στην Παραμυθιά.

Το λαχείο “ξύστηκε” το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλάζοντας την ζωή σε έναν κάτοικο της πόλης.

Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πρακτορείο ΟΠΑΠ εχει μοιράσει πολλά κέρδη σε τυχερούς, ενώ αξίζει να σημειωθει πως σε δελτίο τζοκερ εχει δώσει σε εναν συμπολίτη μας το ποσό των 2.231.000 ευρώ
Read More »
Θεσπρωτία: Ένα εκατομμύριο ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός στο σκρατς Θεσπρωτία: Ένα εκατομμύριο ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός στο σκρατς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας για τα Ασφαλτικά στη Σαγιάδα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Ο Αντώνης Μπέζας για τα Ασφαλτικά στη Σαγιάδα


Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα «Ασφαλτικά Σαγιάδας», θέλω να κάνω τις ακόλουθες επισημάνσεις:
Η πρώτη είναι ότι η συζήτηση για το τι έγινε ή δεν έγινε στο παρελθόν μπορεί να έχει την πολιτική της αξία, δεν έχει όμως κατά τη γνώμη μου καμία πρακτική σημασία για την αναστροφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στην περιοχή. Το ΠΔ του 2022 που χωροθετεί τη «Μανδήλα Λωρίδας Σαγιάδας» ως Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) καθορίζει τις εξελίξεις και η όποια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν μετά την έκδοσή του.
Η δεύτερη επισήμανση είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων σαφώς και εμπλέκονται στα θέματα των αδειοδοτήσεων αφού η Διοίκηση, δηλαδή οι υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να προβούν σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη ενεργούν σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζουν οι νόμοι, τα Προεδρικά Διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις. Τους νόμους προετοιμάζει και εισηγείται η εκάστοτε Κυβέρνηση και τους ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, τα ΠΔ προετοιμάζουν και εισηγούνται οι αρμόδιοι υπουργοί και οι υπουργικές αποφάσεις εκδίδονται από τους υπουργούς κατ’ εξουσιοδότηση των νόμων που έχουν ψηφιστεί.
Αν λοιπόν το ΠΔ της ΠΟΑΥ επιτρέπει την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες, τότε το συγκεκριμένο ΠΔ δεν προστατεύει επαρκώς τις ιχθυοκαλλιέργειες και επομένως υπάρχει πολιτική ευθύνη γι αυτούς που το συνέταξαν και το εισηγήθηκαν. Αν το ΠΔ δεν επιτρέπει την αδειοδότηση τέτοιων μονάδων, τότε η Διοίκηση κινήθηκε εκτός του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου και ο υπουργός θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση εγκατάστασης που έχει υπογράψει ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής, χωρίς να χρειάζεται προσφυγή σε ένδικα μέσα.
Τέλος, επειδή προφανώς η διακίνηση και αποθήκευση πετρελαιοειδών μέσω της θάλασσας είναι ασύμβατη με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αναφέρεται ως εναλλακτική θέση η ευρύτερη περιοχή των κόλπων Ηγουμενίτσας και Πλαταριάς! Ακόμη κι αν έχουν χωροθετηθεί παλαιότερα τέτοιες δραστηριότητες στην Ηγουμενίτσα (πότε και με ποια διαδικασία;) αυτό αποτελεί λανθασμένο σχεδιασμό γιατί οι συνθήκες έχουν πλέον μεταβληθεί.
Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας για τα Ασφαλτικά στη Σαγιάδα Ο Αντώνης Μπέζας για τα Ασφαλτικά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Διάκριση για σπουδάστρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο Μέγαρο Μουσικής

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Διάκριση για σπουδάστρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο Μέγαρο Μουσικής


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Βραβεία Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Μουσικής Βιβλιοθήκης "Ο Σύλλογος φίλων της Μουσικής".

Δύο από τους σπουδαστές προετοιμάστηκαν και εκπροσώπησαν το Θεσπρωτικό Ωδείο Ηγουμενίτσας στην τάξη του πιάνου με την καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ωδείου Νικόλ-Μπεριάνα Μυσκέτα.

Μία από τις μαθήτριες Ντρίτσου Βαρβάρα έλαβε το Γ ‘ Βραβείο –Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία του πιάνου και η Λέκκα Αντωνία μάγεψε το κοινό και την επιτροπή από την σκηνική της παρουσία και ερμηνεία της, επίσης στο πιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο νομός Θεσπρωτίας διακρίθηκε από τις συμμετοχές που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ δεδομένου ότι οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποι τους ήταν από την Αθήνα.

Στο νομό μας δεν είχε λάβει κανείς μέχρι στιγμής μέρος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κάτι το οποίο διαφημίζει την πόλη μας και την ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά, σε πολιτιστικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τις χορωδίες να εντυπωσιάζουν με την άρτια φωνητική τους τοποθέτηση, τη σκηνική παρουσία και βεβαίως στις ερμηνευτικές τους δυνατότητες.
Read More »
Διάκριση για σπουδάστρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Διάκριση για σπουδάστρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Μια πόλη της Ηπείρου στις 5 πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα με το ελληνικό Reddit

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Μια πόλη της Ηπείρου στις 5 πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα  με το ελληνικό Reddit


Μία ερώτηση ήταν αρκετή. “Ποια θεωρείτε την πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας”, έγραψαν στο ελληνικό Reddit και, όπως ήταν λογικό, ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Το περιμέναμε, το περιμένατε, όλοι το περίμεναν. Κανείς δεν θέλει να διαβάζει υποτιμητικά σχόλια για την περιοχή που μεγάλωσε όμως όλα έχουν και τα όριά τους. Επίσης, η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν οπότε ίσως θα ήταν προτιμότερο να διαβάσετε αυτό το κείμενο φορώντας τα γυαλιά με την επιγραφή “χιούμορ” στο πλάι. Αν το πάρετε κατάκαρδα τότε μας συγχωρείτε, δεν ήταν αυτός ο σκοπό μας.

Κάτω από την προβοκατόρικη είναι η αλήθεια, ερώτηση, υπάρχουν 91 απαντήσεις που μας έδωσαν στο πιάτο όλα όσα ζητούσαμε από μία τέτοια απορία. Δεν τις λες και λίγες. Οι 5 πόλεις που θα βρείτε στη λίστα που ακολουθεί, βγήκαν νικήτριες καθώς αναφέρθηκαν τις περισσότερες φορές. Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι κρατάμε τις αποστάσεις μας, άλλωστε εμείς είμαστε οι αγγελιοφόροι. Τον ρόλο του δικαστή τον έχει το ελληνικό Reddit.

Λαμία


Πρώτη και καλύτερη, αν και μιλάμε για μεγάλο ντέρμπι με την πόλη που θα βρείτε ακριβώς από κάτω. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις απαντήσεις που διαβάσαμε. Είστε έτοιμοι; “Λαμία, είναι σα να τρως ριζογκοφρέτα, no offense” και “Λαμία με μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν έχω επισκεφθεί τη Θήβα’. Και αυτή είναι η τέλεια πάσα για να μεταφερθούμε στην υπέροχη…

Θήβα


Και τι δεν έχουμε ακούσει για αυτή την πόλη και να που ήρθε η στιγμή να διαβάσουμε κιόλας. Δυστυχώς για τους κατοίκους της, τα σχόλια δεν είναι και τόσο αποθεωτικά. “Έχοντας περάσει κατά την διάρκεια του φανταρικου και από Θήβα και Λαμία πρέπει να πω η Θηβα”, “Θήβα με διαφορά” και “παρουσιάστηκα Θήβα και με έχουν φιλοξενήσει φίλοι που σπούδαζαν Λαμία και είναι τα χειρότερα και πιο σάπια μέρη που έχω επισκεφτεί”. Μήπως η Θήβα έπρεπε να ανέβει στην πρώτη θέση με τις πιο άσχημες πόλεις;

Αγρίνιο


Το σχόλιο του χρήστη Vurnicas αυτούσιο, το οποίο μάλλον συμπικνώνει τις απόψεις όλων για το Αγρίνιο: Ήταν στις υποψήφιες για να είμαι ειλικρινής, και καθώς έχω καταγωγή από εκεί κοντά την έχω επισκεφθεί πολλές φορές και γνωρίζω πόσο χάλι είναι. Επίσης το καλοκαίρι η ζέστη του είναι ανυπόφορη, + κουνούπια και υγρασία. Αλλά τουλάχιστον έχει κάποια κομμάτια στο "κέντρο" που είναι πιο όμορφα, και σε 4-5 λεπτά με αμάξι είσαι Τριχωνίδα και ανοίγει το μάτι σου. Οπότε χάνει στα σημεία.

Αθήνα


Εντάξει, το περιμέναμε. Κίνηση, κακή ποιότητα ζωής, φασαρία, άγχος και φανάρια που δε λένε να γίνουν πράσινα. Μην ξεχνάμε και τα ενοίκια που έχουν φτάσει στο Θεό. Αλλά αυτή είναι η Αθήνα μας, όμορφη μέσα στην αστική της ασχήμια. Αν μια λέξη της ταιριάζει απόλυτα, αυτή είναι η “τσιμεντοφαβέλα”. Άδικο έχει ο χρήστης Its_a_me_a_dude που έκανε αυτό το σχόλιο;

Ηγουμενίτσα


“Ηγουμενιτσα με διαφορά, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει. Σαν να χτίσανε με το ζόρι μια πόλη δίπλα στο λιμάνι”. Κάπως υπερβολικό το σχόλιο από τον Wildrek όμως η αλήθεια είναι πως συμφώνησαν αρκετοί μαζί του ενώ στο τεράστιο αυτό thread η Ηγουμενίτσα αναφέρθηκε πολλές φορές. Για να τα λέμε όλα όμως, παραλίγο να μπουν στη λίστα η Σπάρτη, η Τρίπολη ίσως και η Κοζάνη. Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά, όσοι έκαναν στρατό σε αυτές τις περιοχές ίσως να συμφωνήσουν.

Read More »
Μια πόλη της Ηπείρου στις 5 πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα με το ελληνικό Reddit Μια πόλη της Ηπείρου στις 5 πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας, σύμφωνα  με το ελληνικό Reddit Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Επίκαιρη Ερώτηση για ΟΛΗΓ: Στοπ στην πώληση όπως στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Μ. Κάτσης, καμία ουσιαστική απάντηση από Πλακιωτάκη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Επίκαιρη Ερώτηση για ΟΛΗΓ: Στοπ στην πώληση όπως στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Μ. Κάτσης, καμία ουσιαστική απάντηση από Πλακιωτάκη (+ΒΙΝΤΕΟ)


Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Μάριου Κάτση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τα ζητήματα ανταγωνισμού από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., και τα προβλήματα από τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένα στους οικείους Δήμους.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ανέτρεψε το μοντέλο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων του ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευε την πώληση, προπαγανδίζοντας την ιδιωτικοποίηση ως τον μοναδικό δρόμο αξιοποίησης. Παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, με την ακύρωση του διαγωνισμού και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού της πόλης, η κυβέρνηση αναίρεσε τον ίδιο της τον εαυτό.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης, είπε πως ο διαγωνισμός ακυρώνεται επειδή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι υψίστης γεωπολιτικής, στρατηγικής και ενεργειακής σημασίας. «Ποια η διαφορά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από αυτό της Ηγουμενίτσας, το λιμάνι δηλαδή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλιο το χαρακτήρισε ως το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας;» αναρωτήθηκε ο Μ. Κάτσης.

Ως προς τα ζητήματα του ανταγωνισμού που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς ο νέος ιδιοκτήτης είναι ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος πελάτης της, αφού αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% του ετήσιου τζίρου. Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα νόθευσης του ανταγωνισμού από τη στιγμή που ο νέος ιδιοκτήτης με όπλο τον έλεγχο της τιμολογιακής πολιτικής της ΟΛΗΓ ΑΕ, θα αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Ενώ συνέχισε μιλώντας για εναρμονισμένες πρακτικές, αναφέροντας ότι ο εν λόγω ιδιώτης κατέχει μια σειρά λιμένων σε ολόκληρη τη μεσόγειο και ετοιμάζεται να πάρει και το λιμάνι του Ηρακλείου, εγείροντας ζήτημα μονοπωλιακών πρακτικών. «Θα περάσουν αυτά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη DIGI COMP της Κομισιόν;» ρώτησε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Υπουργό.

Σχετικά με την απόδοση της χερσαίας ζώνης, και τα ψέματα προς την τοπική κοινωνία τα οποία εκθέτουν τόσο τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας, όσο και τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ο Μ. Κάτσης, ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχει αποδοθεί ολόκληρη η χερσαία ζώνη πριν από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. «Είμαστε στο και πέντε, και ακόμα τίποτα. Εάν περάσει η σύμβαση παραχώρησης από τη Βουλή και δεν έχει αποδοθεί το σύνολο της στην τοπική κοινωνία, θα είστε για πάντα υπόλογοι ως παράταξη, γι αυτό το έγκλημα. Δώστε την χθες» είπε κλείνοντας την πρωτολογία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην απάντησή του, αφού μίλησε για υψηλό αντίτιμο από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ η οποία θα συνοδεύεται από επενδύσεις, χαρακτήρισε την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης σε σχέση με πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ως προς τα θέματα του ανταγωνισμού, έριξε το μπαλάκι στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και την Επιτροπή Ανταγωνισμού χωρίς να αναφερθεί καθόλου στις ευρωπαϊκές αρχές. Για το ζήτημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης, αρχικά επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι οποίες βέβαια δεν έχουν τηρηθεί ούτε στο ελάχιστο έως σήμερα, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία στην περίοδο διακυβέρνησης του, ξεχνώντας βέβαια ότι τότε το λιμάνι δεν πωλούνταν, και η χερσαία ζώνη δεν κινδύνευε να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Ο Μ. Κάτσης παίρνοντας τον λόγο, κατηγόρησε τον Υπουργό για χιλιοπαιγμένη κασέτα σχετικά με τις υποσχέσεις του για τη χερσαία ζώνη, και στη συνεχεία ρώτησε σκωπτικά πως γίνεται ο διαγωνισμός για την Αλεξανδρούπολη να ακυρώνεται λόγω ρωσικής εισβολής, αλλά η πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ να προχωρά κανονικά, από τη στιγμή μάλιστα που ήταν στο ίδιο πακέτο με την Αλεξανδρούπολη;

Σχετικά με τα ζητήματα ανταγωνισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το ερώτημα του προς τον Υπουργό για το εάν έχει ενημερωθεί η Κομισιόν. Ως προς το τίμημα της πώλησης σχολίασε ότι ποτέ δεν έγινε δημόσια αποτίμηση, ενώ ανέφερε πως 70 εκ.€ κόστισε μόνο η τρίτη φάση του λιμανιού που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή. Η ΟΛΗΓ ΑΕ είναι μια κερδοφόρα εταιρεία με 11 εκ € αποθεματικό, που διαχειρίζεται πέρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δύο μαρίνες, ένα αλιευτικό καταφύγιο και μεγάλο κομμάτι του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, και αυτή η εταιρεία πωλείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν ενοικιάζεται, τόνισε ο Μ. Κάτσης.

Ως προς τις επενδύσεις, ο βουλευτής ρώτησε ευθέως τον Υπουργό αν υπάρχει δεσμευτική ρήτρα επενδύσεων για το νέο ιδιοκτήτη, και που ακριβώς αποτυπώνεται αυτό. «Στις 31/10 σας ζήτησα με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων τη σύμβαση παραχώρησης. Δηλώσατε αναρμόδιος. Ο κυβερνητικός σας όμως βουλευτής ο κ. Γιόγιακας σε τοπικά κανάλια έλεγε ότι τη γνωρίζει τη σύμβαση και ότι υπάρχουν επενδύσεις, ενώ σε άλλη συνέντευξη του έλεγε ότι δεν υπάρχει σύμβαση κι ότι δεν τη γνωρίζει. Τελειώνετε με τα μισόλογα. Πείτε μας, θα δεσμεύεται ο ιδιώτης για την κατασκευή μαρίνας, θα δεσμεύεται για την κατασκευή εμπορευματικού, ή θα είναι ένα μονοπώλιο το οποίο δε θα έχει κανένα κίνητρο να κάνει επενδύσεις, αφού θα έχει εγγυημένα κέρδη;»

Ο Μ. Κάτσης συνέχισε λέγοντας ότι ο Υπουργός δεν του απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε, καθώς δεν γνωρίζει να απαντήσει. «Στο επιτελικό κράτος κουμάντο κάνει ο επιτελάρχης, οι υπουργοί είναι διακοσμητικοί» είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα. «Το μόνο που ξέρετε κι εσείς και ο κ. Γιόγιακας είναι τα πεπραγμένα της γαλάζιας διορισμένης διοίκησης, η οποία έχει κάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων» πρόσθεσε, καταθέτοντας παράλληλα στα πρακτικά, έγγραφα που το αποδεικνύουν. Ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμα και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή πήρε απευθείας ανάθεση από το λιμάνι. Κλείνοντας ο Μ. Κάτσης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και τώρα την πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης.


Read More »
Επίκαιρη Ερώτηση για ΟΛΗΓ: Στοπ στην πώληση όπως στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Μ. Κάτσης, καμία ουσιαστική απάντηση από Πλακιωτάκη (+ΒΙΝΤΕΟ) Επίκαιρη Ερώτηση για ΟΛΗΓ: Στοπ στην πώληση όπως στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Μ. Κάτσης, καμία ουσιαστική απάντηση από Πλακιωτάκη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

«Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
«Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και το ΚΕΠΕΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ (πρωην ΚΠΕ Φιλιατών), ολοκλήρωσε εχθές Κυριακή 27/11/2022 και την δεύτερη εκπαιδευτική δράση ενηλίκων (Δασκάλων & Καθηγητών) στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 10 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», ΕΠΑΛΘ 2014-2020 MIS 5066824.

Το Υποέργο 10 προέκυψε από την έγκριση αξιοποίησης αδιάθετων κονδυλίων άλλων υποέργων της Πράξης και αφορούσε δράσεις εκπαίδευσης ενηλίκων σε θέματα σχετικά με την υδατοκαλλιέργεια και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης μαθητών σε σχολεία της Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο στόχευσε μέσω των δράσεων του Υποέργου 10, να διευρύνει το έργο στον τομέα της Α’ και Β’ βαθμίδας Εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας κι ενημερώνοντας δασκάλους-καθηγητές σχολείων που βρίσκονται στους πλησίον της Θεσπρωτίας Νομούς, αλλά και σε περιοχές που μέσω της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα και γρήγορα την Θεσπρωτία. Η προσέγγιση των δασκάλων (με έμφαση στους Διευθυντές σχολικών μονάδων) των όμορων περιοχών & περιοχών που δεν διαθέτουν μονάδες θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας στοχεύει στην κατανόηση του ρόλου των υδατοκαλλιεργειών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις διατροφικές συνήθειες και την υγεία, και την επίπτωση του κλάδου στις τοπικές οικονομίες, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία από τις μικρές ηλικίες καθώς και να παρακινήσει τους συμμετέχοντες για την διοργάνωση σχολικών εκδρομών στην περιοχή για διάδοση της Πράξης και στους μαθητές των σχολείων τους.

Για την υλοποίηση του έργου το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεργάσθηκε στενά, εκτός του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και από κοινού καθόρισαν το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες υλοποίησης των δύο εκπαιδευτικών διήμερων αποστολών.

Στις αποστολές (19-20/11 & 26-27/11/2022) φιλοξενήσαμε και ενημερώσαμε συνολικά εβδομήντα εννέα (79) καθηγητές – δασκάλους στην Θεσπρωτία. Στην πρώτη επίσκεψη συμμετείχαν 50 καθηγητές-δάσκαλοι από τους Νομούς: Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας και στην δεύτερη συμμετείχαν 29 καθηγητές-δάσκαλοι από Νομούς της Άρτας & της Λευκάδας. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον Ιχθυογεννητικό σταθμό στην Λωρίδα Σαγιάδας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στην Σαγιάδα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στο Δρέπανο – όρμος Βάλτου και στο Κάστρο Ηγουμενίτσας, στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή και στην Παραμυθιά και παρακολούθησαν ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαγιάδας και στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τις ακόλουθες ενότητες και εισηγητές:

ü «Συνοπτική παρουσίαση: Α. Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, Β. της Πράξης: «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας», Γ. Της συνεργασίας με ΚΕΠΕΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ & Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την υλοποίηση του Υποέργου 10, από τον κο Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο & Υπεύθυνο Έργου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

ü «Ανάπτυξη του κλάδου, ίδρυση ΠΟΑΥ & προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και επιπτώσεις στην τοπική οικονομία» από τον κο Ιωάννη Χεκίμογλου, Προέδρο Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας.

ü «Η θρεπτική αξία των ψαριών στην διατροφή μας» από την κα Νεφέλη Πασιάκου Διατροφολόγος

ü «Επισκόπηση του κλάδου της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία» από τους Δρ. Ευάγγελο Κωνσταντινίδη, Ιχθυολόγο MSc, PhD και Δρ. Κώστα Περδικάρη, Ιχθυολόγο MSc, PhD του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

ü «Περιβάλλον – Πολιτισμός – Οικονομία» από τον κο Μάρκο Νικολάου, Υπεύθυνο του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία, την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή τους τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κο Ιωάννη Χεκίμογλου και τον Υπεύθυνο ΚΕΠΕΑ Φιλιατών κο Μάρκο Νικολάου ο οποίος συνόδευσε και τις δύο αποστολές αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση και ξενάγησή τους στην Θεσπρωτία.

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την οργάνωση των δράσεων και το εύρος των χορηγούμενων πληροφοριών και προωθητικού υλικού, δεσμευόμενοι να γνωστοποιήσουν την εμπειρία τους προτείνοντας την ένταξη της Θεσπρωτίας στις δράσεις σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών των επόμενων σχολικών περιόδων.Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
«Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Απίστευτο ατύχημα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Απίστευτο ατύχημα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, στο ύψους του αλιευτικού καταφυγίου.

Το ατύχημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, σημειώθηκε όταν ο οδηγός ΙΧ, ο οποίος μετέφερε με τρέιλερ βάρκα, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί ο κοτσαδόρος.

Βάρκα και τρέιλερ, αφού παρέσυραν τα πάντα στην πορεία τους, κατέληξαν μέσα στην θάλασσα.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα είναι πολυσύχναστο, αφού από εκεί περνάει ο ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος, με εκατοντάδες πολίτες να κάνουν καθημερινά τη βόλτα τους και από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ενώ η βάρκα και το τρέιλερ απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια γερανού.


Read More »
Απίστευτο ατύχημα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Απίστευτο ατύχημα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2022

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2022


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2022 που διοργάνωσε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , το Δήμο Ηγουμενίτσας το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και την υποστήριξη του ΠΑΚΠΠΟ .
Συμμετείχαν συνολικά 600 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία της Ηπείρου , της Κέρκυρας και της Λευκάδας στις κατηγορίες ΜΙΝΙ , Κ 12 , Κ14 και Κ16 .
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες σήμερα , αθλητές , προπονητές , σωματεία, τους θεατές που κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας , τους εθελοντές που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση των αγώνων που έχουν γίνει θεσμός για την πόλη της Ηγουμενίτσας και την ευρύτερη περιοχή, το ΣΚΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και τον χορηγό ΝΕΡΑ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ
Read More »
Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2022 Με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2022 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Εντυπωσίασε στο Voice η 17χρονη Θεσπρωτή Ελευθερία Μητσέλου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
Εντυπωσίασε στο Voice η 17χρονη Θεσπρωτή Ελευθερία Μητσέλου (+ΒΙΝΤΕΟ)Στο Voice βρέθηκε η 17χρονη Θεσπρωτή, Ελευθερία Μητσέλου όπου και για διαγωνίστηκε με το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού “Ανάθεμά σε”.
Η 17χρονη Ελευθερία από τον Παραπόταμο, εντυπωσίασε τους 4 κριτές που την διεκδίκησαν, με την ίδια να επιλέγει τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν το τραγούδι της Ελευθερίας Μητσέλου και την κριτική:


Read More »
Εντυπωσίασε στο Voice η 17χρονη Θεσπρωτή Ελευθερία Μητσέλου (+ΒΙΝΤΕΟ) Εντυπωσίασε στο Voice η 17χρονη Θεσπρωτή Ελευθερία Μητσέλου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για Ασφαλτικά: Επικοινωνιακές οι προσφυγές των κ.κ. Πιτούλη και Καχριμάνη

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για Ασφαλτικά: Επικοινωνιακές οι προσφυγές των κ.κ. Πιτούλη και Καχριμάνη


“Όταν η κοινωνία των πολιτών και οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου εκφράζονται μέσα από συλλογικότητες και κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας, η πίεση που ασκείται μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι κύριοι Πιτούλης και Καχριμάνης σε μια επικοινωνιακού τύπου κίνηση εντυπωσιασμού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της επένδυσης των ασφαλτικών Σαγιάδας, παρόλο που το θέμα είναι πολιτικό παρά νομικό.

Γι’ αυτό απαιτούμε από το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιόγιακα να δείξει άμεσα τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και με την παρέμβαση του στα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Λωρίδα Σαγιάδας να τύχει της δέουσας σημασίας, ανάλογης του αυξημένου βάρους που έχει για την τοπική οικονομία. Αν δεν το πράξει οι ευθύνες που θα τον βαραίνουν θα είναι τεράστιες.

Όσον αφορά τον έτερο βουλευτή του συριζα κ. Κάτση θα του συνιστούσαμε να μην απευθύνεται πλέον στο Θεσπρωτικό λαό σαν σε λωτοφάγους πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες, διότι την ώρα που επί κυβέρνησης συριζανέλ δόθηκαν δύο Υπουργικές παρατάσεις για τα ασφαλτικά Σαγιάδας, ξεκίνησε η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έκλεισαν τα ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας και άλλα πολλά, ο κ. Μάριος Κάτσης κατανάλωνε το βουλευτικό του μισθό αμέριμνος πέριξ της πλατείας Κολωνακίου.”
Read More »
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για Ασφαλτικά: Επικοινωνιακές οι προσφυγές των κ.κ. Πιτούλη και Καχριμάνη ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για Ασφαλτικά: Επικοινωνιακές οι προσφυγές των κ.κ. Πιτούλη και Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες