Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας: Απαιτούμε την προστασία των δικαιωμάτων μας...

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλα και πιο συχνά ασθενείς με αυτή την πάθηση ενώ η εξέλιξη της επιστήμης έχει καταφέρει να αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου. Στο άκουσμα της ασθένειας μας έρχονται στο νου δύσκολες καταστάσεις υγείας.

Τα συμπτώματα αφορούν το κεντρικό νευρικό μας σύστημα όπως κινητικά προβλήματα, προβλήματα με την όραση, αίσθησης, μνήμης, συγκέντρωση σκέψης, προβλήματα με την ουροδόχο κύστη, προβλήματα που σε κάθε ασθενή διαφέρουν.

Αν έχουμε 12.000 άτομα που νοσούν, έχουμε 12.000 διαφορετικές περιπτώσεις. Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Στην Ελλάδα πάσχουν περίπου 12.000 και ο Νομός Θεσπρωτίας έχει την πρωτιά μαζί με τον Νομό Χανίων και Θεσσαλονίκης. Εμφανίζεται στην ηλικία μεταξύ 20 και 40 ενώ η μέση ηλικία έναρξης είναι στα 30. Προσβάλλει περισσότερο τις γυναίκες από τους άντρες σε ποσοστό 3 προς 1. Δεν είναι θανατηφόρος νόσος.

Η διάγνωσή της δεν είναι απλή. Θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί νευρολόγο για να γίνει αξιολόγηση των συμπτωμάτων και των απεικονιστικών δεδομένων (μαγνητική τομογραφία και άλλες ειδικές εξετάσεις) καθώς πολλές παθήσεις μοιάζουν με την ΣκΠ. Οι θεραπείες που υπάρχουν μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, χωρίς να μπορούν όμως να την θεραπεύσουν.

Η διαταραχή είναι χρόνια και ανίατη, παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι με ΣΚΠ συνεχίζουν να περπατούν και να λειτουργούν στο χώρο εργασίας με αναπηρία για 20 και παραπάνω χρόνια. Εδώ στο Νομό Θεσπρωτίας βρεθήκαμε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και δημιουργήσαμε τον «Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και σεμιναρίων τοπικών και πανελλήνιων ή διεθνών για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, εκδρομών αναψυχής, ειδική γυμναστική που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πασχόντων, εκπαιδευτικές επιμορφωτικές δραστηριότητες και ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών.

Σαν πάσχοντες είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε αυτά, όπως τον διορισμό Νευρολόγου στο Νοσοκομείο Φιλιατών του Νομού.

Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι από τους πρώτους Νομούς με πάσχοντες ΣΚΠ και με τα πολλά προβλήματά μας αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε στα Ιωάννινα. Να συμπεριληφθεί η Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις επ’ αόριστο παθήσεις καθώς είναι πάθηση ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη και θα έπρεπε ήδη να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Δεν γίνεται να περνάνε άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες κάθε λίγο ΚΕΠΑ. Αλλαγή του ΚΕΒΑ, γιατί είναι αδιανόητο η ΣΚΠ να ξεκινά με ποσοστό αναπηρίας 35%. Μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, φυσικοθεραπείες και αναλώσιμα.

Απαιτούμε και δεν επαιτούμε, την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική μας ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας.

Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων
με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας


 
Read More »
Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας: Απαιτούμε την προστασία των δικαιωμάτων μας... Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας: Απαιτούμε την προστασία των δικαιωμάτων μας... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017 Rating: 5

Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με θέμα: «Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου»

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ/νσης Δ. Ε. Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» θα πραγματοποιήσει στις 04 Μαΐου 2017, ώρα 10:00 π.μ βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με θέμα: «Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου», με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Νεράιδας.

Υπεύθυνες δράσης

Κωνσταντίνα Ζιάγκου, Msc Ψυχολόγος - Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη»

Βασιλική Β. Παππά, Msc, ΜΑ Σύμβουλος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας
Read More »
Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με θέμα: «Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου» Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με θέμα: «Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017 Rating: 5

Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017Συγχαρητήρια στους αθλητές του ΔΝΟΗ για την συμμετοχή τους στο 83ο ΠΠΚ Α ΦΑΣΗ Εφήβων-Νεανίδων & Ανδρών-Γυναικών και για τις διακρίσεις όπου καταφέρανε να πετύχουν σε ένα αρκετά δύσκολο και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα με μεγάλη συμμετοχή αθλητών .
Ο ΔΝΟΗ συμμετείχε με 6 πληρώματα όπου τα 4 προκρίθηκαν στους μεγάλους τελικούς και κατέλαβαν τις εξής θέσεις:
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ στη Δικωπο ανευ νεανίδων ΛΟΥΠΑ Μ. - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ Ε.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ στη Τετρακωπο ανευ εφήβων ΔΗΜΑΚΟΣ Ε. -ΠΑΤΣΗΣ Δ.-ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Α.-ΜΠΕΖΑΣ Ι.,
ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ στην Οκτακωπο με πηδαλιούχο Εφηβων ΔΗΜΑΚΟΣ Ε.-ΙΩΑΝΝΟΥ Θ.- ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Α.-ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Κ.- ΚΑΤΣΕΝΟΣ Π.-ΠΑΤΣΗΣ Δ.-ΚΩΤΣΗΣ Σ.-ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Σ. -ΣΓΟΥΡΟΣ Κ.
ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ στην Τετρακωπο ανευ νεανιδων ΙΩΑΝΝΟΥ Σ.-ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ Ε.-ΛΟΥΠΑ Μ. -ΚΑΤΣΙΟΥ Σ
ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ στο Τετραπλό αντρών ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ε.- ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Δ. - ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Α.-ΔΗΜΑΚΟΣ Ε.-
Τέλος συγχαρητήρια στο Τετραπλο εφήβων ΣΤΑΘΗΣ Π.-ΚΩΤΣΗΣ Γ.- ΜΥΓΔΑΛΗΣ Β. - ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Σ. για την συμμετοχή τους.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες των αθλητών που στηρίζουν με κάθε τρόπο όλη αυτή την κοινή προσπάθεια αθλητών και Συλλόγου !!! ....Μαζεύουμε δυνάμεις και συνεχίζουμε στη Β ΦΑΣΗ τον Ιούλιο στην Καστοριά


 
Read More »
Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017 Rating: 5

"Ήταν Ένα Μικρό Καράβι" - Θεατρική παράσταση από Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017


Το θεατρικό εργαστήρι του Εσπερινού Λυκείου και Γυμνασίου σας προσκαλεί στην θεατρική του παράσταση "Ήταν Ένα Μικρό Καράβι", με θέμα το προσφυγικό ζήτημα στις μέρες μας. 

Από την Σμύρνη του 1922 στην Συρία του 2017, αυτό που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, είναι οι συμφορές και τα βάσανα των ανθρώπων όταν ο πόλεμος και η βία έχουν τον λόγο.

Τρίτη, 2 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. - 10 μ.μ.στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.


Read More »
"Ήταν Ένα Μικρό Καράβι" - Θεατρική παράσταση από Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας "Ήταν Ένα Μικρό Καράβι" - Θεατρική παράσταση από Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες