Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Παραδόθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 στο Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η ανθρωπιστική βοήθεια που συνέλεξε ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με φορείς και πολίτες για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Με την ευχή να σταματήσει ο πόλεμος και να πρυτανεύσει η λογική, ευχαριστούμε το ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι», τη Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου και όλους εκείνους τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Τέλος, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ουσιαστική παρουσία και συνεισφορά του στους πολίτες της Ουκρανίας που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου καθώς και για τη συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Δήμο Ηγουμενίτσας Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Απολογισμός Πεπραγμένων για τα έτη 2020 και 2021 του Δήμου Ηγουμενίτσας του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Απολογισμός Πεπραγμένων για τα έτη 2020 και 2021 του Δήμου Ηγουμενίτσας του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και της Δ.Ε.Υ.Α.Η.Ο Δημόσιος Απολογισμός Πεπραγμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και της Δ.Ε.Υ.Α.Η. για τα έτη 2020 και 2021 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, την Πρόεδρο του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. κα Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Η. κ. Σωτήριο Μήτση.
Παρουσιάστηκε το πολυδιάστατο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία ανταποκρίθηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις αυξημένες υποχρεώσεις που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας, καταφέρνοντας με σχεδιασμό και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, να θωρακίσει τον Δήμο, να κρατήσει όρθια την τοπική κοινωνία και να υλοποιήσει μια σειρά έργων ζωτικής σημασίας.
Επισημάνθηκε δε η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Δήμου Ηγουμενίτσας στις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθιστώντας τον πρώτο έναντι των άλλων Δήμων της Ηπείρου, καθώς και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας χρηματοδοτικών εργαλείων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και τη γενικότερη ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.
Στο τέλος Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι, μέσω μίας συντεταγμένης και δημιουργικής πορείας, εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο και πολιτισμένο.
Προς ενημέρωση των δημοτών και των φορέων επισυνάπτεται η πλήρης παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, με αποτυπωμένα τα έργα και τις δράσεις για το χρονικό διάστημα 2020 και 2021:
Read More »
Απολογισμός Πεπραγμένων για τα έτη 2020 και 2021 του Δήμου Ηγουμενίτσας του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και της Δ.Ε.Υ.Α.Η. Απολογισμός Πεπραγμένων για τα έτη 2020 και 2021 του Δήμου Ηγουμενίτσας του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και της Δ.Ε.Υ.Α.Η. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Προσοχή στις απάτες σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Προσοχή στις απάτες σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίωνΑγαπητοί συνάδελφοι ,
Σας εφιστούμε την προσοχή σχετικά με τις απάτες που έχουν προκύψει σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων .

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου :
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με μορφές εξαπάτησης και τρόπους προστασίας από αυτές, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εφιστά την προσοχή των υπευθύνων τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαιτέρως δε ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.
Ειδικότερα, επιτήδειοι επικοινωνούν με τουριστικά καταλύματα προσποιούμενοι ότι επιθυμούν να προβούν σε κράτηση δωματίων. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο δήθεν της πραγματοποίησης της πληρωμής του συμφωνηθέντος ποσού, όπου πολλές φορές προφασίζονται αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποσπούν τεχνηέντως τους αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).
Ακολούθως, με τη χρήση των υποκλεμμένων στοιχείων πραγματοποιούν μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων σε δικούς τους ή συνεργών τους.

Για την αποφυγή παρόμοιων μορφών απάτης, συμβουλεύουμε τους πολίτες:
· Να μην γνωστοποιούν προσωπικά οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ). Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυστηρώς προσωπικά.
· Να μη συμπληρώνουν φόρμες με τα προσωπικά τους στοιχεία, όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή γραπτά μηνύματα (SMS)
· Για να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της τράπεζάς τους, να πληκτρολογούν οι ίδιοι τη διεύθυνση στον browser και να μην εισέρχονται σε αυτές μέσω υπερσυνδέσμων (links).
· Σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι έχουν πέσει θύμα απάτης, να ενημερώνουν άμεσα την τράπεζά τους και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».
Επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Read More »
Προσοχή στις απάτες σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων Προσοχή στις απάτες σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

477 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
477 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 86
ΠΕ Θεσπρωτίας 64
ΠΕ Ιωαννίνων 240
ΠΕ Πρέβεζας 87

Read More »
477 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 477 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Διπλωματικός πυρετός για τον αγωγό EastMed που καταλήγει στα παράλια της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Διπλωματικός πυρετός για τον αγωγό EastMed που καταλήγει στα παράλια της Θεσπρωτίας


Διπλωματικός πυρετός στην Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που η Ευρώπη αναζητά τρόπους να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο αγωγός EastMed που ξεκινά από τη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, καταλήγει στα παράλια της Θεσπρωτίας και συνεχίζει υποθαλάσσια μέχρι την Ιταλία.

Το συγκεκριμένο σχέδιο που προωθούσαν από κοινού Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος «πάγωσε» με παρέμβαση της Αμερικής ενώ και τώρα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα επανέλαβε ότι πρόκειται για έργο ασύμφορο.

Κύκλοι της εταιρείας IGI POSEIDON, φορέα ανάπτυξης του EastMed, που ρωτήθηκαν για τις δηλώσεις που αποδίδονται στον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ ότι “ο EastMed είναι κοστοβόρο σχέδιο και ότι χρειάζεται πάνω από 10 χρόνια για να δημιουργηθεί”, σχολίαζαν ότι σύμφωνα με τις μελέτες και τις εκτιμήσεις της εταιρείας, ο αγωγός EastMed είναι οικονομικά βιώσιμος και τεχνικά εφικτός.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν μάλιστα τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του CEO της EDISON Νικόλα Μόντι που επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη νέων υποδομών για την απεξάρτηση από την Ρωσία και το γεγονός ότι για τον EastMed το κομβικό ζήτημα δεν είναι το τεχνικό σκέλος που θα απαιτήσει περίπου 4 χρόνια, αλλά το γεωπολιτικό.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει η Τουρκία με σκοπό να μπει στο παιχνίδι του συγκεκριμένου αγωγού ακόμη και να πετύχει την αλλαγή του σχεδιασμού και την διέλευσή του από τα εδάφη της.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, ενώ θα προηγηθούν διμερείς επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια διαδοχικά με τους ομολόγους του της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη και του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.
Read More »
Διπλωματικός πυρετός για τον αγωγό EastMed που καταλήγει στα παράλια της Θεσπρωτίας Διπλωματικός πυρετός για τον αγωγό EastMed που καταλήγει στα παράλια της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

ΦΤΩΧΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ | Του Παν. Νταή

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
ΦΤΩΧΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ | Του Παν. Νταή


Τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας για τα έτη 2020 – 2021, όπως παρουσιάστηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30 – 3 – 2022 χαρακτηρίζονται από χαμηλές επιδόσεις και λίγα ουσιαστικά αποτελέσματα. Ήταν κάτι το αναμενόμενο βέβαια. Το είχαμε τονίσει και προεκλογικά, το είχαμε επισημάνει και σε σχετικές ανακοινώσεις για το πρώτο έτος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Οι δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι γνωστές και περιορισμένες. Αυτό μπορούν και αυτό κάνουν. Επιλέγουν να ασχοληθούν με τα μικρά τα οποία νομίζουν ότι γνωρίζουν και αποφεύγουν τα μεγάλα τα οποία φοβούνται γιατί δεν μπορούν να τα ελέγξουν. Βασίζονται στην αξιόλογη δουλειά και στις φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών υπαλλήλων, χωρίς να μπορούν να τους εμπνεύσουν και να τους υποστηρίξουν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι για οκτώ περίπου χρόνια περιόρισαν τον Δήμο Ηγουμενίτσας στα δικά τους μικρά μέτρα. Έχασαν ευκαιρίες ανάπτυξης και απεμπόλησαν δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας. Ας σταχυολογήσουμε μερικά από τα κυριότερα …επιτεύγματά τους:

1.Δεν διεκδίκησαν την παραχώρηση στο Δήμο της Μαρίνας Ηγουμενίτσας και των καταφυγίων σκαφών Πλαταριάς και Συβότων και αρκέστηκαν στην παραχώρηση μόνο της χερσαίας ζώνης λιμένος, κάτι που ακόμη δεν έχει τελεσφορήσει.

2.Άφησαν μεγάλα έργα, αναγκαία για την ανάπτυξη της περιοχής στον αυτόματο πιλότο (π.χ. περιφερειακός δρόμος) και αδράνησαν μπροστά σε αρνητικές για την περιοχή εξελίξεις (π.χ. αναστολή λειτουργίας Τμήματος ΤΕΙ, επιδείνωση της κατάστασης Δρεπάνου).

3.Δεν υποστήριξαν πραγματικά τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και τις ομάδες της σύγχρονης δημιουργίας της περιοχής μας.

4.Αναλώθηκαν σε τυπικές δράσεις προβολής και δεν πραγματοποίησαν καμία ουσιαστική ενέργεια για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (π.χ. ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας).

5.Δεν μερίμνησαν για την επιτάχυνση της υλοποίησης μικρών και μεγάλων έργων, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα και χρόνος και το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων να παραμένει στάσιμο. Αρκούνται σε λίγα και μικρά έργα κυρίως βιτρίνας (με εξαίρεση στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας όπου εκτελούνται σημαντικά έργα) και δεν μπορούν να υλοποιήσουν μεγάλα έργα πνοής.

6.Δεν προστάτευσαν και δεν αξιοποίησαν την δημοτική περιουσία, την οποία παραχωρούν δωρεάν ή με εξευτελιστικά τιμήματα σε άλλες υπηρεσίες ή ιδιώτες.

7.Δεν σχεδίασαν και συνεπώς δεν εφάρμοσαν ένα σοβαρό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η πόλη να αντιμετωπίζει προβλήματα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να παλεύουν μόνοι τους, η ανακύκλωση να καρκινοβατεί και το κόστος αποκομιδής να αυξάνεται και να επιβαρύνει τους δημότες.

8.Δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για την προστασία και την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

9.Δεν συμμετείχαν στην ψηφιακή πρόοδο του δημοσίου, με αποτέλεσμα το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες να παραμένει σταθερά χαμηλό.

Η κατάσταση αυτή δεν αξίζει στους δημότες της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι επιζητούν ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, κάτι που πρέπει να αποτελεί χρέος όλων όσοι με τον οποιονδήποτε τρόπο ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται η συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου, γύρω από ένα κοινά αποδεκτό όραμα. Χρειάζεται η δημιουργία μιας κοινωνικής συμμαχίας γνώσης, εμπειρίας, αποτελεσματικότητας, ήθους και διάθεσης για προσφορά.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία αναλώνεται κυρίως στην διαχείριση μικροκομματικών, μικροπολιτικών και προσωπικών συμφερόντων, που πρέπει να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο και να δώσουν τη θέση τους σε πολιτικές που προωθούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας.Παναγιώτης Β. Νταής

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
ΦΤΩΧΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ | Του Παν. Νταή ΦΤΩΧΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ | Του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 48χρονος παρέσυρε 72χρονο πεζό

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Ηγουμενίτσα: 48χρονος παρέσυρε 72χρονο πεζόΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες της Πέμπτης, επί της παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 48χρονος παρέσυρε 72χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού.

Ο τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 48χρονος παρέσυρε 72χρονο πεζό Ηγουμενίτσα: 48χρονος παρέσυρε 72χρονο πεζό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022
Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΤη Δευτέρα 28/3/2022 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπου και κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή την αιφνιδιαστική και ντροπιαστική κατάθεση από την κυβέρνηση της τροπολογίας του νομοσχεδίου από τη κυβερνητική πλειοψηφία που αφορά την υποχρεωτική άσκηση ένδικων μέσων από δήμους και περιφέρειες σε περιπτώσεις δικαστικών αγωγών που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή σχέσης εργασίας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει την προσφυγή της Δημοτικής Αρχής εναντίον των εργαζομένων μέσω απόφασης της οικονομικής επιτροπής, χωρίς Δημοτικό Συμβούλιο, που σημαίνει ότι η ίδια η Δημοτική Αρχή που προσλαμβάνει και γνωρίζει τις ελλείψεις και την αναγκαιότητα του προσωπικού στις δομές της δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη μετέπειτα τύχη τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάκος, απαξιωτικά, προσπάθησε να φιμώσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υφαντή Σπύρο μη δίνοντάς του το λόγο. Υποβάθμισε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους που θίγονται άμεσα από αυτήν την τροπολογία με πρόσχημα ότι δεν απεστάλη αίτημα από μέρος του Συλλόγου για να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεχνά φαίνεται πως τόσα άλλα ψηφίσματα έχουν συζητηθεί στο παρελθόν μέσα στην ίδια αίθουσα κι εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς διαβιβαστικά.

Αποφάσισε και διέταξε λοιπόν ο κ. Πάκος, να μη στηρίξουν και να μη συζητήσουν το θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων υποστηρίζοντας πως δεν είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν επί συνδικαλιστικών θεμάτων.

Όταν όμως τίθεται μείζον θέμα με συμβασιούχους εργαζόμενους και όταν μια τροπολογία απαξιώνει Δημοτικά Συμβούλια αλλά και εσάς κύριε Πρόεδρε , τότε είστε υποχρεωμένοι να συζητήσετε!!

Πρέπει όμως πρώτα να γνωρίζεται ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιος ο ρόλος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους.

Σήμερα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή, ακολουθώντας την περπατησιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνει τη χαριστική βολή στο τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς.

Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή εργασία μας αφορά όλους.ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

• Την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, και υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση ή μη έφεσης πρέπει να αποτελεί απόφαση του εκάστοτε Δήμου.• Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, ΚΑΠΗ, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.

Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6/4/2022 πμ στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας.Το ΔΣ
Read More »
Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες