Στις 22 Σεπτεμβρίου τελικά η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Στις 22 Σεπτεμβρίου τελικά η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Προχωράνε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (αποσφράγιση οικονομικών προσφορών) για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και τα τρία υποψήφια επενδυτικά σχήματα, αφού σήμερα Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα των συμμετεχόντων και δεν έγινε η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. 

Υπενθυμίζεται ότι δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα: 
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. 
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. 
3. ΟΛΘ Α.Ε. 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ήδη με επιστολή από το Ταμείο και ήδη μετράει η προθεσμία του 10ημέρου της υποβολής ενστάσεων έως την 18η Σεπτεμβρίου, 10ήμερο που θεωρείται πλέον τυπικό αφού κανείς δεν αποκλείστηκε από τη συμμετοχή. 
Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ της 22ας Σεπτεμβρίου, εφ’ όσον δεν προκύψουν ενστάσεις, θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, ταυτόχρονα με την αποσφράγιση της αποτίμησης της αξίας της εταιρείας, του ανεξάρτητου απομιμητή (Independent Valuer) που είχε προσληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για το σκοπό αυτό. 
Στην περίπτωση που η προσφορά του πρώτου είναι μεγαλύτερη κατά 20% από αυτή του δεύτερου και είναι υψηλότερη από την αποτίμηση, τότε υπάρχει κατακύρωση στον πλειοδότη. 
Εφ’ όσον οι προσφορές των τριών επενδυτικών σχημάτων βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και πάνω από την αποτίμηση, τότε τουλάχιστον οι δύο υποψήφιοι επενδυτές με τις υψηλότερες οικονομικές προσφορές, θα κληθούν να δώσουν νέες βελτιωμένες προσφορές, ενώ αν βρίσκονται κάτω από την αποτίμηση και πάλι το ταμείο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές.
Εφ’ όσον εκκινήσει η διαδικασία των βελτιωμένων προσφορών θεωρείται ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ανάδειξη του τελικώς επιλεγέντα δε θα υπερβεί τα μέσα Οκτωβρίου.
Read More »
Στις 22 Σεπτεμβρίου τελικά η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Στις 22 Σεπτεμβρίου τελικά η αποσφράγιση των προσφορών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 21 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στη Χαλκίδα, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε επτά αγώνες από τη Serie A, τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας και κέρδισε 21.121,94 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στο Markopoulo Park, στο Τετραπλό (τέσσερις πρώτοι ίπποι με τη σωστή σειρά) της έβδομης ιπποδρομίας, δύο νικητές κέρδισαν από 2.822,06 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ


To Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου της το BBC έπαιξε τον εθνικό ύμνο.
Όλη η οικογένεια της βασίλισσας είχε σπεύσει στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες για την υγεία της 96χρονης μονάρχη και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τα ανάκτορα.
Η υγεία της Ελισάβετ επιδεινώθηκε από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της και ανέθεσε ορισμένα από τα καθήκοντά της στους προφανείς διαδόχους της, τον γιο της Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ. Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε στη θέση της, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, ένα από τα κορυφαία συνταγματικά καθήκοντα του μονάρχη στη Βρετανία. Στις αρχές Ιουνίου, οι Βρετανοί γιόρτασαν επί τέσσερις ημέρες τη συμπλήρωση 70 ετών από την ανάρρησή της στον θρόνο.

Η μακροβιότερη βασίλισσα
Η Ελισάβετ είναι βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων είναι αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου Στ΄, στις 6 Φεβρουαρίου 1952. Ήταν μόλις 25 ετών. Στέφθηκε βασίλισσα τον Ιούνιο, στην πρώτη στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και αποτέλεσε μια πρόγευση του πώς θα ήταν η ζωή των μελών των βασιλικών οίκων υπό τη συνεχή παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης.
Την εποχή εκείνη, η Βρετανία διατηρούσε ακόμη μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας της. Έβγαινε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά οι «τάξεις» και τα «προνόμια» κυριαρχούσαν ακόμη στην κοινωνία, ενώ τα δελτία στα τρόφιμα δεν είχαν ακόμη καταργηθεί.
Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της βασιλείας της. Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ο Χάρι Τρούμαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πόλεμος της Κορέας μαινόταν. Η Λιζ Τρας είναι η 15η πρωθυπουργός με την οποία συνεργάζεται η Ελισάβετ στη μακροχρόνια θητεία της.
Η Ελισάβετ έμεινε χήρα μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Η επιδείνωση της δικής της υγείας εγείρει και πάλι ερωτηματικά για το μέλλον της μοναρχίας. Ο θεσμός έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από μια σειρά σκανδάλων: πιο πρόσφατα, τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά και κατηγορίες για ρατσισμό, τις οποίες εξαπέλυσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, αφού ψυχράνθηκαν οι σχέσεις τους με την υπόλοιπη οικογένεια και εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια.
Η μετά την Ελισάβετ εποχή αναμένεται πιο περίπλοκη με τον Κάρολο, η δημοτικότητα του οποίου δεν είναι αντίστοιχη με εκείνη της μητέρας του, στον θρόνο. Οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, θα προτιμούσαν τον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο
Η κηδεία της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες μετά τον θάνατο της στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ ενώ πριν από την κηδεία η σορός της θα τεθεί λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής. Η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο.

Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου, όπως και το όνομα που θα θελήσει να πάρει μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Read More »
Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Κρείττον το σιγάν του λαλείν (αρχαίο ρητό)

Με αφορμή το περί “μασκοφόρων – σωτήρων” δημοσίευμα του αντιδημάρχου Φιλιατών κ. Κατσάρη, και τις αναφορές του, μέσω ρητορικών ερωταπαντήσεων, απ τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα, ότι η ασκούμενη σήμερα διοίκηση του Δήμου, είναι κατ αυτόν, καθ’ όλα άψογη, ανεπίδεκτη κριτικής και εν τέλει αναντικατάστατη , ήρθε στο μυαλό μου το αρχαίο αυτό ρητό, που σημαίνει ότι μερικές φορές η σιωπή είναι προτιμότερη απ την ομιλία, το οποίο σε μια πιο ελεύθερη απόδοση (δική μου) για τις ανάγκες της παρούσης επιστολής, σημαίνει ότι οι δηλώσεις, δεν αποτελούν απόδειξη για κάτι, όταν μιλούν γι αυτό, οι πράξεις και τα έργα.

Ένα τέτοιο έργο είναι και το τοιχίο, που κατασκεύασε πρόσφατα η δημοτική αρχή στο Τρικόρυφο, στο δρόμο που βρίσκεται η κατοικία μου, αλλά που δυστυχώς, κάθε άλλο παρά επιβεβαίωση των ισχυρισμών του κυρίου αντιδημάρχου αποτελεί, ιδίως αυτών για ίση μεταχείριση δικαιοσύνη, απραξία, χρηστή διοίκηση, αν δε ληφθεί υπ όψιν και το γεγονός ότι είναι και ο καθ ύλη αρμόδιος για το έργο αυτό αντιδήμαρχος, τότε τα λόγια απ τα έργα απέχουν…. παρασάγγας.

Όταν οι ασκούντες Διοίκηση, προβαίνουν σε δαπάνες για έργα, που δεν δικαιολογούνται από πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες δημοσίου συμφέροντος αλλά προκύπτουν ξαφνικά (απ το πουθενά), όταν δεν απαντούν στις έγγραφες αναφορές που υποβάλουν οι δημότες, για θέματα που τους αφορούν και σιωπούν (άκαιρα) και όταν δεν χορηγούν τα δημόσια έγγραφα που ζητούνται για νόμιμη χρήση, τότε αυτό, είναι ο ορισμός της καθεστωτικής αντίληψης.

Συμφωνώ, κύριε αντιδήμαρχε ότι, είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, γι αυτό μη βιασθείτε να με εντάξετε στους μασκοφόρους, γιατί δεν ορέγομαι καμιά καρέκλα εξουσίας και όσοι την κατέχουν να μη ξεχνούν ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Σκόδρας ΣπυρίδωνRead More »
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Παράπονα των τριτέκνων προς τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Παράπονα των τριτέκνων προς τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας


01/02/2022 - 01/09/2022 = 7 ΜΗΝΕΣ = 210 ΜΕΡΕΣ
Τόσος καιρός έχει περάσει από το τελευταίο αίτημα που, παραδώσαμε στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, για μείωση – απαλλαγή των Δημοτικών Τελών στις Τρίτεκνες Οικογένειες του Δήμου.
7 ΜΗΝΕΣ - 210 ΜΕΡΕΣ και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν προηγηθεί παλιότερες επιστολές α. 5/04/2017, β. 13/11/2019, γ. 13/10/2020, δ. 08/07/2021. Σχεδόν κάθε χρόνο από τότε που έχουμε αναλάβει θέση στο Δ. Σ. του Συλλόγου «ενοχλούμε» την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας για το ίδιο θέμα, 5 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχουμε λάβει κάποια απάντηση στο αίτημά μας.
Σε αντίθεση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Σουλίου με την απόφαση 171/2019 και ο Δήμος Φιλιατών με την απόφαση 15/2020 έχουν προβεί σε μειώσεις από 50% μέχρι και απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη στις Τρίτεκνες Οικογένειες.
Και ο Δήμος Ηγουμενίτσας ούτε μια απάντηση…
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας…

Τα μέλη του Δ. Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού Θεσπρωτίας
Read More »
Παράπονα των τριτέκνων προς τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας Παράπονα των τριτέκνων προς τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;


Τον τελευταίο χρόνο, όπως έχουμε όλοι προφανώς δει και διαπιστώσει, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γίνεται προσωρινός αποδέκτης τμημάτων ανεμογεννητριών, οι οποίες έχουν προορισμό τη Βόρειο Ελλάδα.
Για τις ανάγκες προσωρινής αποθήκευσης των τμημάτων, η μεταφορική εταιρία νοικιάζει χώρο από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα αποφέρει στον ΟΛΗΓ σημαντικό χρηματικό ποσό, που φτάνει τις 23.000€ ανά μήνα για μία έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.
Από την αρχή της φετινής χρονιάς, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει νοικιάσει 5 φορές έκταση για την προσωρινή και με αντάλλαγμα παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου, για την εναπόθεση γενικού φορτίου (τμήματα ανεμογεννητριών) προερχόμενα από εκφόρτωση πλοίων.
Συγκεκριμένα, συνεχόμενα από τις 28/1/2022 μέχρι και στις 21/7/2022.


Και εδώ θα σταθούμε. Στην τελευταία παραχώρηση.

Όπως διαβάζουμε στην απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ στις 5 Ιουλίου 2022 με αριθμό 315 (Δείτε ΕΔΩ), κατά πλειοψηφία αποφάσισαν "την αποδοχή του υποβληθέντος αιτήματος και συνεπώς την έγκριση της παράτασης παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου εμβαδού 520,00 τ.μ. στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Το οικονομικό αντάλλαγμα να καθοριστεί για το σύνολο του παραχωρούμενου χώρου και για τη διάρκεια της παραχώρησης (22/06/2022 – 21/07/2022) σε χίλια ογδόντα τέσσερα ευρώ (€1.084,00) πλέον χαρτοσήμου, ήτοι 1.123,02 ευρώ."

Από την 21η Ιουλίου μέχρι και σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να είναι αποθηκευμένα τα τμήματα των ανεμογεννητριών, μέσα στο λιμάνι.

Παρά την ενδελεχή έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπάρχει από τότε νέα παραχώρηση για τη χρήση χερσαίου λιμενικού χώρου.

Εντούτοις όμως, ακόμα και σήμερα (8/9/2022), βρίσκεται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στον προβλήτα 4, εμπορικό πλοίο το οποίο ξεφορτώνει τμήματα ανεμογεννητριών και τα εναποθέτει σε χώρο του λιμένα εξωτερικού.


Γεννιούνται εύλογα τα εξής ερωτήματα:
Με τί άδεια η εταιρία εναποθέτει τα τμήματα εντός του λιμένα;
Υπάρχει παραχώρηση από το ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και εάν όχι έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παράνομη κατάληψη χερσαίου τμήματος του λιμένα;
Πόσα τετραγωνικά καταλαμβάνουν σήμερα τα τμήματα των ανεμογεννητριών;
Πόσες ημέρες θα καταλαμβάνουν χώρο στο λιμάνι, χωρίς παραχώρηση άρα και χωρίς κόστος;
Πόσα είναι τα έσοδα που έχει χάσει η ΟΛΗΓ ΑΕ;
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και ο Λιμενάρχης του, όπως και στην περίπτωση με τα αδρανή υλικά (Δείτε ΕΔΩ), πάλι δεν βλέπουν τι γίνεται μπροστά στα μάτια τους και πως επιτρέπουν να γίνεται κατάληψη του λιμένα χωρίς την απαραίτητη άδεια;

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις...
Read More »
Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Εναλλακτικό Τουρισμού της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Αισιόδοξα μηνύματα για τον Εναλλακτικό Τουρισμού της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur


Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, προέκυψαν από την Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Στη συγκεκριμένη έκθεση από πέρυσι ενσωματώθηκε και η Caravan Salon, η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον μηχανοκίνητο τουρισμό, προσθέτοντας τα στοιχεία «Ταξίδι και Φύση», που ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η Έκθεση ήταν «μακράς διάρκειας», ήτοι από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε, για μια ακόμη χρονιά, με δικό της περίπτερο στο πλαίσιο της στοχευμένης προβολής της σε περιοχές όπως της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (όπως και της Βαυαρίας) από την οποία ήδη υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών που επιλέγει περιοχές της Ηπείρου για τις διακοπές τους, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για πολλαπλασιασμό του αριθμού τους.

Η προβολή της Ηπείρου ως τόπος Εναλλακτικού Τουρισμού, συνδυάστηκε με δύο εντυπωσιακές παρουσιάσεις με θέμα: «Ήπειρος: ένας σημαντικός εναλλακτικός προορισμός για όλο το χρόνο στη Βορειοδυτική Ελλάδα», που έγιναν σε ειδικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, δια ζώσης, αλλά και απευθείας διαδικτυακά από το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.

Από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, στο περίπτερο της Ηπείρου, προέκυψε ότι ήδη ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών, εν δυνάμει τουριστών, αναγνωρίζει πλέον το Brand «Ήπειρος», που είναι αποτέλεσμα και των προηγούμενων συμμετοχών της Περιφέρειας στις συγκεκριμένες εκθέσεις, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των Ηπειρωτών αποδήμων σε όλη τη διάρκειά της. Την Έκθεση επισκέφτηκε επίσης ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Βασίλειος Κοϊνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου για το γενικότερο σχεδιασμό για τον τουρισμό και ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές του.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της TourNatur, σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο που έχουν επιδείξει και οι επισκέπτες άλλων Διεθνών Εκθέσεων που έχουν προηγηθεί, όπως της Λευκωσίας και των Βρυξελλών, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι επανακάμπτει δυναμικά και ο Εναλλακτικός Τουρισμός και επαναφέρει στο προσκήνιο το πεδίο ενεργοποίησης των επαγγελματιών της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για τη σύναψη συνεργασιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού για προσέλκυση τουριστών.

Την ενημέρωση των επισκεπτών του περιπτέρου της Ηπείρου είχαν αναλάβει (σε δύο διαφορετικά διαστήματα) οι: Ιουλία Μαρκούλα (Διευθύντρια Τουρισμού), Ηλίας Γκαρτζονίκας, Ευαγγ. Τσιάρας, Γεωργ. Ψωμάς, Κων. Τζουμάκας. Την Έκθεση επίσης επισκέφθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτιος Φώτης, οι οποίοι κατά την παραμονή τους, είχαν επαφές με στελέχη των Απόδημων Ηπειρωτών.
Read More »
Αισιόδοξα μηνύματα για τον Εναλλακτικό Τουρισμού της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur Αισιόδοξα μηνύματα για τον Εναλλακτικό Τουρισμού της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας


Από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηγουμενίτσας (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας) ανακοινώνεται η λειτουργία των παρακάτω ειδικοτήτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023

1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
2. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
3. Ειδικός Αισθητικής & Τέχνης του Μακιγιάζ
4. Ζωγραφική Τέχνη
5. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας

Οι εγγραφές στις παραπάνω ειδικότητες είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00. 
Οι ενδιαφερόμενοι για την ηλεκτρονική εγγραφή τους θα πρέπει να επισκεφτούν τον σύνδεσμο

Σας επισημαίνουμε ότι
· Δικαίωμα εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ. (Επίπεδο 5) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, καθώς, και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β ́ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο 4).
· Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.
· Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Δ.Ι.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α ́ και σε συναφείς ειδικότητες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2022, στο Δ.Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο τηλέφωνο 2665026987 και ώρες 14:00 έως 19:00.
Read More »
Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος


Την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00 π.μ., ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ θα διοργανώσει το τρίτο, κατά σειρά, διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα.

Το θέμα του 3ου webinar είναι «Παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος» με εισηγητή τον κ. Αναστάσιο Παναγιωτίδη, Γεωπόνος MSc

Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα δήλωσης συμμετοχής, στην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, και απευθύνεται σε ανέργους από την ΠΕ Ιωαννίνων και την ΠΕ Θεσπρωτίας.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ) (Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.
Read More »
Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2022

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Θεσπρωτία: Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2022


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι βάσει της παρ.4, άρθρο 7 του ανωτέρω σχετικού οι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2022.
Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 (ημέρα Πέμπτη) έως και την 20η Οκτωβρίου 2022 (ημέρα Πέμπτη).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την σχετική αίτηση από τα γραφεία της υπηρεσίας μας ή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, να τους σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr).
Read More »
Θεσπρωτία: Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2022 Θεσπρωτία: Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2022 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Τα μισά σχεδόν παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Τα μισά σχεδόν παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμώνΤώρα να αυξηθεί η χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.

Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τον «αυξημένο» φετινό προϋπολογισμό, για το πρόγραμμα επιδότησης των τροφείων (voucher) στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, σχεδόν τα μισά παιδιά για τα οποία οι γονείς τους κατέθεσαν αιτήσεις αποκλείστηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας. Με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, Από τις 1514 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας, εγκρίθηκαν μόνο οι 792, οι υπόλοιπες 722 απορρίφτηκαν αν και οι 562 είχαν τα όλα τα κριτήρια.
Ο αποκλεισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τα voucher για την επιδότηση των τροφείων χορηγούνται «με βάση τη μοριοδότηση και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού».
Έτσι, πολλές οικογένειες, αν και «δυνητικά δικαιούχοι», αποκλείστηκαν, απλά και μόνο επειδή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για όλους.
Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που αποδέχονται και συγκαλύπτουν οι τοπικές διοικήσεις. Μια πολιτική που στόχο έχει την μείωση των κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους, την προώθηση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών δομών κι υπηρεσιών.
Σε συνθήκες που το οικογενειακό εισόδημα εξανεμίζεται από το κόστος της Ενέργειας και των καυσίμων και την ακρίβεια σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, το πρόγραμμα για την επιδότηση των τροφείων αποτελεί για πολλές οικογένειες μονόδρομο προκειμένου να στείλουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό.
Ο αποκλεισμός του 48% των αιτήσεων κάνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης δια μέσου της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά "με περισσότερους δικαιούχους από ποτέ" και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μείνει "κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού" να ηχούν εξοργιστικοί στα αυτιά χιλιάδων οικογενειών.
Είναι ντροπή το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή να μετατρέπεται σε κυνήγι του voucher και σε αγώνα δρόμου για μια θέση στους σταθμούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα χρηματοδότηση για:
· ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
· ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
· ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ - ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ!
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
· ΜΟΝΙΜΟΙΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Τα μισά σχεδόν παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Τα μισά σχεδόν παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Γιούριν Πιτούλη | Εκπαίδευση για όλους!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Γιούριν Πιτούλη | Εκπαίδευση για όλους!!!Read More »
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Γιούριν Πιτούλη | Εκπαίδευση για όλους!!! ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Γιούριν Πιτούλη | Εκπαίδευση για όλους!!! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Υψηλές επιδόσεις για τους μαθητές του φροντιστηρίου Φυσικής - Χημείας Νταλταγιάννης | Ξεκινούν οι εγγραφές

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Υψηλές επιδόσεις για τους μαθητές του φροντιστηρίου Φυσικής - Χημείας Νταλταγιάννης | Ξεκινούν οι εγγραφές
Για ακόμα μία σχολική χρονιά, οι μαθητές του φροντιστηρίου Φυσικής - Χημείας Αναστάσιος Νταλταγιάννης, σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις, εξασφαλίζοντας μία θέση στη σχολή της αρεσκείας τους.

Από τις 25 Αυγούστου ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και δίψα για νέες διακρίσεις!!

Αν ψάχνεις την επιτυχία σε περιμένουμε!!!
Γιατί κάθε στόχος είναι εφικτός!!

Πληροφορίες κάθε πρωί 10:30 - 13:00 και στο τηλέφωνο του φροντιστηρίου.

Φροντιστήριο Φυσικής - Χημείας
Νταλταγιάννης Αναστάσιος
Γρηγορίου Λαμπράκη 31 
(πεζόδρομος Ηγουμενίτσας)
Τηλ. 6977035493

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ!!!Read More »
Υψηλές επιδόσεις για τους μαθητές του φροντιστηρίου Φυσικής - Χημείας Νταλταγιάννης | Ξεκινούν οι εγγραφές Υψηλές επιδόσεις για τους μαθητές του φροντιστηρίου Φυσικής - Χημείας Νταλταγιάννης | Ξεκινούν οι εγγραφές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 40χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022
Διακομιδή 40χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 40χρονου ασθενή από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 40χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 40χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες