Επιστολή της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου προς τους βουλευτές των κομμάτων

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες βουλευτές,

Λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά τον έντυπο Περιφερειακό - Τοπικό - Κλαδικό Τύπο (Σχέδιο Νόμου: «Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου, Σύσταση Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, Ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων, Καταχώριση διαστημικών αντικειμένων, Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και άλλες διατάξεις»), επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά επισημαίνοντας τα παρακάτω που θεωρούμε πολύ σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του εβδομαδιαίου περιφερειακού Τύπου που ήδη έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια:


1. Barcode: Θεωρούμε ότι δεν είναι τεχνικά εφικτή η καθιέρωση ειδικού barcode για τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων, για τους παρακάτω λόγους:

-Οι περιφερειακές εφημερίδες, ιδιαίτερα οι εβδομαδιαίες, είναι κυρίως συνδρομητικές και διακινούνται με διανομείς των ίδιων των εφημερίδων και όχι μέσω των πρακτορείων τύπου. Οπότε είναι τεχνικά αδύνατη η χρήση Barcode για κάθε διανομέα μας.

-Οι συνδρομές στις εφημερίδες μας εισπράττονται ως επί το πλείστον στο τέλος και εφάπαξ του έτους και ως εκ τούτου με το σύστημα barcode θα χρεωνόμαστε δύο φορές κάθε φύλλο που θα διανέμουμε (μία κάθε εβδομάδα μέσω barcode και μία συνολικά στο τέλος του έτους όταν θα εκδίδεται το αντίστοιχο παραστατικό).

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την εξαίρεση των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων από το μέτρο αυτό και είμαστε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για να αναζητήσουμε το πως θα αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία κυκλοφορίας των εφημερίδων μας, κάτι που και εμείς ως φορέας επιθυμούμε.

2. Ποσόστωση στην εφαρμογή του Ν. 2328/1995: Πάγια θέση μας εδώ και χρόνια ήταν ότι για να κατανεμηθεί δίκαια και με απόλυτη διαφάνεια η κρατική διαφήμιση θα πρέπει, εκτός της εφαρμογής του 70%-30% (που δεν τηρήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα), να παραμείνει η ποσόστωση αλλά και να εφαρμοστεί η ισοκατανομή.

Ενδεχόμενη κατάργηση της ποσόστωσης θα προκαλέσει ένα άναρχο τοπίο και παράλληλα θα εξυπηρετήσει την διαπλοκή καθώς δεν θα υπάρχει καμία δέσμευση στο πως θα κατανέμεται η διαφήμιση.

Σήμερα η ποσόστωση αυτή έχει ως εξής: Τηλεοπτικοί σταθμοί 50%, Έντυπα Μέσα 40%, Ραδιοφωνικοί σταθμοί 10%. Με την λειτουργία του Μητρώου Οn Line Media είναι επιβεβλημένο να ενταχθούν και οι ιστοσελίδες στην ποσόστωση αυτή και μπορούμε να συζητήσουμε πως μπορούν να διαμορφωθούν δίκαια τα ποσοστά της κατανομής.

Παράλληλα, ζητάμε να θεσπιστεί και ισοκατανομή που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα και θεωρούμε ότι επίσης θα αποκλείει τη διαπλοκή από την κατανομή της διαφήμισης.

Τυχόν κατάργηση της ποσόστωσης και μη θέσπισης της ισοκατανομής, ουσιαστικά βγάζει εκτός διαφανούς και δίκαιου πλαισίου το 70%-30% αφού δεν θα υπάρχουν πλέον κανόνες ποσόστωσης ανά κατηγορία μέσου και ισοκατανομής.

Για παράδειγμα, ενώ θα δίδεται το 30% μιας διαφήμισης στην Περιφέρεια θα μπορεί να την παίρνει, κανονικά και με τον Νόμο, ένα μόνο μέσον από μια μόνο κατηγορία (π.χ. μία εφημερίδα ή μία ιστοσελίδα). Παράλληλα, αφού δεν θα υπάρχει και Νόμος για την ισοκατανομή, θα μπορεί το ίδιο μέσον να παίρνει και το επόμενο διαφημιστικό κονδύλι!

3. Αλλαγές στο Ν. 3548/2077: Όσον αφορά τις αλλαγές στο Ν. 3548/2007 που αφορά την καταχώρηση δημοσιεύσεων στον νομαρχιακό και τοπικό τύπο, θεωρούμε άδικο να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2018 από την ίδια αφετηρία οι εφημερίδες που τα τελευταία τρία χρόνια πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και κατέθεσαν φάκελο για ένταξη στη λίστα του Ν.3548/2007, με τις εφημερίδες που αυτά τα τρία χρόνια είτε δεν κυκλοφορούσαν είτε δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, άρα δεν επιβαρύνονταν και με τα έξοδα που απέρρεαν από αυτές (απασχόληση δημοσιογράφου, σελίδες, φύλλα, εκδόσεις, φορολογία κ.α.).

Καθώς λοιπόν, τα τελευταία τρία χρόνια δεν εκδόθηκε λίστα, με υπαιτιότητα της ΓΓΕ, ζητάμε όπως εκδοθούν και τηρηθούν οι λίστες 2014 και 2015 τα επόμενα δύο χρόνια και οποιεσδήποτε αλλαγές να εφαρμοστούν μετά από αυτά.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα ωφεληθούν λιγοστές εφημερίδες (όχι περισσότερες από 7-8) και θα αδικηθούν και οι 118 εβδομαδιαίες νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες που αυτή τη στιγμή περιέχονται στη σχετική λίστα και είχαν καταθέσει τους φακέλους τους την τριετία 2014-2016.

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες βουλευτές

Θεωρώντας ότι τα παραπάνω αιτήματα μας και δίκαια είναι και παράλληλα δεν περιέχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος, σας καλούμε όπως τα στηρίξετε κατά την ψήφιση του παραπάνω νομοσχεδίου, στηρίζοντας παράλληλα έμπρακτα τον εβδομαδιαίο περιφερειακό τύπο σε ένα κομβικό για την επιβίωση του σημείο.

Διατελούμε μετά τιμής
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ


Read More »
Επιστολή της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου προς τους βουλευτές των κομμάτων Επιστολή της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου προς τους βουλευτές των κομμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας - ΙΧ καρφώθηκε σε μάντρα σπιτιού (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Μαυροματίου, στο ύψος της Νέας Σελεύκειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ Αλβανικής υπηκοότητας, επέστρεφε από τη γείτονα χώρα προς την Ηγουμενίτσα, όταν στην διασταύρωση προς το Δρέπανο, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε μάντρα σπιτιού.

Από το ατύχημα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του, ενώ το όχημα απομακρύνθηκε με την οδική βοήθεια Μπότσαρης Χρήστος.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας - ΙΧ καρφώθηκε σε μάντρα σπιτιού (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας - ΙΧ καρφώθηκε σε μάντρα σπιτιού (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Ανέλαβε υπηρεσία ο νέος ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Από σήμερα ανέλαβε υπηρεσία ο νέος ΩΡΛ του Νοσοκομείου μας (ΦΕΚ 641/4.7.17) με θέση επιμελητή Β. 
Ο ιατρός είναι ο δεύτερος που αναλαμβάνει καθήκοντα στο τμήμα ΩΡΛ/γίας σε συνέχεια της από 24/5/2016 προκήρυξης του Νοσοκομείου και απομένει η ολοκλήρωση της πρόσληψης ακτινοδιαγνώστη που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ώστε να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί για το Νοσοκομείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων (τηλ 2664 360228 ) για τον προγραμματισμό των επισκέψεων τους . 


 
Read More »
Ανέλαβε υπηρεσία ο νέος ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Ανέλαβε υπηρεσία ο νέος ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Παραπόταμο

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017
Read More »
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Παραπόταμο Την Τετάρτη 2 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στον Παραπόταμο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Στις 9 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στην Πέστανη Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017
Read More »
Στις 9 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στην Πέστανη Ηγουμενίτσας Στις 9 Αυγούστου το μεγάλο πανηγύρι στην Πέστανη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Την Τετάρτη το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017
Read More »
Την Τετάρτη το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Την Τετάρτη το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα - Ελάτε ν' ανταμώσουμε εκεί πάνω

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Ελάτε ν' ανταμώσουμε εκεί πάνω
Να αφουγκραστούμε τα λόγια του βουνού και τους ψιθύρους της ψυχής μας, με όλες μας τις αισθήσεις!Read More »
2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα - Ελάτε ν' ανταμώσουμε εκεί πάνω 2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα - Ελάτε ν' ανταμώσουμε εκεί πάνω Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Ο Άκης φατήρας ζωντανά την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017
Read More »
Ο Άκης φατήρας ζωντανά την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου Ο Άκης φατήρας ζωντανά την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

1o τουρνουά μπάσκετ 3on3 "Μάκης Μπάμπας", στο σχολείο Bvlgari

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


 
Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου η ΚΑΕ Παραμυθιά με τη συμβολή των αθλητών, εθελοντών και φίλων του αθλήματος διοργανώνει το 1ο Τουρνουά 3 on 3 "Μάκης Μπάμπας ".

Ένα τουρνουά μνήμης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα ώς φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που προέβαλε το αθλητικό πνεύμα και τη συλλογική δράση.

Ένα μεγάλο event έρχεται λοιπόν στις 4-5 Αυγούστου στο παλιό δημοτικό σχολείο "Βούλγαρη", σε ένα ανοιχτό γήπεδο στην καρδιά της Παραμυθιάς.

Ώρα έναρξης 18:30


 
Read More »
1o τουρνουά μπάσκετ 3on3 "Μάκης Μπάμπας", στο σχολείο Bvlgari 1o τουρνουά μπάσκετ 3on3 "Μάκης Μπάμπας", στο σχολείο Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Adrianos Papadeas σήμερα στο Social All Day Cafe Bar

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Adrianos Papadeas σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Ο Adrianos Papadeas σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας φιλοξενεί εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τον αρχαιολογικό χώρο Ελέας, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

«Παραμύθια…στο φως του φεγγαριού». Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία κιθάρας. Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα ~ Κιθάρα: Αντώνης Καρασταμάτης

Ώρα έναρξης: 21.00 / Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή».

Τη βραδιά της εκδήλωσης η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 20.00 μέχρι τις 23.00.


Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας

Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια».

Ώρα έναρξης: 21.00

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δ. Σουλίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 19.00 έως την έναρξη της εκδήλωσης (υπεύθυνος αρχαιολόγος κ. Πέτρος Πέτσιος).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας ενημερώνουμε ότι η αρχικά προγραμματισμένη, για την ίδια ημέρα, μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών στον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου, ματαιώνεται λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων. 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο Θεσπρωτία: Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ανεβαίνοντας στο καράβι για το νησί των Φαιάκων λίγο πολύ θα έχετε βρεθεί στα πάνω καταστρώματα να χαζέψετε την αποχώρηση του πλοίου. Εάν και η παρέμβαση του ανθρώπου στον κόλπο της Ηγουμενίτσας έχει «μουτζουρώσει» λίγο το τοπίο, υπάρχουν ακόμα μικρές “νησίδες” ομορφιάς, όπως οι μικροί ορμίσκοι στα νότια πριν το Χοντρομούτρι (Κοντραμούρτο) , το καταπράσινο Αγιονήσι αλλά και ο υδροβιότοπος που απλώνεται πίσω από την λωρίδα του Δρεπάνου, που καταφέρνουν να σας κρατήσουν στο κατάστρωμα έχοντας για παρέα.... τον μαΐστρο να σας δροσίζει.
Καβατζάροντας την μύτη του Δρεπάνου συνήθως παρατείνεται την παραμονή σας στο κατάστρωμα μέχρι να περάσετε το στενό ανάμεσα στη χερσόνησο της Λυγιάς και την νήσο Πρασούδι.
Στο σημείο αυτό το ενδιαφέρον συνήθως εστιάζεται στο Πρασούδι με τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησιάς στο νότιο άκρο αλλά και στην μεγάλη αποικία γλάρων που «εξουσιάζει» το νησί.
Την επόμενη φορά σας προτείνω να αλλάξετε πλευρά και να προσέξετε την σπηλιά που υπάρχει απέναντι στη ξηρά. Ακόμα καλύτερα κανονίστε μία εξόρμηση με σκάφος για να απολαύσετε και το εσωτερικό της.
Η περιοχή οριοθετείτε από τρείς μεγάλες οπές στους βράχους με την πιο νότια να προσφέρει υδάτινη δίοδο σε μικρή βάρκα ή κανό-καγιάκ. Βέβαια μπορείτε να αγκυροβολήσετε και να μπείτε κολυμπώντας μέσα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να συγχρονίσετε την είσοδο και την έξοδο σας ώστε να μην συμπέσει με τον κυματισμό από κάποιο διερχόμενο πλοίο!!
Το εσωτερικό της σπηλιάς θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω καθώς θα σας υποδεχτεί από κάτω σας ένας γαλαζοπράσινος συνδυασμός κρυστάλλινων νερών. Από πάνω θα σας «καλύπτει» ένας θόλος (ύψους περίπου 6μ.) από ιζηματογενές πέτρωμα στις αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Στο βάθος, σας περιμένει μία «ιδιωτική» παραλία με βότσαλα . Ξαπλώστε και απολαύστε τα παιχνιδίσματα του ήλιου καθώς προσπαθεί, να εισβάλει στο εσωτερικό. Προσπαθώ να φανταστώ την μαγεία των χρωμάτων, καθώς ο Ήλιος θα χάνεται στα Δυτικά και θα έχει εκείνη την μοναδική στιγμή, την δυνατότητα να στείλει κατευθείαν μέσα στο χώρο τις πορτοκαλί ακτίνες του!!! Σας προτρέπω ακόμα να κλείσετε για λίγο τα μάτια και να αφήσετε να σας αποπάρει ο υπόκωφος παφλασμός του νερού πάνω στα στρογγυλά βότσαλα, που τον συντροφεύει ο ήχος των εκατοντάδων γλάρων από το Πρασούδι.
Αποχωρώντας μπορείτε να υπογράψετε στο «Παρουσιολόγιο» που πρέπει να υπάρχει από την επίσκεψη μου τον Ιούλιο του 2010.
http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1023872
Το σημαντικότερο όμως που μπορείτε να προσφέρεται στο χώρο είναι να απομακρύνεται (όσο μπορείτε) τα άχρηστα αντικείμενα που τυχόν να έχει ξεβράσει η θάλασσα, ώστε το μέρος να είναι όσο γίνεται πιο καθαρό.Χάρτης

ΕίσοδοςΚοιτώντας.. ...Ψηλά

Το Παρουσιολόγιο


Το Πρασούδι από την είσοδο της σπηλιάς.

Read More »
Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Σύβοτα: Με επιτυχία το μπαζάρ βιβλίων του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Μεγάλη ηταν η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου στην εκδηλωσή του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας το Σάββατο, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η Θεσπρωτία είναι Φιλόζωος νομός και το δείχνει .

Μικρά παιδιά,ηλικιωμένοι ,γυναίκες και άντρες και πολλοί ,πάρα πολλοί φίλοι μας απο Ηγουμενίτσα και τα γύρω μέρη ,ήρθαν να βοηθήσουν τα αδέσποτα ,αφήνοντας στον κουμπαρά μας ,ότι ήθελαν αυτοί .


Τα βιβλία ήταν μεταχειρισμένα ,έτσι δεν είχαν για εμάς κόστος αγοράς και δεν τιμολογήθηκαν ,την τιμή την αποφάσιζε ο αγοραστής .

Ενα τεράστιο ευχαριστώ απ¨όλους μας με όλη ,μας την αγάπη στην Ida-Mina Spyropoulou που μας έφτιαξε τα σχέδια και τις αφίσες δωρεάν ,στους χορηγούς μας φυσικά teezy.gr και την οικογενειακή ταβέρνα "Το τρεχαντήρι".

Μας δώσατε θάρρος να συνεχίσουμε με καταγγελίες,στειρώσεις , θεραπείες κτλ . 
Η ενασχόληση με τα ζώα δίνει απογοητεύσεις ,μερικές φορές σε κάνει σκληρό και απόμακρο ,άλλα η αγάπη των ανθρώπων γύρω μας ,μας δροσίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί και χρήσιμοι .Read More »
Σύβοτα: Με επιτυχία το μπαζάρ βιβλίων του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Σύβοτα: Με επιτυχία το μπαζάρ βιβλίων του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

100.000€ για την αισθητική αναβάθμιση του παλιού Δημαρχείου Φιλιατών

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Ο Δήμαρχος Φιλιατών προκηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ», με προϋπολογισμό 99.630,01 € (συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρήσεων και του ΦΠΑ 24%). Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των τευχών του διαγωνισμού από την ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών www.filiates.gr, ενώ το έντυπο οικονομικής προσφοράς χορηγείται δωρεάν υποχρεωτικά από το Δήμο Φιλιατών μέχρι και τις 24/8/2017 ημέρα Πέμπτη και από 8:00 πμ έως 14:00 μ.μ. από το Γραφείο Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατών, Ελευθερίου Βενιζέλου 8, 46300 Φιλιάτες.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα 2664360163 & 165, FAX επικοινωνίας 2664022989, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία: κα. Αρετή Κούρτη.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης υποβολής προσφορών 10:00 πμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Φιλιατών-Γραφείο Τεχνικής Υπηρεσίας οδός Ελ. Βενιζέλου 8 46300 Φιλιάτες ενώπιον της Αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού.

Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). 
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και.
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. 

Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα γίνονται δεκτοί εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ.
Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης,
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β)του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.

Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.607,00 € και με ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών. 


Read More »
100.000€ για την αισθητική αναβάθμιση του παλιού Δημαρχείου Φιλιατών 100.000€ για την αισθητική αναβάθμιση του παλιού Δημαρχείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017Οι εργασίες του Δ΄ Τακτικού Συνεδρίου Ηπειρωτών Εξωτερικού έκλεισαν με την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:
Πρόεδρος: Χρυσόστομος Δήμου
Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Δημητρίου
Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Κωσταδήμας
Ειδικός Γραμματέας: Χρυσούλα Ζηκοπούλου
Ταμίας: Ηλίας Γαλανός
Βοηθός Ταμία: Εύα (Ευανθία) Καντλή
Εκπρόσωπος Τύπου & Επικοινωνίας: Θεοφάνης Καλυβιώτης

ΜΕΛΗ:
Νικόλαος Γκατζογιάννης
Δήμητρα Πέτσα
Κωνσταντίνος Μάντζιος
Βασίλειος Αγγέλης
Δημήτρης Βάρνας
Λεωνίδας Παππάς
Αναπληρωματικά Μέλη:
Θωμάς Γκίνης
Γεώργιος ΚαλλίδηςRead More »
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Στη σύλληψη ενός 32χρονου και μιας 31χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

EPIRUS TRAIL- Ο «δρόμος» 400 χιλιομέτρων,για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στην Ήπειρο

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

 
Το Epirus Trail είναι μια μεγάλη ορεινή περιπέτεια που διασχίζει όλη την Ήπειρο, από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα. 
Όνειρο πολλών ετών και πολλών ανθρώπων, άρχισε να σχεδιάζεται το 2015 από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε». 
Με ένα αρχικώς εκτιμώμενο μήκος 400 χλμ., το Epirus Trail είναι η μεγαλύτερη ενιαία πεζοπορική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα.
Στην παρούσα φάση περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να ενωθούν περιοχές της Ηπείρου αλλά και να επεκταθεί προς την Μακεδονία.
Πρόκειται ουσιαστικά για ανάδειξη των παλιών οδικών αρτηριών μέσω των οποίων οι Ηπειρώτες για αιώνες μετακινούνταν στην ενδοχώρα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό.
Οι περιοχές που διασχίζει περιλαμβάνουν μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μοναδικές εναλλαγές τοπίου, ενδιαφέρον ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ τα πολιτιστικά στοιχεία που το «ντύνουν» του προσδίδουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα.


To έργο
Ο ευρύτερος σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου στοχεύει στην ανάπτυξη του πεζοπορικού –και γενικότερα του εναλλακτικού τουρισμού- ως ένα ακόμη αναπτυξιακό μέσο για την περιοχή.
Προς αυτόν τον στόχο, στη δημιουργία και πιστοποίηση του Epirus Trail, αποδίδεται μεγάλη σημασία.
Η υλοποίηση του όλου εγχειρήματος της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται από στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. με την καθοδήγηση και συντονισμό των Ηλία Γκαρτζονίκα (Περιφέρεια Ηπείρου- Τμήμα Τουρισμού) και Χαρητάκη Παπαϊωάννου (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ) οι οποίοι είχαν κάνει και τον αρχικό σχεδιασμό.
Οι εργασίες καταγραφής των δεδομένων στο πεδίο εκτελούνται από ομάδα ειδικών, όπως ο Χρήστος Λάμπρης (οδηγός βουνού), ο Άγγελος Αδαμακόπουλος (μηχανολόγος μηχανικός) και ο Τρ. Αδαμακόπουλος (πολ. μηχανικός). 
Η καταχώρηση των δεδομένων διεκπεραιώνεται από τον Νίκο Βέη (τεχνικό GIS), ενώ ειδικά τεχνικά θέματα συμπληρώνονται από την Ρεγγίνα Κούτση (δρ. γεωλόγο).
Για τη καλύτερη και ταχύτερη καταγραφή των αναγκαίων υποδομών κατά μήκος του συνόλου της πεζοπορικής διαδρομής χρησιμοποιείται μια σύνθετη τεχνική ταχείας χωροθέτησης και προδιαγραφής των έργων υποδομής, των εργασιών κατά μήκος των μονοπατιών και της αναγκαίας σήμανσης, το οποίο αναπτύχθηκε από την AnaDigit, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. 
Κορωνίδα της τεχνικής αυτής είναι η πρωτοποριακή εφαρμογή Trail Creator, ενώ όλες οι επεξεργασίες υποστηρίζονται από ειδικούς γεωμετρικούς αλγορίθμους που έχουν αναπτυχθεί από τον Γιάννη Σοφό (δρ. τοπογράφο) και έχουν εγκατασταθεί στο σέρβερ της AnaDigit.


 
Read More »
EPIRUS TRAIL- Ο «δρόμος» 400 χιλιομέτρων,για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στην Ήπειρο EPIRUS TRAIL- Ο «δρόμος» 400 χιλιομέτρων,για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 2 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Σύναψη νέων συμβάσεων εργαζομένων ανταποδοτικού χαρακτήρα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Σύναψη νέων συμβάσεων εργαζομένων ανταποδοτικού χαρακτήρα στο ΝΠΔΔ «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.» Δήμου Ηγουμενίτσας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ανάρτηση ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Κτηματολογικών Πινάκων της μελέτης «Ενημέρωση Κτηματολογικού διαγράμματος - Παραλαβή νέων δηλώσεων ιδιοκτησίας και εκπόνηση του κεφαλαίου Γ’ της πράξης εφαρμογής του οικισμού της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τρίτη (01-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (02-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.


Πέμπτη (03-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (04-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (06-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ''ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ'' ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, και στα πλαίσια μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
Οι εκθέσεις συνεχίζονται στην παραλία της Πρέβεζας από 25 έως 27 Αυγούστου 2017 και στην Άρτα στην πλατεία Σκουφά πλησίον Ιερού Ναού Παρηγορήτισσας από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.


 
Δείτε το βίντεο:
 
Read More »
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ''ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ'' ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)  ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ''ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ'' ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017 Rating: 5

Σελίδες