Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραμυθιά
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στον Περιφερειακό Παραμυθιάς, λιγο πριν το Κέντρο Υγείας με θύμα έναν ηλικιωμένο, ηλικίας περίπου 80 ετων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος οδηγός έπαθε καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα την εκτροπή του οχήματος και την σύγκρουση με διερχόμενο φορτηγό

Φως στα ακριβή αιτία του δυστυχήματος αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα της τροχαίας καθώς και το πόρισμα του Ιατροδικαστή
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραμυθιά Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Γιάννης Καψάλης, Δημήτρης Τζίμας και Μάκης Τσίκος την Πέμπτη στο Chocolat στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Γιάννης Καψάλης, Δημήτρης Τζίμας και Μάκης Τσίκος την Πέμπτη στο Chocolat στην Ηγουμενίτσα 


Πέμπτη 2 Φεβρουάριου 2023

Chocolat | Αγίων Αποστόλων 45

Καφετέρια - Εστιατόριο που βρίσκεται στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας πάνω στον παραλιακό δρόμο και δίπλα στα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.Read More »
Γιάννης Καψάλης, Δημήτρης Τζίμας και Μάκης Τσίκος την Πέμπτη στο Chocolat στην Ηγουμενίτσα Γιάννης Καψάλης, Δημήτρης Τζίμας και Μάκης Τσίκος την Πέμπτη στο Chocolat στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα: ''Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον''

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Ημερίδα με θέμα: ''Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον''


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, το ΚΕΔΑΣΥ Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αρμός και το Βιβλιοπωλείο Μητσέλου σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα:
''Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον''
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00
1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Κεντρικός ομιλητής ο Ψυχίατρος-Συγγραφέας Νίκος Σιδέρης
Την εκδήλωση συντονίζει ο Παντελής Κυπριανός, Πανεπιστήμιο Πατρών
Read More »
Ημερίδα με θέμα: ''Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον'' Ημερίδα με θέμα: ''Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον'' Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Δύο θεατρικές ομάδες της Θεσπρωτίας στην τελική δεκάδα του "Μώμου"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Δύο θεατρικές ομάδες της Θεσπρωτίας στην τελική δεκάδα του "Μώμου"


Στην τελική δεκάδα του 15ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων με την ονομασία «Μώμος ο Πατρεύς» προκρίθηκαν ,δύο θεατρικές ομάδες του νομού μας. 
Πρόκειται για τη ΘΕΟΦΙΛ, τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών δηλαδή και την ΘΕΑΤΟ από την Παραμυθιά.
Το φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και διαγωνίζονται σε αυτό θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.
Ο «Μώμος ο Πατρεύς» είναι ένα αφιέρωμα στη σάτιρα με παραστάσεις μικρής διάρκειας από ερασιτεχνικά σχήματα απ΄ όλη την Ελλάδα, που έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. 
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ).
Τέλος αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία μιας τρίτης ομάδας από την Ήπειρο, στην τελική δεκάδα. 
Είναι αυτή της θεατρικής ομάδας Αυλαία από την πανέμορφη Πάργα. 
Σε μια απ' τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, ευτυχώς, κάποιοι ακόμη σκέφτονται, νοιώθουν, δημιουργούν.
Καλή επιτυχία
Read More »
Δύο θεατρικές ομάδες της Θεσπρωτίας στην τελική δεκάδα του "Μώμου" Δύο θεατρικές ομάδες της Θεσπρωτίας στην τελική δεκάδα του "Μώμου" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας


Το ΔΣ στην πρώτη συνεδρίασή του σχολίασε τη συνέλευση της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των αποφάσεων και κατευθύνσεων.
Με τη συμμετοχή 38 Αντιπροσώπων από 12 Αδελφότητες διεξήχθηκαν οι εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου στα γραφεία μας. 
Τη διεύθυνση των εργασιών ανέλαβε ο Γιώργος Οικονόμου, πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβούλιου. Επιβεβαιώθηκε η συνοχή της Ομοσπονδίας παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με τις παραιτήσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπαθανασίου ανάγνωσε τον Απολογισμό με την πλούσια δραστηριότητα -στο σύντομο χρονικό διάστημα των 10 μηνών- και με ιδιαίτερη έμφαση στην ενωτική και αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα της υπαίθρου της Ηπείρου. Χαρακτήρισε το κάλεσμα των 5 Ομοσπονδιών σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Γιώργος Οικονόμου, τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα αγωνιστικής διεκδίκησης και χωρίς συμβιβασμούς άμεσων λύσεων στα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα των χωριών μας, σε συντονισμό με τη ΠΣΕ και τις Ομοσπονδίες των απόδημων Ηπειρωτών.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαθανασίου χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις τα λεχθέντα περί κομματικοποίησης που σκοπό έχουν να εμποδίσουν τις διεκδικήσεις και να συγκαλύψουν τις ευθύνες όσων είναι διαχρονικά υπεύθυνοι για τη κατάσταση των χωριών μας.
Το ΔΣ καλεί όλα τα μέλη και στελέχη των Αδελφοτήτων στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την 15η Φεβρουαρίου μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τη ΠΣΕ.
Το νέο ΔΣ καλεί σε επείγουσα ανασυγκρότηση όλων των Αδελφοτήτων και την επαναδραστηριοποίηση προσωπικοτήτων της Μουργκάνας, ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη δίμηνης έκδοσης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαθανασίου Νίκος
Α Αντιπρόεδρος: Ανυφαντής Παναγιώτης
Β Αντιπρόεδρος: Πέλεχας Βασίλης
Γεν. Γραμματέας: Κανακόπουλος Δημήτρης
Ταμίας: Δήμος Χρήστος
Εφορος Πολιτισμού: Μπότσαρη Βαρβάρα
Εφορος Δημοσίων Σχέσεων: Αθανασίου Γιώργος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Δήμος Γιώργος

Μέλη:
Κόντης Ζήκος
Κωνσταντίνου Κώστας
Τσαγκάρης Δημήτρης

Αναπληρωματικοί:
Διώχνος Στέλιος και Τσουκαλά Βάσω
Read More »
Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Rhomberg: Περιζήτητες στην Αυστρία οι διακοπές σε Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Rhomberg: Περιζήτητες στην Αυστρία οι διακοπές σε Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα


Μεγάλη ζήτηση καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ο κορυφαίος tour operator της Αυστριας Rhomberg Reisen για διακοπές σε δύο νησιά του Ιονίου, την Κεφαλονιά και την Λευκάδα και γνωστούς προορισμούς στην Ήπειρο όπως η Πάργα, τα Σύβοτα, η Πρέβεζα, το Κανάλι (Πρέβεζας) κι ο Βράχος (Πρέβεζας).
Ο Rhomberg Reisen προσφέρει για το φετινό καλοκαίρι του 2023 αποκλειστικές πτήσεις τσάρτερ προς Λευκάδα, Πρέβεζα (Άκτιο), Κορσική (Γαλλία), Μενόρκα (Ισπανία) και Καλαβρία (Ιταλία).
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ο Rhomberg Reisen προσφέρει για το καλοκαίρι του 2023 αποκλειστικές πτήσεις τσάρτερ σε αυθεντικούς προορισμούς με φυσική ομορφιά».
Ειδικότερα, αυτή τη χρονιά προσφέρει δύο νέες συνδέσεις με την Κεφαλονιά από το Γκρατς και το Λιντς, αλλά και από τη Βιέννη αλλά και το αεροδρόμιο Άλτενραϊν κοντά στο Ζανκτ Γκάλεν της Ελβετίας, ενώ για τη Λευκάδα προσφέρει συνδέσεις από τη Βιέννη και το Άλτενραϊν του Ζανκτ Γκάλεν (St. Gallen-Altenrhein).
Μάλιστα σε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Καλοκαίρι 2023-Γνωρίστε ειδικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς» ο τουριστικός οργανισμός Rhomberg Reisen αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η λαχτάρα και η προσμονή για ξέγνοιαστες διακοπές σε εξαιρετικούς τόπους και εν μέσω της συναρπαστικής φύσης συνεχίζεται αμείωτη. Αυτή τη στιγμή, οι πολύ ιδιαίτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί μακριά από την πεπατημένη έχουν μεγάλη ζήτηση. Η Κορσική, η Μινόρκα, η Λευκάδα, η Ήπειρος, η Κεφαλονιά και η Καλαβρία μαγεύουν με τη φυσική ομορφιά και την ευγενική τους χάρη. Για τους λάτρεις της παραλίας και της φύσης, αυτοί οι ονειρεμένοι προορισμοί είναι ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος. Η Rhomberg Reisen, που ειδικεύεται σε αυθεντικούς προορισμούς με γοητεία, συνδέει τους επισκέπτες με αυτούς ακριβώς τους ονειρεμένους προορισμούς».
Αξίζει να σημειωθεί πως o Rhomberg Reisen προσφέρει ολοκληρωμένο τουριστικά «πακέτα» διακοπών, ή εναλλακτικά θέσεις στις πτήσεις τσάρτερ της εταιρείας με ή άνευ κράτησης για ένα από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία που συνεργάζεται για κάθε τουριστικό προορισμό ή θέρετρο στην Ελλάδα.
Read More »
Rhomberg: Περιζήτητες στην Αυστρία οι διακοπές σε Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα Rhomberg: Περιζήτητες στην Αυστρία οι διακοπές σε Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τον Δημήτριο Μάντζο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τον Δημήτριο Μάντζο


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας και οι Δημοτικές Οργανώσεις Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα (Αγ. Αποστόλων 63 – έναντι νέου Λιμένα).

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτριος Μάντζος.
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τον Δημήτριο Μάντζο Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τον Δημήτριο Μάντζο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2023 Rating: 5

Σελίδες