Προδιαγεγραμμένη τραγωδία; Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο είναι η τελευταία στην μακρά λίστα με τις συντριβές αεροσκαφών

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Προδιαγεγραμμένη τραγωδία; Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο είναι η τελευταία στην μακρά λίστα με τις συντριβές αεροσκαφών


Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο παρακολούθησε την Τρίτη (25/07) τη συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair που επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο χειριστών του - του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

 Η συντριβή του αεροσκάφους φέρνει στην επιφάνεια την παλαιότητα του στόλου, καθώς δεν είναι λίγες οι πτώσεις ελληνικών CL-215 στο παρελθόν.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός προκειμένου να περιορίσει εστία φωτιάς.

 Το ένα του φτερό χτύπησε σε δέντρο με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά και να αποσπασθεί εξάρτημα του. Το Canadair είχε απώλεια στήριξης και δεν μπόρεσε να πάρει ύψος, γεγονός που οδήγησε στη συντριβή του στο έδαφος.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα CL-215 τον Δεκέμβριο του 1975.
 Τα αεροσκάφη εντάχθηκαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, συχνά όμως μοιράζονται σε όλη την επικράτεια για μεγαλύτερη κάλυψη και καλύτερη προστασία.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, τα καταγεγραμμένα ατυχήματα ή δυστυχήματα με αεροπλάνα CL-215 είναι τα εξής
26.05.1977 - Ίσθμια Κορινθίας / s.n. 1042
18.07.1978 - Ιωάννινα / s.n. 1050
09.03.1984 - Α/Δ Ελευσίνας / s.n. 1015
10.09.1992 - Κεχριές s.n. 1075
22.08.1993 - Άνω Ροδινή Αχαΐας / s.n. 1064
15.07.2000 - Αργαλαστή Πηλίου / s.n. 1048
06.07.2006 - Νέα Μάκρη / s.n. 1112
17.07.2015 - Νεάπολη Λακωνίας / s.n. 1070
26.06.2016 - Δερβενοχώρια / s.n. 1111
25.07.2023 - Κάρυστος
Read More »
Προδιαγεγραμμένη τραγωδία; Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο είναι η τελευταία στην μακρά λίστα με τις συντριβές αεροσκαφών Προδιαγεγραμμένη τραγωδία; Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο είναι η τελευταία στην μακρά λίστα με τις συντριβές αεροσκαφών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις»

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις»O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις» στη διοργάνωση Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023. Η «ΠΙΝΔΟΣ» συμμετείχε στο θεσμό που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Η μεγάλη οικογένεια της «ΠΙΝΔΟΣ», με τους 1.200 εργαζόμενους, τα πάνω από 500 μέλη-παραγωγούς και τους 50 συνεργαζόμενους παραγωγούς συμβάλουν στη διαρκή εξέλιξη του Συνεταιρισμού, στηρίζοντας παράλληλα την εγχώρια καθώς και την τοπική οικονομία.

Τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, το ευρύ δίκτυο διανομής, οι συνεχείς επενδύσεις και ο συνδυασμός της παράδοσης με την καινοτομία έχουν τοποθετήσει τα προϊόντα «ΠΙΝΔΟΣ» ως την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.

Με πίστη στο όραμα, στις αρχές και στις αξίες, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας με συνεχή και συνεπή παρουσία εδώ και 65 χρόνια.

Με διαρκώς ανοδικό κύκλο εργασιών και ένα πολυσχιδές πρόγραμμα επενδύσεων με έμφαση στην καινοτομία σε συνδυασμό με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας, παραμένοντας ένας στρατηγικός οικονομικός εταίρος για την ελληνική οικονομία.

Μέσα από ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2020 – 2024, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» αναπτύσσει περαιτέρω την παραγωγική δυναμικότητα του Συνεταιρισμού εγκαινιάζοντας ένα νέο πτηνοσφαγείο και νέο εργοστάσιο ζωοτροφών.

Παράλληλα διευρύνει το δίκτυο διανομής σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο μέσω της ανανέωσης του στόλου οχημάτων αλλά και υιοθέτησης «πράσινων» πρακτικών μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος, ενώ μέσα από χρήση νέων τεχνολογιών επιτυγχάνει την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση των ιδανικών συνθηκών μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων ΠΙΝΔΟΣ στο σύνολο του πελατολογίου.

Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας στην πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης, αξιοποιεί και υιοθετεί ολιστικά στη λειτουργία του Συνεταιρισμού τεχνολογίες αιχμής και συστήματα αυτοματοποίησης, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων στην αγορά, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του Α.Π.Σ.Ι «ΠΙΝΔΟΣ».

Το βραβείο αυτό έρχεται να αναγνωρίσει τις αξίες, την αφοσίωση, τη φροντίδα και το μεράκι που για περισσότερα από 65 χρόνια ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» φέρνει στον κλάδο της πτηνοτροφίας και αποτελεί μία δέσμευση για να συνεχίσει να επενδύει, να εξελίσσεται και να ικανοποιεί τους καταναλωτές τόσο σε γεύση και νοστιμιά, όσο και σε ποιότητα και ασφάλεια.


Read More »
O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις» O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Πυρκαγιά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Πυρκαγιά στην Καταβόθρα ΘεσπρωτίαςΠυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 22:30 σε αγροτική έκταση, εντός της ζώνης αναδασμού κοντά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας.

Προς το σημείο σπεύδουν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάργας, με 8 πυροσβέστες.Read More »
Πυρκαγιά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας Πυρκαγιά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος με τον Βασ. Τζίγκο στο Φιλιάτι ο Παρασκευάς Βλάχος (Τσεβας)

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Υποψήφιος με τον Βασ. Τζίγκο στο Φιλιάτι ο Παρασκευάς Βλάχος (Τσεβας)Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Φιλιατών, παραμονή της ονομαστικής μου εορτής, Αγίας Παρασκευής μεγάλη η χάρη της, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου στο Δήμο Φιλιατών με τον συνδυασμο του Βασίλειου Τζίγκου μετά από την τετραετή αποχή μου γνωρίζοντας τα κοινά προβλήματα του τόπου μας θέτω τον εαυτό μου ως σημείο εμπιστοσύνης προς εσάς για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα και να ανεβάσουμε ενα σκαλοπάτι παρά πάνω τον Δήμο μας!
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο δικός σας άνθρωπος στο Δήμο Φιλιατών επιστρέφει!

Με εκτίμηση
Παρασκευάς Βλάχος (Τσεβας)
Read More »
Υποψήφιος με τον Βασ. Τζίγκο στο Φιλιάτι ο Παρασκευάς Βλάχος (Τσεβας) Υποψήφιος με τον Βασ. Τζίγκο στο Φιλιάτι ο Παρασκευάς Βλάχος (Τσεβας) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Εκκενώθηκαν τα χωριά Λούτσες και Σύκι στην Κέρκυρα

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Εκκενώθηκαν τα χωριά Λούτσες και Σύκι στην Κέρκυρα

Εκκενώνεται η περιοχή Σύκι στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σύκι εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώνονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.


Read More »
Εκκενώθηκαν τα χωριά Λούτσες και Σύκι στην Κέρκυρα Εκκενώθηκαν τα χωριά Λούτσες και Σύκι στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

ΖΑΓΟΡΙ: Πάνω από 2.500 αθλητές από 35 χώρες & 5 ηπείρους στο Zagori Mountain Running 2023

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
ΖΑΓΟΡΙ: Πάνω από 2.500 αθλητές από 35 χώρες & 5 ηπείρους στο Zagori Mountain Running 2023Για 12η χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου φιλοξένησαν τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, που αποτελεί πρωτοβουλία της My Adventure, στις 21-23 Ιουλίου 2023. Πετρόκτιστα χωριά, παραδοσιακά γεφύρια, μοναδικά αξιοθέατα όπως το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, η Σκάλα Βραδέτου, ο ποταμός Βοϊδομάτης, η περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου καθώς και η πλούσια βιοποικιλότητα του μέρους, δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για το φετινό Zagori Mountain Running, με τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου και τις νέες προκλήσεις των τροποποιημένων, για αυτόν τον σκοπό, διαδρομών και ωρών εκκίνησης.

Πάνω από 2.500 αθλητές, μικροί και μεγάλοι και περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, βρέθηκαν στο Ζαγόρι για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή γιορτή του ορεινού αθλητικού τουρισμού, να μοιραστούν πρωτόγνωρες εμπειρίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις για μια ζωή στον τόπο πίσω από το βουνό. Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ήταν από 35 χώρες και 5 ηπείρους, όπως από: Η.Π.Α., Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τζιμπουτί, Πακιστάν, Λίβανο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, B. Ιρλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρωσία, Εστονία, Ουκρανία, Αυστρία, Μάλτα, Σερβία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο, Β. Μακεδονία και Ελλάδα.

Νέος αγώνας TeRA 60km & ο κορυφαίος μαραθώνιος 44+km

Το Σάββατο 22 Ιουλίου, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στις 04:30 το πρωί από το αρχοντικό χωριό του Τσεπελόβου, με τον τροποποιημένο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αγώνα TeRA 60χλμ να προσφέρει αμέτρητες χαρές και συγκινήσεις στους συμμετέχοντες. Στους άνδρες, πρώτος με χρόνο 6:34’:43’’, τερμάτισε ο αθλητής της Fifth Element Αλέξανδρος Τζουμάκας, δεύτερος ήταν ο Ευάγγελος Νούλας με 6:37’:43’’ και τρίτος ο Χαράλαμπος Καλαμπούκας με 6:45’:16’’.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η αθλήτρια από την Αυστρία Sophia Schnabl με χρόνο 8:08’:07’’, δεύτερη η Νίκη Ζιώγα με 8:16’:51’’ και τρίτη η Νικολέτα Τζαβάρα της The North Face με 8:42’:43’’.

Δείτε εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του TeRA.

Το κορυφαίο γεγονός ορεινού τρεξίματος του καλοκαιριού, συνεχίστηκε με τον Marathon+ 44km να εξελίσσεται στις Πηγές Βοϊδομάτη, στο Μεγάλο Πάπιγκο και το Καταφύγιο Αστράκας. Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτριος Ελευθερίου με χρόνο 4:43’:36’’, δεύτερος ήταν ο Βασίλης Μπαλαμώτης με 4:46’:29’’ και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος με 4:53’:36’’.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 5:21’:52’’, δεύτερη η Γεωργία Κανουτά με 6:34’:25’’ και τρίτη η Ειρήνη Γιώτη με 6:49’:54’’.

Δείτε εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Marathon+ 44km.

Χιλιάδες συμμετέχοντες στα 21χλμ & 10χλμ στον «τόπο πίσω από το βουνό»

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, η αγωνιστική «σκυτάλη» δόθηκε στις πιο μαζικές ορεινές διαδρομές. Η εκκίνηση έγινε πρώτα με τον Ημιμαραθώνιο, Half Marathon 21km από το Τσεπέλοβο, με τους αθλητές να κινούνται στο ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης και να περνούν από τους Κήπους, το τρίτοξο γεφύρι, το γεφύρι του Κόκκορου και το Κουκούλι. Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Πουρίκας με χρόνο 1:49’:02’’, που αποτελεί και ρεκόρ διοργάνωσης, δεύτερος ήταν ο Νίκος Πονηρέας με 1:52’:14’’ και τρίτος ο Γάλλος Laurent Vicente με 1:55’:49’’.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Λεμονιά Παναγιώτου με χρόνο 2:23’:49’’, δεύτερη η Χρυσάνθη Σφακιανάκη με 2:42’:28’’ και τρίτη η Σέρβα Tijana Panic με 2:44’:17’’.

Δείτε εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Half Marathon 21km.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας 10 χιλιομέτρων, Entry Race 10km, με τους συμμετέχοντες να κατακλύζουν τη διαδρομή, να αντικρίζουν τη μοναδική θέα της χαράδρας του Βίκου και να περνούν από τη Σκάλα Τσεπελόβου. Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Καλαπόδης με χρόνο 0:44’:22’’, δεύτερος ήταν ο Γιώργος Δημουλάς της The North Face με 0:44’:42’’ και τρίτος ο Σταύρος Γκίνης με 0:44’:57’’.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Σταυρούλα Παπαδοπούλου με χρόνο 1:00’:48’’, δεύτερη η Ευαγγελία Γιαλαματζή με 1:01’:08’’ και τρίτη η Θάλεια Ζώη με 1:01’:12’’.

Δείτε εδώ όλα τα προσωρινά αποτελέσματα του Entry Race 10km.

Εκατοντάδες παιδιά στον αγώνα ΖΑΓΟΡΑΚΙ

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Τσεπέλοβο γέμισε από χαμόγελα, παιδικές φωνές και οικογένειες που θέλησαν να μυήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ Race από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ συγκέντρωσε πάνω από 300 παιδιά, 3 έως 12 ετών, που έτρεξαν την απόσταση του 1 χλμ με σύμμαχό τους στην ενυδάτωση το αγαπημένο τους νερό! Την προθέρμανση των παιδιών ανέλαβε η fitness trainer Έμυ Σιούζου με ένα ευχάριστο δυναμικό πρόγραμμα ασκήσεων με μουσική. Στο τέλος του ΖΑΓΟΡΑΚΙ Race κληρώθηκαν 3 δωράκια για outdoor δραστηριότητές σε 3 τυχερούς μικρούς δρομείς, ενώ όλα τα παιδιά απόλαυσαν πορτοκαλάδες GREEN χωρίς ανθρακικό. Στο πλαίσιο του παιδικού αγώνα κληρώθηκαν ακόμα 3 παιδικά βιβλία «Τρέχοντας ο Τέρι έγινε ξεφτέρι» του Λευθέρη Πλακίδα και 1 βιβλίο «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» του κολυμβητή υπεραποστάσεων Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Απόλυτος χορηγός ενυδάτωσης αθλητών και επισκεπτών το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ υποστηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα ως σύμμαχος και αρωγός του μεγαλύτερου Αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, του Zagori Mountain Running και ως Μεγάλος Χορηγός, προσέφερε την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους αθλητές. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύσκολων αυτών αγώνων οι δρομείς έπιναν Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ Athletic, ενώ κατά τον τερματισμό είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν, GREEN COLA και πορτοκαλάδα GREEN. Φυσικά όλοι οι επισκέπτες των αγώνων απόλαυσαν τη γιορτή αυτή του αθλητισμού με δροσερό Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ και λαχταριστή παγωμένη GREEN COLA και πορτοκαλάδα GREEN.

O αγώνας ZAGORI Mountain Running αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και του πολιτισμού των Ζαγοροχωρίων. Του «τόπου πίσω από το Βουνό» που μας προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ. Γιατί σε αυτό τον Τόπο, το Νερό το λέμε ΖΑΓΟΡΙ!

Καινοτόμα προϊόντα και παράλληλες δράσεις από τη The North Face

Η κορυφαία outdoor εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού, The North Face, συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά ως Μεγάλος Χορηγός. Ως premium outdoor brand, η The North Face πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία για τους αθλητές που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές που ολοκλήρωσαν τους αγώνες TeRA και Marathon+ 44km έλαβαν μοναδικά δώρα της εταιρείας, που τους υπενθυμίζουν την απίστευτη περιπέτεια που αντιμετώπισαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία. Η The North Face, που στηρίζει τη διοργάνωση από το ξεκίνημά της, είναι γνωστή για την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της στον χώρο του outdoor. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την εμβληματική σκηνή της The North Face, 2-Meter Dome ενώ στο περίπτερο της εταιρείας παρουσιάστηκε η κορυφαία Summit Series trail running συλλογή της, τόσο σε ρούχο όσο και σε παπούτσι. Σε συνεργασία με τον ambassador του brand Γιώργο Δημουλά, trail runner και mural artist, δημιούργησε live μια μεγάλη τοιχογραφία, με θέμα το μότο της The North Face “NEVER STOP EXPLORING” και τη διατήρηση του πλούτου της φύσης ως κληρονομιά για την επόμενη γενιά. Τέλος, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς explorers να δοκιμάσουν, για ακόμα μία χρονιά, τις δυνατότητές τους και να διασκεδάσουν με ασφάλεια στον τοίχο αναρρίχησής της.


Στήριξη του αγώνα από το κορυφαίο κατάστημα της Fifth Element

Από την πρώτη χρονιά, η Fifth Element, το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι ο Μεγάλος Χορηγός του αγώνα. Φέτος, η Fifth Element χάρισε με κάθε εγγραφή στους αγώνες, ένα εκπτωτικό κουπόνι -10% που ίσχυε για όλα τα νέα της προϊόντα. Η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην προστασία της φύσης, με σεβασμό προς στο περιβάλλον, ενισχύοντας το έργο του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου και διαθέτοντας μέρος των εσόδων της για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, το φετινό συλλεκτικό Buff® του αγώνα, με τη μοναδική του σχεδίαση, ήταν αφιερωμένο στην πλούσια και σπάνια χλωρίδα του Ζαγορίου και ήταν διαθέσιμο για αγορά από το ηλεκτρονικό και φυσικό κατάστημα της Fifth Element.

Στο πλαίσιο του φετινού Zagori Mountain Running, ο ιδιοκτήτης της My Adventure και του Fifth Element και διοργανωτής του αγώνα, κ. Βασίλης Τζουμάκας δήλωσε: «Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή την άρτια διοργάνωση που είχαμε παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες που αντιμετωπίσαμε, καθώς προσαρμοστήκαμε άμεσα με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών μας. Είδαμε χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες γεμάτους χαμόγελα, κάτι που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου, όλους τους χορηγούς που στάθηκαν δίπλα μας από τη πρώτη στιγμή, καθώς επίσης, όλους τους συνεργάτες μας και πάνω απ’ όλα τους εκατοντάδες εθελοντές μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για τη 13η χρονιά του Zagori Mountain Running στις 19-21 Ιουλίου 2024».

Η διοργάνωση στήριξε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Η διοργάνωση του Zagori Mountain Running στήριξε φέτος το Make-A-Wish με στόχο να εκπληρώσει τις ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Συγκεκριμένα, το συλλεκτικό βραχιολάκι της διοργάνωσης, προσφέρθηκε προς αγορά στους συμμετέχοντες και επισκέπτες και όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενεργή υποστήριξη του σημαντικού έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Μοναδικά Έπαθλα για τη Φύση του Ζαγορίου

Φέτος, τα έπαθλα για τους νικητές του Zagori Mountain Running 2023 ήταν χειροποίητα γλυπτά από πηλό, που φιλοτεχνήθηκαν με μεράκι και τέχνη από την καλλιτέχνιδα Ρενέβη Πολονύφη, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης ήταν πραγματικά ξεχωριστά και αντιπροσώπευαν τη φυσική ομορφιά της περιοχής του Ζαγορίου. Το θέμα που επέλεξε η γλύπτρια για τα έπαθλα, ήταν η «γέννηση του άνθους», που συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του αγώνα και την επικρατούσα ατμόσφαιρα της φετινής εκδήλωσης.


Read More »
ΖΑΓΟΡΙ: Πάνω από 2.500 αθλητές από 35 χώρες & 5 ηπείρους στο Zagori Mountain Running 2023 ΖΑΓΟΡΙ: Πάνω από 2.500 αθλητές από 35 χώρες & 5 ηπείρους στο Zagori Mountain Running 2023 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους…

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους…Νεκροί είναι ο κυβερνήτης σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών του αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα 25 έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των χειριστών του Καναντέρ εξέφρασε ο Ν. Δένδιας

«Η απώλεια της ζωής των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια. «Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια» προσθέτει ο Ν. Δένδιας.


Read More »
Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους… Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηπείρου και τουριστική προβολή

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηπείρου και τουριστική προβολήΗ γαστρονομία της Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας και για αυτό το λόγο εντάσσεται σε κάθε δράση της για την προώθηση του προορισμού της.

Με βάση αυτή την στρατηγική, πραγματοποιήθηκε το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου». Κεντρικός στόχος ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συνδυάζοντας την τοπική κουζίνα με την σύγχρονη μαγειρική, έτσι όπως γίνεται σε πολλά street food festival (υπαίθρια φεστιβάλ φαγητού), καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ περιλάμβανε μια σειρά από επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες τοπικών προϊόντων, στη διάρκεια του διήμερου 12 και 13 Ιουλίου. Ομάδα δημοσιογράφων και Bloggers από την Αθήνα, ήταν φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου και περιηγήθηκαν σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα.

Η Γαστρονομική βόλτα στην Ήπειρο, με σκοπό τη γνωριμία των γεύσεων των αυθεντικών μοναδικών προϊόντων και της φιλοξενίας των Ηπειρωτών, περιλάμβανε:

Επίσκεψή-ξενάγηση και οινογνωσία, στο Οινοποιείο Μαρκατσέλης | Markatselis Winery, στην περιοχή των Φιλιατών, όπου παρουσιάστηκαν τα πάντα γύρω από τις ντόπιες ποικιλίες και το «γεμάτο» από γεύσεις κρασί που παράγεται. Επίσκεψη και γευσιγνωσία στην Μονάδα Τυποποίησης Ελαιολάδου «Epirou Vios». Επίσκεψη στη μονάδα καπνιστής πέστροφας “Karatzenis Smoked fish” όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και δοκίμασαν την μοναδική καπνιστή πέστροφα. Επίσκεψη στη μονάδα βραβευμένου μελιού Nomad Honey, όπου γνωρίσανε την ιστορία της επιχείρησης και γεύτηκαν το εξαιρετικό μέλι «όπως μας το δίνει η ίδια η μέλισσα».

Κατά την παραμονή τους στα Γιάννενα και την Θεσπρωτία, οι φιλοξενούμενοι γεύθηκαν συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, γεύθηκαν την τοπική κουζίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και ντόπια κρασιά και τσίπουρο, κρέατα και πίτες φτιαγμένα ειδικά για αυτούς.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Πλατεία Μαβίλη δίπλα στη λίμνη, 9 τοπικά προϊόντα από παραγωγούς της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων, προωθηθήκαν στο ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή σε ένα food track (κινητή καντίνα) με την σήμανση 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Μια Ήπειρος όλο γεύση», ο Θοδωρής Παστουρματζής, ένας food scriber με μεγάλη εμπειρία, μαγείρεψε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών με έναν μοναδικό σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας 9 πρωτότυπα πιάτα, τα οποία γεύθηκαν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα Γιάννενα.

Παράλληλα με το Γαστρονομικό Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση καλωσορίσματος των φιλοξενούμενων και των τοπικών φορέων που εκπροσώπησαν τους ντόπιους επαγγελματίες τουρισμού αλλά και των στελεχών της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κος Ηλίας Γκαρτζονίκάς, Αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη. Την κεντρική παρουσίαση πραγματοποίησε η κα Σοφία Φούκη, Προϊσταμένη Τμήματος Προώθησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων. Προβλήθηκε όλη η στρατηγική και οι δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την προώθηση της Γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν: Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιουλα Μητροκώστα, η Εντεταλμένη Συμβουλος για θεματα πρώθησης τοπικών προϊόντων κ. Γιώτα Ναβρόζογλου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γεώργιος Λώλης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου, η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννιτών Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωματίου Εστίασης «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης και ο κ. Θοδωρής Αλεξίου Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων Π.Ε Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας: Κaratzenis smoked fish (Καπνιστή πέστροφα), Nomad Premium Greek Honey (μέλι), Παπαδόπουλος Τυροκομική Παραμυθιάς (φέτα), Metsovita (Λουκάνικα), Τα Γλυκά της “Μπιρμπίλω” (γλυκά του κουταλιού), Myrtali Organics (αρωματικά φυτά), Παραδοσιακά Σπιτικά Ζυμαρικά Σπανέλλη (τραχανά), Κτήματα Ευδοξία (τσίπουρο), Valia Calda (Μπύρα)

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ είχε αναφορά στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021, είχε αναφορά σε Π.Ε. Άρτα και Πρέβεζα.


Read More »
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηπείρου και τουριστική προβολή Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηπείρου και τουριστική προβολή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα

Read More »
Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ανακοινώνει νέα παράταση το υπουργείο Οικονομικών – Οι πρώτες πληροφορίες

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ανακοινώνει νέα παράταση το υπουργείο Οικονομικών – Οι πρώτες πληροφορίες


Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ένα μήνα και μέχρι τέλος Αυγούστου ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του imerisia.gr, η παράταση αναμένεται να έρθει με τροπολογία, που πιθανότατα θα κατατεθεί στο οικονομικό νομοσχέδιο για τις αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά πληροφορίες, η παράταση θα είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Μπορεί να γκάζωσε η υποβολή τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα να έχουν ήδη υποβληθεί 5,3 εκατομμύρια δηλώσεις, ωστόσο... αναζητούνται πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει την δήλωση τους.

Read More »
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ανακοινώνει νέα παράταση το υπουργείο Οικονομικών – Οι πρώτες πληροφορίες Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ανακοινώνει νέα παράταση το υπουργείο Οικονομικών – Οι πρώτες πληροφορίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία


\
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος ενώνουν γι’ άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Παρασκευή 28 Ιουλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Μαζί συμμετέχουν οι εξής φορείς:ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΕΛΕΟΥΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ “ΠΥΡΡΟΣ”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τις αιμοληψίες θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Συμμετέχουμε με Θέληση, με Χαμόγελο κι Αγάπη γιατί… το αίμα μας ενώνει όλους!!!
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία Εθελοντική αιμοδοσία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών


Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών διαθέτοντας σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου, συνολικά 9 αεροσκάφη CL-215, 6 αεροσκάφη CL-415, 17 αεροσκάφη PZL και 6 ελικόπτερα CHINOOK στα ενεργά μέτωπα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα, κατόπιν εντολών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, εξής μέτρα για όλη την επικράτεια:

– Εκπομπή του συνόλου των 214 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (1.284 άτομα με 642 οχήματα) και 22 πυροφυλακίων (132 άτομα με 66 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 1.416 ατόμων και 708 οχημάτων, ανεξαρτήτως δείκτη επικινδυνότητας.

– Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης (300 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

– Εκπομπή 18 περιπόλων επιτήρησης (108 άτομα), πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, σε κεντρικές οδούς της Αττικής.

– Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ακόμη, σε ετοιμότητα 2 ωρών βρίσκονται όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου «Ξενοκράτης» (5.312 άτομα) και «Δευκαλίων» (341 άτομα).

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται πτήση ελικοπτέρου UH-1H για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης σε Μαγνησία-Λάρισα και ετοιμότητα πτήσεων ελικοπτέρων UH-1H για επιτήρηση νησιών Ανατολικού Αιγαίου, και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στρατιωτικών νοσοκομείων και των μονάδων υγειονομικού.
Read More »
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ - Οι τυχεροί λαχνοί

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ - Οι τυχεροί λαχνοίΠραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η φορολοταρία, που αφορά τις συναλλαγές Ιουνίου.

Δείτε τους λαχνούς που κερδίζουν εδώ.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ
5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας
50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας
500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.
Read More »
Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ - Οι τυχεροί λαχνοί Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ - Οι τυχεροί λαχνοί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Βίντεο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Βίντεο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο


Αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους.

Read More »
Βίντεο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο Βίντεο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Στα 5,76 εκατ. ο αριθμός των τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Στα 5,76 εκατ. ο αριθμός των τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου
Αύξηση κατά 32,9% εμφάνισε ο εισερχόμενος τουρισμός στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε τα 5,76 εκατομμύρια, από 4,34 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 30,7% στα 3,244 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, μέσω αεροδρομίων, αυξήθηκε κατά 14,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022 και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 9,8%.

Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 3,2 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 26,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 41,7% και διαμορφώθηκε σε 2,56 εκατ. ταξιδιώτες.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, καταγράφεται αύξηση 21,5% από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,7 δισ. ευρώ, καθώς και των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-27 κατά 41,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. εκατ. ευρώ.
 Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 19,5% και διαμορφώθηκαν στα 601,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 37,0% και διαμορφώθηκαν στα 281,9 εκατ. ευρώ.
 Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, άνοδο κατά 7,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 398,7 εκατ. ευρώ.
 Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 71,5% και διαμορφώθηκαν στα 306,4 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 2,9% και διαμορφώθηκαν στα 7,8 εκατ. ευρώ.


Read More »
Στα 5,76 εκατ. ο αριθμός των τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου Στα 5,76 εκατ. ο αριθμός των τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματοςΣυνελήφθη χθες (24-07-2023) αργά το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.


Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο
Από σήμερα λειτουργεί η «Ηλεκτρονική υποβολή συμβολαίων από πολίτες και νομικά πρόσωπα» του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω της νέας υπηρεσίας όλοι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά οι ίδιοι τις αιτήσεις καταχώρισης των συμβολαιογραφικών τους πράξεων, βάζοντας έτσι τέλος σε φαινόμενα μεγάλης αναμονής έξω από τα κτηματολογικά γραφεία.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα στοχεύει στη δραστική μείωση των «ουρών» που παρατηρούνται διαχρονικά στα κτηματολογικά γραφεία της χώρας και στη διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και κράτους. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι απλή, σύντομη και ολοκληρώνεται, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε κτηματολογικό γραφείο.

Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του https://ktimatologio.gov.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης:

1. Η υπηρεσία αφορά στις αιτήσεις καταχώρισης συμβολαιογραφικών πράξεων στο κτηματολόγιο από τους ίδιους τους συμβαλλόμενους.

2. Η ψηφιακή υποβολή αφορά περιοχές κάλυψης όπου λειτουργούν κτηματολογικά γραφεία.

3. Το πιστοποιητικό καταχώρισης για την ίδια πράξη χορηγείται ψηφιακά σε μορφή PDF.

4. Η εισαγωγή στην εφαρμογή πραγματοποιείται με κωδικούς taxisnet.

5. Η καταχώριση των ηλεκτρονικών αιτήσεων και ο έλεγχος πληρότητας εγγράφων γίνεται ψηφιακά οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, η δυνατότητα υποβολής όμως είναι ενεργή μόνο τις ώρες λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων 08.30 - 13.30 ώστε να μην παραβιάζεται η αρχή της χρονικής προτεραιότητας για την ασφάλεια των συναλλαγών στα ακίνητα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την επίσκεψη του στο κτηματολογικό γραφείο Αθηνών, «είμαστε σήμερα από νωρίς το πρωί στο κτηματολογικό γραφείο Αθηνών. Έχουμε μιλήσει με αρκετό κόσμο, έχουμε μιλήσει με τους υπαλλήλους του κτηματολογικού γραφείου, έχουμε μιλήσει με τους προϊσταμένους και με απλούς πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται.

Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι πλέον μπορούν να υποβάλλουν τα συμβόλαια τους ψηφιακά στο ktimatologio.gov.gr. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουν στις ουρές, θέλουμε να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα ώστε και να απελευθερωθεί κόσμος από την εξυπηρέτηση κοινού και να προχωρούν και οι αιτήσεις πολύ πιο γρήγορα. Ό,τι πρόβλημα λύνεται θα το λύσουμε. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του».

Στάδια εξέλιξης καταχώρισης

1. Υποβάλλεται η αίτηση για το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο ή υΥποκατάστημα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.

2. Πραγματοποιείται έλεγχος νομιμότητας και εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, το αρμόδιο γραφείο προχωράει στην τιμολόγηση.

3. Αποστέλλεται ενημερωτικό email σχετικά με την έκδοση του «Εντύπου Οφειλής» και το οφειλόμενο ποσό πρέπει να εξοφληθεί εντός δύο εργάσιμων ημερών, από την ημερομηνία που αναγράφεται στο έντυπο. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση απορρίπτεται.

4. Καταβάλλεται το ποσό που αναγράφεται στο «Έντυπο Οφειλής» μέσω τραπέζης ή web - banking.

5. Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισης της πράξης εκδίδεται το πιστοποιητικό καταχώρισης στην περίπτωση που αυτό έχει ζητηθεί.

Σε κάθε στάδιο, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και αποστέλλεται ενημερωτικό email στον αιτούντα.

Στην εφαρμογή υπάρχουν αναρτημένες αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπηρεσία δίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-61 43 804 από 8:30 έως 16:30.


Read More »
Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινης

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023

 Σύλληψη φυγόποινης


Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.Read More »
Σύλληψη φυγόποινης  Σύλληψη φυγόποινης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Η σημαντική επιρροή των ιστότοπων ρουλέτας στην κοινωνία μας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Η σημαντική επιρροή των ιστότοπων ρουλέτας στην κοινωνία μας


Τρόποι με τους οποίους οι ιστότοποι ρουλέτας και τυχερών παιχνιδιών επηρεάζουν πολλαπλά, με θετικούς και αρνητικούς τρόπου την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η βαθιά επίδραση των ιστοσελίδων ρουλέτας στην κοινωνία: Εξέταση του αντικτύπου
Οι ιστότοποι καζίνο με παιχνίδια ρουλέτας και οι φυσικές τοποθεσίες καζίνο αποτελούν ένα χαρακτηριστικό κάθε σύγχρονης κοινωνίας στον κόσμο. Αποτελούν επίσης μια πηγή διασκέδασης και ενδιαφέροντος για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έλευση των online πλατφορμών τυχερών παιχνιδιών μεταμόρφωσε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έρχονταν σε επαφή με τα τυχερά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων είναι και η ρουλέτα ως ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του χώρου. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει σημαντικό ρόλο και στη συγκεκριμένη ψηφιακή τεχνολογία.
Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τη βαθιά επιρροή των ιστοσελίδων με ρουλέτα στην κοινωνία εξετάζοντας τόσο τις θετικές, όσο και τις αρνητικές επιδράσεις. Το δεδομένο είναι πως πολύ περισσότερος κόσμος σήμερα παίζει online και αναζητά τους καλύτερους ιστότοπους ρουλέτας στην Ελλάδα για να παίξει στο www.roulettesites.org και σε άλλες αξιόπιστες πηγές. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες κι ενημέρωση για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Πώς επηρεάζουν όμως οι ιστότοποι αυτοί την ψυχολογία μας ως άτομα και την κοινωνία μας συνολικότερα;


Το φαινόμενο των τυχερών παιχνιδιών και της ρουλέτας στο διαδίκτυο
Οι ιστότοποι με ρουλέτα και τυχερά παιχνίδια έκανα για πρώτη φορά την εμφάνισή τους κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ακολούθησαν την ανάπτυξη του διαδικτύου, ενώ η δημοτικότητά τους αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες. Η ευκολία με την οποία πραγματοποιεί κανείς τα πονταρίσματά του και η παρακολούθηση του τροχού της ρουλέτας ακόμα και live σε πραγματικό χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον από εκατομμύρια παίκτες. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα στη δημοσιότητα, μπορεί κανείς να βρει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 2.500 διαφορετικούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών που προσφέρουν παιχνίδια ρουλέτας, στους οποίους συγκαταλέγονται και εκείνοι που υπάρχουν διαθέσιμοι στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη του υπεύθυνου στοιχηματισμού
Παράλληλα με την ανάπτυξη των ιστοτόπων ρουλέτας και τυχερών παιχνιδιών αναπτύχθηκαν και οι πρακτικές υπεύθυνου στοιχηματισμού. Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως δεν είμαστε όλοι το ίδιο επιρρεπείς στον τζόγο, που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μεμονωμένα άτομα προσωπικά, αλλά και σε οικογένειες. Ο υπεύθυνος στοιχηματισμός αναπτύχθηκε εδώ και κάποια χρόνια με τη χρήση διαφόρων μέσων προκειμένου οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών να προστατεύονται και να είναι λιγότερο ευάλωτοι στο πάθος που ενδέχεται να αναπτύξουν κάποιες φορές.
Οι κορυφαίοι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών και ρουλέτας διαθέτουν μηχανισμούς αυτοπεριορισμού των παικτών, αλλά και αυτόματο περιορισμού της δραστηριότητας τους όταν εντοπίσουν συγκεκριμένα μοντέλα προβληματικής συμπεριφοράς που οδηγούν στον ανεξέλεγκτο τζόγο. Υπάρχουν επίσης και εφαρμόζονται περιορισμοί όσον αφορά τα όρια καταθέσεων και πονταρίσματα, αλλά και πρόβλεψη για τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε ανηλίκους κλπ.

Παίζοντας ευχάριστα για την ψυχαγωγία
Οι ιστότοποι ρουλέτας και άλλων τυχερών παιχνιδιών δεν προσφέρουν μόνο την ευκαιρία κάνεις να κερδίσει χρήματα. Μπορεί ενδεχομένως αυτός να είναι ο στόχος κάποιων, αλλά παρέχεται επίσης η δυνατότητα κανείς να περάσει ευχάριστα το χρόνο του. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να επισκεφθεί κάποιο φυσικό καζίνο. Όλοι οι φυσικοί περιορισμοί καταργούνται και η ψυχαγωγία γνωρίζει μία νέα ψηφιακή μορφή που προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο και 7 ώρες την εβδομάδα, όπου κι αν βρίσκεται κάνεις, από το σπίτι ή και οπουδήποτε αλλού από το κινητό.
Οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών και ρουλέτας χαρίζουν μοναδικά συναισθήματα σε όσους παίζουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία απελευθερώνει την ουσία ντοπαμίνη στον οργανισμό προκαλώντας ευφορία. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ήττες μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα απογοήτευσης ή και θυμού. Η κατανόηση και η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων εντός συγκεκριμένων ορίων κάνει τα παιχνίδια πιο απολαυστικά και λιγότερο επικίνδυνα.

Υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία
Οι online ιστότοποι ρουλέτας και τυχερών παιχνιδιών μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην κοινωνία. Καταρχάς οι τοπικές κοινωνίες και τα κράτη αδειοδοτηθούν τα online καζίνο, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αποκομίζουν χρήματα από τις άδειες και από τη φορολόγηση των κερδών, τόσο των διαδικτυακών καζίνο και ιστότοπων στοιχήματος, όσο και των παικτών. Τα χρήματα αυτά συνεπώς επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω των δημοσίων έργων και των δημόσιων παροχών.
Από την άλλη, προωθούνται αντίστοιχα και τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που λειτουργούν στον ιδιωτικό τομέα και τα οποία υποστηρίζουν τις κοινωνίες πιο τοπικά με δωρεές και χορηγίες. Οι ιστότοποι αυτοί συνεργάζονται με οργανισμούς αντιμετωπίζοντας προβλήματα και καταστάσεις που ταλαιπωρούν και καθυστερούν την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το μέλλον των ιστότοπων ρουλέτας
Η τεχνολογία συνεχίζει την ανάπτυξη της μέρα με την ημέρα. Στο συγκεκριμένο τομέα μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα φαίνονται να είναι πολλά υποσχόμενα. Τεχνολογίες όπως αυτές της εικονικής πραγματικότητας και της επαυξημένης πραγματικότητας έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν πραγματική επανάσταση για τον τομέα τα προσεχή χρόνια, παρέχοντας τους παίκτες ακόμα πιο ρεαλιστικές και συγκλονιστικές εμπειρίες. Επιπλέον, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα και τις εμπειρίες αυτές δημιουργώντας προσαρμοσμένες καταστάσεις που ψυχαγωγούν ακόμα περισσότερο.

Συνοψίζοντας για τον αντίκτυπο στη σύγχρονη κοινωνία
Η επίδραση των ιστότοπων ρουλέτας και τυχερών παιχνιδιών στην κοινωνία είναι δίχως αμφιβολία τεράστια. Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας του διαδικτύου έδωσε τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους ιστότοπους να αναπτυχθούν πολύ, καταφέρνοντας να αντικαταστήσω σχεδόν πλήρως τα παραδοσιακά επίγεια καζίνο. Παρότι αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν διασκέδαση και συμβάλλουν στην ενίσχυσης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, ο εθισμός και κάποιες άλλες αρνητικές πτυχές είναι υπαρκτά και οφείλουν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Καθώς κινούμαστε προς το μέλλον, οφείλει να υπάρξει μία ισορροπία η οποία επιτυγχάνεται με τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, την αυστηρή νομοθεσία και την έρευνα ανάλυσης για τους ψυχολογικούς παράγοντες της ανθρώπινης προσωπικότητας. Με συνεχή βελτίωση, με ατομική και συλλογική υπευθυνότητα μπορούμε να ενισχύσουμε τα θετικά και να περιορίσουμε όλα τα αρνητικά, εξασφαλίζοντας μία καλύτερη λειτουργία για όλους μας την κοινωνία στην οποία ζούμε.
Read More »
Η σημαντική επιρροή των ιστότοπων ρουλέτας στην κοινωνία μας Η σημαντική επιρροή των ιστότοπων ρουλέτας στην κοινωνία μας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτησηΆνοιξε ξανά σήμερα η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού όπου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Το πρόγραμμα αφορά τους συνταξιούχων ΕΦΚΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μητρώο παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού.

Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις.

Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν το χρονικό διάστημα διαμονής κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και το τουριστικό κατάλυμα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Συνολικά, θα δοθούν 25.000 voucher.


Read More »
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώνεται η περιοχή Λούτσες

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώνεται η περιοχή ΛούτσεςΜήνυμα του 112, για να εκκενώσουν την περιοχή, εστάλη στους κατοίκους του χωριού Λούτσες, στην Κέρκυρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο μήνυμα του το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αχαράβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Read More »
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώνεται η περιοχή Λούτσες Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώνεται η περιοχή Λούτσες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Στο στόχαστρο του e-ΕΦΚΑ η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία - 68.449 υποθέσεις εργαζομένων ελέγχθηκαν από το 2022

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Στο στόχαστρο του e-ΕΦΚΑ η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία - 68.449 υποθέσεις εργαζομένων ελέγχθηκαν από το 2022Με εντατικοποίηση των ελέγχων αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (ΠΕΚΑ) τα φαινόμενα της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας που στερούν πολύτιμους πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα. Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα 1ος/2022-6ος/2023 πραγματοποιήθηκαν 33.740 επιτόπιοι έλεγχοι.

Αναλυτικότερα, για το χρονικό διάστημα από το 1ο/2022 μέχρι και τον 6ο/2023, ισχύουν τα παρακάτω:

Ελέγχθηκαν 68.449 υποθέσεις εργαζομένων, 3.844 βρέθηκαν αδήλωτοι, 11.383 βρέθηκαν εκτός δηλωμένου ωραρίου εργασίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας που διαμορφώνονται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα (έτος 2022 και 1ο εξάμηνο του 2023) στις κοινές επιχειρήσεις είναι: 6,0% και 4,2% αντίστοιχα, ενώ για τους εργαζόμενους εκτός ωραρίου τα ποσοστά ανέρχονται σε 17,5% και 13,7% αντιστοίχως. Σε 32,0% και 31,4% ανέρχονται αντίστοιχα τα ποσοστά της υποδηλωμένης εργασίας για το έτος 2022 και το 1ο εξάμηνο του 2023.

Για τις περιπτώσεις αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας καταλογίστηκαν πρόστιμα από επιτόπιους και ουσιαστικούς ελέγχους κοινών επιχειρήσεων και το ποσό όλων των προστίμων ανέρχεται συνολικά στα 96.553.150,90 Euro για το έτος 2022 και το διάστημα 1ου εξαμήνου του 2023. Επισημαίνεται ότι κατά το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν 67 επιτόπιοι έλεγχοι από το ΠΕΚΑ Αττικής από Άλιμο μέχρι και Βάρκιζα (Αθηναϊκή Ριβιέρα) και ελέγχθηκαν 239 εργαζόμενοι. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια των ΠΕΚΑ σε όλη την επικράτεια.

Στόχος των ελεγκτικών μηχανισμών του Φορέα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων καθώς και των ίδιων των εργοδοτών από εκείνους που παραβιάζουν την ασφαλιστική νομοθεσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι διακρίνονται σε επιτόπιους και ουσιαστικούς:

- Επιτόπιος είναι ο έλεγχος που γίνεται από τα ελεγκτικά όργανα στον χώρο που ασκεί δραστηριότητα ο ελεγχόμενος, κατά τον οποίο γίνεται αναλυτική και πλήρης καταγραφή των πραγματικών στοιχείων απασχόλησης, προκειμένου να εξακριβωθεί η τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση καταγραφής αδήλωτης εργασίας παράγονται πρόστιμα ΠΕΠ/ΠΕΠΥ.

- Ουσιαστικός είναι ο έλεγχος κατά τον οποίο διερευνάται η ορθότητα ή μη της ασφάλισης όλων των εργαζομένων της επιχείρησης από την ημερομηνία λειτουργίας της, λαμβάνοντας υπόψη τον τελευταίο έλεγχο αλλά και τυχόν παραγραφή εισφορών (τακτικός).
 Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα και έκτακτων ή ειδικών ελέγχων. Σε περίπτωση διαφορών εισφορών παράγονται πράξεις επιβολής εισφορών ΠΕΕ, ΠΕΠΕΕ κ.λπ.

Με τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε κλάδους που εμφανίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα, αλλά και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών εργαλείων στην καθημερινή πρακτική των ελέγχων, η Διοίκηση του Φορέα στοχεύει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Έχουμε μηδενική ανοχή στην αδήλωτη και στην υποδηλωμένη εργασία.
 Η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί τεράστια παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μεγάλη ζημιά για το ασφαλιστικό μας σύστημα, και πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς καθώς δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. 
Ξεκινάμε σαρωτικούς ελέγχους και θα εξετάσουμε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να χτυπήσουμε ακόμα περισσότερο και την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία.
 Μεγάλο όπλο στα χέρια μας θα είναι η ολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας».


Read More »
Στο στόχαστρο του e-ΕΦΚΑ η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία - 68.449 υποθέσεις εργαζομένων ελέγχθηκαν από το 2022 Στο στόχαστρο του e-ΕΦΚΑ η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία - 68.449 υποθέσεις εργαζομένων ελέγχθηκαν από το 2022 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Σύλληψη 30χρονου τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 30χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΦΟΔΣΑΣε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου προχώρησαν μέλη των Σωματείων Εργαζομένων ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι των τεσσάρων νομών έχουν κηρύξει απεργία διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση της λειτουργίας των ΣΜΑ σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η διαδικασία αυτή και να προχωρήσει ο Σύνδεσμος σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Στην είσοδο του κτιρίου τοποθετήθηκε πανό με το σύνθημα «Ο ΦΟΔΣΑ Ιδιωτικοποιεί και ο λαός πληρώνει» και καλούσε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ.
Read More »
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Πρόστιμα 1.440.000 ευρώ για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις – Τι δήλωσε ο Κ. Σκρέκας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Πρόστιμα 1.440.000 ευρώ για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις – Τι δήλωσε ο Κ. ΣκρέκαςΠρόστιμα συνολικού ύψους 1.440.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τηΔιϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς σε ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 “Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων”.

Συγκεκριμένα επιβάλλεται:
Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE».
Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε».
Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.».

O Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Μετά από ελέγχους σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών διαπιστώσαμε παραβάσεις που ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».


Read More »
Πρόστιμα 1.440.000 ευρώ για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις – Τι δήλωσε ο Κ. Σκρέκας Πρόστιμα 1.440.000 ευρώ για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις – Τι δήλωσε ο Κ. Σκρέκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Πρόσω ολοταχώς για νέα θητεία

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Πρόσω ολοταχώς για νέα θητεία


Για ακόμα μία φορά, παρά τα όσα ανά διαστήματα διαδίδουν άσπονδοι φίλοι και εχθροί, θα σταθεί δίπλα στην υποψηφιότητα Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης.

Η πολύτιμη εμπειρία και βοήθεια του Θωμά στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, αναγνωρίζεται τόσο από τον Περιφερειάρχη, όσο κυρίως από τους Θεσπρωτούς ψηφοφόρους, που τον εκλέγουν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

Ο ίδιος δείχνει ακούραστος και έτοιμος να προσφέρει για ακόμα μία φορά στην τοπική κοινωνία, διεκδικώντας τη ψήφο των Θεσπρωτών.

Παρόλο που δεν θέλουμε να προδικάσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, η προηγούμενη εμπειρία δείχνει πως ο κ. Πιτούλης γνωρίζει πώς να κερδίζει την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Θεσπρωτών ψηφοφόρων, με επιτυχία.

Και όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι "Δυο Βλάχοι ένα παζάρι...".
Read More »
Πρόσω ολοταχώς για νέα θητεία Πρόσω ολοταχώς για νέα θητεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Νέες ταυτότητες: Εκπροσώπους της εκκλησίας ενημέρωσε ο Ν. Μηταράκης

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Νέες ταυτότητες: Εκπροσώπους της εκκλησίας ενημέρωσε ο Ν. Μηταράκης


Διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες ζήτησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας.
 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, συναντήθηκαν με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ και συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως τόνισε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μηταράκης «τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».
Read More »
Νέες ταυτότητες: Εκπροσώπους της εκκλησίας ενημέρωσε ο Ν. Μηταράκης Νέες ταυτότητες: Εκπροσώπους της εκκλησίας ενημέρωσε ο Ν. Μηταράκης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριώνΜε την διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το νέο σχολικό έτος.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των ωρών στους Δήμους κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ο Δήμος κίνησε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να οριστικοποιήσει τον αριθμό όσων θα προσληφθούν ώστε να ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης.

«Εάν το θέμα δεν εγκριθεί υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και να μην έχουμε σχολικές καθαρίστριες» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας ο οποίος ανέλυσε όλο το νομικό πλαίσιο.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ανέφερε ότι το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου ανέρχονται στις 140. Συνολικά λειτουργούν 814 αίθουσες στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη δευτεροβάθμια 743.

Η πρόταση που έγινε προβλέπει την πρόσληψη 112 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής απασχόλησης.

Για να καλυφθεί το κόστος αυτών δεν επαρκούν οι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών πιστώσεις και ο Δήμος θα διαθέσει φέτος ποσό 450 χιλιάδων περίπου για να καλύψει τον συγκεκριμένο αριθμό.
«Ο Δήμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες και τα παιδιά και το αποδεικνύει κόβοντας άλλες δαπάνες για να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Δήμος διαφωνεί με την τακτική του Υπουργείου και εξακολουθεί να διεκδικεί περισσότερες πιστώσεις για να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των σχολείων.

Εκ μέρους των σχολικών καθαριστριών τέθηκε το αίτημα για πρόσληψη 166 συνολικά εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.
Από το δημοτικό συμβούλιο και μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.Read More »
Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης


Η καρδιά του φετινού καλοκαιριού χτυπάει φέτος στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης παρεά με τον ερωτικό Σταμάτη Κραουνάκη σε μία ξεχωριστή βραδιά το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, στις 21.30.

Έρως ανίκατε μάχαν

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, θα μας ταξιδέψει στην τρυφερή, τη σπαρακτική, την αγαπητική πλευρά του για μια μαγική βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης. Έχει ετοιμάσει μια μεγάλη βόλτα στα ερωτικά τραγούδια του μέσα στις δεκαετίες· τραγούδια που, όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης, «κάνανε παρέα στις συντροφιές των Ελλήνων στις μοναξιές, στις συνάξεις, στις ιδιωτεύσεις, από τα πολύ πολύ γνωστά μέχρι κάποια που άντεξαν στη σκιά για ν’ αποκαλυφθούν σ’ αυτό το θέατρο των συνελεύσεων και των θυσιών».

Τον Σταμάτη Κραουνάκη στο πιάνο, την ερμηνεία, και τις ενορχηστρώσεις συνοδεύουν ο Δημήτριος Ανδρεάδης πιάνο, πλήκτρα, ενορχηστρώσεις, ο Χρήστος Γεροντίδης ερμηνεία, ο Νίκος Κατσίκης μπουζούκι, ισπανικό λαούτο, μαντολίνο, ενορχηστρώσεις, Κο οσμάς Κοκόλης μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, ο Κώστας Μπουγιώτης ερμηνεία, ο Θεολόγος Παπανικολάου ερμηνεία, βιολί, ο Λάμπρος Παπανικολάου κόντρα μπάσο, ο Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο, ενορχηστρώσεις . Αφηγητής ο Γιώργος Στιβανάκης.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς :προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήρια σας γιατί οι θέσεις στο Ρωμαϊκό Ωδείο είναι περιορισμένες.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση 15 €, Ταμείο 20€

Μειωμένο για φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ, άνεργους ΟΑΕΔ 12€ ( Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών).

Σημεία προπώλησης:
Πρέβεζα
• Μπαρ Diem, Β. Μπάλκου & Ελ. Βενιζέλου, παραλία Πρέβεζας, τηλ. 26820 89789
• «Μποτίλια στο πέλαγο» Art Cafe, Θεοφάνους 8, τηλ. 2682400432
• Βιβλιοπωλείο Κύκλος Πολυτεχνείου 75 & Παλαμά, τηλ. 2682 061610
• Το χάρτινο, Λεωφ. Ειρήνης 81, τηλ. 2682061262
· Σιμούν Βιβλιοπωλείο Καφέ , 21ης Οκτωβρίου 15, τηλ. 2682 023780
Και στο https://www.viva.gr/tickets/music/festival/prevezajazzfestivalskraounakis/
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Οι μουσικοί του κόσμου στη Νικόπολη» με την υποστήριξη του προγράμματος Leader και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Read More »
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Παναγία Σουμελά: Προφορική άδεια από Τουρκία για τη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Παναγία Σουμελά: Προφορική άδεια από Τουρκία για τη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο


Η Τουρκία έδωσε προφορική άδεια να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγοστο, ενώ τις επόμενες μέρες θα εκοδθεί και επίσημη άδεια.

Σύμφωνα με το Orthodox Times, "οι τουρκικές αρχές έδωσαν προφορική έγκριση στο Πατριαρχείο το βράδυ της Δευτέρας και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει γραπτή άδεια, ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να βρεθεί στις 15 Αυγούστου στην Τραπεζούντα και να τελέσει τη Θεία Λειτουργία".

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι τουρκικές αρχές έλαβαν την απόφαση να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2020, όταν αρχικά δεν είχε δοθεί η σχετική άδεια, αλλά ο Ερντογάν είχε δώσει, την τελευταία στιγμή, προφορικά τη συγκατάθεσή του για τη λειτουργία.

"Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους πιστούς και προσκυνητές που ανέμεναν να την επισκεφθούν φέτος", είχαν τονίσει πρόσφαρα διπλωματικές πηγές.
Read More »
Παναγία Σουμελά: Προφορική άδεια από Τουρκία για τη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο Παναγία Σουμελά: Προφορική άδεια από Τουρκία για τη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τον Αύγουστο

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τον Αύγουστο


Την προηγούμενη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, οι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο.

Ενίσχυση των καταναλωτών ρεύματος και τον Αύγουστο ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ποσό συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Αύγουστο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση θα είναι 10 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 10 ευρώ/MWh.

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, οι προμηθευτές ανακοίνωσαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο τα οποία κυμαίνονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Οι κρατικές επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφαιρούνται από τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν για να προκύψει η τελική τιμή καταναλωτή.
Read More »
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τον Αύγουστο Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τον Αύγουστο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Fed και ΕΚΤ προχωρούν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Fed και ΕΚΤ προχωρούν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες


Σε ακόμη μία αύξηση επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη εβδομάδα.

Αύριο, Τετάρτη, 26 Ιουλίου, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της η Fed, με το σύνολο των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα να αναμένουν ότι θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο εύρος από το 5,25% έως το 5,50% μετά την απόφαση που πήρε Ιούνιο να το αφήσει αμετάβλητο.

Αν επιβεβαιωθεί, η αύξηση αυτή θα είναι η δέκατη από τον Μάρτιο του 2022, όταν η Fed ξεκίνησε την επιθετική νομισματική πολιτική της για να μειώσει τον πληθωρισμό που είχε απογειωθεί.

Ο πληθωρισμός εν τω μεταξύ μειώθηκε σημαντικά στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στο 3% από 4% τον Μάιο.

Παράλληλα, μειώθηκε αισθητά και ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, στο 4,8% από 5,3% τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας προσδοκίες στις αγορές ότι μπορεί να μην υπάρξουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων και ενδεχομένως να γίνει και η πρώτη μείωσής τους στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024, γράφει η imerisia.gr.

Ωστόσο, οι προσδοκίες των ίδιων των στελεχών της Fed που αποφασίζουν για τη νομισματική πολιτική ήταν διαφορετικές καθώς τον Ιούνιο, πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, προέβλεπαν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων και την κορύφωσή τους στο εύρος 5,50% - 5,75%.
Έπεται συνέχεια;

Το αν η εκτίμησή τους αυτή θα αλλάξει τον Σεπτέμβριο, όταν θα δημοσιοποιήσουν και τις νέες τριμηνιαίες προβλέψεις τους, θα εξαρτηθεί ασφαλώς από την πορεία των τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ιδιαίτερα από την πορεία του δομικού πληθωρισμού. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των αναλυτών που προβλέπουν γρήγορα μείωση των επιτοκίων έως το τέλος του α' τριμήνου του 2024 έχει μειωθεί στο 55% από 78% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Reuters.
ΕΚΤ

Την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, η ΕΚΤ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινώσει αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, με το επιτόκιο καταθέσεων να διαμορφώνεται στο 3,75%. Θα πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη ανοδική κίνηση των επιτοκίων στο πλαίσιο της επιθετικής νομισματικής πολιτικής που ακολούθησε η ΕΚΤ για τον ίδιο λόγο, όπως και η Fed, δηλαδή για να επαναφέρει τη σταθερότητα των τιμών.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο ήταν μεν θετικά σε γενικές γραμμές, αλλά όχι τόσο όσο στην περίπτωση των ΗΠΑ. Ο γενικός δείκτης μειώθηκε στο 5,5% από 6,1%, αλλά ο δομικός έδειξε ξανά ότι η μείωσή του θα είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Ο δείκτης τιμών, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και των νωπών τροφίμων, μειώθηκε οριακά στο 6,8% από 6,9% τον Μάιο, ενώ ένας άλλος δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων συνολικά (νωπών και μεταποιημένων), του αλκοόλ και του καπνού, αυξήθηκε στο 5,5% από 5,3%.

Η αύξηση των επιτοκίων την προσεχή Πέμπτη έχει προαναγγελθεί από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, αλλά έχει τη σημασία του ότι και τα λεγόμενα «γεράκια» του διοικητικού συμβουλίου της, που συνήθως τάσσονται υπέρ πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν προεξοφλούν ότι θα υπάρξει νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά τονίζουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα δουν εν τω μεταξύ το φως της δημοσιότητας.
Read More »
Fed και ΕΚΤ προχωρούν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες Fed και ΕΚΤ προχωρούν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Ιωάννινα: 63χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023
Ιωάννινα: 63χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά τουΝεκρός στο διαμέρισμά του στο κέντρο των Ιωαννίνων βρέθηκε 63χρονος άνδρας.

Οι περίοικοι λόγω δυσοσμίας στο χώρο ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις αρχές.
Εισερχόμενοι στο διαμέρισμα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν νεκρό τον 63χρονο.

Η σορός του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση αν και δεν υπάρχουν εμφανή στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.


Read More »
Ιωάννινα: 63χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του Ιωάννινα: 63χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Σελίδες