Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία


«Άλμα» και στην περιοχή της Ηπείρου κατέγραψε αθροιστικά ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, αντανακλώντας αφενός την «ανάσα» που δίνουν τους δύο κλάδους οι ενισχυμένες τουριστικές ροές, αφετέρου την επίπτωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον φετινό Φεβρουάριο σκαρφάλωσε στα 233.928.755 ευρώ, από 190.382.865 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1,0% η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 σε σύγκριση με τον περυσινό Φεβρουάριο παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (άνοδος 49,1%) και η μικρότερη αύξηση (8,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω. Αντίθετα πτώση τζίρου παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (-26,3%).

Στο Νομό Ιωαννίνων η αύξηση για τον Ιανουάριο ανήλθε στο 47,6% και τον Φεβρουάριο στο 63,4%.

Στο Νομό Άρτας η αύξηση ήταν μεγαλύτερη τον Ιανουάριο ενώ ελλιπή στοιχεία διατίθενται για το Νομό Θεσπρωτίας. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν παρέχει στοιχεία για τον Φεβρουάριο ενώ τον Ιανουάριο αποτυπώνεται μείωση της τάξης του 14,6^.

Μικτή η εικόνα για την Πρέβεζας η οποία καταγράφει μικρή υποχώρηση τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο η αύξηση ξεπερνά το 16%.

Read More »
Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Νέος πρόεδρος στο Προδρόμι ο Άνθιμος Δήμου | Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Γκάτζια

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Νέος πρόεδρος στο Προδρόμι ο Άνθιμος Δήμου | Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Γκάτζια


Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νομού 5043/2023 (Α’91), πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/04/2023 και ώρα 18.00, στο Κοινοτικό Γραφείο Προδρομίου, ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων κατά σειρά εκλογής, των συνδυασμών της πλέον Δημοτικής Κοινότητας του Προδρομίου.
Στην ψηφοφορία εκλέχθηκε ως νέος Πρόεδρος του χωριού ο φίλος μου Δήμου Άνθιμος, με αποτέλεσμα 3-2,του οποίου εύχομαι καλή συνέχεια της υπολειπόμενης θητείας έως 31/12/2023.

Ως μέλος λοιπόν της Δημοτικής Κοινότητας, εκφράζω την στήριξη και την συνεργασία στο άτομο του, όπως και εκείνος στάθηκε δίπλα μου όλο αυτόν τον καιρό. Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε την βελτίωση και την πρόοδο του τόπου μας, ξεπερνώντας εμπόδια και στραμμένο το βλέμμα μας στην εξέλιξη.
Η αλλαγή αυτή είναι πρωτόγνωρη μετά το πέρασμα περίπου 4 χρόνων, τόσο για εμάς όσο και για άλλες Κοινότητες της Ελλάδας, όμως οφείλουμε να σεβαστούμε και να πράξουμε, μη γνωρίζοντας βέβαια την πολιτική σκοπιμότητα του συγκεκριμένου νόμου.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω και δημοσίως ανθρώπους, που μαζί πορευτήκαμε και ενεργήσαμε τόσο καιρό και μπορέσαμε να καταφέρουμε όσα καταφέραμε.
Αρχικά, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Φιλίππου Πέτρο, ο οποίος στάθηκε δίπλα μου σαν αδελφικός μου φίλος, μεταφέροντας όσα είχε ανάγκη το χωριό μας, στηρίζοντας με σε κάθε απόφαση και δείχνοντας απεριόριστη συνεργασία, υποστήριξη και ομαδικότητα.

Εν συνεχεία, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη της Βαρβέρη Άννας, για τη δικαιοσύνη των αποφάσεων και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα της.
Επιπλέον, ευχαριστώ και τον Βαρβέρη Μιχάλη, ο οποίος πάρα τις διαφωνίες μας για συγκεκριμένο θέμα, ήταν το άτομο που επιμελήθηκε εργασίες του χωριού, λαμβάνοντας μόνο τα έξοδα των καυσίμων, χωρίς την ατομική του ανταμοιβή.
Επιπροσθέτως, ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, τους Ανιδημάρχους (Μπέλλο Φάνη, Παππά Παναγιώτη, Ντάγκα Γεώργιο, Κωσταρά Σταύρο, Γκέγκα Ανδρέα), τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Αθανασίου Νίκο), τους επικεφαλής των συνδυασμών (Κάτσιο Νικόλαο, Γώγο Νικόλαο και Κουτσή Ηλία, όπως επίσης έναν έναν τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, για την καλή συνεργασία που είχαμε, καθώς και τους υπαλλήλους και εργαζόμενους του. Πιστεύω μαζί με τους παραπάνω υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτημάτων του χωριού μας.

Σημαντικό ευχαριστώ, οφείλω στον αξιότιμο Πιτούλη Θωμά, ο οποίος υλοποίει ένα μεγάλο έργο για το χωριό μας, αυτό του κυκλικού κόμβου (έργο το οποίο είχε ζητηθεί από την κ. Σοφία Μούκα για την οποία δεν έχω λόγια, καθώς και για τον σύζυγο της). Όμως βάση αυτού του αξιόλογου έργου κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να επωφεληθούν πολιτικά, άνθρωποι οι
οποίοι όταν έπρεπε να υπογράψουν, όταν συγκέντρωνε υπογραφές η Σοφία και να συγκαταθέσουν για την υλοποίηση του έργου αρνήθηκαν ( Κυριακή των Αποκριών ήτανε), εν αντίθεση με την αποδοχή κολακευτικών σχολίων για τον κυκλικό κόμβο, έργο το οποίο δεν οφειλόταν στο πρόσωπο τους, δημιουργώντας πλάνη και κοροϊδία σε απλούς πολίτες και ακόμα χειρότερο για συγχωριανούς τους.
Επειδή δεν θα μπορέσω ως πρόεδρος να ευχαριστήσω το Πιτούλη Θωμά, αλλά ως μέλος πλέον τον ευχαριστώ εκ των προτέρων για μελλοντικές δράσεις που έχουμε μεριμνήσει, όπως είναι ο καθαρισμός του ρέματος, καθώς και το χτίσιμο της νέας στάσης (όπως ήταν η παλιά).
Θερμή ευχαρίστηση οφείλω στην κ. Μπραΐμη Σταυρούλα, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί και να με στηρίξει στον αγώνα μου, προσφέροντας μου έμπρακτα την βοήθεια της. Δικαίως μπορώ να την χαρακτηρίσω, ως ένα από τα σημαντικότερα άτομα που υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Στον απολογισμό της θητείας μου, ως πρόεδρος μιας ικανής ομάδας από κοινού με τον Μ.Ε.Σ. Προδρομίου (Αννίτα Δημητρίου, Παππά Νίκο), πλην όλων των άλλων εθελοντών προβήκαμε σε δράσεις (με ατομική προσωπική εργασία και χαρά), όπου προσελκύσαμε στο χωριό μας νέα άτομα (αν θυμάμαι καλά μετρήθηκαν σε μεγάλες πρωτοπόρες δράσεις μας πάνω από 500 νέα
άτομα), οργανώνοντας πανηγύρια-τουρνουά, δίνοντας έτσι στο Προδρόμι ζωή και δημιουργώντας πόλο έλξης σε μια περίοδο όπως αυτή του 15 Αυγούστου, με αποτέλεσμα μόνο θετική επιρροή και οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων του χωριού και όχι των δικών μας ταμείων, με εθελοντική και προσωπική εργασία. Εθελοντική εργασία σημαίνει ανιδιοτελή συνεισφορά χωρίς κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, πάρα μόνο της πνευματικής, όμως κάποιοι έχουν καταλάβει πολύ διαφορετικά την έννοια αυτή. Λυπάμαι που υπάρχουν σκέψεις, ιδέες, πολιτικές τέτοιου χαρακτήρα και έρχονται σε αντίθεση με εμάς, την Αννίτα και τον Νίκο, όμως δεν μετανιώνω που μπορώ να προσφέρω καθετί που δημιουργεί καλό και θετικό πρόσημο, τόσο στην ζωή μου όσο και στην κοινωνία.

Στον τόπο μας έχουμε ενεργήσει με τρόπους που εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Δυστυχώς τα πράγματα στο Προδρόμι θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, όσον αφορά το θέμα της ύδρευσης, εάν δεν ξεκινήσει το νερό του ΤΟΕΒ.
Όμως εγώ ως πρώην πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Προέδρου, πράξαμε νόμιμα . Συγκεκριμένα καταλάβαμε και διαπιστώσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Υπαλλήλους ύδρευσης σπατάλες υπερκατανάλωσης νερού, οι οποίες κάποιες φορές δεν είχαν καταγραφεί στα ρολόγια (είχε άραγε γνώση κάποιος προηγούμενος πρόεδρος για αυτό ή συγκάλυπτε το πρόβλημα;). Το αποτέλεσμα αυτού… κάποιοι καθημερινά να ζουν σε απάνθρωπες για την εποχή συνθήκες αυτή της έλλειψης νερού. Και αυτό που κάναμε σαν Συμβούλιο ήταν να ζητήσουμε την ενημέρωση όταν θα χρειάζονται περισσότερο νερό, πράττοντας τα δέοντα και δίνοντας περισσότερα νερό από την γεώτρηση.
Θεωρώ άτοπο να απαριθμήσω τα όσα έχουμε προσφέρει από κοινού με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Μ.Ε.Σ.Π., ήταν και είναι χρέος μας η εμπιστοσύνη που δόθηκε στο πρόσωπο μου και δεν έχω παρά μόνο να ευχαριστήσω, όσους με βοήθησαν να βρίσκομαι εδώ.

Τέλος, φεύγοντας από τα καθήκοντα προέδρου ως ονειρεμένη ενέργεια που επιθυμώ να πράξω στο Προδρόμι, είναι μια όμορφη δεντροφύτευση στην πλατεία, δίνοντας έτσι ομορφιά, ζωή και εικόνα όμορφου άλσους ( έχοντας εμπιστευτεί τον φίλο μου και άξιο αυτού του τόπου Μίνη Γεώργιου), χαρίζοντας μια νέα πνοή για τα παιδιά που ονειρεύονται μια όμορφη, γαλήνια και αρμονική ζωή. Δεν πρόκειται να τους το στερήσω!
Μία σημαντική αναγνώριση για την συνεισφορά τόσο σε εμένα όσο και στο χωριό είναι ο Γεωργίου Σωτήρης (του αρέσει να μην δημοσιοποιεί την καλοσύνη του και τον εθελοντισμό του, έναν άνθρωπο που καλό θα ήταν να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από το ποιόν του).
Ίσως έχω ξεχάσει και άλλους που με στήριξαν, όπως και τον Πέτρο Πέτσιο( ο οποίος ήταν αυτός που ενήργησε τελευταία στιγμή για την υποψηφιότητα μου), θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στάθηκα στο πλευρό μου δίνοντας μου την ευκαιρία να βρίσκονται στον τόπο μου.

Υ.Γ.: Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, έναν άνθρωπο που βοήθησε εμένα και το Προδρόμι, τον Τσιώτα Γιώργο (για κάποιους που αδίκως όπως αποδεδείχθηκε από την δικαιοσύνη τον μήνυσαν ως «εξυβριστή» και «απειλητή»), ο οποίος από την πρώτη κιόλας επαφή ενστερνίστηκε την επιθυμία μου να επιστρέψω στον τόπο μου. Του είμαι ευγνώμων και ευελπιστώ οι άνθρωποι που τους διακατέχει η έννοια της ανθρωπιάς να αντιλήφθηκαν τις φιλοδοξίες του.

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Γκάτζιας
Read More »
Νέος πρόεδρος στο Προδρόμι ο Άνθιμος Δήμου | Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Γκάτζια Νέος πρόεδρος στο Προδρόμι ο Άνθιμος Δήμου | Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Γκάτζια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό ΘεσπρωτίαςΣτη μονοεδρική πλέον περιφέρεια Θεσπρωτίας, η ΝΔ είχε επικρατήσει με διαφορά περίπου 10 μονάδων, η οποία ωστόσο δείχνει να περιορίζεται στο 3%, μια διαφορά που καθιστά αμφίρροπη την εξέλιξη της αναμέτρησης στη συγκεκριμένη περιφέρεια. 
Σημειώνεται ότι ανεξαρτήτως της τελικής κατανομής των δυνάμεων των κομμάτων στην επικράτεια, στις μονοεδρικές περιφέρειες η έδρα κερδίζεται από το κόμμα που πρωτεύει στο τοπικό επίπεδο της περιφέρειας. 
Επομένως, μοιάζει αυτήν τη στιγμή δύσκολη η πρόβλεψη του βουλευτή που θα εκλεγεί στη Θεσπρωτία. Πάντως στο εσωτερικό των ψηφοδελτίων των δύο κομμάτων, οι προτιμήσεις φαίνεται να κατανέμονται πολύ καθαρά υπέρ των δύο νυν βουλευτών, των κ.κ.Γιογιάκα (ΝΔ) και Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ).Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται υπεροπλία του σημερινού βουλευτή κ. Γιογιάκα, ο οποίος λαμβάνει το 60% των σταυρών στην παρούσα έρευνα, ενώ και το 2019 είχε καταγραφεί να λαμβάνει σχεδόν το 72% των σταυρών της ΝΔ .


Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σαφές προβάδισμα του σημερινού βουλευτή του κόμματος κ. Κάτση, ο οποίος λαμβάνει το 41% των σταυρών, ενώ και το 2019 είχε καταγραφεί να λαμβάνει το 53% των σταυρών του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Πίνακα 13).


Η αποτύπωση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους του κόμματος είναι απολύτως ενδεικτική δεδομένου του μικρού δείγματος ψηφοφόρων του κόμματος στο ήδη περιορισμένο δείγμα ψηφοφόρων της περιφέρειας Θεσπρωτίας Φλώρινας. Όπως φαίνεται και στον Πίνακα 14 παρακάτω, η κα. Τάτση δείχνει η πιθανότερη να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στο κόμμα, ένα αποτέλεσμα που ωστόσο δεν θα του επιτρέψει την εκλογή, δεδομένου ότι η περιφέρεια είναι μονοεδρική και το ΠΑΣΟΚ έχει μηδαμινή πιθανότητα να επικρατήσει στην περιφέρεια.
Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Τί έταξε και τι έπραξε η κυβέρνηση και ο κ. Γιόγιακας στην 4ετία για τους αγρότες της Θεσπρωτίας; Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Τί έταξε και τι έπραξε η κυβέρνηση και ο κ. Γιόγιακας στην 4ετία για τους αγρότες της Θεσπρωτίας; Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάριος Κάτσης, στηλιτεύει τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο της Θεσπρωτίας
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση;

Τί έταξε και τι έπραξε η κυβέρνηση και ο κ.Γιόγιακας στην 4ετία για τους αγρότες της Θεσπρωτίας;

ETAΞΕ:
Βελτίωση εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση τιμών πώλησης των αγαθών, άμεσες αποζημιώσεις.

ΕΠΡΑΞΕ:
Εκτόξευση κόστους παραγωγής με το ρεύμα στα ύψη, τα λιπάσματα και τα εφόδια 3 φορές πάνω, ακριβότερο πετρέλαιο σε όλη την ΕΕ, αύξηση ψαλίδας τιμής από το χωράφι στο ράφι, σκληρό λοκντάουν χωρίς πρόνοια για τους παραγωγούς και τις εξαγωγές (κατάσχεση παραβόλου για εργάτες γης).

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ:
Υποσχέθηκαν την αποζημίωση για τον παγετό της άνοιξης του 2021 και εντάχθηκε η Θεπσρωτία. Υποσχέθηκαν 70€ το στρέμμα για τον κορονοϊό, καθυστέρησαν 2 χρόνια και τα λεφτά ακόμα αγνοούνται
Αποζημίωση κοροϊδία 2% στις ζωοοτροφές όπου όσοι είχαν πρώτο ΚΑΔ καλλιέργεια και είχαν και ζωϊκό κεφάλαιο μείναν εκτός.
Οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την αλλαγή του συστήματος έχουν γίνει μπάχαλο με καθυστερήσεις και ύποπτες άδικες πληρωμές.
Σε όλα τα παραπάνω είμασταν δίπλα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αναδείξαμε τα θέματα, εντός και εκτός ΒΟυλής μέχρι και με την επίσκεψη του προέδρου Αλ.Τσίπρα στον κάμπο.

Δεσμευόμαστε για :
Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους.
Προστασία αγροτικής γης από πλειστηριασμούς
Ρύθμιση χρεών με διαγραφή και ρυθμίσεις αποπληρωμών
Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
Αγροτικές επιδοτήσεις με δικαιοσύνη και διαφάνεια στην ώρα τους.


Δεν μας αξίζει τέτοια απαξίωση και τέτοια κοροϊδία στη Θεσπρωτία. Εμείς αποφασίζουμε το μέλλον μας. Στις 21 Μάιου ψηφίζουμε και αποφασίζουμε!
Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος; Συνέχιση με μιζέρια Μητσοτάκη ή πολιτική αλλαγή και δικαιοσύνη; Ισχυρή και αποτελεσματική φωνή στη #Βουλή ή ανικανότητα και ψέμα;
Read More »
Τί έταξε και τι έπραξε η κυβέρνηση και ο κ. Γιόγιακας στην 4ετία για τους αγρότες της Θεσπρωτίας; Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Τί έταξε και τι έπραξε η κυβέρνηση και ο κ. Γιόγιακας στην 4ετία για τους αγρότες της Θεσπρωτίας; Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Χωρίς πλοία για Κέρκυρα τη Δευτέρα

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα τη Δευτέρα


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το υπ ́αριθ. πρωτ.: 115/24 -04-2023 έγγραφο, το Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών & Διαποντίων Νήσων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Δευτέρα 01 Μαΐου 2023 από ώρα 00:01 έως και ώρα 24:00. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας – Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.-
Read More »
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα τη Δευτέρα Χωρίς πλοία για Κέρκυρα τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο, παριστάνοντας υπαλλήλους της Δ.Ε.Η

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο, παριστάνοντας υπαλλήλους της Δ.Ε.Η


Εντοπίστηκαν χθες (25-04-2023) στην Άρτα και συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - συμμορία, απάτες κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ενεργώντας αναζητήσεις, ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσπρωτίας σχετικά με υποθέσεις εξαπάτησης που είχαν λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, εντόπισαν τους κατηγορούμενους, καθώς και αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο, το οποίο κατασχέθηκε.
Λίγο νωρίτερα σε περιοχή της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντας στο παραπάνω όχημα, δεν είχαν συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, αποφεύγοντας τον έλεγχο πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας διακριβώθηκε ότι οι τρεις ημεδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων.
Ειδικότερα, μεταβαίνοντας με το παραπάνω αυτοκίνητο σε χωριά της Ηπείρου, ένας από αυτούς εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου παριστάνοντας υπάλληλο της Δ.Ε.Η., τους έπειθε να του παραδώσουν προς φύλαξη ή να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από ενδεχόμενο κίνδυνο από τις εργασίες που θα εκτελούσε.
Στη συνέχεια, αφαιρώντας τα παραπάνω, διέφευγε επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο, όπου ανέμεναν οι συνεργοί του.
Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι χθες (25-4-2023) το πρωί αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριά της Θεσπρωτίας, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένη σε χωριό της Πρέβεζας, τα οποία βρέθηκαν εντός κρύπτης στο αυτοκίνητό τους και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ακόμη, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται και στις παρακάτω περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων (σχετικά τα από 18-4-2023, 9-4-2023 και 24-4-2023 Δελτία Τύπου, αντίστοιχα):
· την 5-4-2023 σε χωριό της Θεσπρωτίας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και χρυσαφικά,
· την 6-4-2023 σε χωριό της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ και
· την 7-4-2023 σε χωριό της Πρέβεζας, από όπου απέσπασαν χρυσαφικά.

Επίσης, εντός του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 400 ευρώ και 30 γερμανικά μάρκα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο, παριστάνοντας υπαλλήλους της Δ.Ε.Η Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο, παριστάνοντας υπαλλήλους της Δ.Ε.Η Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Υποδέχτηκαν στην Παραμυθιά τον αθλητή ιατρό που τρέχει 3.000 χλμ σε μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδος

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Υποδέχτηκαν στην Παραμυθιά τον αθλητή ιατρό που τρέχει 3.000 χλμ σε μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδος


Παρουσία του δημάρχου Σουλίου Κ Γιάννης Καραγιάννης της προέδρου περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση των αντιδημάρχων κ Παππά Παναγιώτη, Νταγκα Γεωργίου καθώς επίσης καθηγητών και μαθητών τού γυμνασίου και λυκείου Παραμυθιάς, υποδεχθήκαμε στον ιερό χώρο του μνημείου 49 προκρίτων, τον σπαρταθλητη και Γιατρό κ Στέργιος Αράπογλου ο οποίος απ’ τις 2 Απριλίου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να διανύσει με τα πόδια απόσταση 3000 χιλιόμετρων, περνώντας κι ενώνοντας ολες τις μαρτυρικές πόλεις της χώρας μας που βίωσαν τη γερμανική θηριωδία , θέλοντας μ αυτό τον τρόπο να θυμίσει στους παλαιότερους και να προβάλλει στους νεότερους το μέγεθος των δεινών που υπέστη ό Ελληνικός λαός κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου, κι επίσης ν αναδείξει την αναγκαιότητα εισαγωγής, τής τοπικής ιστορίκης διδασκαλία, στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ευχαριστούμε τον κύριο Στέργιο Αραπογλου για την παρουσία του στον δικό μας μαρτυρικό τόπο, και ευχόμαστε να υλοποιηθούν όλες οι προσδοκίες και στοχεύσεις αυτού του εγχειρήματος του.
Read More »
Υποδέχτηκαν στην Παραμυθιά τον αθλητή ιατρό που τρέχει 3.000 χλμ σε μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδος Υποδέχτηκαν στην Παραμυθιά τον αθλητή ιατρό που τρέχει 3.000 χλμ σε μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος με το Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία ο Θοδωρής Χόβολος

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Υποψήφιος με το Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία ο Θοδωρής Χόβολος


Μια εκκωφαντική σιγή για τα πραγματικά προβλήματα
Ένα νοσηρό προεκλογικό κλίμα
Αυτοδύναμο το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές για να «φωνάξει» για τα καυτά λαϊκά προβλήματα
Υποψήφιος στη Θεσπρωτία ο σ. Θοδωρής Χόβολος

Ένα νοσηρό προεκλογικό κλίμα επικρατεί. Η πολιτική επικαιρότητα κατακλύζεται από τα «μικρά», τα ευτελή, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σκάνδαλα και ηθικό βόρβορο, από ψεύδη και «θα», από το «τίποτα».
Αντί να συζητούνται τα καυτά προβλήματα της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, του εκτροχιασμένου δημόσιου χρέους (πάνω από 400δις, όταν με 298 δις μας έβαζαν στα μνημόνια για να μειώσουμε δήθεν το χρέος!), η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που συμπαρασύρουν και την χώρα μας .
Τα «Τέμπη» καταχωνιάστηκαν. Η υποκρισία του «πένθους» έληξε. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για έρευνα των αιτιών και απόδοση ευθυνών ακολούθησαν την πεπατημένη.
Μια εκκωφαντική σιωπή σκεπάζει τα πραγματικά, τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου. Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση για αυτά, είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού.
Όμως είναι αυτοί που τα τελευταία 12 μνημονιακά χρόνια καταδίκασαν τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας - και ιδιαίτερα τον ανθό της, τη νεολαία - να ζει σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας νέας μαζικής μετανάστευσης, δραματικής υποβάθμισης των όρων και των συνθηκών ζωής και εργασίας.
Είναι αυτοί που παρέδωσαν τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας στους δανειστές, υποθηκεύοντάς την για 99 ολόκληρα χρόνια. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέ­ραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Είναι αυτοί που υπηρέ­τησαν και υπηρετούν την πολιτική του ενδοτισμού στην επεκτατική τουρκική ολιγαρχία και ετοιμάζονται για εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα τραπέζι που θα έχουν στρώσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Είναι αυτοί που, με θράσος, διεκδικούν τώρα, ξανά, τη διακυβέρνηση της χώρας αυτοδύναμα ή συνεργαζόμενοι, εκβιάζοντας το λαό με ψεύτικα διλήμματα.
Το ζητούμενο, για το λαό, δεν είναι η ανατροπή του ενός κόμματος για να επικρατήσει το άλλο. Και τα δύο αυτά κόμματα, και ο οποιοσδήποτε «μπαλαντέρ», αποτελούν μια ενιαία αντιλαϊκή δύναμη κρούσης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ή μικρότερο κακό. Τα δώδεκα χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων το αποδεικνύουν. Τα μνημόνια είναι εδώ, διαρκή και ενεργά, παρά την ακατάσχετη ψευδολογία του αστικού πολιτικού προσωπικού.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ενός εργατολαϊκού κινήματος που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του λαού και θα βάζει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική από όποιον και αν αυτή εκφράζεται.
Και αυτό μόνο στους δρόμους του ενωμένου λαϊκού αγώνα μπορεί να επιτευχθεί.
Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματά τους.
Ψήφος σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια τους θα στραφεί και πάλι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στη μάχη των εκλογών χωρίς να έχει καμία αυταπάτη ότι το αποτέλεσμα μιας κάλπης μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα ή να δικαιώσει τους μεγάλους στόχους και τα οράματα του ελληνικού λαού. Αυτή την αυταπάτη, άλλωστε, πλήρωσε ακριβά ο λαός μας, όσες φορές παγιδεύτηκε στις ψεύτικες ελπίδες της κάλπης, όπως αυτές που έθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2015.
Το Μ-Λ ΚΚΕ, είναι από τα ελάχιστα κόμματα που δεν δέχεται την κρατική επιχορήγηση, την οποία παίρνουν ακόμη και κόμματα της λεγόμενης κομμουνιστικής αριστεράς. Έτσι για λόγους οικονομικούς, συμμετέχει στις εκλογές με ένα τουλάχιστο υποψήφιο, σε όλους τους Νομούς της χώρας, αυτοδύναμο, αφού, χωρίς τη δική μας θέληση, το 2019 διακόπηκε μια εκλογική συνεργασία που είχε υπάρξει προηγούμενα.

Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά
Στηρίξτε - Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ
Read More »
Υποψήφιος με το Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία ο Θοδωρής Χόβολος Υποψήφιος με το Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία ο Θοδωρής Χόβολος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Από την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Από την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά


Το Σάββατο η τοπική οργάνωση Παραμυθιάς του Σύριζα πραγματοποίησε με επιτυχία τα εγκαίνια των γραφείων, και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τον Ν.Θεσπρωτίας. 
Tην εκδήλωση χαιρέτησε το μέλος της ΚΕ Αθηνά Ιωάννου που έκανε και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Τα σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων είναι τα εξής:

Η Αννα Στεργίου, είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία της Ενέργειας και την Ψηφιακή Κοινωνιολογία.Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια στην «Ελευθεροτυπία». Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς σε θέσεις ευθύνης.
Ως διαπιστευμένη συντάκτρια έχει περάσει από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής κ.ά.Από το 2016 μέχρι σήμερα ασχολείται καθημερινά με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με έμφαση στα αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Ο Σύνδεσμος γυναικών Ηπείρου την τίμησε με τον τίτλο της «γυναίκας της χρονιάς του 2005» τόσο για το δημοσιογραφικό όσο και για το συγγραφικό της έργο, για τα οποία έχει διακριθεί.

Ο Μάριος Κάτσης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1985, και είναι Ηλεκτρονικός μηχανικός Η/Υ.
Εξελέγη Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, το Σεπτέμβρη του 2015 και τον Ιούλιο του 2019.Στην ΙΗ’ Κοινοβουλευτική περίοδο το 2019 εξελέγη στη θέση του Κοσμήτορα της Βουλής
Από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής Είναι Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γόγολος Ιωάννης γεννήθηκε το 1976 στο Βασιλικό Θεσπρωτίας.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Τριανταφύλλου, επόπτη Υγείας στην Π.Ε.Θεσπρωτίας και έχει δύο παιδιά, την Παναγιώτα (15 χρονών) και τον Κωνσταντίνο (10 χρονών).
Ασχολείται επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα, έχοντας μια κτηνοτροφική μονάδα κλειστού τύπου με 500 ζώα. Παράλληλα ασχολείται με την ενέργεια και το εμπόριο.

Πολιτική Δράση
-2002 Εκλεγμένος Πρόεδρος Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας.
-2006 Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.
-2010 Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος.
-2012 Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
-2014 Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.
-2019 Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με ποσοστό 33,65%.
-2023 Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Read More »
Από την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά Από την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και τις καταγγελίες για παρατυπίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και τις καταγγελίες για παρατυπίες που έχουν βγει στη δημοσιότηταΑνακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

Σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και τις καταγγελίες για παρατυπίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα.
Ολοκληρώθηκε, πριν λίγες μέρες, η διαδικασία των κρίσεων για τους διευθυντές σχολικών μονάδων με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων μοριοδότησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, αφού επί 4 χρόνια «δεν πρόλαβαν» να προχωρήσουν τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών, «θυμήθηκαν» λίγες μέρες πριν τις εκλογές να προχωρήσουν στις κρίσεις και τη διαμόρφωση πίνακα κατάταξης.
Καταγγέλλουμε την αδιαφανή και αντιδημοκρατική διαδικασία της συνέντευξης – προφορικής αξιολόγησης που με το όργιο ημετεροκρατίας που επικράτησε αποδεικνύει ότι καμία δήθεν αξιοκρατία δεν πρόκειται να υπάρξει με την περίφημη αξιολόγηση που προσπαθεί να εφαρμόσει αυτήν την περίοδο το ΥΠΑΙΘ. Αντίθετα αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους ακόμη ότι έρχεται να υπηρετήσει «προαποφασισμένες» κομματικές επιλογές σε βάρος του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.
Μέχρι σήμερα ελάχιστοι πίστευαν στο αδιάβλητο των κρίσεων, άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις το επιβεβαίωναν με τις αλλαγές Διευθυντών εκπαίδευσης και παλιότερα και προϊσταμένων που προχωρούσαν, μετά από κάθε κυβερνητική αλλαγή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεπέρασε κάθε όριο με την κομματική άλωση και την ημετεροκρατία που προωθεί και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο.
Η επιλογή των διευθυντών έγινε με κριτήριο την υποταγή στη διοίκηση και την παραδιοίκηση και στους σχεδιασμούς αυτών.
Οι κρίσεις αυτές, όπως και οι προηγούμενες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν τον ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που θέλει το κράτος. Στελέχη που θα υλοποιούν την, διαχρονικά, (αντι)εκπαιδευτική πολιτική στα σχολεία ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό μενού των «αμαρτωλών» συνεντεύξεων περιλάμβανε μπόλικα ερωτήματα για την εφαρμογή της «αξιολόγησης», για τη λειτουργία του σχολείου ως αυτόνομη οικονομική μονάδα, για τη «διαχείριση κρίσεων», δηλαδή για την αντιμετώπιση και κάμψη των αντιστάσεων που εμφανίζονται απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την «αντιμετώπιση» των μαθητικών κινητοποιήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η μοριοδότηση των αντικειμενικών κριτήριων αναδεικνύει αυτό τον ρόλο, αφού είναι προσανατολισμένο στην αναζήτηση ακριβοπληρωμένων προσόντων, άσχετα πολλές φορές με το διοικητικό – παιδαγωγικό έργο.
Αυτή η διαδικασία έχει οδηγήσει σε πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους για τις αδικίες, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ερωτήσεων στις «συνεντεύξεις», που σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν χαρακτήρα να διαπιστώσουν την επάρκεια των υποψηφίων στο διοικητικό τομέα αλλά στο αν συμφωνούν με την υλοποίηση της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ.
Η διαδικασία των επιλογών υλοποιήθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, δηλαδή διορισμένα συμβούλια από την κυβέρνηση, χωρίς καν την παρουσία αιρετών. Μάλιστα, σε αρκετά Συμβούλια Επιλογής τοποθετήθηκαν ως τακτικά μέλη συνδικαλιστικά στελέχη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για κάποιους η διατήρηση του μηχανισμού ρουσφετιού και συναλλαγών στον κλάδο έχει γίνει δεύτερη φύση.
Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι κρίσεις των διευθυντών και ο ρόλος που επιφυλάσσουν στα στελέχη εκπαίδευσης και με την σημερινή κυβέρνηση Ν.Δ. έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του κλάδου.
Όλοι και όλες καταλαβαίνουν ποιος θα είναι ο ρόλος που τους επιφυλάσσεται ανεξάρτητα της κυβέρνησης που θα προκύψει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε με τον πιο επιθετικό τρόπο την πολιτική της, αξιοποιώντας τα στελέχη του διοικητικού μηχανισμού που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΓΓ του ΥΠΑΙΘ. Αυτό ακριβώς σημαίνει «το κράτος έχει συνέχεια»!\
Όλοι και όλες καταλαβαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, την παραπέρα απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου είναι η ενότητα και η συσπείρωση του κλάδου στη βάση των δικών μας αναγκών και των συλλογικών μας αποφάσεων. Εδώ θα κριθούμε όλοι!
Read More »
Για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και τις καταγγελίες για παρατυπίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα Για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και τις καταγγελίες για παρατυπίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας από την επόμενη σχολική χρονιά

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας από την επόμενη σχολική χρονιά


Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας είναι ένα από τα 49 δημοτικά σχολεία της χώρας στο οποίο ιδρύεται Τμήμα Ένταξης, που θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.
Έτσι, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έχουν την υποστήριξη εκπαιδευτικού με πρόσθετα επαγγελματικά προσόντα και κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο καλύτερα γίνεται στο σχολικό περιβάλλον και στη μαθητική κοινότητα.
Χάρη στην εντατική δουλειά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, 89 τμήματα ένταξης - αριθμός ρεκόρ – θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το νέο σχολικό έτος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας.
Read More »
Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας από την επόμενη σχολική χρονιά Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας από την επόμενη σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού


Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, εορτάζουμε την εορτή του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας του θαυματουργού, Πολιούχου και Προστάτη Παραμυθίας και όλης της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός στην Παραμυθιά.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και από ώρα 7:00μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου. Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου.
Read More »
Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στο αμάξι τους 979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στο αμάξι τους 979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Στην σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 40 και 27 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος με συνοδηγό τον 27χρονο, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα στο χώρο του οχήματος, συνολικά εννιακόσια εβδομήντα εννέα (979) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στο αμάξι τους 979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Είχαν κρύψει στο αμάξι τους 979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Πως είχε ψηφίσει η Ήπειρος το 2019

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023
Πως είχε ψηφίσει η Ήπειρος το 2019


Σε λιγότερο από ένα μήνα οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να αναδείξουν νέα κυβέρνηση. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον Ιούλιο του 2019 και οι εκλογές διεξάγονται πλέον σε ένα διαφορετικό σκηνικό και με άλλο διακύβευμα.
Στην τελική ευθεία λοιπόν για τις κάλπες το Epiruspost κάνει μία σύντομη ανάλυση των αποτελεσμάτων του 2019 στην Ήπειρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε κρατήσει την πρωτιά στο Νομό Άρτας ενώ οι Νομοί που είχαν δώσει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα δέκα περίπου μονάδων ήταν η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία.

Στο Νομό Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει οριακά την πρωτιά ενώ είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση στους δύο μεγαλύτερους δήμους του Νομού, Ιωαννίνων και Ζίτσας.
Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν μόλις μία μονάδα που μεταφράζεται σε χίλιες περίπου ψήφους. Η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει 36.538 ψήφους, ποσοστό 37,42% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 35,451 ψήφους και ποσοστό 36,3%.
Το ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί στην τρίτη θέση με 9.310 ψήφους και ποσοστό 9,55% ενώ το ΚΚΕ είχε λάβει το 4,99% των ψήφων και το ΜΕΡΑ25 το 2,79%.
Σε επίπεδο Δήμων, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρωτιά στα Βόρεια Τζουμέρκα με 44% και η Νέα Δημοκρατία είχε μείνει στο 29,4%.
Στο Δήμο Δωδώνης η Νέα Δημοκρατία ήταν στην πρώτη θέση με 41,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΊΧΕ ΤΟ 35,7%.
Στο Δήμο Ζαγορίου η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει το 46,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 31%.
Στο Δήμο Ζίτσας ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με 39,1% και η Νέα Δημοκρατία είχε βρεθεί δέκα μονάδες πίσω με 29,3.
Στο Δήμο Ιωαννιτών ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την πρώτη θέση με 37,05% και η Νέα Δημοκρατία ήταν οριακά δεύτερη με 36,85%.
Στο Δήμο Κόνιτσας η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτη με 39,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει το 32,4%.
Στο Δήμο Μετσόβου η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει το 46,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μείνει στο 27,7%.
Τέλος στο Δήμο Πωγωνίου η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει το 37,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει το 36,4%.

Στο Νομό Άρτας με μία ποσοστιαία μονάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Είχε λάβει 19.411 ψήφους και ποσοστό 39,9% ενώ η Νέα Δημοκρατία με 18.953 ψήφους είχε το 38,9%. Το ΠΑΣΟΚ είχε την τρίτη θέση με 8,4 και ακολουθούσε το ΚΚΕ με 4,8%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρωτιά στους Δήμους Αρταίων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγούνταν στους Δήμους Γεωργίου Καραισκάκη και Νικολάου Σκουφά.

Στο Νομό Θεσπρωτίας η Νέα Δημοκρατία είχε βρεθεί στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Είχε συγκεντρώσει 12.579 ψήφους και ποσοστό 41,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 9.643 ψήφους και ποσοστό 31,5%. Το ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί στο διψήφιο 13,2% και το ΚΚΕ στο 3,7%.
Η Νέα Δημοκρατία είχε άνετη πρωτιά και στους τρεις Δήμους, Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου.

Δέκα περίπου ποσοστιαίες μονάδες έδωσαν την πρώτη θέση στη Νέα Δημοκρατία και στο Νομό Πρέβεζας. Η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει 16.964 ψήφους και ποσοστό 43,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13.337 και ποσοστό 34,3% το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει το 8,2% και το ΚΚΕ το 5,4%.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτη και στους τρεις Δήμους, Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας με την μεγαλύτερη διαφορά να καταγράφεται στο Δήμο Ζηρού όπου είχε προηγηθεί με 17 ποσοστιαίες μονάδες!
Read More »
Πως είχε ψηφίσει η Ήπειρος το 2019 Πως είχε ψηφίσει η Ήπειρος το 2019 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Σελίδες