Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Όλοι όσοι κινούνται στο δρόμο προς Πλαταριά - Σύβοτα και αντίστροφα από την παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, λίγο μετά τα "Τσιμέντα", σε απόσταση αναπνοής από την Ηγουμενίτσα, βλέπουν το γραφικό εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, που ανήκει στην ενορία του Λαδοχωρίου. 
Η εξαιρετική θέα, με τη θάλασσα και την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και την Εγνατία οδό, να προβάλλουν τη φαντασμαγορική τους εικόνα, εξομαλύνεται ακόμη περισσότερο η διάθεση του πιστού, μετά το ευλαβικό προσκύνημα στο ναΐδριο. 
Η ιστορία του παρεκκλησίου αυτού έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. 
Ο ιερέας του Λαδοχωρίου π. Σπυρίδων Μόκας, πριν πολλά χρόνια, βλέποντας το σημείο εγκαταλελειμμένο, όπου στην πραγματικότητα είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, παρότι είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς, πήρε την πρωτοβουλία, στηριζόμενος από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους κατοίκους της ενορία τους, αλλά και την οικογένειά του, και κατάφερε, παρά τα προβλήματα, γραφειοκρατικά και άλλα, που ανέκυψαν, να στήσει έναν λυόμενο ναΐσκο, προς τιμή του αγίου Νεκταρίου. 
Και με αποφασιστικότητα το έκανε πράξη. 
Μετά από αυτό, με πολλή προσωπική εργασία, προέβη στις κατάλληλες παρεμβάσεις του χώρου. 
Η κατάληξη είναι η τσιμεντόστρωση του προαυλίου χώρου, με μόνα εναπομένοντα ένα σκέπαστρο και τη φύτευση των παρτεριών με καλλωπιστικά φυτά και δένδρα. 
Μια αξιόλογη προσπάθεια, που ξεκίνησε από το όραμα ενός ιερέα και κατέληξε στη δημιουργία μιας αισθητικής και πνευματικής όασης. 
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Στην 8η θέση Πανελληνίως το CO2duino του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Tο project με όνομα CO2duino κατέκτησε την 8η θέση στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες κατασκευών και πειραμάτων φυσικών επιστημών με θέμα "Skills for the Future" και την 1η αναπληρωματική θέση για το φεστιβάλ Science on stage της Πορτογαλίας.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο project, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την υπομονή και συμπαράσταση που έδειξαν καθώς και στον εξαιρετικό συνάδελφο φυσικό, μόνιμο συνεργάτη και υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κο Νούση Βασίλειο που χωρίς την αγάπη την υπομονή και το ενδιαφέρον του για την διάδοση των φυσικών επιστημών όλα θα φάνταζαν δύσκολα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το project CO2duino χρησιμοποίησε την μικρουπολογιστική "ρομποτική" πλατφόρμα Arduino και αντιμετώπισε προβλήματα (μετρήσεις διοξειδίου του άνθρακα κλπ) με αυξημένο βαθμό ενσωμάτωσης των Φυσικών Επιστημών της Τεχνολογίας των Μαθηματικών και της Μηχανικής και ως εκ τούτου δεν εντάσσεται στην κατηγορία απλών ρομποτικών κατασκευών με παιγνιώδη προσανατολισμό (τύπου Lego) που είναι κατάλληλα για μικρότερες ηλικίες. 
 
Στο project CO2duino οι μαθητές σε ομάδες μελέτησαν την ταχύτητα διάδοσης του ήχου στον αέρα παρουσία αυξημένης ποσότητας CO2 καθώς και την διαφοροποίηση της συγκέντρωσης του ίδιου αερίου παρουσία φυτικών οργανισμών. 
 
Επίσης κατασκεύασαν μινι μετεωρολογικό σταθμό με δυνατότητες μέτρησης ατμοσφαιρικής πίεσης θερμοκρασίας υγρασίας αλλά και CO2 ο οποίος θα εγκατασταθεί σε λίγες μέρες στο σχολείο μας με δυνατότητα εμφάνισης μετρήσεων στο internet!.

Η ομάδα του project CO2duino αποτελείται απο τους: Αλεξίου Άλκηστη, Γούλα Φώτιο, Δημητρίου Ηλία, Ζουριδάκη Ξανθή, Ζουριδάκη Μαρία, Καρρά Ιωάννη, Κολιούση Παναγιώτη, Κολλιάκη Χριστόφορο, Μπέζα Χρήστο, Νάκο Ευάγγελο, Πανταζή Χαρίση, Σακαρέλη Μαρία, Σβεντζούρη Αριστοτέλη και Σοροβάκου Ζωή. 
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αρχικές συμμετοχές ήταν περίπου 50 σχολικές μονάδες πολλές από τις οποίες ήταν πρότυπα σχολεία και κολέγια με υψηλής ποιότητας εργαστηριακό εξοπλισμό και στην τελική φάση επελέγησαν 28 από τις οποίες την 8η θέση κατέλαβε το σχολείο μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Ο Δντης του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
Μητσιώνης Βασίλειος
Read More »
Στην 8η θέση Πανελληνίως το CO2duino του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Στην 8η θέση Πανελληνίως το CO2duino του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κλοπών & απατών σε άτομα 3ης ηλικίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019


Read More »
Παραμυθιά: Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κλοπών & απατών σε άτομα 3ης ηλικίας Παραμυθιά: Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κλοπών & απατών σε άτομα 3ης ηλικίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ένας 80χρονος στην Μπαλντούμα Ιωαννίνων. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του επήλθε προ αρκετών ημερών, όμως έγινε αντιληπτός με καθυστέρηση καθώς ο ηλικιωμένος ζούσε ολομόναχος.

Γείτονες και χωριανοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Σήμερα αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, το οποίο ήταν κλειδωμένο και διαπίστωσαν ότι ο 80χρονος είχε φύγει από την ζωή.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ από όλες τις ενδείξεις που έχει η αστυνομία δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

Ο θάνατος φαίνεται ότι επήλθε από παθολογικά αίτια.

Ωστόσο πρόκειται για ένα συμβάν που αναδεικνύει το πρόβλημα των ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων, που αρκετοί παραμένουν στα χωριά. 
Τους χειμερινούς μήνες και ειδικά σε έναν χειμώνα όπως το φετινό με τις έντονες χιονοπτώσεις, ακόμη και η πολυήμερη απουσία τους από τις καθημερινές συνήθειες μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Read More »
80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019Άνοιξε η φόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων για 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 30 & 31 Μαρτίου.

H εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 3 Μαρτίου. Τα σημεία που θα στηθούν κάλπες, θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν επίσημα εντός των επομένων ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online,gr ειναι τα εξής:

Στην Παραμυθιά στις εγκαταστάσεις του ΦΟΠ
Στην Ηγουμενίτσα, στο δημαρχείο
Στους Φιλιάτες, στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής

Υποβολές την υποψηφιότητες για υποψήφιους συνέδρους, μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας members.kinimaallagis.gr

Εναλλακτικά, στείλε email στο synedriokinimaallagis@gmail.com που θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:
• Ονοματεπώνυμο
• Πατρώνυμο
• Μητρώνυμο
• Έτος γέννησης
• Κινητό τηλέφωνο
• Email
• Διεύθυνση κατοικίας
• ΑΔΤ ταυτότητας
• Τοπική Οργάνωση για την υποψηφιότητα

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σε εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων απευθύνεστε στο mitrookinimaallagis@gmail.com.
Read More »
Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απεργούμε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ : για να δώσουμε αγωνιστική, μαχητική απάντηση στις νέες αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δημοτικών Αρχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

• Για να μην την αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με βάση τον νόμο 4512/2018 που η ίδια ψήφισε και διακόπτει τη καταβολή του σε όλους τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα Βαριά και Ανθυγιεινά από τη 1η του Μάρτη. Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο! Συστήνει επιτροπές και επιτροπάτα, δίνει «αναβολές» προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ταυτόχρονα να εκβιάσει τους εργαζόμενους, πηγαίνοντας τους μέχρι τις εκλογές στη λογική ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση το επίδομα θα συνεχίσει να το δίνει. Κρύβει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής τους, το 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ θα απενταχθούν. Δεν έχουν τσίπα!
• Για την κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
• Για να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της υλοποίησης της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών.
• Για να αποτρέψουμε την εκχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και της Περιφέρειας στη Τράπεζα της Ελλάδος.
• Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να τροποποιηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται.
• Για να μην παίρνει κανένας εργαζόμενος με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κάτω από 751 ευρώ και να λαμβάνει επίδομα ανεργίας για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανεργία του.
• Για να μην απαλλάσσονται οι Δημοτικές Αρχές από τις ευθύνες τους και να τις φορτώνουν στους εργαζόμενους στις οικονομικές υπηρεσίες (Π.Ο.Υ.)
• Για να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διάρκεσε η διαθεσιμότητά τους.

Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζει ότι θα τα καταργήσει!

Την Πέμπτη 21 του Φλεβάρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς! Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης!

Το Δ.Σ.
Read More »
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απεργούμε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απεργούμε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

15,3 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατών για το 2019

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019Read More »
15,3 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατών για το 2019 15,3 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατών για το 2019 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Νοσεί ο οικογενειακός γιατρός - Χωρίς παιδίατρο η Θεσπρωτία και η μισή Ελλάδα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019


Σε µια περίοδο έξαρσης των ιώσεων, οι ασφαλισµένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις

Στον µεγάλο ασθενή της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας εξελίσσεται ο θεσµός του οικογενειακού γιατρού, µε αποτέλεσµα να «νοσούν» και οι τσέπες των ασφαλισµένων, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς, ειδικά αυτήν την περίοδο που θερίζει η γρίπη.

Τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στους οικογενειακούς γιατρούς, που είναι διαθέσιµοι µέσω του ΕΟΠΥΥ για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισµένους, συνεχίζουν να είναι απογοητευτικά.

Σε όλη την Ελλάδα το σύνολο των ιδιωτών γιατρών που έχουν συµβληθεί ως οικογενειακοί γιατροί µε τον ΕΟΠΥΥ (παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι) δεν ξεπερνούν τους 700. Χαρακτηριστικό είναι το ότι σε µια εποχή που θερίζουν οι ιώσεις και η γρίπη και οι περισσότεροι γονείς έχουν ανάγκη να βρουν έναν γιατρό για να τον επισκεφθούν δωρεάν για τα παιδιά τους, σε όλη τη χώρα υπάρχουν συνολικά 27 νοµοί που δεν διαθέτουν κανέναν ιδιώτη συµβεβληµένο οικογενειακό γιατρό-παιδίατρο.

Την ίδια ώρα, 11 νοµοί της χώρας είναι µόλις µε έναν παιδίατρο, που βέβαια δεν επαρκεί για να εξετάσει τους χιλιάδες κατοίκους δωρεάν, αφού κάθε παιδίατρος µπορεί να αναλάβει µέχρι 1.500 παιδιά.

Και η κατάσταση όµως για τους ενηλίκους δεν είναι καλύτερη, καθώς 10 νοµοί είναι χωρίς κανέναν συµβεβληµένο οικογενειακό γιατρό-παθολόγο, ενώ άλλοι 10 νοµοί διαθέτουν µόλις από έναν.

Ενδεικτικά να αναφέρουµε ότι οι Νοµοί Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, ∆ωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς και Κέρκυρας δεν διαθέτουν απολύτως κανέναν οικογενειακό παιδίατρο.

Τι σηµαίνει αυτό στην πράξη; Οτι όταν αρρωσταίνουν ειδικά µέσα στον χειµώνα τα παιδιά, οι γονείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη στον γιατρό, που µπορεί να τους κοστίσει ακόµη και 50 ευρώ, αναλόγως της χρέωσης του κάθε επαγγελµατία- ιδιώτη.

Παρηγοριά στον άρρωστο…

Οµως εκτός από τους 700 ιδιώτες συµβεβληµένους γιατρούς που υπηρετούν ως οικογενειακοί µέσω του ΕΟΠΥΥ, διαθέσιµοι είναι άλλοι 500 γιατροί µε σύµβαση οικογενειακού ιατρού στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθµό των γιατρών στους 1.200.
Και πάλι όµως δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών της χώρας, αφού υπολογίζεται ότι το όριο ασφαλείας για τον πληθυσµό των 11 εκατ. κατοίκων είναι 5.000 οικογενειακοί γιατροί.

Το νέο «αγκάθι» που προκύπτει όµως είναι ότι λόγω της έλλειψης των διαθέσιµων οικογενειακών γιατρών, δεν µπορούν να εγγραφούν στο νέο σύστηµα της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) οι πολίτες και συνεπώς να αποκτήσουν και τον Ατοµικό τους Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, ο οποίος µάλιστα θεσµοθετείται επισήµως µέσω του πολυνοµοσχεδίου που κατατίθεται εντός των ηµερών στη Βουλή, πολυνοµοσχέδιο που αποκάλυψε στο σύνολό του το «Εθνος».

ethnos.gr
Read More »
Νοσεί ο οικογενειακός γιατρός - Χωρίς παιδίατρο η Θεσπρωτία και η μισή Ελλάδα Νοσεί ο οικογενειακός γιατρός - Χωρίς παιδίατρο η Θεσπρωτία και η μισή Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Στην Ιταλία διαπαραταξιακή αποστολή του δήμου Σουλίου, για συνάντηση με την οικογένεια Bvlgari

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019


Την αποκάλυψη πως επίκειται ραντεβού με την οικογένεια Bvlgari, έκανε κατά την διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη.

Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου και από τον δήμο Σουλίου στην αποστολή θα συμμετέχουν η δήμαρχος, ο πρόεδρος της Παραμυθιάς Γιώργος Καλόγηρος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βαγγέλης Ντάγκας (μέσω του οποίου έγινε και η επαφή με την οικογένεια ) και δημοτικοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση που θα οριστούν από τις παρατάξεις .

«Καταφέραμε επιτέλους να βρούμε επικοινωνία με την οικογένεια Bvlgari. Το ραντεβού μας είναι με του εγγονούς του Σωτήριου Βούλγαρη, Nicola και την Anna Bvlgari. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου, για το πως μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Επίσης θα επιδιώξουμε το όνομα του κτηρίου μετά τις παρεμβάσεις να είναι Κέντρο Τέχνης, Πολιτισμού & Εκπαίδευσης Bvlgari» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία τόνισε πως «το σημαντικό για εμάς είναι πως θα ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την οικογένεια, ο οποίος θα επιτρέψει στην επόμενη δημοτική αρχή και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο κτίριο, να αξιοποιήσει την οικογένεια όπως αυτή κρίνει»

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία επίσημη επίσκεψη μέλους της οικογένειας Bvlgari στην Παραμυθιά ήταν προ 15ετιας με το γνωστό φιάσκο του Ο.Σ.Κ, ενώ ακολούθησαν αρκετές incognito επισκέψεις, με πιο πρόσφατη αυτή του Nicola Bvlgari, τον Αύγουστο που μας πέρασε, ο οποίος επισκέφτηκε το παζάρι του Σαββάτου άλλα και το πρ. δημοτικό σχολείο που κατασκευάστηκε με δωρεά του παππού του.
Read More »
Στην Ιταλία διαπαραταξιακή αποστολή του δήμου Σουλίου, για συνάντηση με την οικογένεια Bvlgari Στην Ιταλία διαπαραταξιακή αποστολή του δήμου Σουλίου, για συνάντηση με την οικογένεια Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019


Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η πρόσκληση 77 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014 - 2020: «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου», που απευθύνεται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και έχουν προβεί σε έναρξη εργασιών πριν την 01/01/2016.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια για τις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με την συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πράξης πρέπει να κυμαίνεται από 20.000€ και έως 200.000€ με το ποσοστό της επιχορήγησης να ανέρχεται στο 50%.

Επιλέξιμες είναι κάθε μορφής ενέργειες που στοχεύουν στην προβολή της επιχείρησης και στην προώθηση της υπηρεσίας /του προϊόντος της μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις εκτός ελληνικής επικράτειας, όπως η συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης στο εξωτερικό, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπροσώπων της επιχείρησης που θα συμμετάσχει ως εκθέτης σε εκθέσεις στο εξωτερικό, οι δαπάνες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης της υλοποίησης καθώς και οι λοιπές δαπάνες για συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με το έργο.

Η Περίοδος υποβολής ξεκινάει από 18/02/2019 και θα διαρκέσει έως 06/05/2019 (ώρα 15:00)

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια». Τα δικαιολογητικά και στοιχεία του Παραρτήματος VIII για τα οποία υπάρχει ρητή αναφορά «υποχρεωτική υποβολή σε φυσικό φάκελο» υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στη ΔΙΑΠ Ηπείρου, εντός της παραπάνω προθεσμίας και μέχρι την προαναφερόμενη καταληκτική ημερομηνία και ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου www.peproe.gr όπου είναι αναρτημένη η σχετική πρόσκληση.

Read More »
Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Σελίδες