Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μπέζα «Τσάμηδες- Διεκδικήσεις και η Αλήθεια»

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Το βιβλίο του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας και Βουλευτή Θεσπρωτίας, Αντώνη Μπέζα, με τίτλο «Τσάμηδες- Διεκδικήσεις και η Αλήθεια» παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 8.00μ.μ. σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, η ηπειρωτική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος».

Χωρίς να είναι ένα καθαρά ιστορικό πόνημα, το βιβλίο αναλύει το παρελθόν, συγκρίνει με το παρόν και καταλήγει σε επιχειρήματα για την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων του αλβανικού αλυτρωτισμού σε σχέση με το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα». Δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον συγγραφέα, από την ανάγκη να μην υπάρξει «διολίσθηση» της ελληνικής πλευράς σε θέσεις και αποφάσεις που μπορεί να προκαλέσουν «μη αναστρέψιμες βλάβες» και για να ενημερωθούν οι νεώτεροι.

Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό με στόχο να διαβαστεί εύκολα και δίνοντας επιχειρήματα στους αναγνώστες του, γι’ αυτό και έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο η ιστορική τεκμηρίωση και οι βιβλιογραφικές αναφορές. Εκτός από την εισαγωγή, αποτελείται από πέντε επιμέρους κεφάλαια με κείμενα των, Αντώνη Μπέζα, Αθανάσιου Γκότοβου, Ευστράτιου (Στρατή) Αθανασάκου και Ιωάννη Αρχιμανδρίτη καθώς και αποσπάσματα από Έκθεση των καταστροφών, εκτελέσεων και δολοφονιών που έγιναν στη Θεσπρωτία και το Φανάρι (Πρέβεζα), από τους Γερμανούς και τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες, την περίοδο 1940-1944. Η συγκεκριμένη Έκθεση είναι γραμμένη το καλοκαίρι του 1945 από επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και οργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και δημοσιεύθηκε το 1987 από την Ηπειρωτική Εταιρεία Αθηνών.

Στο πρώτο κεφάλαιο, ο Αντώνης Μπέζας αναφέρεται στις τωρινές αλβανικές διεκδικήσεις και δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις με βάση τα πραγματικά περιστατικά και το διεθνές δίκαιο, ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο, ο Αθανάσιος Γκότοβος, που αποτελεί τον εγκυρότερο σχετικό με το θέμα ιστορικό μελετητή και η συστηματική του έρευνα έχει εμπλουτίσει ουσιαστικά τη γνώση μας για την τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας, δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα για την πραγματική δράση των Τσάμηδων στην κατοχή, τις επινοήσεις της αλβανικής προπαγάνδας και τις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει το ελληνικό μετεμφυλιακό σύνδρομο.

Στο τρίτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται κείμενο του αείμνηστου πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Ευστράτιου Αθανασάκου, από ανέκδοτη ομιλία του στο επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη Βόρειο Ήπειρο, που οργανώθηκε στην Αθήνα το 1992. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το βιβλίο του αείμνηστου επίσης Ιωάννη Αρχιμανδρίτη με τίτλο «Τσάμηδες- Οδύνη και δάκρυα της Θεσπρωτίας», που αποτελεί τεκμηριωμένη ιστορική αφήγηση, δημοσιεύθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Γεωργιάδης» το 1969 και έλαβε τον Α΄ Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι προφανές ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις (Αθανασάκου- Αρχιμανδρίτη), η ιστορική έρευνα έχει προχωρήσει από την εποχή που γράφτηκαν τα συγκεκριμένα κείμενα και σε ορισμένα σημεία γνωρίζουμε τώρα πλέον περισσότερα, ειδικά μετά τη μελέτη των ελληνικών και γερμανικών στρατιωτικών αρχείων. Ωστόσο, επιλέχθηκαν γιατί έχουν σημαντική αξία ως χαρακτηριστικά κείμενα της εποχής με τη βοήθεια των πηγών που οι συγγραφείς μπορούσαν τότε να έχουν στη διάθεσή τους και είναι γραμμένα από ανθρώπους που ήταν όχι απλά αυτόπτες μάρτυρες αλλά πρωταγωνιστές των γεγονότων, αφού ο Ευστράτιος Αθανασάκος διετέλεσε την περίοδο 1929-1933 Έπαρχος Παραμυθιάς και Έπαρχος Θυάμιδος (Φιλιατών) ενώ ο Ιωάννης Αρχιμανδρίτης ήταν προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δημοτικών Σχολείων Παραμυθιάς με έδρα την Ηγουμενίτσα, την περίοδο 1941-1943.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα που στις 28 Οκτωβρίου 2018 εκτελέστηκε στους Βουλιαράτες για την ελληνική σημαία, ενώ το προλογίζουν με κείμενα ξεχωριστού ενδιαφέροντος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης και επ. καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου και ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα» είναι πολιτικά, ιστορικά και νομικά ανύπαρκτο για την ελληνική πλευρά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια και το δίκιο μας. Τα σημάδια της ναζιστικής- φασιστικής θηριωδίας και οι πράξεις του εθνικοσοσιαλισμού και των συνεργατών του Μουσουλμάνων Τσάμηδων, δεν μπορούν να σβηστούν από την ιστορική μνήμη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν η προπαγάνδα των Τσάμηδων και η κατάσταση, που εθνικιστικοί αλβανικοί κύκλοι, για πολιτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα, προσπαθούν να δημιουργήσουν. Μόνο έτσι θα σταματήσει η εθνική φοβία και θα μπουν στο περιθώριο οι ιδεολογικές αγκυλώσεις από την περίοδο του Εμφύλιου, που συσκοτίζουν την ιστορική πραγματικότητα και οδηγούν στη σιωπή και την ανοχή. Μόνο έτσι, η συνείδησή μας θα παραμένει σε εγρήγορση, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα είναι, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών (2004-2009) και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαληνάκης και ο θεσπρωτός τ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Βουλευτής Ιωαννίνων και πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας, ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών Νίκος Υφαντής. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο εκδότης του Πρωινού Λόγου Γιάννης Κουτσολιόντος.
Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μπέζα «Τσάμηδες- Διεκδικήσεις και η Αλήθεια»  Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μπέζα «Τσάμηδες- Διεκδικήσεις και η Αλήθεια» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι την Πέμπτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Την Πέμπτη 09/05/2019 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επισκεφθεί τον Νομό Θεσπρωτίας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας θα έχει ως εξής:
8:00 επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας και συζήτηση με τους εργαζόμενους.
10:00 επίσκεψη στην αγορά της πόλης
11:00 επίσκεψη στο Φιλιάτι
13:00 επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Read More »
Σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι την Πέμπτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας Σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι την Πέμπτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Και η Ιωάννα Λεοντάρη με τον Νικόλα Κάτσιο

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η Ιωάννα Λεοντάρη. 
 
Είναι Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, ζει και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στην Παραμυθιά και έχει κοινωνική δράση στην περιοχή. 
 
Η Ιωάννα Λεοντάρη σε δήλωσή της ανέφερε ότι: «Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου γιατί εδώ και χρόνια έχει δώσει διαπιστευτήρια μέσα από το έργο του στην Περιφέρεια Ηπείρου και την προσφορά του στην προώθηση ζητημάτων του δήμου μας. Επίσης, πιστεύω στην ανανέωση και στην παρουσία νέων προσώπων στα τοπικά δημοτικά πράγματα». 
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος καλωσορίζοντας στο ψηφοδέλτιο την Ιωάννα Λεοντάρη ανέφερε ότι: «Με τη συμμετοχή της Ιωάννας στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας στηρίζουμε ακόμη περισσότερο την ανανέωση. Καλώς ήρθες Ιωάννα, καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

«Τόπος Αξιών»
Νικόλας Κάτσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Και η Ιωάννα Λεοντάρη με τον Νικόλα Κάτσιο Και η Ιωάννα Λεοντάρη με τον Νικόλα Κάτσιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Οι χρυσοί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019

Με 4 χρυσά μετάλλια επέστρεψαν 3 μαθητές του σχολείου μας, από το διασυλλογικό πρωτάθλημα Καστοριάς Άργος Ορεστικού κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Συγκεκριμένα η μαθήτρια Χρυσικοπούλου Μαριλένα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 80μ, ο μαθητής Σβεντζούρης Αριστοτέλης, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 150μ και η Χρυσούλα Γώγου 2 χρυσά μετάλλια, στα 600μ και στα 4Χ300μ αντίστοιχα, με επιδόσεις που την καθιστούν φαβορί σε επόμενους Πανελλήνιους αγώνες.
Ο Διευθυντής, ο σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας συγχαίρουν θερμά τους τρείς μαθητές/μαθήτριες, τους προπονητές και τους γονείς τους και εύχονται πάντα πρωτιές στην ζωή τους.
Read More »
Οι χρυσοί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Οι χρυσοί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ένα ακόμα νεκρό σκυλί από φόλα

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Αυτό το σκυλάκι χάθηκε σήμερα τόσο άδικα

Αυτή είναι η κατάληξη δυστυχώς σχεδόν κάθε αδέσποτου στην χώρα μας .
Νεκρό ένα από τα πιο αγαπημένα σκυλιά της πόλης που ποτέ δεν πείραζε κανέναν αλλά την πλήρωσε ...
Φόλες πίσω από την αστυνομία ...
Ερευνούμε την περιοχή .
Προσέξτε τα ζώα σας σίγουρα υπάρχουν και άλλες
Φιλοζωική δράση εθελοντών Ν.Θεσπρωτίας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ένα ακόμα νεκρό σκυλί από φόλα Ηγουμενίτσα: Ένα ακόμα νεκρό σκυλί από φόλα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Την Κυριακή η γιορτή της μητέρας από την ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε στη μουσική βραδιά αγάπης, στηρίζοντας τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους.
Read More »
Την Κυριακή η γιορτή της μητέρας από την ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας Την Κυριακή η γιορτή της μητέρας από την ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Και ο Βαγγέλης Βασιλείου με τον Νικόλα Κάτσιο

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο Παραμυθιώτης Βαγγέλης Βασιλείου. 
Είναι Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος καλωσορίζοντας στο ψηφοδέλτιο τον Βαγγέλη Βασιλείου ανέφερε ότι: 
«Ο κόσμος της εργασίας, του μόχθου και της προκοπής στο δήμο Σουλίου στηρίζει το συνδυασμό μας. Ο Βαγγέλης συμπαρατάσσεται μαζί μας και εκφράζει έμπρακτα όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Αυτούς τους πολίτες εκπροσωπούμε και με αυτούς προχωρούμε μέχρι την τελική νίκη. Τη νίκη των πολιτών στις 26 Μαΐου». Ο Βαγέλης Βασιλείου σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Όλοι στον τόπο μας ελπίζουμε, διεκδικούμε και θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τα οράματά μας με την παράταξη "Τόπος Αξιών" και νέο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο».

«Τόπος Αξιών»
Νικόλας Κάτσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Και ο Βαγγέλης Βασιλείου με τον Νικόλα Κάτσιο Και ο Βαγγέλης Βασιλείου με τον Νικόλα Κάτσιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΔΝΟΗ

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Μετά από σπουδαίες κούρσες που γέμισαν με ένταση και αγωνία το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά έπεσε η αυλαία της Α’ φάσης του 85ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας (2-5 Μαΐου) με την συμμετοχή 400 αθλητών-τριών από 27 σωματεία.

Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στη τελευταία κούρσα του Σαββάτου απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην οκτάκωπο εφήβων με πλήρωμα τους: Κιτσάτη Ιωάννη, Βασιλείου Νικόλαο, Κώτση Σπύρο, Καρβούνη Σπύρο, Κωλέτση Πέτρο, Κολέλη Ευάγγελο, Τσάλλο Φίλιππο, Χριστοφίδη Χρήστο και Κωλέτση Γιώργο.

Ο ΔΝΟΗ κατετάγη 11ος ανάμεσα σε 27 συλλόγους στην κατηγορία εφήβων!

Εξαιρετική εμφάνιση στην κατηγορία εφήβων, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, από την Καλτσά Ευαγγελία και Φίλιου Αθηνά.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους!

Read More »
ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΔΝΟΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΔΝΟΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί στους Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας. Ο αριθμός των υποψηφίων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκλογές. Στις υποψηφιότητες συναντάμε και νέα πρόσωπα αλλά και υποψηφίους από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Νομό Θεσπρωτίας είναι οι εξής:

Δήμος Ηγουμενίτσας

Ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Λώλος, θα είναι ξανά υποψήφιος, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής».
Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει κι ο Θωμάς Δημητρίου, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας», με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Την μάχη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας θα δώσει και ο Γιάννης Γόγολος, ως επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. 
Υποψήφιος θα είναι κι ο Θεόδωρος Δήμας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δήμος Σουλίου

Στον Δήμο Σουλίου, ο Νικόλας Κάτσιος θα είναι υποψήφιος , ως επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών». 
Υποψήφιος θα είναι κι ο Γιάννης Καραγιάννης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας – ΔΗΜ.Ο.Σ». 
Υποψήφιος είναι και ο Νίκος Αθανασίου με τον συνδυασμό «1 Μέλλον ανάπτυξης και ελπίδας», καθώς και ο Νίκος Γώγος επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας».
Ο Ηλίας Κουτσής θα είναι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ψηφοδέλτιο που κατεβαίνει με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δήμος Φιλιατών

Στον Δήμο Φιλιατών, ο νυν δήμαρχος Σπύρος Παππάς θα είναι ξανά υποψήφιος, ως επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση». 
Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο Δημήτρης Σκεύης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Μέλλον». 
Ακόμη μία υποψηφιότητα θα είναι κι αυτή του Λαέρτη Ρέγκα, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παράταξης του ΚΚΕ.
Read More »
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Θεσπρωτίας Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 21χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 21χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 21χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Νέο ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη, 02.05.2019, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 8.00-20.00 (καθημερινά, εκτός Τρίτης). Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Επιπλέον, οι αρχαιολογικοί χώροι αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα ωραρίου.

Read More »
Νέο ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας Νέο ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Ανακοίνωση του Ανεξαρτήτου Συνδυασμού της Κοινότητας Φιλιατών του Δήμου Φιλιατών.

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Ύστερα από διαβουλεύσεις αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα ανθρώπων, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς, που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την πρόοδο και την ανάπτυξη των Φιλιατών και που θα διεκδικήσουν την ψήφο σας για το κοινοτικό συμβούλιο.

Ο συνδυασμός μας ονομάζεται <<ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ >>

και πλαισιώνεται από τους:

1) ΚΟΤΕ ΚΩΣΤΑΝΤΩ συζ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2) ΛΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ
3) ΛΕΖΟΣ ΙΩΑNΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΌΛΗ
4) ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΆΝΝΗ
5) ΜΙΜΉ ΕΛΕΝΑ ΤΟΥ ΙΩΆΝΝΗ
6) ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑΣ) ΤΟΥ ΝΕΊΛΟΥ
7) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΤΑΣΑ) ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Κάθε προσπάθεια θα είναι για το συμφέρον της πόλης μας συνεργαζόμενοι με όποια δημοτική αρχή κι αν προκύψει διεκδικώντας την επίλυση όλων των προβλημάτων καθώς και των αναπτυξιακών έργων που απαιτούνται, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και την ανάπτυξη της, χωρίς προσωπικές και πολιτικές διακρίσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Πιστεύουμε στην κοινωνία των ενεργών πολιτών με στόχο τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στις αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου για την επίλυση των υποθέσεων που αφορούν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Προχωράμε λοιπόν στις εκλογές της 26 Μάη με δύναμη μας τους Φιλιατιώτες και τις Φιλιατιώτισσες που ήδη έχουν εκφραστεί θετικά για την ανεξάρτητη κίνησή μας για να δώσουμε τον αγώνα μας με ήθος, εντιμότητα και καθαρό λόγο για το καλό του<< τόπου μας>>.

Ο Ανεξάρτητος συνδυασμός
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ
Read More »
Ανακοίνωση του Ανεξαρτήτου Συνδυασμού της Κοινότητας Φιλιατών του Δήμου Φιλιατών. Ανακοίνωση του Ανεξαρτήτου Συνδυασμού της Κοινότητας Φιλιατών του Δήμου Φιλιατών. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στα Ιωάννινα

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
σας προκαλεί στην ομιλία του στα Ιωάννινα την Πέμπτη 9/5/2019 και ώρα 7:00μμ στο ξενοδοχείο Du Lac.

Διεύθυνση: Καρόλου Παπούλια και Ίκκου
Ημερομηνία: Πέμπτη 9/5/2019 και ώρα 7:00μμ
Read More »
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στα Ιωάννινα Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Και η Έλενα Γκουλιούμη με τον Νικόλα Κάτσιο

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Κάτσιο θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η καταγόμενη από το Καμίνι Παραμυθιάς Έλενα Γκουλιούμη. 
Φοιτήτρια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοκοινομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι ήδη διπλωματούχος βοηθός φυσιοθεραπευτή και ζει στην Παραμυθιά. 
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος καλωσορίζοντας στο ψηφοδέλτιο την Έλενα Γκουλιούμη ανέφερε ότι:
«Η παράταξή μας δίνει βήμα και ρόλο στη νέα γενιά και το κάνουμε έμπρακτα με δυναμικές υποψηφιότητες όπως είναι αυτή της Έλενας Γκουλιούμη. Την ευχαριστώ που συμπορεύεται μαζί μας σε μια προσπάθεια να κάνουμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι τόπο δημιουργίας για τους νέους συνδημότες μας». Η Έλενα Γκουλιούμη σε δήλωσή της ανέφερε ότι: «Τώρα είναι η ώρα της γενιάς μας. Συμμετέχουμε στις προσεχείς εκλογές και στηρίζουμε τον Νικόλα Κάτσιο για δήμαρχο Σουλίου. Τον γνωρίζουμε, είναι έμπειρος, επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας και έχει ένα πλήρες και συγκροτημένο σχέδιο δράσης για να πάμε το δήμο μας ψηλά!»

«Τόπος Αξιών»
Νικόλας Κάτσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Και η Έλενα Γκουλιούμη με τον Νικόλα Κάτσιο Και η Έλενα Γκουλιούμη με τον Νικόλα Κάτσιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Ταλαιπωρία για επιβάτες από βλάβη στη μηχανή του πλοίου

Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν τον απόπλου, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε έντονο θόρυβο κατά τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες με προορισμό την Ηγουμενίτσα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο.
Read More »
Ταλαιπωρία για επιβάτες από βλάβη στη μηχανή του πλοίου Ταλαιπωρία για επιβάτες από βλάβη στη μηχανή του πλοίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Σελίδες