Ηγουμενίτσα: Παιδάκι έπεσε με το ποδήλατό του στη θάλασσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Ένα παιδάκι, περίπου 8 ετών, το οποίο έκανε βόλτα με το καινούργιο του ποδήλατο, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, στο νέο ποδηλατόδρομο πίσω από το Πάνθεον, ξέφυγε από τη πορεία του, με αποτέλεσμα να πέσει με το ποδήλατό του στα βράχια και το ίδιο στη θάλασσα, περίπου στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Το παιδάκι έβγαλαν αμέσως από τη θάλασσα η μητέρα του και άλλοι παρευρισκόμενοι που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ευτυχώς ο μπόμπιρας δεν έπαθε το παραμικρό παρά μόνο το σοκ που υπέστη από την πτώση του στη θάλασσα και τα βρεγμένα ρούχα του.

Στο σημείο δεν υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα και ο κίνδυνος να ξανασυμβεί παρόμοιο ατύχημα είναι ορατός.

Θα πρέπει η διοίκηση του ΟΛΗΓ να σκεφτεί άμεσα την τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος ή να κατασκευαστεί πεζούλι, όπως στο σημείο πίσω από το πάρκινγκ.Read More »
Ηγουμενίτσα: Παιδάκι έπεσε με το ποδήλατό του στη θάλασσα Ηγουμενίτσα: Παιδάκι έπεσε με το ποδήλατό του στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Αναγνώστης για τη σήμανση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Σήμερα το πρωί περνώντας από γνωστό σούπερ μάρκετ της πόλης μας αντίκρισα αυτή την εικόνα. 
Αναρωτήθηκα πόσο καιρό μπορεί να είναι εκεί. 
Η εικόνα όπως βλέπετε δεν έχει στοιχεία βανδαλισμού. 
 

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι την ημέρα των εγκαινίων κάποιος την κρατούσε σαν εύζωνας και αφού έφυγαν οι επίσημοι την άφησε καταγής...αυτοι που πανηγυρίζουν για την έναρξη λειτουργίας...αλλα και αυτοί που δήλωναν ότι ήταν δικό τους, τόσο αναίσθητοι είναι; 
Δεν πειράζει, πλησιάζουν εκλογές φίλτατοι...
Αναγνώστης


Read More »
Αναγνώστης για τη σήμανση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Αναγνώστης για τη σήμανση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

60.000€ στον Δήμο Φιλιατών για την αντιμετώπιση ζημιών από την κακοκαιρία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 1.970.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 1,54 εκατ. ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».


Read More »
60.000€ στον Δήμο Φιλιατών για την αντιμετώπιση ζημιών από την κακοκαιρία 60.000€ στον Δήμο Φιλιατών για την αντιμετώπιση ζημιών από την κακοκαιρία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει ως εταίρος στο έργο Eco-Management, “Η γνώση του χθες, τεχνογνωσία του αύριο”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.

Στόχος του έργου είναι η συνεργασία των έμπειρων τεχνιτών με τους πολίτες, κυρίως με τους νέους, με το πλατύ κοινό και τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη εργαλείων ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες πρακτικές μετάδοσης των γνώσεων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων, πραγματοποιείται στο Δήμο Ζαγορίου (που έχει οριστεί ως περιοχή παρέμβασης του έργου) από τις 24 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, διακρατική συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των συντονιστών-εταίρων του έργου και συγκεκριμένα των φορέων, Alpes de Lumiere (Γαλλία) – Επικεφαλής Εταίρος, του EuroKoncept 21 (Σλοβακία), Celavu Initiative (Κορσική), Red2Red (Ισπανία) και Gatehouse Initiative (Σκωτία).

Η διακρατική συνάντηση εργασίας αφορά την ανάπτυξη παλιών τεχνικών και γνώσεων που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισης του «τοπίου» καθώς και τη μετάδοση των γνώσεων αυτών από γενιά σε γενιά.


Read More »
Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Αναγνώστρια για την πρόσβαση μαθητών στο σχολείο ειδικής αγωγής Παραμυθιάς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Στην Ιστορική και μαρτυρική πόλη της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ του Δήμου Σουλίου είναι αδύνατον να υπάρχει σχολείο ειδικής αγωγής και τα παιδιά που φοιτούν εκεί να στερούνται τα αυτονόητα και να αποκλείονται από την εκπαίδευση απο την αδιαφορία της Δημάρχου η οποία το εχει βάλει στον αυτόματο πιλότο.

Το σχολείο διαθέτει αναβατόριο - ασανσερ για την μετακίνηση των παιδιών αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί διότι ο μηχανικός που έχει αναλάβει την συντήρηση του δεν μπορεί να το θέσει σε λειτουργία.

Κανείς από τον Δήμο δεν φρόντισε για την αντικατάσταση του και έτσι τα παιδιά αποκλείονται από την ομάδα της εκπαίδευσης.

Δεν μπορώ να αποδεχθώ εν έτη 2018 η Δήμαρχος Σουλίου να μη εχει επιδείξει ευαισθησία για αυτή την ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Ελπίζω σύντομα να αποκαταστήσει την αδικία είσαι βάρος αυτών των παιδιών.

Μάρκου Όλγα


 
Read More »
Αναγνώστρια για την πρόσβαση μαθητών στο σχολείο ειδικής αγωγής Παραμυθιάς Αναγνώστρια για την πρόσβαση μαθητών στο σχολείο ειδικής αγωγής Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

2.744.614 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Με το ποσό των 2,744,614 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, η «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τ.Π.Ε. Σχολικών Μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». 
Οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς η Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για τα τεύχη διακήρυξης του έργου, το οποίο έχει φορέα υλοποίησης την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας. 


 

Read More »
2.744.614 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Ηπείρου  2.744.614 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οχτώ υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε περιοχές της Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 34, 42, 30, 33 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η “ de facto ” μεθοδολογία δράσης των δραστών καθώς διακριβώθηκε ότι δρούσαν ως επί το πλείστον κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες και επέλεγαν ως ’’στόχους’’ κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στις οποίες εισέρχονταν μετά από διάρρηξη των θυρών ή των παραθύρων.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-02-2016 έως 29-09-2017, σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κηφισιά, Παπάγου, Νέα Ερυθραία, Βούλα και Ψυχικό).

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράστη υπερβαίνει τις -178.000- ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι πέντε άνδρες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται στις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:

· Μεσημβρινές ώρες της 26-08-2017 διέρρηξαν μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας -93.500- ευρώ περίπου.

· Βραδινές ώρες της 26/27-07-2017 διέρρηξαν σπίτι στην Κηφισιά Αττικής, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υδραυλικά εξαρτήματα.

· Μεσημβρινές ώρες της 19-08-2017 διέρρηξαν σπίτι στην Νέα Ερυθραία Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν έγγραφα και κοσμήματα, συνολικής αξίας -30.000- ευρώ περίπου.

· Βραδινές ώρες της 09/10-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στη Βούλα Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, συνολικής αξίας -7.000- ευρώ περίπου.

· Απογευματινές ώρες της 16-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στο Ψυχικό Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας -35.000- ευρώ περίπου.

· Απογευματινές ώρες της 16-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στο Ψυχικό Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ καθώς και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

· Τέλος την 29-02-2016 στου Παπάγου Αττικής και την 29-09-2017 στην Κηφισιά, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν δύο σπίτια, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος τριών εξ αυτών έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, ύστερα από αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik και με τη συνεργασία του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα, έχει στόχο την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εργαζομένων σε ταξιδιωτικά γραφεία ή και τουριστικούς οργανισμούς της χώρας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί κάθε χρόνο σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί ανάλογα ταξίδια σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Καβάλα/Θάσο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Οι Γερμανοί tour operators επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένα αξιοθέατα, αλλά και σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία, περιπατητικές και φυσιολατρικές διαδρομές, τοποθεσίες για σπορ, όπως ράφτινγκ και πήραν «γεύση» από την πλούσια ηπειρωτική γαστρονομία.

Την Τρίτη, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία και το επίπεδο ξενάγησης και ενημέρωσης που είχαν. Στα θετικά της συνάντησης καταγράφονται οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη φύση της Ηπείρου και τις πολλαπλές δυνατότητες επιλογών που μπορεί να έχει ένας Γερμανός επισκέπτης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας, ενώ θετικά αποτίμησαν και την παρουσία της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις που γίνονται σε πόλεις της Γερμανίας.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που έχουν ανοιχθεί για τον τουρισμό της Ηπείρου και τα τοπικά της προϊόντα μέσω της προβολής τους στη Γερμανική αγορά, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των απόδημων Ηπειρωτών στη Γερμανία αποτελεί μια επιπλέον εστία «διαφήμισης» για την περιοχή μας.

Τη Γερμανική αποστολή συνάντησε και φιλοξένησε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

«Συνεχίζουμε αδιάλειπτα να προωθούμε την Ήπειρο φιλοξενώντας δημοσιογράφους και tour operators από το εξωτερικό σε μια διαρκή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε δημοσιότητα αλλά και άμεσα συμβόλαια για μια καλύτερη επόμενη τουριστική σεζόν.

Αυτή τη φορά ξεναγούμε Γερμανούς tour operators αποσκοπώντας να ενισχύσουμε μια παραδοσιακή τουριστική αγορά που έχει πολλά να προσφέρει στην Ήπειρο. Οι επαφές και οι φιλοξενίες αυτές, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι προωθητικές ενέργειες με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος , αλλά με τεράστια ανταπόδοση είτε με την ακριβή δημοσιότητα που εξασφαλίζουμε δωρεάν είτε με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για την άμεση ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας».


Read More »
Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν φροντιστήρια για απόρους μαθητές

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Ηλεκτρονικό φωτ/φο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει)

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 24/09/2018 έως και 28/9/2018 κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029071 κα Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν φροντιστήρια για απόρους μαθητές Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν φροντιστήρια για απόρους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Ημερίδα για την προστασία των χοιροτροφικών μονάδων της Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Νοσήματα των Χοίρων», διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα στη Φιλιππιάδα η Περιφέρεια Ηπείρου. Σκοπός της ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κτηνίατροι Δρ. Αικατερίνη Ντόντορου, αν. Προϊστάμενη Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου και Παναγιώτης Παπουτσής, Κτηνίατρος Αγροτικού Κτηνιατρείου Φιλιππιάδας.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη συμπτωματολογία της νόσου, τους συνήθεις τρόπους μετάδοσης, τα μέτρα βιοσφάλειας, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στον τομέα της χοιροτροφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα βιοπροφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι χοιροτρόφοι όσο και όσοι έρχονται σε επαφή με αγριόχοιρους (κυνηγοί, θηροφύλακες κλπ). Τονίστηκε ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τους χοίρους και τους αγριόχοιρους και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ωστόσο προκαλεί σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο της χοιροτροφίας. Την ημερίδα παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων βιοασφάλειας και τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνδράμουν στην αποτροπή εμφάνισης της νόσου στην περιοχή.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήθος χοιροτρόφων και εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων, κτηνίατροι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών και της θηροφυλακής. Ακολούθησε συζήτηση και συμφωνήθηκε η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων ώστε να προληφθεί η εμφάνιση της νόσου στην περιοχή της Ηπείρου.


Read More »
Ημερίδα για την προστασία των χοιροτροφικών μονάδων της Ηπείρου Ημερίδα για την προστασία των χοιροτροφικών μονάδων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την έναρξη της τελικής φάσης του έργου αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Με τη διπλή ιδιότητα του Περιφερειάρχη και του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσοι πραγματικά μόχθησαν και εργάστηκαν επί δύο χρόνια για να τεθούν οι βάσεις, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας.

Ειδικότερα:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή που όλα αυτά τα χρόνια ενέκριναν τις σημαντικού ύψους δαπάνες των πρόδρομων εργασιών, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η τελική φάση του έργου.
Τον επιχειρηματία Ν. Λούλη, ο οποίος τελικά ήταν ο μόνος ιδιώτης - από όσους αρχικά είχαν προθυμοποιηθεί- που συνέδραμε οικονομικά για την εκπόνηση βασικών μελετών.
Την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που με μέσα και προσωπικό ανέλαβε άνευ οικονομικού ανταλλάγματος την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στερέωσης των βάθρων.
Το ΤΕΕ Ηπείρου και προσωπικά τον πρώην Πρόεδρο Χρ. Παπαβρανούση για την αμέριστη επιστημονική συμβολή του, ως επίσης και τη σημερινή Διοίκησή του για τη συνέχιση του έργου.
Τον κ Γιώργο Σμύρη, επίκουρο καθηγητή και συντονιστή του Έργου που με τη συνεχή παρουσία του στην περιοχή της Πλάκας έδωσε ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει.
Τον τοπικό εργολήπτη κ. Κ. Πλιακοπάνο, που ανέλαβε και υλοποίησε με ευθύνη, ταχύτητα και σεβασμό στο περιβάλλον όλες τις εργασίες που απαιτήθηκαν.
Το εργατικό και τεχνικό προσωπικό που έδωσε το καλύτερο εαυτό του για την ολοκλήρωση των εργασιών που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας η Περιφέρεια Ηπείρου.
Τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο για την άριστη συνεργασία και τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων.
Το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή τους σε όποια εργασία απαιτήθηκε στη διάρκεια των εργασιών.
Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου που έφεραν σε πέρας το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο του, ήτοι:
· Αμαλία Ανδρουλιδάκη,
· Βασίλη Κασκάνη
· Ανδρ. Μιλτιάδου
· Ιωάννη Γκόλια
· Δημήτρη Κουνάβο
· Χρίστο Παπαβρανούση
· Γιώργο Σμύρη
· Αλέξανδρο Λάμπρου
· Ιωάννη Σεντελέ
· Χαρ. Στάμου και στη συνέχεια τον αντικαταστάτη του.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μεν αναφερθώ και να μην ευχαριστήσω την τ. Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε στο διάστημα της θητείας της, κατά το οποίο λήφθηκαν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, απέδειξε για μια φορά, ότι μπορεί και συνεργάζεται άψογα και αποδοτικά με όλους τους φορείς, μπορεί και δίνει πρακτικές λύσεις όπου και όταν απαιτούνται, εκπληρώνει σε απόλυτο βαθμό τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Εύχομαι στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη και στον Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Δέδε καλή συνέχεια ώστε η γέφυρα της Πλάκας να αναστηλωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο και να αποτελέσει πλέον διπλό σημείο αναφοράς: Και για το ιστορικό παρελθόν της, αλλά και το σύγχρονο κατασκευαστικό επίτευγμα.


Read More »
Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την έναρξη της τελικής φάσης του έργου αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την έναρξη της τελικής φάσης του έργου αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Mάριος Κάτσης: 50.000€ για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Ένα νέο έργο που αφορά την κατασκευή γηπέδου beach volley στο Δήμο Ηγουμενίτσας, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, με το ύψος της χρηματοδότησης να φτάνει τις 50.000€.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά: Η έμπρακτη στήριξη και η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της επαρχίας, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να μπορούν αυτές οι υποδομές να σταθούν στο ύψος των κοινωνικών αναγκών, είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας. Το συγκεκριμένο έργο δέσμευσή μας και θα γίνει πράξη.

Έπειτα από την ένταξη στο ΠΔΕ του έργου που αφορά την βελτίωση του γηπέδου των τοπικών κοινοτήτων Καστρίου – Αγίου Βλασίου, ύψους 70.000€, καθώς και της ένταξης του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση του αύλειου χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεών του, έχουμε τη χρηματοδότηση ακόμα σημαντικής αθλητικής υποδομής που αφορά την κατασκευή γηπέδου beach volley στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η βελτίωση των συνθηκών για τους αθλούμενους συμπολίτες μας, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η δυνατότητα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας που προσφέρει ο αθλητισμός, χρειάζονται την αμέριστη στήριξη των πολιτικών μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.


Read More »
Mάριος Κάτσης: 50.000€ για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα Mάριος Κάτσης: 50.000€ για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Έχετε καταντήσει πια κοινωνικό πρόβλημα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Σήμερα το πρωί, συνεργείο το Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετέβη με το αποφρακτικό μηχάνημα στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας για προγραμματισμένες εργασίες.

Φτάνοντας το συνεργείο στην περιοχή, διαπίστωσαν πως 5 μηχανάκια, νόμιμα παρκαρισμένα, εμπόδιζαν τις εργασίες.

Δεν είχαν φροντίσει βλέπετε, ως όφειλαν, να ενημερώσουν από την προηγούμενη ημέρα τους κατοίκους της περιοχής για τις εργασίες, ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους.

Έτσι, εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, μετέφεραν και τα 5 μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες, σηκώθηκαν απλά και έφυγαν, παρατώντας τα μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο.


Δεν σκέφτηκαν καν τους συμπολίτες - ψηφοφόρους, που χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο.

Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε στο thespro.gr από κατοίκους, οι οποίοι έξαλλοι έβριζαν, άδικα, τους ιδιοκτήτες των μηχανών.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΗ, εξέθεσε δηλαδή νομοταγείς συμπολίτες μας, στα μάτια της κοινωνίας.

Μάταια γονείς με καροτσάκια και πεζοί, προσπαθούσαν να περάσουν από το σημείο, αναγκαζόμενοι τελικά να κατέβουν στον δρόμο για να το καταφέρουν, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τα παιδιά τους.


Στο σημείο έφτασε η τροχαία του λιμενικού, άντρες του οποίου, όσα μηχανάκια δεν ήταν κλειδωμένα, τα κατέβασαν μόνοι τους από το πεζοδρόμιο, ενώ ενημέρωσαν ταυτόχρονα τους υπεύθυνους του Δήμου Ηγουμενίτσας, ώστε να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των μηχανών, που οι υπάλληλοί του είχαν τοποθετήσει παράνομα στο πεζοδρόμιο. 

Πολλά μηχανάκια έμειναν πάνω στο πεζοδρόμιο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, εμποδίζοντας και τους μαθητές του διπλανού, 1ου Δημοτικού να διέλθουν ασφαλώς από το σημείο.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
Έχετε καταντήσει πλέον κοινωνικό πρόβλημα.
Να είστε σίγουροι όμως πως οι συνδημότες σας, αυτοί από τους οποίους σε λίγους μήνες θα ξαναζητήσετε τη ψήφο τους, ούτε χαζοί είναι, ούτε διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, όπως πιστεύετε ή ελπίζετε.
Και θα σας τιμωρήσουν άσχημα.
Και αυτό, το κερδίσατε με το ... σπαθί σας.
Αιδώς αργείοι... 

Υ.Γ.: Αξίζει να σημειωθεί πως "ζούμε" σε ρυθμούς Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και μάλιστα σε βραβευμένη πόλη, τρομάρα μας.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Έχετε καταντήσει πια κοινωνικό πρόβλημα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Δήμος Ηγουμενίτσας: Έχετε καταντήσει πια κοινωνικό πρόβλημα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: 200.000€ στο δήμο Φιλιατών για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

200.000€ στο δήμο Φιλιατών για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αλέξη Χαρίτση, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ

Όσο η ΝΔ σκοπεύει να μεταφέρει αντισυνταγματικά την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, κόβοντας κονδύλια από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και αυξάνοντας την ανισότητα μεταξύ Δήμων (Δήμος με πολλά και ακριβά ακίνητα θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα), εμείς συνεχίζουμε την ένεση πόρων και εργαλείων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες με μόνο κριτήριο την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ δήμων προνομιούχων και δήμων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. 
Μόνο η σημερινή κυβέρνηση το έχει κάνει πράξη αυτό χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ο Δήμος Φιλιατών με δικά του μηχανήματα θα καθαρίζει ρέματα και δρόμους και θα κάνει μικρά έργα χωρίς να προσφεύγει σε ιδιώτες με έξτρα κόστος ,καθυστερήσεις κλπ. 

Οι διαφορές μας ποιό εμφανείς από ποτέ.


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: 200.000€ στο δήμο Φιλιατών για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου Μάριος Κάτσης: 200.000€ στο δήμο Φιλιατών για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Εικόνες εγκατάλειψης και διάλυσης στο πάρκο Γαλατά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Μπορεί να είναι μόλις λίγα τετραγωνικά άλλα αυτό δεν σημαίνει πως είναι και περιποιημένο.

Αντιθέτως η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο Γαλατά, είναι εικόνα εγκατάλειψης, παρακμής και διάλυσης.

Αποκαλυπτικές της κατάστασης είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν που σε συνδυασμό με τον αστείο αισθητικά κόμβο κυκλοφορίας, προκαλούν μια αποκρουστική εικόνα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους.

Η βρύση είναι κατεστραμμένη, το πάρκο είναι βρόμικο και απεριποίητο, μπάζα και σκουπίδια έχουν κατακλύσει το πίσω μέρος και όλα αυτά, στην είσοδο της Παραμυθιάς και μόλις 3 εβδομάδες πριν από την μεγαλύτερη εκδήλωση της πόλης που πραγματοποιείται στο σημείο.


 
Read More »
Παραμυθιά: Εικόνες εγκατάλειψης και διάλυσης στο πάρκο Γαλατά Παραμυθιά: Εικόνες εγκατάλειψης και διάλυσης στο πάρκο Γαλατά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Ιωάννου - Μπέζας... με κοινό στόχο!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Η δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού που στο επίκεντρο θα έχει το Νεκρομαντείο, αποτελεί ένα ακόμη καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα για την Ήπειρο.

Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτή έγινε μετά από την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πάργας, του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου.

Το σχέδιο είναι πλήρες και τα επόμενα βήματα απολύτως προσδιορισμένα..

Και για να συμβεί αυτό δούλεψαν αλλά κυρίως συνεργάστηκαν άριστα ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου με τον πρώην Υπουργό Αντώνη Μπέζα, ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Πάργας και είναι μέλος στον Σύλλογο Φίλων Νεκρομαντείου.

Εκεί μετέφεραν και οι δύο την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους. Και ειδικά την επαγγελματική τους εμπειρία.

Με τον ίδιο ζήλο που έκαναν την αρχή θα συνεχίσουν… Μάλιστα και οι δύο θα παραμείνουν ενεργά μετέχοντες στο εγχείρημα αυτό ανεξάρτητα από την θέση που μπορούν να βρεθούν το επόμενο διάστημα.

Τα μεγάλα απαιτούν συνένωση δυνάμεων.. Στην προκειμένη περίπτωση επετεύχθη και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλοι που θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι στον μυθικό Αχέροντα.


 
Read More »
Ιωάννου - Μπέζας... με κοινό στόχο! Ιωάννου - Μπέζας... με κοινό στόχο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Η έγκριση από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας στις 12 Σεπτεμβρίου προτρέπει τον τερματισμό του στρατιωτικού εκφοβισμού από το Πεκίνο και εκφράζει την υποστήριξή του για τη διεθνή συμμετοχή της Ταϊβάν.

Η έκθεση, που εγκρίθηκε κατά τη σύνοδο ολομέλειας την ίδια ημέρα, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη του ΕΚ για την ουσιαστική συμμετοχή της Ταϊβάν σε διεθνή όργανα συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επαναλαμβάνει, επίσης, την υποστήριξη για μια διμερή επενδυτική συμφωνία μεταξύ Ταϊβάν και ΕΕ.

Υπογραμμίζοντας τις αντιφατικές πολιτικές εξελίξεις στην Ταϊβάν και την Κίνα, με μία πολυκομματική δημοκρατία από τη μία πλευρά και με ένα ολοένα αυταρχικό καθεστώς από την άλλη, η έκθεση καλεί επίσης την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να προτρέψουν το Πεκίνο να απέχει από περαιτέρω στρατιωτική πρόκληση προς την Ταϊβάν και να θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Το ΕΚ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη μονομερή απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χρησιμοποιεί νέες διαδρομές πτήσεων στο Στενό της Ταϊβάν. Όλες οι εκατέρωθεν των στενών διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικά μέσα βάσει του διεθνούς δικαίου, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι ενθαρρύνει την επανέναρξη του επίσημου διαλόγου μεταξύ Ταϊπέι και Πεκίνου.

Η έγκριση της έκθεσης από το ΕΚ αποδεικνύει την αναγνώριση της ελευθερίας και της δημοκρατίας της Ταϊβάν. Στον απόηχο της αύξησης του εκφοβισμού από την Κίνα, η Ταϊβάν παροτρύνει τις χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα τις απειλές του Πεκίνου για την παγκόσμια τάξη και διεθνή ασφάλεια που βασίζονται σε κανόνες και να συνεργαστούν για να εξουδετερώσουν αυτές τις ενέργειες.

Την επόμενη ημέρα, το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) εξέδωσε επίσης μία δήλωση εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ΕΚ για την έγκριση της έκθεσης.

Ως υπεύθυνο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, η Ταϊβάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, μέσω στενής συνεργασίας με χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, ανέφερε το Γραφείο της Προέδρου. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Κίνας, η Ταϊβάν θα υπερασπιστεί σθεναρά ενάντια σε κάθε παραβίαση της ελευθερίας και της δημοκρατίας της και θα διασφαλίσει την ευημερία του λαού της, πρόσθεσε.


Read More »
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 29χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Διαστρικό ηρωικό Σούλι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Μετά από χρόνια έρχεται επιτέλους η ώρα να θυμηθούμε μια παλιά λήψη που δεν είχα την ευκαιρία να τελειώσω μέχρι σήμερα. 
Η φώτο έγινε από το παρατηρητήριο στον Αγιο Δονάτο Σουλίου, έχοντας στο υπόβαθρο το ηρωικό Κούγκι και πιο κάτω το κάστρο της Κιάφας. 
Το Κούγκι φωτίστηκε με δυνατό φακό από τέρμα δεξιά, αναδεικνύοντας με αυτό το τρόπο την μοναδικότητα του τοπίου. 
Και φυσικά πάνω από αυτό ο γαλαξίας στέκει μεγαλοπρεπής σε ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της Θεσπρωτίας.Read More »
Διαστρικό ηρωικό Σούλι Διαστρικό ηρωικό Σούλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 60χρονο ημεδαπό

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018


Χθες (19-09-2018) και ώρα 21.30΄ στο 10ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Ροδαυγής, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.


Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 60χρονο ημεδαπό Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 60χρονο ημεδαπό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018
Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία με εμπειρία στο ψήσιμο .
Τηλ.6971897571
Ικανοποιητικός μισθός


 
Read More »
Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Εγγραφές στη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Λαδοχωρίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Read More »
Εγγραφές στη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Λαδοχωρίου Εγγραφές στη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018Αγαπητοί μου φίλοι,

με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, ξεκινούν οι εγγραφές για την τρέχουσα χρονιά!

Θα λειτουργήσουν τμήματα Pilates, Yoga για παιδιά και ενήλικες, Προπόνηση με ιμάντες TRX, Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς και προγράμματα Personal Training, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός ξεχωριστά!

Σας περιμένουμε στη σχολή μας, Κυρά Βασιλικής 13, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ώρες :

Πρωί: 11:00-13:30
Απόγευμα: 19:00-21:00

Πληροφορίες: 6981266749, 2665100323 email: vivi_tsiknia@yahoo.gr

Τα μαθήματα ξεκινούν Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.


 
Read More »
Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training Εγγραφές στο Vitality by Vivi's Personal Training Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας … «ξεκίνησαν»!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Με όρεξη, δημιουργική διάθεση και φαντασία για τη νέα σχολική χρονιά, το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας, με διακεκριμένη παρουσία στην πόλη για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και τις επιτυχίες των μαθητών του σε πανελλήνιους και όχι μόνο (παγκύπριους) διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και συναυλίες, ξεκίνησε τις εγγραφές του.

Μετά από ένα καλλιτεχνικά γόνιμο και δημιουργικό καλοκαίρι, όπου το Σ.Ω.Η. «ταξίδεψε» στις παραλίες των Παξών και της Πρέβεζας, ύστερα από πρόσκληση των εκεί Δημοτικών Αρχών, προκειμένου να πλαισιώσουν μουσικοφωνητικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών τους εκδηλώσεων, η Διεύθυνση και οι καθηγητές του ωδείου περιμένουν τους σπουδαστές τους, από το φάσμα της προσχολικής, σχολικής αλλά και «ώριμης» ηλικίας, να τους εκπαιδεύσουν και να τους διαμορφώσουν σε ολοκληρωμένους μουσικούς, ικανούς να αντιμετωπίσουν τόσο τις πανελλαδικές εξετάσεις όσο και τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης:
  • από τη μουσική προπαιδεία, για παιδιά ηλικίας από 3-6 χρονών
  • την κλασική μουσική
  • τα σύγχρονα ρεύματα
  • την παραδοσιακή
  • τη βυζαντινή μουσική
  • τη φωνητική
  • τη μουσικοκινητική αγωγή
  • μέχρι τη μουσική τεχνολογία, διδάσκοντας μαθήματα DJ,

ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές του να θέσουν και να κατακτήσουν επαγγελματικούς στόχους, ως μέλη μουσικών συνόλων.


Read More »
Οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας … «ξεκίνησαν»!!! Οι εγγραφές στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας … «ξεκίνησαν»!!! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Συμπληρώνουμε φέτος 23 χρόνια υπεύθυνης, αποκλειστικής και εξειδικευμένης διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών μας. 
Στόχος μας η μετάδοση ουσιαστικής γνώσης και η επιτυχία των μαθητών μας.

- Εγγραφές στην Ηγουμενίτσα από Παρασκευή 7/9
10.30 - 12.30 και 18.00 - 20.00
- Εγγραφές στην Παραμυθιά Τρίτη 11/9 και Πέμπτη 13/9
18.00 - 20.00, Σάββατο 15/9 10.00 -11.30
- Έναρξη μαθημάτων 15/9


 
Read More »
Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Σελίδες