Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων-ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ρήγας Τσιακίρης μας παρουσιάζει μια σύνοψη των προγραμματικών θέσεων

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Οι προτάσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, του μοναδικού μέλους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, συνοψίζονται σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που διαμορφώθηκαν από κοινού και αφορούν τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ για την επόμενη περίοδο. Σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός και η ακροδεξιές αποσχιστικές δυνάμεις αμφισβητούν την ίδια την ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τα Πράσινα Κόμματα σε όλη την Ευρώπη αποτελούν σταθερά δυνάμεις που θεωρούν την Ευρώπη το κοινό σπίτι όλων των λαών. Ζητάνε όμως περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατίας, της ενότητας, της ειρήνης, του κοινωνικού κράτους και της διατήρησης του φυσικού και πολιτισμικού της αποθέματος, βασιζόμενοι σε ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες συνοπτικά αφορούν τους παρακάτω τομείς:

· Χρειάζεται σήμερα να προχωρήσουμε γρήγορα σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής, διαχείρισης και κατανάλωσης της ενέργειας με στροφή προς 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στόχο την επιτάχυνση της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, όπως απαιτεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα στο πλαίσιο της μάχης για την αποτροπή της παγκόσμιας κλιματική απορρύθμισης.

· Η κυκλική οικονομία μηδενικών εκπομπών, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τα Εργασιακά Δικαιώματα, η Δίκαιη Φορολογία, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τη Πράσινη Βιομηχανία, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι Ανοιχτές και Δίκαιες Πολιτικές Εμπορίου, ο περιορισμός της δύναμης των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και η μείωση του Δημόσιου Χρέους αποτελούν βασικούς πυλώνες της Πράσινης Οικονομίας

· Ζητάμε την ενίσχυση της κοινωνικής ένωσης, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές, φορολογική μεταρρύθμιση και πάταξη της φοροδιαφυγής, φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μείωση του ωραρίου εργασίας ως αποτέλεσμα των δυνατοτήτων της νέας ψηφιακής εποχής.

· Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το κράτος δικαίου, δεν κάνουμε καμία έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης. Χρειάζεται να επεκταθεί και να ενισχυθεί παντού το πεδίο εφαρμογής του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ενώ θέλουμε να μπορεί κάθε πολίτης ή οργάνωση πολιτών να έχει πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβάσεις μέλους ή οργάνου της ΕΕ.

· Ακόμη η συνθήκη του Παρισιού και η εφαρμογή των 17 στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του OHE χρειάζεται να αποτελέσουν θεμέλιο των διεθνών εμπορικών συνθηκών. Προτείνουμε την δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόσβεσης Χρεών》 για την διαχείριση του δημόσιου χρέους που βαραίνει πολλές χώρες της Ευρωζώνης.

· Στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων και της βιοποικιλότητας, όπου όλα τα Οικολογικά Πράσινα κόμματα της Ευρώπης έχουν μακρά παράδοση δράσης, απαιτούμε οι επιδοτήσεις να στηρίζουν τους μικρούς παραγωγούς που προστατεύουν το περιβάλλον, το νερό και το κλίμα και δεν χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα.

· Θέλουμε φυσικά και δράσεις και θεσμοθέτηση αυστηρότερων ορίων για την ρύπανση από επικίνδυνα χημικά και την ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα πεδίο όπου το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έχει κάνει πολύ έργο.

· Ακόμη δεδομένου ότι η προσαρμογή στην νέα τεχνολογική εποχή απαιτεί νέες δεξιότητες, ζητάμε ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα με καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας και της συνεργασίας με προώθηση της τεχνολογικής, σεξουαλικής και περιβαλλοντικής αγωγής, επέκταση των εκπαιδευτικών ανταλλαγών (Erasmus+) όπως και γενναία χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας.

· Τέλος, με δεδομένη την ιστορία των φιλειρηνικών κινημάτων και τις αρχές της μη βίας που αποτελούν θεμέλιο λίθο του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος, θεωρούμε απαράδεκτο η ΕΕ να επιδιώκει κέρδη από αδίστακτες εξαγωγές τεχνολογιών όπλων και παρακολούθησης και απαιτούμε επενδύσεις για την αναπτυξιακή συνεργασία στο 0,7% του ΑΕΠ για την χρηματοδότηση της πρόληψης των συγκρούσεων και την επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα.

Δρ. Ρήγας Τσιακίρης
Δασολόγος, PhD, MSc Οικολογίας
Ιερολοχιτών 21, Νέα Ζωή,45500 Ιωάννινα
Read More »
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων-ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ρήγας Τσιακίρης μας παρουσιάζει μια σύνοψη των προγραμματικών θέσεων Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων-ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ρήγας Τσιακίρης μας παρουσιάζει μια σύνοψη των προγραμματικών θέσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Ελένη Βρύση: Υποψήφια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Υπηρετώ  ως  αστυνομικός  28 χρόνια, κυρίως σε μάχιμες  θέσεις .
Έμαθα να  λειτουργώ μέσα από  την ομαδικότητα και την συνεργασία, δίχως αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς, με  αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και  κυρίως  με σεβασμό στη νομιμότητα, στο κράτος και στα δικαιώματα των πολιτών.
Επί 10 χρόνια ήμουν μάχιμο μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος, έχω διατελέσει καθήκοντα πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας και   μέλλος της γραμματείας γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Αστυνομικών Υπαλλήλων .
Οκτώ χρόνια Κοινοτική Σύμβουλος και τα τελευταία 5 χρόνια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου.
 
Με όραμα για μια καλύτερη  Κοινότητα και μετά από επίμονες προσπάθειες , μέσα από την άψογη συνεργασία μας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και την Περιφερειακή  Ενότητα Θεσπρωτίας πετύχαμε :
1.Τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ Γραικοχωρίου {ΠΑΚΚΠΟ - Δήμος  Ηγουμενίτσας }
2.Έργα διευθέτησης και καθαρισμός ρεμάτων.{ Δήμος Ηγουμενίτσας – Περιφερειακή   Ενότητα  Θεσπρωτίας}
3.Αναβαθμιση της ποιότητας ζωής με κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας.
4.Αναβαθμιση δυο γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου {Δήμος Ηγουμενίτσας –Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης}
5.Συνεχείς προσπάθειες για την  διάσωση και ανάδειξη του Ανεμόμυλου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον Δήμο Ηγουμενίτσας προκειμένου να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
 
Δεν σταματήσαμε όμως εδώ  αλλά καταφέραμε να βρίσκονται σε εξέλιξη 4 σημαντικά έργα για το Γραικοχώρι.
1. Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γραικοχωρίου με παιδική χαρά ,χώρο αναψυχής και θεατράκι 300 θέσεων μέσω χρηματοδότησης από το πράσινο Ταμείο { Δήμος Ηγουμενίτσας 320.000Ευρω}
2.Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Γραικοχωρίου. { Δήμος Ηγουμενίτσας – Περιφερειακή  Ενότητα Θεσπρωτίας  260.000 Ευρώ}
3. «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων  ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ του Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 3.071.200,00€, μετά από έγκριση χρηματοδότησης στο ΠΕΠ Ηπείρου. {ΔΕΥΑΗ- Δήμος Ηγουμενίτσας }
4. Βελτίωση Επαρχιακής Οδού και κατασκευή 2 κυκλικών κόμβων επί της Αγίου Δημητρίου. {Περιφερειακή  Ενότητα Θεσπρωτίας 800.000 Ευρώ }
5. Ολική αποκατάσταση Ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του Δ. Σχολείου Γραικοχωρίου Μέσω του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου  Εσωτερικών { Δήμος Ηγουμενίτσας }
6. Αναβάθμιση (Περίφραξη –φωτισμός - δάπεδο ) του γηπέδου μπάσκετ στο 2ο Λύκειο μέσω του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου  Εσωτερικών { Δήμος Ηγουμενίτσας }
 
Με δημιουργική διάθεση δίνοντας την απαραίτητη δυναμική στις προοπτικές ανάπτυξης της Κοινότητας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί, με νέα πρόσωπα και ιδέες που μπορούν να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και αύριο να υλοποιήσουν αυτά που χρειάζονται για να καλυτερέψει η ζωή μας.
«Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία, αίσθημα ευθύνης, απαιτεί όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και αγώνα  γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζονται στο πρόσωπό μου»


Ελένη Βρύση
Τώρα Ξέρεις
Read More »
Ελένη Βρύση: Υποψήφια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση: Υποψήφια Πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Ιωάννης Γρηγορίου: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψηφίους μου καλή επιτυχία, ελπίζοντας να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ηγουμενίτσα μας.

Η συμμετοχή μου με χαροποιεί ιδιαίτερα. Εξάλλου ως νέος έχω ηθικό χρέος να συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίηση του τόπου μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι Ηγουμενίτσα δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και τα τοπικά διαμερίσματα. Και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι – συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά.

Για μένα βασικός στόχος , πέραν του τουρισμού, είναι και η καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας, η οποία θα επέλθει με πρόγραμμα, ενημέρωση και κοινή προσπάθεια.

Η Θεσπρωτία έχει πολλές προοπτικές και είναι ένας τόπος ευλογημένος ως προς τη θέση της. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά με την αποκτηθείσα εμπειρία, σε συνδυασμό με την όρεξη των νέων όπως εγώ. Αρκεί μόνο να υπάρχουν στόχοι και βήμα βήμα να πραγματοποιούνται. Δεν με φοβίζει η δουλειά και η προσπάθεια γιατί πάντα βάζω στόχο το αποτέλεσμα, το οποίο ξέρω ότι θα με δικαιώσει. Έχω διάθεση να δουλέψω για όλους μας.

Αφήνω τις πράξεις μου να μιλήσουν για μένα, ενώ ταυτόχρονα διδάσκομαι από την εμπειρία και τις γνώσεις όσων συνεργάζομαι.

Ο συνδυασμός μας , "Δύναμη Προοπτικής" , με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Λώλο, σημερινό μας και επόμενο Δήμαρχό μας, αποτελείται από ανθρώπους με όραμα και διάθεση, που με κάνουν να αισθάνομαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν θετική ενέργεια και αγάπη για τον τόπο μας. Και αυτό μοιραζόμαστε.

Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας.

Στις εκλογές αυτές δεν αρκούν τα µεγάλα λόγια, η φιλία και η συµπάθεια. Η συγκυρία απαιτεί υπευθυνότητα, εµπειρία, γνώση, αποφασιστικότητα και ενθουσιασµό. Η ψήφος µας πρέπει να είναι αποτέλεσµα ώριµης σκέψης και βεβαιότητας ότι επιλέγουµε τους ανθρώπους που µπορούν να κάνουν πράξη τα οράµατά µας για την Ηγουμενίτσα μας, που όλοι θέλουμε και που μας αξίζει.

Σας καλώ να ψηφίσετε τη Δύναμη Προοπτικής.

Κάθε ψήφος µετράει!

Σας καλώ να με εμπιστευτείτε. Πρέπει να ακούγονται οι νέες φωνές στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Ελάτε μαζί να χτίσουμε το αύριο της πόλης μας.

Ιωάννης Γρηγορίου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας

Read More »
Ιωάννης Γρηγορίου: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Γρηγορίου: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα WiFi4EU

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κέρδισε χρηματοδότηση 15.000€, κατόπιν υποβολής αιτήματος στην τρέχουσα πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU. 
 
Αναμένεται δε σύντομα επιπλέον χρηματοδότησης από πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες. 
 
Η δράση WiFi4EU έχει στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια κ.α., ενώ το δίκτυο θα αποτελέσει μία ακόμα επέκταση στο από 3ετίας υφιστάμενο δίκτυο δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi). 
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς όφελος των δημοτών.
Read More »
Εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα WiFi4EU Εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα WiFi4EU Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Σε Γκρίκα και Ψάκα ο Νικόλας Κάτσιος

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Ελάχιστες ημέρες πριν τις κάλπες της Κυριακής, οι δημότες απ’ άκρη σ’ άκρη στις Δημοτικές Ενότητες Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα νίκης για την υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου και της παράταξης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 αρχικά στην Ψάκα και στη συνέχεια στην Γκρίκα οι πολίτες τον διαβεβαίωσαν, ότι έχουν κάνει την επιλογή τους και πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής κυριάρχησαν οι προτάσεις αξιοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας στην Γκρίκα, με τον Ν. Κάτσιο να επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του για συντονισμό δράσης με τον Ο.Λ.ΗΓ. ώστε να δοθεί ζωή στο ΒΙΟΠΑ, ως τμήμα ενός διπολικού (με την Ηγουμενίτσα) Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village).

«Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να προώθησε τον περασμένο Ιανουάριο τη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με την Εγνατία Οδό μέσω ανισόπεδου κόμβου, όμως το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεσμευόμαστε ότι, ως η επόμενη δημοτική αρχή θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με σύγχρονες υποδομές, που θα μετατρέψουν τα 230 στρέμματα του ΒΙΟΠΑ σε πόλο έλξης για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία».

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας τόσο στην Ψάκα όσο και στην Γκρίκα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών ανέδειξαν στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου και την ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού, με τον Ν. Κάτσιο να δεσμεύεται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί.Read More »
Σε Γκρίκα και Ψάκα ο Νικόλας Κάτσιος Σε Γκρίκα και Ψάκα ο Νικόλας Κάτσιος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: Γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση για Open Mall στην Ηγουμενίτσα;

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Τρία Open Mall εγκρίθηκαν στην Ήπειρο σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα
Η Ηγουμενίτσα ΔΕΝ υπέβαλε πρόταση κι έχασε πρόγραμμα 2.000.000€

Και οι τρεις προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την Ήπειρο, από Γιάννινα, Άρτα και Πρέβεζα για την δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό, συνολικά πενήντα έξι προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

" Η αναβάθμιση της Ηγουμενίτσας και η άρση του οικονομικού μαρασμού του εμπορικού κέντρου, δεν είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή
Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε ...
Δυστυχώς για την πόλη της Ηγουμενίτσας ο κ. Λώλος κοιτάζει αλλού... Το 31% των ψηφοφόρων της Ηγουμενίτσας που πήρε στις προηγούμενες εκλογές ...δεν αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής ..."
Δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Γιάννης Γόγολος
Read More »
Γιάννης Γόγολος: Γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση για Open Mall στην Ηγουμενίτσα;  Γιάννης Γόγολος: Γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση για Open Mall στην Ηγουμενίτσα; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Σκεύη

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Read More »
Φιλιάτες: Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Σκεύη Φιλιάτες: Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Σκεύη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Συγκέντρωση νίκης για τον Νικόλα Κάτσιο στο Γαρδίκι

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Ηχηρό μήνυμα νίκης έστειλε από το Γαρδίκι ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2019 σε μια μαζική συγκέντρωση πολιτών που έφτασαν από κάθε γωνιά της Δημοτικής Ενότητας Αχέροντα, ανέλυσε τις δεσμεύσεις του προγράμματος του για το Γαρδίκι, τη Γλυκή, την Αγορά, το Μανδρότοπο, την Ποταμιά, το Σκάνδαλο και τη Χόικα.

Η ανοικτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο έξω από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου και χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και δυναμισμό, ενώ στο ακροατήριο υπήρχαν συνδημότες όλων των ηλικιών στοιχείο χαρακτηριστικό για την παράταξη νίκης του Ν. Κάτσιου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» μιλώντας στους πολίτες έδωσε το έναυσμα για κλιμάκωση του αγώνα στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από τους συνδημότες να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, ώστε ο δήμος Σουλίου με όχημα τη λαμπρή του ιστορία αλλά και το δυναμικό του μέλλον, να γίνει πρωταγωνιστής ανάπτυξης, κερδίζοντας ταυτόχρονα και τη μάχη της καθημερινότητας. Ειδικά για τη Δ.Ε. Αχέροντα ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την εμπέδωση όρων ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Από την 1η του Σεπτέμβρη, ο Αχέροντας θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής στο δήμο Σουλίου. Ως νέος δήμαρχος δήμου Σουλίου θα δώσω και πάλι ρόλο στο πρώην δημαρχείο Αχέροντα

Το δημαρχείο θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του σε όλους τους δημότες και θα γίνει και πάλι το κέντρο για τους πολίτες από τη Δ.Ε. Αχέροντα».

Παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του προγράμματός του για τη Δ.Ε. Αχέροντα παρουσίασε αναλυτικά τις πτυχές ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που δημιουργεί νέες προοπτικές προόδου, ευκαιρίες και δουλειές για όλους σε ένα περιβάλλον πιο παραγωγικό, πιο λειτουργικό πιο ψηφιακό, που θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον κάθε συνδημότη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στη διάρκεια της ομιλίας του φανερά συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου ανέφερε ότι: «Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ στο Γαρδίκι μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, μας δείχνει το δρόμο για μια καθαρή νίκη την Κυριακή, από τον πρώτο κιόλας γύρο των δημοτικών εκλογών και μας υποχρεώνει από τις 27 Μαΐου σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης που θα βάλει τέλος στην υστέρηση που δυστυχώς εμφανίζει η Δημοτική Ενότητα του Αχέροντα».

Αναφερόμενος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Σουλίου υπογράμμισε ότι: «Ως παράταξη έχουμε τη βούληση, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο και ως η επόμενη δημοτική αρχή με γνώμονα αυτές τις 100 δεσμεύσεις θα πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπροστά!» Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση και των 41 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής για τους οποίους ο Ν. Κάτσιος δήλωσε ότι: «Έχω δίπλα μου την καλύτερη ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και αυτοί θα αποτελέσουν την επόμενη δημοτική αρχή».

Read More »
Συγκέντρωση νίκης για τον Νικόλα Κάτσιο στο Γαρδίκι Συγκέντρωση νίκης για τον Νικόλα Κάτσιο στο Γαρδίκι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Προσφορά εδεσμάτων από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στην ανοιξιάτικη εξοχή

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019
Στον πολύ όμορφο προαύλιο χώρο του παρεκκηλσίου του αγίου Νικολάου, η ενορία Κεστρίνης, μετά τη θεία λειτουργία, με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου, προσέφερε, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2019, εδέσματα στους προσκυνητές (κρέατα, πίτες, γλυκά κ.λπ.). 
Τα εδέσματα χορηγήθηκαν δωρεάν από τις οικογένειες του χωριού, που, στο σύνολό τους, στηρίζουν το ενοριακό έργο. 
Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ Φιλιατών, απόλαυσαν, εκτός από τα εδέσματα, και την ωραιότητα της ανοιξιάτικης φύσης. 
Όπως τόνισε ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος, οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν δείγμα της αρμονικής και ομόθυμης συλλογικής προσπάθειας, συμπαράστασης και στήριξης των κατοίκων του χωριού, ποροκειμένου η ενορία να ανταποκριθεί στο έργο της. Χωρίς την αποφασιστική συνδρομή και τη βοήθεια όλων των Κεστρινιωτών, η ενορία δεν θα μπορούσε να κάνει το παραμικρό. 
Έρχεται όμως η καλή διάθεση των ανθρώπων, που με την ενεργή συμμετοχή τους, δίνουν τη δυνατότητα στην ενορία για ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων. 
Ο σκοπός ένας: Να μοιραστεί το φως της Ορθοδοξίας, που διαρκώς περιμένει τη δική μας προθυμία και πίστη, για να μας φωτίσει. Και να αναζητηθούν αειφόρες πηγές αναστάσιμης αγάπης.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά ΚεστρίνηςRead More »
Προσφορά εδεσμάτων από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στην ανοιξιάτικη εξοχή  Προσφορά εδεσμάτων από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στην ανοιξιάτικη εξοχή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ, ΠΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΩΝ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι ο Δήμος δεν αξιοποίησε την πρόσκληση του Ε.Σ.Π.Α. για την υποβολή πρότασης για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), όπως έκαναν δεκάδες Ο.Τ.Α. από όλη τη χώρα. Απάντηση γιατί έγινε αυτό δεν πήραμε ποτέ.

Υπήρχαν όμως έμμεσες αναφορές σε δημόσιες δηλώσεις, ότι ο Δήμος έκανε ότι μπορούσε για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του Ε.Σ.Π.Α., αλλά όσοι του ασκούν κριτική δεν γνωρίζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονται εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της επιλογής των προτάσεων που είχαν υποβληθεί για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.

Ανάμεσα στους Δήμους που επελέγησαν είναι τα Γιάννενα, η Άρτα και η Πρέβεζα. Όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτός του Δήμου Ηγουμενίτσας. Αλλά επίσης και οι Δήμοι Αμφιλοχίας, Αγρινίου και Ναυπάκτου, μεταξύ πολλών άλλων. Όλοι … «πλην Λακεδαιμονίων».

Να δεχθούμε ότι ο Δήμος Ιωαννίνων κινείται σε άλλο επίπεδο, λόγω πληθυσμού, λόγω του ότι αποτελεί την έδρα της Περιφέρειας, λόγω εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού κ.τ.λ. Αλλά οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας, Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου, οι οποίοι είναι Δήμοι με όμοια πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και διοικητικά χαρακτηριστικά, γιατί να υπερέχουν έναντι του Δήμου Ηγουμενίτσας; Γιατί αυτοί δεν έχουν προβλήματα με την … «γραφειοκρατία»;

Η απάντηση είναι απλή: γιατί η Δημοτική τους Αρχή, μελέτησε, σχεδίασε και προετοίμασε τη δράση και είχε την ικανότητα συνεργασίας με το εμπορικό και επιχειρηματικό κοινό, ώστε να κατατεθεί μια ώριμη πρόταση, Ενώ η Ηγουμενίτσα δεν έχει μια Δημοτική Αρχή, που να διαθέτει αυτές τις στοιχειώδεις ικανότητες.

Τι έχασε η Ηγουμενίτσα από την αδράνεια, την ανικανότητα και την απροθυμία που επέδειξε η Δημοτική Αρχή, για να συνεργαστεί με τον Εμπορικό Σύλλογο ή το Επιμελητήριο (παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις εκ μέρους του); Έχασαν την ευκαιρία οι έμποροι της πόλης να λάβουν μια ικανοποιητική οικονομική ενίσχυση, για να αναβαθμίσουν τις υποδομές των επιχειρήσεών τους και να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους.

Έχασε η πόλη την ευκαιρία να αποκτήσει ένα εμπορικό κέντρο με σύγχρονα χαρακτηριστικά, που θα άλλαζε την ταυτότητα και φυσιογνωμία της και θα αποτελούσε πόλο έλξης, με προφανείς τις θετικές επιπτώσεις στην τόνωση της τοπικής αγοράς, στην αύξηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης. Χάθηκε η ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα του εμπορικού κέντρου και να εγκατασταθούν εφαρμογές πληροφορικής και ψηφιακές τεχνολογίες, που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των επαγγελματιών, των καταναλωτών και των επισκεπτών της πόλης.

Ευτυχώς, σύντομα τελειώνει η θητεία της Δημοτικής Αρχής και μαζί με αυτή τελειώνει και η περίοδος που ο Δήμος είναι ουραγός των εξελίξεων, παρίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και απών από κάθε σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια. Στις εκλογές της Κυριακής η Ηγουμενίτσα αλλάζει σελίδα με τη νίκη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, ο οποίος ως επόμενη Δημοτική Αρχή, θα εισάγει τις απαραίτητες καινοτομίες στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, ώστε να αξιοποιούνται κατάλληλα και αποτελεσματικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με άριστη γνώση της κατάστασης, σχεδιασμό και οργανωμένη δουλειά, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έλλειψε τα τελευταία πέντε χρόνια μπορεί να επιτευχθεί η αναγκαία επανεκκίνηση του Δήμου.

*Ο Παναγιώτης Νταής, είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης, πρώην Ειδικός Σύμβουλος στη Νομαρχία Θεσπρωτίας, με εμπειρία σε θέσεις Προϊσταμένου στα Υπουργεία Εσωτερικών – Πολιτισμού/ Αθλητισμού – Τουρισμού – Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία.

Read More »
ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ, ΠΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΩΝ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ, ΠΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΩΝ; - Του Παναγιώτη Β. Νταή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Εναλλακτικοί τρόποι ανεφοδιασμού πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Υπεγράφη η σύμβαση για την διενέργεια Γεωτεχνικής έρευνας και αξιολόγησης σε θαλάσσιο χώρο αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. για την υλοποίηση του έργου Poseidon MedII

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 υπεγράφει η σύμβαση για την διενέργεια Γεωτεχνικής έρευνας και αξιολόγησης σε θαλάσσιο χώρο αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ., η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και το έργο POSEIDON MED II του προγράμματος CEF, με συμβατική αμοιβή 238.855,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με την απόφαση 32/2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ περί οριστικής κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ξεκινά ουσιαστικά το πρώτο βήμα για ένα ακόμη στρατηγικό έργο για το Λιμένα Ηγουμενίτσας που αφορά την εγκατάσταση δεξαμενών υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Με τις γεωτεχνικές εργασίες θα εκτελεστούν οι απαραίτητες έρευνες (θαλάσσιες γεωτρήσεις) στις θέσεις θεμελίωσης των μελλοντικών έργων. Σκοπός, είναι να διερευνηθούν τα φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά των εδαφικών στρώσεων που απαντώνται στον θαλάσσιο πυθμένα. Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται η εκτέλεση γεωτεχνικών ερευνητικών εργασιών υπαίθρου και εργαστηρίου με συνεχή δειγματοληψία και εκτέλεση επιτόπου δοκιμών.

Το POSEIDON MEDII αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχεδιασμού του νομοθετικού πλαισίου και των προϋποθέσεων της αγοράς για τη χρήση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα από τον σχεδιασμό στοχευμένων και βιώσιμων υποδομών, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού καθώς και του κατάλληλου δικτύου, ενεργοποιώντας τη ζήτηση, ανταποκρινόμενο στις διεθνείς απαιτήσεις για μια πιο βιώσιμη ναυτιλία. Το POSEIDON MEDII, το οποίο αποτελεί συνέχεια των προγραμμάτων “COSTAII–East (Poseidon-Med)” και “Archipelago-LNG”, συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη». Πρόκειται για ένα διασυνοριακό έργο με τη συμμετοχή 26 εταίρων από τρία κράτη-μέλη (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος). Απώτερος στόχος του έργου είναι η διάθεση του ΥΦΑ σε έξι κύρια λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός, Βενετία).

Read More »
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Εναλλακτικοί τρόποι ανεφοδιασμού πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Εναλλακτικοί τρόποι ανεφοδιασμού πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ - Του Τάσου Μαρτίνη

Τρίτη, Μαΐου 21, 2019


Βυθίστηκα πάλι σήμερα στις σκέψεις μου, προσπάθησα να ξεφύγω από την  ανούσια, μίζερη και ψυχοφθόρα καθημερινότητα.  Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, ένοιωθα μια απέραντη ευεξία να με διακατέ  χει και η ομορφιά της ζωής γιόμιζε τη σκέψη μου.  Όμως για μια ακόμα φορά είχε πολύ μικρή διάρκεια, αφού στη σκέψη και στο  μυαλό μου ξανάρθε η σκληρή πραγματικότητα.  Πώς μπορεί αλήθεια, να μείνει κανείς ασυγκίνητος με όλα - όσα συμβαίνουν  σήμερα στο τόπο μας αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο.  Πώς μπορείς να μην αφουγκραστείς το πόνο, τη δυστυχία, την απανθρωπιά  και την εξαθλίωση.  
Πώς μπορείς να μη σκεφθείς τη προδοσία των οραμάτων, ελπίδων, ιδεών και  και αγώνων των λαών της γης, από τις συμβιβασμένες, με τα μεγάλα οικονομι  κά συμφέροντα, ηγεσίες τους.  Πώς να μη προβληματιστείς από τη μη ενεργοποίηση του πολίτη και τη χειρα  γώγησή του από οικονομικούς, πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες.  Βυθισμένος στην απέραντη σκέψη των << γιατί >> ψάχνω να βρω τα «ίσως »  τα << μπορεί », τα χαμένα όνειρα, τις ξεφτισμένες ελπίδες.  Μπορεί άραγε να υπάρξει καλύτερο αύριο, μπορεί να ανθίσει και πάλι το ελπιδο  φόρο χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, μπορεί να νοιώσει επιτέλους ο προδομές  νος, απογοητευμένος, δυστυχισμένος και περιθωριοποιημένος πολίτης τη ζωογόνο αχτίδα της δικαίωσης των αγώνων του, τη βαθιά ανάσα ανακούφισης και τη γλυκύ  τητα μιας πραγματικά ανέμελης ζωής.  
Κι όμως μπορεί, αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει, να το θελήσει, να το ψάξει, να το διεκ  δικήσει. Γιατί πάντα για τον ενεργό πολίτη θα υπάρχει ελπίδα και προοπτική, αρκεί  ΤΟΥ  La TOV E  OIITIK  να πιστέψει ο ίδιος στη δική του φωνή, στη δύναμη της ιδέας του, των ιδανικών του  VO  OU  και να βρεθεί δίπλα και μαζί με όλους εκείνους που στη κοινωνική και πολιτική τους  διαδρομή έδωσαν δείγματα ήθους, συνέπειας και αγώνες για το εμείς.  Στη ζωή τίποτα δε χαρίζεται, τίποτα δε κερδίζεις αν δεν αγωνιστείς για ιδέες, αρχές,  αξίες, ελπίδες και οράματα. 
Πρέπει να αφυπνιστεί η συνείδηση κάθε εργαζόμενου, κάθε πολίτη.  Πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε, πρέπει να ξεφύγουμε από το σκοτάδι της  VLO  καιροσκοπικής πολιτικής που μας κυκλώνει επικίνδυνα, πρέπει να σπάσουμε το νόμο  της σιωπής που προσπαθούν να μας επιβάλουν, γιατί θα ρθει η στιγμή που η σιωπή  θα γίνει προδοσία σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού, αλλά δυστυ χώς με τη συμμετοχή του ίδιου του λαού.  
Δε πρέπει να επαναπαυόμαστε στο χτες, γιατί ζούμε ήδη τη σκληρή πραγματικότητα  του τώρα και πρέπει να θέσουμε στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.  
Η υποταγή στις σειρήνες του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, με όποια μορ  φή κι αν παρουσιάζονται, δεν έχουν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο υποσχεσιολογία  χωρίς αντίκρισμα, υποτέλεια, εξαθλίωση, ατομικισμό, αναξιοκρατία, σκάνδαλα, μίζες, ψέ  ματα και παγκόσμια βαρβαρότητα. 
 Για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται συσπείρωση του λαού, ενεργό συμμετοχή, αλληλεγγύη  και βαθιά πίστη στην ιδέα του εμείς και όχι του εγώ.  
Η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου πηγάζει μέσα από τη δική του θέληση, τη δική του  πίστη, τη δική του ενεργοποίηση.  Η πίστη σε ιδέες και ιδανικά είναι ακατανίκητη και όπως είχε πει ο Β. Ουγκώ την εποχή  των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη « δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη πάνω στη γη,  από μια ιδέα που έφτασε ο καιρός της ».  

Τάσος Μαρτίνης  

Υ.Γ. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 14 / 02 / 2003.
Read More »
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ - Του Τάσου Μαρτίνη Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ - Του Τάσου Μαρτίνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Σελίδες