Γιάννης Γόγολος: Καλώ όλους τους συνυποψήφιους, να αντιπαρατεθούμε παραγωγικά με επιχειρήματα και προτάσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Βρισκόμαστε μόλις δυόμιση μήνες από την 26η Μαΐου, ημέρα που θα γίνουν οι Αυτοδιοικητικές Δημοτικές εκλογές.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν, πως το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκει σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Έτσι με εφόδιο την αυτοδιοικητική μου εμπειρία και τη γνώση ότι κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλλίτερη, αν δεν το επιδιώξουμε οι ίδιοι και αν δεν προσπαθήσουμε γι αυτό, απηύθυνα αγωνιστικό κάλεσμα προς τους συμπολίτες, από κοινού να προετοιμάσουμε ως συνδυασμός πλέον, τη δημιουργία ενός «έξυπνου Δήμου», πλήρως ψηφιοποιημένου με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Ενός Δήμου σύγχρονου, με πολιτισμό και ταυτότητα. Ενός Δήμου με προοπτική. Ενός Δήμου που μας αξίζει.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Από όλες τις ηλικίες, από κάθε κοινωνική τάξη, με κάθε επίπεδο μόρφωσης, αφήνοντας κατά μέρος τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Έτσι δημιουργήθηκε η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Στην αφετηρία για τις εκλογές βρίσκεται η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Θωμά Δημητρίου

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» υπό την καθοδήγηση του κ. Δήμα Θεόδωρου

Ο κ. Λώλος Ιωάννης, Δήμαρχος από το 2014, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Καλώ όλους τους συνυποψήφιους, να αντιπαρατεθούμε παραγωγικά με επιχειρήματα και προτάσεις οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί και ο κ. Λώλος για το τι έπραξε πέντε χρόνια τώρα και τι υπολείπεται να κάνει.

Θεωρώ πως είναι αναγκαίο, να μιλήσουμε στο επόμενο διάστημα για πολιτικές και δράσεις όχι με αναφορές στα κόμματα πλέον, αλλά να εστιάσουμε σε εκείνες, που στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκτούν νόημα, όταν έχουν αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Η αντιπαράθεσή μας ας γίνει λοιπόν, για την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. Τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μας δίνει το φυσικό περιβάλλον και η γεωγραφική θέση του Δήμου.

Να διαμορφώσουμε προτάσεις και μελέτες για έργα, με κριτήριο τη λύση των πολλών προβλημάτων του Δήμου, ώστε να καταστούν ώριμα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία εντός και εκτός Ελλάδος.

Να συμφωνήσουμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα και πως η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μια καλή πρακτική για μικρούς και μεγάλους.

Να αναζητήσουμε λύσεις για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Να συζητήσουμε για τα προβλήματα των χώρων στάθμευσης. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε το παρκάρισμα να μην είναι εμπόδιο στις αγορές μας από τις τοπικές επιχειρήσεις. Να παραδειγματιστούμε από άλλους για τις πρακτικές τους στην οικολογική μετακίνηση. Να βάλουμε πλέον το ποδήλατο στη ζωή μας, όχι μόνο σαν αναψυχή και άθληση, αλλά ως μετακίνηση στην καθημερινότητά μας.

Να καταθέσουμε προτάσεις για τη δημιουργία χώρων δημιουργικής απασχόλησης για όλη την οικογένεια. Από τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής για τους μεγάλους και τις παιδικές χαρές για τα παιδιά, έως τα πράσινα σημεία μέσα στον αστικό ιστό για τη γιαγιά και τον εγγονό, που για αρκετές ώρες την ημέρα έχει την ευθύνη της απασχόλησής του.

Να σχεδιάσουμε τους αθλητικούς χώρους, ώστε αναβαθμισμένες πλέον να πληρούν τις προδιαγραφές για τη οργάνωση διεθνών αγώνων, με όφελος την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Με ποιον τρόπο θα βρουν έκφραση η μουσική, το θέατρο, οι τέχνες και η δημιουργία των συμπολιτών μας στο Δήμο μας;

Να πρωταγωνιστήσουμε στην ανθρωπιά, με προγράμματα και πρακτικές για τους συμπολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Από κοινού και όχι αποσπασματικά να συνδράμουμε στους άστεγους και τους πεινασμένους που είναι δίπλα μας πλέον.

Η κοινωνία και οι πολίτες ξεπερνούν τους συνδυασμούς και τις παρατάξεις που δεν τους ακούνε.

Καλό και έντιμο εκλογικό αγώνα εύχομαι.
Read More »
Γιάννης Γόγολος: Καλώ όλους τους συνυποψήφιους, να αντιπαρατεθούμε παραγωγικά με επιχειρήματα και προτάσεις Γιάννης Γόγολος: Καλώ όλους τους συνυποψήφιους, να αντιπαρατεθούμε παραγωγικά με επιχειρήματα και προτάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

«Έστειλα δυο επιστολές» - Του Σταύρου Κωστάρα

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου μας, όσον αφορά τις ενέργειες που έκανε όσο καιρό ήταν σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με το οποίο το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα, στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
 Αντί να συγκαλέσει έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο, και να προκαλέσει σύσσωμη την αντίδραση των πολιτών, επέλεξε να κάνει μια τυπική συνεδρίαση του συμβουλίου εκ των υστέρων και όταν πλέον δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.
Αντί να αρπάξει από το μπράτσο και τους δύο βουλευτές του νομού και να μεταβεί στην Αθήνα για να επιδιώξει και, ναι, να απαιτήσει την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον δήμο, «έστειλε δυο επιστολές»!
Αντί να κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, και να διεκδικήσει την άμεση λύση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης που πρέπει να περιέλθει στον δήμο, «έστειλε δυο επιστολές»!
Αντί να μεταβεί, με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και σε αυτό το μέγαρο Μαξίμου, και να επιδιώξει συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να δοθεί λύση στο θέμα της χερσαίας ζώνης,  «έστειλε δυο επιστολές»!
Αν θέλαμε κάποιον γραφειοκράτη, συντάκτη επιστολών, για να μας εκπροσωπεί στα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές! Υπάρχουν πολλοί διευθυντές υπηρεσιών και υπάλληλοι οι οποίοι θα μπορούσαν να συντάξουν «δυο επιστολές»!
Ο ρόλος του δημάρχου, ως εκπροσώπου των δημοτών, δεν είναι να συντάσσει επιστολές, αλλά να διεκδικεί και να προασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου.
Τις «δύο επιστολές» που συνέταξε και απέστειλε ο δήμαρχος προφανώς οι αρμόδιοι τις έβαλαν στον κάλαθο των αχρήστων. Γνωρίζουμε όλοι άλλωστε πως η πολιτική ηγεσία, αν δεν διαπιστώσει αντιδράσεις σε όσα πρόκειται να ψηφίσει και θέλει να εφαρμόσει, δεν πρόκειται ποτέ να λάβει υπόψη «δυο επιστολές».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης στους δημότες όπου και ανήκει.  
Έτσι σε λίγο καιρό θα δούμε το λιμάνι και τις λιμενικές εγκαταστάσεις (άγνωστο ποιες θα είναι αυτές) να αποδίδονται από το  Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. σε κάποια μεγάλη εταιρία και η δική μας χερσαία ζώνη θα παραμένει ανεκμετάλλευτη για τον δήμο μας, με το μέλλον της να είναι και πάλι αβέβαιο!

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
           με τον συνδυασμό
         Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
«Έστειλα δυο επιστολές» - Του Σταύρου Κωστάρα «Έστειλα δυο επιστολές» - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο .

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Στα πλαίσια των επαφών με φορείς και συλλόγους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Αλέκο Πάσχο.

Την συνάντηση απασχόλησαν θέματα της επιχειρηματικής κοινότητας, του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, τα προγράμματα χρηματοδότησης που είναι σε εξέλιξη καθώς και όσα αναμένονται να εκδοθούν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, οι δύο άντρες συζήτησαν:
- για την δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου προώθησης των προγραμμάτων χρηματοδότησης της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Σουλίου με σκοπό αφενός την εξωστρέφεια των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αφετέρου για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε όλη την περιφέρεια του Δήμου
- για την το Εμπορευματικό Κέντρο στην Γκρίκα
- για την δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σουλίου και Επιμελητηρίου για την προώθηση του Εναλλακτικού Τουρισμού
- για την ανάδειξη του πεζοδρόμου της Παραμυθάς ως εμπορικός χώρος με την εμπλούτιση και τοποθέτηση ντόπιων πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων
- για το Ιστορικό Κέντρο Παραμυθιάς και πως μπορεί αυτό να υλοποιηθεί και να αναβαθμίσει την πόλη
- για τους κάμπους Παραμυθιάς και Αχέροντα και για το πως μπορούν να γίνουν πρωτοστάτες της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα
- και για την δημιουργία brand name, τόσο για το Ηρωικό Σούλι και τον Μυθικό Αχέροντα όσο για την Παραμυθιά του εμπορίου της τέχνης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

 
Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκος Πάσχος, δήλωσαν σχετικά:

Αλέκος Πάσχος

«Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα σταθεί στρατηγικός εταίρος σε κάθε προσπάθεια όποιας Δημοτικής Αρχής προκύψει μετά τις εκλογές, με σκοπό την εξωστρέφεια του Δήμου Σουλίου. Θα είμαστε συμπαραστάτες τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με όλα τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει σαν οικονομικός φορέας, για να δούμε τον Δήμου Σουλίου όπως ονειρευόμαστε».

Γιάννης Καραγιάννης

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας καθώς και τις ιδέες μας, με τον κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό φορέα της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσπρωτίας. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική με στοιχεία εφαρμόσιμα που μπορούν να δώσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στον Δήμο μας. Η ομάδα μας θα επεξεργαστεί όλες τις λεπτομέρειες που έπεσαν στο τραπέζι με στόχο την ένταξη τους στις υλοποιήσιμες προγραμματικές θέσεις μας, ενώ από την επόμενη ημέρα των εκλογών ως νέα Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε πως θα δημιουργήσουμε μια μόνιμη ομάδα συνεργασίας με τα στελέχη του Επιμελητηρίου, έτσι ώστε να αλλάξουμε την επιχειρηματική εικόνα του Δήμου Σουλίου».

Οι επαφές του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη με φορείς και συλλόγους, θα συνεχιστεί όλο το επόμενο χρονικό διάστημα

Read More »
Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο . Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο . Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

394 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (394) άτομα και ειδικότερα:
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -235- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
 • Για εγκληματική οργάνωση: -18-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
 • Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αρχαιοτήτων»: -1-
 • Για απάτη: -1-
 • Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί παιγνίων»: -12-
 • Για πλαστογραφίες: -3-
 • Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
 • Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
 • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -25-
 • Για παράβαση της Νομοθεσίας περί αθλητισμού: -1-
 • Για ζωοκλοπή: -1-
 • Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-

Εξαρθρώθηκαν:
 • δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας
 • εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στο Λούρο Πρέβεζας
 • συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν:
 • Μία υπόθεση ληστείας
 • Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων
 • Ενενήντα τρεις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
 • Είκοσι τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών
 • Δύο υποθέσεις απάτης
 • Οχτώ υποθέσεις όπλων
 • Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
 • Μία υπόθεση πλαστογραφίας

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -397- κιλά και -151,99- γραμμάρια
Ηρωίνη: -33,9- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -0,7- γραμμάρια
Μεθαδόνη (σε υγρή μορφή): -30,1- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -51-
Πολεμικά τυφέκια: -2-
Χειροβομβίδες: -5-
Πιστόλια - Περίστροφα: -3-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Μαχαίρια: -4-
Γεμιστήρες: -1-
Φυσίγγια: -1.282-
Ζυγαριές: -2-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό και -100- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -3.850- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -5-
Τμήματα αμφορέων: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -20-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

· Την (02-02-2019), συνελήφθησαν σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας, (12) ημεδαποί, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παράβαση της Νομοθεσίας περί παιγνίων, όπλων και λαθρεμπορίας.

· Την (04-02-2019), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (113) κιλών, ενώ την (05-02-2019) συνελήφθη στο Γρίμποβο Ιωαννίνων και ένας ακόμη αλλοδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση.

· Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων και την (05-02-2019) συνελήφθησαν, τρεις νεαροί δράστες ενώ εξιχνιάστηκαν -7- διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καθώς και -35- κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών.

· Την (06-02-2019), εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 32χρονος ημεδαπός, ενώ την (10-20-2019) ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα δύο ημεδαπών συνεργών του.

· Την (11-02-2019), συνελήφθησαν σε περιοχές της Άρτας, δύο 19χρονοι ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στο Λούρο Πρέβεζας, ενώ εξιχνιάστηκαν (20) υποθέσεις κλοπών σε αγροκτήματα, υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου, (5) υποθέσεις κλοπών από καταστήματα καθώς και (2) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

· Την (11-02-2019) κατασχέθηκαν περίπου (77) κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων και στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου.

· Την (13-02-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 55χρονος αλλοδαπός, για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος και εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις απόπειρων απάτης.

· Την (14-02-2019), συνελήφθη στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια περίπου (128) κιλών κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά, που βρέθηκαν στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής, άλλα (5,5) κιλά κάνναβης, πέντε χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου και μία καραμπίνα.

· Την (15-02-2019), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 49χρονος ημεδαπός, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα τμήματα αμφορέων, τα οποία χρονολογούνται στους ελληνιστικούς - ρωμαϊκούς χρόνους.

· Την (21-02-2019), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 28 ετών, διότι όπως εξακριβώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 28χρονο με μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (112,3) γραμμαρίων, ενώ σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος, ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (800) γραμμαρίων.

· Την (25-02-2019), συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αμάξωμα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (55) κιλών και (650) γραμμαρίων.

· Την (27-02-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Πάργα Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ενώ αναζητείται συνεργός τους, οι οποίοι με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (8.730) ευρώ.

· Εξαρθρώθηκαν δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και την (26-02-2019), συνελήφθησαν (13) άτομα, μέλη των εγκληματικών ομάδων (μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» τους στελέχη), ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (104) δενδρύλλια κάνναβης (σε φυτώριο και σε γλάστρες), ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια κ.α.

· Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (συνέργεια σε προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμων αλλοδαπών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές καθώς και για ένοπλη ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών).

Read More »
394 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο 394 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

***Phenomena - A travel through Time*** - Του Γιώργου Μαλαμίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Ήταν πραγματικά μια απίστευτη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, να γίνεσαι μάρτυρας όλων αυτών των μαγικών εικόνων. 
Κάθε λήψη ξεχωριστά φέρνει ξανά αναμνήσεις αλλά και έντονα συναισθήματα. 
Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μία συλλογή από τις καλύτερες στιγμές "φαινομένων" των οποίων είχα την τύχη να αποθανατίσω, τόσο μετεωρολογικά όσο και φυσικά. 
Ξεκινώντας λοιπόν από την όμορφη Ιθάκη όπου έζησα την πιο απίστευτη καταιγίδα των τελευταίων ετών, στην συνέχεια στο υπέροχο Καρπενήσι με το μυστηριακό τοπίο και από εκεί στην κάτασπρη από το χιόνι Αυστρία. 
Και φυσικά στο τέλος η αγαπημένη μου Θεσπρωτία με τα φανταστικά τοπία. 
Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι η φύση μας μιλάει μέσω των "φαινομένων", όπως έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει, έως την αιωνιότητα.
Read More »
***Phenomena - A travel through Time*** - Του Γιώργου Μαλαμίδη (ΒΙΝΤΕΟ) ***Phenomena - A travel through Time*** - Του Γιώργου Μαλαμίδη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Υποστήριξη της αναφοράς για τον Καλαμά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

 
Στη σελίδα αναφορών του Ευρ. Κοινοβουλίου έχει αναρτηθεί με αριθμ. 0912/2018 η αναφορά της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σχετικά με την ποιότητα υδάτων του ποταμού Καλαμά και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος για την υποστήριξή της από όσες-ους, άτομα, κινήσεις, συλλόγους κλπ. το επιθυμούν. Ο σύνδεσμος θα παραμείνει ανοιχτός για υποστήριξη μέχρι την εξέταση της αναφοράς.

Παρά το γεγονός πως η επιτροπή θα βασίσει τις απόψεις και τις αποφάσεις της μόνο στην ουσία του περιεχομένου της αναφοράς, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπογραφόντων ή των υποστηρικτών, θεωρούμε σημαντική την υποστήριξή της και από άλλους, καθώς η ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά δεν αφορά μόνο την Κίνηση και τα μέλη της αλλά όλους όσους ζουν στις παρακαλάμιες περιοχές και τα Ιωάννινα κι όχι μόνο. Θα δείξει πως οι πολίτες έχουν αγανακτήσει από την αδιαφορία των υπεύθυνων υπηρεσιών, τη μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την απουσία ελέγχων και επιβολής ποινών για τους παραβάτες και απευθύνονται στην Ευρ. Επιτροπή για αρωγή στην επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Με την είσοδό σας στη σελίδα της αναφοράς και πατώντας το κουμπί για την υποστήριξή της θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με όνομα και κωδικό. Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό στη σελίδα του Ευρ. Κοινοβουλίου μπορείτε να γραφτείτε και μετά τη σύνδεσή σας να υποστηρίξετε την αναφορά.
Read More »
Υποστήριξη της αναφοράς για τον Καλαμά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Υποστήριξη της αναφοράς για τον Καλαμά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Σας καλούμε σε τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 14η Μαρτίου 2019, ημέρα πέμπτη και ώρα 09.00΄ στην Ηγουμενίτσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην μαθητικής εστίας (Ε.Ι.Ν)., με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.- Λογοδοσία Πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης.
2.- Ανάγνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, για την Οικονομική διαχείριση του Συλλόγου.
3.- Έγκριση Απολογισμού και Προϋπολογισμού του Συλλόγου.
4.- Συζήτηση επί Κλαδικών θεμάτων – Λήψη αποφάσεων – Ψηφίσματα.
5.- Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη: Εφορευτικής Επιτροπής

Read More »
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 6 Μαρτίου κατατέθηκε στο προεδρείο αίτηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας.

Το δίκαιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου βασίζεται στο γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, σε τομείς και υπηρεσίες που είναι αναγκαίοι, αλλά υποστελεχομένοι, για την εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργιά του Δήμου και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών προς τους δημότες».

Το προεδρείο και η Δήμαρχος δεν έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια είναι στενά λόγω προεκλογικής περιόδου.

Από τη πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση πιέσαμε ώστε το θέμα να συζητηθεί μιας που μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει ένα βήμα στην διεκδίκηση μόνιμων και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας σε τομείς που ο Δήμος αποδεδειγμένα έχει ανάγκη προσωπικού. Ανάγκες που θα διογκωθούν με τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού τα επόμενα 3 χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα 8μηνα και όλες οι ελαστικές θέσεις εργασίας δεν συστάθηκαν ούτε για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης των δήμων ούτε για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά για να ανακυκλώσουν την ανεργία.

Καλούμε τη Δήμαρχο να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι θα φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την άλλη βδομάδα αλλά και να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για να μην αποτελεί μια πιθανή απόφαση απλά ένα «ευχολόγιο»…

ΥΓ. είναι λυπηρό να συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινάει με οριακή απαρτία . Τα συμπεράσματα δικά σας...

Read More »
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση σχετικά με την αποστολή Τελών ΓΕΜΗ και λοιπές υποχρεώσεις ΓΕΜΗ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι λόγω της αναμενόμενης έκδοσης υπουργικής απόφασης περί βεβαίωσης οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ παρελθόντων ετών στην ΑΑΔΕ, προέβη στην αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων ταχυδρομικά σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν εκκρεμότητες σε τουλάχιστον ένα από τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018.

Η ενέργεια αυτή που πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο 2018 έως και τον Φεβρουάριο 2019, αποσκοπεί στην προστασία των επιχειρήσεων υπόχρεων στο ΓΕΜΗ που είχαν εκκρεμότητες, προς αποφυγή εμπλοκής τους με την ΑΑΔΕ και την αναγκαστική είσπραξη των ετήσιων τελών μέσω αυτής.

Επισημαίνουμε ότι στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε το διάστημα αυτό ΔΕΝ συμπεριλαμβανόταν τυχόν ανεξόφλητα τέλη καταχωρήσεων (των 10€) αποδεικτικών φορολογικών δηλώσεων ή μεταβολών Δ.Ο.Υ. στο ΓΕΜΗ. Για τα τέλη αυτά θα πρέπει οι υπόχρεοι να απευθυνθούν είτε στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου είτε στον λογιστή τους, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, μη καταχώρηση τους επιφέρει πρόστιμο που άρχεται από 100€/παράβαση.

Επίσης ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία και σε συνέχεια σχετικής οδηγίας που λάβαμε από την Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΜΗ και την ΓΓΕ, οι υπόχρεες επιχειρήσεις που διαθέτουν υποκαταστήματα, θα πρέπει να καταβάλουν για καθένα από αυτά ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας ΓΕΜΗ ίσο με το 1/4 του ετήσιου τέλους του κεντρικού.

Η Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας βρίσκεται στην διάθεση των υπόχρεων επιχειρήσεων για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και πληροφορίες.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση σχετικά με την αποστολή Τελών ΓΕΜΗ και λοιπές υποχρεώσεις ΓΕΜΗ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση σχετικά με την αποστολή Τελών ΓΕΜΗ και λοιπές υποχρεώσεις ΓΕΜΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Καρναβάλι στο Μαργαρίτι

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Read More »
Καρναβάλι στο Μαργαρίτι Καρναβάλι στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την 8η Μάρτη

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μάρτη, η Λαϊκή Συσπείρωση διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 8 μ.μ στο Αρχοντικό Ρίγγα.

Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη έχει τις ρίζες της σε μια σημαντική στιγμή του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στην απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, το 1857.

Από τότε πέρασαν 162 χρόνια και η θέση της εργαζόμενης, της άνεργης, της αγρότισσας, της φοιτήτριας, της μαθήτριας, της μητέρας παραμένει υποβαθμισμένη λόγω του ίδιου του οικονομικού συστήματος, του καπιταλισμού.

Ειδικά, τα τελευταία 10 χρόνια που οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων υφίστανται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο λαϊκό και στο γυναικείο κίνημα.

Read More »
Παραμυθιά: Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την 8η Μάρτη Παραμυθιά: Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την 8η Μάρτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Κυρίες και κύριοι

Το food technology για το οποίο κλήθηκα σήμερα να σας μιλήσω όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένα τεράστιο θέμα.

Προκειμένου να αντιληφθούμε το μέγεθος του ας επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το οπτικό μας πεδίο όσο αυτό μας επιτρέπεται και είναι δυνατόν.

Μέχρι το 2050 τα παγκόσμια συστήματα διατροφής θα πρέπει να τροφοδοτούν με βιώσιμο και θρεπτικό τρόπο πάνω από 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους παρέχοντας παράλληλα οικονομικές ευκαιρίες τόσο στις αγροτικές όσο και στις αστικές περιοχές.

Απαιτείται ένας συστηματικός μετασχηματισμός σε μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα και κλίμακα ταυτόχρονα η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση οδηγεί σε ανατρεπτικές τεχνολογικές καινοτομίες σε πολλούς τομείς.

Στο εγγύς μέλλον θα παρατηρήσουμε αύξηση των εναλλακτικών επιλογών ζάχαρης και πρωτεϊνών, έξυπνων και βιοδιασπώμενων τεχνολογιών συσκευασίας έξυπνων συστημάτων καλλιέργειας, ιατρικών και λειτουργικών τροφίμων βιοτεχνολογικές εξελίξεις και πολλά άλλα. Μαζί με την αυξανόμενη παγκόσμια συνείδηση για την υγιεινή διατροφή δημιουργείται η «τέλεια καταιγίδα» δηλαδή η κατάλληλη στιγμή για τη βιομηχανία τροφίμων να αναπτύξει και να προωθήσει την καινοτομία.

Το φάσμα των εξελίξεων καλύπτει καινοτομίες από το τεχνητό κρέας το «cow free burger» μέχρι το 3D PRINTING, τα drones και ρομπότ αγρότες και βέβαια την αξιοποίηση της προόδου στις γονιδιακές τεχνολογίες ήδη χρησιμοποιείται ο όρος nutritional genomics.

Το πρώτο τεχνητό burger κρέατος δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ το 2013 με κόστος 300.000 δολάρια Μέχρι όμως το 2017, το κόστος παραγωγής της ίδιας ποσότητας τεχνητού κρέατος είχε μειωθεί σε μόλις 11 δολάρια.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές τροφίμων επιτρέπουν την εξατομικευμένη, ακριβή και αναπαράξιμη διατροφή που περιέχει το σωστό ποσοστό θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται για ένα συγκεκριμένο φύλο τρόπο ζωής ή ιατρική κατάσταση.

Προσαρμογή όχι μόνο της γεύσης αλλά της διατροφικής αξίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να προσαρμόσουν τα τρόφιμα που ταιριάζουν με τις ανάγκες τους.

Διεθνώς παρατηρούμε έναν οργασμό δραστηριοτήτων στην αξιοποίηση πόρων για την επιτάχυνση και προώθηση των τεχνολογιών αυτών προς όφελος του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα στο θέμα της καινοτομίας τροφίμων έχουμε δει εξαιρετικές ιδέες να εμφανίζονται σε διαγωνισμούς και οι οποίες κάτω υπό ορισμένες συνθήκες θα ήταν δυνατόν να παραχθούν μαζικά και να διατεθούν στο καταναλωτικό κοινό.

Για παράδειγμα έχουμε δει Τσιπούρα «ποτισμένη» με ούζο ή τσίπουρο αλλά και σαλάμι αέρος εμπλουτισμένο με πολυφαινόλες ελιάς.

Έχουμε δει ειδικού τύπου γιαούρτι το οποίο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό το καινοτόμο προϊόν μάλιστα χρηματοδοτήσαμε ως ΔΩΔΩΝΗ σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και απέσπασε και βραβείο σε διαγωνισμό καινοτομίας.

Σε αυτό το σημείο θα έλεγε κανείς ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, με την τεράστια εκροή επιστημόνων για το εξωτερικό δεν θα υπήρχε η δυνατότητα για ανάπτυξη τέτοιων καινοτόμων μεθόδων. Εντούτοις όμως, στη χώρα μας παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, υπάρχουν δομές που παράγουν έρευνα αιχμής, είναι άκρως ανταγωνιστικές και εφάμιλλες των ερευνητικών κέντρων στην Ευρώπη.

Δεδομένου ότι η έννοια τεχνολογία τροφίμων έχει χαώδεις διαστάσεις σε κάθε τομέα, από την παραγωγή μέχρι το σούπερ μάρκετ, ήτοι τον τελικό καταναλωτή, σεβόμενος το χρόνο σας, επέλεξα να σας μιλήσω σήμερα, μόνο για την τελευταία σύμπραξη της εταιρίας που εκπροσωπώ με την τεχνολογία και καινοτομία.

Στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) η Ερευνητική μονάδα Π Ρ Ω Τ Ε Ο Μ Ι Κ Η Σ στο πλαίσιο των ερευνητικών της δραστηριοτήτων με επικεφαλής τους Δόκτωρα κ. Γεώργιο Τσαγκάρη και το Δόκτωρα κ. Αθάνάσιο Αναγνωστόπουλο ανέλυσαν με φασματογράφους μάζας υψηλής ευκρίνειας πληθώρα αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από όλα τα μέρη της Ελλάδος που παράγουν Φέτα.

Με χρήση τεχνολογιών αιχμής , ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ την καινοτόμο μοριακή μεθοδολογία , η οποία επιτρέπει για πρώτη φορά τον ακριβή ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των συστατικών υγρών στερεών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Η καινοτόμα αυτή μεθοδολογία η οποία πατενταρίστηκε από το ΙΙΒΕΑΑ, είναι γνωστή ως Τροφομετρία αναφέρεται στο σύνολο των μεθόδων φασματομετρίας μάζας, που οδηγούν στην ταυτοποίηση του συνόλου των πρωτεϊνών, πεπτιδίων, μεταβολιτών, λιπιδίων και όλων των άλλων ομάδων μορίων ενός τρόφιμου τα οποία συνδυαζόμενα δημιουργούν το τροφομετρικό αποτύπωμά του.

Για να το πω πιο απλά

Αυτό είναι μοναδικό για κάθε τρόφιμο, όπως είναι και το γενετικό προφίλ DNA στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές του ΙΙΒΕΑΑ ανέλυσαν το κατεξοχήν εθνικό μας προϊόν , την ελληνική φέτα, όπου διαπιστώθηκε ότι η φέτα ΠΟΠ από όλες τις περιοχές της χώρας περιέχει συνολικά 489 διαφορετικές πρωτεΐνες, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδος τυριού παγκοσμίως.

Οι 489 αυτές πρωτεΐνες αποτελούν την ταυτότητα της ελληνικής φέτας και ανήκουν σε διάφορες ομάδες βιο-λειτουργικών πρωτεϊνών.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που σχετίζονται με την ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος , με αντιμικροβιακή δράση, καθώς και πρωτεΐνες που ελέγχουν το μικροβίωμα του εντέρου. Ταυτοποιήθηκαν επίσης πολλές πρωτεΐνες που σχετίζονται με βιταμίνες, όπως την βιταμίνη D, που ευθύνεται για την μεταφορά ασβεστίου στα οστά, την βιταμίνη B12 υπεύθυνη για την μεταφορά και την πρόσληψη σιδήρου, καθώς και άλλων λειτουργικών ιχνοστοιχείων. Στη Ελληνική φέτα ΠΟΠ ανιχνεύθηκαν επίσης, πρωτεΐνες που συνδέονται με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη λειτουργία των νεφρών καθώς και πρωτεΐνες για τον μεταβολισμό της χοληστερίνης και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Πέραν της απόδειξης της υψηλής διατροφικής αξίας της Ελληνικής φέτας ΠΟΠ, με βάση τα ευρήματα της έρευνας αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος για την ιχνηλασιμότητα του χρησιμοποιούμενου γάλακτος, τον προσδιορισμό της ύπαρξης νοθείας σε αυτή , το διαχωρισμό της από παρεμφερή προιόντα και τελικά ,την ταυτοποίηση της προέλευσης της φέτας ως αποκλειστικά ελληνικού προιόντος ονομασίας προέλευσης . Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργασίας αντιλαμβάνεστε ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εθνική οικονομία, την εγχώρια βιομηχανία και τους παραγωγούς μας.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε με την ιδιότητα της ως Νο 1 παραγωγός φέτας ΠΟΠ παγκοσμίως, συνεργάζεται με πάνω από 5.500 Έλληνες παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος ενώ η παραγόμενη φέτα ΠΟΠ εξάγεται και στις 5 ηπείρους, σε πάνω από 50 χώρες.

Στα πλαίσια αυτά η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει, κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την διασφάλιση της εφαρμογής του ΠΟΠ και συνακόλουθα της νομιμότητας και της ελληνικότητας της φέτας ΠΟΠ ενώ ξεκινά την συνεργασία με το ΙΙΒΕΑΑ για την εργαστηριακή ανάλυση της Φέτας ΔΩΔΩΝΗ ΠΟΠ αλλά και άλλων προϊόντων μας.

Αντίστοιχο αγώνα δίνω μαζί με αρκετούς υποστηριχτές για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Φέτας στη χώρα μας. Κάτι που σκοπό έχει την αύξηση της αξίας της φέτας ΠΟΠ, μέσα από την προστασία της τήρησης των κανονισμών παραγωγής της. Αν και με θλίβει ότι η αντίστοιχη Διεπαγγεματική Παρμεζάνας GRANA PADANO στην Ιταλία, χρονολογείται από το 1954 .

Σας ευχαριστώ

Read More »
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Κύριοι υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητούμε σήμερα ένα πολυνομοσχέδιο που έχει τα συνηθισμένα προβλήματα του τρόπου με τον οποίο νομοθετεί η Κυβέρνηση – και αναφέρομαι στις πολλές, διαφορετικές και σε κάποιες περιπτώσεις χαριστικές διατάξεις που φέρνονται προς ψήφιση.

Ως Νέα Δημοκρατία εκφράσαμε τις ενστάσεις μας για βασικά μέρη του νομοσχεδίου.

Σχετικά με το πλαίσιο των ιδιωτικών κλινικών, μιλήσαμε για τον αποκλεισμό από την αδειοδότηση προσώπων που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένες πράξεις, και μάλιστα πρωτόδικα.

Για ορισμένες ξεπερασμένες προδιαγραφές των κλινικών στο παράρτημα.

Για την ανάγκη να υπάρξει κατά περίπτωση μεταχείριση εκείνων των κλινικών που λειτουργούν νόμιμα αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 8, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και επενδύσεις.

Αλλά και για τις περιοριστικές και χωρίς νόημα συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας για το απασχολούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια σημεία για τις ιδιωτικές κλινικές, που ίσως δε δόθηκε η προσοχή που τους αξίζει στις Επιτροπές.

Για παράδειγμα, δεν είναι κατανοητό γιατί δεν μπορούν μέλη ΔΕΠ να ανοίξουν κλινική.

Ενώ μάλιστα μπορούν να έχουν ιδιωτικό ιατρείο…

Θα θέλαμε να μας πείτε, κύριοι υπουργοί, από πού προκύπτει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ανώτατο όριο κλινών στις ιδιωτικές κλινικές και κυρίως στις ψυχιατρικές.

Επίσης πρέπει να δείτε πώς θα προβλέπεται η υποχρέωση των κλινικών να εφαρμόζουν τον κανονισμό διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Αναφορικά τώρα με το κεφάλαιο του Ε.Ο.Δ.Υ., θα έλεγα ότι - ακόμα και αν έχετε τις καλύτερες προθέσεις - διατηρούμε τις ενστάσεις μας για το νέο σχήμα.

Και δεν είναι μόνο η ευελιξία που μπορεί να έχει ένα ΝΠΙΔ σε σχέση με ένα ΝΠΔΔ.

Είναι επίσης η πολιτική κηδεμονία της διοίκησης του νέου οργανισμού από το Υπουργείο Υγείας.

Είναι η αυτούσια μεταφορά του προσωπικού, ακόμα και σε προσωποπαγείς θέσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση σύμφωνα με το οργανόγραμμα που θα βγει.

Είναι η πρόβλεψη Περιφερειακών Εργαστηρίων και Περιφερειακού ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς να μας λέτε γιατί δεν αξιοποιείτε τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας της κάθε Περιφέρειας, και τι τελικά θα κάνουν αυτές.

Είναι, τέλος, ότι, - αυτό που κάνετε στη συνέχεια του νομοσχεδίου για το Εθνικό Ίδρυμα Νεοπλασιών, δηλαδή τον τρόπο που θα ασκείται η εποπτεία από το Υπουργείο Υγείας – δεν το προβλέπετε για τον ΕΟΔΥ.

Πολύ φοβάμαι, κύριοι Υπουργοί και κύριοι συνάδελφοι, μήπως με τον νέο οργανισμό απλά «άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς»…

Ένα σχόλιο και για το Εθνικό Ίδρυμα Νεοπλασιών:

Συμφωνούμε με το σκεπτικό να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για τις πολιτικές ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης.

Έτσι όμως όπως το στήνετε, σαν πουκάμισο αδειανό, είναι μια κίνηση συμβολισμού και όχι ουσίας.

Ειδικά όταν δεν έχει διασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον οργανισμό του Υπουργείου Υγείας:

πρώτα απ’ όλα – κι ας το επιβεβαιώσουν οι συνάδελφοι νομικοί – η τροποποίηση Προεδρικού Διατάγματος με διατάξεις νόμου, ειδικά όταν μιλάμε για πρόσφατο Διάταγμα, του 2017, κάθε άλλο παρά σωστή νομοθετική πρακτική είναι.

Και, φυσικά, μαρτυρά την προχειρότητα με την οποία εσείς οι ίδιοι σχεδιάσατε τις δομές.

Θα σταθώ ενδεικτικά μόνο στην πρόβλεψη για τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος τουρισμού υγείας.

Ειλικρινά πρόκειται για μνημείο κρατισμού!

Υπάρχουν και σχήματα και εργαλεία που μπορούν οι παίκτες της αγοράς να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν ιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Κάτι σημαντικό επίσης για το γραφείο υπεύθυνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο υπεύθυνος επεξεργασίας ορίζει τους «εκτελώντες την επεξεργασία», για παράδειγμα την ΗΔΙΚΑ, και πρέπει να τους δεσμεύει με σχετική σύμβαση.

Πρέπει, δηλαδή, στο άρθρο να αναφέρεται και η όποια αλλαγή στις υποχρεώσεις της HΔΙΚΑ, σε ό,τι αφορά τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Επίσης αναφέρεται στον Γενικό Κανονισμό ότι τα δεδομένα αυτά «υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια ή καταστροφή».

Αυτό, κύριε Υπουργέ, είναι αρκετά σοβαρό γιατί όλοι όσες και όσοι διαχειρίζονται τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο πρέπει να ξέρουν να επικαιροποιούν την πρόσβαση, να αλλάζουν κωδικούς, και όλα τα σχετικά.

Ήδη στην Πορτογαλία έχουμε νοσοκομείο που καλείται να πληρώσει πρόστιμο 400.000 ευρώ για τέτοιες παραβάσεις!

Θα πρέπει επιπλέον να προσδιοριστεί αν ο ΕΟΠΥΥ και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα συνάψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας και θα είναι και αυτοί «εκτελώντες την επεξεργασία», μαζί με την ΗΔΙΚΑ.

Σε ένα άλλο σημείο, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε γιατί καταργείτε το μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων και προμηθευτών από την ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ και μεταφέρετε την αρμοδιότητα στον πληρωτή ΕΟΠΥΥ.

Το μόνο που προκαλείτε είναι υπερσυγκέντρωση εξουσιών και δυνατότητα απ’ ευθείας έλεγχου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Όσο για τα άρθρα για τα αναδρομικά και την εκ των υστέρων νομιμοποίηση δαπανών, το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι, «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα»!

Κύριοι υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Νέα Δημοκρατία δε θα ακολουθήσει την ισοπεδωτική λογική του όχι σε όλα.

Δεν θα κάνουμε ό,τι κάνατε εσείς ως αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και θα υπερψηφίσουμε εκείνες τις διατάξεις που θεωρούμε ότι πράγματι μπορούν να λύσουν προβλήματα, και όχι απλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή περισσότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται ότι λύνουν.
 
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2019

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται ότι:

Για το έτος 2019 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 600Β΄/2017 & 613Β΄/2019 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ Ψηφιακές υπηρεσίες - Αίτηση αδειών φύτευσης Αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία

είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 114) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117.

Επίσης το σχετικό ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου http://www.php.gov.gr/
Read More »
Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2019 Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Σελίδες