Η "απόβαση" των Δανών στα μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017


Μετά από την τεράστια επιτυχία της διαφημιστικής καμπάνιας το 2016 για τα Σύβοτα και την μαγική ακτογραμμή της Θεσπρωτίας, ένα από τα όνειρά μου ήταν οι Δανοί να αρχίσουν να "πλημμυρίζουν" και τα ενδότερα αυτής της ευλογημένης γης.

Φαίνεται τελικά ότι το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον τόπο μας, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η νέα διαφημιστική καμπάνια προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο ορειβατικές διαδρομές στην Θεσπρωτία μέσω καταλόγου που θα κυκλοφορήσει σε όλη την Δανία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η παραπάνω φωτογραφία μου που απεικονίζει το μαγικό ελατόδασος της Ελαταριάς (Λαμπανίτσας) από τις πλαγιές της Χιονίστρας, αποτελεί την κεντρική εικόνα προώθησης για όλες τις πεζοπορικές διαδρομές και διακοπές περιπέτειας σε όλους τους σημαντικούς προορισμούς του τεράστιου τουριστικού γραφείου Folkeferie.dk (Malta, Madeira, Sicily , Porto Santo, Ιθάκη, ...), όπως αναφέρεται και στο πάνω μέρος του αφιερώματος (Hionistra) η φώτο τραβήχτηκε εκεί.

Σίγουρα ακολουθεί ένα γεμάτο φθινόπωρο κατά την διάρκεια του οποίου μαζί με το El Greco Tours στα Σύβοτα, που έχει την καθοδήγηση του εγχειρήματος θα παρέχω πολλές εικόνες, 3d και video από όλες τις διαδρομές που καλύπτουν σχεδόν όλη την Θεσπρωτία, έχοντας σαν στόχο την σωστή και ποιοτικότερη δυνατό προώθηση της περιοχής.

Αξιοσημείωτο είναι άλλωστε το γεγονός ότι η υπεύθυνη στις ορειβατικές διαδρομές από την Δανία, έμεινε άκρως εντυπωσιασμένη απο την Θεσπρωτία, κατά την διάρκεια ολοήμερου τουρ που κάναμε μαζί για να δει από κοντά τα μονοπάτια. Σίγουρα πρέπει να σταθούμε στα λεγόμενά της κατά την διάρκεια της διαδρομής, ότι δηλαδή " το τοπίο αλλάζει κάθε τόσο θυμίζοντας μου μέρη που έχω κάνει ορειβασία σε πολλά άλλα κράτη ...". Σίγουρα λοιπόν θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Θεσπρωτία είναι ο "Τόπος όλων των τοπίων".


Το βασικό ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής:
"Μπορούμε να δεχθούμε εγκάρδια τους ανθρώπους αυτούς και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τόπο μας, φέρνοντας εν συνεχεία πολύ περισσότερους?"
" Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε υπηρεσίες άριστης ποιότητας οποιαδήποτε στιγμή και αν έρθουν?"
"Θέλουμε τελικά τον τουρισμό στα μέρη μας?"
Η απάντηση είναι ότι όχι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι και μάλλον δεν τον θέλουμε!
Τι εντύπωση θα σχηματίσουμε όταν έξω από σχεδόν κάθε χωριό ή μνημείο που θα περάσουν οι διαδρομές υπάρχει και μια μικρή χωματερή και καινούριες σχηματίζονται καθημερινά?
Τι θα κάνουμε με τις άκρες κάθε δρόμου επαρχιακού ή μη που είναι "ασφυκτικά" γεμάτοι με πλαστικά μπουκαλάκια?
Τι θα γίνει τελικά με τους εδώ και πολλά χρόνια "κλειστούς" αρχαιολογικούς χώρους?
Τι θα γίνει τελικά με τα φαινόμενα λειψυδρίας στα Σύβοτα και ιδιαίτερα στην Πέρδικα που παρατηρήθηκαν φέτος?
Ποιος θα τα βάλει με τις αγέλες των μαντρόσκυλων που συχνάζουν στα όρια των "σύγχρονων φεουδαρχών"?
Με τους «φεουδάρχες» τους ίδιους?


Σίγουρα οι παραπάνω αποτελούν ερωτήσεις με πολλαπλούς αποδέκτες. Είναι γνωστό ότι πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν σε θέματα υποδομών ώστε τα ενδότερα της Θεσπρωτίας να γίνουν προσιτά σε περισσότερο ακόμα κόσμο. Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι σε πολλά μέρη και μνημεία δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο τουριστικό λεωφορείο.
Εύχομαι λοιπόν κατά την διάρκεια της νέας περιόδου μέχρι την νέα σεζόν του 2018 οι προσπάθειες να εστιαστούν σε αυτά τα πολύ βασικά ζητήματα και να δοθεί λύση μια καλή. Θα είμαι συνεργάτης σας σε αυτή τη προσπάθεια, και μη ξεχνάμε να βάζουμε πάνω απ’ όλα την Θεσπρωτία πρώτη.
Να ευχαριστήσω φυσικά για άλλη μια φορά τον γενικό διευθυντή του El Greco Tours Markos Margiolakis και τον διευθυντή Συβότων Ευάγγελο Αναστασίου καθώς στάθηκαν πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας και πάντοτε κινούνται με όραμα για τον τόπο. 
Επίσης 1000 ευχαριστώ στον καλό μου φίλο Leonidas Tzanis για την πολύτιμη βοήθειά του.
Λεωνίδα θα τα καταφέρουμε!
Read More »
Η "απόβαση" των Δανών στα μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη Η "απόβαση" των Δανών στα μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: "Mεγάλη μέρα για τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας- Αναθεωρήθηκε ο οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, 3 συναρμόδιων Υπουργείων για την αναθεώρηση του οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών. 
Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 3302/20/09/2017) περιλαμβάνει:
  • Αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες του Νοσοκομείου από 90 σε 120.
  • Ενσωμάτωση της Νέας Πτέρυγας και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
  • Αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις.
  • Αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις.
  • Αυξάνονται οι ειδικές μονάδες στα τμήματα Ιατρικής Υπηρεσίας με δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδα Γηριατρικής/Αλτσχάιμερ και Μονάδα Μεταναισθητικής Φροντίδας.
  • Αύξηση ετήσιας δαπάνης κατά 856,500€ για το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Με αυτήν την απόφαση, που σημειωτέον είναι η πρώτη με την οποία αναθεωρείται οργανισμός νοσοκομείου στη χώρα και μάλιστα έπειτα από χρόνια, αναγνωρίζεται η ανάπτυξη του νοσοκομείου της Θεσπρωτίας και αναβαθμίζονται κατακόρυφα οι προοπτικές του.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη αυτή δήλωσε : « Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το Νοσοκομείο του νομού μας, για τις δομές Υγείας, αλλά και για την Θεσπρωτία γενικότερα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι.

Το νοσοκομείο Φιλιατών περνάει σε μια νέα φάση με τεράστιες προοπτικές, καθώς από μικρό επαρχιακό νοσοκομείο γίνεται μεγάλο, σύγχρονο νοσοκομείο, ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες του νομού. Στην ουσία ενσωματώνονται, η νέα Πτέρυγα και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που ήταν στον αέρα, ιδρύονται νέα τμήματα ιατρικής υπηρεσίας, ενώ με την αύξηση των οργανικών κενών ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έχει ήδη εξαγγείλει άλλωστε ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο καταβάλει μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια» .


Στην συνέχεια ο Μάριος Κάτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κριτική που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από μερίδα της αντιπολίτευσης του νομού και σε σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα, προσθέτοντας:

«Η αναθεώρηση του οργανισμού αποτελεί την καλύτερη απάντηση ουσίας απέναντι στην επικοινωνιακή και χαιρέκακη κριτική μερίδας της αντιπολίτευσης, περί ανικανότητας και καθυστερήσεων. Στη συνέχεια εξηγεί με λεπτομέρειες πως: «ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναθεωρηθεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών που προωθούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας. Ο συγκεκριμένος οργανισμός υποβάθμιζε το Νοσοκομείο Φιλιατών, αφού προέβλεπε μείωση συνολικού προσωπικού, μείωση συνολικής χρηματοδότησης, και μόλις 4 γιατρούς επιπλέον. Ευτυχώς οι πολίτες με την ψήφο τους το Γενάρη του 15΄ δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν το νεοφιλελεύθερης κοπής καταστρεπτικό τους έργο στην Υγεία.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα φάση. Απέναντι στις πολιτικές των συγχωνεύσεων, και της Υγείας για λίγους, απέναντι στη διαφθορά και διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, εμείς απαντάμε με διαφάνεια και άπλετο φως στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, κατάργηση του εισιτηρίου των 5€ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους.

Στο νομό μας προχωράμε, με την δημιουργία ΤΟ.Μ.Υ. στην Ηγουμενίτσα, για την οποία ολοκληρώνονται οι προσλήψεις, με τη λειτουργία του ΤΕΠ ως ΤΕΠ, με τα νέα μηχανήματα που αναμένονται, χωρίς να ρημάζει το έργο ή να απενταχθεί όπως θα ήθελαν μερικοί. Με τις προσλήψεις που ήδη έγιναν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με 2 νέα ασθενοφόρα που ήρθαν και βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία.

Συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά μάχη, παρά τα προβλήματα, ώστε να βάλουμε τη Δημόσια Υγεία σε έναν νέο δρόμο, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πυρήνας αυτής της προσπάθειας είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με αυταπάρνηση, στηρίζουν έμπρακτα το Δημόσιο σύστημα Υγείας τους οποίους και ευχαριστούμε. 


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: "Mεγάλη μέρα για τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας- Αναθεωρήθηκε ο οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών" Μάριος Κάτσης: "Mεγάλη μέρα για τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας- Αναθεωρήθηκε ο οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε η Δήμαρχος Σουλίου στην Αθήνα 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενη, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Καλόγηρο Γεώργιο.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίτιμο Δημότη του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την συμβολή του, στη διασφάλιση χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομών και ανάπτυξης της περιοχής του Σουλίου (σύνδεση Εγνατίας οδού με Σούλι και αναστήλωση της οικίας Μπούση στον ιστορικό χώρο του Σουλίου). κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ανακαίνιση του πρώην «Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη», δωρεά της Οικογένειας Bulgari στην Παραμυθιά, και την επιθυμία προσέγγισης της Οικογένειας Bulgari στην Ρώμη βρίσκοντας την θετική ανταπόκριση και παροχή βοήθειας μέσω την πρεσβειών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


 
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη συζήτησαν θεσμικά και χρηματοδοτικά θέματα και στο υπουργείο οικονομίας, με τον Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας, θέματα που αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας. 
Ο λεπτομερής σχεδιασμός και η υλοποίηση του σχεδίου για την ολοκληρωμένη διαχείρισης του Αχέροντα ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης με την ΜΟΔ.

Τέλος, στην επίσκεψη του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά για την προσχολική αγωγή, ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φώς στην Δήμαρχο προκειμένου να αιτηθεί χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Νηπιαγωγείου, το οποίο θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου.


 
Read More »
Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο σύλλογος Στοργή υλοποίησε δράση, η οποία αφορούσε την προσβασιμότητα-κινητικότητα στους δρόμους της πόλης μας.

Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:00μμ μαζευτήκαμε με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και κινηθήκαμε με αμαξίδια στα πεζοδρόμια της οδού Κύπρου και κατεβήκαμε στην παραλιακή οδό. Είχαμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε με βιωματικό τρόπο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Παρατηρήσαμε ότι η προσβασιμότητα εξαντλείται κυρίως στην τοποθέτηση ράμπας. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι σε πολλά πεζοδρόμια η κλίση της ράμπας ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε τη διέλευση του αμαξιδίου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι που να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι φυσικά και τεχνητά εμπόδια. Η ύπαρξη των εμποδίων αυτών οφείλεται εκτός των άλλων στην έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, στην έλλειψη σεβασμού στους νόμους όπως επίσης και στην ατιμωρησία από τις αρμόδιες αρχές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δημήτρη Κατσιμπόκη, οποίος έφτιαξε ένα βίντεο ( διαθέσιμο στο: Sky is the limit - Katsibokis Dimitris) με στιγμιότυπα από τη δράση για λογαριασμό του Συλλόγου.

Κλείνοντας, αναφέρουμε το πιο συγκινητικό σχόλιο μιας μικρής μαθήτριας, η οποία είπε στο τέλος της πορείας, καθώς επιστρέφαμε στην Πλατεία Δημαρχείου:

«Πόσο δυσκολεύονται οι άνθρωποι που δεν μπορούν να περπατήσουν!»

Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας


 
 
Read More »
Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ) Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

H κατάσταση στο ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών έχει επανειλημμένα απασχολήσει την EINH.

Πρόκειται για ένα υποστελεχωμένο ακριτικό περιφερικό νοσοκομείο της Ηπείρου με υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας για το Θεσπρωτικό λαό. Η προσπάθεια του Διοικητή του να στηρίξει το αντίθετο, παρουσιάζοντας πλεόνασμα 1.135.000 ευρώ στο προϋπολογισμό συμβαδίζει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει την αντίληψη ότι το ΕΣΥ χρηματοδοτείται με τέτοια επάρκεια ώστε να υπάρχει πλεόνασμα. Κατά συνέπεια δεν μας προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια του διοικητή να φιμώσει κάθε φωνή που αναδεικνύει στοιχεία της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τόσο ο Διοικητής, όσο και ο νύν Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση με συγκεκριμένο στόχο τον αποκλεισμό της συναδέλφου Μαίρης Μουσελίμη, Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη -Δ/ντριας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, ενεργού μέλους της ΕΙΝΗ, του συλλόγου εργαζομένων και μέλους του ΔΣ του νοσοκομείου ως εκλεγμένης εκπροσώπου των ιατρών, από την διεκδίκηση της θέσεως του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Φιλιατών.

Η ΕΙΝΗ ως συνδικαλιστικό όργανο είναι ενήμερη για τις πολλές ενέργειες δόλιας συμπεριφοράς και κακοδιοίκησης με στόχο την φίμωση, την απομόνωση και την εξουδετέρωση όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν που έχει ο Διοικητής ως εκπρόσωπος του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Στις 31/08/2017 απέστειλε δημόσια ανακοίνωσή της, που απεστάλη στην ΟΕΝΓΕ και το Υπουργείο Υγείας. Κατά συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό όσων συναδέλφων έχουν άλλη από αυτόν γνώμη, αλλά γνωρίζουν να τη στηρίζουν και να την παλεύουν και στα όργανα του Νοσοκομείου και στο συνδικαλιστικό κίνημα και με ένδικα μέτρα όταν αυτό απαιτείται. Η ανακοίνωσή μας τότε προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Διοικητή για να δικαιολογήσει ….τα αδικαιολόγητα. 
Υπήρξε όμως και συνέχεια…, αφού η αυθαιρεσία και η αντιεπιστημονικότητα έχουν συνέχεια, όσο δεν αναδεικνύονται και γίνονται άλλοθι όχι μόνο για τους διοικούντες, αλλά και για την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι παλεύει …. για << την ηθικοποίηση του ΕΣΥ >>. Ο ισχυρισμός αποδεικνύεται …σαθρό αφήγημα, όσο και εάν το Υπουργείο Υγείας αλλά και η 6η ΥΠΕ συνεχίζουν να καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές.

Αναφερόμαστε σε πρόσφατη εντολή στο πρόσωπο της συναδέλφου Μουσελίμη Μαίρης, Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη και Διευθύντριας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ Φιλιατών για εκτέλεση υπερήχων και χορήγηση διάγνωσης με επιφυλάξεις(;;;), λόγω παλαιότητας του υπερηχοτομογράφου και περιορισμένης ευκρίνειας, με ……..εναλλακτική πρότασή του προς του κλινικούς γιατρούς για παραπομπή των ασθενών σε ιδιωτικά κέντρα(!!), γεγονός που αναδείχθηκε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που τα καταδίκασαν, αναγκάζοντας το διοικητή… να περιδιαβεί τα S0CIAL MEDIA για να τα διασκεδάσει…. Το αφήγημά του ότι βρίσκεται ανάμεσα σε μια διευθύντρια γιατρό που του λέει ότι το μηχάνημα ανεπαρκεί για σύγχρονη διάγνωση… και μια εταιρεία που διαβεβαιώνει για το αντίθετο καταρρίπτεται από τα έγγραφα που υπάρχουν.

Αναφερόμαστε παράλληλα σε πρόσφατη παρέμβαση στην κατάρτιση προγράμματος των παρασκευαστών του μικροβιολογικού εργαστηρίου, παρακάμπτοντας σκοπίμως την Συντονίστρια διευθύντρια και ισχυριζόμενος ότι μπορεί να λειτουργούν εργαστήρια χωρίς υπεύθυνο παρασκευαστή.

Αναφερόμαστε επιπρόσθετα στην αυθαίρετη παρέμβασή του στο πρόγραμμα εφημεριών χωρίς ενημέρωση και με επιλεκτικό τρόπο.

Αναφερόμαστε τέλος και πάνω από όλα στη συγκροτημένη του προσπάθεια να στοιχειοθετήσει την εικόνα του ιδανικού manager, αφού πρόσφατα παρουσίασε πλεόνασμα 1.135.000 ευρώ στο προϋπολογισμό του Γ.Ν.Φιλιατών, με στόχο να στηρίξει το σαθρό και επικίνδυνο αφήγημα της κυβέρνησης για την υγεία του λαού και τα δικαιώματα των εργαζόμενων υγειονομικών, ότι το σύστημα υγείας χρηματοδοτείται επαρκώς έως του σημείου να παράγει πλεονάσματα, ενώ την ίδια στιγμή το νοσοκομείο αδυνατεί να παρέχει βασικές υπηρεσίες υγείας που έχει επιτακτική ανάγκη ο λαός της περιοχής, λόγω έλλειψης ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (π.χ. γυναικολογική κλινική με έναν επικουρικό γυναικολόγο, οφθαλμολογική κλινική με έναν επικουρικό οφθαλμίατρο, ουρολογική κλινική με έναν ουρολόγο, χωρίς νευρολόγο, ψυχίατρο και με τις περισσότερες κλινικές και τμήματα να λειτουργούν με 3 ειδικούς ιατρούς, που σίγουρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών), νοσηλευτών (π.χ. από το 2015 δεν υπάρχει νοσηλευτής στο ακτινολογικό εργαστήριο-αξονικό τομογράφο), παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, που επιτείνεται με τις παρεμβάσεις του στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα. Η υποβάθμιση των υπηρεσιών επιτείνεται πρόσθετα και λόγω του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε πολλά τμήματα. 
Η συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή είναι αλαζονική, εγωιστική και φτάνει σε σημεία άσκησης τρομοκρατίας, ψυχολογικής βίας και κατάχρησης εξουσίας απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου. Φαίνεται ότι αγνοεί ότι στοιχεία της διοίκησης είναι:
  • η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και όχι η τρομοκρατία και ο πειθαναγκασμός του
  • η διαχείριση των οικονομικών πόρων για τις ανάγκες υγείας του λαού της περιοχής. Ο Διοικητής οφείλει να απαντήσει για το τι έπραξε στην κατεύθυνση αυτή σε σχέση με προηγούμενες διοικήσεις. Τι έκανε για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με βάση ποια κριτήρια κατανεμήθηκαν ακόμα και οι δωρεές προς το νοσοκομείο, με βάση ποια επιστημονική εισήγηση οργάνου μπήκαν οι προτεραιότητες και με ποιες συνεδριάσεις του ΔΣ αυτές προχώρησαν για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Επειδή εν κατακλείδι θεωρούμε ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των συλλογικών, συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων να αποκαλύπτουν την αλήθεια, να παίρνουν μαχητική θέση υπέρ του δίκιου των εργαζομένων και των δικαιωμάτων του λαού.

Και επειδή στις 27-09-2017 έχει οριστεί η συζήτηση της Μήνυσής της συναδέλφου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας σε βάρος τόσο του Διοικητή όσο και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος.

Η ΕΙΝΗ αποφασίζει να παρευρεθεί στο πλευρό της αγωνιζόμενης συναδέλφου κατά την εκδίκαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας στη δίκη ενάντια στο Διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών Κο Σπυρίδωνα Δερδεμέζη και τον νυν Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Κο Αθανάσιο Μποροδήμο, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση με συγκεκριμένο στόχο τον αποκλεισμό της από την διεκδίκηση της θέσεως του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Φιλιατών, όπως αυτές περιγράφονται στο Κατηγορητήριο της Εισαγγελέως Ηγουμενίτσας (Α.Β.Μ. 192 και 218/16 –24-11-2016).

Για το ΔΣ της ΕΙΝΗ
Η πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας
Κιτσανού Μαργαρίτα Παππάς Χαράλαμπος 
Read More »
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το νοσοκομείο Φιλιατών Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Νεαρή κοπέλα από την Ηγουμενίτσα νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων με οξεία λευχαιμία. 
Είναι σημαντική και απαραίτητη η προσφορά μας σε αιμοπετάλια. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αιματολογικός προέλεγχος συμβατότητας.
Στη Ηγουμενίτσα αυτό μπορεί να γίνει στο ΙΚΑ από 08:00 - 10:30 κάθε πρωί.
 Θα ζητήσετε τη κα Σωτηρία που έχει ενημερωθεί.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια Ηγουμενίτσα: Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο άτομο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση τις πλειοψηφίας τις ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, ομόφωνα μετά από διαλογική συζήτηση, καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση τις πλειοψηφίας τις εκτελεστικής επιτροπής ομοσπονδίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που προσβάλλει την αυτοτέλεια του σωματείου μας και την αγωνιστική του ταυτότητα. Σας δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοιου ύφους και περιεχομένου παρέμβαση στο πως τα πρωτοβάθμια σωματεία θα καταγγέλλουν τις παράνομες αποφάσεις των δημοτικών αρχών .


Έως τότε προβληματιστείτε, ως οφείλετε, για τις ευθύνες σας στο ότι ζητήματα προσανατολισμού του κινήματος και περιεχομένου της πάλης που μπορούν να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους και να τους κινητοποιήσουν, δεν λύνονται με «εντέλεσθαι», γραφειοκρατικά διατάγματα και ανακοινώσεις τύπου, αλλά με σοβαρή-συγκροτημένη ανάλυση και προσανατολισμό ανασύνταξης του κινήματος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ 


 
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση τις πλειοψηφίας τις ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ  Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση τις πλειοψηφίας τις ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017
Σε απάντηση αναφορών και δημοσιευμάτων του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, σε τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, σχετικά με την λειτουργία του υπερηχοτομογράφου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να εκθέσω τα εξής στα όσα ισχυρίζεται.
Είναι υποχρέωσή μου ως επιστήμονα και υπεύθυνη Διευθύντρια του εργαστηρίου στα πλαίσια της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, να διασφαλίσω το κύρος του εργαστηρίου στο οποίο υπηρετώ εδώ και δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια ευδοκίμως και να περιφρουρήσω το δικαίωμα του κάθε πολίτη για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.
Κάτι που δεν μπορώ να διασφαλίσω με τον υπάρχοντα υπερηχοτομογράφο. 
Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μου για την αντικατάστασή του, μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω να έχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια νέου σύγχρονου (και όχι μεταχειρισμένου) μηχανήματος από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Θεωρώ ότι οι Θεσπρωτοί ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και το Νοσοκομείο να μην γίνεται κέντρο ανακύκλωσης ιατρικών μηχανημάτων.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου απέκρυψε από την κοινή γνώμη το από 20-4-2017 δελτίο εργασιών της κατασκευάστριας εταιρίας (GE Healthcare) το οποίο επισυνάπτω και αναφέρει ότι «...για διαγνωστικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη αξιοπιστία το μηχάνημα χρήζει αντικατάστασης». 
Προκειμένου δε να παραπλανήσει, έδωσε την δημοσιότητα το από 24-5-2016, περσινό, δελτίο εργασίας του τεχνικού της εταιρίας.
Απέκρυψε το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος δεν είναι ξεχωριστό τμήμα αλλά ενιαίο με το κλασικό ακτινολογικό, το τμήμα υπερήχων και το τμήμα μαστογραφίας και ότι υπηρετούμε τρεις ιατροί για την κάλυψη όλων των τμημάτων και την καθημερινή εφημέρευση μας όλο το μήνα. 
Απέκρυψε το γεγονός ότι οι εξετάσεις που διενεργούνται καθημερινά, εξωτερικοί ασθενείς, επείγοντα περιστατικά, κλινικές, έχουν τα αποτελέσματα αυθημερόν και απέκρυψε το γεγονός ότι τα ραντεβού είναι στα πλαίσια των χρονικών ορίων που θέτει το Υπουργείου Υγείας.
Τα όσα αληθή καταγγέλλω παραπάνω, σημειώνω ότι ουδεμία σχέση έχουν με την δήλωση
του Διοικητή ότι «το θέμα αναδείχθηκε από τη Διευθύντρια του Ακτινολογικού (δηλαδή εμένα), με την οποία έχει μια δικαστική διαμάχη, αφού εκείνη του έχει κάνει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος».Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κος Σπύρος Δερδεμέζης μαζί με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κο. Αθανάσιο Μποροδήμο είναι κατηγορούμενοι, διότι έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως στο ακροατήριο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας για παράβαση καθήκοντος και η υπόθεσή θα εκδικαστεί στις 27 του τρέχοντος μήνα.
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στην Διοίκηση της 6ης Υγειονομική Περιφέρειας και στο Υπουργείο Υγείας.

Φιλιάτες, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Με εκτίμηση
Μαίρη–Μερόπη Μουσελίμη
Διευθύντρια Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών,
Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (εκπρόσωπος των Ιατρών)
Read More »
Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017


Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως Ηγουμενίτσας, όταν ο 28χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος που ήταν σταθμευμένο στην δεξιά πλευρά της οδού, άνοιξε την πόρτα του, με αποτέλεσμα διερχόμενο Δ/Κ με οδηγό έναν 42χρονο να προσκρούσει σε αυτήν και στη συνέχεια να συγκρουστεί με έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, ακινητοποιημένο λόγω κίνησης,με οδηγό έναν 75χρονο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του ανωτέρω 42χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις-νοσηλεία. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 


Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, με πάνω από 107 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Σήμερα (21-09-2017) τα ξημερώματα στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.


Αναλυτικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος δράστης με συνοδηγό τον 30χρονο και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12- δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -107- κιλών και -850- γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, με πάνω από 107 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)  Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, με πάνω από 107 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Σελίδες