https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής

 
Mε το ακόλουθο άρθρο το agrinionews.gr παρουσιάζει επιγραμματικά τη Ζωή Κοντογιάννη, αθλήτρια με σπουδαίες διακρίσεις στη Ρυθμική Γυμναστική η οποία έχει καταγωγή, από τη πλευρά του πατέρα της, από τη Σταμνά Μεσολογγίου, ενώ η μητέρα της έχει καταγωγή από τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κόρη του πρώην γραμματέα του χωριού, Σπύρου Διαμάντη.
 
Η 18χρονη Ζωή ξεκίνησε ρυθμική στα επτά της χρόνια ενώ το 2006 εντάσσεται στο αγωνιστικό τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του ΔΑΣ Δραπετσώνας όπου έχει μια σταθερή ανοδική πορεία με προπονήτρια την Πόπη Κουτσούκου.
 
 
Οι συμμέτοχες της στα πανελληνιά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις της ρυθμικής γυμναστικής έχουν ως αποκορύφωμα δυο χρυσά μετάλλια (στεφάνι το 2011, κορύνες το 2014) και σειρά άλλων διακρίσεων ατομικών και ομαδικών οι οποίες, μαζί με την σκληρή δουλειά της ,την οδήγησαν το 2012 να περάσει την πόρτα του κέντρου υψηλών επιδόσεων του Αγίου Κοσμά και να αποτελέσει μέχρι σήμερα το 5ο μέλος της εθνικής ομάδας ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής.
 
Έχει συμμετάσχει – με τα χρώματα της εθνικής ομάδας- σε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα (Κίεβο 2013, Τουρκία 2014),σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ( Μπακού 2014,όπου και κερδίζεται η πρόκριση για την 1η πανευρωπαϊκή ολυμπιάδα)και σε οχτώ παγκόσμια κύπελλα (Αγια Πετρούπολη 2013,Πεζάρο 2014, Καλαμάτα 2014, Σόφια 2014, Καζάν 2014, Αθήνα 2015,Πεζάρο 2015, Καλαμάτα 2015).
 
Βραχυπρόθεσμοι στόχοι της είναι το παγκόσμιο κύπελλο στο Χολόν του Ισραήλ ( 15-16 Μαΐου 2015) και η συμμέτοχη της στην 1η πανευρωπαϊκή ολυμπιάδα η όποια γίνεται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ,το Μπακού. 
 
 
 
Ακολουθεί αγώνας στην Βουδαπέστη και στο Καζάν της Ρωσίας για να συμμετάσχει τον Σεπτέμβριο του 2015 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, όπου εκεί πλέον θα κριθεί και η πρόκριση της ελληνικής ομάδας για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.
 
Παράλληλα είναι μαθήτρια της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας και ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στις πανελλήνιες εξετάσεις για να εξασφαλίσει την συμμέτοχη της σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Read More »
Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα
 

Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Αντιπερειφερειάρχη Πρέβεζας περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα που είναι σήμερα. 
 
Ευελπιστούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν, στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος της Πρέβεζας, αποτελούν προϊόν ευφορίας της στιγμής και δεν αντικατοπτρίζουν την ενιαία πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για την ισόρροπη ανάπτυξη.

Η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσας και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα.

Σε αυτό ως Δημοτική Αρχή είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και δε θα ανεχθούμε από κανένα, να αποδημήσει καμία εκπαιδευτική μας βαθμίδα.

Καλούμε δε, όλους τους Θεσπρωτούς να μην αφήσουν καμία παρόμοια προκλητική δήλωση αναπάντητη καθώς και τον φίλο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Την άοκνη προσπάθεια για την τουριστική προβολή του Νομού Θεσπρωτίας συνεχίζει η Διοίκηση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου της περιοχής, επιχειρώντας τα τελευταία χρόνια ένα «άνοιγμα» και στην αγορά των Βαλκανίων και αναπτύσσοντας στο συγκεκριμένο επίπεδο μια σειρά δράσεων που μπορούν να «υποστηρίξουν» το τουριστικό κομμάτι.

Άλλωστε τα πλεονεκτήματα με τη «γειτονική» αγορά και η εύκολη πρόσβαση στην οποία συνέβαλλε η Εγνατία Οδός, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά ώστε η Θεσπρωτία να βρει μια «βάση» και να «στηρίξει το τουριστικό της προϊόν και σε… επίδοξους επισκέπτες των χωρών αυτών.

Βέβαια τα αποτελέσματα είναι αδύνατο να διαφανούν άμεσα, αφού χρειάζεται επιμονή και υπομονή και αλλεπάλληλες κινήσεις για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια, ενώ έχουν έρθει με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του ίδιου του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου, σειρά τουριστικών πρακτόρων- ακόμη και δημοσιογράφων- από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και άλλες χώρες, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές του Νομού, δίνοντας υπόσχεση για την καλύτερη δυνατή προβολή τους.

Σχετικές ευχαριστήριες επιστολές τόσο προς το Επιμελητήριο του Νομού, όσο και προς την ίδια την πρώην Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και άλλους φορείς του τουρισμού είχαμε δημοσιεύσει στη «Θεσπρωτική», στις οποίες γινόταν αναφορά στη φιλοξενία στο Νομό Θεσπρωτίας, τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι εκάστοτε επισκέπτες και την πρόθεση-βούληση και μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου -και αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε- συμβάλλουν τα μέγιστα και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ή που σχετίζονται με αυτόν (Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, εστιατόρια) που προσφέρουν στα μέλη των ξένων αποστολές, είτε κάποιες δωρεάν διανυκτερεύσεις, είτε δωρεάν γεύματα κλπ.

Αυτό αποτελεί άλλη μια επιτυχία του Επιμελητηρίου που κατάφερε να «κινητοποιήσει» τους… υγιώς σκεπτόμενους επαγγελματίες, που αντιλαμβάνονται πλέον ποιο είναι το δικό τους συμφέρον.Αποστολή Σκοπιανών τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Τουρισμού από την Παρασκευή στο Νομό

Κινούμενο στην ίδια λογική και με σκοπό να «πουλήσει» το τοπικό τουριστικό προϊόν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής αγοράς, το Επιμελητήριο φιλοξενεί από την προσεχή Παρασκευή και για ένα τετραήμερο εκπροσώπους 11 τουριστικών γραφείων και του Επιμελητηρίου Τουρισμού των Σκοπίων.

Θα φτάσουν στις 22.05.2015 και θα αναχωρήσουν στις 25.05.2015. Η αποστολή θα συνοδεύεται από την Σύμβουλο Α΄ του γραφείου ΟΕΥ (οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων) της Πρεσβείας μας στα Σκόπια, κα ΟΛΓΑ ΜΕΖΕΡΙ∆ΟΥ – ΦΑΟΥΟΒΑ.

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση Β2Β των μελών της αποστολής με ενδιαφερόμενους του τουριστικού τμήματος του Νομού (καταλύματα – ξενοδοχεία – τουρ. Γραφεία-δραστηριότητες), στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου SIVOTA DIAMOND.

Η αποστολή των Σκοπίων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθεί κυρίως με επιχειρήσεις διαμονής (καταλύματα, ξενοδοχεία), τα οποία προτίθεται να επισκεφθεί, αλλά και Τουριστικά Γραφεία.

Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη εκδήλωση, κάνοντας τις σχετικές επαφές, ανοίγοντας έναν πρώτο δίαυλο επικοινωνίας με προοπτική τη σύναψη συνεργασιών σε μελλοντικό επίπεδο.
Read More »
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Στράτος Ιωάννου: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα"

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Στράτος Ιωάννου: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα"


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του που οι επίμονες προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και ξεκινάει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. 
 
«Η έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος φέτος τον Οκτώβριο αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Καταρχήν θωρακίζει και ενισχύει το ΤΕΙ στην Πρέβεζα, ενισχύει την ακαδημαϊκή του υπόσταση και αναβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών. Επίσης θα προσελκύσει νέους σπουδαστές, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις και στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
 
Θα ήθελα να συγχαρώ την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου οράματος.
 
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα.»
Read More »
Στράτος Ιωάννου: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα" Στράτος Ιωάννου: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Δωρεά μουσικού οργάνου στο φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Δωρεά μουσικού οργάνου στο φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών


Το φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών την Τετάρτη 22/4/2015 συμμετείχε παιανίζοντας θρησκευτικά εμβατήρια την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, στην Νέα Σελεύκεια. 


 
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου, παρείχε οικονομική βοήθεια για την αγορά του κρουστού μουσικού οργάνου Gran Casa (Μπάσο Τύμπανο Παρελάσεων) ,το οποίο και δώρισε στη Φιλαρμονική μας. 
 
Τους ευχαριστούμε θερμά, ελπίζοντας πως και μελλοντικά θα είναι πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας.
Read More »
Δωρεά μουσικού οργάνου στο φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών Δωρεά μουσικού οργάνου στο φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

«Εκάλη – Μύκονος: διαδρομή εγκλήματος» Το νέο μυθιστόρημα της Βασιλικής Πιτούλη

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
«Εκάλη – Μύκονος: διαδρομή εγκλήματος» 
Το νέο μυθιστόρημα της Βασιλικής Πιτούλη


 
Λίγα λόγια για το έργο
Ο γοητευτικός και αδιάφθορος αστυνόμος Πάνος Μαυράκης βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αθώο ληστή και αυτό γίνεται αφορμή να ξεδιπλωθεί μπροστά του ένας κόσμος γεμάτος λάμψη, χρήμα, διαπλοκή και καλοκρυμμένα μυστικά: Ο μεγαλοσχήμων φαρμακοβιομήχανος Θανάσης Μπόκος και η γυναίκα του Νανά, ένα σχεδόν θρυλικό ζευγάρι· υπουργοί, μεγαλογιατροί, «κυρίες» του Κολωνακίου, κωλ γκερλ, τρελοί μόδιστροι, διάσημοι ποπ τραγουδιστές, και ένα ακούραστο «τρεχαντηράκι».
Ανάμεσα σε Κολωνάκι, Εκάλη και Μύκονο κινείται μια εγκληματική «υψηλή κοινωνία». Μα όσο προχωρημένο και αν είναι το κακό, στο βάθος ίσως προβάλλει μια υπόσχεση εξαγνισμού και καλοσύνης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Βασιλική Πιτούλη, γεννημένη στο βόλο από Ηπειρώτη πατέρα, είναι καθηγήτρια Οικονομικών και Γαλλικής Φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδάξει στη Ριζάρειο Σχολή, στα εκπαιδευτήρια Καργάκου, σε δημόσια ΙΕΚ, στα Τοσίτσεια - Αρσάκεια Λύκεια και έχει αποσπαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Επί τέσσερα χρόνια ήταν υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης. Έχει συμπεριληφθεί στη λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση (έκδοση 2009), έχει ασχοληθεί με βιβλιοπαρουσίαση – βιβλιοκριτική, ενώ άρθρα της και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και στο ίντερνετ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 κατέβηκε υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς Ν. Ερυθραίας Εκάλης και ήρθε πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς. 


Τίτλος Βιβλίου: «Εκάλη – Μύκονος: διαδρομή εγκλήματος» Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Βασιλική Πιτούλη
Εκδόσεις Έναστρον, Σόλωνος 101, 106 78 Αθήνα, τηλ. 2103300500
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2015
ISBIN: 978-618-5055-45-5
Read More »
«Εκάλη – Μύκονος: διαδρομή εγκλήματος» Το νέο μυθιστόρημα της Βασιλικής Πιτούλη «Εκάλη – Μύκονος: διαδρομή εγκλήματος»  Το νέο μυθιστόρημα της Βασιλικής Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονος με 25 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Συνελήφθη 35χρονος με 25 κιλά κάνναβης


Συνελήφθη, εχτές (19-05-2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε περίπου (25) κιλά κάνναβης, κρυμμένα στο αυτοκίνητο.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 35χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τη σύλληψη διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας. 


 
Σε κρύπτη στο κάτω μέρος του κατασχεμένου οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (24.900) γραμμαρίων, που ο διακινητής σκόπευε να διοχετεύσει στην ελληνική επικράτεια. 


 
Τα ναρκωτικά, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για τη συνεννόηση πώλησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 35χρονος με 25 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 35χρονος με 25 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και έκπληξη διαπίστωσα ότι κάποια από τα μέλη της κυβέρνησης με το πέρασμα του χρόνου ωριμάζουν πολιτικά και στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την πολιτική τους είναι έτοιμα να επικαλεστούν ακόμη και το Μνημόνιο.

Αυτό έκανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με την απένταξη ενός έργου πεζοδρόμησης στην πόλη της Παραμυθιάς, στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Δευτέρας.

»Ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην απένταξη του έργου πεζοδρόμησης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του είπε επί λέξει: ‘‘Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε μετά τις 14 Απριλίου του 2014, από την προηγούμενη κυβέρνηση και με αυτή την έννοια είχαν δοθεί οι προθεσμίες, οι ημερομηνίες, οι ωριμάνσεις των έργων από το τότε υπουργείο, εγώ το σέβομαι. Δεν μπορώ να πω εάν υπήρχε οποιαδήποτε υποκειμενική ή επιλεκτική διάθεση από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Το σημειώνω και από εκεί και πέρα η νυν ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ακολούθησε κάποια δεδομένα με αυστηρότητα που μπαίνουν από το ευρύτερο κοινοτικό πλαίσιο’’.

»Τι συνέβη στις 14 Απριλίου 2014;

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, γίνεται γνωστό ότι: «Μετά την επιτυχή κάλυψη του κανόνα Ν+2 και την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για το 2013, το κρισιμότερο διαχειριστικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί είναι αυτός της υπερδέσμευσης που παρουσιάζεται στα Ε.Π. του ΕΣΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε διευκρινιστική εγκύκλιο (αρ. πρωτ.: 2198) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στις 6 Μαΐου 2014, τονίστηκε ότι: «Υπενθυμίζεται ότι είχε τεθεί προθεσμία υποβολής των σχεδίων εξυγίανσης η 30.4.2014, προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μνημονιακή υποχρέωση αποστολής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των αποτελεσμάτων της αναγκαίας εξυγίανσης έως το τέλος Μαΐου 2014».

Είναι έτοιμος λοιπόν, να υπερασπιστεί τους μνημονιακούς στόχους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Εμείς του ευχόμαστε καλή προσαρμογή στη δύσκολη πραγματικότητα και καλή συνέχεια στο έργο του». Read More »
Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Προσλήψεις 4.619 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Προσλήψεις 4.619 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους


Πράσινο φως για την κάλυψη 4.619 εποχικών θέσεων σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας «άναψε» το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για συμβάσεις από 8 έως 11 μήνες σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους είτε σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στη μία απόφαση εγκρίνονται 1.105 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των δήμων και ΝΠΙΔ της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και στη δεύτερη εγκρίνονται 3.514 συμβάσεις σε δήμους και περιφέρειες για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι εξής: οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, καθαριστές, γυμναστές, καλλιτεχνικό προσωπικό κ.ά.

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

• αίτηση,
• πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
• αντίγραφα τίτλου σπουδών και
• φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
Read More »
Προσλήψεις 4.619 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους  Προσλήψεις 4.619 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας «Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη»

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
«Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη»

 
«Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη»
Αυτό ήταν το σλόγκαν που διαμόρφωσαν από κοινού οι εκλεγμένοι μαθητές – ενεργοί πολίτες, στην πιλοτική τους επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη, 19 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητής - Ενεργός Πολίτης». 
 
Τη συγκεκριμένη δράση οργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας - «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας. 
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία :

- 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

- Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου, Ν. Σελεύκειας και Παραποτάμου

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου, γνώρισαν το προσωπικό, τους χώρους εργασίας και τα αντικείμενα των εργασιών τους. 
 
Στη συνέχεια, κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ως μαθητές - ενεργοί πολίτες πρότειναν διάφορα συνθήματα για να εκπροσωπήσουν αυτή τους τη δράση, καταλήγοντας στο:

« Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη »

Ευχαριστούμε το Δήμο Ηγουμενίτσας για τη φιλοξενία, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για τη μεταφορά των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Παραποτάμου και Ν. Σελεύκειας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Μαΐου 2015 και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου οι μικροί, αλλά ενεργοί πολίτες θα θέσουν στο Δήμαρχο τους προβληματισμούς, τα αιτήματα και τα οράματά τους για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου μας.
Για το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»
 
Ο Πρόεδρος 
Μητσέλος Σπύρος 
 
Η Γραμματέας
Κοτσώνη Αλεξάνδρα
Read More »
Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας «Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη» Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας «Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Η γυναίκα του Καίσαρα και ο Αντιδήμαρχος του Λώλου

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Η γυναίκα του Καίσαρα και ο Αντιδήμαρχος του Λώλου 
 

Πολλά είναι τα παράπονα επαγγελματιών της Ηγουμενίτσας, στον χώρο της εστίασης, για τον Αντιδήμαρχο κ. Μήτση, ο οποίος μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, τους επιβαρύνει με πρόστιμα, αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ καθημερινά τους βάζει εμπόδια, στην προσπάθειά τους να εργαστούν και να επιβιώσουν.

Δεκάδες είναι τα πρόστιμα λοιπόν, για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Δικαίως θα πούμε εμείς, αφού κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρανομεί, ατιμώρητος.

Μόνο που οι κανόνες και οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να τηρούνται από όλους.

Ο ίδιος λοιπόν τους συνεταίρους του, στο κατάστημά που διατηρεί στα Σύβοτα, τους αφήνει στο απυρόβλητο, χωρίς κανέναν έλεγχο και φυσικά χωρίς κανένα πρόστιμο, όταν και οι ίδιοι παρανομούν. 


 
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο Αντιδήμαρχος δεν δέχθηκε το αίτημα καταστηματαρχών , τόσο στα Πλατάνια, όσο και στην Εθνικής Αντιστάσεως, να τους επιτρέψει να έχουν ρεύμα στις εξέδρες που νοικιάζουν απέναντι από τα μαγαζιά.

Ο ίδιος βέβαια στους συνεταίρους του, στο κατάστημά του στα Σύβοτα, το επιτρέπει. 
 
Στο δικό του το μαγαζί, επιτρέπει να υπάρχουν μόνιμες κατασκευές για σκίαστρα καθώς και πατάρι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, ενώ στα υπόλοιπα μαγαζιά, δεν επιτρέπει ούτε τρύπα για την ασφαλή στερέωση των ομπρελών, "απειλώντας" τους με τον έλεγχο της πολεοδομίας του Δήμου. 


 
Οι ευθύνες και οι πράξεις του πλέον, βαρύνουν και τον ίδιο το Δήμαρχο.

Εμείς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο της πόλης και πρώτο τη τάξη πολίτη της Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, την ιστορική ρήση: 
"Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται ..."

Με αυτή του φράση, ο Ιούλιος Καίσαρας κατάφερε να ξεπεράσει την αποκάλυψη της πλεκτάνης που ο ίδιος έστησε στη δεύτερη γυναίκα του, την Πομπηία, που για λόγους στρατηγικής ήθελε να την χωρίσει.

Ως παραίνεση προς το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας: 
Η διαχρονική αυτή φράση θα πρέπει να βρει έδαφος και στη σημερινή πραγματικότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμαρχος κ. Λώλος να την κάνει χρήση, ώστε να απαλλαγεί από αυτούς που τον φέρνουν πίσω στην όποια προσπάθειά του και αμαυρώνουν την έως τώρα καλή προσωπική του εικόνα.
Read More »
Η γυναίκα του Καίσαρα και ο Αντιδήμαρχος του Λώλου Η γυναίκα του Καίσαρα και ο Αντιδήμαρχος του Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

13χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας συγκλόνισε με τον ανεπανάληπτο τρόπο που τραγούδησε παλαιό νανούρισμα

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
13χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας συγκλόνισε με τον ανεπανάληπτο τρόπο που τραγούδησε παλαιό νανούρισμα

 
 
13χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας, η Ματούλα Μάκου από το Πολύδροσο Σουλίου, συγκλόνισε με τον ανεπανάληπτο τρόπο και την ωριμότητα, που τραγούδησε, ένα παλαιό νανούρισμα! 
 
Όπως και οι υπόλοιποι μαθητές/τριες είχαν θαυμάσια παρουσία και απέσπασαν δικαιολογημένα το "μπράβο" των παρευρισκομένων, σε εκδήλωση του Γυμνασίου Νεράϊδας
 
Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ματούλα Μάκου, με εξαιρετική και κατάλληλη χροιά στη φωνή, με ερμηνεία από καρδιάς, ήταν φυσικό να αποσπάσει το χειροκρότημα και να προκαλέσει τη συγκίνηση του ακροατηρίου. 
 
Η Ματούλα Μάκου, πέρα από την άριστη απόδοση στα μαθήματα, έχει πολλά χαρίσματα και πολλά ενδιαφέροντα. 
 
Με ό,τι καταπιάνεται τα καταφέρνει περίφημα και με άνεση. 
 
Όπως μας περιέγραψαν άτομα, που παρακολούθησαν την σημαντική εκδήλωση του Γυμνασίου Νεράϊδας για την παράδοση, ακούγοντας το τραγούδι από τη μαθήτρια, δάκρυσαν, καθώς κατόρθωσε μέσα σε λίγα λεπτά να τους παρασύρει σε νοσταλγικά μονοπάτια του παρελθόντος και σε μελωδίες αξέχαστες. 
 
Read More »
13χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας συγκλόνισε με τον ανεπανάληπτο τρόπο που τραγούδησε παλαιό νανούρισμα  13χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας συγκλόνισε με τον ανεπανάληπτο τρόπο που τραγούδησε παλαιό νανούρισμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Σήμερα η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015
Σήμερα η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» 

Μια ημερίδα ... γλυκιά σαν μέλι! 
-Η διατροφική αξία του μελιού και οι θετικές επιδράσεις του στην υγεία: από διαιτολόγο
-Μέλι: ιδιότητες και τρόποι ορθής αξιοποίησής του στη μαγειρική & ζαχαροπλαστική
-Πρακτική εφαρμογή της χρήσης του μελιού στην καθημερινή διατροφή
-Γλυκομαγειρέματα από το Τμήμα Μαγειρικής
-Chef του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την *Τετάρτη 20 Μαΐου 2015* και ώρα *19:00* στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα. Μια Ημερίδα από το ΚΠΕ Φιλιατων σε συνεργασία με το Δ. ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και το Δήμο Ηγουμενίτσας
Read More »
Σήμερα η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»  Σήμερα η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5