Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό, με μία σοβαρά τραυματία (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά τα διόδια της Τύριας με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, εξετράπη της πορείας του, χτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και στην συνέχεια ανετράπη.
Από την σφοδρή σύγκρουση, τραυματίστηκε σοβαρά η γυναίκα οδηγός Ρωσικής καταγωγής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ τα άλλα δυο άτομα που επέβαιναν στο όχημα, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.
Προανάκριση για τα ακρινή αίτια του ατυχήματος, διεξάγει το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων, ενώ την απομάκρυνση του οχήματος, ανέλαβε η οδική βοήθεια Μπότσαρης.


 
Read More »
Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό, με μία σοβαρά τραυματία (+ΦΩΤΟ) Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό, με μία σοβαρά τραυματία (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Δηλώστε τις ζημιές στις περιουσίες σας από τις πλημμύρες στο Δήμο Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τoυ Σαββάτου 11-11-2017 να το δηλώσουν άμεσα στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη γραμματεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κα Μαρία Νάκα) η οποία βρίσκεται στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665361103 


 
Read More »
Δηλώστε τις ζημιές στις περιουσίες σας από τις πλημμύρες στο Δήμο Ηγουμενίτσα Δηλώστε τις ζημιές στις περιουσίες σας από τις πλημμύρες στο Δήμο Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Την Τετάρτη η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην τελευταία συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 15.11.2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
ΘΕΜΑ 2ον : Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2018.

Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Την Τετάρτη η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Την Τετάρτη η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Ένα μικρό ευγενικό προς τον άνθρωπο βήμα είναι πολλές φορές το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο βήμα για τη ζωή. Έτσι ξεκίνησε την πολυετή του διαδρομή το ολοκληρωμένο πλέον θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα, έχοντας σήμερα επεκτείνει τις δομές του με συμβουλευτικούς σταθμούς στην Ηγουμενίτσα και την Άρτα.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, διατηρώντας στα χρόνια που πέρασαν ζωντανή την ενέργεια αλλά και τη διάθεσή του για δημιουργία και για προσφορά ενάντια στις εξαρτήσεις εθελοντικά και δωρεάν, γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μια σειρά ταινιών που γυρίστηκαν στο πλαίσιο των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.


Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00 μ.μ. - 21:00 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, συνδιοργανώνει μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ Ηπείρου και τον Δήμο Ηγουμενίτσας το 27ο Συνέδριό του, στις 17-19 Νοεμβρίου 2017 στην Ηγουμενίτσα (Αμφιθέατρο ΤΕΙ), με θέμα: «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων».

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα αναλυθούν εκτός των άλλων και θέματα που ταιριάζουν απόλυτα με το οικοσύστημα της περιοχής μας και συγκεκριμένα:
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός Κλειστών Κόλπων
Πηγές Ρύπανσης Κλειστών και Ημίκλειστων Κόλπων και Μακροχρόνιες Επιπτώσεις
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο Τουρισμός σε Κλειστούς Κόλπους
Βιολογικοί Καθαρισμοί.
Μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια και επιπτώσεις σε κλειστούς κόλπους


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2018 ψήφισε στην ειδική του συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα έσοδά του έχουν προϋπολογιστεί σε 93,24 εκ. ευρώ και τα έξοδά του σε 117,94 εκ. ευρώ με τη διαφορά να καλύπτεται από το προϋπολογιζόμενο ταμειακό υπόλοιπο του 2017.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας «ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Βάσει αυτών, στόχος είναι η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επίπεδα του 2017 ή και κάτω από αυτά, με ταυτόχρονη εξασφάλιση πιστώσεων για τη χρηματοδότηση όλων των έργων της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν εξοφληθεί ή πρόκειται να αρχίσουν μέσα στο 2017».

Απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν από παρατάξεις και περιφερειακούς συμβούλους έδωσε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας επιγραμματικά και τα εξής:Ø Ο προϋπολογισμός βασίζεται στα έσοδα που έχει η Περιφέρεια από το Κράτος. Ελέγχεται και εγκρίνεται από το Παρατηρητήριο και στη συνέχεια έρχεται προς ψήφιση.

Ø Υπάρχει μείωση των ΚΑΠ κατά 67-68%. Αλλά παρόλα αυτά η Περιφέρεια δεν άφησε τίποτε ακάλυπτο, ούτε από τις ανάγκες της Περιφέρειας, αλλά ούτε από τις ανάγκες άλλων νομικών προσώπων.

Ø Η απλή αναλογική θα είναι «ταφόπλακα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θέλουμε αυτοδιοίκηση– πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- που να είναι κοντά στον κόσμο για να λύνει προβλήματα. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας δώσει τέτοια δύναμη όταν θάρθει η ώρα των εκλογών που δεν θα έχουμε ανάγκη αν αυτές γίνουν με απλή αναλογική ή όχι».

Ø ΕΣΠΑ: Η απορρόφηση του προηγούμενου στην Περιφέρεια Ηπείρου έφτασε το 140%. Φέτος πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος ν+3. Άλλες περιφέρειες έχουν έργα συνεχιζόμενα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Εμείς δημοπρατούμε νέα έργα, όπως βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.

Ø Μονάδα ΑΣΑ: Έχουμε πετύχει την καλύτερη τιμή σε όλη την Ελλάδα και η Ήπειρος είναι η μοναδική περιφέρεια στην οποία δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για τα απορρίμματα.

Ø Κοινωνικές δομές: Μέσω του ΕΚΤ (ΕΣΠΑ) χρηματοδοτούνται όλα τα κοινωνικά προγράμματα (κοινωνικά παντοπωλεία- φαρμακεία, συσσίτια, ΚΗΦΗ, Παιδικοί σταθμοί, Δομές αστέγων, Συμβουλευτικά κέντρα- ξενώνας γυναικών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, Κέντρα Διημέρευσης Φροντίδας ΑμεΑ, παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδ. Ανάγκες) που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο. Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας υπάρχουν δεσμευμένοι πόροι 47 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί τα 10 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σταδιακά μέχρι το 2022. Πέραν αυτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας και των πολιτών, συνδράμονται ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη κλπ.

Ø Πρωτογενής τομέας – πρόγραμμα νέων γεωργών: «Είδατε σε καμιά άλλη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης να έχει γυρίσει όλη την περιοχή του και για να τους λέει για σχέδια βελτίωσης για τους νέους νέων, μεταποίηση. Είδατε πουθενά αλλού να υπάρχει ειδικό γραφείο ενημέρωσης για τους αγρότες;», αναρωτήθηκε ο κ. Καχριμάνης απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους.

Ø ΤΟΕΒ: Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν διαμαρτυρήθηκε- όπως έγινε με άλλες περιφέρειες- για την ανάληψη της ευθύνης των ΤΟΕΒ, γιατί τους στήριξε και όταν η αρμοδιότητά τους ανήκε στους Δήμους.

Ø Αγροτικό Πρόγραμμα 2014-2022: Ζητήθηκε να ενταχθούν και έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών συστημάτων (τοποθέτηση φωτοβολταϊκά, αντλίες, αλλαγές τμημάτων δικτύων), έργα που ήδη πρωτοποριακά έχει προωθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Ø Εγγειοβελτιωτικά- αποστραγγιστικά: Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, που θα διαχειριστεί για πρώτη φορά η Περιφέρεια, δικαιούχοι είναι οι Δήμοι. Έχουν ενημερωθεί από την Περιφερειακή Αρχή να ετοιμάσουν μελέτες σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι έχουν κάνει.

Ø Ομβροδεξαμενές: Δεν έχουν συντηρηθεί για πολλά χρόνια. Τις συντηρεί η Περιφέρεια με προγραμματικές συμβάσεις. Φέτος που το πρόβλημα της ξηρασίας ήταν έντονο η Περιφέρεια δεν άφησε κανέναν κτηνοτρόφο χωρίς νερό.

Ø Τουριστική προβολή – προώθηση αγροτικών προϊόντων: Ο τουρισμός φέτος πήγε τέλεια. Θα υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με τα τοπικά προϊόντα. Η Περιφέρεια πηγαίνει σε στοχευμένες εκθέσεις προβάλλοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα. «Δεν νοείται τουρισμός χωρίς να προωθούμε τα προϊόντα της Ηπείρου», σημείωσε.

Ø ANUGA: Ήταν εντυπωσιακή η παρουσία της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση της ANUGA στην Κολωνία, στην οποία συμμετείχαν και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μικρές με τη βοήθεια της Περιφέρειας

Ø «ΔΩΔΩΝΗ»: Μετά την κατάρρευση της ΑΤΕ σήμερα δεν θα υπήρχε. Το θετικό είναι ότι παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες επιχειρήσεις και σε αυτό συμβάλλει η Περιφέρεια στηρίζοντας την εξωστρέφεια, μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις.

Ø Ακτινίδια Άρτας: Λείπουν υποδομές και στα διαλογητήρια και σε άλλα θέματα. Κάθε χρόνο γινόταν μάχη τι θα γίνει με την παραγωγή. Ήμασταν δίπλα και κοντά στους παραγωγούς. Φέτος απορροφήθηκε όλη οι παραγωγή, με την καλύτερη τιμή από ποτέ.

Ø Σχολικές υποδομές: Από το 2011 η αρμοδιότητα έχει περιέλθει αποκλειστικά στους Δήμους.

Ø Γέφυρα Πλάκας: Τελείωσε το έργο στερέωσης των βάθρων που είχε αναλάβει η Περιφέρεια μαζί με άλλους τοπικούς φορείς. «Αυτό είναι απόρροια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που είχαμε μεταξύ μας. {…}.Ταρακουνήσαμε το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί διαφορετικά θα πηγαίναμε για την επόμενη χρονιά. Ευτυχώς η Υπουργός είπε προχωρήστε κι εδώ είμαστε εμείς. Εμείς δίνουμε ένα έργο. Αν ξαναδώσουν και το υπόλοιπο σε μας θα το ξαναστήσουμε το γεφύρι», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ø Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τοποθέτηση κινητών δεξαμενών από BP και ΕΚΟ, ενώ αεροπορική εταιρία από το Ισραήλ ενδιαφέρεται και για τον χειμερινό τουρισμό που προωθεί η Περιφέρεια. Στα πλαίσια ανάπτυξης της Ηπείρου, όπως είπε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης η Περιφέρεια έχει στείλει έγγραφο στην ΥΠΑ για να αναλάβει η ίδια το κόστος κατασκευής του χώρου για την τοποθέτηση των δεξαμενών. Ο χώρος που κατά την ΥΠΑ απαιτείται είναι 4 στρέμματα και αναμένονται τα σχέδια της. «Έχουμε μάθει να δουλεύουμε και όχι να ανακοινώνουμε», είπε ο Περιφερειάρχης.

«Με αλληλεγγύη, με συνέπεια, με δουλειά και με μεταρρυθμίσεις θα τελειώσουν τα μνημόνια. Με στεγανά με τα οποία πλήρωσε ο κόσμος μέσα από τον κρατικισμό, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε», τόνισε κλείνοντας τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης.


Read More »
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Στο Συρράκο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017
Read More »
Στο Συρράκο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στο Συρράκο την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

 
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την θεώρηση και την υπ. αριθ. 169514/1-11-2017 (ΑΔΑ: 984ΕΟΡ1Γ-9ΚΓ) απόφαση της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας στις 1-11-2017 αναρτήθηκε στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ΕΚΧΑ, ο δασικός χάρτης Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας (προ-Καποδιστριακός ΟΤΑ Ηγουμενίτσας) Δήμου Ηγουμενίτσας Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων.

Για τη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικών χαρτών που αφορούν την ανωτέρω περιοχή έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.), με έδρα τα γραφεία της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας, στη διεύθυνση Παν.Τσαλδάρη 21, Τ.Κ. 46100, Ηγουμενίτσα. τηλ. 2665023100, 2665028347 και 2665022241 τηλεομοιοτυπία 2665028345, δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): ddashgu@apdhp-dm.gov.grΟ ανωτέρω δασικός χάρτης είναι προσβάσιμος για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx) και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr)
Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη αρχίζει την 23η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και λήγει την 7η Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη. 
Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 27η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη.

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΧΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στo Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας.


 
Read More »
Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έκδοση ψηφίσματος για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Γ’ τρίμηνο 2017 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2017.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Επί αιτημάτων α) Γουίλιαμς Μάικ του Ρόμπερτ και β) Λίντα Άνν του Τόμας, για επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την μίσθωση κτιρίου που θα στεγαστεί το 7ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση στο ΣΤΕ κατά τη δικάσιμο της 6ης-12-2017 σε υπόθεση κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής βραβευθέντων μαθητών στην Αθήνα, για την τελετή απονομής βραβείων και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση συνδιοργάνωσης του 27ου Συνεδρίου Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) στην Ηγουμενίτσα στις 17-19 Νοεμβρίου 2017 με θέμα «Προβλήματα κλειστών κόλπων» και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ».
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Συμμετοχή στην εκδήλωση της «ΦΛΟΓΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί από 26-11 έως 3-12 στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Υπογραφή διακήρυξης για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.ΘΕΜΑ 12ο
Παραχώρηση ακινήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Χορήγηση άδειας πρόσβασης σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με το «Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο Δήμο Ηγουμενίτσας – Οκτώβριος 2017».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στα Ο.Τ. 10 & Ο.Τ. 12 της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγ/τσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 86 της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγ/τσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 112 της Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγ/τσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση ή μη, μετά από δημοπρασία, κοινοτικής έκτασης Ε=1.865,05τμ από το με αριθ. 444 τεμάχιο Διανομής Αγροκτήματος Φασκομηλιάς έτους 1974-76 στην Τ.Κ. Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για γεωργική καλλιέργεια (ελαιοκαλλιέργεια).
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου ‘‘Έργα ορεινής κοίτης στο ρέμα Λάκκας’’ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου ‘‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ’’ του Δήμου Ηγουμενίτσας και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου στην επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου στην επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΛΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την εκτέλεση του έργου: “Αποκατάσταση γηπέδου 5Χ5 του Δ.Δ. Συβότων Ηγουμενίτσας (προμήθεια υλικών)”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Έγκριση απασχόλησης προσωπικού ΙΔΑΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών με νέες συμβάσεις, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 24 του ν.4479/17.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δύο μήνες) για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Τζώρτζης Απόστολος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για την λειτουργία του διαδημοτικού κυνοκομείου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 29ο
Εξέταση αιτήματος του Χρήστου Στεφ. Ευαγγέλου για την αγορά βιβλίων με τίτλο «Η εκπαίδευση στην Πλαταριά (1874-2016)» Νηπιαγωγοί Δάσκαλοι - Καθηγητές.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 30ο
Έκφραση γνώμης επί του εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχώνευση σχολικών μονάδων (9ο και 3ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας).
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 31ο
Συγκρότηση επιτροπής γνωμοδότησης για την καταστροφή άνευ αξίας αντικειμένων (ηλεκτρονικών ειδών), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 199 του N.3463/06 (Δ.Κ.Κ.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 32ο
Έγκριση της με αριθμ. 96/2017 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 1ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 33ο
Έγκριση της με αριθμ. 97/2017 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 15η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
Αποδοχή Επιχορηγήσεων - Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και προυπολογισμού οικονομικού έτους 2017.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. κ. Παππά – Ουρανία & Μποροδήμος ΙωάννηςΈγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Α΄ τριμήνου του Δήμου για τον έλεγχο υλοποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2017.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΈγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Β΄ τριμήνου του Δήμου για τον έλεγχο υλοποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2017.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΈγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Γ΄ τριμήνου του Δήμου για τον έλεγχο υλοποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2017.
- Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κα Παππά ΟυρανίαΑποδοχή παραίτησης μελών του διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ και ορισμός νέων μελών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς ΣπυρίδωνΈγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2018.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΙωάννηςΠερί αδυναμίας εκτέλεσης με ίδια μέσα της εργασίας << Συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων στην Δ.Ε. Φιλιατών>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος Λήψη απόφασης σχετικά με την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου<<Μετεγκατάσταση και αύξηση θαλάσσιας έκτασης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλασσίων ιχθύων στη Λωρίδα Σαγιάδας >> με φορέα λειτουργίας την εταιρεία << ΜΠΑΣΤΙΑ Α.Ε.>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης


Έγκριση σύναψης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ειδικοτήτων καθαριότητας , φύλαξης και μαγειρείου για την Μαθητική Εστία Φιλιατών και καθημερινή επιστάμενη λειτουργίας σφαγείων Δήμου Φιλιατών έτους 2018.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Έγκριση πρωτόκολλο παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 126/2017 απόφαση Δ.Σ.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση οχημάτων και εγκαταστάσεις του Δήμου και των Ν.Π. του για το έτος 2018.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Έγκριση << Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικά Σφαγεία Δήμου Φιλιατών >>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

Καθορισμός τελών χρήσης Δημοτικών Σφαγείων Δήμου Φιλιατών για το έτος 2018.
Εισηγητής: - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

Διαγραφή οφειλών .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για παραχώρηση αίθουσας του σχολικού κτιρίου Ασπροκκλησίου στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου << ΦΑΡΟΣ>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για παραχώρηση αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Σαγιάδας στον ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για χορήγηση άδειας εκπόνησης εργασιών στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας,διδακτήριο Ασπροκκλησίου από τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου<< ΦΑΡΟΣ>>.
 Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

Ορισμός εκπροσώπων εισαγωγής στοιχείων στον μηχανισμό παρακολούθησης υπηρεσιών ύδατος.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

Εκμίσθωση έκτασης 10002,70 τ.μ. στην Τ.Κ. Κεστρίνης για την ανέγερση Σταβλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης

Λήψη απόφασης σχετικά με αναλήψεις από Λογαριασμό καταθέσεων με δικαιούχο την Τοπική Κοινότητα Αμπελώνας και διαχείριση του Λογαρισμού αυτού.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππά Σπυρίδων

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου "Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών ".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

Παράταση προθεσμίας του έργου "Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

Σύμβαση Ιωαννίνων ( Ν. 4300/2014) : Εκτέλεση προγράμματος Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών στην περιοχή Ηπείρου και άδεια πρόσβασης σε Δημοτικές Δασικές Εκτάσεις.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Επί αιτήματος του κ. Σιντόρη Βασίλειου του Γεωργίου για χορήγηση υδροδότησης στάβλου στην Τ.Κ. Κεστρίνης .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Πέντε εργαζόμενους θα προσλάβει ο Δήμος Ηγουμεν'ιτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2017-2018), στο Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας», που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα Ν. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ (Μία θέση)
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ (Δύο θέσεις)
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ (Μία θέση)
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ (Μία θέση).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100, Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στο τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψη κας Μ. Κυβράνογλου (τηλ. επικοινωνίας: 26653-60020/21). 
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. 
Για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική προκήρυξη, κάντε κλικ ΕΔΩ


 
Read More »
Πέντε εργαζόμενους θα προσλάβει ο Δήμος Ηγουμεν'ιτσας Πέντε εργαζόμενους θα προσλάβει ο Δήμος Ηγουμεν'ιτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Κτηνοτρόφοι και κυνηγοί στη Θεσπρωτία ανάσταστοι από τους λύκους, αποδίδουν τις ευθύνες στην πολιτεία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

 
Κτηνοτρόφοι και κυνηγοί στη Θεσπρωτία είναι ανάσταστοι από τις επιθέσεις των λύκων! 
Και αποδίδουν τις ευθύνες για το πρόβλημα στην πολιτεία, που δε διαχειρίζεται ορθά το θέμα. 
Επιτίθενται σε αιγοπρόβατα και αγελάδες, καθώς και κυνηγόσκυλα και τα κατασπαράζουν.
Κάτι πρέπει να γίνει, λένε, οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί του νομού, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. 
Και πραγματικά, τα κρούσματα είναι συχνά. 
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις της και η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, τονίζοντας πως
«όχι, το πρόβλημα δεν είναι ο λύκος. Όχι, ο λύκος δεν είναι εχθρός μας. Χρόνια τώρα μοιραζόμαστε μαζί του τα Ελληνικά βουνά και το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα σας. Η λανθασμένη διαχείριση είναι το πρόβλημα". 


 
Read More »
Κτηνοτρόφοι και κυνηγοί στη Θεσπρωτία ανάσταστοι από τους λύκους, αποδίδουν τις ευθύνες στην πολιτεία  Κτηνοτρόφοι και κυνηγοί στη Θεσπρωτία ανάσταστοι από τους λύκους, αποδίδουν τις ευθύνες στην πολιτεία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες