Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ Πρέβεζας 4


Read More »
Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Θετική σε rapid test 19χρονη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Θετική σε rapid test 19χρονη στην ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 21.641 rapid test και ανευρέθηκαν 500 θετικά (2.31%). Από τις 500 περιπτώσεις, οι 249 αφορούν άνδρες και οι 251 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29.9 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
45 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
31 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣ
104 rapid test με 1 θετικό (0.96%) αφορά σε 1 γυναίκα 19 ετών
Read More »
Θετική σε rapid test 19χρονη στην Ηγουμενίτσα Θετική σε rapid test 19χρονη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Σε 16 εκθέσεις τουρισμού η περιφέρεια Ηπείρου

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Σε 16 εκθέσεις τουρισμού η περιφέρεια ΗπείρουΤο ενδεικτικό πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές και θεματικές εκθέσεις στο β΄ εξάμηνο του 2021 ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συμμετοχή στις Εκθέσεις εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επαγγελματίες του αντίστοιχων κλάδων.

Τη σχετική εισήγηση του θέματος έκανε η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Αναστασία Σίμου – Τάσιου, η οποία αναφέρθηκε και στις δύο πολύ επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου των τελευταίων ημερών, της επίσκεψης της Γερμανικής Επιχειρηματικής Αποστολής στην Ήπειρο και το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην Πρέβεζα, για το οποίο είχαν προσκληθεί εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας περιλαμβάνεις τις:
Α) Τουριστικές εκθέσεις:
1. Έκθεση Tour Natur στο Ντίσελντορφ 3 με 5 Σεπτεμβρίου του 2021.
2. Έκθεση IFTM στο Παρίσι 5 έως 8 Οκτωβρίου 2021 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.
3. Έκθεση «Ταξίδι στον ελληνικό και λαϊκό πολιτισμό» τον Οκτώβριο του 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
4. Έκθεση Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Γαστρονομίας και Οίνου, 22 με 24 Οκτωβρίου του 2021.
5. Έκθεση W.T.M. στο Λονδίνο 1 με 3 Νοεμβρίου του 2021 σε περίπτερο του ΕΟΤ.
6. Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη 12 με 14 Νοεμβρίου του 2021.
7. Έκθεση Athens International Tourism Expo στην Αθήνα 25 με 27 Νοεμβρίου του 2021.
8. Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία τον Δεκέμβριο 2021.
9. Φεστιβάλ στην Ολλανδία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ελλάδα Παντού στο Άμστερνταμ τον Δεκέμβριο του 2021.

Β) Θεματικές εκθέσεις:
1. SAUDI HORECA στο Ριάντ 5 με 7 Σεπτεμβρίου του 2021
2. ΔΕΘ – HELEXPO στην Θεσσαλονίκη 11 με 19 Σεπτεμβρίου του 2021.
3. ANUGA στην Κολωνία 9 με 3 Οκτωβρίου του 2021.
4. ΕΚΔΗΛΩΣΗ προβολής τοπικών προϊόντων ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ σε ημερομηνίες που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.
5. ECO LIFE @NORDIC FOOD FAIR στη Σκανδιναβία 17 με 18 Νοεμβρίου του 2021.
6. Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών στην Ξάνθη τον Νοέμβριο του 2021.
7. FOOD & LIFE στο Μόναχο 1 με 5 Δεκεμβρίου του 2021
Read More »
Σε 16 εκθέσεις τουρισμού η περιφέρεια Ηπείρου Σε 16 εκθέσεις τουρισμού η περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη λιμένα ΗγουμενίτσαςΤη Παρασκευή 16-07-2021 η Διοίκηση του ΕΚΘ στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσης για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και του παραλιακού Μετώπου του νομού μας, πραγματοποίησε ανοιχτή Σύσκεψη φορέων και Σωματείων στα πλατάνια.

Σας παραθέτουμε την εισήγηση της Διοίκησης προς δημοσιοποίηση των θέσεων και ενεργειών μας.

Συναδέλφισες – οι, φίλοι και φίλες με την σημερινή μας Σύσκεψη επιδιώκουμε να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι σχεδιασμοί της Ε.Ε. και που όλες οι κυβερνήσεις προωθούν ευλαβικά με την πολιτική τους, σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στρατηγικής σημασίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή, στο κέντρο της προσοχής μας θέσαμε τα εξής ερωτήματα:

Σε τι θα ωφελήσει την εργατική τάξη του νομού μας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το πέρασμα του λιμανιού και των υποδομών του στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων; Θα εξαλειφθεί η ανεργία η έστω θα μειωθεί για τους άνεργους του νομού μας και γενικότερα της Ηπείρου; Θα βελτιωθούν μήπως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, προς τα νησιά μας και το εξωτερικό σε ότι αφορά τόσο το κόστος του εισιτηρίου αλλά και την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών; Οι μαγαζάτορες της πόλης της Σαγιάδας, της Πλαταριάς των Συβότων της Πέρδικας, της Παραμυθιάς των Φιλιατών, οι μεροκαματιάρηδες ψαράδες οι φτωχοί αγρότες, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, τι έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια εξέλιξη; Θα ικανοποιηθούν μήπως οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για φτηνές και καλές διακοπές, πρόσβαση σε χώρους για άθληση, ψυχαγωγία αναψυχή, σύγχρονη φτηνή και ασφαλή μετακίνηση κ.λ. για τους κατοίκους του νομού μας και της ευρύτερης περιοχής; Η πλούσια πείρα που έχουμε αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας στην χώρα μας και διεθνώς επιβεβαιώνει ότι το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί. Πατώντας λοιπόν σε αυτήν την πείρα και αντλώντας τα σωστά συμπεράσματα η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. πρωτοστατεί στον αγώνα για ένα λιμάνι που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες .

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και την λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλουν τα συμφέροντα τους. Για να χρυσώσουν το χάπι; Μας λένε ότι η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗΓ ΑΕ σε επιχειρηματικούς ομίλους, θα φέρει ανάπτυξη στον νομό μας, θα επενδυθούν κεφάλαια, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Όμως τα χρυσά κουτάλια τα ακούμε από το 1990, όπως και την ανάπτυξη που θα έφερναν δήθεν τα μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή της εγνατίας οδού και του λιμανιού που οι εργαζόμενοι τα χρυσοπληρώσαμε για την κατασκευή τους και τα χρυσοπληρώνουμε καθημερινά με την επιβολή διοδίων, με τις αυξήσεις των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές, με την μειωμένη οργανική σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία κ.λ. ποια ανάπτυξη και για ποιόν θα φέρει για παράδειγμα η εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσα στο λιμάνι μια ανάσα από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με λαϊκές κατοικίες και σχολεία; Μήπως θα μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Και τι θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει;

Τι ανάπτυξη θα φέρει η κατασκευή τουριστικής μαρίνας στο κέντρο της πόλης μας και η μετατροπή των αλιευτικών καταφυγίων σε τουριστικά στην Πλαταριά και την Σαγιάδα; Και οι όποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και με ποιες εργασιακές σχέσεις θα προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και τι μισθούς; Η πείρα από την παραχώρηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά στο Κινέζικο μονοπωλιακό κολοσσό την COSKO δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά ας μην πάμε μακριά. Αρκει μία κουβέντα με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο στην Πέρδικα πρώην Ρεγγίνα Μάρε νυν Μαρμπέλλα, όπου οι συμβάσεις τους είναι μηνιαίες με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια για να πείσει και τον πιο δύσπιστο για το τι είδους ανάπτυξη μας επιφυλάσσουν.

Συναδέλφισες- οι, φίλες και φίλοι, η σημερινή μας σύσκεψη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα που δίνουμε καθημερινά για όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν την εργατική λαϊκή οικογένεια. Σας καλέσαμε λοιπόν σήμερα εδώ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας εν μέσω ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας γιατί θέλουμε να στείλουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει στο περιθώριο χειροκροτητές, που μας θέλει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ‘ηταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για τους εργαζόμενους του νομού μας. Νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι μαζί με τα Σωματεία τους κατέβηκαν στους δρόμους της Ηγουμενίτσας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα παραιτηθούμε από την υπεράσπιση κατακτήσεων, ότι δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκηση για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε με μαζικοποίηση των Σωματείων, των Συλλόγων, με οργάνωση και προσανατολισμό θέτοντας στο επίκεντρο του αγώνα τις σύγχρονες ανάγκες μας, χτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι την δική μας συμμαχία διεκδικούμε τα αυτονόητα όλα όσα δικαιούμαστε. από μόνο του αυτό που κάνουμε, σήμερα θεωρούμε ότι είναι μια μικρή νίκη. Δεν ανεχόμαστε άλλο την προσβολή, να μας εκμεταλλεύονται, να μας αδικούν, και μείς να τους δείχνουμε ξανά εμπιστοσύνη, να στεκόμαστε θεατές στην σφαγή των δικαιωμάτων μας. Ακόμα χειρότερα να γινόμαστε χειροκροτητές όλων αυτών που ευθύνονται για όλα τα δεινά που ζούμε. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του συστήματος, αυτών που κάνουν κουμάντο και στην οικονομία και όλων αυτών που τους στηρίζουν.

Συναδέλφισες – οι, φίλοι και φίλες, οι εξελίξεις του τελευταίου διμήνου σχετικά με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου επιβεβαιώνουν αυτό που η Διοίκηση του ΕΚΘ ανάδειξε από την αρχή: οτι οι αστικοί σχεδιασμοί και στην περιοχή μας( χτύπημα εργασιακών σχέσεων με παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης εμπορικό κέντρο στο λιμάνι, τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης, παρκινγκ, κατάργηση ελεύθερων χώρων πρόσβασης, ακριβή μετακίνηση κ.αλ.) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών όπως το δικαίωμα για φτηνές διακοπές και αναψυχή, ασφαλή μετακίνηση και ελεύθερους χώρους για ψυχαγωγία και άθληση κ.λ.. οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι ούτε τυχαίοι ούτε μοιραίοι! Είναι οργανωμένοι και σχεδιασμένοι με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τα στηρίγματα τους στην τοπική Διοίκηση( Δήμοι, Περιφέρεια) και υλοποιούν την πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ε.Ε. τα κόμματα , τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το κράτος και τα στηρίγματα τους στην τοπική Διοίκηση η Εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε με την δική μας οργανωμένη πάλη, με την δική μας συμμαχία ορθώνοντας μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, με γνώμονα την ικανοποίηση όλων των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Αυτοί παζαρεύουν τετραγωνικά, εμείς διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των δικών μας λαϊκών αναγκών. Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της πόλης μας πυκνοκατοικημένη – περιοχή με λαϊκές κατοικίες και σχολεία. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί μια εν δυνάμει περιβαλλοντική βόμβα στο κέντρο της πόλης. Να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στον λαό, οι πόροι του παραλιακού μετώπου, που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, παιδικές χαρές, χώροι αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας καθώς επίσης και όλες οι παραλίες για την αναβάθμιση του δικαιώματος φτηνών διακοπών και αναψυχής των λαϊκών στρωμάτων. Επιτέλους η Δημοτική Αρχή ας προχωρήσει στην διεκδίκηση της χρηματοδότησης που δικαιούται από το κράτος και ας σταματήσει να χαρατσώνει τον λαό του Δήμου με ανταποδοτικά τέλη και φόρους. Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά της Πλαταριάς και της Σαγιάδας και να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων. Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια του ΟΛΗΓ ΑΕ για κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης, μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει απώλεια ελεύθερων χώρων για τις λαϊκές ανάγκες. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης. Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχτεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για πολιτιστικούς Συλλόγους ναυταθλητισμού και αθλητισμού. Αυτά τα αιτήματα είναι σύγχρονα και ρεαλιστικά και στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών.

Συναδέλφισες -οι, φίλες και φίλοι, με αυτές τις σκέψεις και το συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης, η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. σας καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και σας προτείνουμε στις 3 Αυγούστου ημέρα Τρίτη, να πλαισιώσουμε και να στηρίξουμε την μουσική βραδιά που διοργανώνει ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία στον χώρο της συναυλίας.

Ολοι και όλες στην μάχη!

Όλοι και όλες για να αποτρέψουμε την παράδοση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα νύχια των αρπακτικών που στραγγίζουν τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Θ. και των Σωματείων του την Τρίτη 3 Αυγούστου ώρα 20.00 στην πλατεία Δημαρχείου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.
Read More »
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Εκκλησίας της Ελλάδος: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας»

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Εκκλησίας της Ελλάδος: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας»Εγκύκλιο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», η οποία αναμένεται να διαβαστεί προς τους πιστούς την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Παράλληλα θα μοιραστεί και σημείωμα με 12 ερωτήσεις και απαντήσεις, στις οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή “Δέλτα”».

Επίσης, απαντάται το επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυικά κύτταρα. «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα» είναι η απάντηση, ενώ επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

«Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο» τονίζεται σε άλλη απάντηση, ενώ η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».

Στην εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της ιατρικής επιστήμης, καθώς και ο ίδιος ο Κύριος έλεγε «όταν το σώμα ασθενεί, υπάρχει ανάγκη της συνδρομής των γιατρών». Η Ιερά Σύνοδος τονίζει πως η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των γιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία.

Προσθέτει, μάλιστα, πως η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της στο εμβόλιο, «το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο “ὑπέρ οὗ Χριστός ἀπέθανε”».

Καλεί δε τους πιστούς να μην ακούν φωνές που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό, ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες «στερούνται επιστημονικότητας αλλά και εκκλησιαστικού πνεύματος».

Διαβάστε το κείμενο της εγκυκλίου:

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Το τελειότερο δημιούργημα του Θεού είναι ο άνθρωπος, ο οποίος πλάστηκε για να ζει αιώνια. Ο εγωισμός οδήγησε τον άνθρωπο στην πτώση και η πτώση έφερε ως συνέπεια τις ασθένειες και τον θάνατο.

Ο Δημιουργός μας, για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες, μας χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Προφήτης Ησαίας με την βοήθεια της τότε ιατρικής, εθεράπευσε τον Εζεκία.

Στην Καινή Διαθήκη εξ άλλου, ο Ίδιος ο Κύριός μας τονίζει την αναγκαιότητα της ιατρικής επιστήμης λέγοντας: «ου χρείαν έχουσιν οι ισχύοντες ιατρού, αλλ’ οι κακώς έχοντες» (Ματθ. 9, 12), που σημαίνει πως όταν το σώμα ασθενεί, υπάρχει ανάγκη της συνδρομής των ιατρών.

Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης, λίγο πριν από τον θάνατό του, μη αντέχοντας τους πόνους της ασθενείας του, ζήτησε ιατρική φροντίδα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου και εκοιμήθη.

Αλλά και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, πρωτοπόρος σε ιατρικά επιστημονικά επιτεύγματα, χάριζε και εξακολουθεί και μετά την κοίμησή του να χαρίζει, με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος, στους ανθρώπους την υγεία του σώματος, αλλά και της ψυχής.

Στην εποχή μας, ο Όσιος Πορφύριος ανεδείχθη ο κατ’ εξοχήν Άγιος των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και, γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τον πόνο των ασθενών, ζητούσε από τους ανθρώπους να προσεύχονται για τον φωτισμό των ιατρών και όταν τους επισκέπτεται η αρρώστια να απευθύνονται σε αυτούς για βοήθεια.

Έτσι και σήμερα, η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίπονη προσπάθεια των επιστημόνων ερευνητών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στην διάθεσή της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας. Η ελπίδα έχει ανατείλει για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά, κυρίως, για την ανεμπόδιστη συμμετοχή στα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας μας, με κορύφωση την Κοινωνία όλων μας κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο «υπέρ ου Χριστός απέθανε» (Ρωμ. 14, 15). Και θέλει αυθεντικώς να διαβεβαιώσει πως αυτό το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ο φόβος για οτιδήποτε είναι πρωτόγνωρο συχνά δημιουργεί αντιδράσεις ή καχυποψία με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να ακούγονται φωνές, που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα του Κυρίου μας, κατά την Αρχιερατική Του Προσευχή, «ίνα πάντες εν ώσι» (Ιω. 17, 21).

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία χρειάζεται πίστη, σύνεση, ταπείνωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύη, αγάπη προς τον Θεό και προς τον πλησίον διότι εάν αυτά εκλείψουν, ο φόβος κυριεύει τις καρδιές των ανθρώπων και κατά τον Προφήτη Δαβίδ «εκεί εδειλίασαν φόβω, ου ουκ ην φόβος» (Ψαλμ. 13, 5).

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Σας καλούμε να ακούτε την φωνή της επιστήμης και των ειδικών, οι οποίοι πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνουν τους πολίτες, προτείνοντας ενδεδειγμένες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση των δυσχερειών, που κάθε φορά προκύπτουν.

Πολλές φορές, στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως προβάλλονται αβασάνιστα απόψεις, οι οποίες στερούνται επιστημονικότητος, αλλά και εκκλησιαστικού πνεύματος. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Ευαγγελιστού της Αγάπης Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου «μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα ει εκ του Θεού εστιν» (Ιω. Α΄, 4, 1).

Παιδιά μας,

Καλούμε όλους σε πανστρατιά προσευχής, η οποία άλλωστε αποτελεί και το κατ’ εξοχήν όπλο των Χριστιανών, ώστε μαζί και με την τήρηση των ιατρικών οδηγιών και με την βοήθεια των επιστημονικών επιτευγμάτων, να εκλείψει η πανδημία και η οσμή θανάτου από την ανθρωπότητα και όλοι ενωμένοι να δοξάζουμε τον Αρχηγό της Πίστεώς μας, Ιησού Χριστό, ο Οποίος ήλθε σε αυτόν τον κόσμο «ίνα ζωήν έχωμεν και περισσόν έχωμεν» (Ιω. 10, 10).
Read More »
Εκκλησίας της Ελλάδος: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας» Εκκλησίας της Ελλάδος: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη απασχόληση ως αποκλειστική νοσοκόμα

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη απασχόληση ως αποκλειστική νοσοκόμαΣυνελήφθη σήμερα (21-07-2021) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπή, διότι διαπιστώθηκε να απασχολείται παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Read More »
Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη απασχόληση ως αποκλειστική νοσοκόμα Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη απασχόληση ως αποκλειστική νοσοκόμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. ΑθανασίουΦαίνεται πως στα σημαντικά και καίρια ζητήματα η τοπική κοινωνία παραμένει απαθής κι’ αδιάφορη.
Ζητήματα όπως η απόδοση της χερσαίας ζώνης στον δήμο Ηγουμενίτσας ήτοι το παράκτιο μέτωπο που δεν σχετίζεται με λιμενικούς δραστηριότητες είναι ζωτικής σημασίας και για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου, αλλά και με την ίδια την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Ό,τι υπάρχει ως όαση αναψυχής και χαλάρωσης βρίσκεται επί του θαλάσσιου μετώπου και φανταστείτε ν’ αποκλειστούν ολοσχερώς δημότες από αυτό. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιον τυχαίο δρομίσκο αλλά για το κύριο μέρος της ακτογραμμή από τα Σύβοτα μέχρι την Σαγιάδα και σε αυτό για να επιμείνουμε συγκαταλέγεται και το θαλάσσιο μέτωπο της Ηγουμενίτσας ως πόλης.
Δεν μπορεί με την συνήθη δικαιολογητικά ότι ο δήμος ή οι ορισμένες διοικήσεις αδυνατούν να το διαχειριστούν, να περάσει σε χέρια της πολυεθνικής εταιρείας που θα αναλάβει και την τύχη του λιμανιού, και να στερηθεί το δικαίωμα πρόσβασης στον αιγιαλό στο σύνολο των δημοτών και των επισκεπτών των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Η αδιαφορία αυτή, όχι μόνο είναι αδιανόητη, αλλά εν πολλοίς αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας και εκμαυλίζει κάθε έννοια του πολίτη- δημότη ως πολιτική οντότητα που θέλει να συνδιαμορφώνει το μέλλον του.
Αν η δεκαετία της οικονομικής κρίσης και τα μέτρα περιστολής για την προστασία μας από τον κορωνοϊό μοιάζουν να έχουν τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης και την ραχοκοκκαλιά της τοπικής κοινωνίας, τότε είναι πλέον στο χέρι των δημοτών να αναδιαθρωθούν, έστω και την ύστατη στιγμή σε περίπτωση που η κυβερνητική επιτροπή δεν αποδώσει στο σύνολο της και όχι μερικώς την χερσαία ζώνη στην τοπική κοινωνία…
Read More »
Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Πως υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήματα από δημότες στο δήμο Σουλίου και για ποιες περιπτώσεις

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Πως υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήματα από δημότες στο δήμο Σουλίου και για ποιες περιπτώσειςΜε στόχο την ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με τις δημοτικές υπηρεσίες, ο δήμος Σουλίου δίνει την δυνατότητα στους δημότες να υποβάλουν μια σειρά από ηλεκτρονικά αιτήματα, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.

Οι περιπτώσεις που αφορούν είναι:
Άδειες καταστημάτων
Αδέσποτα
Ανακύκλωση
Δημοτικός φωτισμός
Δημοτολόγιο – ληξιαρχείο
Εγκαταλελειμμένο όχημα
Θέματα κοινωνικής μέριμνας
Θέματα παιδείας – σχολείων
Καθαριότητα λακκούβες
Παιδικές χαρές
Περιβάλλον
Τεχνικά θέματα
Φρεάτια

Ο δημότης, μέσα από την εφαρμογή, εκτός από την υποβολή αιτήματος, μπορεί να προτείνει και λύση, ενώ για να κάνετε χρήση την εφαρμογή, οδηγηθείτε στην σχετική σελίδα του δήμου Σουλίου από εδώ
Read More »
Πως υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήματα από δημότες στο δήμο Σουλίου και για ποιες περιπτώσεις Πως υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήματα από δημότες στο δήμο Σουλίου και για ποιες περιπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για δράση του ΕΠΑνΕΚ

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για δράση του ΕΠΑνΕΚ«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας –ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑΝΕΚ:

«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης από τα Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στο ακόλουθο σύνδεσμο

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για δράση του ΕΠΑνΕΚ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση για δράση του ΕΠΑνΕΚ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και τα εσπεριδοειδή

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Θεσπρωτία: Στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και τα εσπεριδοειδήΤη διαβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα στήριξης της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν, όλες οι καλλιέργειες, ακόμα κι εκείνες που ήταν στο στάδιο της προ-άνθισης έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πρόγραμμα αποζημιώσεων συμπεριλαμβάνονται και τα εσπεριδοειδή της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Με βάση τον προγραμματισμό θα αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό και θα υπάρξει κάλυψη της αποζημίωσης που θα υπολογιστεί στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών από τον ΕΛΓΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το ποσό της τάξης των 155 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στον ΕΛΓΑ μέσω του Υπουργείου Οικονομικών.
Read More »
Θεσπρωτία: Στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και τα εσπεριδοειδή Θεσπρωτία: Στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και τα εσπεριδοειδή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Και η Μπέλλα Βράκα στη χερσαία ζώνη...

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
Και η Μπέλλα Βράκα στη χερσαία ζώνη...Είναι η πιο πολύφωτογραφημένη παραλία όχι μόνο των Συβότων αλλά ολόκληρης της Ηπείρου. Η Μπέλλα Βράκα!

Το διάστημα αυτό όπου κυριαρχεί το ζήτημα της χερσαίας ζώνης, φορείς και κάτοικοι όσο ψάχνουν μαθαίνουν.. Και όσο διαβάζουν ανακαλύπτουν!

Και η Μπέλλα Βράκα λοιπόν, η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ηπείρου περιλαμβάνεται στη χερσαία ζώνη..

Και όσο δεν λαμβάνονται αποφάσεις για την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία τόσο πιο κοντά θα βρίσκεται στον ιδιώτη που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΗΓ.

Καλό λοιπόν είναι το θέμα να λυθεί άμεσα… Διαφορετικά..

Bella Ciao!
Read More »
Και η Μπέλλα Βράκα στη χερσαία ζώνη... Και η Μπέλλα Βράκα στη χερσαία ζώνη... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

50χρονος ναυτικός πέθανε μέσα στην καμπίνα του σε πλοίο

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021
50χρονος ναυτικός πέθανε μέσα στην καμπίνα του σε πλοίοΕνημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ότι 50χρονος μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός της καμπίνας του, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πάτρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το εν λόγω πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Πάτρας και άμεσα, ιατρός του πλοίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον 50χρονο, ενώ αργότερα διαπίστωσε τον θάνατό του. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
Read More »
50χρονος ναυτικός πέθανε μέσα στην καμπίνα του σε πλοίο 50χρονος ναυτικός πέθανε μέσα στην καμπίνα του σε πλοίο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

Σελίδες