Υπογράφηκε η σύμβαση για το κτήριο Βούλγαρη - Εντός 18 μηνών η παράδοσή του

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Υπογράφηκε η σύμβαση για το κτήριο Βούλγαρη - Εντός 18 μηνών η παράδοσή του


Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Σουλίου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ», προϋπολογισμού 2.250.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020» (ΣΑ Ε1551, κωδ. εναρίθμ. 2018ΣΕ15510008. Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2014-2020.

Το έργο εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 3525/1155/Α3/15.06.2018 απόφαση ένταξης της πράξης «ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» με κωδικό ΟΠΣ 5019465 (ΑΔΑ: 7ΣΟΨ465ΧΙ8-ΞΝΗ) στο Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020» και δημοπρατήθηκε με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό στις 29-07-2020.

Οι εργασίες αφορούν την επισκευή και ανάδειξη του κτιρίου δωρεάς οικογενείας Βούλγαρη, το οποίο προβλέπεται να μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης της Κοινότητας Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου. Επίσης προβλέπεται να αναπλασθεί ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου του Δημητρίου, αφετέρου, ενεργώντας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της Τεχνικής Εταιρείας «ΤΡΙΑΙΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ».

Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε πεντακόσιες σαράντα (540) ημερολογιακές ημέρες (ήτοι 18 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Read More »
Υπογράφηκε η σύμβαση για το κτήριο Βούλγαρη - Εντός 18 μηνών η παράδοσή του Υπογράφηκε η σύμβαση για το κτήριο Βούλγαρη - Εντός 18 μηνών η παράδοσή του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ηγουμενίτσα


Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία υπέρ υγείας και ενισχύσεως του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρουσία των Λιμενικών αρχών, των τοπικών πολιτικών αρχών, εκπροσώπων λοιπών σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.
Read More »
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ηγουμενίτσα Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Ακόμα τρεις διεθνής διακρίσεις για τη ΔΩΔΩΝΗ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Ακόμα τρεις διεθνής διακρίσεις για τη ΔΩΔΩΝΗΤα αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ βραβευτήκαν στα World Cheese Awards

Τρεις ακόμη σημαντικές, διεθνής διακρίσεις πρόσθεσε στο ενεργητικό της η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο των φετινών World Cheese Awards.

Συγκεκριμένα, το Κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση κατακτώντας το χρυσό βραβείο, κερδίζοντας με τη μοναδική του γεύση την κριτική επιτροπή. Παράλληλα, το Γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε την ασημένια διάκριση ενώ το ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ απέσπασε την χάλκινη διάκριση, ξεχωρίζοντας για την γευστική καινοτομία τους και την ανώτερη ποιότητα τους.

Με πάνω από μισό αιώνα επιτυχημένης παρουσίας εντός κι εκτός συνόρων, η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας στην αγορά πάνω από 10 κατηγορίες προϊόντων, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η ποιότητα και η αυθεντικότητα της Γεύσης του Καλού, αναγνωρίζεται και διεθνώς κατακτώντας επάξια τη θέση της στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση, και κατακτώντας τη δική της μοναδική θέση στο τραπέζι και την καρδιά των Ελλήνων αλλά και των ξένων καταναλωτών.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Cheese Awards 2021, πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία υπό την αιγίδα του οργανισμού Guild of Fine Food.

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά: «Οι τρείς νέες, διεθνείς διακρίσεις αποτελούν ακόμα μια αναγνώριση των προσπαθειών μας και μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς τα προϊόντα μας αναγνωρίστηκαν στα σημαντικά αυτά διεθνή βραβεία, ανάμεσα σε προϊόντα από τόσες πολλές άλλες χώρες. Παράλληλα, βραβεύσεις τέτοιου είδους αποτελούν για εμάς ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και μεράκι να προσφέρουμε τα αγνά και αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ εντός και εκτός Ελλάδας».
Read More »
Ακόμα τρεις διεθνής διακρίσεις για τη ΔΩΔΩΝΗ Ακόμα τρεις διεθνής διακρίσεις για τη ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Κάλεσμα για την ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Κάλεσμα για την ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας


Καλούνται τα άτομα με αναπηρίες όλων των κατηγοριών (τετραπληγία, εγκεφαλική παράλυση, κώφωση, τύφλωση, ψυχική αναπηρία, νοητική αναπηρία και άλλες βαριές και πολλαπλές αναπηρίες) για την ίδρυση συλλόγου στο Νομό Θεσπρωτίας

Η ίδρυση του συλλόγου θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στον νομό μας. Με την ίδρυση του συλλόγου τα άτομα με αναπηρίες θα αποκτήσουν φωνή και ύπαρξη, ελπίδα και προοπτική.

Πληροφορίες:
Προβιδάκη Αγγελική: 6939474423
Δέλκου Αφροδίτη: 6936772951
Παπαζώη Αγλαϊα, τηλ: 6936438361
Read More »
Κάλεσμα για την ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας Κάλεσμα για την ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας για ηλεκτρονική απάτη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Σχηματισμός δικογραφίας για ηλεκτρονική απάτηΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για την εμπλοκή του σε υπόθεση απάτης με υπολογιστή, η οποία έγινε την 15-09-2021.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος, αφού τηλεφώνησε σε ημεδαπό, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση προϊόντος, εκδήλωσε την πρόθεσή του για την αγορά του και τεχνηέντως απέσπασε προσωπικά στοιχεία του παθόντα, αποκτώντας πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, με αποτέλεσμα να προβεί σε μεταφορά από αυτόν χρηματικού ποσού -10.000- ευρώ σε λογαριασμό του κατηγορούμενου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας για ηλεκτρονική απάτη Σχηματισμός δικογραφίας για ηλεκτρονική απάτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της Μαζαρακιάς

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Θεσπρωτία: Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της Μαζαρακιάς


 
Στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας με Εγνατία Οδό (τμήμα κόμβος Καρτερίου-κόμβος Μεσοβουνίου)», κοντά στον σύγχρονο οικισμό της Μαζαρακιάς, εντοπίστηκε σημαντικό νεκροταφείο των ρωμαϊκών χρόνων. Συνολικά έχουν ερευνηθεί 200, περίπου, τάφοι διαφόρων κατηγοριών: κεραμοσκεπείς, λακκοειδείς με κάλυψη από λίθους, λακκοειδείς χωρίς κάλυψη, χτιστοί (λιθοπερίκλειστοι), καθώς και κτιστά ταφικά μνημεία, που χρονολογούνται από τα τέλη του 1ου αι. π.Χ. έως και τις αρχές, σχεδόν, του 3ου αι. μ.Χ.

Στο νεκροταφείο, που αποτελεί τη μοναδική, γνωστή μέχρι σήμερα, περίπτωση οργανωμένου και εκτεταμένου νεκροταφείου της ρωμαϊκής περιόδου στη Θεσπρωτία, έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα είδη ταφικών πρακτικών: καύση των νεκρών, ενταφιασμοί και εγχυτρισμοί σε αγγεία. Οι καύσεις, που συνήθως εφαρμόζονταν για τα ενήλικα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, υπερτερούν αριθμητικά των υπολοίπων πρακτικών.


 
Λίθινα σήματα, κιονίσκοι και επιτύμβιες στήλες είχαν τοποθετηθεί για τη σήμανση των τάφων. Οι νεκροί συνοδεύονταν στην τελευταία τους κατοικία από διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν εν ζωή, όπως επιτραπέζια σκεύη, αγγεία πόσεως, λυχνάρια, πολλά εκ των οποίων με ανάγλυφη διακόσμηση, πήλινα και γυάλινα μυροδοχεία, κοσμήματα, αντικείμενα που συνδέονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα, όπως σιδερένιες και χάλκινες γραφίδες, καθώς και χάλκινα νομίσματα, πολλά από τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.


 
Πρόσβαση: Το νεκροταφείο βρίσκεται 17 χλμ. ΝΑ της Ηγουμενίτσας. Ο επισκέπτης ακολουθεί την Εγνατία οδό ως τον κόμβο του Καρτερίου, από όπου εξέρχεται με κατεύθυνση τους οικισμούς Καρτερίου - Μαζαρακιάς. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στη διασταύρωση προς Μεσοβούνι, περίπου 1 χλμ. πριν τη Μαζαρακιά.

 
Read More »
Θεσπρωτία: Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της Μαζαρακιάς Θεσπρωτία: Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της Μαζαρακιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων για υπόθεση ληστείας, που έγινε σήμερα (06-12-2021) το πρωί σε περιοχή της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος παρουσιάστηκε σε ηλικιωμένο ζευγάρι ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η. και αφού τεχνηέντως απομάκρυνε τον άνδρα από το σπίτι, στη συνέχεια έσυρε βίαια εκτός αυτού τη γυναίκα και έπειτα αφαίρεσε από δωμάτιο χρηματικό ποσό που βρήκε.

Ακολούθως, επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Μορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας: Οπτικοποίησης της ενδυματολογικής ιστορίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Μορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας: Οπτικοποίησης της ενδυματολογικής ιστορίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, σε συνεργασία με την κα. Νικολέττα Αναστασίου και με την υποστήριξη του κ. Βαγγέλη Μώκου, προχώρησαν sτην παραγωγή ενός βίντεο, όπου οπτικοποιείται η αφήγηση της Ελένης Σιάνου-Μώκου για την ενδυματολογική ιστορία της Πέρδικας. Στο βίντεο εμφανίζεται η κα. Ραχήλ Μαρκιανίδου αναπαριστώντας τη διαδρομή της παραδοσιακής φορεσιάς στο βάθος του χρόνου.

Το βίντεο δημιουργήθηκε για να προβληθεί στο φεστιβάλ πολιτισμού Tale of X Cities, στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αυτό του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ακουμπάμε στις ρίζες μας, διασώζουμε και μαθαίνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας! Με όρεξη και μεράκι μεταλαμπαδεύουμε την πολιτιστική μας κουλτούρα στις επόμενες γενιές!


Read More »
Μορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας: Οπτικοποίησης της ενδυματολογικής ιστορίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Μορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας: Οπτικοποίησης της ενδυματολογικής ιστορίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Κορωνοϊός: 4.943 τα νέα περιστατικά, 116 νεκροί, 714 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Κορωνοϊός: 4.943 τα νέα περιστατικά, 116 νεκροί, 714 διασωληνωμένοιΣήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 4.943 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 714 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 116 νέοι θάνατοι.

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό περιστατικά που είχε καταγράψει ο ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, όταν εντοπίστηκαν 8.613 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.
Read More »
Κορωνοϊός: 4.943 τα νέα περιστατικά, 116 νεκροί, 714 διασωληνωμένοι Κορωνοϊός: 4.943 τα νέα περιστατικά, 116 νεκροί, 714 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

12 χρόνια από το θάνατο του Αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη εν ώρα υπηρεσίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
12 χρόνια από το θάνατο του Αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη εν ώρα υπηρεσίαςΤρισάγιο στην μνήμη του ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΤΣΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, τελέστηκε σήμερα το πρωί στην πύλη του Νέου Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ήταν 06/12/2009 ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, και περί ώρα 19:30 όταν ο θεός αποφάσισε να «πάρει» κοντά του τον Σωτήρη και ενώ ήταν εν ώρα υπηρεσίας και την στιγμή που πήγαινε να εκτελέσει τα καθήκοντα του και τις διαταγές των ανωτέρων του και να διενεργήσει έλεγχο σε Φ/Γ όχημα στην πύλη του Λιμένα.
Με καταγωγή απο την Φασκομηλιά Θεσπρωτίς και σε ηλικία 33 ετών ,ο θεός αποφάσισε να τον «πάρει» κοντά του,να «πάρει» κάποιον ο οποίος ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Συναδέλφου,Οικογενειάρχη,Φίλου και Ανθρώπου.
Είμαστε περήφανοι όλοι όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να υπηρετήσουμε μαζί του και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμογελό του,την καλοσύνη του,τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του καθώς και την Συναδελφικότητα τον οποίον τον διέκριναν πάντα.
Φίλε ΣΩΤΗΡΗ είμαστε σίγουροι ότι μας κοιτάς και μας προσέχεις από εκεί ψηλά που είσαι,κάνοντας παρέα με τον ΜΑΡΙΝΟ ΖΑΜΠΑΤΗ.
Ελπίζουμε η αξιότιμη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Σώματος ότι θα δώσει το όνομα του σε ένα από να νέα σκάφη που θα παραληφθούν,ως ελάχιστο φόρο τιμής αναγνωρίζοντας έτσι την θυσία του στον βωμό του καθήκοντος και της Πατριδας.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος 
ΒορειοΔυτικής Ελλάδας(Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε)
Read More »
12 χρόνια από το θάνατο του Αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη εν ώρα υπηρεσίας 12 χρόνια από το θάνατο του Αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη εν ώρα υπηρεσίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

164 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
164 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 49
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 73
ΠΕ Πρέβεζας 31


Read More »
164 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 164 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ πραγματοποιούν κι εφέτος τα Χριστούγεννα χιλιάδες παιδικές ευχές

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ πραγματοποιούν κι εφέτος τα Χριστούγεννα χιλιάδες παιδικές ευχές


Όλοι μαζί στηρίζουμε τα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Χιλιάδες παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη θα δουν, για όγδοη χρονιά, τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους να γίνονται πραγματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία Ευχοστολίδια, που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Παραμένοντας ενεργά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και στη νέα γενιά, ο ΟΠΑΠ μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε κι εφέτος τα Χριστούγεννα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προσφοράς και αγάπης, με στόχο να εκπληρωθούν οι ευχές χιλιάδων παιδιών από τους οργανισμούς «Κιβωτός του Κόσμου» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα παιδιά έχουν αποτυπώσει τις ευχές τους σε ζωγραφιές, τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε διαδικτυακά. Από σήμερα κιόλας, μπορούμε να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια ή να κατεβάσουμε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», όπου θα βρούμε τις ζωγραφιές-ευχές των παιδιών. Για να εκπληρώσουμε μία ή και περισσότερες ευχές, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής απλά βήματα:
· Επιλέγουμε την παιδική ζωγραφιά-ευχή που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε
· Αγοράζουμε διαδικτυακά το δώρο που ανταποκρίνεται στην ευχή, μέσω των συνεργαζόμενων e-shops των καταστημάτων Μουστάκας, Zakcret και των εκδόσεων Ψυχογιός
· Στέλνουμε τη δική μας ευχή στο παιδί που θα λάβει το δώρο

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε την αυθεντική ζωγραφιά κάθε ευχής που πραγματοποιούμε, για να θυμόμαστε τη σημαντική μας προσφορά.

37.353 παιδικές ευχές και 42 έργα υποστήριξης
Η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια άρχισε το 2014, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ για την εταιρική υπευθυνότητα. Στη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών, τα Ευχοστολίδια έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 37.353 χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 42 έργα υποδομής και υποστήριξης στους φορείς που συμμετείχαν στα Ευχοστολίδια τα προηγούμενα χρόνια. Στο πλαίσιο της εφετινής δράσης, ο ΟΠΑΠ θα πραγματοποιήσει βελτιωτικές εργασίες στο σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο και εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και την τοποθέτηση φωτισμού και εξοπλισμού στο νέο σπίτι φιλοξενίας του οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου» στην Αθήνα.
Στα έργα που θα υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ στους δύο οργανισμούς, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μας, με συμβολικό τρόπο, μέσα από την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή και παίρνοντας μέρος στις δοκιμασίες της, συγκεντρώνουμε πόντους, οι οποίοι θα μετατραπούν από τον ΟΠΑΠ σε έργα για την υποστήριξη των δύο οργανισμών.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στη λειτουργία και διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ πραγματοποιούν κι εφέτος τα Χριστούγεννα χιλιάδες παιδικές ευχές Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ πραγματοποιούν κι εφέτος τα Χριστούγεννα χιλιάδες παιδικές ευχές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - Του Παν. Νταή

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - Του Παν. ΝταήΗ μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της προοδευτικής παράταξης, που έχει αρχίσει από το 2015 με την αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Το πρώτο βήμα ήταν η άνοδος των ποσοστών στις εκλογές του 2015, το δεύτερο η ένωση της κεντροαριστεράς το 2017 και το τρίτο η περαιτέρω άνοδος της εκλογικής επιρροής το 2019.

Το τέταρτο βήμα έγινε στις εκλογές της Κυριακής με την προσέλευση 270.000 ψηφοφόρων στις κάλπες, πολλές χιλιάδες εκ των οποίων ήταν νεολαίοι. Για να φανεί το μέγεθος της επιτυχίας, να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2016 για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ είχαν προσέλθει περίπου 400.000 ψηφοφόροι, ενώ πρόσφατα το ιστορικό κόμμα της συντηρητικής παράταξης στη Γαλλία, κατόρθωσε να προσελκύσει στις κάλπες, για την ανάδειξη νέου ηγέτη, μόνο 150.000 άτομα.

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή δείχνει το μέγεθος της συσπείρωσης της λαϊκής βάσης του Κινήματος και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαρροές προς τα άλλα κόμματα, σε ένα δύσκολο περιβάλλον και με αρνητική έως και εχθρική αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι από το βράδυ της Κυριακής όλα τα ΜΜΕ έχουν ανακρούσει πρύμναν και αρχίζουν να μετριάζουν την πολεμική τους, προβλέποντας αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι τα δύο πρώτα κόμματα έχουν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά για τη δυναμική που αναπτύσσει το ΚΙΝΑΛ. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγγεγραμμένα μέλη περίπου 54.000 άτομα, ενώ το κόμμα της ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, στην ουσία υπολειτουργεί, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό ως μείζον πρόβλημα για το χώρο της συντηρητικής παράταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προγραμματισμένο Συνέδριο αναβλήθηκε με πρόσχημα την πανδημία, ενώ στην προσυνεδριακή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την περασμένη εβδομάδα – παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού – με το ζόρι συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα, η πλειονότητα των οποίων ήταν κυβερνητικοί παράγοντες με τις συνήθεις πολυμελείς ακολουθίες τους.

Η επιτυχία της προσέλευσης οφείλεται και στους έξι υποψηφίους. Όλοι τους συνέβαλλαν στην προσέλκυση διαφορετικού κοινού ψηφοφόρων, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες εν μέσω πανδημίας και περίμεναν με τις ώρες στις ουρές για να ψηφίσουν, γιατί τους ενώνει η κοινή έννοια για το μέλλον της παράταξης, η οποία έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, που δεν πρέπει να λησμονούνται ή πολύ περισσότερο να διαγράφονται.

Από την ψηφοφορία προέκυψε ότι κανείς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο, αλλά και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος, αφού ακόμη και ο Ν. Ανδρουλάκης που αναδείχθηκε καθαρά πρώτος στις εκλογές και απέκτησε ένα σαφές προβάδισμα νίκης, εξασφάλισε λίγους περισσότερους από το 1/ 3 των ψήφων.

Η συγκεκριμένη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, πρέπει να είναι στο μυαλό όλων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Και η εν λόγω ερμηνεία οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της ανοδικής πορείας του Κινήματος, είναι η διατήρηση της ενότητας, τόσο στη βάση όσο και στα στελέχη του.

Συνεπώς, η επόμενη ηγεσία πρέπει να είναι ενωτική και συνθετική, να πορευτεί με συναινέσεις και όχι αποκλεισμούς και το κυριότερο να διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του Κινήματος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εκτιμούμε ότι όποιος εκ των δύο εκλεγεί, έχει την ικανότητα να εκπληρώσει τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις.

Επιπλέον, αναγκαία είναι και η σταδιακή ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του ΚΙΝΑΛ, καθώς και η συνέχιση της προσπάθειας διείσδυσής του σε κοινωνικές ομάδες όπως π.χ. η νεολαία ή το κοινό που απέχει από την πολιτική, στις οποίες αυτή τη στιγμή υστερεί. Η υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη, δείχνει να διασφαλίζει προϋποθέσεις επιτυχίας στο στόχο αυτό, αφού αφενός είναι σχετικά νέος, αφετέρου έχει το πλεονέκτημα της έλλειψης φθοράς από προηγούμενη κυβερνητική θητεία. Αλλά και ο Γ. Παπανδρέου – παρά το γεγονός της αναπόφευκτης και άδικης ίσως πολλές φορές φθοράς από την πολύχρονη άσκηση εξουσίας από διάφορες θέσεις – μπορεί να συμβάλλει, καθώς είναι γνωστό ότι μπορεί να αφουγκράζεται αποτελεσματικά τις νέες ιδέες και τάσεις και να τις ενσωματώνει στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής, το σίγουρο είναι ότι μπήκαν στέρεες βάσεις για την ολική επαναφορά του ΚΙΝΑΛ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν έχει να αντιμετωπίσει άλλωστε κάποιους κυβερνητικούς ή κομματικούς μηχανισμούς με ιδιαίτερη οργάνωση και σοβαρότητα.

Όσοι εξ ημών εργαζόμαστε στη δημόσια διοίκηση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ομάδες στελεχών με μέτριες έως χαμηλές πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες, που απλώς αξιοποίησαν προς όφελός τους το γενικότερο οικονομικό – κοινωνικό περιβάλλον και κατέκτησαν την εξουσία, την οποία άσκησαν ή ασκούν κυρίως με επικοινωνιακούς όρους. Ας είναι καλά το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε θεσμούς που λειτουργούν ακόμα, καθώς και ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, που εκτελούν με επαγγελματισμό το πατριωτικό τους καθήκον, ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία και το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί στοιχειωδώς.

Το ποιοι είναι και το τι κάνουν το βλέπουμε και στην περιοχή μας αυτή την περίοδο. Αντί να ασχοληθούν με την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής, οι εκπρόσωποι της ΝΔ στο Κοινοβούλιο, την Περιφέρεια και τους ΟΤΑ δεν μπορούν να συνεργαστούν ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, μετατρέποντας την Ήπειρο σε παράδειγμα προς αποφυγή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με μια ανεπαρκή Κυβέρνηση και με μια κακή αντιπολίτευση, υπάρχουν τα περιθώρια ανατροπής του πολιτικού σκηνικού όχι βεβαίως άμεσα, αλλά σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αρκεί το ΚΙΝΑΛ να εργαστεί οργανωμένα, με συνέπεια, υπομονή και επιμονή και το κυριότερο με ενότητα στις δυνάμεις του.

Παναγιώτης Β. Νταής
Μέλος Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ
Read More »
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - Του Παν. Νταή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - Του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο το Λαϊκό Λαχείο. 
Σε πέντε κληρώσεις διένειμε συνολικά 7.003.960 ευρώ.

Στην 45η κλήρωση του παιχνιδιού, ο Μεγάλος Λαχνός, που πωλήθηκε στην Αθήνα, μοίρασε κέρδη 1.150.900 ευρώ, ενώ ο Β και Γ Λαχνός του Τριδύμου, οι οποίοι πωλήθηκαν σε Χαλάνδρι Αττικής και Άργος, διένειμαν από 86.000 ευρώ ο καθένας.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
· 1 τυχερός παίκτης κέρδισε 100.000 ευρώ
· 3 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 25.000 ευρώ
· 24 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 5.000 ευρώ
· 404 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
· 9 παίκτες κέρδισαν από 500 ευρώ
· 1.082 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ
· 97.381 παίκτες κέρδισαν από 20 ευρώ
· 104.852 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ
· 353.004 παίκτες κέρδισαν από 5 ευρώ ο καθένας

Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT
Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.
Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Βαλκανιονίκης ο Κατσούλας Χριστόφορος, αθλητής του Gkorezis karate & fitness club

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Βαλκανιονίκης ο Κατσούλας Χριστόφορος, αθλητής του Gkorezis karate & fitness club Βαλκανικό πρωτάθλημα καράτε Ριεκα Κροατίας 
26-27 & 28 /11/2021 
Βαλκανιονίκης ο Κατσούλας Χριστόφορος 

Ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων Νέων για τον αθλητή του αθλητισμού συλλόγου καράτε Ιωαννίνων Χριστόφορο Κατσακούλα!! 
Έχοντας καταπληκτική απόδοση νίκησε διαδοχικά τους πρωταθλητές Σκοπίων, Βοσνίας, Σερβίας και Τουρκίας και έφτασε στον τελικό της κατηγορίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. 
Είχε κατακτήσει τον περασμένο Οκτώβριο το ασημένιο μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα στην Κύπρο και τον Σεπτέμβριο το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νέων κερδίζοντας την μοριοδότηση του για τα Ελληνικά πανεπιστήμια. 
Την Εθνική μας ομάδα κοουτσάρισε ο προπονητής Γκορεζης Δημήτρης που μαζί με τους άλλους προπονητές την έφεραν στην 3 θέση στα Βαλκάνια . 
Πολλά συγχαρητήρια στον αθλητή μας! 

Οι προπονητές του
Γκορεζης Παναγιώτης
Γκορεζης Δημήτρης
Γκορεζη λυγερη
Read More »
Βαλκανιονίκης ο Κατσούλας Χριστόφορος, αθλητής του Gkorezis karate & fitness club Βαλκανιονίκης ο Κατσούλας Χριστόφορος, αθλητής του Gkorezis karate & fitness club Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο για έναν πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο για έναν πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα


Ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς καλείται να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστικός στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική υποστήριξη αναμένεται να προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), το οποίο θα διαχειριστεί πανευρωπαϊκά 672,5 δις. ευρώ εκ των οποίων η Ελλάδα εξασφάλισε 30,9 δις. ευρώ. Το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, με την επόμενη διετία, 2022- 2023, να είναι η πιο κρίσιμη για την υλοποίηση των έργων.
Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η ηγέτιδα Τράπεζα στον αγροδιατροφικό τομέα, προσεγγίζει ολιστικά και με μακρόπνοη αντίληψη τους αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει στον κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησε η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), με τον αγροτικό κόσμο.
Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανού, συμμετείχαν Συνεταιρισμοί και Οργανώσεις Παραγωγών. Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ κ. Χρήστο Γιαννακάκη τόσο για το σκοπό της πρωτοβουλίας όσο και για τη σημασία της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης από όλα τα συνεργατικά σχήματα της χώρας. Παράλληλα, εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής κ. Αλκιβιάδη Αλεξάνδρου, καθώς και εκπρόσωπος του τεχνικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. ανέλυσαν εκτενώς τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και υλοποίησης των επενδύσεων που παρέχονται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται δίπλα στον αγροδιατροφικό τομέα και υποστηρίζει τα βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, με στόχο την αύξηση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και εξωστρέφειας του χώρου.

Ας δούμε, όμως, τί αφορά η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επενδύσεις, οι οποίες εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις πέντε επιλέξιμες κατηγορίες:
· ψηφιακός μετασχηματισμός,
· πράσινη μετάβαση,
· εξωστρέφεια,
· ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων,
· καινοτομία – έρευνα και ανάπτυξη.

Πώς μπορεί να επωφεληθεί ο αγροτικός τομέας;
Ο πρωτογενής τομέας της χώρας, ο οποίος ήταν ανθεκτικός την περίοδο της οικονομικής κρίσης και φαίνεται να «αντέχει» και μέσα στην πανδημία, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Το «Ελλάδα 2.0» μπορεί να είναι η ευκαιρία ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα. Μέσα από τη δράση «Μετασχηματισμός στον γεωργικό τομέα», με προϋπολογισμό 520 εκατ. ευρώ, μπορεί να αξιοποιηθούν χρηματοδοτήσεις, ώστε να υλοποιηθούν επενδύσεις έγκαιρα, οι οποίες σχετίζονται με την πράσινη γεωργία, τη συνεργασία και την εξωστρέφεια. Τα προγράμματα αφορούν μεταξύ άλλων την καινοτομία και την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, την αναδιάρθρωση καλλιεργειών και την γενετική βελτίωση ζώων. Οι επενδύσεις πρέπει να στοχεύουν στην αύξηση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, στην αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και στην αύξηση των εξαγωγών.
Το «Ελλάδα 2.0» είναι η ευκαιρία ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Και μάλιστα σε μια εποχή, όπου οι καταναλωτές επιζητούν την υγιεινή διατροφή. Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν τις αγορές, λόγω της υψηλής ποιότητάς τους, που οφείλεται τόσο στο μικροκλίμα της χώρας όσο και στις μεθόδους καλλιέργειας.
Read More »
Το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο για έναν πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα Το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο για έναν πιο ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας


Στη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας θα παραμείνει για άλλα 4 χρόνιο ο Νικος Μπέζας, τον οποίο εξέλεξαν οι συνάδελφοί του στο σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στον πρώτο γύρο δεν κατόρθωσε να εκλεγεί για μία ψήφο, ενώ σήμερα έλαβε 45 σταυρούς έναντι 22 που έλαβε ο Κώστας Σιντόρης

Αναλυτικά

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 86
ΨΗΦΙΣΑΝ: 71
ΑΚΥΡΑ: 2
ΛΕΥΚΑ: 2

‘Ελαβαν
Νίκος Μπέζας: 45 σταυροί (67,16%)
Κώστας Σιντόρης: 22 σταυροί (32,84%)
Read More »
Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Επανεκλογή Μπέζα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Δήλωση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Δήλωση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ ΘεσπρωτίαςΕυχαριστούμε τους 2.036 συμπολίτες μας που προσήλθαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία επιλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής στον Νομό Θεσπρωτίας.
Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων της Παράταξής μας αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και προοπτικής!
Είναι εξίσου σημαντική, η συμμετοχή την ερχόμενη Κυριακή στο β' γύρο των εκλογών, όπου θα είναι υποψήφιοι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και στους αντιπροσώπους των υποψηφίων που συντέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας παρά την αυξημένη προσέλευση.

Ο Γραμματέας
Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Read More »
Δήλωση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Δήλωση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Απάντηση Γόγολου στην Αντιδήμαρχο κα Τζέλλου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Απάντηση Γόγολου στην Αντιδήμαρχο κα Τζέλλου


Στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, είτε είναι δια ζώσης, είτε είναι γραπτές, ποτέ δεν έκρινα προσωπικά κανέναν αλλά μόνο πολιτικά για τις θέσεις και αρμοδιότητες που κατέχουν.
Όσοι εκτίθενται στα κοινά γενικότερα είναι σίγουρο ότι θα δεχθούν κριτική για τα πεπραγμένα του χρόνου διοίκησης.
Και από την θέση που με κατέταξε η τοπική κοινωνία στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι επιβεβλημένη και υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες, η κριτική μου για ένα σημαντικό λόγο, να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να γίνει καλλίτερη.
Η κ. Τζέλλου, πρώην Αντιδημάρχος κυκλικής Οικονομίας και νυν Οικονομικών σε διαρχία με τον κ. Γκόλια (πανελλήνια πρωτοτυπία το γεγονός) προέβη σε μια μακροσκελή ανακοίνωση προκειμένου να επιβεβαιώσει με την ουσία του κειμένου της, "ότι η κωμωδία είναι η μια πλευρά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Με την τοποθέτηση μου απέδωσα
" τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.."
Και μόνο αυτό.
Ο νοών νοείτω!
Το συμπέρασμα ότι η τοποθέτησή μου προσβάλει το γυναικείο φύλο, ανάγεται στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας της Αντιδημάρχου κ. Τζέλλου.
Η έμφυλη ανισότητα εκ μέρους μου στην οποία αναφέρεται, είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει ευήκοα ώτα στο γυναικείο φύλο με μια γενίκευση χωρίς ουσία.
Η προσπάθεια μετάθεσης του σημαντικού εκ μέρους της, δεν μπορεί να αποκρύψει το οικονομικό "βόλεμα" της κ. Αντιδημάχου, η οποία επιβραβεύτηκε για την επιτυχημένη θητεία της ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτισμού (sic).
"Η ωραία κοιμωμένη" είναι η πρότασή μου για ταινία απόψε στην TV.
Καληνύχτα !
Read More »
Απάντηση Γόγολου στην Αντιδήμαρχο κα Τζέλλου Απάντηση Γόγολου στην Αντιδήμαρχο κα Τζέλλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων Θεσπρωτίας "Aυτες οι μέρες είναι του Αλέξη"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021
Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων Θεσπρωτίας "Aυτες οι μέρες είναι του Αλέξη"Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκέμβρη φωνάζει η συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που ασφυκτιά χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Δεκατρία χρόνια μετά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία εκτός ελέγχου και με μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν για την ανάγκη εμβολιασμού και που αποποιείται κάθε ευθύνη για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, επαναλαμβάνοντας μονότονα το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης». Δύο χρόνια πανδημίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού. Αντίθετα, «αδυνάτισε» τα νοσοκομεία, συγχώνευσε και αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και τάξη, στοίβαξε ανθρώπους σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ. Αξιοποίησε κυνικά την πανδημία για να εντείνει την επίθεσή της, ψηφίζοντας καταιγίδα μέτρων που αμφισβητούν, περιορίζουν και καταργούν δικαιώματα και ελευθερίες πολλών δεκαετιών σε όλους τους τομείς (οκτάωρο, υπερωρίες, δικαίωμα στη διαδήλωση, στο συνδικαλισμό και την απεργία, στη δημόσια παιδεία και υγεία κ.λπ.). Καθημερινά επιβάλλεται ένα κλίμα φίμωσης, ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, επιχειρείται ένας κοινωνικός διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και δίνεται έτσι ένα γερό πάτημα στη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αντιδραστικής πολιτικής και βάρβαρης επίθεσης στο λαό υπήρξε κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως στις 17/11/20 για το Πολυτεχνείο και στις 6/12/20 για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από όργανα των δυνάμεων καταστολής. Το όργιο καταστολής που έπληξε αγωνιστές σε όλη τη χώρα χρέωσε και τον κινηματικό κόσμο στη Θεσπρωτία με 10 πρόστιμα των 300 ευρώ.Η προσπάθεια φίμωσης και οικονομικής εξόντωσης των κινημάτων απαντήθηκε με ένα κύμα αλληλεγγύης και οικονομικής συνεισφοράς για τη συγκέντρωση του ποσού των άδικων προστίμων.

Η άγρια καταστολή της κυβέρνησης και των ΜΑΤ σε πολλές πόλεις της χώρας, με ξυλοδαρμούς, χημικά, συλλήψεις και διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, ανακόπηκε, εν μέρει, μονάχα μετά τη μαζική αντίδραση και αντίσταση του λαού και τον «ξεσηκωμό» στη Νέα Σμύρνη.

Φέτος έχουμε κάθε λόγο να βροντοφωνάξουμε πως η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν ένα «ατύχημα» αλλά ο κανόνας της κρατικής καταστολής και των μηχανισμών του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τα συνθήματα της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, γιατί η πολιτική τους συνεχίζει το δολοφονικό της έργο ρίχνοντας όλα τα βάρη της κρίσης τους στο λαό και την νεολαία.

Δεκατρία χρόνια μετά και παρόλο που εκείνος ο Δεκέμβρης φαινόταν να έχει προβλέψει ό,τι ακολούθησε, κάποιοι δεν έχουν μάθει τίποτα...Κάποιοι επιλέγουν να ξεχνούν ότι το τότε μέλλον για το οποίο φώναζαν είναι το σημερινό παρόν. Να πάρουμε την σκυτάλη από το σπάσιμο της απαγόρευσης και του φόβου στις περσινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και της 6 Δεκέμβρη.

Καλούμε σε αγώνα καταγγελίας, αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην αντιδραστική και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος.
· Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές, οι δίκες των οποίων πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες.
· Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία και την πολιτική δράση.
·Να προτάξουμε την κοινωνική μνήμη, προτού εκπέσει μέσα στο ζοφερό «κανονικοποιημένο» παρόν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων Θεσπρωτίας "Aυτες οι μέρες είναι του Αλέξη" Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων Θεσπρωτίας "Aυτες οι μέρες είναι του Αλέξη" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Σελίδες