Νέος θάνατος λουόμενου το μεσημέρι στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, 85χρονος. 

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 



Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. 


 
Read More »
Νέος θάνατος λουόμενου το μεσημέρι στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Νέος θάνατος λουόμενου το μεσημέρι στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός του πλοίαρχου του ρυμουλκού ''ΕΛΙΑΝΑ''

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον πλοιοκτήτη του Ρ/Κ ''ΕΛΙΑΝΑ'' Ν.Π. 6826 για τον τραυματισμό του Πλοιάρχου του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ηγουμενίτσας. 


Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργούσε ο Πλοίαρχος, γλίστρησε στο κατάστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών και ακολούθως στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. 

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός του πλοίαρχου του ρυμουλκού ''ΕΛΙΑΝΑ'' Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός του πλοίαρχου του ρυμουλκού ''ΕΛΙΑΝΑ'' Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Γιάννης Καραγιάννης: Με θερμικές κάμερες θα ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017



Η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί άμεσα με θερμικές κάμερες για την πληρέστερη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Νικόλαος Τόσκας, στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη.


Ο κ. Καραγιάννης είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στον υπουργό, μετά από περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου, μεταφέροντας του την ανησυχία και το φόβο των κατοίκων για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή, προσκομίζοντας σχετικά δημοσιεύματα καθώς και αιτήματα φορέων με προτάσεις για την φύλαξη των συνόρων και την αστυνόμευση της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε στον βουλευτή Ιωαννίνων πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των ακριτικών περιοχών που "φυλάσσουν Θερμοπύλες".


 
Read More »
Γιάννης Καραγιάννης: Με θερμικές κάμερες θα ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων Γιάννης Καραγιάννης: Με θερμικές κάμερες θα ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Ημερίδα με θέμα: «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια»

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου (Ε.Μ.Κ.Η.) σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στο ΜΕ.Κ.Δ.Ε. (Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας), δίπλα στο Κέντρο Υγείας, στο Μέτσοβο. 
Πληροφορίες Ε.Μ.Κ.Η. Χαρ. Τρικούπη 38, ΤΚ 45332 Ιωάννινα, 
Τηλ.- Φαξ: 26513 11476 Ιωάννης Π. Δεκόλης: 6944783934, 


 
Read More »
Ημερίδα με θέμα: «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια» Ημερίδα με θέμα: «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλο, επισκέφθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. 

Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη τον κ. Δήμου για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου, είχαν μια πολύεπίπεδη συζήτηση για θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, προώθησης των προϊόντων της Ηπείρου, αλλά και επέκτασης του τουριστικού προϊόντος. 


Ειδικότερα ο Δήμαρχος επεσήμανε την στήριξη που παρέχουν οι σύλλογοι και οι αδελφότητες Ηπειρωτών εξωτερικού στους Ηπειρώτες που μεταναστεύουν προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. 
Επιβραβεύοντας την προσπάθεια που κάνουν για την ανάδειξη της Ηπείρου και την διάδοση του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι Ηπειρώτες του εξωτερικού έχουν καταφέρει να αποτελέσουν μια ισχυρή παρουσία στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους. 

Τέλος, κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν, αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.


 
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία Περιφέρεια Ηπείρου και Ηπειρώτες του Εξωτερικού

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξη της διοργάνωσης του 4ου Τακτικού Συνεδρίου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Πρέβεζα.

Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας και ο ταμίας δρ. Ηλίας Γαλανός, είχαν εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για μεγάλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφώνησαν δε να είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία για την ανάληψη κοινής δράσης, ώστε να αναζητηθούν λύσεις και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης ενημέρωσε το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. συνοπτικά για τις βασικότερες δράσεις που υλοποιεί την περίοδο αυτή η Περιφέρεια και οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, όπως είναι τα έργα περιβάλλοντος (βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση απορριμμάτων), πολιτισμού (πρόγραμμα Αρχαίων θεάτρων), οδικές συνδέσεις, αγροτικές υποδομές κ.α.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. να δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας να λάβουν κάθε μέτρο και απόφαση που απαιτείται, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα με τη δυνατότητα εφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα. Επισήμαναν ιδιαίτερα δε το γεγονός ότι η πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το εξωτερικό, αποτελεί μια μακροχρόνια επιδίωξη των Απόδημων Ηπειρωτών που διαμένουν κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προσκόμματα που τίθενται κατά καιρούς στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως εξήγησε μπορεί να εξυπηρετήσει σχεδόν ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χαρακτήρισε δε επιφανειακές τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες που απορρέουν από την αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης του αερολιμένα, στους τοπικούς φορείς. Πρόσθεσε τέλος, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προσφερθεί να καλύψει και μέρος της δαπάνης που απαιτείται για διάφορες εργασίες (σύστημα προσγείωσης, συντήρηση δεξαμενών καυσίμων κλπ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 


 
Read More »
Σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία Περιφέρεια Ηπείρου και Ηπειρώτες του Εξωτερικού Σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία Περιφέρεια Ηπείρου και Ηπειρώτες του Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 04 Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του Απολογισμού , Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2016.

2.Έγκριση των πρακτικών του διαγωνισμού:«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ-ΨΥΧΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ» Δήμου Σουλίου.


3.Έγκριση δαπάνης -Διάθεση πίστωσης για: « Κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας (Εργασίες συντήρησης –επισκευής δικτύου πυρόσβεσης)».

4.Έγκριση δαπάνης - Διάθεση πίστωσης για: « Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων».

5.Ανάκληση των αριθ. 128/2017 και 129/2017 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

6.Έγκριση δαπανών -Διάθεση πιστώσεων Δήμου Σουλίου οικ. έτους


 
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Mε όραμα για τον τόπο του ο Θεσπρωτός πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Χρυσόστομος Δήμου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Ο Θεσπρωτός Χρυσόστομος Δήμου, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμων Ηπειρωτών, που επανεξελέγη πριν λίγες ημέρες για τρίτη φορά, έχει όραμα για την Ήπειρο. 
Και αθόρυβα κάνει παρεμβάσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ανάπτυξή της, ώστε να ξεφύγει από το επίπεδο της πιο φτωχής περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Προς αυτή την κατεύθυνση είχε εργαστεί και ως πρόεδρος, για έξι χρόνια, της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. 


Ευγενής ως άνθρωπος και εξαιρετικά δραστήριος κατορθώνει το καλύτερο δυνατό για την Ήπειρο, που πάντα έχει κεντρική θέση στην καρδιά του. 
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Ευρωπαϊκή Οικονομία (MA) και Επιχειρησιακή Έρευνα (PgD), ενώ κατέχει επίσης διπλώματα Ηγεσίας από το Harvard, το MIT και το Columbia) και έχει εξελιχθεί σ' έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, που από το 2009 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και είναι πρόεδρος εταιριών πολυεθνικού ομίλου στις περιφέρειες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. 


 
Read More »
Mε όραμα για τον τόπο του ο Θεσπρωτός πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Χρυσόστομος Δήμου  Mε όραμα για τον τόπο του ο Θεσπρωτός πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Χρυσόστομος Δήμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 18χρονος, ο οποίος είχε αφαιρέσει προπέλα σκάφους από εξοχική κατοικία

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από εξοχική κατοικία στον Μύτικα Πρέβεζας, για την οποία συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 18χρονος ημεδαπός.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει έναν 23χρονο συνεργό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, την 01-08-2017 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από τον προαύλειο χώρο εξοχικής κατοικίας στον Μύτικα Πρέβεζας, μία προπέλα σκάφους.


Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ μετά από επισταμένες αναζητήσεις, συνελήφθη ο 18χρονος και εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία.

Η κλεμμένη προπέλα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο 18χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 


 
Read More »
Συνελήφθη 18χρονος, ο οποίος είχε αφαιρέσει προπέλα σκάφους από εξοχική κατοικία Συνελήφθη 18χρονος, ο οποίος είχε αφαιρέσει προπέλα σκάφους από εξοχική κατοικία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ληστή περιπτέρου

Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου, μέχρι στιγμής δράστη, που διέπραξε ληστεία, χθες (02.08.2017) αργά το βράδυ, σε περίπτερο στην πόλη της Άρτας.


Ειδικότερα, ο δράστης εισήλθε σε περίπτερο και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή ενώ όταν έγινε αντιληπτός από 79χρονη ημεδαπή, υπεύθυνη του περιπτέρου, την απώθησε βίαια, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ληστή περιπτέρου Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ληστή περιπτέρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες