52χρονος τραυματίστηκε με κυνηγετικό όπλο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ένας 52χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε με κυνηγετικό όπλο στην Ηλιόραχη Κόνιτσας.

Ο 52χρονος, αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ατύχημα.

Για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο οργανώθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής μετέβη στο σημείο όπου ήταν τραυματισμένος ο 52χρονος καθώς ήταν αδύνατο να το προσεγγίσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή άλλο όχημα.

Έτσι τον μεταφέρανε μέχρι τον επαρχιακό δρόμο όπου εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.


 
Read More »
52χρονος τραυματίστηκε με κυνηγετικό όπλο 52χρονος τραυματίστηκε με κυνηγετικό όπλο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Ιστορικές καταγραφές για την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας το 1913

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Στο πανελλήνιο σίγουρα κάνει περισσότερη εντύπωση η απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 2013 και πιθανόν να πιστεύεται ότι την ίδια μέρα απελευθερώθηκε αυτόματα και η υπόλοιπη Ήπειρος, μαζί και η Θεσπρωτία. 
Αυτό όμως δεν ισχύει. 
Στις 23 Φεβρουαρίου απελευθερώνεται η Παραμυθιά. 
Και στις 26 Φεβρουαρίου 1913, ο ελληνικός στρατός έφτασε και στους Φιλιάτες. 
Όσο για την Ηγουμενίτσα, που σήμερα είναι η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, τότε ήταν ένα μικρό χωριό, και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ποια ακριβώς μέρα του Φεβρουαρίου του 1913 ελευθερώθηκε. 
Ούτε και στο Ηρώο της πόλης αναφέρεται κάτι σχετικό. 
Αναφέρεται στην ιστοριογραφία: 
"Μέχρι την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας (1913), η Ηγουμενίτσα ήταν ένα μικρό χωριό, που στην απογραφή, η οποία έγινε εκείνη τη χρονιά, αριθμούσε 292 κατοίκους και έφερε το όνομα Γράβα. Υπήχθη στην Υποδιοίκηση "Φιλιατών και Γουμενίτσης" του νομού Ιωαννίνων".Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 
Τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου ο τουρκικός στρατός υποχωρεί από τη Σκάλα, την Παραμυθιά και τα σημεία του κάμπου, που κατείχε και διαφεύγει προς την Αλβανία. Την επομένη 22‐2‐13, σύμφωνα με την ιστορική έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτου, αντιπροσωπεία Παραμυθιωτών, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς, τον Δήμαρχο, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και άλλους Μουσουλμάνους Προκρίτους, πηγαίνει στο Φανάρι να δηλώσει υποταγή στον συνταγματάρχη Ηπίτη, διοικητή ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού. 
Ο Ηπίτης, με τηλεγράφημά του, την ίδια μέρα, στον διάδοχο Κωνσταντίνο, σημειώνει: 
«Αξιωματικοί υπαξιωματικοί και στρατιώται συγχαίρουν δαφνοστεφή διάδοχον δι άλωσιν Ιωαννίνων, την Σήμερον 10 π.μ. αφίχθη ενταύθα Μητροπολίτης Παραμυθιάς μετά Δημάρχου δημοτικών συμβούλων και προκρίτων Οθωμανών δηλώσαντες υποταγήν. Αύριον πρωΐαν θα βαδίσω ίνα εισέλθω εις Παραμυθίαν. Διέταξα τα τα τμήματα Τρυπογιώργου, Τζούρα και Ταβουλαρίδου μετά υπολοχαγού Πάναρου ίνα βαδίσουν εις Σκάλαν Παραμυθίας οπόθεν θα αναμείνωσιν την άφιξίν μου εις Παραμυθιάν ίνα εισέλθωσιν εις την πόλιν.». 
Στις 23‐2‐13 η Παραμυθιά υποδέχτηκε με κωδωνοκρουσίες, επευφημίες και ζητωγραυγές τον Ηπίτη, που μπαίνει από τη νότια είσοδο ελευθερωτής στη μικρή πολιτεία. 
Ταυτόχρονα, εισέρχονται από τη βόρεια είσοδο, από την πολύπαθη Σκάλα, τα τμήματα των αξιωματικών Τρυπογιώργου, Τζούρα και Ταβουλαρίδου και Πάναρου. Μαζί και τα ανταρτικά τμήματα. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Τα γεγονότα εκείνων των ημερών διέσωσε με ιστορικό σημείωμα, γραμμένο το 1915, ο Ξεχωρίτης Μηνάς Μπάλλος. 
Το σημείωμα αυτό το φύλαξε σαν κόρη οφθαλμού ο γιος του Χρήστος και το δημοσίευσε στην εφημερίδα "τα ΝΕΑ των Φιλιατών". 
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:
"Μαζεύτηκαν στου Τζούμα 50 άντρες ένοπλοι και ανέβηκαν στο βουνό της Σίδερης να προϋπαντήσουν τον Ελληνικό στρατό. Την επόμενη μέρα ξεκάμπισε κάτω από το Παλιωχώρι που πέρασε από ένα ξυλογέφυρο στον Καλαμά, το τάγμα με διοικητή το Γεώργιο Μαυρογιώργο. Αφού έγινε η εδαφική αναγνώριση γύρω από το Φιλιάτι αλλά και το ποτάμι γεμάτο και ερμηνεύοντας το χάρτη εντοπίσθηκε στο Καλπάκι η πέτρινη γέφυρα (η υπάρχων και σήμερα). Επίσης και η άλλη γέφυρα στο Φιλιατιώτικο κάμπο (που ανατινάχθηκε το 1944). Η καμπάνα της Αγίας Τριάδας χτυπούσε χαρμόσυνα ενώ μια άλλη σάλπιγγα ηχούσε στο δεσπόζων ύψωμα της Γκόντριζας, συνθηματικά ότι ο στόχος κατελήφθη. Πέντε στρατιώτες ήρθαν στο διοικητή και ανέφεραν ότι ένας λόχος παρελαύνει μέσα στο Φιλιάτι. Ο δρόμος γεμάτος χριστιανούς κι τούρκοι γονατιστοί. Και ένας προηγείται με ένα ντεσκερέ στο χέρι". 


 
Read More »
Ιστορικές καταγραφές για την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας το 1913  Ιστορικές καταγραφές για την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας το 1913 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποίησε εκδήλωση στον υγρότοπο Βατάτσα με φετινό θέμα «Υγρότοποι για ένα βιώσιμο μέλλον στις πόλεις». 
Μαθητές από το 3ο δημοτικό σχολείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας (σύνολο 60), επισκέφθηκαν τον υγρότοπο και ενημερώθηκαν σχετικά με τη σημασία της προστασίας και τα οφέλη των υγροτόπων μεταξύ των οποίων οι άνθρωποι που ζουν στις κοντινές πόλεις. 
Επίσης έγινε αναφορά για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. 
Με τη βοήθεια των φυλάκων, τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του φορέα όπως φλαμίνγκο, λευκοτσικνιά, αργυροπελεκάνο, και διάφορα είδη χηνόμορφων.Read More »
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά  Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπέγραψα για τις τιμές φαρμάκων αλλά ο Μπέζας, ζητώ να δικαστώ!»

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Τον Αντώνη Μπέζα πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας, κατονόμασε ως εκείνον ο οποίος είχε την αρμοδιότητα στην τιμολόγηση του φαρμάκου, μαζί με 30μελή επιτροπή, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 
Ο κ.Γεωργιάδης επικεντρώθηκε στα εξής σημεία, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε ό, τι αφορά στην εμπλοκή του, υποστηρίζοντας πάνω από 35 λεπτά :

1ον. Ό, τι σύμφωνα με την μαρτυρία, τον καιρό που ήταν υπουργός, φέρεται ότι πήρε 2 εκατομμύρια ευρώ, για να πάρει η Νοβάρτις τα χρήματα, που της χρωστούσαν από το Δημόσιο ύψους 65 εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε ότι τον καιρό που ήταν υπουργός ουδέποτε πήρε η Νοβάρτις τόσα χρήματα.

2ον. Ό, τι τον καιρό που ήταν υπουργός Υγείας, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, δεν είχε καν την αρμοδιότητα των τιμών, διότι την είχε ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας και τότε υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

3ον. Πως η δικογραφία τον εμπλέκει σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση, που μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ψηφίσει.

4ον. Ό, τι δεν είναι σωστή η διαδικασία. Κατηγόρησε ανοιχτά τον κ.Παπαγγελόπουλο ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με την κ.Τουλουπάκη, η οποία υπογράφει με την εισαγγελική της ιδιότητα το διαβιβαστικό και πως όλα αυτά είχαν προαναγγελθεί από τις κυβερνητικές εφημερίδες, και ότι υπάρχουν προβλήματα στο στάδιο της προδικασίας, γεγονός που καθιστά αίολη την προδικασία.

5ον. Επιπλέον ότι έβαλε φάρμακα στη λίστα, όπως προβλεπόταν από το μνημόνιο, όπως έβαλε και ο κ.Ξανθός, ο νυν υπουργός Υγείας, διότι είναι δεδομένο ότι υπογράφει ένας υπουργός για τα νέα φάρμακα. Εξήγησε πως τα φάρμακα, που έβαλε στη λίστα είναι «ορφανά», δηλαδή αφορούν σπάνιες παθήσεις, τα οποία είναι πάρα πολύ ακριβά.

6ον . Παρουσίασε έγγραφο από πλευράς Φρουζή, ότι επί των ημερών του είχαν διαφωνήσει οι φαρμακοβιομήχανοι, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

7ον. Κατηγόρησε μάλιστα και τη γεν. επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου– η οποία κατά την άποψή του κράτησε στα συρτάρια τη δικογραφία για τη μικρή Μελίνα, η οποία νόσησε και πέθανε σε νοκοσομείο, που την εξέτασε ήταν συγγενικό πρόσωπο του αν. υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη – ότι σε συνεργασία με τον κ.Παπαγγελόπουλο και τον πρωθυπουργό, έστησαν σκευωρία εις βάρος του και ζήτησε να δικαστεί.

Στον αντίποδα, από την κυβέρνηση τονίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα της προδικασίας, ότι όλοι έκαναν πως δεν έβλεπαν το σκάνδαλο της Νοβάρτις, ενώ ήδη κι άνθρωποι έντιμοι από τα κόμματα, που είναι στην αντιπολίτευση. Οι κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν λόγο για μεγάλο φαγοπότι και πάρτι στο χώρο της Υγείας, στο οποίο ούτε καν έχουν την ευθιξία ν΄ αναλάβουν την πολιτική ευθύνη.Π. Πολάκης: «Παραγγείλαμε εμβόλια για να καλύψουμε όλη την αφρικανική ήπειρο».

«Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40%, της ιδιωτικής ήταν τα δις που χρεοκόπησαν μαζί με τους εξοπλισμούς τη χώρα. Σημείωσε πως το παράθυρο για σπατάλη άνοιξε το 2001, με πολιτική απόφαση και τόνισε ότι τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Χαρακτήρισε μπούρδες, το θέμα της μείωσης των φαρμακευτικών δαπανών και τόνισε πως έχει την εξής ιδιαιτερότητα η χώρα μας, σε πρώτη φάση, έπαιρναν τιμές 29 χώρες και στην συνέχεια σε άλλες 50 χώρες και χαρακτήρισε «μαέστρο» τη Νοβάρτις. Σημείωσε πως έχουν χαθεί τα αρχεία κι έπαιρναν τιμές και οι άλλες χώρες. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν τιμή, σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρίες, όπως το κάναμε το 2016. Τόνισε πως την περίοδο 2004-9 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε και μίλησε για τα εμβόλια και το μοριακό έλεγχο του αίματος. Εξήγησε πως δεν κόπηκαν οι φαρμακευτικές δαπάνες αλλά αντί να επιβαρύνεται ο δημόσιος τομέας, επιβαρύνθηκαν οι τσέπες των πολιτών, μεταξύ των οποίων και των αγροτών, μέσω του ΟΓΑ. «Παραγγείλαμε εμβόλια για να καλύψουμε όλη την αφρικανική ήπειρο». Στο μεταξύ ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων έχουν ζητήσει δια των εισηγητών τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Στη συνέχεια υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Πολάκη – Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ.Πολάκης σημείωσε ότι κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί και προσπαθούν να πατήσουν στο θάνατο ενός κοριτσιού. Υποστήριξε ότι αν βρεθεί ένας που θα πει ότι θα σήκωσε ένα τηλέφωνο για να παρέμβει στην υπόθεση της μικρής Μελίνας εκείνος θα παραιτηθεί κι από υπουργός κι από βουλευτής. «Δεν σας μοιάζουμε», ανέφερε και χαρακτήρισε «ντροπή», «αίσχος», «ελεεινότητα». «Με θωρείς που σε θωρώ. Εσύ θα ονειρεύεσαι πως θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω γιατί έχεις δώσει 8 εκ. ευρώ, στον κ.Γιαννακουλόπουλο, χωρίς σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Μάριος Σαλμάς υποστήριξε πως έχασε φίλους και πέρασε μοναξιά ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, διότι συγκρούστηκε με συμφέροντα και τόνισε ότι στα 25 χρόνια της θητείας του ως γιατρός δεν έχει πάει ούτε ένα ταξίδι πληρωμένο από φαρμακευτική εταιρία. Υποστήριξε πως μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και πως δεν ήταν από τους αγαπημένους της Νοβάρτις και τόνισε πως μείωσε τα ελλείμματα και σύγχρονο λογιστικό πρότυπο.


 
Read More »
Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπέγραψα για τις τιμές φαρμάκων αλλά ο Μπέζας, ζητώ να δικαστώ!» Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπέγραψα για τις τιμές φαρμάκων αλλά ο Μπέζας, ζητώ να δικαστώ!» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Το Ζωδιακός Φως από τη κορυφογραμμή του Γκορίλα Παραμυθιάς (ΦΩΤΟ + 3D)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018Με απόλυτη επιτυχία καταγράφηκε μεγαλοπρεπές το ζωδιακό φως από την κορυφογραμμή του Γκορίλα Παραμυθιάς κατά την διάρκεια μίας κρυστάλλινης νύχτας, όπως απλόχερα προσφέρει η χειμερινή περίοδος.

Η μετάβαση στο σημείο παρατήρησης χαρακτηρίζεται σχετικά δύσκολη και γίνεται μόνο με 4×4 όχημα. Η ανεμπόδιστη όμως θέα αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό αφού με μόλις πέντε λεπτά περπάτημα, βρίσκεσαι σε μία από τις κορυφές του Γκορίλα στο 1150 μέτρα περίπου υψόμετρο.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε με τον φίλο Κώστα Τσέκα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 βάζοντας σαν στόχο την αστροφωτογράφιση από το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να περιμένουμε τις εκπλήξεις που μας επιφύλασσε η πανέμορφη χειμωνιάτικη νύχτα στα όρη της Θεσπρωτίας. Αρχικά περάσαμε πάνω από το Πόποβο μέσα από το κατάλευκο ελατόδασος που κράταγε φρέσκο χιόνι και πολύ πάγο από κάτω λόγο της θέσης του. Λογικό κιόλα καθώς το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο ανήλιο κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Με προσοχή μία στάση στο σελωμα Χάβος και εν συνεχεία κατηφορίσαμε προς Φροσύνη και Τσαγκαριό. Οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου έκοβαν σαν ξυράφια την κορυφογραμμή του Γκορίλλα δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο σχεδόν μυστηριακό. Μετά το Τσαγκαριό και με κατεύθυνση πλέον προς Φροσύνη, δρόμος κόβει αριστερά σε δύσβατο χωματόδρομο μέχρι την κορυφή. Μισή ώρα περίπου διαδρομής μέσα από έλατα και απάτητο χιόνι κοντά στην κορυφή.“Εχω επισκεφθεί πολλές φορές το συγκεκριμένο σημείο αλλά πάντοτε ήταν ημέρα. Όπως το φανταζόμουν η μεριά προς τον κάμπο της Παραμυθιάς διατηρούσε έντονη φωτορύπανση λόγω των πολυάριθμων χωριών. Δεν ήταν όμως ικανή να καταπνίξει το απόλυτο και εντυπωσιακότατο ξήφος φωτός που ορθώνονταν μπροστά μας, σχεδόν φτάνοντας μέχρι τον αστερισμό των Πλειάδων. Από την άλλη πλευρά, προς τα χωριά του Σουλίου επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι και τα κατάλευκα βουνά όπως η Βρυτζάχα και η Ολύτσικα παραπίσω φάνταζαν εντυπωσιακά λαμπιρίζοντας κάτω από το φως των αστεριών. Ηθελα λοιπόν και εσείς έστω και για λίγο εικονικά να βρεθείτε στο σημείο και να πάρετε μια ιδέα από την εικόνα που αντικρίζαμε. Κάντε λοιπόν ένα κλικ παραπάνω και «τηλεμεταφερθείτε» άμεσα στο τοπίο.

«Το ζωδιακό φως εμφανίζεται ως ένα αμυδρό πυραμιδοειδές φέγγος που έχει βάσει στον ορίζοντα και κορυφή 20 έως 30 μοίρες πιο πάνω. Γίνεται αντιληπτό τους μήνες Ιανουάριο έως Απρίλιο και πάντα στον δυτικό ορίζοντα. Στην πραγματικότητα αυτό το φέγγος είναι ηλιακό φως που έχει ανακλαστεί από σκόνη κομητών αλλά και άλλων ουράνιων αντικειμένων μικρών διαστάσεων που είναι διάσπαρτα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα.»
Γιώργος Μαλαμίδης


 
Read More »
Το Ζωδιακός Φως από τη κορυφογραμμή του Γκορίλα Παραμυθιάς (ΦΩΤΟ + 3D) Το Ζωδιακός Φως από τη κορυφογραμμή του Γκορίλα Παραμυθιάς (ΦΩΤΟ + 3D) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονος Πυροσβέστης έχασε την ζωή του, στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Τραγικό ατύχημα είχε σήμερα το πρωί, 45χρονος από το χωριό Ράι Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ο άτυχος 45χρονος, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να κόψει ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 45χρονο στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Η είδηση του θανάτου, βύθισε στην θλίψη τους οικείους του, καθώς και ολόκληρο το χωριό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας, αφού ο άτυχος 45χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονος Πυροσβέστης έχασε την ζωή του, στο Ράγιο Θεσπρωτίας ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονος Πυροσβέστης έχασε την ζωή του, στο Ράγιο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Με απόφαση της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία και στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρέμειναν σήμερα, 20/02/2018, κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, κ. Σπύρος Υφαντής, με στάση που εκπλήσσει αλλά και προκαλεί, σε ερώτημα συναδέρφου, για το πότε και πώς οι υπεύθυνοι υπάλληλοι θα έπρεπε να μεθοδεύσουν την ενημέρωση των γονέων των νηπίων για την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση και το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, απάντησε ότι: «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Παράλληλα, έστειλε ανακοίνωση κάτω από τον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΔΙΑ της ΔΑΣ ΟΤΑ, μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά και να καλύπτεται συνδικαλιστικά.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος, για ακόμη μια φορά, δρα αποσπασματικά, σε μια συνδικαλιστική λογική που συμμορφώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, κάτω από τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων, προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι επικείμενες ρυθμίσεις, που υιοθετούνται με αυθαίρετο τρόπο, αποτελούν:
1- το πρώτο βήμα για την υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών,
2- την πρόκληση δυσμενών επιπτώσεων σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους με την ψήφιση της νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση
3- πύλη για προώθηση στην ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων.
4- τη σταδιακή αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΒεβαίως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Υφαντή, ως ανακόλουθο, εφόσον, ακόμη και πολύ πρόσφατα, στις αρχαιρεσίες για τους εκπροσώπους του Σωματείου μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δήλωσε απροκάλυπτα ότι: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ», καπελώνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, τη στήριξη που έλαβε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Καλούμε, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό των χιλιάδων οικογενειών καθώς και των υπαλλήλων που θίγονται, προασπίζοντας ταυτόχρονα το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

Ηγουμενίτσα, 20/02/2018 Η Συντονιστική Επιτροπή της
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας


 
Read More »
Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018
 
Το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας σας ενημερώνει ότι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα για ασφαλτόστρωση της εισόδου του σχολείου μας όπως αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες.

Επίσης με την επανέναρξη των μαθημάτων, τον Ιανουάριο δρομολογήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε καθημερινή βάση για την μεταφορά των μαθητών το μεσημέρι αποκλειστικά για το σχολείο μας, στη διαδρομή Νέα Σελεύκεια - Οικισμός Εθνικής Αντίστασης - Μαυρούδι - Καστρί – Άγιος Βλάσιος – Παραπόταμος.

Έτσι πλέον οι μαθητές του σχολείου μας μεταφέρονται άμεσα μετά την λήξη των μαθημάτων στα σπίτια τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για πάνω από μια ώρα όπως μέχρι τώρα αυτό συνέβαινε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση των δύο αυτών προβλημάτων καθώς αυτό συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου μας.


Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας
Μπουτάσης Ελευθέριος


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Το βιβλίο της στα Γιάννενα, παρουσιάζει η 17χρονη Τάνια Δημάκα από την Παραμυθιά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Η 17χρονη μαθήτρια Τάνια Δημάκα ζει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και έρχεται στα Ιωάννινα την Παρασκευή 23/2/2018 για να παρουσιάσει το βιβλίο της "Να βρίσκεις τρόπους να πετάς" από τις εκδόσιες OASIS στον Πολυχώρο Δ. Χαντζής (παλιά Σφαγεία) , στις 7.30μμ.

Με την έσκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος "Να βρίσκεις τρόπους να πετάς¨, εκτός του ίδιου του γεγονότος της έκδοσης σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να δώσει στο κοινό της την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος αν κρατήσουμε μέσα μας τα πετάγματα της νιότης και της ελπίδας .Επίσης ήταν η αφορμή για συμμαθητές και φίλους να γίνουν νέοι αναγνώστες.

Το βιβλίο σημειώνει ήδη μια καλή πορεία και προχώρησε στην 2η έκδοσή του γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για την παρουσίασή του στα Ιωάννινα .


 
Read More »
Το βιβλίο της στα Γιάννενα, παρουσιάζει η 17χρονη Τάνια Δημάκα από την Παραμυθιά Το βιβλίο της στα Γιάννενα, παρουσιάζει η 17χρονη Τάνια Δημάκα από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με το νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, στα Γιάννενα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε εχτές, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Αrdi VELIU.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποτίμηση της μέχρι τώρα αστυνομικής συνεργασίας και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της, σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


Read More »
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με το νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, στα Γιάννενα Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με το νέο Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας, στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο γραφείο του συλλόγου μας. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας! 

Με εκτίμηση το Δ.Σ.


Read More »
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Ψήφισμα σχετικά με την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο τις Πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και τις παρατηρήσεις του Υπουργού επ’ αυτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο, την πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και τις παρατηρήσεις του Υπουργού επ’ αυτής, αποφάσισε τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος (Απόφαση Δ.Σ. 40/2018):• Αρνούμαστε να δεχθούμε την πρόταση που εξαιρεί την Ηγουμενίτσα από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηπείρου, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση και συναίνεση, την ίδια στιγμή που συμπεριλαμβάνονται οι πρωτεύουσες των άλλων Νομών.

• Υιοθετούμε την ακαδημαϊκή άποψη, όπως αυτή διατυπώθηκε από μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ότι δηλαδή το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να μετεξελιχθεί σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ικανό μάλιστα, να λειτουργήσει άμεσα.

• Απαιτούμε ξεκάθαρες θέσεις και την επίλυση του θέματος, τώρα και όχι σε δεύτερο χρόνο, που θα λαμβάνει υπόψη του φοιτητές, του καθηγητές και την ευαισθησία της κοινωνίας, ενώ σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχθούμε τη μετατροπή του χώρου του ΤΕΙ σε παραθεριστικές κατοικίες φοιτητών, εξέλιξη που αν μη τι άλλο, υποτιμά την κοινωνία και τους θεσμούς της.

• Η κατάργηση του μοναδικού ακαδημαϊκού τμήματος μιας ακριτικής περιοχής που συγκεντρώνει ιδιαίτερα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, ούσα επιπλέον πύλη εισόδου της χώρας, αποτελεί βάναυση προσβολή των κατοίκων της περιοχής μας στέλνοντας ένα μήνυμα αδιαφορίας και περιφρόνησης τους.

• Ζητούμε, όχι μόνο να μην στερηθούμε την ύπαρξη ενός πανεπιστημιακού τμήματος αλλά, την ενίσχυσή του με την προσθήκη και ενός ακόμη τμήματος, αφού το μοντέλο οργάνωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα δεν είναι αυτό της συνένωσης και της συγκέντρωσης των σχολών σε λίγες πόλεις - πανεπιστημιακά κέντρα, αλλά της διάχυσης και της αποκέντρωσης σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια.

• Καλούμε τέλος την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου, όλους τους φορείς αλλά και όλους τους Θεσπρωτούς, ιδιαίτερα τους ακαδημαϊκούς, σε συσπείρωση και ενότητα, ζητώντας παράλληλα να ταχθούν υπέρ του δίκαιου, από κάθε άποψη, αιτήματός μας.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στους τοπικούς Βουλευτές.

Ο Προέδρος του Δημοτικού 
Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δονάτος Μαρίνης


Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018Συνάδελφοι

από 21 Φλεβάρη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γενικεύονται και αντικαθιστούν τους πλειστηριασμούς στα πρωτοδικεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών!

Έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί 130.000 σπίτια μέχρι το 2021!

Από 1η Μάη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500€ και πάνω!!!

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ και βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.

Όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση, τη στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές, χρήμα για επενδύσεις και κατάργηση και των τελευταίων εμποδίων για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι

Η σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι δεν ωραιοποιείται.

Η «έξοδος από την κρίση», η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν είναι προς όφελός μας.

Δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από χρέη, ανθρώπινα ωράρια και συντάξεις, κάθε άλλο.

Κυρίως όμως δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στο εισόδημα.

Να μην μείνει κανένας συνάδελφος που σήμερα υποφέρει από τα χρέη, την απειλή της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού μόνος του. 

Απαιτούμε:
Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, διαγραφή προσαυξήσεων, χαμηλές δόσεις ανάλογες του εισοδήματος για την αποπληρωμή.
Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους.
Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.


Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσει άμεσα η κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» με αφορμή το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την λυματολάσπη από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων.

Η λυματολάσπη επί δύο μήνες περίπου συγκεντρώνεται σε εκτάσεις της ΔΕΥΑΙ, πέριξ της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Εξ αιτίας όμως και των ισχυρών βροχοπτώσεων ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και μέσω αυτής στον ποταμό Καλαμά.

Το θέμα ανέδειξε την προηγούμενη βδομάδα ο Δήμος Ζίτσας καταλογίζοντας ευθύνες στην ΔΕΥΑΙ και τον Δήμο Ιωαννιτών για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως το χαρακτήρισε.

Εν τω μεταξύ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής λόγω και της δυσοσμίας που επικρατεί.

Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς, όπως έκανε γνωστό, μετά από την συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου θα προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑΙ, στην συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εντός της εβδομάδας, αναμένεται να προχωρήσει στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη διαχείριση της λυματολάσπης.


 
Read More »
Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση απο το ΚΚΕ Παραμυθιάς, για τα 100 χρόνια ίδρυσης του κόμματος

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018


Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ & της ΚΝΕ Παραμυθιάς σας προσκαλούν στην πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8:45 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου (Καρκαμίσι), με θέμα 100 χρόνια ίδρυσης και δράσης του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το αξιόλογο καλλιτεχνικό μέρος της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


 
Read More »
Εκδήλωση απο το ΚΚΕ Παραμυθιάς, για τα 100 χρόνια ίδρυσης του κόμματος Εκδήλωση απο το ΚΚΕ Παραμυθιάς, για τα 100 χρόνια ίδρυσης του κόμματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Σελίδες