Τα μέτρα του Υπουργείου για τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Τα μέτρα του Υπουργείου για τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας λόγω του κορωνοϊού για 14 ημέρες. Συμπεριλαμβάνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όλα τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, καθώς και τα ΤΕΙ. Το μέτρο αφορά και τα φροντιστήρια αλλά και κάθε είδους ιδιωτική σχολή οποιασδήποτε βαθμίδας.

Δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα αλλά έγινε γνωστό πως την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων.Read More »
Τα μέτρα του Υπουργείου για τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ) Τα μέτρα του Υπουργείου για τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Κορωνοϊός: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;


Με την γειτονική Ιταλία να έχει τεθεί ολόκληρη σε καραντίνα και τις αεροπορικές πτήσεις από τον βορρά της χώρας να έχουν απαγορευτεί στο σύνολό τους, αρκετοί είναι και οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας που ανησυχούν, αφού σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι δένει τουλάχιστον ένα πλοίο από την Βενετία ή την Ανκόνα.

Απορία όλων είναι εάν έχουν ληφθεί κάποια συγκεκριμένα μέτρα, για τους επιβάτες που προέρχονται από τις παραπάνω περιοχές.

Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσουν άμεσα όλες οι αρμόδιες αρχές.
Read More »
Κορωνοϊός: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Κορωνοϊός: Ποια μέτρα έχουν ληφθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Ελλάδα από αύριο και για 14 ημέρες

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Ελλάδα από αύριο και για 14 ημέρες


Περισσότερα σε λίγο...
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Ελλάδα από αύριο και για 14 ημέρες ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Ελλάδα από αύριο και για 14 ημέρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Φίλε Τόλη, έχεις κάνει κοιλιά...

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Φίλε Τόλη, έχεις κάνει κοιλιά...


Αγαπητέ μου φίλε Τόλη, έχεις κάνει κοιλιά.

Και δεν μιλάω για τα φυσικά σου προσόντα...

Έχεις κάνει κοιλιά στον τομέα της καθαριότητας, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο ποδηλατικός αγώνας «West Coast XCO MTB Race 2020».

Μάλιστα υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Άρα γνώριζες από νωρίς και από πρώτο χέρι τη διεξαγωγή του αγώνα και τα σημεία από τα οποία θα περνούσαν οι ποδηλάτες, κυρίως παιδιά δημοτικού.

Όφειλες να είχες ελέγξει και να είχες καθαρίσει αυτά τα σημεία.

Αντιθέτως.

Οι εικόνες που αντίκρισαν τα παιδιά και οι γονείς τους, δεν τιμούν κανέναν μας.

Τα σκουπίδια στο δασάκι ήταν πιο πολλά και από τις πευκοβελόνες, όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, την ημέρα του αγώνα.

Φίλε Τόλη.

Επειδή ξέρω ποιος είσαι, αναμένω μέσα στην εβδομάδα να με φωνάξεις για να κάνω ρεπορτάζ τον καθαρισμό του αστικού άλσους, έστω και εκ των υστέρων.
Read More »
Φίλε Τόλη, έχεις κάνει κοιλιά... Φίλε Τόλη, έχεις κάνει κοιλιά... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 


Επιθυμητά προσόντα : 

Καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Δίκτυα Η/Υ, Software & Internet, Κινητή τηλεφωνία) 

Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας 

Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο 


Παράδοση Βιογραφικών 
Στο Κατάστημα, οδός Κύπρου 47, στην Ηγουμενίτσα 
Στο email: diktis@gmail.com 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ : 
Άριστο περιβάλλον εργασίας
Συνεχής Εκπαίδευση 
Bonus βάσει αποτελεσμάτων
Read More »
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μαθητών

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μαθητών


Με δύο μέτρα και δύο σταθμά, πορεύεται η διορισμένη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κάνοντας πολιτική σπέκουλα, μη διστάζοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσουν μαθητές δημοτικού και λυκείου.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, είχαμε δημοσιεύσει (Δείτε ΕΔΩ), μετά από καταγγελία γονέων, τον "αποκλεισμό" μαθητών του 2ου λυκείου Ηγουμενίτσας, από ευρωπαϊκό διαγωνισμό, λόγω χρημάτων, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση (περίπου 400€), για τη μετάβαση των μαθητών στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε  η 2η φάση του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για συμμετοχή στη 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020 – σχ. έτος 2019-2020».

Στην προσπάθεια του διευθυντή του 2ου λυκείου, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των τριών μαθητών και της καθηγήτριάς τους στον διαγωνισμό, στις 16 Ιανουαρίου 2020, απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης, στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.


Σήμερα, 10 Μαρτίου 2020, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης συνολικού ύψους 1.000,00 € για την Κάλυψη δαπάνης προβολής / χορηγίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για μετάβαση της ομάδας F1 in Schools Ελλάδος στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στον διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools Ελλάδος.


Θα αναρωτιέστε γιατί αυτή η διαφοροποίηση από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο και "επικίνδυνη".

Απλά, ο διευθυντής του 2ου λυκείου Ηγουμενίτσας, είναι γνωστό ότι ανήκει στο πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο διευθυντής του 1ου δημοτικού Ηγουμενίτσας, είναι επίσης γνωστό ότι ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

"Καταδικάζουν" στην αμάθεια μαθητές, "τιμωρώντας" τους, μόνο και μόνο για την πολιτική ταυτότητα του διευθυντή τους, λειτουργώντας ως τα χρήματα του Ελληνικού δημοσίου στο οποίο ανήκει η μετοχή της ΟΛΗΓ Α.Ε., να είναι δικά τους και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν...

Read More »
Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μαθητών Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μαθητών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι νέες κινηματογραφικές προβολές

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Ηγουμενίτσα: Οι νέες κινηματογραφικές προβολές


Στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9 (πρώην ΕΙΝ), λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. 
Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι νέες κινηματογραφικές προβολές Ηγουμενίτσα: Οι νέες κινηματογραφικές προβολές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου και για 4 εβδομάδες, σε συμμόρφωση με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. 

Με βάση τα παραπάνω, τα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, Πέρδικας, Μαργαριτίου, Σύβοτα και Πλαταριάς, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 5 Απριλίου 2020. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
Read More »
Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επανυποβολή αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Ηγουμενίτσα: Επανυποβολή αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την κάλυψη των περιοχών με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και σε συνέχεια των απαντήσεων της Digea, με τις οποίες καθορίστηκε ο αριθμός των απαιτούμενων αιτήσεων για την τοποθέτηση αναμεταδότη ψηφιακού σήματος, αριθμός ο οποίος υπερβαίνει εκείνων των μόνιμων νοικοκυριών, καλούνται: 

· όλοι οι πολίτες δικαιούχοι του προγράμματος που υπέβαλαν αίτηση στα ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας και είχαν ως πρώτη επιλογή την Digea να προβούν σε διορθωτική δήλωση στα ΚΕΠ του Δήμου. 

· όσοι πολίτες πρόκειται να προβούν σε υποβολή αίτησης, να δηλώσουν ως πρώτη επιλογή την Cosmote. 

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) και συγκεκριμένα για τον Δήμο μας οι κάτοικοι: 

Από τη Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, των οικισμών: 
Κρυόβρυσης 
Λάκκας 

Από τη Δ.Ε. Μαργαριτίου, των οικισμών: 
Καλοδικίου 
Κόδρας 
Μαργαριτίου 
Μορφατίου 
Παλαιοκάστρου 
Πυργίου 
Σπαθαραίων 

Από τη Δ.Ε. Παραποτάμου, των οικισμών: 
Αγίου Γεωργίου 
Γεροπλάτανου 

Από τη Δ.Ε. Πέρδικας, των οικισμών: 
Αρίλλα 
Βουνίστρας 
Καραβοστασίου 
Πέρδικας 

Από τη Δ.Ε. Συβότων, των οικισμών: 
Αργυρότοπου 
Πλαταριάς 
Σκορπιώνας 
Συβότων 
Φασκομηλιάς
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επανυποβολή αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη Ηγουμενίτσα: Επανυποβολή αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με στελέχη της «Βιώσιμης Πόλης» στη συνάντηση «Living Streets» στο Βέλγιο

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με στελέχη της «Βιώσιμης Πόλης» στη συνάντηση «Living Streets» στο Βέλγιο


Η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects», που πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη του Βελγίου από τις 25 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, εκπρόσωποι από τους Δήμους Αιγιαλείας, Ανατολικής Σάμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ερμιονίδας, Ηγουμενίτσας, Κορινθίων και Φλώρινας, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Δικτύου, καθώς και εκπρόσωποι από την Κροατία και την Πορτογαλία.

Το «Living Streets» έχει ως αντικείμενο τη μεταμόρφωση συγκεκριμένων δρόμων σε διάφορα σημεία των πόλεων σε κοινωνικούς κόμβους. Οι Δήμοι θα κλείσουν προσωρινά ένα δρόμο της επιλογής τους, με σκοπό να τον μετατρέψουν σε ένα ασφαλές σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των πόλεών τους, αφού θα απαγορευθεί η διέλευση των οχημάτων. Ζωτικής σημασίας είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το εγχείρημα, καθώς θα μπορέσουν να αναμειχθούν στη δημιουργία, στη διατήρηση και στη λειτουργία των «Ζωντανών Δρόμων» στις γειτονιές τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπνευστές του πρωτοποριακού αυτού έργου, με στελέχη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities, μέλος του οποίου είναι η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, καθώς και με εκπροσώπους της πόλης της Γάνδης, οι οποίοι έχουν αναλάβει πλέον την πλήρη ευθύνη για την πραγμάτωση του Living Streets στην περιοχή. Οι εκπρόσωποι των Δήμων με ιδιαίτερη θέρμη παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο εφαρμογής του project σε άλλες πόλεις της Ευρώπης που το έχουν ήδη ολοκληρώσει και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να το προσαρμόσουν στα δικά τους τοπικά πλαίσια. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πόλεις της Γάνδης και των Βρυξελλών στο Βέλγιο, το Τορίνο της Ιταλίας και το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Γάνδη που αποτελεί την έμπνευση του εν λόγω έργου, έχει δημιουργήσει από το 2013 περισσότερους από 50 τέτοιους δρόμους.

Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των Δήμων που έλαβαν μέρος στη συνάντηση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο εγχείρημα, κλήθηκαν να οραματιστούν την υλοποίησή του σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, εξέφρασαν απόψεις για τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν κατά την εφαρμογή, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Επιπλέον, αντάλλαξαν ιδέες για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και για το γεγονός ότι αυτό το Πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μελλοντικές δράσεις στη χώρα μας.


Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, ως υπεύθυνη για την υλοποίηση και εφαρμογή του «Living Streets» στην Ελλάδα, θα δημοσιεύσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μία Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, με την οποία θα καλεί τους Δήμους να υποβάλλουν αίτηση προς χρηματοδότηση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και θα επιλεχθούν αρχικά 2 πόλεις για να εφαρμόσουν το «Living Streets» στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει οργάνωση υποστήριξης για όσα μέλη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ θελήσουν να υλοποιήσουν το έργο.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με στελέχη της «Βιώσιμης Πόλης» στη συνάντηση «Living Streets» στο Βέλγιο Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με στελέχη της «Βιώσιμης Πόλης» στη συνάντηση «Living Streets» στο Βέλγιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Περιφέρεια Ηπείρου: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού


Από την Περιφέρεια Ηπείρου/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνονται τα εξής: 

1. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στοιχεία, στην Ήπειρο δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού, ούτε και υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα προς διευρεύνηση. 

2. Τα μέλη της εκδρομής του ΚΑΠΗ Ανατολής Δήμου Ιωαννιτών αμέσως με την επιστροφή τους το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 από το Ισραήλ έχουν τεθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για προληπτικούς λόγους σε κατ΄ οίκο περιορισμό. Για την τήρηση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, επικοινωνούν σε τακτική βάση με τον καθέναν ξεχωριστά, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

3. Σε κάθε περίπτωση η στοχοποίηση πολιτών είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουν όλοι να είναι διακριτικοί προς όσους τίθενται σε καθεστώς πρόληψης κατά της διάδοσης της νόσου. 

4. Συνιστάται στους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να αποφεύγουν αναφορές ή αναπαραγωγή σχολίων κλπ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στιγματίζουν πολίτες και εν τέλει συμβάλλουν στην πρόκληση πανικού. 

5. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν, ως επίσης και για την εφαρμογή οδηγιών που εκδίδονται.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού Περιφέρεια Ηπείρου: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020
Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά 


Η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από σχετική πρόσκληση συμμετείχε σε μια ακόμη διοργάνωση, που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση τοπικών φορέων και κοινωνίας για την ανάδειξη της αναγκαιότητας αξιοποίησης των παραδοσιακών μονοπατιών. 

Πρόκειται για ημερίδα που έγινε στην Καστοριά, με θέμα: «Συντήρηση, ανάδειξη, πιστοποίηση παλιών και νέων πεζοπορικών διαδρομών – μοχλός τοπικής ανάπτυξης» και η οποία διοργανώθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «ΑENAON-NEVEREST» σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, το ΚΠΕ Καστοριάς και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Π.Ε Καστοριάς. 

Δύο από τις επτά εισηγήσεις αφορούσαν την Ήπειρο και συγκεκριμένα τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου - Αώου. 

Το δίκτυο ανάδειξης των παραδοσιακών μονοπατιών της (Epirus Trail) παρουσίασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας. Το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου (που προστατεύεται πια από την UNESCO) εισηγήθηκε ο κ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Συντονιστής του Γεωπάρκου και στέλεχος της «Ήπειρος Α.Ε». Όπως τόνισαν στις εισηγήσεις τους, στόχος των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας είναι μέσα από κανόνες αφενός να προστατεύεται το περιβάλλον και αφετέρου να δίνεται η δυνατότητα ήπιας ανάπτυξης σε κάθε τόπο. 

Κατά τα διάρκεια των εργασιών προτάθηκε από τις δύο πλευρές η σύνδεση των παραδοσιακών δικτύων μονοπατιών Ηπείρου και Μακεδονίας, κάτι που συνάντησε θετική ανταπόκριση. Στο πεδίο των συντονισμένων ενεργειών για αξιοποίηση των μονοπατιών, σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε με επιτυχία τον περασμένο Νοέμβριο την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Μέτσοβο.
Read More »
Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Σελίδες