"Πανηγυρική" αθώωση του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018Αθώο έκρινε, στις 15 Μαΐου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων τον Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα από το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώην Δήμου Φαναρίου.

Η δικαίωση αυτή του σημερινού Δήμαρχου Πάργας, ήλθε μετά από καταγγελίες και μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια και αφορά στην υπόθεση μεγάλου αριθμού αναγνωριστικών αγωγών που είχαν καταθέσει πολίτες του Φαναρίου, την περίοδο 2002- 2010, για να κατοχυρώσουν καταπατημένες επί χρόνια (ορισμένες και από το 1930…) δημοτικές εκτάσεις. Στις αγωγές αυτές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τότε Δημοτικές Αρχές είχαν από σκοπιμότητα παραλείψει να ασκήσουν ένδικα μέσα εναντίον τους.

Το Δικαστήριο, μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία δύο ημερών και από εξέταση μεγάλου αριθμού μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, έκρινε ότι όσον αφορά τον κ. Νάστα, αυτός δεν είχε δόλο για να αποκρύψει τις αγωγές που είχαν καταθέσει οι δημότες, αφού στις αρχές της πρώτης δημαρχιακής του θητείας είναι γνωστό ότι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και είχε ακολουθήσει πολύμηνη περίοδος ανάρρωσής του.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι ο σημερινός Δήμαρχος Πάργας, εντελώς αντίθετα, προχώρησε στη συνέχεια σε άμεσες ενέργειες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των συνεχών καταπατήσεων, συστήνοντας Νομική Υπηρεσία και δίνοντάς εντολές στους δικηγόρους της να υποστηρίζουν ενώπιον των Δικαστηρίων τα συμφέροντα του Δήμου και τις δημοτικές εκτάσεις.

Οι δικηγόροι του Αντώνη Νάστα, ο γνωστός γιαννιώτης ποινικολόγος, Κωνσταντίνος Τζούμας και ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Χάρης Δαλακούρας, δήλωσαν μετά το πέρας της δίκης ότι «ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας πήρε το πράσινο φως από την ελληνική Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο που του έχουν αναθέσει οι συμπολίτες του» και ότι «οι κατηγορίες εναντίον του κατέρρευσαν και η μακρόχρονη ταλαιπωρία του, που δημιούργησε σκιές στη δημόσια εικόνα του έληξε με την πανηγυρική αθώωσή του». 


 
Read More »
"Πανηγυρική" αθώωση του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα "Πανηγυρική" αθώωση του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

«ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...!» ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Κεντρικός ομιλητής ο Αναστάσιος Βασιάδης

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Μέσα σε μια συγκινητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Μείναμε εμείς…!» του Θεσπρωτού συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γ.Γ. της Ηπειρωτικής Εστίας Αθηνά Τοτοκώτση, η οποία και καλωσόρισε τους παριστάμενους Ηπειρώτες και φίλους που προσήλθαν από την ευρύτερη περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και π. Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Ταμίας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιος Μιχαηλίδης,
ο συγγραφέας διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σταύρος Ντάγιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Β. Έβρου και φίλων Σπύρος Ευσταθίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Μιχάλης Παπανούσης ως Έφορος Αλληλεγγύης Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης και ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων "Ο Παύλος Μελάς" απηύθυνε χαιρετισμό.

Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε με κεντρικό ομιλητή τον ιατρό συγγραφέα και π. Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ημαθίας Αναστάσιο Βασιάδη, ο οποίος με αφηγηματικό και γλαφυρό λόγο μετέφερε το ακροατήριο σε ένα νοσταλγικό και συγκινητικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο, με οδηγό τα ιστορικά γεγονότα, τις τοποθεσίες, τα ήθη και τα έθιμα, τα συναισθήματα αλλά και τις μεταφορικές έννοιες που εμπεριέχονται στο βιβλίο «Μείναμε εμείς…!» του Σωτήρη Δημητρίου.

Ο Α. Βασιάδης κατέληξε με ειδικές αναφορές στους συμβολισμούς του βιβλίου σε σχέση με την σημερινή εποχή.

Την παρουσίαση συμπλήρωσε η διδάσκουσα Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ναταλία Χαραλαμπίδου, η οποία με συγκινησιακά φορτισμένες αναφορές επισήμανε τα ειδικά σημεία της υπόθεσης του βιβλίου που μεταφέρουν στην τρέχουσα πραγματικότητα .

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου ο οποίος εξήγησε τα κίνητρα που τον ώθησαν να γράψει αυτό το βιβλίο, το οποίο αποτελεί σπονδή τιμής στην μνήμη των προγόνων του που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα που περιγράφονται.

Ειδικές αναφορές ο συγγραφέας επιφύλαξε στις ιστορικές πηγές που χρησιμοποίησε, στις αφηγήσεις γεροντότερων και στα προσωπικά του βιώματα.

Μεταξύ των ομιλιών, οι ηθοποιοί Βίκη Μάντη και Στάθης Πεχλιβανίδης με έξοχη αφηγηματική απόδοση, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο προκαλώντας εκδηλώσεις συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού στο ακροατήριο.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρεθέντες κατά την οποία από τους ομιλητές παρατέθηκαν πρόσθετα στοιχεία που συμπλήρωσαν τις αναφορές του βιβλίου σε σχέση με τις ιστορικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά κερασμάτων και τις υπογραφές αντιτύπων του βιβλίου από τον συγγραφέα.

Παρά το γεγονός ότι ο προβλεπόμενος χρόνος για την εκδήλωση ξεπεράστηκε κατά πολύ, οι παριστάμενοι παρέμεναν με συγκινησιακή φόρτιση στον φιλόξενο χώρο της Ηπειρωτικής Εστίας, καθώς με αφορμή την βιβλιοπαρουσίαση τους δόθηκε η ευκαιρία της επανασύνδεσης τους.
Read More »
«ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...!» ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Κεντρικός ομιλητής ο Αναστάσιος Βασιάδης «ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...!» ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Κεντρικός ομιλητής ο Αναστάσιος Βασιάδης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρων Γιτάνων

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018Τον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων στον οποίο εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης του θεάτρου, στο πλαίσιο του πιλοτικού Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», επισκέφθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά την επίσκεψή του, το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, από τον Προϊστάμενο της Εφορείας κ. Ι. Χουλιάρα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων κ. Μαρία Πλιάκου.

Από τον Περιφερειάρχη παρασχέθηκε η διαβεβαίωση στους αρχαιολόγους, ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει και με επιπλέον πόρους για την εκτέλεση και πρόσθετων εργασιών που προκύπτουν στο αρχαίο θέατρο, ενώ τους συνεχάρη για τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα με την οποία εργάζονται, που αποτυπώνεται στο αναστηλωμένο τμήμα του αρχαίου θεάτρου.

Εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν:
· την απομάκρυνση κορμών από τον ποταμό Καλαμά, προκειμένου να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος,
· τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης και
· της μετεγκατάστασης των σταβλικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν στην περιοχή. 


 
Read More »
Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρων Γιτάνων Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρων Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018


Τρίτη (29-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 
Τετάρτη (30-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
 
Πέμπτη (31-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
 
Παρασκευή (01-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
 
Σάββατο (02-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Θεσπρωτία Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Έρχεται το 7ο "3on3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας"

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Νικόπολη Πρέβεζας», για 7η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3οn3 στα γήπεδα μπάσκετ "ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ" του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας το διάστημα 09-15 Ιουλίου 2018.
 
Το 7ο Τουρνουά Μπάσκετ Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος να περάσουν επτά μέρες γεμάτες μπάσκετ σε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά event του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
 
Την περασμένη χρονιά η προσέλευση του κόσμου και οι συμμετοχές των ομάδων ήταν ιδιαίτερη μεγάλη. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι οι ομάδες που συμμετείχαν έφτασαν τις 132 σε όλες τις κατηγορίες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη χρονιά.
 
Μάλιστα στα πλαίσια της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ, την περασμένη χρονιά διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πρέβεζα αθλητική ημερίδα με θέμα «Η εξέλιξη του μπάσκετ τα τελευταία 50 χρόνια».
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν μεγάλα ονόματα από το χώρο της καλαθοσφαίρισης, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ. 
 
Τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα ονόματα από το χώρο της καλαθοσφαίρισης έχουν δώσει το "παρών" στο τουρνουά, προσδίδοντας έτσι άλλο κύρος και αίγλη. Μεταξύ των ονομάτων είναι ο Αργύρης Καμπούρης, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Ευθύμιος Ρεντζιάς, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αναστάσιος Πηλοϊδης, ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος και πολλοί άλλοι.
 
Οι προετοιμασίες για ένα ακόμα καλύτερο τουρνουά έχουν ξεκινήσει. Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά υπόσχεται ένα 7ημερο γεμάτο μπάσκετ με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους συμμετέχοντες. Μην χάνετε χρόνο! Οργανωθείτε και ετοιμάστε τις ομάδες σας!
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε είτε στα τηλέφωνα: 6959553341 και 6956012461 είτε στο  email: basket3on3preveza@hotmail.gr

Δηλώσεις συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/…/119UGbr7bIomBetDiTaQ7g5…/viewform…

Read More »
Έρχεται το 7ο "3on3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας" Έρχεται το 7ο "3on3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

«Δεμένα» τα πλοία στις 30 Μαΐου

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018


Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη, 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Η ΠΝΟ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ενώ τονίζει ότι ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της χώρας.
Read More »
«Δεμένα» τα πλοία στις 30 Μαΐου «Δεμένα» τα πλοία στις 30 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Η μαγεία των άγνωστων για πολλούς παραδοσιακών οικισμών της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018


Το Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας πραγματοποίησε ημερίδα στις 20 Μαίου 2018 με τίτλο : "Παραδοσιακοί Οικισμοί-Βιώσιμη Ανάπτυξη". Στην ημερίδα πήραν μέρος εκπαιδευτικοί της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περ/κης Ενότητας Θεσπρωτίας επισκέψεις έγιναν στα Δ.Δ Πλαισίου, Φανερωμένης και Φοινικίου του Δ.Φιλιατών.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τους Παραδοσιακούς Οικισμούς, την παρουσίαση των σύγχρονων τρόπων συντήρησης και διατήρησης των παραδοσιακών κτιρίων καθώς και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών με τις αειφόρες μορφές ανάπτυξης των οικισμών και την μεταφορά στους μαθητές !!!

Το Κ.Π.Ε Φιλιατών πραγματοποιεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διάφορες ημερίδες και προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές !!!
Μπράβο στους εκπαιδευτικούς και στον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε Νικολάου Μάρκος για το σημαντικό εκπαιδευτικό τους έργο!!!
Στέργιος Παλπάνης 


 
Read More »
Η μαγεία των άγνωστων για πολλούς παραδοσιακών οικισμών της Θεσπρωτίας Η μαγεία των άγνωστων για πολλούς παραδοσιακών οικισμών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Από φοιτητής του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, δόκιμος μοναχός στη Μονή Γηρομερίου!

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Από φοιτητής του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, δόκιμος μοναχός στη Μονή Γηρομερίου! 
Ο Ζήσης Κοντός, ένας πολύ συνεσταλμένος και συνετός νέος, ιδιαίτερα επιμελής στα διαβάσματά του, ήρθε πριν χρόνια από την Κοζάνη για να σπουδάσει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα. 
Και την Παρασκευή 25 Μαΐου του 2018 πήρε το πτυχίο του. 
Μάλιστα ως αριστούχος, πρώτος στη βαθμολογία μεταξύ των συμφοιτητών του, εκφώνησε τον όρκο. 
Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του. 
Το άλλο, το σπουδαιότερο, είναι ότι κατά την παραμονή του στη Θεσπρωτία, δεν έλαβε μόνο μόρφωση επιστημονική, αλλά και "μόρφωσιν ευσεβείας". 
Στη διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε και συνδέθηκε με τους πατέρες της Μονής Γηρομερίου, που είναι σεμνοί και μετρημένοι. 
Κατόρθωσαν να του φέρουν άνοιξη στην ψυχή και να του αφαιρέσουν από αυτή τον καύσωνα και τη βαρυχειμωνιά. 
Έτσι κατάλαβε πως δεν υπάρχει ανώτερο πράγμα στην ψυχή, από το να αγαπά το Χριστό. 
Ό,τι ποθεί είναι στο Χριστό. 
Ο Χριστός έγινε το παν γι' αυτόν. 
Όλη η χαρά, όλη η ευφροσύνη, όλη η παραδεισιακή ζωή. Αντιλήφθηκε ότι όλα τα μεγαλεία τα έχει, όταν έχει το Χριστό μέσα του. Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σ' Αυτόν, γενόμενος μοναχός. 
Την ώρα της απονομής του πτυχίου του ήταν δίπλα του ο ιερομόναχος π. Σεραφείμ, εκ μέρους του ηγουμένου π. Μεθοδίου και του π. Αλεξίου. 
Και αισθανθήκαμε ότι ένιωθε πως ο δόκιμος μοναχός Ζήσης αναμετρήθηκε στην αποσταμένη εποχή μας με τις ευθύνες του. 
Και καλείται σε καιρούς χαλεπούς να μένει ασυμβίβαστος. 
Μέσα σ' έναν κόσμο συμβιβασμένο με την ψευτιά, να δώσει τη μαρτυρία του. 
Να ομολογήσει με παρρησία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη αλήθεια, ο μόνος αληθινός Θεός, η ζωή, το φως και η μόνη ελπίδα του κόσμου. 
Read More »
Από φοιτητής του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, δόκιμος μοναχός στη Μονή Γηρομερίου!  Από φοιτητής του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, δόκιμος μοναχός στη Μονή Γηρομερίου! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Νεο ΔΣ εκλέγει το Σούλι Παραμυθιάς

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30’ στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καρκαμίσι του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, σε Γενικη Συνέλευση για τη εκλογή νέου ΔΣ.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Έρικα Ντούμα
Read More »
Νεο ΔΣ εκλέγει το Σούλι Παραμυθιάς Νεο ΔΣ εκλέγει το Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Eπιτροπή φιλικού διακανονισμού για εξώδικη επίλυση διαφορών και στην Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Με το άρθρο 108 παρ.9 του νόμου 4512/2018 αντικαταστάθηκε το άρθρο 11 παρ.1 του νόμου 2251/1994 και οι επιτροπές φιλικού διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών που είχαν μεταβιβαστεί στους Δήμους στα πλαίσια του άρθρου 94 παρ.2 του νόμου 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), επανέρχονται στις κατά τόπους έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Με σχετικές λοιπόν αποφάσεις των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης, συστήθηκαν οι επιτροπές φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών.

Οι εν λόγω επιτροπές αποτελούνται από: Ένα δικηγόρο εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου που προτάθηκε με τον αναπληρωτή του από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο. Έναν εκπρόσωπο του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου που προτάθηκε με τον νόμιμο αναπληρωτή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Ένα εκπρόσωπο των Ενώσεων καταναλωτών με τον αναπληρωτή του και όπου δεν υπάρχουν τέτοιες ενώσεις, εκπρόσωπος του τοπικού εργατικού κέντρου με τον αναπληρωτή του.

Ο Γραμματέας της επιτροπής και ο αναπληρωτής του, προέρχονται από το τμήμα εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Οι υποθέσεις εισάγονται στην αρμόδια κατά περίπτωση επιτροπή, ύστερα από αίτηση του καταναλωτή ή της τοπική ένωσης καταναλωτών καθώς και ύστερα παραπομπή από τον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατά τη συζήτηση να παρίστανται αυτοπροσώπως ή να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιο δικηγόρο ή τρίτο πρόσωπο που έχει σχετική εξουσιοδότηση.

Η Επιτροπή κρίνει κατά το ισχύον δίκαιο. Συμπληρωματικά λαμβάνονται υπόψη τα συναλλακτικά ήθη. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους.

Η Επιτροπή συνεδριάζει νομίμως με την παρουσία όλων των μελών της και λαμβάνει τις αποφάσεις της κατά πλειοψηφία. Τα πορίσματα της κοινοποιούνται στον συνήγορο του καταναλωτή και στους ενδιαφερόμενους το αργότερο εντός δέκα πέντε ημερών από τη συζήτηση των σχετικών υποθέσεων. Τα πορίσματα της επιτροπής δεν παράγουν συνέπειες δικαστικής απόφασης, ούτε αποτελούν εκτελεστό τύπο.

Ο Γραμματέας δέχεται τις αναφορές των καταναλωτών, μεριμνά για τη σύσταση των σχετικών φακέλων, προετοιμάζει τις συνεδριάσεις της επιτροπής, διεκπεραιώνει την επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους.
Read More »
Eπιτροπή φιλικού διακανονισμού για εξώδικη επίλυση διαφορών και στην Θεσπρωτία Eπιτροπή φιλικού διακανονισμού για εξώδικη επίλυση διαφορών και στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

"Επηρεάζει το χαρακτήρα των παιδιών η σειρά που έχουν γεννηθεί;". Εκδήλωση απο τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018


ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ;",  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00.  

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕΙ.
Read More »
"Επηρεάζει το χαρακτήρα των παιδιών η σειρά που έχουν γεννηθεί;". Εκδήλωση απο τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας "Επηρεάζει το χαρακτήρα των παιδιών η σειρά που έχουν γεννηθεί;". Εκδήλωση απο τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Έρχεται ο νόμος για την κάλυψη περιοχών που δεν εχουν ψηφιακό σήμα τηλεόρασης - Η λίστα στην Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Πράξη γίνεται η εξαγγελία στην Γλυκή, του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την κάλυψη περιοχών που ήταν εκτος ψηφιακού σήματος.

Τις επόμενες μέρες έρχεται νόμος για την κάλυψη αυτών περιοχών.

Συνολικά 54 σημεία της Θεσπρωτίας εντάσσονται στο ψηφιακό σήμα.

Στον Πίνακα οι οικισμοί και τα χωρία της Θεσπρωτίας που συμπεριλαμβάνονται στη δράση έπειτα από διαβούλευση.

 
Read More »
Έρχεται ο νόμος για την κάλυψη περιοχών που δεν εχουν ψηφιακό σήμα τηλεόρασης - Η λίστα στην Θεσπρωτία Έρχεται ο νόμος για την κάλυψη περιοχών που δεν εχουν ψηφιακό σήμα τηλεόρασης - Η λίστα στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Παρουσιάστηκε το πολύτομο αυτοβιογραφικό έργο του Θεσπρωτού πτ. πρύτανη Φώτη Μήτση

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018
 
Παρουσιάστηκε στην Αθήνα, με τη συμβολή της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολύτομο αυτοβιογραφικό έργο του Θεσπρωτού (από το Φοινίκι Φιλιατών) πρ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φώτη Μήτση, που έχει τον τίτλο "Ανθολόγιο-Απόηχοι μιας ζωής". 
 
Το έγραψε σε μεγάλη ηλικία, αποδεικνύοντας ότι δεν το βάζει κάτω, ότι τη ζει τη ζωή, όσο και αν τα χρόνια περνούν. 
 
Μεταξύ των παρισταμένων και ο πρ. υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. 
 
Η ζωή του Φώτη Μήτση έχει πολλές διακυμάνσεις. 
Πάντα προοδευτικός σε απόψεις, σε συμπεριφορά και σε στάση ζωής. 
Αλλά και σε ήθος και δημιουργικότητα. 
 
Πάμφτωχος έφυγε από το Φοινίκι, αλλά ποτέ δεν το ξέχασε το χωριό του και πρωτοστάτησε στην ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου. 
Ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προώθησε την ιδέα μιας παιδείας, που θα μορφώνει και δε θα παραμορφώνει. 
 
Ως πρόεδρος, επί πολλά χρόνια, του Ευαγγελισμού, έκανε πολλές ανθρωπιστικές διευκολύνσεις, πέρα από τη χρηστή διαχείριση. 
 
Και στα προηγούμενα βιβλία του και στα τελευταία του ,φαίνεται, πως όλα όσα έζησε στη ζωή του τα βίωσε. 
Δεν τα προσπέρασε, αλλά τα μετέτρεψε σε γνώση, σοφία και σύνεση. 
Read More »
Παρουσιάστηκε το πολύτομο αυτοβιογραφικό έργο του Θεσπρωτού πτ. πρύτανη Φώτη Μήτση  Παρουσιάστηκε το πολύτομο αυτοβιογραφικό έργο του Θεσπρωτού πτ. πρύτανη Φώτη Μήτση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Πινακίδες ευαισθητοποίησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Ξύλινες ταμπέλες τοποθετήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Ηγουμενίτσας στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας, ελπίζοντας οι άνθρωποι που περνάνε να μην πετάνε σκουπίδια στους δρόμους.

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Read More »
Πινακίδες ευαισθητοποίησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Πινακίδες ευαισθητοποίησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας συνεχίζοντας τις ενημερωτικές εξορμήσεις που έχει προγραμματίσει επισκέφθηκε στις 24/5/18 τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την κοινωνία της περιοχής είχε διφορούμενα χαρακτηριστικά στη στάση της πλειοψηφίας του κόσμου που μέσα από τον αποπροσανατολισμό που έχει δεχθεί από τους τοπικούς άρχοντες πιστεύει ότι θα έρθει η ανάπτυξη μέσα από τα πετρέλαια.

Αυτό έχει να κάνει με τ΄ότι ο Δ. Φιλιατών συνολικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη με την επακόλουθη εγκατάλειψη και τις μνημονιακές πολιτικές οδηγήθηκε σ΄ένα σύμπλεγμα αλυσιδωτών προβλημάτων που οδήγησε στην ερήμωση στη φτώχια & στην ανεργία τους εναπομείναντες κατοίκους και επιπρόσθετες συνέπειες να χάνονται πολιτισμικές παραδόσεις, έθιμα κτλ. Ακριβώς πάνω σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι πατούν τοπικοί παράγοντες της περιοχής τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στη δήθεν ανάπτυξη, στη δήθεν σωτηρία που φέρνουν μαζί με τα τρυπάνια τους οι πολυεθνικές.

Στον ίδιο χορό και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ που αρνούνται να δημοσιεύσουν ανακοινώσεις μας αλλά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στο να φωνάζουν να βγουν τα πετρέλαια ανατρέχοντας και αναδημοσιεύοντας εφημερίδες και ιστορίες της δεκαετίας του 70΄ σε σχέση με την εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή, ξεχνούν όμως ότι σήμερα σε σχέση με το 70΄υπάρχει η ανάλογη εμπειρία και τα τραγικά αποτελέσματα από την έρευνα & εξόρυξη πετρελαίων, σ΄αυτούς ένα θα πούμε ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.

Στο ίδιο μοτίβο και η παρουσίαση 23/5/18 της εκπομπής έκτρωμα password από την ΕΡΤ που σαν σύγχρονη ΥΕΝΕΔ τάσσεται στο πλευρό των κυβερνητικών επιλογών υπέρ των πολυεθνικών για τον αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο αντίστασης που έχουμε επιλέξει και καλούμε να βγει μπροστάρης στον τόπο του ο λαός και υψώνοντας το μπόι του να ανατρέψει τις επιλογές κυβέρνησης και πολυεθνικών.

ΣΩΤΗΡΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΕΥΗΜΕΡΙΑ που μας τάζουν ισούται με θάνατο, οι εξορύξεις θα φέρουν μπίζνες από τις οποίες όχι μόνο δεν θα αποκομίσουμε κέρδη, αλλά θα χάσουμε και ότι μας έχει απομείνει.

Read More »
Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Ντοκιμαντέρ για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Ντοκιμαντέρ για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου και του Σωματείου Διάζωμα. 
Πρόκειται για ένα μίνι ντοκιμαντέρ που μέσα σε λίγα λεπτά θα συμπυκνώνει την ουσία της Πολιτιστικής Διαδρομής και με όχημα τα μνημεία, θα αναδείξει τα ιστορικά και περιβαλλοντικά μνημεία, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τον υλικό και άυλο πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου. 
Η σύμβαση υπεγράφη, ενώ ο χρόνος εκπόνησης του έργου ορίζεται στους πέντε μήνες και η αμοιβή του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου ορίζεται στα 15.000,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 
Η ανάθεση του έργου εντάσσεται στην υποστήριξη από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» του καινοτομικού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», το οποίο εξελίσσεται στην Ήπειρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Για την υποστήριξη του Προγράμματος αυτού, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» πρόκειται να συνδράμει την Περιφέρεια Ηπείρου στο σχεδιασμό και τη διοργάνωση της εναρκτήριας εκδήλωσης (launch event) της Διαδρομής, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 20 Οκτωβρίου του 2018. 


 
Read More »
Ντοκιμαντέρ για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου Ντοκιμαντέρ για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Σελίδες