Προσυγκεντρώσεις στις πλατείες από αύριο και ραντεβού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Κυριακή δίνουν οι αγρότες στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Προσυγκεντρώσεις στις πλατείες από αύριο και ραντεβού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Κυριακή δίνουν οι αγρότες στην Θεσπρωτία


Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν αγροτοκτηνοτρόφοι στην περιοχή της Θεσπρωτίας ενόψει της αυριανής προ-συγκέντρωσης σε όλα τα χωριά της Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου αρχίζουν την προ-συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι στα χωριά όλης της Θεσπρωτίας ενόψει της Κυριακάτικης (24/01) κινητοποίησης που εξήγγειλε η Συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 10 το πρωί.

Η Συντονιστική επιτροπή καλεί όλους φορείς να στηρίξουν την κινητοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο. Επίσης καλεί όλους τους αγρότες, της Ηπείρου να ενισχύσουν την κινητοποίηση.

Read More »
Προσυγκεντρώσεις στις πλατείες από αύριο και ραντεβού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Κυριακή δίνουν οι αγρότες στην Θεσπρωτία Προσυγκεντρώσεις στις πλατείες από αύριο και ραντεβού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Κυριακή δίνουν οι αγρότες στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ


Ἡ ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στερήθηκε τόν ἐπί δεκαετίες ἐκλεκτό πνευματικό της πατέρα, πρωτοπρεσβύτερο Κυριάκο Γκίκα, ὁ ὁποῖος ἀνεχώρησε ἀπό τήν παροῦσα ζωή γιά τά οὐράνια σκηνώματα. 
Ἡ Ἐκκλησία ἦταν ὁ χῶρος τῆς καρδιᾶς του. 
 Τό πλήρωμα τῶν ἀρετῶν του. 
 
Ἐπεζήτησε καί ἐπέτυχε τή συνδρομή τῶν πιστῶν καί ἀνέγειρε ἐκ θεμελίων τόν περίλαμπρο ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Μηνᾶ, καταθέτοντας τόν θεῖο ζῆλο τῆς καρδιᾶς του. 
 
Παράλληλα στήριξε μέ τό ὀρθόδοξο ἦθος του ἀνθρώπους, στήν Ἑλλάδα καί στό ἐξωτερικό. 
Προορισμός του στή ζωή ἦταν, καί τό ἀπέδειξε μέ πολλούς τρόπους, ἡ χριστομίμηση. 
Στό ρολόι τῆς ψυχῆς του, συνεχῶς χτυποῦσε χαρούμενα ἡ καμπάνα τῆς πίστης. 
Ζοῦσε τή θεία λειτουργία, ἐμπνέονταν ἀπό αὐτή καί ἐνέπνεε ὅσους τόν ἔζησαν ὡς λειτουργό τοῦ ἱεροῦ Θυσιαστηρίου. 
 
Χαριτώθηκε νά ἔχει πρόσωπο ἱλαρό, ἀκόμη καί τήν ὥρα τοῦ θανάτου, δημάδι ὅτι προσπέλασε στή γαλήνη τοῦ Θεοῦ. Αὐτός, πού γεννήθηκε, ἀνατράφηκε, ἐργάσθηκε, ἱερούργησε μέ προσευχή, ἀποχαιρέτησε τόν μάταιο τοῦτο κόσμο μέ λόγια προσευχῆς στά χείλη. Χαρακτηριστικό τό παράδειγμά του, πού ἐπισφράγισε τήν ἐπίγεια πορεία του μέ τά δοξολογητικά λόγια: "«Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἔνεκεν»".

Ἀπευθύνουμε ὀφειλόμενες εὐχαριστίες γιά τήν χοροστασία του στήν ἐξόδιο ἀκολουθία τοῦ μακαριστοῦ π. Κυριάκου Γκίκα πρός τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ. Τίτου, συμμετασχόντων τοῦ Γενικοῦ Ἀρχιερατικοῦ Ἐπιτρόπου πρωτοπρεσβύτερου Βελισσάριου Σάντα, τοῦ ἡγουμένου τῆς Μονῆς Γηρομερίου ἀρχιμανδρίτη Μεθόδιου Ντελῆ, καθώς καί κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὅπως καί πρός τό πλῆθος τῶν πιστῶν, πού παραβρέθηκαν. 
 
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Read More »
ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα


Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο ΠΑΝΘΕΟΝ στις 17:30 . 

Μετά την Συνελευση στις 19:30 θα παραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για το ασφαλιστικό με ομιλητή μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Read More »
Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα  Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα

 
 
Πλήθος πιστών απ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία και άλλες περιοχές, συνέρρευσε στην Κεστρίνη Φιλιατών, για να πει το ύστατο χαίρε σ' έναν κληρικό, τον πρωτοπρεσβύτερο Κυριάκο Γκίκα, που άφησε εποχή με το παράδειγμά του, που πάντοτε θα εμπνέει, με το φως της ψυχής του, που πάντοτε θα λάμπει και με την προσευχή του, που πάντοτε θα μας στηρίζει. 
 
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, συμπαραστατούμενος από τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου Μεθόδιο Ντελή,τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Βελισσάριο Σάντα και πλειάδα κληρικών. 
 
Ο Σεβασμιώτατος στο συγκινητικό επικήδειο λόγο του, χαρακτήρισε αγγελική μορφή τον αλησμόνητο παπαΚυριάκο, που, όπως επεσήμανε, με πολύ κόπο και προσπάθεια έφτιαξε τον περικαλλή ναό του αγίου Μηνά και το πνευματικό κέντρο. 
 
Ακόμη επεσήμανε τις ιερατικές αρετές του, υπογραμμίζοντας ότι αναδείχθηκε αληθινός κληρικός. 
 
Με τα κατάλληλα λόγια μίλησαν για τη δράση και τη μορφή του παπαΚυριάκου Γκίκα και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, καθώς και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας. 
 
Eτάφη στον περίβολο του ιερού ναού του αγίου Μηνά, που δημιούργησε, με τη συνδρομή των πιστών, εκ θεμελίων. 
 
Κοινή είναι η εκτίμηση των πιστών ότι o αοίδιμος πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Γκίκας υπήρξε πρότυπο ιερωμένου, που όσο ζούσε, αλλά και μετά το θάνατό του, έδινε και δίνει ψυχική δύναμη και πίστη. 
 
Read More »
Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα  Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞ(Η)ΚΕΡΑΥΝΕ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞ(Η)ΚΕΡΑΥΝΕ


Ήσουν αυτός που μου έμαθε να ακούω, να διαβάζω και να γράφω, και όμως οι λέξεις, αυτή την ώρα, μου φαντάζουν ελάχιστες για να μπορέσω να περιγράψω το ποιος ήσουν.
Η Θεσπρωτική κοινωνία σε γνώρισε και σε αγάπησε, πρώτα σαν υπάλληλο του ΙΚΑ, που έτρεχες να βρεις λύση στο πρόβλημα του κάθε συνανθρώπου σου.
Αργότερα σε έμαθαν και οι υπόλοιποι, όταν στάθηκες δίπλα τους, από το μετερίζι της δημοσιογραφίας.
Πάλεψες και από τις δύο θέσεις σου για το καλύτερο του τόπου που τόσο αγάπησες.
Την Θεσπρωτία, την Μουργκάνα, το Φιλιάτι, την Παραμυθιά, την Ηγουμενίτσα, τον Καλαμά και τον Αχέροντα, την αγαπημένη σου Πέστιανη.
Δεν κρύφτηκες ποτέ σου και από κανέναν και για αυτό σε γνώριζαν όλοι με το μικρό σου όνομα.
Ο Αλέξης για τους φίλους, ο Λέκκας για τους συγχωριανούς σου, ο παππούλης για τα 4 εγγόνια σου. Ο πατέρας μου.
Δεν είχαν όμως όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν και μία άλλη πλευρά σου.
Αυτή του συζύγου, του πατέρα, του παππού, του αδερφού και του φίλου.
Για αυτό θα προσπαθήσω να σε συστήσω μέσα από τις στήλες της ΤΙΤΑΝΗΣ, ενός από τα πολλά «παιδιά» σου, ως ύστατο χρέος απέναντι στους αναγνώστες σου.
Γεννήθηκες σε μία φτωχή και ενδεκαμελή οικογένεια, με τους αγράμματους και αγρότες γονείς σου, να προσπαθούν να μεγαλώσουν εσένα, τις 7 αδερφές σου και τον μονάκριβο αδερφό σου.
Και τους έβγαλες ασπροπρόσωπους όταν κατάφερες και ξέφυγες από τα στενά όρια του χωριού σου, από πολύ μικρή ηλικία.
Στάθηκες δίπλα τους στον χαμό του αδερφού σου του Θανάση, λειτουργώντας πλέον σαν δεύτερος πατέρας.
Παντρεύτηκες, αγάπησες και στήριξες την Ελένη σου και μαζί της, όλη της την οικογένεια. Τον Βαγγέλη, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και την Βαλεντίνα.
Πατέρας έγινες και ο ίδιος σε μικρή ηλικία, το 1977, χαρίζοντας το όνομα στον πρωτότοκο γιό σου, αυτό του αγαπημένου σου αδερφού, που έχασες σε μικρή ηλικία.
Ακολούθησα εγώ, ο Βαγγέλης, που πήρα το όνομα του πατέρα σου, για να έρθει τελικά στην ζωή, 6 χρόνια μετά, το καμάρι σου και η αδερφή μας η Εύη. 
Η Παρασκευή, όπως το όνομα της ταλαιπωρημένης μάνα σου. Της Νάνα μας.
Οι σελίδες είναι λίγες για να χωρέσουν τις αναμνήσεις μου μαζί σου.
Πώς να ξεχάσω τις πρώτες βόλτες μας στο πάρκο, δίπλα από το σπίτι μας, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας;
Πώς να ξεχάσω τις βόλτες μας στο σινεμά του Δάλλα;
Πώς να ξεχάσω τις πρωτομαγιές μας στην Γαλήνη;
Πώς να ξεχάσω τις φλόγες που έβγαζαν τα μάτια σου όταν κατάφερες να φτιάξεις το δικό σου σπίτι, αλλά και την εμμονή σου να μη μας λείψει τίποτα.
Πώς να ξεχάσω, την πρώτη ασπρόμαυρη τηλεόραση, το πρώτο μας Φιατάκι;
Πώς να ξεχάσω το παιδικό μου δωμάτιο και στο οποίο έχω κοιμηθεί μαζί με 18 ξαδέρφια μου;
Πώς να ξεχάσω την συμβουλή σου πως η οικογένεια είναι πάνω από όλα;
Πώς να ξεχάσω το πάθος σου και την αγάπη σου για τον τόπο μας;
Αυτό το πάθος, που το 1989, σε οδήγησε να χρεωθείς, ώστε να ανοίξεις το πρώτο ιδιωτικό ραδιόφωνο στη Θεσπρωτία.
Για να ακολουθήσουν και τα άλλα «παιδιά» σου.
Οι εφημερίδες ΤΙΤΑΝΗ και ΤΟΛΜΗ, το tvA, το Geronymo, το Ράδιο Άλφα της Ηπείρου.
Ακόμα και όταν έχασες την αγαπημένη σου αδερφή, την Ουρανία, στάθηκες δίπλα σε όλη την οικογένεια. Στον Μίμη, στον Μάρκο, στον Νίκο και στους γονείς σου.
Δεν άφησες την μοίρα να σε λυγίσει.
Έλεγες, πως όλα θα πάνε καλά και πως όλα θα περάσουν.
Και όταν οι μοίρα φάνηκε άδικη απέναντί σου, στερώντας σου και την μικρότερη αδερφή σου, την Λίτσα, ακόμα απορώ που βρήκες τη δύναμη για να σταθείς βράχος.
Βράχος στην οικογένειά σου, βράχος στα πιστεύω και στις ιδέες σου.
Όση όμως χαρά σου στέρησε η μοίρα, άλλη τόση κατάφερες και κέρδιζες από τα εγγόνια σου.
Ο Αλέξανδρος, ο Άγγελος, η Ηρώ και η Ελένη, ήταν η ζωή σου, για όσους σε γνώριζαν πραγματικά.
Ήσουν εσύ που θα τους πήγαινες σχολείο και θα τους έπαιρνες από αυτό, στα φροντιστήρια τους, στις βόλτες τους, στα μπάνια τους.
Ήσουν εκεί, στην πρώτη καρέκλα, για να τους καμαρώσεις στις εκδηλώσεις τους.
Ήσουν εκεί για να τους κακομάθεις, όπως κάθε καλός παππούς.
Ξέρω και ξέρουν και τα εγγόνια σου, πως θα είσαι δίπλα τους και από εκεί που τώρα βρίσκεσαι.
Και αυτό γιατί φρόντισες, το πρώτο βράδυ που «έφυγες», να εμφανιστείς στον ύπνο του Άγγελού σου, να τον σκεπάσεις και να τον φιλήσεις, τόσο τον ίδιο όσο και τα 3 ξαδερφάκια του, καθησυχάζοντας τους.
Οι φίλοι σου, ο Ηλίας, ο Αλέκος, ο Βασίλης, σε ζήλευαν για τα αποθέματα αγάπης που είχες και έδινες στην οικογένειά σου, αλλά και για τον κήπο σου με τα λουλούδια και τα μποστάνια.
Δεν θα ξεχάσω προσωπικά, πως παρ’ όλες τις τρέλες μου, ήσουν εκεί να με μαλώσεις, να με συμβουλεύσεις, αλλά στο τέλος πάντα να με στηρίξεις.
Σαν καλός φίλος.
Ένας άλλος καλός σου φίλος, έγραψε προχθές στο Facebook για εσένα: «Οι καλοί φεύγουν, τα λαμόγια μένουν»
Μένει μόνο να σου υποσχεθώ πατέρα, πως και εγώ «λεύτερος θα είμαι, ακόμα και αν με δέσουν με χίλιες αλυσίδες». 
Γιατί με έμαθες πως «τη λευτεριά ή τη σκλαβιά την κουβαλά ο καθένας μέσα του».
Ελεύθερος έζησες, ελεύθερα παιδιά έπλασες, ελεύθερος θα ζεις για πάντα, σε περίοπτη θέση του νου μας.
Θα είμαστε πλέον εμείς εδώ, ο Θάνος, ο Βαγγέλης, η Εύη, ο Αλέξανδρος, ο Άγγελος, η Ηρώ και η Ελένη.
Θα προσπαθήσουμε εμείς, να καταφέρουμε να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης που μας άφησες.
Να με συγχωρέσεις όμως εάν δεν είμαι το ίδιο επιεικείς, όσο εσύ, με αυτούς που προσπάθησες να τους αλλάξεις μυαλά. Με αυτούς που μένουμε πίσω.
Καλό ταξίδι Αλεξ(η)κέραυνε, καλό ταξίδι μπαμπά και σε ευχαριστώ για αυτό που ήσουν.

Βαγγέλης Α. Αναστασίου
Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας
Read More »
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞ(Η)ΚΕΡΑΥΝΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞ(Η)ΚΕΡΑΥΝΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΑΛΕΞΗ, ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΜΕΧΡΙ …. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΑΛΕΞΗ, ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΜΕΧΡΙ …. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ!


Χρειάσθηκαν κάποιες ημέρες για να μπορέσω να συνέλθω από το θλιβερό και απροσδόκητο γεγονός του θανάτου, από ανακοπή καρδιάς, ενός αδελφικού ΦΙΛΟΥ, του ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Είκοσι λεπτά, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μου έκανε το τελευταίο τηλεφώνημα για να ενδιαφερθεί για την υγεία μου! Είχε τηλεφωνήσει και το μεσημέρι στις 2μμ!
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ήταν παιδί της πολυμελούς οικογένειας του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ με 7 κορίτσια και 2 αγόρια. Γεννήθηκε στην Κρυόβρυση (Πέστανη) το 1947. Τα πρώτα του γράμματα διδάχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ηγουμενίτσα με την βοήθεια του θείου του Γ. Μίχου στο εστιατόριο του οποίου ημιαπασχολείτο.
Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις και επέτυχε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και αντιμετώπισε ένα σημαντικό μέρος των δαπανών διαβίωσης και σπουδών εργαζόμενος στην επιχείρηση Καψοκόλη. Όταν εκλήθη η ΕΣΣΟ του για στράτευση (1968) προτίμησε να εκπληρώσει πρώτα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και ύστερα να συνεχίσει τις σπουδές του. Με την κατάταξη του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Μεγάλου Πεύκου επελέγη ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός και όταν αποφοίτησε από την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών ετοποθετήθη σε μονάδα πυροβολικού στο Διδυμότειχο – Θράκης.
Ενώ υπηρετούσε την θητεία του η οικογένεια ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ υπέστη το τραγικό γεγονός του θανάτου του άλλου αγοριού της, του αείμνηστου ΘΑΝΑΣΗ, που έχασε τη ζωή του από τροχαίο ατύχημα στην Γερμανία σε ηλικία 21 ετών. Τότε η οικογένεια του ΑΛΕΞΗ εζήτησε να χαρακτηρισθεί ως προστάτης και απολύθη από τις τάξεις του Στρατού. Με την επιστροφή του στο χωριό εκκενώθη η θέση του Γραμματέα της Κοινότητας Κρυόβρυσης και διορίσθηκε Γραμματέας το 1969. Άσκησε να καθήκοντά του με παθολογική αγάπη προς τους συγχωριανούς του μέχρι την 18η Μαρτίου 1971, που διορίσθηκε στο Ι.Κ.Α.
Θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι τον Ιούνιο του 1970 είχε λάβει μέρος στον Διαγωνισμό του ΑΣΔΥ (Ανώτατου Συμβουλίου Δημοσίων Υπαλλήλων) και ανάμεσα σε 16.152 υποψηφίους κατέλαβε την 15η θέση. Ως υπάλληλος του ΙΚΑ υπηρέτησε στην Ηγουμενίτσα, στους Φιλιάτες και στην Παραμυθιά. Την «ετοιμασθείσα» δυσμενή και ΑΔΙΚΗ μετάθεσή του στο Μέτσοβο ματαίωσα – με παράκληση της αείμνηστης μητέρας του – αποσπώντας τον στο πολιτικό μου Γραφείο της Ηγουμενίτσας, όπου υπηρέτησε επί 5 χρόνια με εργατικότητα, εντιμότητα και σημαντική προσφορά. Χιλιάδες Θεσπρωτοί γνώρισαν την αγάπη, την στοργή, την καλοσύνη και το ειλικρινές ενδιαφέρον του ΧΩΡΙΣ τον παραμικρό «ΨΙΘΥΡΟ»! Διεφύλαξε με απόλυτο σεβασμό την πολιτική μου τιμή και υπόσταση.
Στο χρονικό αυτό διάστημα εκυκλοφόρησε την εφημερίδα «ΤΙΤΑΝΗ» και «έστησε» τόσο το ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ όσο και τον Τηλεοπτικό Σταθμό TVA. Αργότερα εκυκλοφόρησε και δεύτερη εφημερίδα, την «ΤΟΛΜΗ» και ξαναμπήκε στα ερτζιανά με ένα δεύτερο Ραδιοφωνικό Σταθμό το GERONYMO. Δεκάδες νέοι άνθρωποι απασχολήθηκαν στις δημοσιογραφικές και εκδοτικές του δραστηριότητες και ενθυμούνται με ευγνωμοσύνη το «γλυκό ψωμί» που έφαγαν από τον ΑΛΕΞΗ.
Παραιτήθηκε από το Πολιτικό μου Γραφείο για να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στις Δημοσιογραφικές του δραστηριότητες και από την στήλη του «ΑΛΕΞΗ-ΚΕΡΑΥΝΟΙ» να ρίχνει τους κεραυνούς του στα «κακώς κείμενα» του τόπου μας με αυστηρότητα, αλλά και δικαιοσύνη. Είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι δεν έγραψε ποτέ από μίσος για κάποιον. Στις άδικες επιθέσεις απαντούσε σκληρά και τεκμηριωμένα. Μέχρι εκεί… Για ένα διάστημα πέρασε και από τα Κομματικά της Ν.Δ. ως Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ και προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες με Πρόεδρο τον αείμνηστο Γεράσιμο Πιτούλη στους χαλεπούς εκείνους καιρούς.
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ υπήρξε στοργικός οικογενειάρχης, αγνός πατριώτης, σταθερός ιδεολόγος, σεμνός αγωνιστής και ειλικρινής φίλος. Υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγάπη του για την Θεσπρωτία με πίστη, αφοσίωση και ατσάλινο πείσμα. Δεν επέτρεψε στον εαυτό του συμβιβασμούς και κυβιστήσεις. Απένειμε τον δίκαιο έπαινο, αλλά και τον δίκαιο ψόγο. Δύσκολα ξεχώριζες πιο είχε ψηλότερα. Την οικογένειά του ή τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας; Πάλεψε για τον τόπο μας με σθένος, μαχητικότητα, προσωπικές θυσίες και αδούλωτο υπερήφανο πνεύμα.
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της ζωής και φεύγοντας από την ζωή αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στους φίλους του, στην Θεσπρωτική Κοινωνία.
Προσωπικά έχασα την 11 Ιανουαρίου 2016 ένα αδελφικό φίλο 47 χρόνων, ένα κουμπάρο – με δική του πρωτοβουλία – 45 χρόνων, ένα στενό συνεργάτη, στο Πολιτικό μου Γραφείο 5 χρόνων, ένα καθημερινό σύντροφό μου 9 χρόνων. Κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και σ’ άλλους πολλούς! Είμαι περήφανος για τον ΑΛΕΞΗ!
Η σύζυγος του ΑΛΕΞΗ, Ελένη, τα παιδιά του Θάνος, Βαγγέλης και Φρόσω, Εύη και Νίκος, τα εγγόνια του Αλέξανδρος, Άγγελος, Ηρώ και Ελένη, οι αδελφές του, οι γαμπροί του, τα ανίψια του και όλοι οι πολυπληθείς συγγενείς του δικαιούνται να είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τον ΑΛΕΞΗ!
Αδελφικέ ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΗ θα σε θυμάμαι, με βουρκωμένα τα μάτια, μέχρι να συναντηθούμε!

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Τ. Βουλευτής
Read More »
ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΑΛΕΞΗ, ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΜΕΧΡΙ …. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ! ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΑΛΕΞΗ, ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΜΕΧΡΙ …. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΦΙΛΟ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΦΙΛΟ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Εμβρόντητος αλησμόνητε φίλε Αλέξη πληροφορήθηκα από τον κοινό μας φίλο και γιατρό το απρόσμενο και αδυσώπητο συμβάν του αιφνιδίου θανάτου σου.
Ομολογώ πως λύγισα και με κατέλαβε δέος, οδύνη και συντριβή μόλις άρχισα να συνειδητοποιώ την σκληρή και ακατανίκητη πραγματικότητα της θλιβερής είδησης ότι ο Αλέξης χάθηκε.
Ανυπέρβλητο ηθικό χρέος και ασίγαστη ψυχική ανθρώπινη ανάγκη με υποχρεώνουν να απευθύνω αντί επικήδειου ως θυμίαμα στην άσβεστη μνήμη σου αυτά τα εγκάρδια λόγια αποχαιρετισμού και της μετάβασής σου από την επίγεια στην επιθανάτια ζωή.
Υπήρξες επιστήθιος και ειλικρινής φίλος, με ευαισθησίες και ανυπότακτός μαχητής στην ζωή.
Ζωντανός και επίκαιρος στην πολιτική, αγωνιστής της δημοσιογραφίας και φανατικός τοπολάτρης, προσηνής και διαλεκτικός αλλά και αιχμηρός στην αδικία.
Συνδεθήκαμε λόγω δικαστικών υποθέσεων και συγκυριών και απέκτησες και την προσωπική μου εμπιστοσύνη αλλά και των κοινών φίλων μας και την βαθιά εκτίμησή μας, ως αντάλλαγμα στην ανυπόκριτη φιλία σου απέναντί μας, την ευθύτητα και την αμέριστη υποστήριξή σου στους αγώνες και τις προσδοκίες μας.
Ουδέποτε μου αρνήθηκες το ελεύθερο και ανεμπόδιστο βήμα στα έντυπά σου και ήταν πάντα αποδεκτές και χρήσιμες οι προτάσεις και παροτρύνσεις σου.
Δυσκολεύομαι ειλικρινά και δεν έχω άλλο κουράγιο και άλλες λέξεις να σε περιγράψω φίλε Αλέξη και προτιμώ να ολοκληρώσω τον ύστατο χαιρετισμό μου με το λιτό αυτό κείμενο στην αιώνια μνήμη σου.
Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου και δύναμη να αντέξουν την πρόωρη, αδόκητη και δυσαναπλήρωτη απώλειά σου.
Πιστεύω όμως ότι βάλσαμο παρηγοριάς στη καρδιά τους θα αποτελεί η κρίση και η μνήμη ότι στάθηκες διαρκώς, πιστά και αφοσιωμένα στο πλευρό τους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής σου και ότι φεύγεις από τον μάταιο αυτό κόσμο άξιος και τετιμημένος.
Εξάλλου είναι κοινός και αμείλικτος τόπος για όλους μας όπως ένα γνωστό άσμα αναφέρει ότι «όλα είναι ένα ψέμα, μία ανάσα, μία ζωή, σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιάν αυγή».
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει αλησμόνητε φίλε Αλέξη.

Παραμυθιά 19-01-2016
Θωμάς Οικονόμου
Read More »
ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΦΙΛΟ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΦΙΛΟ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ»

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ» 
 

Γράφει ο Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου
«Καλές είναι οι πληγές. Να θυμόμαστε Αλέξη»
 
Με πόνεσε ο χαμός του Αλέξη. Δεν ήμουν απλά ένας συνεργάτης των εφημερίδων του. Θαρρώ πως είχαμε και έχουμε τις ίδιες «ρίζες», με την έννοια ότι ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε. Αλλά , όχι, τον αδικώ. Οι συνθήκες που μεγάλωσε και αντιμετώπισε ήταν σαφώς πιο δύσκολες , σαφέστατα σκληρές και βάναυσες από τις δικές μου. Και μόνο σαν σκέπτομαι πως όλοι σχεδόν οι Πεστιανιώτες ζούσαν από τα βελανίδια και την πώληση ξύλων στο φούρνο του Ζώτου στην Ηγουμενίτσα « με σφάζουν οι φτέρνες μου» , όπως έλεγε ο πατέρας μου όταν πονούσε πολύ για κάτι.
Γράφω στις εφημερίδες του από το 2005 . ήταν ο μόνος που δεν μου έθεσε όρους στο τι θα γράφω, πως θα το γράφω. « Έλα ,μου είπε, και γράψε όπως θέλεις. Θα έχεις μόνιμα το χώρο σου . Κανένας έλεγχος από εμένα ». Έτσι και έγινε. Ανελλιπώς έγραφα χωρίς ποτέ να επέμβει. Βέβαια τα κείμενά μου δεν είχαν σχέση με πολιτική. Ήταν τα βιώματά μου, που ήταν και δικά του και των περισσοτέρων αναγνωστών, όπως μου έλεγε. Και είχε δίκιο. Τι Πέστιανη, τι Πλαταριά. Τι Αγία Μαρίνα, τι Γραικοχώρι, τι Καστρί, τι Μαυρούδι, τι Αγιος Βλάσης…. Ίδια βάσανα, ίδιες στερήσεις. Ίδιες μανάδες, ίδιοι πατεράδες, ίδιες αδελφές, ίδια αδέλφια. Ίδια ήθη, ίδια έθιμα, στη γέννα, στους αρραβώνες, στους γάμους, στα βαφτίσια, στο ΘΑΝΑΤΟ. Ίδιοι πόνοι. Και μη ξεχνάμε τα καμώματα των Μουσουλμάνων Τσάμηδων. Άφησαν ορφανές οικογένειες..
Είχαμε και τις διαφορές μας με τον Αλέξη. Αυτός ήταν μάχιμος δημοσιογράφος. Εγώ ερασιτέχνης. Είχε εμπειρία. Ήταν τολμηρός. Διαφωνούσα με ορισμένα κείμενά του Ήταν μαχητικός. Σκληρός, ίσως. Όμως ο καθένας τη δουλειά του. Όταν του το επεσήμανα …δειλά- δειλά μου έλεγε χαμογελώντας: «Εσύ δεν κάνεις για δημοσιογράφος». «Ναι απαντούσα» δεν κάνω, δεν διαθέτω το τσαγανό που έχεις. Και δεν μπορώ να έρχομαι σε σύγκρουση με κάθε έναν που γράφω και τον κρίνω». Η συζήτηση δεν είχε τέλος. Καθένας λοιπόν στο … μετερίζι του, όπως λένε οι αγωνιστές δημοσιογράφοι !
Ναι οι σχέσεις μας, όσο περνούσε ο καιρός γινόταν οικογενειακές και γνώρισα έναν άλλο Αλέξη από αυτόν που έγραφε τα κείμενα. Ένα Αλέξη οικογενειάρχη, πατέρα, σύζυγο, παππού. Μου εμπιστεύθηκε πολλά, με έκανε κοινωνό των προβλημάτων του. Το ίδιο έγινε και από πλευράς μου. Τον ευχαριστώ. Ευχαριστώ και την οικογένειά του, τα παιδιά του που με δέχτηκαν «λες και με γνώριζαν χρόνια». Η συνεργασία μας νομίζω πως ήταν εξαιρετική.
Από μικρό παιδί είχα και έχω τη συνήθεια κάθε φορά που συναντώ κάποιον να τον καλωσορίζω και να τον χαιρετώ σαν να είναι … «η τελευταία φορά». Έτσι αυτόματα «σπάω, μαλακώνει η ψυχή μου» ,«ξεχνώ» και γίνομαι πιο ανθρώπινος. Εκδηλώνω τα αισθήματά μου ελεύθερα. Έτσι ,λοιπόν, κάθε φορά που συναντιόμαστε του έλεγα: « Άντε να σε χαιρετήσω σαν να είναι η τελευταία φορά ». Μία, δύο, πέντε δέκα μου το έκοψε. Αν είναι να μου το λες κάθε φορά δεν θέλω να με χαιρετάς ! Το σεβάστηκα. Αλλά κάθε φορά έλεγα από μέσα μου … Μπορεί να είναι η τελευταία. Και να που ήταν η τελευταία που τον είδα τέλη Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας. Και το «τελευταίο του τηλεφώνημα» έγινε την παραμονή του θανάτου του. Μου τηλεφώνησε για τις εφημερίδες, που του είχα ζητήσει, για το «Αρχείο Εφημερίδων» το οποίο έχω δημιουργήσει στη «Δανειστική Βιβλιοθήκη Πλαταριάς». Συμφωνήσαμε να τις αφήσει σε μία γωνιά και όταν πάω στο χωριό να διαλέξω αυτές που θέλω. Αυτό ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα του Αλέξη. Το τελευταίο για πάντα. Την επόμενη μέρα, ώρα οκτώ και μισή, μου τηλεφωνεί ο άλλος συνεργάτης κ. Δημήτρης Ζώης από την Κέρκυρα για να μου πει τα κακά μαντάτα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Απίστευτο. Όπως απίστευτο μου φαίνεται και τώρα. Η απόσταση που σε χώριζε από τον άνθρωπο που χάνεις εξακολουθεί να σε χωρίζει και μετά το θάνατό του, γιατί η απουσία του δεν είναι άμεση, αφού και πριν … απουσίαζε. Θα το νιώσω όταν θα πάω σπίτι του, στο γραφείο των εφημερίδων και άδικα θα περιμένω …να φανεί. Αλλά και ποιον και πώς να ρωτήσω που είναι και πότε θα γυρίσει; Απλά θα κοιτάξω στα μάτια τη γυναίκα του κ. Ελένη, την κόρη του κ. Εύη, τα δύο του αγόρια και θα μου δώσουν «την απάντηση»: « Χρήστο ο Αλέξης δεν ξαναγυρνά. Αν θέλεις πήγαινε στο νέο σπίτι να του μιλήσεις». Και αυτό θα κάνω.
Αλέξη καλοτάξιδος. Θα τα πούμε. Θα έλθει και για εμένα το «τελευταίο τηλεφώνημα», ο «τελευταίος χαιρετισμός». Θα ξαναβγάλουμε εκεί και την « ΤΟΛΜΗ» και την «ΤΙΤΑΝΗ». Εγώ θα γράφω στις στήλες μου «Κάθε Πέμπτη» και «Κάθε Κυριακή». Εσύ «Τα αλεξικέραυνα» σου. Εκεί θαρρώ θα μπορείς να πιεις όσα τσίπουρα θέλεις! Φίλε μου καλή αντάμωση!
Σημείωση 1η : Αλέξη γρήγορα σε πήγαν «στη νέα σου κατοικία» και δεν προλάβαινα να σε αποχαιρετήσω από κοντά. Ζητώ συγγνώμη.
Σημείωση 2η : Αλέξη σου είχα ζητήσει, σε είχα παρακαλέσει πολλές φορές να μου παραχωρήσεις μία συνέντευξη και όλο το ανέβαλες. Μου στερείς τώρα τη «χαρμολύπη» να σε ακούω, να ακούω τη φωνή σου, όπως έλεγε η μάνα σου. Ας είναι.
Σημείωση 3η : Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια όνομα προς όνομα μικρούς και μεγάλους. Από καρδιάς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη να αντέξουν τον πόνο από το χαμό του και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με υγεία και οδηγό τον άνθρωπό τους. Γιατί λένε «πως έτσι είναι η ζωή». Και έτσι είναι…

Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου
Read More »
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ «ΤΙΤΑΝΗ» & «ΤΟΛΜΗ»

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ «ΤΙΤΑΝΗ» & «ΤΟΛΜΗ»


Στις 11 Ιανουαρίου πέθανε ξαφνικά από ανακοπή της καρδιάς ο φίλος Εκδότης – Διευθυντής Αλέξης Αναστασίου. 
Στο άκουσμα του τραγικού συμβάντος έμεινα άφωνος. 
Δεν το πίστευα. 
Προσπάθησα να το επιβεβαιώσω από δύο – τρεις πλευρές. 
Τελικά ήταν αληθές. 
Ο αγαπητός φίλος Αλέξης είχε φύγει ατυχώς απ’ το μάταιο τούτο κόσμο. 
Ο χαμός του βύθισε στη θλίψη τους οικείους του, στεναχώρησε τους φίλους, συνεργάτες, τους πολυπληθείς αναγνώστες και όλους τους Θεσπρωτούς, που αναγνωρίζουν τη μεγάλη συνεισφορά, μέσω των εντύπων του, σ’ όλη τη Θεσπρωτία και ευρύτερα σ’ όλη την Ήπειρο το λιγότερο.
Ο εκλιπών ξεκίνησε μόνος, πριν … χρόνια με μια κάμερα και όπλο την ισχυρή θέλησή του, την εργατικότητα και την βασική αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, που πρέπει να ακολουθεί κάθε έντυπο, προκειμένου να ευδοκιμήσει.
Στην ικανότητά του, διορατικότητά του μετράνε και οι άξονες και προτεραιότητες – πέραν της πολιτικής και ειδησεογραφικής ενημέρωσης – που έθεσε, ήτοι ένα πλέγμα από την ιστορία Θρησκεία, πολιτισμό, πράγμα που έλλειπε και λείπει ακόμη και σήμερα από πολλές επαρχιακές εφημερίδες. 
Αυτά προσέδιδαν ιδιαίτερη βαρύτητα, ποιότητα και κύρος στα έντυπά του, με δεδομένο ότι κάθε τόπος και ιδιαίτερα η Θεσπρωτία, διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, αμέτρητους μύθους απ’ την εποχή των προελλήνων – Πελασγών – «Ζευ άνα (ξ) Δωδωναίε, πελασγικέ…» αλλά και απ’ τα Ομηρικά χρόνια (Τρωική εκστρατεία), αναφέρεται στην Οδύσσεια ότι από εδώ πέρασε ο Οδυσσέας, προκειμένου να επισκεφθεί το Μαντείο της Δωδώνης, για να πάρει χρησμό.
Τα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα είχαν την πρώτη θέση στις στήλες των εφημερίδων του αλλά και τα θρησκευτικά, ιστορικά και οι κάθε είδους λαϊκές εκδηλώσεις (πανηγύρια, ανταμώματα ξενιτεμένων…) τα καλοκαίρια.
Έτσι κυριάρχησε ο εκλιπών φίλος Αλέξης και εξέδιδε φύλλα, σχεδόν, ισάξια των εγκυροτέρων εφημερίδων των Ιωαννίνων (από όσο ξέρουμε και τις παρακολουθούμε).
Διέθετε ελεύθερη στήλη σε κάθε κείμενο ή δημοσίευμα οποιασδήποτε ιδεολογικής αποχρώσεως αντίθετης φωνής, χωρίς κανένα αποκλεισμό, χωρίς καμιά λογοκρισία. 
Προσωπικά δεν με λογόκρινε ποτέ, ακόμη και οσάκις τον προειδοποιούσα ότι στήριζα θέσεις κι απόψεις πολιτικών αντιπάλων του. 
Έτσι με την εργατικότητα, μεθοδικότητα, μοντάρισε και έστησε δύο επιτυχημένες εβδομαδιαίες εφημερίδες, που κυριάρχησαν στη Θεσπρωτία, την οποία λάτρευε. 
Προμαχούσε για τη Θεσπρωτία, ανέδειξε τη Θεσπρωτία, έλυνε προβλήματα για τη Θεσπρωτία, πολύ έξω από αυτήν την έκανε γνωστή. 
Έτσι ο ίδιος προσωπικά τον αποκαλούσα δημόσια προσφυώς «Μπερλουσκόνι» τόσο στους Φιλιάτες, όσο και στην Ηγουμενίτσα.
Οφείλουμε όμως να πούμε και το τολμούμε ότι ο αείμνηστος Αλέξης, με την μαχητικότητα που τον χαρακτήριζε, ενίοτε με τις σκληρές θέσεις και αντιπαραθέσεις του στη στήλη «ΑΛΕΞΗΚΕΡΑΥΝΟΙ», τόσο στις γενικές θέσεις, όσο και στις προσωπικές αντιπαραθέσεις είχε «περάσει» μια αρνητική εικόνα στους αναγνώστες, η οποία ως ένα βαθμό τον αδικεί. 
«Το αμαρτάνειν ανθρώπινων», αλλά η εμπλοκή των εκδοτών, ως επηρεαζόντων την κοινή γνώμη, σε περιόδους εκλογών: Δημοτικών, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Εθνικών, είναι αναπόφευκτη. 
Σ’ αυτούς καταφεύγουν όλοι. 
Κάποιον ή κάποιους θα τους στηρίξει. 
Με κάποιον ή κάποιους θα ταχθεί. 
Στις περιπτώσεις αυτές δημιουργούνται τριβές. 
Αυτό συμβαίνει σ’ όλη την Ελλάδα. 
Αυτή η εμπλοκή είναι αυτονόητη και θεμιτή. 
Δεν πρέπει να προσμετράει μόνο στην περίπτωση του Αλέξη. 
Να παραδεχτούμε όμως ότι και η συντεχνία Δημοσιογράφων και Εκδοτών δεν είναι απ’ τις καλύτερες. 
Συγκρούονται ανταγωνισμοί και συμφέροντα. 
Γνωρίζω όμως ότι συνάδελφόν του τον είχε βοηθήσει και αναδείξει. 
Υπάρχει κατά τη γνώμη μου ο καλός Αλέξης και ο Άνθρωπος Αλέξης, αρετές που δεν πέρασαν στο προσκήνιο της δημοσιότητας και του κοινού. 
Ίσως φταίει το γεγονός ότι ο αείμνηστος Αλέξης διαβάζονταν, ακούονταν και υπολογίζονταν από πολλούς.
Προσωπικά του οφείλω χάριτες γιατί με ένα τηλεφώνημα και μόνο μου έδωσε τη δυνατότητα να δημοσιεύσω πολλά κείμενα και δημοσιεύματα και να συμβάλω κι εγώ στην ενημέρωση και πολιτισμική παιδεία των Θεσπρωτών.
Αντίο φίλε και γαίαν έχε ελαφράν.
 
Μιλτιάδης Παππάς
Read More »
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ «ΤΙΤΑΝΗ» & «ΤΟΛΜΗ» ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ «ΤΙΤΑΝΗ» & «ΤΟΛΜΗ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Β. ΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Β. ΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η είδηση και αστραπιαία κυκλοφόρησε στην περιοχή μας, ότι ο Αλέξης έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, προδομένος από την ευαίσθητη καρδιά του.
Ο Αλέξης Αναστασίου γεννήθηκε στην Κρυόβρυση – Ηγουμενίτσας. Η οικογένειά του φτωχή και πολυμελής.
Η γνωριμία μας κρατούσε από τα παιδικά μας χρόνια και έγινε πιο στενή και συναδελφική όταν διορίστηκε υπάλληλος στο Υποκατάστημα ΙΚΑ Ηγουμενίτσας, όπου εγώ ήδη εργαζόμουν.
Δεν ήθελε πολύ χρόνο για να γνωριστείς και να γίνεις φίλος με τον Αλέξη. Εύκολα κέρδιζε τους γύρω του και γι’ αυτό ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του και στους γύρω του.
Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα όπως ήταν, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, από την Υπηρεσία, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία εκδίδοντας την ... εφημερίδα «ΤΙΤΑΝΗ» και στην συνέχεια δεύτερη την «ΤΟΛΜΗ».
Στη συνέχεια έστησε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό και ακολούθως τον πρώτο Τηλεοπτικό Σταθμό στο Νομό μας.
Σε σχετικό σύντομο χρονικό διάστημα, έχασε πέντε αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά του, όμως ο δυνατός του χαρακτήρας τον βοήθησε και στάθηκε όρθιος.
Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελένη, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, που μεγάλωσαν με αγάπη και στοργή.
Αγαπημένε μου φίλε και συνάδελφε Αλέξη, ήθελα την ημέρα της κηδείας σου να σου πω τούτα τα λόγια, αλλά η συντριβή από τον απρόσμενο χαμό δεν μου το επέτρεψε. Γι’ αυτό από τον αγαπημένο σου Θεσπρωτικό Τύπο, σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό μου.
Μαζί με την οικογένειά μου, σου ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το Θεσπρωτικό χώμα που σε σκεπάζει και ας είναι αιώνια η μνήμη σου.
Read More »
Β. ΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ Β. ΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΤΤΑΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΖΩΗ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΤΤΑΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΖΩΗ


Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Διευθυντή των εφημερίδων της Ηγουμενίτσας (ΤΙΤΑΝΗ και ΤΟΛΜΗ), Αλέξη Αναστασίου βαθύτατα με συγκίνησε.
Ο Αλέξης ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. 
Είχαμε γνωριστεί μπροστά από 30 χρόνια. 
Συνεργαστήκαμε στην έκδοση των εφημερίδων του και στους αγώνες για την ανάπτυξη της πραγματικής Δημοκρατίας της Πατρίδας μας.
Αντισταθήκαμε και οι δύο, μαζί με άλλους πολλούς που αγαπούσαν την Ελλάδα, εναντίον όλων των εχθρών της Ελλάδας μας και περισσότερο εναντίον απατρίδων και ανθελλήνων, που δυστυχώς πλεονάζουν στη Χώρα μας.
Η αγάπη και η εκτίμηση που έτρεφε στο πρόσωπό μου ήταν ανυπολόγιστη. 
Ο Αλέξης μου, ήταν άριστος Δημοσιογράφος και εκδότης. 
Ήταν ακόμη, αξιόλογος σύζυγος και πατέρας. 
Ακόμη είχε σαν στολίδι την αλληλεγγύη και την αγάπη προς κάθε συνάνθρωπό του, που είχε ανάγκη βοηθείας και προστασίας.
Την κριτική και τις απόψεις του, πάντοτε τεκμηριωμένες, τις αποτύπωνε στους «Αλεξ(η)κέραυνους» των εφημερίδων του.
Τον πατριωτισμό του και τη λεβεντιά του τα αποτύπωνε με τα εξής λόγια που έγραφε στη 10η και 11η σελίδα των εφημερίδων του ως εξής: ... «Εγώ λεύτερος θα είμαι ακόμα κι αν με δέσουν με χίλιες αλυσίδες. Την λευτεριά ή την σκλαβιά την κουβαλά ο καθένας μέσα του».
Αλέξη μου, Λεβέντη της Θεσπρωτίας. 
Έφυγες πρόωρα και ανεπάντεχα. 
Οι κάτοικοι, γνωστοί και φίλοι της Ηγουμενίτσας σε αποχαιρέτησαν δακρυσμένοι. 
Εγώ σου εύχομαι το ταξίδι που ακολούθησες να είναι ανώδυνο. 
Ο Παντοδύναμος Θεός να σε οδηγήσει εκεί που βρίσκονται όλοι οι καλοί συνάνθρωποί σου.
Η αγαπημένη σου οικογένεια, δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγες από κοντά της για πάντα. 
Σε φωνάζουν να γυρίσεις πίσω… αλλά απάντηση δεν παίρνουν.
Είναι γεγονός, πως ο χαμός του Αλέξη αποδυνάμωσε τη δημοσιογραφία. 
Ήταν στο στοιχείο του αναντικατάστατος.
Τέλος σου εύχομαι από τα βάθη της πληγωμένης μου καρδιάς, καλό ταξίδι και να είναι η μνήμη σου αιώνια.
Στην οικογένειά σου και στους συγγενείς σου εύχομαι να τους χαρίζει ο Θεός μας, υγεία και ζωή για να σε θυμούνται.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.
Αιωνία σου η μνήμη Αλέξη μου.
 
Ο αγαπημένος σου φίλος
Βασίλειος Ηλ. Λέττας
Read More »
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΤΤΑΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΖΩΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΤΤΑΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΖΩΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα ΘεσπρωτίαςΜπορεί το τσουχτερό κρύο, να μην αφήνει περιθώρια για αποδράσεις, έστω και νοητές, σε εξωτικές παραλίες, ωστόσο το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, όσο κι αν αργεί και η διαφήμιση της Ηπείρου, μέσα μάλιστα από μέσα του εξωτερικού, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή μας.

Τι κι αν οι θερμοκρασίες κάνουν ακόμη και τους χειμερινούς κολυμβητές να το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν βουτήξουν, κάποιοι δεν ξεχνούν τις Ηπειρώτικες παραλίες.

Ανάμεσά τους και η βρετανική «Telegraph», η οποία έκανε ένα ακόμη αφιέρωμα στην χώρα μας και τις ομορφιές της.

Σε αυτό, περιλαμβάνεται και μία παραλία της Ηπείρου, ανάμεσα στις 17 ομορφότερες της χώρας.

Πρόκειται για το Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, το οποίο βρίσκεται στην προτελευταία θέση, με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Marc Dubin, να αναφέρει ότι «θες σίγουρα να γνωρίσεις το Καραβοστάσι - κρυμμένο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική παραλιακή λεωφόρο ανάμεσα στα πολυσύχναστα Σύβοτα και την Πάργα - αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο.

Η παραλία εδώ, «λικνίζεται» ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια, με μια ελκυστική 500 μέτρων αμμουδιά και μια πλούσια γαλάζια θάλασσα».

Παρακινεί λοιπόν, τους Βρετανούς να την επισκεφθούν και να την γνωρίσουν από κοντά.

Αυτό που λένε όλοι για αυτή την παραλία, είναι ότι εδώ «γυρίστηκε» η γνωστή διαφήμιση του καφέ με τα άλογα. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτό το στοιχείο, εύκολα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μία από τις πλέον όμορφες και ξεχωριστές παραλίες της περιοχής. Η άσπρη χοντρή άμμος της αλλά και τα καταπράσινα νερά της δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό στην έτσι και αλλιώς εξωτική παραλία.

Σε άλλο δημοσίευμα, αναφορικά με τις 10 καλύτερες παραλίες για οικογενειακές διακοπές ή ενασχόληση με θαλάσσια σπορ, περιλαμβάνεται και η παραλία Κανάλι στην Πρέβεζα, με ειδική αναφορά σε ξενοδοχείο της περιοχής, αλλά και το… μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, διαθέτει βαθιά νερά και μεγάλα κύματα το απόγευμα, δίνοντας την αίσθηση του ωκεανού.

Η εφημερίδα, δίνει κατευθύνσεις για τις διακοπές του 2016, με τα μηνύματα για τη χώρα μας γενικότερα και για την Ήπειρο ειδικότερα, να είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά οι παράκτιοι Δήμοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, γι’ αυτό έχουν ήδη σχεδιάσει το «χάρτη» της προβολής της περιοχής μας, ο οποίος περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων και επαφών.

Στα συν και οι πτήσεις τσάρτερ που πετούν προς και από τον αερολιμένα του Ακτίου.

Εξάλλου, η δυναμική επιστροφή των Άγγλων τουριστών, έχει ξεκινήσει ήδη από το 2014 και αυτό που προσβλέπουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, είναι η ενίσχυση μέσω «ποιοτικών» αφίξεων από τη Βρετανία.

Τα μέσα ενημέρωσης πάντως, σημειώνουν ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, έχουν οδηγήσει σε μείωση των τιμών σε πολλά μπαρ και εστιατόρια, καθιστώντας τη πολύ πιο προσιτή σε οικονομικό επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι η Αγγλία είναι η δεύτερη σπουδαιότερη αγορά για τον ελληνικό προορισμό τόσο στις αφίξεις (1,9 εκατ.) όσο και στις τουριστικές εισπράξεις (1,4 δισ. ευρώ).

Πρόσφατη έκθεση, αποκαλύπτει ότι προτεραιότητα για τους Βρετανούς θα συνεχίσει να είναι η αξία του κόστους σε σχέση με την ποιότητα, ενώ ισχυρή θα συνεχίσει να είναι η ζήτηση για πακέτα all inclusive και το καλοκαίρι του 2016.

Στις τάσεις των διακοπών για τους Βρετανούς θα κυριαρχήσουν οι επιλογές διαφορετικών θερέτρων στους αγαπημένους τους όμως προορισμούς, οργανωμένων πακέτων διακοπών, πολυτελών καταλυμάτων με αυθεντικά στοιχεία για όσους το αντέχουν οικονομικά.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ
Read More »
Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου

https://i.ytimg.com/vi/tuGZqezG9-s/maxresdefault.jpg

Μεγάλη γιορτή της παράδοσης, με κορυφαίους μουσικούς από όλη την παραδοσιακή μουσική, διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ, στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο. Στο έμπα της άνοιξης, η μεγάλη γιορτή της παράδοσης κορφολογεί και κοινωνεί μερικούς από τους πιο όμορφους ανθούς της, σηματοδοτώντας και προσκαλώντας στη γενναιόδωρη και εκστατική «Άνοιξη της Παράδοσης».

Κορυφαίοι δεξιοτέχνες και ερμηνευτές εναλλάσσουν σκυτάλη και ηχοχρώματα στη μεγάλη μας γιορτή. Ο πρωτομάστορας Ναπολέων Δάμος από την Ήπειρο, τα εγερτήρια «Χάλκινα της Κοζάνης» του Δημήτρη Κώτσικα από τη Μακεδονία, ο σπουδαίος Βαγγέλης Δημούδης με τους Δημήτρη Αρβανίτη στη λύρα και τον Δημήτρη Μπάκο στην γκάιντα από τη Θράκη, ο περίφημος Νίκος Οικονομίδης από το Αιγαίο, ο «πατριάρχης» της τσαμπούνας Φραγκίσκος Τζιωτάκης από τις Κυκλάδες, ο εξαίρετος Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από τη Λέσβο! Η παράδοσή μας απ΄ άκρη σ΄ άκρη στην Ελλάδα! Και στην αρχή της γιορτής, ως κορυφαίοι Ηπειρώτες ερμηνευτές που καταξιωμένα γεφυρώνουν την παράδοση με την έντεχνη δημιουργία, μας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Λάκης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μεράντζας!

Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή της παράδοσης μας προσκαλεί σε πάνδημο χορό και γλέντι στην καρδιά της Αποκριάς, στις μέρες που σφύζει η παράδοση γιατί «τούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες για να χορεύουν τα παιδιά, να χαίρονται οι μανάδες»!

Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 2016 που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Ηπείρου, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου. Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί σαν το κορυφαίο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης κάθε χρόνο στην Αθήνα και η «Άνοιξη της Παράδοσης» είναι το καλύτερο ποδαρικό, το ομορφότερο θεμέλιο στο νέο θεσμό!

Το Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016, πέρα από την «Άνοιξη της Παράδοσης» περιλαμβάνει την «Ηπειρώτικη Παράδοση 2016» (αναβάθμιση και ανανέωση της καταξιωμένης «Πίτας του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, Έκθεση Προϊόντων και Παραγωγών, περίπτερα φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας, περίπτερο προβολής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, αθλητικές δράσεις και άλλα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Είσοδος για κάθε ημέρα του διημέρου 5 ευρώ, κοινό εισιτήριο και για τις δύο ημέρες 7 ευρώ. Η προπώληση αρχίζει σύντομα!
Read More »
Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή με 266,8 γρ. ηρωίνης και 0,95 γρ. κοκαΐνης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή με 266,8 γρ. ηρωίνης και 0,95 γρ. κοκαΐνης


Συνελήφθη, χθες (21-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 46χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Άρτα, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 46χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία τυλιγμένη με μονωτική ταινία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (266,8) γραμμάριων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,95) γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις της 46χρονης.

Read More »
Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή με 266,8 γρ. ηρωίνης και 0,95 γρ. κοκαΐνης Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή με 266,8 γρ. ηρωίνης και 0,95 γρ. κοκαΐνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ηγουμενίτσα από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Εθελοντική αιμοδοσία στην Ηγουμενίτσα από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας

 
 
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 από τις 10.30π.μ στον επιβατικό σταθμό νέου λιμένα Ηγουμενίτσας, στο χώρο του ιατρείου.
 
 Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη!
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στην Ηγουμενίτσα από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας Εθελοντική αιμοδοσία στην Ηγουμενίτσα από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Σήμερα η κοπή της πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Σήμερα η κοπή της πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας


Read More »
Σήμερα η κοπή της πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Σήμερα η κοπή της πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο 22 & 23/01 «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες»

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο 22 & 23/01 «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες»


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο στις 22 & 23 Ιανουαρίου 2016 με τίτλο: «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρa 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας- Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ.

Η παρακολούθηση των εισηγήσεων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας την Παρασκευή 22/01 θα είναι ελεύθερες για το ευρύ κοινό. 


Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο 22 & 23/01 «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες» ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο 22 & 23/01 «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σύνταξη καταλόγου συμβούλων επιχειρήσεων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σύνταξη καταλόγου συμβούλων επιχειρήσεων

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την άρτια εξυπηρέτηση των μελών του ενόψει προκήρυξης των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020, ενημερώνουμε ότι ο φορέας συντάσσει επικαιροποιημένο Κατάλογο Συμβούλων Επιχειρήσεων Ν. Θεσπρωτίας τον οποίο προτίθεται να διανέμει στους ενδιαφερόμενους που θα απευθύνονται στις υπηρεσίες του για την ενημέρωσή τους σχετικά με αυτά.

Καλούνται οι ασκούντες το επάγγελμα του Συμβούλου Επιχειρήσεων και συναφών δραστηριοτήτων που προτίθενται να ασχοληθούν το προσεχές διάστημα με την σύνταξη, υποβολή και παρακολούθηση επενδυτικών προτάσεων, και επιθυμούν να ενταχθούν στον Κατάλογο, να προσκομίσουν ή αποστείλουν στα στοιχεία επικοινωνίας του Επιμελητηρίου που αναφέρονται κατωτέρω, τα ακόλουθα:

1. Αίτηση εγγραφής (ελεύθερης διαμόρφωσης) συνοδευόμενη με

2. πρόσφατη εικόνα ΤΑΧΙΣ (όπου θα εμφανίζονται οι Κωδικοί Δραστηριότητάς τους).

3. Προαιρετικά Βιογραφικό σημείωμα προς διάθεση σε οποιονδήποτε το αναζητήσει.

Στοιχεία επικοινωνίας / αποστολής αιτημάτων: τηλ. 26650-29480, fax 26650-29489, email mitroa2@e-thesprotias.gr. Υπεύθυνος επικοινωνίας ο Προϊστάμενος Πέτρος Ζουμπούλης.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σύνταξη καταλόγου συμβούλων επιχειρήσεων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σύνταξη καταλόγου συμβούλων επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Σκοτωμένη από σκάγια βρέθηκε σπάνια Χουλιαρομύτα στη Σαγιάδα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016
Σκοτωμένη από σκάγια βρέθηκε σπάνια Χουλιαρομύτα στη Σαγιάδα Νεκρή χουλιαρομύτα βρέθηκε στην περιοχή των εκβολών Καλαμά και συγκεκριμένα στο ανάχωμα στους βάλτους Σαγιάδας. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το πουλί έχει εμφανή τραύματα από σκάγια σε 3 τουλάχιστον σημεία.

Η χουλιαρομύτα ή Πλαταλέα η λευκορόδια ( Platalea leucorodia), ανήκει στην τάξη των Πελαργόμορφων και στην οικογένεια των Θρησκειορνιθιδών (Threskiornithidae).
Είναι πολύ σπάνιο πτηνό σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα όπου τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά ο πληθυσμός του.
Στο Δέλτα Καλαμά η χουλιαρομύτα παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερους αριθμούς να συγκεντρώνονται κατά την χειμερινή περίοδο στην παλιά και στη νέα κοίτη. Κατά την εαρινή και θερινή περίοδο οι χουλιαρομύτες τρέφονται στον βάλτο Σαγιάδας και στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας. Στο Δέλτα του Αχέροντα οι χουλιαρομύτες έχουν παρατηρηθεί στην Αμμουδιά αλλά και στον όρμο Κερέντζας κατά τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο.


Απαντώνται σε υγροβιότοπους με πλούσιους καλαμιώνες, όπως το δέλτα του Καλαμά και του Αχέροντα όπου συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες για να διαχειμάσουν, σε βάλτους, κατά μήκος των ποταμών και σε πλημμυρισμένες περιοχές και λιμνοθάλασσες. Φωλιάζουν σε παραλίμνια ή παραποτάμια δάση με αρμυρίκια, ιτιές και σκλήθρα, σχηματίζοντας μικτές αποικίες με άλλα είδη ερωδιών, κορμοράνους και χαλκόκοτες. Τρέφονται με ασπόνδυλα, μαλάκια και μικρά ψάρια, που πιάνουν φιλτράροντας την ύλη του πυθμένα των αβαθών περιοχών που χρησιμοποιούν ως περιοχές διατροφής.
Όσον αφορά το καθεστώς προστασίας της χουλιαρομύτας, στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας αναφέρεται ως Τρωτό (VU, Vulnerable), είναι προστατευόμενο είδος του παραρτήματος Ι της Οδηγίας 2009/147/ΕΚ «Περί της διατηρήσεως των άγριων πτηνών» και εμφανίζεται στα παραρτήματα διαφόρων διεθνών συμβάσεων, όπως η Σύμβαση της Βέρνης και η Σύμβαση της Βόννης.
Μια κίνηση ανάδειξης τις σπουδαιότητας του είδους αποτελεί η χρήση του ονόματός του στο διμηνιαίο περιοδικό του Φορέα Διαχείρισης καθώς και στο λογότυπό του.
Read More »
Σκοτωμένη από σκάγια βρέθηκε σπάνια Χουλιαρομύτα στη Σαγιάδα Σκοτωμένη από σκάγια βρέθηκε σπάνια Χουλιαρομύτα στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες