Τί απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Κρίτων Αρσένης για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Τί απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Κρίτων Αρσένης για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Σε εκπτώσεις στην απόδοση εκτάσεων στους πολίτες της Θεσπρωτίας προχώρησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. Ο υπουργός ουσιαστικά δεσμεύτηκε μόνο για την παραλία του Δρεπάνου ενώ δε διευκρίνισε ποιο είναι το βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης και αν σε αυτό εντάσσεται το παρκινγκ αυτοκινήτων και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η αναφορά του κ. Πλακιωτάκη ότι θα παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία όλα τα τμήματα που δεν απαιτούνται για λιμενικές εργασίες αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο υπουργός σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Αρσένη στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε: “Η Κυβέρνηση, λοιπόν, προχωράει στην αξιοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας κι επειδή ακριβώς βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση δεσμεύτηκα ότι θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία και το βόρειο τμήμα του Λιμένος Ηγουμενίτσας και βέβαια η περιοχή του Δρεπάνου αφού είχα δηλώσει εξαρχής ότι εκτάσεις οι οποίες δεν συνδέονται με λιμενικές δραστηριότητες ή παροχή λιμενικών υπηρεσιών θα εξαιρεθούν από την διαδικασία παραχώρησης. Επομένως και οι δύο αυτές εκτάσεις θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της παραχώρησης και ομοίως θα εξαιρεθούν και συγκεκριμένα τμήματα της χερσαίας ζώνης στα καταφύγια Σαγιάδας, Πλαταριάς και στα Σύβοτα”.

Κατ’ ουσίαν αυτό σημαίνει ότι θα παραχωρηθούν οι εκτάσεις που δεν επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής! Οι πολίτες της Θεσπρωτίας γνωρίζουν καλά ότι η πώληση περιλαμβάνει και άλλες εκτάσεις. 

Συνολικά:
1. η περιοχή που εκτείνεται από το Μακρυγιάλι μέχρι την περιοχή «Ακρωτήρι» (Βιολογικός Καθαρισμός), συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των γηπέδων τένις, της Νέας Παραλιακής, των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Εγνατία οδό. Πρόκειται, εν ολίγοις για ολόκληρη την έκταση από την ρυμοτομική γραμμή της πόλης μέχρι και την θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των εντός αυτής οδών,
2. ολόκληρη η παραλία της Πλαταριάς, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που σήμερα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για τον περίπατο κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των παραλιών εκατέρωθεν της Πλαταριάς,
3. ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τον Συβότων, από την παραλία ΔΕΗ μέχρι και μετά την παραλία Μπέλα Βράκα, αλλά και το λιμανάκι των Συβότων, του χώρου δηλαδή ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών,
4. το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών, πάρκινγκ οχημάτων, καθώς και η παραλιακή οδός .

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι οι 7 υποψήφιοι αγοραστές που πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις με βάση την τελική απόφαση για τις παραλίες που θα πωληθούν μαζί με το λιμάνι. Ο κ. Αρσένης διερωτήθηκε κατά πόσο η κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα να αλλάξει τους όρους ενός διεθνούς διαγωνισμού, αν δεν τον ακυρώσει.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στη βουλή:

Read More »
Τί απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Κρίτων Αρσένης για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Τί απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Κρίτων Αρσένης για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός Άγγελος Μπάντιος πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Ο Θεσπρωτός Άγγελος Μπάντιος πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής ΕλλάδαςΣε σύσταση συνήλθε το νέο ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 27/6/2021 παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. 

Οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά και συμμετείχαν τα επικυρωμένα μέλη του καταλόγου των δέκα (10) σωματείων σύμφωνα με την με αριθμ. Πρωτ. 291110/26-6-2021 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Πρόεδρος εξελέχθη εκ νέου ο Μπάντιος Άγγελος ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αποτελούνται από τους: 
1. Τέφα Ιφιγένεια 
2. Σκούρα Γεώργιο 
3. Ροντογιάννη Χρήστο 
4. Βαρέλη Ελευθέριο 
5. Κατσαρού Νικολέτα 
6. Θαλασσέλη Γεωργία 

Επίσης εκλέχθηκαν για την εξελεγκτική επιτροπή οι 
1. Πιέτας Θεόδωρος, Πρόεδρος 
2. Γουρζή Αθανασία. 

Η θητεία των παραπάνω οργάνων είναι τετραετής, ενώ εμφανίζονται για πρώτη φορά έξι νέα μέλη στο ΔΣ με δυναμική παρουσία των γυναικών. Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα!!! 

Εκ της Διοίκησης
Read More »
Ο Θεσπρωτός Άγγελος Μπάντιος πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Ο Θεσπρωτός Άγγελος Μπάντιος πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

3.109 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
3.109 νέα κρούσματα σήμερα στην ΕλλάδαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.109, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 444.783 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.953 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.806 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
3.109 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 3.109 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 72 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 72 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 10
ΠΕ Ιωαννίνων 49
ΠΕ Πρέβεζας 9Read More »
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 72 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 72 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνηΠαρουσία των δημάρχων Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλου, και Φιλιατών, Σπυρίδωνα Παππά, συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, στην οποία οι δύο Δήμαρχοι εισηγήθηκαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να εξαιρεθεί από την διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους και επισκέπτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.
Κατά τη συνεδρίαση, όπως μετέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, υπήρξε συμφωνία όλων των μερών επί της βάσης των διεκδικήσεων των Δήμων, πλην του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διατηρεί επιφυλάξεις για την παραχώρηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, του χώρου του PARKING στο παλιό Λιμάνι της πόλης, για τον οποίο προβάλλονται διάφορες αντιρρήσεις.
Η κυβερνητική επιτροπή, θα διατυπώσει την οριστική της εισήγηση τις επόμενες ημέρες προς το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει την εξαίρεση από το διαγωνισμό παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της μετοχής της ΟΛΗΓ ΑΕ και τον αποχαρακτηρισμό των διεκδικούμενων από τους Δήμους εκτάσεων.
Την ίδια στιγμή, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπάρχει δέσμευση από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ότι ήδη προετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο, ώστε μόλις αποχαρακτηριστούν τα τμήματα αυτά της χερσαίας ζώνης, με νομοθετική πράξη να περάσουν στη δικαιοδοσία των οικείων ΟΤΑ.
Βέβαια ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι μετά από σειρά ετών υποσχέσεων για την επίλυση του ζητήματος “κρατάει μικρό καλάθι”, και “δεν υποστέλλει τη σημαία των κινητοποιήσεων” μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Covid Free GR: Η εφαρμογή για την επαλήθευση πιστοποιητικών εμβολιασμού - Πώς χρησιμοποιείται

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Covid Free GR: Η εφαρμογή για την επαλήθευση πιστοποιητικών εμβολιασμού - Πώς χρησιμοποιείταιΑπό σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την είσοδο τους σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Η εφαρμογή «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και το ιστορικό των επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ, αντίθετα, απαιτείται για τις αντίστοιχες ελληνικές βεβαιώσεις.

Τα επίπεδα επαλήθευσης
Πράσινο: Σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
Κίτρινο: Σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
Κόκκινο: Σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό

Ισχύς των πιστοποιητικών
Εμβολιασμού: 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Νόσησης: Έως και 6 μήνες μετά
Rapid test: 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
PCR test : 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
Read More »
Covid Free GR: Η εφαρμογή για την επαλήθευση πιστοποιητικών εμβολιασμού - Πώς χρησιμοποιείται Covid Free GR: Η εφαρμογή για την επαλήθευση πιστοποιητικών εμβολιασμού - Πώς χρησιμοποιείται Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του πτυχίου του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του πτυχίου του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ

Μετά από την αποκάλυψη του thespro.gr (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)


Με Ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Εσωτερικών, 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, ζητούν απαντήσεις σχετικά με το εάν τηρήθηκαν τα τυπικά κριτήρια κατά τη διαδικασία επιλογής και διορισμού του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Ο Μάριος Κάτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

Την ώρα που η τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας είναι στο πόδι από το επικείμενο ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικές κινητοποιήσεις από τοπικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και κατοίκους της περιοχής, ώστε η χερσαία ζώνη να μην περάσει πακέτο στον ιδιώτη αλλά να παραχωρηθεί στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, ήρθαν στη δημοσιότητα στοιχεία που αμφισβητούν ευθέως την επάρκεια των προσόντων του διορισμένου από την κυβέρνηση της ΝΔ Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (thespro.gr), υπάρχει επώνυμη αναφορά, που έχει τεθεί υπόψη της δικαιοσύνης, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, στην οποία φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τους τίτλους σπουδών του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ ενώ ο Διευθύνοντας Σύμβουλος που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ φέρεται να έχει πτυχίο από τέως ΤΕΙ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να μας απαντήσουν επίσημα, με ποια διαδικασία επιλέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ, και αν είχαν εξεταστεί ενδελεχώς τα τυπικά προσόντα που αφορούσαν την πλήρωση της θέσης. Ποιες ενέργειες έχουν κάνει έως σήμερα για να ελέγξουν την επώνυμη αναφορά και τα δημοσιεύματα. Ρωτάμε επίσης τι θα σημαίνει για τη διαδικασία ξεπουλήματος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την απόδοση της χερσαίας ζώνης, αν αποδειχθεί ότι ο διορισμός του Διευθύνοντα Συμβούλου δεν είναι σύννομος, όπως και τι θα σημαίνει για τη νομιμότητα των αποφάσεων, των πράξεων και των απευθείας αναθέσεων που έχει υπογράψει έως σήμερα.

Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Η ΝΔ προεκλογικά είχε κάνει σημαία της την «αριστεία», προσχηματικά βέβαια, καθώς η ίδια ως κυβέρνηση, τοποθέτησε Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς με fake πτυχία όπως στην περίπτωση Διαματάρη και Λούλη, άλλαξε το νόμο για τον επικεφαλής στην ΕΥΠ, έβαλε Διοικητές σε ΔΕΚΟ ή ακόμα και σε Νοσοκομεία, με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα. Η κοινωνία θέλει να ξέρει πως διορίστηκαν οι άνθρωποι που έχουν ευθύνη για την τύχη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της χερσαίας ζώνης, που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και υπογράφουν σωρεία απευθείας αναθέσεων. Η ΝΔ πρέπει να καταλάβει ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν είναι ένα κομματικό φέουδο που βοηθάει να γίνονται δουλειές και δουλίτσες, με τελικό στόχο την απαξίωση και το ξεπούλημα. Είναι ένας ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή αλλά και τη χώρα, που απαιτεί σεβασμό.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους
κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Χωρίς μια συγκεκριμένη απάντηση, η Κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στα δημοσιεύματα σχετικά με τα προσόντα του διορισθέντα Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας»

Αρκετά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα (https://www.thespro.gr/2021/06/blog-post_119.html, DOCUMENTO: 11/07/2021, σελ. 22, «Υπό αμφισβήτηση ο γαλάζιος CΕΟ του λιμανιού της Ηγουμενίτσας») αφήνουν υπόνοιες σχετικά με παραλείψεις που έχουν λάβει χώρα κατά τη διαδικασία επιλογής και διορισμού του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Οι πληροφορίες, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για επώνυμη αναφορά, που έχει τεθεί και υπόψη του Υπουργείου Ναυτιλίας, την Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και περιγράφει αναντιστοιχία των πραγματικών τυπικών προσόντων του συγκεκριμένου προσώπου, σε σχέση με την περιγραφή της θέσης και τα απαιτούμενα κριτήρια που ορίζονται με βάση τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου ενός Οργανισμού Λιμένα απαιτεί ως ελάχιστο προσόν «πτυχίο Α.Ε.Ι [i]. της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με επαγγελματική εμπειρία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα» (Ν. 2932/2001, Άρθρο 22- Έγκριση Καταστατικού, Άρθρο 11, παρ. 2), όπως επίσης και ότι «ο διευθύνων σύμβουλος πρέπει να είναι τουλάχιστον πτυχιούχος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και να έχει τουλάχιστον πενταετή εμπειρία σε θέση σημαντικής ευθύνης και απαιτήσεων στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα» (Ν.3429/2005 στο Άρθρο. 3, παρ. 9).

Έτσι, στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ τονίζεται ότι, βάσει της προαναφερθείσας νομοθεσίας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι πρώτον, καμία υπεύθυνη απάντηση δεν έχει δοθεί σχετικά με τα προσόντα του διορισμένου Διευθύνοντα Συμβούλου και δεύτερον το βιογραφικό του απουσιάζει από την επίσης ιστοσελίδα του ΟΛΗΓ, πολλές είναι οι απορίες και έντονες οι ανησυχίες, αν κατά το έτος 2019, όταν και έγινε η πρόσληψή του από την Κυβέρνηση της ΝΔ, τα παραπάνω τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Η περίπτωση της σύννομης, ή όχι, πρόσληψης του CEO του ΟΛΗΓ, ίσως και να απασχολούσε λιγότερο την ειδησεογραφία και την κοινή γνώμη, αν την ίδια ώρα που τίθεται σε αμφισβήτηση το πρόσωπο που κατέχει τη θέση, δεν εμπλεκόταν ο ίδιος, με την ιδιότητά του, στην πώληση- κόλαφο ενός από τα μεγαλύτερα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, επιφέροντας ανυπολόγιστες ζημιές στην τοπική κοινωνία και οικονομία και υπαναχωρώντας από τη δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για παραχώρηση της χερσαίας ζώνη του λιμένα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, δίνοντάς την δώρο στον ιδιώτη- επενδυτή μαζί με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Λιμανιού.

Τέλος, στα ρεπορτάζ υπογραμμίζονται τα ερωτηματικά και οι προεκτάσεις που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο σε σχέση με την νομιμότητα της υπογραφής του εν λόγω «εκλεκτού» Διευθύνοντα Συμβούλου, όσο και σε σχέση με τα ίδια τα πεπραγμένα του, καθώς από το 2019 μέχρι σήμερα μαρτυρούνται να έχουν λάβει χώρα στον ΟΛΗΓ πλήθος συμβάσεων απευθείας αναθέσεων.

Επειδή ο διαγωνισμός για την εκχώρηση σε ιδιώτη, του εθνικής σημασίας λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έχει περάσει ήδη στη Β΄ φάση, και η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. είναι κρίσιμη στην όλη διαδικασία,
Επειδή το ζήτημα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας, στο οποίο έχει πολύ ενεργό ρόλο ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., και η παραχώρηση του στις τοπικές κοινωνίες έχει καθυστερήσει προκλητικά, θέτοντας σε κίνδυνο κρίσιμες περιοχές, για την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, της Θεσπρωτίας
Επειδή η διορισμένη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει προχωρήσει έως σήμερα, σε σωρεία απευθείας αναθέσεων με υπόνοιες σχετικά με το κόστος που έχουν επιφέρει στα δημόσια ταμεία
Επειδή αν και η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά είχε κάνει σημαία της την «αριστεία», τελικά η όλη επιχειρηματολογία αποδείχθηκε προσχηματική, εμπαίζοντας την κρίση του ελληνικού λαού, αφού η ίδια, ως Κυβέρνηση, ψήφισε νομοθετική διάταξη για προσλήψεις μετακλητών χωρίς πτυχίο, τοποθέτησε Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, επικεφαλής κομβικών Υπηρεσιών, όπως της ΕΥΠ, Διοικητές ΔΕΚΟ ή ακόμα και Νοσοκομείων, παραβλέποντας τα τυπικά προσόντα και με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα,
Επειδή η Διοίκηση των Περιφερειακών Λιμανιών και η ιδιοκτησιακή τους τύχη συνδέεται άρρηκτα με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, όμως σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, τηρούν σιγή ιχθύος,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Με ποια διαδικασία επιλέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε.; Κατά τη διαδικασία επιλογής εξετάστηκαν τα τυπικά προσόντα που αφορούν στην πλήρωση της θέσης, έτσι ώστε να προχωρήσει ο διορισμός του;
Σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει έως σήμερα για τον έλεγχο της υπόθεσης, μετά και τη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών από τα ΜΜΕ;
Εφόσον αποδειχτεί ότι ο διορισμός δεν είναι σύννομος, τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τη διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένα, στις οποίες ο Διευθύνοντας Σύμβουλος διαδραματίζει επιτελικό ρόλο;
Εφόσον ο διορισμός δεν είναι σύννομος, τι θα σημαίνει αυτό για τη νομιμότητα των αποφάσεων, των πράξεων και των απευθείας αναθέσεων που έχει υπογράψει έως σήμερα;
Τι θέση παίρνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Οικονομικών (εποπτεύων του ΤΑΙΠΕΔ) και ο Υπουργός Εσωτερικών (εποπτεύων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας) μετά τις αποκαλύψεις των προαναφερόμενων ρεπορτάζ; Προτίθενται να ελέγξουν τη νομιμότητα του διορισμού και να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους πολίτες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
 1. Σαντορινιός Νεκτάριος
 2. Ζαχαριάδης Κώστας
 3. Κάτσης Μάριος
 4. Γεροβαίλη Όλγα
 5. Φάμελος Σωκράτης
 6. Παπανάτσιου Κατερίνα
 7. Αυγέρη Δώρα
 8. Αυλωνίτης Αλέξανδρος- Χρήστος
 9. Βαρδάκης Σωκράτης
 10. Γιαννούλης Χρήστος
 11. Γκιόλας Γιάννης
 12. Δρίτσας Θοδωρής
 13. Καλαματιανός Διονύσης
 14. Μάλαμα Κυριακή
 15. Μάρκου Κωνστανίνος
 16. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
 17. Μιχαηλίδης Ανδρέας
 18. Μπαλάφας Γιάννης
 19. Μπάρκας Κώστας
 20. Πολάκης Παύλος
 21. Πούλου Παναγιού
 22. Σαρακιώτης Γιάννης
 23. Σκουρολιάκος Πάνος
 24. Συρμαλένιος Νίκος
 25. Τζούφη Μερόπη
 26. Φίλης Νίκος
 27. Χρηστίδου Ραλλία

[i] στον Ν. 2916/2001 (Άρθρο 1, παρ.γ) σημειώνεται πως «Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο όρος «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» νοούνται τα ιδρύματα που ήδη λειτουργούν, τα οποία ανήκουν στον πανεπιστημιακό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και θα αποκαλούνται εφεξής «Πανεπιστήμια»
Read More »
Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του πτυχίου του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του πτυχίου του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Πρόταση μέτρων προσωρινής αποκατάστασης της υδροδότησης στην Πέρδικα - Του Παππά Ηλία

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Πρόταση μέτρων προσωρινής αποκατάστασης της υδροδότησης στην Πέρδικα - Του Παππά Ηλία

Σημερινές φωτογραφίες από τον κεντρικό αγωγό της Πέρδικας

Οι διακοπές νερού στην Πέρδικα είναι συχνές και πολύωρες το τελευταίο διάστημα. Παρότι η μελέτη αντικατάστασης του δικτύου φαίνεται να έχει προχωρήσει, θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση και το έργο να προχωρήσει στη φάση της υλοποίησης. Ακόμη, το πρόβλημα γίνεται περισσότερο ανυπόφορο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο αριθμός των κατοίκων και επισκεπτών στην Πέρδικα πολλαπλασιάζονται. Πιθανή λύση στο εγγύς μέλλον φαντάζει ανέφικτη και θα αναγκαστούμε να πορευθούμε πολύ καιρό ακόμη με τον ίδιο τρόπο κινούμενοι μεταξύ υδροδότησης με χαμηλή πίεση, διακοπών ύδρευσης και σχετικώς κανονικής ροής ανά σημεία. Ακόμη, το δαιδαλώδες δίκτυο το οποία είναι γεμάτο από επικαθίσεις γύψου η αλάτων σε συνδυασμό με τις διαδικασίες τοποθέτησης των σωληνώσεων του βιολογικού έχουν εμφανίσει στην επιφάνεια τη σοβαρότητα του προβλήματος και την πολυπλοκότητα του.

Έτσι πρέπει να αναζητηθούν προσωρινά μέτρα όπως:
· Σε κάθε διακοπή υδροφόρα του δήμου να μεταφέρει νερό από σπίτι σε σπίτι στην Πέρδικα.
· Αύξηση στις βάνες μόνιμης ροής όπως εκείνη στο πλατύ πηγάδι με ανεξάρτητο δίκτυο
· Επιδότηση αγοράς εμφιαλωμένου νερού από το δήμο ή διανομή του από αυτόν
· Ατέλεια για όσες μέρες το νερό είναι κομμένο ή σε περιοχές με σταθερά μικρή πίεση
· Μόνιμο συνεργείο ξεβουλώματος στην Πέρδικα
· Άμεση επίλυση των βλαβών που έχουν συνέπεια τη μη υδροδότηση του χωριού 24 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα.
· Ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης και βελτίωσης των χαρακτηριστικών του νερού με κατάλληλα μηχανήματα για την εξάλειψη του γύψου.

Το νερό στην Πέρδικα τη συγκεκριμένη περίοδο εκτός από ζήτημα επιβίωσης έχει αναχθεί και σε ζήτημα κοινωνικής συνοχής μιας και έχει δημιουργήσει έριδες τόσο μεταξύ των κατοίκων αλλά κυριως μεταξύ των κατοίκων και των αυτοδιοίκητων. Με αυτά τα προσωρινά αλλά αναγκαία μέτρα (έκτακτα για μια έκτακτη κατάσταση) η Πέρδικα ίσως ξαναποκτήσει κάποια κατανόηση και ελπίδα ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί άπαξ την επόμενη πενταετία

Παππάς Ηλίας,
BA, MA, Phd Cand. Πολιτική Επιστήμη,
Ερευνητής Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Read More »
Πρόταση μέτρων προσωρινής αποκατάστασης της υδροδότησης στην Πέρδικα - Του Παππά Ηλία Πρόταση μέτρων προσωρινής αποκατάστασης της υδροδότησης στην Πέρδικα - Του Παππά Ηλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Θετικό rapid test σε 16χρονο στην Πέρδικα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Θετικό rapid test σε 16χρονο στην ΠέρδικαΘετικά σε όλους τους νομούς της Ηπείρου βρέθηκαν μετά από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν την Δευτέρα οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη ημέρα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Στα Γιάννινα βρέθηκαν συνολικά 23 θετικά, στην Άρτα τρία, στη Θεσπρωτία ένα στην περιοχή της Πέρδικας και στην Πρέβεζα έξι.

Όλα αφορούν σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
18 rapid test με 1 θετικό (5.56%) αφορά σε 1 άνδρα 16 ετών

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”
108 αρνητικά rapid test

-ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
287 rapid test με 3 θετικά (1.05%) αφορούν σε 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ
545 rapid test με 15 θετικά (2.75%) αφορούν σε 5 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
280 rapid test με 8 θετικά (2.86%) αφορούν σε 1 άνδρα και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη

-ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
232 rapid test με 6 θετικά (2.59%) αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 24 έτη
Read More »
Θετικό rapid test σε 16χρονο στην Πέρδικα Θετικό rapid test σε 16χρονο στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Κινητοποιήσεις για το θέμα του νερού στην Πέρδικα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Κινητοποιήσεις για το θέμα του νερού στην ΠέρδικαΣυγκέντρωση των κατοίκων της Πέρδικας έξω από το κτίριο της Κοινότητας για το θέμα της ύδρευσης έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης. 
Οι συγκεντρωμένοι θα ζητήσουν από το Συμβούλιο της Κοινότητας το οποίο συνεδριάζει εκείνη την ώρα ΧΩΡΙΣ ο πρόεδρός του να έχει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, να αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ για περαιτέρω κινητοποιήσεις με απαίτηση να βρεθούν λύσεις εκτάκτου ανάγκης για τα σπίτια που είναι χωρίς νερό για πολλές μέρες, αλλά και για τη μικρή ποσότητα νερού στις παροχές των περισσοτέρων σπιτιών όταν δεν υπάρχουν διακοπές που είναι σχεδόν καθημερινές τελευταία, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει με την επικείμενη άφιξη περισσοτέρων τουριστών, αλλά και αποδήμων.
Read More »
Κινητοποιήσεις για το θέμα του νερού στην Πέρδικα Κινητοποιήσεις για το θέμα του νερού στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Εξώδικο κατοίκων της Πέρδικας προς τη ΔΕΥΑΗ για τις διακοπές νερού

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021

Εξώδικο κατοίκων της Πέρδικας προς τη ΔΕΥΑΗ για τις διακοπές νερού

Η Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Πέρδικας, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΥΑΗ με κοινοποίηση προς το Δήμο και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.


Read More »
Εξώδικο κατοίκων της Πέρδικας προς τη ΔΕΥΑΗ για τις διακοπές νερού Εξώδικο κατοίκων της Πέρδικας προς τη ΔΕΥΑΗ για τις διακοπές νερού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για επιτάχυνση των εμβολιασμών

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για επιτάχυνση των εμβολιασμών 


Εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19 τα τελευταία 24ωρα, παράλληλα με το ποσοστό εκείνο του πληθυσμού, το οποίο παραμένει ανεμβολίαστο, κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας που είτε διστάζουν να εμβολιαστούν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο, να συμμεριστούν την αγωνία και το άγχος των συνανθρώπων τους και να συμβάλουν μέσω του εμβολιασμού τους, στο "χτίσιμο" του συλλογικού τείχους ανοσίας, που αποτελεί κύρια ανάγκη όλων. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Μολονότι η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό Θεσπρωτίας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα πρέπει να ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια και όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, ώστε σύντομα να βγούμε από την εφιαλτική κατάσταση των τελευταίων χρόνων (κλείσιμο σχολείων, εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, τουριστικών καταλυμάτων κ.α.) και να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εάν μέσα στο καλοκαίρι δεν καταφέρουμε, ξεπερνώντας φόβους και ερωτηματικά, να εμπιστευθούμε την επιστήμη, και να σεβαστούμε εκείνους που παρέκαμψαν κάθε τους αναστολή και εμβολιάστηκαν σκεπτόμενοι τη δημόσια υγεία, οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχουν πολλαπλό κόστος σε όλους τους τομείς.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ολοκλήρωσε τη μεταφορά των ωφελούμενων, που δεν μπορούσαν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα και συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν δύνανται να επισκεφθούν μόνοι τους το πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης συμμετέχει στην Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια, που διενεργείται από το ΕΔΔΥΠΠΥ του Π.Ο.Υ., διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα εμβόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τηλ 6907724367.
Read More »
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για επιτάχυνση των εμβολιασμών Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για επιτάχυνση των εμβολιασμών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Νέα διακοπή νερού στην Πέρδικα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021
Νέα διακοπή νερού στην ΠέρδικαΣας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 13-07-2021 πρόκειται να διακοπεί η υδροδότηση στην Πέρδικα, λόγω σοβαρής βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η. θα αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατόν τη βλάβη.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
Νέα διακοπή νερού στην Πέρδικα Νέα διακοπή νερού στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

Σελίδες