Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 659 δενδρύλλια κάνναβης και 277 φυτά κάνναβης σε γλάστρες

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 659 δενδρύλλια κάνναβης  και 277 φυτά κάνναβης σε γλάστρες


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης. 

Ειδικότερα, σήμερα (28.07.2020) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν από τον παραπάνω χώρο -659- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -45- έως -80- εκατοστά. 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν -277- φυτά κάνναβης σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση στο χώρο της φυτείας. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.
Read More »
Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 659 δενδρύλλια κάνναβης και 277 φυτά κάνναβης σε γλάστρες Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 659 δενδρύλλια κάνναβης  και 277 φυτά κάνναβης σε γλάστρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κοινό αίτημα να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Θεσπρωτία: Κοινό αίτημα να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου


Αίτημα να ανοίξει άμεσα το Τελωνείο του Μαυροματίου θέτουν οι φορείς της Θεσπρωτίας. Το θέμα ανέδειξε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.
Όπως τόνισε ο κ. Πιτούλης η Κακαβιά λειτουργεί με τους νέους κανόνες και χωρίς την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ, παρά την έξαρση της πανδημίας στην Αλβανία.
Με τους ίδιους κανόνες θα πρέπει να λειτουργήσει και το Μαυρομάτι καθώς το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού έχει συνέπειες στην τοπική κοινωνία.
«Αν δεν μπορούν να στείλουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ ας μας το πούνε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτούλης.
Επιτακτική χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του Τελωνείου και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, σημειώνοντας ότι το αίτημα θα υποβληθεί εγγράφως στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Read More »
Θεσπρωτία: Κοινό αίτημα να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτία: Κοινό αίτημα να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ο.Λ.ΗΓ : ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Του Αλέξανδρου Τζίμα

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ο.Λ.ΗΓ : ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Του Αλέξανδρου Τζίμα


Αγαπητοί συνδημότες, 
είναι δεδομένο ότι η λειτουργία του λιμένα μας ως κύρια θαλάσσια πύλη της χώρας μας, εκτός από τα οφέλη, συνεπάγεται κάποιες πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για την πόλη μας, όπως είναι η περιβαλλοντική επιβάρυνση (μόλυνση αέρα, υδάτων, θόρυβος, κ.α.), η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, η εμπλοκή με τις μεταναστευτικές ροές, η ενίσχυση της εγκληματικότητας, η στέρηση σημαντικών παράκτιων εκτάσεων από την καθημερινή μας ζωή, κ.α.. 

Είναι επίσης δεδομένο ότι ο ΟΛΗΓ από την ίδρυση του στελεχώνεται με κομματικά κριτήρια (η διευθυντική του θέση θεωρείται το μεγαλύτερο εκλογικό έπαθλο στο νομό μας), δρα αποκομμένα από το δημοτικό γίγνεσθαι, δεν εξυπηρετεί στο βαθμό που επιβάλλεται τις ανάγκες της πόλης μας, και δεν συνεισφέρει οικονομικά σε βαθμό αντάξιο των εσόδων και των κερδών του. 

Συνολικά, οι ανταποδοτικές δράσεις του ΟΛΗΓ προς το Δήμο και τις ζωές μας μέχρι σήμερα κρίνονται αμελητέες. Παρόλη τη συνεισφορά του, κανένα έργο πνοής, κανένας σημαντικός θεσμός, καμία λειτουργική τομή δεν έχει δημιουργηθεί και συντηρηθεί από αυτόν. 

Η πρόθεση ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας μας βρίσκει αμήχανους και απροετοίμαστους. Η τοπική συζήτηση επικεντρώνεται στο εάν αυτή αποτελεί ή όχι τον προσφορότερο τρόπο ανάπτυξης του λιμένα και της περιοχής μας. 

Προσπερνά όμως έτσι κρισιμότερα για εμάς ζητήματα με γνώμονα τις ζωές μας, τα οποία δεν συνδέονται απαραίτητα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πόση και ποια έκταση επιτρέπεται να καταλαμβάνει ο λιμένας, ποιες δραστηριότητες του είναι συμβατές με την εγγύτητα του αστικού χώρου, τι είδους θεσμική σχέση πρέπει να έχει με τον Δήμο μας που ουσιαστικά τον συμπεριλαμβάνει, πως κατοχυρώνεται η ανταποδοτικότητα και το κυριότερο, πως διασφαλιζόμαστε από τις αρνητικές πλευρές της λειτουργίας του; 

Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε θεσμικά και επίσημα συγκροτήσει τη θέση μας, δεν έχουμε διατυπώσει και οριστικοποιήσει το πλαίσιο των όρων που πρέπει να διέπουν τη σχέση μας με τον ΟΛΗΓ. Δεν έχουμε δημιουργήσει την πλατφόρμα που θα είναι η βάση για κάθε διεκδίκηση, για κάθε διαπραγμάτευση και που όλοι πρέπει να συστοιχιζόμαστε από πίσω της. 

Η ίδια η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης όπως ξετυλίγεται μας προσβάλει. Δεν έχει ζητηθεί και καταγραφεί συστηματικά η επίσημη θέση/άποψη των θεσμών, των οργανώσεων, των φορέων, και των συλλογικοτήτων, που εκπροσωπούν τους δημότες. Δεν έχει συγκροτηθεί επίσημος διάλογος, ο οποίος ως βάση θα έπρεπε να έχει κάποια σοβαρή, από πανεπιστημιακό ίδρυμα εκπονημένη μελέτη που θα συμπεριλάμβανε όλες τις πτυχές των επιδιώξεων και των επιπτώσεων και όχι μόνο τη βιωσιμότητα της επένδυσης (αλήθεια η βιωσιμότητα των δημοτών είναι πολυτέλεια;). 

Αντίθετα, μας δείχνουν σε χάρτες εκτάσεις προς παραχώρηση που μπορεί να βρέχονται από θάλασσα αλλά… είναι μέρος του κέντρου της πόλης μας (ο χώρος των παλιών τελωνείων και ο χώρος μπροστά στην Περιφέρεια-Αστυνομία). 

Μας ΄΄χαρίζουν΄΄ λένε (ίσως!) την παραλία του Δρεπάνου, ενώ δεν έπρεπε καν να την πιάνουν στο στόμα τους. Τι επιχείρημα είναι αυτό «ότι βρέχεται από θάλασσα είναι δικό μας, είναι παραχωρημένο» και αντί αυτή να είναι πηγή ζωής για την πόλη μας να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα τους; Γενικά και αόριστα επικαλούνται νομικά πλαίσια, παλιές δεσμεύσεις, σύγχρονα πρότυπα. 

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των τελευταίων ετών τα κέρδη του ΟΛΗΓ. κυμαίνονται από 1,5-2,5 εκ. ευρώ/έτος. Η επιχείρηση είναι σταθερά κερδοφόρος παρά τις κακοδαιμονίες του ελληνικού δημοσίου. Γιατί τότε προκρίνεται η ιδιωτικοποίηση και όχι η βελτίωση του management και των όρων συνύπαρξης με την πόλη μας; Γιατί να μην αποτελεί οργανικό κομμάτι του δήμου μας; Γιατί να μη δούμε ουσιαστικά οφέλη από την ύπαρξη του; 

Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να καταλήξουμε στους ¨όρους συμβίωσης¨. 

Ενδεικτικά, θα πρέπει να αποκλείουμε την παράδοση εκτάσεων που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητά μας και την πολιτιστική, αισθητική, αθλητική και ψυχαγωγική ανάπτυξη της πόλης μας. 

Θα πρέπει να αποκλείουμε την υπέρμετρη βιομηχανοποίηση και να απαγορεύονται ρητά εξαιρετικά επιβλαβείς δραστηριότητες όπως η μεταφόρτωση αδρανών υλικών. 

Θα πρέπει να απαιτήσουμε ο Δήμος μας να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις εκ των έσω και να συμμετέχει στον καθορισμό των στόχων – π.χ. να έχει εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΗΓ και μετοχική συμμετοχή. 

Θα πρέπει να απαιτήσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να εμποδίζουμε αρνητικές για τα συμφέροντα των δημοτών αποφάσεις με δικαίωμα βέτο σε σημαντικά για εμάς θέματα. 

Θα πρέπει να απαιτήσουμε να θεσπιστεί δικαίωμα είσπραξης ενός σταθερού και σημαντικού ποσοστού επί των κερδών του ΟΛΗΓ (ιδανικά το 34% των κερδών που θα αντιστοιχούσε στο 34% των μετοχών του Δημοσίου σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης); 

Καλώ λοιπόν, όλους τους συμμετέχοντες στο δημόσιο διάλογο, τους δημότες και τους αξιωματούχους της πόλης μας να συμπτυχθούνε σε μια κοινή φωνή, να την καταθέσουν επίσημα και να την υπερασπιστούν. 

Αλέξανδρος Λ. Τζίμας 
Ιατρός Εργασίας
Read More »
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ο.Λ.ΗΓ : ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Του Αλέξανδρου Τζίμα ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ο.Λ.ΗΓ : ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - Του Αλέξανδρου Τζίμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Παραμυθιά: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε σκυλάκι δεμένο μέσα σε σακούλα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Παραμυθιά: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε σκυλάκι δεμένο μέσα σε σακούλα (+ΒΙΝΤΕΟ)Ενα σκυλάκι που παράτησαν εγκλωβισμένο σε πλαστική σακούλα και δεμένο και στα 4 άκρα του, εντόπισαν κάτοικοι του Καρβουναριου σε δύσβατη περιοχη.

Οι ασυνείδητοι, αφου το εγκλώβισαν, το πέταξαν σε σημείο με πυκνή βάπτιση με βάτα ώστε να ειναι σίγουροι πως δεν θα καταφέρει να απελευθερωθεί.

Με την συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Παραμυθιάς και της φιλοζωικής ομαδας της πολης, το σκυλάκι απεγκλωβίστηκε, χαίρει της φροντίδας κατοίκων του Καρβουναριίου και αναζητεί νεα οικογένεια.

Όποιος επιθυμεί να το υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνεί με την φιλοζωική Παραμυθιάς στο 6945880569.Read More »
Παραμυθιά: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε σκυλάκι δεμένο μέσα σε σακούλα (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε σκυλάκι δεμένο μέσα σε σακούλα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Sunset boat party στο πλοίο Venetia

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Ηγουμενίτσα: Sunset boat party στο πλοίο Venetia


Σας περιμένουμε την Τετάρτη για μια μαγευτική βραδιά στο ηλιοβασίλεμα, με μουσική του dj donatos.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Sunset boat party στο πλοίο Venetia Ηγουμενίτσα: Sunset boat party στο πλοίο Venetia Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Ξεκινάει την Παρασκευή στο Δρέπανο, το 8ο Κάμπινγκ της "Πορείας"

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Ξεκινάει την Παρασκευή στο Δρέπανο, το 8ο Κάμπινγκ της "Πορείας"


Ξεκινάει την Παρασκευή 31 Ιουλίου, το 8ο Κάμπινγκ της "Πορείας".
Ήδη αρκετοί φίλοι και συναγωνιστές έχουν δηλώσει συμμετοχή για το θερινό μας ραντεβού, ενώ τα δωμάτια στον φιλόξενο χώρο του κάμπινγκ «Drepanos» στο Δρέπανο Θεσπρωτίας έκλεισαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την αρχική ανακοίνωση για το 8ο Κάμπινγκ. Βαδίζοντας τώρα προς την τελική ευθεία, η Πορεία προετοιμάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη μορφή, ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, το οποίο φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στον υψηλό πήχη που έχουν θέσει τα προηγούμενα εφτά, ιδιαίτερα επιτυχημένα, κάμπινγκ.

Την Παρασκευή 31/7, ημέρα έναρξης του κάμπινγκ, αφού στήσουμε τις σκηνές μας και βουτήξουμε στην όμορφη θάλασσα της παραλίας του Δρεπάνου, η συλλογική κουζίνα της Πορείας θα έχει προετοιμάσει από νωρίς το πρώτο δείπνο το οποίο θα συνοδεύσει την εναρκτήρια βραδιά, κατά την οποία θα υπάρξει η ενημέρωση για τη λειτουργία και τις λεπτομέρειες του προγράμματος, αλλά και η έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής στα αθλητικά τουρνουά.
Το Σάββατο 1/8, μετά το φαγητό, το κάμπινγκ μεταφέρεται στην παραλία, όπου κάτω απ’ τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης και μυθολογικής αναζήτησης σχετικής (και όχι μόνο) με τους αστερισμούς, με μύθους από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τους Βίκινγκς στην Σκανδιναβία, με τίτλο «Γραμμένο στ’ αστέρια», η οποία θα κλείσει με πάρτι και καλοκαιρινά κοκτέιλς.
Η Κυριακή 2/8, μετά και τους αγώνες beach volley και τις μονομαχίες στο τάβλι και το σκάκι, θα κλείσει με την κεντρική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, αφιερωμένη στις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Η κουζίνα του κάμπινγκ θα έχει προετοιμάσει το βραδινό μας για να συζητήσουμε και μετά το πέρας της εκδήλωσης με μεζέ και ποτό πάνω σε προβλήματα που θα αναδειχθούν αναμφίβολα από μια συζήτηση που φιλοδοξεί να προβληματίσει και να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα για την κατάσταση και τα καθήκοντα της αριστεράς και του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.
Την Δευτέρα 3/8, αφού προμηθευτούμε από νωρίς τον καφέ και το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε με πούλμαν τον ιστορικό χώρο της Μουργκάνας, μιας περιοχής ηρωικής, όπου ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας έδωσε κατά το β’ αντάρτικο σπουδαίες και νικηφόρες μάχες, γράφοντας μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του λαού και του τόπου. Μετά την πρώτη περιήγησή μας από ντόπιους συναγωνιστές που θα μας μιλήσουν για τις μάχες στην Μουργκάνα, δείχνοντάς μας σημεία και θέσεις όπου έγιναν αυτές, η εκδρομή θα καταλήξει σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου δίπλα στο ποτάμι και κάτω απ’τα πλατάνια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ΔΣΕ, με ιδιαίτερες αναφορές για την πλούσια δράση του στην περιοχή της Ηπείρου, και ιδιαίτερα στην Μουργκάνα, η οποία θα κλείσει με αποσπάσματα από το καταπληκτικό έργο «Μουργκάνα» του Δημήτρη Χατζή και αντάρτικα τραγούδια. Στη συνέχεια θα παραμείνουμε στον χώρο μέχρι το απόγευμα, για να φάμε και να ξαποστάσουμε πριν αναχωρήσουμε για το Δρέπανο.

Την Τρίτη 4/8, και αφού ολοκληρωθούν οι αθλοπαιδιές, οι φίλοι και οι συναγωνιστές της Πορείας θα πάνε (είτε με τα πόδια είτε οδικώς) στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το περιβάλλον, με άξονες τόσο το πρόσφατο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων, αλλά και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον, στην Ήπειρο και σε όλη τη χώρα για να μην περάσουν τα περιβαλλοντοκτόνα κυβερνητικά σχέδια.
Το βράδυ της Τετάρτης 5/8 είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Το μουσικό σχήμα της Πορείας επιλέγει φέτος να παρουσιάσει κομμάτια από το πλούσιο έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού. Ένα έργο που συνοδεύει τους αγώνες του προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού κινήματος, που εξυμνεί τους αριστερούς, κομμουνιστές και δημοκράτες ήρωες εξόριστους της Μακρονήσου. Ένα έργο που ανέδειξε τον μεγάλο ποιητή της θάλασσας, Ν. Καββαδία, και τον σύστησε στο λαό με μελωδίες που ταξιδεύουν μέχρι και σήμερα το νου. Η Πορεία τιμά το έργο αυτό που εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει το λαό μας.
Το πρωί της Πέμπτης 6/8, αφού φορέσουμε τα καπέλα και τα αθλητικά μας παπούτσια και αφού φορτώσουμε στις τσάντες μας τα απολύτως απαραίτητα, αναχωρούμε για να επισκεφτούμε το ιδιαίτερα καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Μετά το πέρας της επίσκεψής μας στην Δωδώνη, το πούλμαν θα μας μεταφέρει στον ποταμό Αχέροντα, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα ποτάμια της χώρας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (και να κολυμπήσουμε) στο ποτάμι. Το βράδυ της ίδιας μέρας, και αφού επιστρέψουμε στο Δρέπανο με γεμάτες μπαταρίες, θα φιλοξενήσουμε το μουσικό σχήμα «Καθ’απαγόρευση», το οποίο θα συνοδεύσει το φαγητό μας με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.
Την Παρασκευή 7/8 οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Πορείας θα παρακολουθήσουν μία πλούσια θεατρική βραδιά που με πολύ κόπο και μεράκι προετοιμάζουν οι θεατρικές ομάδες των πολιτιστικών χώρων της Πορείας. Η θεατρική ομάδα του Σήματος από την Αθήνα, της Πυξίδας από την Θεσσαλονίκη και της Σφήνας από τα Γιάννενα δουλεύουν πυρετωδώς για να παρουσιάσουν μία βραδιά με τρία θεατρικά έργα. Το κλασσικό αριστουργηματικό θέατρο του Μπρέχτ θα συναντήσει τον Ντάριο Φο και το σύγχρονο θέατρο σε έναν συνδυασμό που ελπίζουμε να μείνει αξέχαστος. Η βραδιά θα κλείσει με ξεφάντωμα και χορό στο δεύτερο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία.
Το Σάββατο 8/8, μετά την ολοκλήρωση των τελικών στα τουρνουά, το 8ο Κάμπινγκ θα «κλείσει» την αυλαία του με το καθιερωμένο γλέντι, τους χορούς και τα εκλεκτά εδέσματα της συλλογικής κουζίνας του κάμπινγκ. Το φετινό γλέντι περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ το τοπικό παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα θα συνοδεύσει μελωδικά τους χορούς μας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμα, τις προηγούμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν στο κάμπινγκ οι θεματικές συζητήσεις για το μαθητικό, το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα.
Την Κυριακή 9/8, μετά και από την επίσημη ολοκλήρωση του 8ου Κάμπινγκ της Πορείας, θα αναχωρήσουμε από το Δρέπανο με το πούλμαν που έχει κλείσει η Πορεία και το οποίο θα έχει προορισμό την Αθήνα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι για την άφιξή μας στο Δρέπανο, θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 31/7, ημέρα έναρξης του κάμπινγκ. Για κρατήσεις θέσεων είτε για άφιξη είτε για αναχώρηση από το κάμπινγκ με το πούλμαν οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλέφωνο 6972002238 (Σπύρος). Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το 8ο Κάμπινγκ της Πορείας:
6931406267 (Παναγιώτης)
6936956957 (Φοίβος)
Για κρατήσεις δωματίων και πληροφορίες για ξενοδοχεία οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλέφωνο 6983007584 (Αριάδνη).
Read More »
Ξεκινάει την Παρασκευή στο Δρέπανο, το 8ο Κάμπινγκ της "Πορείας" Ξεκινάει την Παρασκευή στο Δρέπανο, το 8ο Κάμπινγκ της "Πορείας" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας 


Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μετά την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2024 από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο σχεδιασμός της εταιρείας παρουσιάστηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Μάριου Τσάκα και του προέδρου της ΔΕΠΑ Υποδομών (μητρικής εταιρείας της ΔΕΔΑ), κ. Χάρη Κυριαζή. 

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προβλέπει: 
1. Την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου αρχικά στις ακόλουθες 34 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας: 
  • Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 
  • Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
  • Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Οινόφυτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 
  • Καστοριά, Γρεβενά, Άργος Ορεστικού, Μανιάκοι, Αμύνταιο, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 
  • Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 
  • Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα της Περιφέρειας Ηπείρου 
Είναι ζήτημα ημερών να βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των πρώτων έργων, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης επί των τευχών δημοπράτησης στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ υπέβαλε αίτηση αναθεώρησης για τις πόλεις της Πελοποννήσου. 

2. Την κατασκευή συνολικά 1.830 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου 

3. Τουλάχιστον 57.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών). 

Ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια επεκτείνεται μέχρι το 2036, προβλέποντας περισσότερες από 170.000 συνδέσεις καταναλωτών και επενδύσεις άνω των 470 εκατ. ευρώ. 

Τα δίκτυα της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες εναλλακτικής τροφοδοσίας προκειμένου το φυσικό αέριο να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας με ασφάλεια και αξιοπιστία. Η ανάπτυξη των δικτύων θα δρομολογηθεί με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο και στις πιο αυστηρές προδιαγραφές, ώστε τα δίκτυα διανομής στις πόλεις να είναι απόλυτα ασφαλή, χωρίς κανένα κίνδυνο (αρχή μηδενικού ατυχήματος) και χωρίς εκπομπές. 

Μάλιστα, η εταιρεία πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα υποδομές φυσικού αερίου μέσω των έργων μικρής κλίμακας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Small Scale LNG) σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τους αρμόδιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσει να γίνει η τροφοδότηση των πόλεων της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας νωρίτερα σε σχέση με τον χρόνο άφιξης του φυσικού αερίου με αγωγό. 

Ταυτόχρονα, η ΔΕΔΑ επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διαφάνειας, αξιοπιστίας και εξυπηρέτησης στους καταναλωτές. Είναι ο μοναδικός διαχειριστής διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα που τοποθετεί αποκλειστικά «έξυπνους» μετρητές σε όλους τους καταναλωτές οι οποίοι τροφοδοτούνται από τα δίκτυά τους. Με τους μετρητές αυτούς, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και με ακρίβεια, μέσω ηλεκτρονικής ένδειξης πάνω στον μετρητή, την κατανάλωση φυσικού αερίου σε πραγματικό χρόνο. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Το φυσικό αέριο επεκτείνεται γρήγορα και δυναμικά. Το δίκτυο της ΔΕΔΑ θα επεκταθεί σε 34 πόλεις της Ελλάδας μέσα σε μία πενταετία, με στόχο να καλύψει σε πρώτη φάση 57.000 καταναλωτές. Μιλάμε για έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των περιοχών στις οποίες αναπτύσσονται και αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία». 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς υπογράμμισε: «Ελπίζουμε οι δημοπρατήσεις των έργων να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και να υπάρχουν εγκατεστημένοι εργολάβοι για να ξεκινήσουν τα έργα από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη ΔΕΔΑ και τους Έλληνες καταναλωτές, αλλά και για τη μητρική εταιρεία ΔΕΠΑ Υποδομών που ως γνωστόν είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης. Έχει μεγάλη αξία o σχεδιασμός που έχει βάλει μπροστά η ΔΕΔΑ, καθώς όλα τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών φυσικού αερίου είναι δεσμευτικά για πέντε χρόνια, όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης των εταιρειών αυτών». 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας σημείωσε: «Το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ είναι αρκετά τολμηρό και πρωτόγνωρο αν αναλογιστεί κανείς την πυκνότητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο, εντός λίγων μόνο ετών, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο οι πολίτες 34 πόλεων ανά την Ελλάδα. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια όλων μας, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και να φτάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατό περισσότερες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, μειώνοντας τα ενεργειακά κόστη για τις εταιρείες και δίνοντας φθηνότερη ενέργεια στους οικιακούς καταναλωτές».
Read More »
Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους


Βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020. 

Στο tourism4all.gov.gr αναρτήθηκαν δύο πίνακες με προσωρινά αποτελέσματα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων δικαιούχων, περίοδος ενστάσεων και ανάρτηση των πινάκων οριστικών δικαιούχων. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση και οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση στο e-voucher μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής tourism4all.gov.gr.

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher. Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση. Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές!
Read More »
Βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους Βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Έχασε τη μάχη η 83χρονη που είχε κακοποιηθεί και βιαστεί από Πακιστανό

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020
Έχασε τη μάχη η 83χρονη που είχε κακοποιηθεί και βιαστεί από Πακιστανό


Μετά από σαράντα περίπου ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων άφησε την τελευταία της πνοή η 83χρονη γριούλα από την Πρέβεζα η οποία είχε βιαστεί και κακοποιηθεί από 40χρονο υπήκοο Πακιστάν.

Η είδηση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση με χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός της.

Από την Ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο δράστης πέρα από τα χτυπήματα είχε προχωρήσει και στον βιασμό της ηλικιωμένης.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για 40 περίπου ημέρες όμως τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 40χρονος υπήκοος Πακιστάν είχε συλληφθεί από την Αστυνομία και είναι ήδη προφυλακισμένος.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την γριούλα ενώ επικαλέστηκε την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν κι έτσι ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν πως και γιατί την χτύπησε.

Ο ίδιος τον Μάρτιο του 2019 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού της 83χρονης. Τότε, είχε εισέλθει στη μονοκατοικία της από τον κήπο και την είχε χτυπήσει προσπαθώντας να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή, αλλά οι φωνές της προκάλεσαν την επέμβαση γειτόνων που τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Read More »
Έχασε τη μάχη η 83χρονη που είχε κακοποιηθεί και βιαστεί από Πακιστανό Έχασε τη μάχη η 83χρονη που είχε κακοποιηθεί και βιαστεί από Πακιστανό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Σελίδες